Късат с трактор пипалата на октопода – да не стане като с опашката на гущера!

Когато чуя за арестуван “трактор” , си спомням вица за “мирния съветски трактор, който излетял на орбита и унищожил противника”.

Размирният български “трактор”, осветеният от заслепения от това осветяване вътрешен министър Румен Петков агент на ДАНС, не само е арестуван, но и вече му е повдигнато обвинение като ръководител на престъпна група. България е разтърсена от невиждана дълбока оран в браздата на мафията, както изглежда.

С една ръка не се ръкопляска, казва обаче арабска поговорка. Ще се вслушам в нея, преди да се присъединя към аплодисментите по осъществяването на полицейската акция с кодовото название “Октопод”.

Най-малкото, с това морско чудовище по принцип оприличаваме самата мафия и би било прибързано да правим извода за успешно отрязване на едно от нейните пипала. Преживели сме подобни внушения за “отрязване на опашката на гущера” – такъв беше пропагандният ход от страниците на вестника на властта през 1995 г. в статията “Време е да обуздаем организираната престъпност” .

Авторът на статията в “Дума” беше самият шеф на октопода Мултигруп Илия Павлов. Но едва наскоро бившият началник на политическата милиция Димитър Иванов ( и втори човек в Мултигруп през онази 1995 г.) се похвали като истинския творец на знаменитата идея гущерът да изпълзи на светло, целият в бяло, пречистен чрез словото на бившия “Работническо дело”. Пречистен и без опашка. След което някой отряза главата на Мултигруп – с един убийствено точен снайперистки изстрел на 7 март 2003 година насред София.

Да, с една ръка не се ръкопляска. С което не казвам, че държа да чуя гледната точка на обвинения Алексей Петров, за да си съставя мнение и да кажа “браво”… не е прав! По-скоро е важно другата ръка , българският съд, да се произнесе по впечатляващите обвинения срещу Алексей Петров. В интервю за сайта “Фрог нюз” Едвин Сугарев, един от най-добре информираните по темата обществени обвинители на “трактора”, напомня, че българският съд го е защитил срещу делата, които Алексей Петров е водил срещу него. Значи може!

Честно казано, ще бъде непоносимо, ако заловеният, обвиненият и вече посоченият като враг номер едно на народа български мафиот се окаже невинен поради липса на доказателства и след това започне да дефилира като жертва на кривата ни демокрация и претендент да я вкара в правия път.

Ето защо, както казваше Тодор Живков: “дела, дела и пак дела”! Да ги видим и тогава ще дойде ред на “бурните аплодисменти”.

23 мнения за “Късат с трактор пипалата на октопода – да не стане като с опашката на гущера!”

 1. Разбира се, само след осъдителни присъди може да се говори за успех в борбата с която и да е престъпност. Ще поживеем и ще видим, но си оставам със съмнението, че разследването едва ли е събрало необходимите доказателства. А и доста ме смайва избирателният подход, с който се громи престъпността. Ако Борисовата власт е толкова настървена за мафиотски глави, защо Морската градина на Варна е още в частни ръце? Реторичен въпрос. Той туморът все от някъде започва да се разпространява.

 2. Иво,една дребна,добронамерена,приятелска препоръка. Не бива да се използва фразата “политическа полиция”. Тя е измислена от комунистическата пропаганда,за да се разгараничат “новите” комунисти от старите. Плюс това,фактологически, израза е неверен,неадекватен. След комунистическия преврат на Девети септ.1944г. ,реална политика не е съществувала у нас,нито във философския ,нито във политическия смисъл на думата. Не може да има никаква политика в страна,където няма политически партии,поне две. БКП беше само по име партия, а същността й е чисто терористична,насилническа,тоталитарна организация,както към нормалните хора,така и към нейните членове-обикновените комунисти. Второ,полиция,в полицейския смисъл на думата нямаше,с изключение на службите,които се занимаваха с чисто криминални случаи,но и те бяха перманентно комунизирани. Тази организация използваше държавата,ако въобще това беше държава за репресии,пред всичко и тотална диктатура,по всички параграфи. С една дума,не може да има нещо политическо,след като няма въобще политика…

 3. Уважаеми господин Инджев, прочетох с умиление една от легендите, че Алексей Петров е имал и ададемична кариера в УНСС, и бил доктор на икономическите науки. В справочника на сайта на ВАК обаче такова лице няма. Там може да се види, че Иван Костов например е получил научна степен през 1985 г. и се е хабилитрал цели 6 години по-късно. Може да се види също така, че един мастит деец на демокрацията, д-р Желязко Христов от КНСБ е получил докторска степен едва през 2005 г. И въпреки грамадната си заетост е насъбрал такива приноси, и е създал такава научна школа, че вече го виждаме да се кипри на екрана като професор, и т.н. Октоподът има, освен пипала и смукалца, с които папка, дърпа, влачи… Схемата е единна навсякъде – свои хора на входа и на изхода, лобисти наоколо, верни рицари на плаща и кинжала вътре в системата. Затова няма да е лошо да се проследи генезисът на възникването на множеството пипалц и дюзичките по тях на нашенските октоподчета, които папкат навсякъде в блатото. Ето ви го Бойкият министър на образованието, до вчера Ректор, който днес говори за научни степени, получени нелегитимно след обучение по неакредитирани специалности (както е точ в точ в неговия университет). Защо не предостави в публичното пространство структурите, специалностите, имената на хората, научните съвети, които са ги избирали? Нека да публикува имената на новите научни “доктори”, получили степените си в противоречие с нормативната база, тъй като нямат висше образование по съответните научни области. Или кога ще видим да се появи в пресата информация за това (след като фактите се проверят), че във ВАК днес трескаво текат процедури за легиони кандидати за хамама, които бързат да изпреварят поредната Риформа. Онзи съветски трактор, който бил излетял и разгромил, вече е толкова технологично овехтял, че не плаши никого. Страшен е мъртво пияният му екипаж, който безчинства.

 4. Грешката на тракториста е,че се е движил през деня по магистралата и е оставил кални следи.Движението на трактори дори и под прикритие по магистрала е строго забранено от закона.Не може така да се управлява трактор,ту по магистрала ту по калния път.Така се създават предпоставки за пътно транспортни произшествия.Справка м-р Костов БТВ рисунка 4.

 5. da se nadiavame che tova e samo nachaloto, takiva kato aleksei petrov gi ima stotici

 6. Dios mio,aparta de mi este caliz!
  ……………………………
  Events as they evolve in Sofia,
  confirm only,that, in any case the process might had been switched on-no matter how fully painful delayed-but need a soothing effect and not degradation-more over-if PM,s words ref. to some body…”to be silent and shut up!”,had been taken correctly in consideration.
  Of course,this people is naive!!! about communist legacy and it,s short memory,damaged!!!no?

 7. Не мога да се отърва от чувството, че отново ме баласмоват с нещо!

 8. Така е Еди,но докато “стотиците”
  нагло и безсамно се се подвизават в медиите,като сбъркани от оня ден,
  вчера и днес,за да ни учат обгрижвани
  от “пръмовщината” кой с кого “да прави пленум” или чия партия е “изгубила основата си”….ш,мъ прощаваш г-н Инджев,но и аз няма да повярвам,ако в ГЕРВ,не наберат кураж и не кажат на Генерала
  …бавно и мъдро: поне в медийното порстранство,да им затворим малко “безсрамните човки”,ако не са “загрели” ,или разбрали думите Ви,и да млъкнат малко!!!
  …поне преди да пукне пролетта!!!
  Така и птищата ще се поизсъхнали,а не покрити със столетна кал…

 9. В Българското общество има прекалоено много публични тайни-знае се ,че БСП стои зад организираната престъпност,знае се,че има политическо инджинерство,знае се ,че Алексей Петров е повече мутра,отколкото доктор по икономика.Българския народ трябва да се освободи от престъпната зависимост на Комунистическата мафия-да се спре рекета,да моагт българските граждани да започнат да вземат на 100 % евро-парите,което ще ги направи свободни и независими ,ще започнат тогава българите да мислят самостоятелно-тогава някъде ще е Първия Ден от Еврочленството на България

 10. Адмирации за връзката с арабската поговорка г-н Ивджев, много ми хареса, защото и аз не ръкопляскам сега на “Октопод”, както не аплодирах и на “Наглите”!!

 11. Естествено, че не трябва да изпадаме в луд възторг, докато не видим резултати. По-скоро ме интересува коя е тази Кристина Патрашкова? Непрекъснато е адвокат на някакви хора, кжито се спрягат като мафиоти. И коя е тази Гала, която и е дала трибуна, да манипулира общественото мнение. После се чудим, че някои участници във форумите са доста невъздържани. И на мен ми идва “Да изокам некой ден”.

 12. Това, че покойният Илия Павлов е писал в “Дума”, алиас “Работническо дело”, иди-дойди. Тя демагогията, или по-скоро дебелоочието, им е присъща по рождение. Но как може да се обясни, че такъв “трактор” е бил съветник на шефа на ДАНС ? Само си повторете бавно какво значи това съкращение – Държавна Агенция за НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ !!! Е, ако НАЦИНАЛНАТА СИГУРНОСТ е в ръцете на трактористи, комбайнери и тям подобни, то на какво да се надява човек ?

  Присъединявам се към мнението на автора и ще изчакам с аплодисментите.

 13. … с една ръка не се ръкопляска (пробвах, наистина не става), с една ръка можем да си правим само вятър. Да се надяваме, че втората ръка ще превъзмогне страха от компроматната картотека “Алексей” и все някога ще се получи поне скромен аплаус. Със сигурност възпитаника на политическата МИЛИЦИЯ – Петров, се е погрижил да събере в своята частна колекция материали за повечето си врагове и …приятели. Това обяснява и плавния му преход от политически милиционер, към преуспял “бизнесмен” и първи съветник в ДАНС. Този метод на изнудване не е никак негово откритие. Не-безизвестният полицейски министър по времето на Наполеон, Жосеф Фуше(Joseph Fouché) е преживял успешно няколко правителства, благодарение на компроматните досиета съставяни от него за всички важни министри.
  Иска ми се да вярвам, че все някога мръсният ченгесарски възел ще бъде разплетен(под външен натиск) и ще четем, че недосегаемите влизат в затвора.

 14. До Костовист: Не го приемай като заяждане, защото в общи линии съм съгласен с теб, само фразата ти: “…българските граждани да започнат да вземат на 100 % евро-парите,което ще ги направи свободни и независими…”?!? малко ме шокира. Ти познаваш ли жив човек, станал “свободен и независим”, благодарение на това че взел от някого някакви пари, па били те и ” 100% евро-пари”? Винаги съм си мислил, че свободата по други начини се добива…ама знае ли човек…

 15. Подкрепям Костовист в твърдението му,че в нашето общество има много публични тайни.Една от тях е ,че докато главния прокур Борис Велчев заема този пост,не можем да очакваме никакъв,ама никакъв напредък в борбата с мафията.Затова и аз съм скептично настроена към резултата от така широко оповестената акция “Октопод”.А между другото,г-н президента нещо каза ли в тази връзка или аз не съм разбрала?

 16. Нали знаете руската басня за провинилата се щука която съдиите я осъдили да бъде хвърлена в реката,О по същият начин Съдебната власт на република България осъжда недосегаемите крадци и убиици в Мутренската република в България, за това Генерал Борисов е прав като казва- ние ги хващаме а те ги пускат.Октопода на Олигархията в България може да бъде заловен и осъден само с политическо решение…

 17. Ами вариантите са два – или е пореднота пушилка или опит нещо да се направи. За съжаление ще трябва доста време да мине и ние за пореден път робски да изчакаме в трепетни надежди докато разберем кой е ББ и за какво се бори. Иначе на много боклуци о, извинете премиери сме виждали гарандиозните спектакли за да си придадат важост на старта.

 18. В тази държава вече на нищо не вярвам до доказване на противното. Не вярвах на другарите, не вярвам и на батя Ви Бойко. Ако нещо ще се промени в тази страна, то ще е само след много силен натиск от ЕС за нормализация на тази сбъркано изцяло, включително и с активно наше участие чрез примирение и покорство, държава. Не знам, но май манталитетът ни не ни позволява да си имаме и ние гражданско общество…

 19. Ако приемем, че хляб+зрелищност е константна величина, докарали ли ли сме я до такава пищна зрелищност, значи хлябът клони към изчезване…

 20. бедни ми мили и злощастни народе …ама сърди се на себе си!!…. сега ти е хубаво!всички сме доволни и пре доволни-и политици и прокурори и съдии,разни там служби,тайни и още по тайни,пенсионери и пенсионерки,малолетни и пълнолетни,кърмачета….бременни ,та дори и ембрионите в току що заченали булки.да не говорим за там имаше някакви вечни,несменяеми политицили/или милиционери или полицаи/професори и доценти-дежурни да се показват пред националната ни телевизия,радио и да обясняват на народонаселението кой с кого се е заиграл,връзките между играчите/а те винаги са едни и същи/.всеки път ни убеждават,че българия вече не е същата,след всяка подобна случка!!И услужливите медии/държавни и уж частни им пригласят,и дават тон на любимия си народ и той да запее.да запее милата ни родна чалга!!!разбира се че ще пее!!!опашката на гущера е отрязана,главата на октопода е смачкана….за кой ли път вече…е,май президентът май не успя да се включи или аз съм пропуснал да забележа това…лидерът на ДПС къде ли е и той???да питам ли още?има и други герои…ама те май си пеят някаква тяхна чалга..кой ли им дава на тях тон??може би полятата от някой си със жива вода и съживена глава на отопода или гушер!!!
  ама шегувам се само,някой да не помисли,че всичко тава го казвам на сериозно…..

 21. към бат илия и подобномислещите – колко пъти да го изчакваме някои – докато беше награден с високопрестижна канцеларска службица в меверето, се запомни периодът с най-много “неразкрити” разбирай покрити престъпления и закононарушения, а го направиха генерал по времето, когато много от моите братя жалеха стъпканите като от добитък седем млади българчета пред една мутренска дискотека – още не бяха минали четиридесет дена и душите им бяха все още тука.. ами после като стана кмет бате ви гойко какво оправи – заразената минерална вода под суходолския химически хълм или пътната мрежа, чието закърпване стана трамплин за всеки подскачащ към кметското кресло? или спряха далаверките с общински имоти? докога да чакаме повторения на провал след провал? ако беше толкова мъж тоя бате гойко щеше не само да се изпъчи пред камерите и микрофоните казвайки как предните похарчили зорлем общите пари, но и да започне да ги разследва за такова престъпление срещу националната и държавна сигурност – оставянето на населението без пари в общата хазна. не че гледам и чета всеки божи ден новини от българия, но май откакто е първи министър, такива постъпки и дори намерения няма – значи е отрак с предишните. и докато не помогне да бъдат пратени в затвора доживот, нямам как да му повярвам. то кой ли би повярвал на последователя на най-мащабния присвоител на българска земя през последните хиляда и триста години?

 22. Орльо,душо наивна,министър-председателна република България е Г-н Бойко Борисов,а не някакъв Генерал Борисов.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.