Тарикатски за трактора- “В трактира”

Имам предложение: по всички българските телевизионни канали незабавно да бъде излъчен актуалният съветски филм “Трактористи”, заснет в Киевската киностудия на СССР в паметната ( с върха на масовия терор) 1939 г., награден в не по-малко паметната 1941 г. със сталинска премия. Там се пее песен за “тракториста” – много е жизнерадостно. На фона на мирния съветски трактор (и на репресиите зад кадър), непрекъснато се споменават божествените другари Ленин и Сталин. А самият трактор и до ден днешен стои на постамент в руското село Гуревка, където е бил увековечен със средствата на най-прогресивното изкуство за масите.

Ако някому идеята се струва малко мухлясала, има и осъвременен вариант на възпяването на трактористите. От 2003 г. е. В You tube можете да се насладите на песничката “Трактористка” на руската група “Белый день”.

След визуализацията на ситуацията можем да продължим бурно нахлулия като с трактор в нашия живот разговор за значението на тракторите в нашето иначе скучновата всекидневие.. Но не за гръцките трактори, които ни блокират от юг, а за самия Трактор, чиито арест помете най-сетне блокадите в борбата с престъпността.

Сред водопада от информация по темата, който ни залива, избирам да задам няколко въпроса. Ще започна с най-неприятния за мен самия, защото искам да повярвам в пробива на МВР в бърлогата на уж несъществуващата по думите на предишните управляващи мафия.

Има разминаване между твърденията на вътрешния министър Цветанов, че е разбита организирана престъпна група, действала през последните 10 години и направеното едновременно с това изявление на самия премиер Борисов, че по негово време като главен секретар тази група не е съществувала.

И наистина ли сме свидетели на края на връзката между организираната престъпност с властта, както заявява главният прокурор Борис Велчев в интервю за в. “24 часа”, ангажирайки се с прогноза, че следващото поколение престъпници нямало да бъдат в близки отношения с управляващи? Че кога изринаха авгиевите обори на предишното , т.е. настоящото поколение престъпници, че вече празнуват спечелената веднъж завинаги война? Пък и нека да чуем кого конкретно има предвид г-н Велчев, когато говори за властта и досегашната й обвързаност с мафията.

Точно по този въпрос най-сензационният “обвинител” сред политиците, бившият вътрешен министър Румен Петков, вече включи на заден ход. След като поиска бившият(му) премиер и настоящ ( пак негов) партиен лидер Станишев да си понесе отговорността по случая с Трактора, днес Петков пледира пред БНТ …да не се сатанизира Ватмана, пардон – Станишев.

Изглежда “явлението Борисов” да се ревизират обявени вече становища се превръща в някаква заразна болест. Прихвана я и Волен Сидеров. След заплахите, че всички, които го били клеветели за безобразията му в самолета на “Луфтханза” щели да си имат работа с прокуратурата, Сидеров смени рязко тона и се извини чрез българското посолство в Берлин на германските власти. Не и на българските граждани, сред които и моя скромна милост, който вече се стягаше за разпит.

Вдъхновен от ставащото и в духа на прогресивно съветско изкуство, искам да дам своя принос към възпяването на епохалното събитие с участието на споменатите герои:

В ТРАКТИРА ( в механата, от руски)

Тежко, тежко! Кино дайте!
”Тракторист” да не забравя
пък след туй глупци дерзайте
позор ли е, или слава!

Да забравят писък моден,
бащиния опищяха
тез, що в мен дух свободен,
дух за борба завещаха!

Да забавим ход свой бледен,
върху трактор да се качим
с душманина ниеден
да се сборим, има начин, –

грабят от народът гладен,
граби подъл сикаджия,
застраховчик подъл, жаден
и соц с божа литургия!

Пием, пеем бойни песни
и зъбим се на тарана;
нам хангарите са тесни –
тракторът ръмжи в Балкана!

О, сипете му гориво!
и мотора запалете,
но внимавайте ревниво ,
срещу “пепел му турете”!

Ще карам на пук врагу,
на пук и вам, партиоти!
Давам вече мило, драго,
сал да хващат мафиоти!

11 мнения за “Тарикатски за трактора- “В трактира””

 1. Не знаех, че сте така добър и в мерената реч. Подобрихте ми днешното невесело настроение. Дано има повече тракторни поводи за това.

 2. Вероятно и на премиера не му е весело сред европейско двуличие,
  че Гърция не може да подпише споразумние с МВФ!!!,но да се радва на прием и без изпълнение на основни критерии в еврозоната,
  но управляващия елит на Швеция,
  Дания,Великобритания,и без да са там,не се наложи,да си разиграват “коне”? след 1944 г. и още по-малко и още повече -неотдавна-пред ЕЦБ и ФЕД на САЩ,за суп,линии,за които -но не и БКП-имаше будни лектор,още в АОНСУ…
  Въпросът е за сравнение от по-друго естество,тъй като тук бюджетният хомот е за коняри,но не и за расови жребци с елитно родословно дърво….
  Българсият орел е по-добър и от мен,едва ли не и от водещия по мерената реч…!!!
  Но на Б.Борисов му трябва компания,и специалисти по двоен аршин,за които се изпуснаха моменти,когато Полша,Унгария,
  Румъния и Литва,биваха “хипнотизирани” като нас с безумни прогнози за валутни бордове….
  което е е лек и срещу истрически сложило се двуличие,познато и от студената война….а чистенето на оборите за конете,особено “троянските”-не ще да е лесно!!!

 3. “Странното” понякога (по-скоро често)поведение на много наши публични личности си има обяснение – заплахи, притискане, рекет. Ако не сте чели, ето ви една стара, но актуална информация http://www.opasnite.eu/bg/jaws/2-shtrak/3-spartak-kompromati

 4. Поздрави г-н Инджев,

  Напълно съм съгласен с г-н Воку. Вашия саит е наистина весело място, където човек може да се посмее, въпреки че това става много често през сълзи. Но и това е добра терапия. Продължавайте и бъдете здрав!

 5. Главния Прокурор на Реп.България Борис Велчев е работил с Алексей Петров-дали имаме Гл.Прокурор-мафиот ? Прокуратурата е имунната система на обшеството,прокуратурата определя кое е престъпление,кое не е.И ако Гл.Прокурор е работил с мафиоти ?

 6. Драги Г-н Инджев,
  Прекрасно е са стиховете, продължавайте! И аз направих опит набързо, ако позволите.

  БАЛАДА ЗА ТРАКТОРИСТА

  Трактористе, трактористе’
  що зашпорик си в дерето,
  скрий омразното си дуло
  в тракторчето си проклето!

  Не гази плътта народна
  тъй накосо през полето
  нивата ни плодородна
  си съсипал незасета.

  Трактористи, багеристи
  бъб единен строй пълзят
  и отряди снайперист
  из засадите гърмят.

  Соц. бригада е отряда
  има към народа “дан”
  преход да извърши трябва
  в кратки срокове по план!

  Стара номенклатура
  пред очите ни без свян
  бързо граби капитала
  от народеца приспан.

  Трактористе, трактористе,
  дето хората ореш,
  ще зациклиш скоро в глисти!
  Тъй да знаеш, ще умреш!

 7. Уважаеми г-н Инджев,тъй като стана ясно след находчивото премиерско изказване,че е:
  ———————————-
  Война и въпрос на издръжливост!
  ———————————-
  просто да оставим когото трябва,да си свърши работата,
  тъй като точно във Вашия блок бяха повторени скоро,отдавна
  разменени пророчески думи с “Кмета на Саламеа” (лит.герой
  по едноименна творба от Калдерон де ла Барка):
  1.”Казаното-казано!”Lo dicho,dicho esta сеньор”!
  и
  2.”Свършеното-свършено” “Lo hecho hecho esta сеньор!
  Така и генералът ,би могъл през юни, да изненада колегата си Хосе Луис Сапатеро…
  Амин дай боже!

 8. щом американският посланик поздравява правителството за операция “октопод”,значи то е на прав път!продължавайте да действате по същия начин г-н Борисов!може би и вие г-н инджев ще ръкопляскате и с другата си ръка!

 9. И аз се питам какво точно ни каза главният прокурор? Как хубаво си работели по няколко случая с тракториста. А, ние се чудим защо престъпниците се разхождат на свобода. Боже, пази България. Умиране има, отърване няма.

 10. Залагам на танкове, на трактори не!
  Другото е ала бала.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.