И мафията ни се оказа корумпирана

В град Любимец вътрешният министър Цветан Цветанов днес заяви, че са открити папки с класифицирана информация при обиска на офисите на Алексей Петров в рамките на операция “Октопод”.

Нищо друго да не му докажат на арестувания, само това му стига да иде зад решетките.

Какво произтича от тази изтекла от Любимец информация – на мен поне Алексей Петров направо ми става “любим”…глупак. В електронния сайт Афера.бг и в поне един седмичник от доста време насам се твърди, че се готви арест на Алексей Петров. Самият той направи драматични изявления със заплахи, че щял да кажа потресаващи неща, предизвиквайки на практика ( ако заплахата му е била автентична) застрашените да му затворят устата.

Аз се притесних за човека, а той не – взел да си трупа доказателства за виновност за удобство на противниците си, които на висок глас обвинява в изпълняване на политическа поръчка.

Въпросните папки не са като отделна банкнота от сто лева, намерена в дамска чанта, въз основа на която арестуваха онзи Хамстер, свързан пък с операцията “Наглите”. Папките тежат!

Голям тъпак ще се окаже шефът на мафията в Българи, което не говори добре за полицията щом не е могла да се справи досега с него.
Това – при положение, че се окаже, че наистина е така. Ами ако е “онака”? Както например намекна в разговор с министър Цветанов по БНР съдия Нели Куцкова:

Нели Куцкова: Г-н Цветанов, искам да ви кажа нещо. Сега в момента сте на власт и усещането за несменяемост е много силно. Била съм два пъти в изпълнителната власт, виждала съм как погубва това усещане много хора. Днес сте на власт, утре ще сте в опозиция. И вие понеже сега, поздравления за тези масови акции, искрени поздравления на вашите хора, но вие засегнахте много интереси, включително и на хора с много пари. Съгласен сте, нали?
Цветан Цветанов: Точно така.
Нели Куцкова: И когато утре минете в опозиция, ако тези хора решат да ви го върнат и ви подхвърлят в джоба, на вас или на вас близък някой наркотик, защото и това се е случвало, и ви изправят пред съда, бихте ли искали този съд да трепери всеки път, когато някой високопоставен служител му каже ето такива присъди трябва да се произнесат, няма европейски съд, който да не осъди еди-кого си, след като намерихме в него наркотици”.


Ще ми се да вярвам на министъра, но е почти обидно с какъв тъпанар начело ни разиграват мафиотите. Вече ще можем да казваме : “тъп като Трактор”.

Но малко не се връзва с всички изнесени данни за “професионалиста”, “отлично подготвения”, “ перфектния” дори служител Алексей Петров, от когото, както разбрахме, главният прокурор Борис Велчев няма оплаквания за осъществявани в миналото съвместни операции.

От друга страна – каквато ни е държавата, такава ще да е и мафията ни. Корумпирана е с подкупващата си наивност в борбата със закона. Явно собствената убеденост на Алексей Петров, че му се готви арест, не е била достатъчно убедителна за самия него – толкова много е вярвал в своята недосегаемост в страната, чиято блокирана система за въздаване на (не)справедливост отлично е познавал отвътре!

24 мнения за “И мафията ни се оказа корумпирана”

 1. PP. Струва ми се, че подходът със зиц-председателя Фунт от “Златният телец” на Илф и Петров е нещо от богатата съкровищница на братския СССР, което все още можем да приемем в отговор на досадни питания от ЕС и като средство за стабилизиране на електоралната поддръжка.

 2. Ако някой е имал съмнения относно авторитарния характер на управлението у нас, вече е крайно време да се раздели с тях. И с държавата..

  Общественият интерес налагал игнорирането на презумцията за невинност в случая “Октопод”, според един от мотивите на съдията за задържане под стража на А.Петров, обявено след 6 часово заседание.Чух го по БиТиВи от Миролюба Бенатова.
  Не беше щастлива , когато го съобщаваше.

  А аз си мислех,че принципа е въведен именно за да защити обществения интерес.

  Презумпция за невиновност(по народному – невинност)
  (Презумпция в правото е допускане, което се приема за факт до момента на опровергаването й. Тя бива два вида – оборима и необорима. )

  Основополагащ принцип на углавното съдопроизводство.
  Гласи, че бремето на доказателствата лежи на страната на обвинението.
  Обвиняемият не е длъжен да доказва невиновността си, а обвинението е длъжно да предостави юридически безупречни доказателства за вината на обвиняемия.
  При това всяко обосновано съмнение в доказателствата се трактува в полза на обвиняемия.
  В тоталитарните и авторитарните страни този принцип се игнорира.

  Bye, bye, law…

  Съдът прие, че не е налице опасност обвиняемите да се укрият, но относно приетата хипотеза на закона съдът коментира, че обвиняемите могат да извършат друго престъпление.Затова общественият интерес трябва да надделее над личните права, записа в определението си съдия Ана Захариева.

 3. Попова се обяви против прекалено честите арести13 февруари 2010 / Не може мярката „задържане под стража“ да се използва, за да имаш време да си събереш доказателствата.
  Това каза министърът на правосъдието Маргарита Попова по Дарик радио, цитирана от БГНЕС. Според нея тази мярка не трябва да си използва прекалено често и в повечето случаи трябва да се повдигат обвинения без задържане.

  Когато става дума за организиран престъпна група, това е ясно, но не бива да е толкова често, каза министърът на правосъдието.
  Когато не можеш да се справиш без мярка за неотклонение, не е добре, смята Попова, цитирана от БГНЕС. Този агресивен процес е резултат на силно атрофирано мислене, каза Попова и добави, че трябва нов манталитет и ново мислене.

 4. Колегата,когото бях събудил преждевременно,вместо да почакам разбулване като при Тутанкамон след 3,000 години,бил ме нарекъл учудващо катър,и госпожица Нели,би се оказала права,ако племе като нашето събира около погребални катафалки на закъснели представители на утопията “възторжени” младежи като Гешов и Вълко Червенков,за да изпращат свои кумири!!!
  Не знам какви ще са бъдещите президентски “илюминати” /израз взет на заем от Еди!/,но за вероятните му последователи,след
  нереализиралия се “Октавиан”/в блога!!!/,чуеш ли ме Боже…измислената,изкуствената и лабораторната България,не е за книжници и фарисеи-теоритици,а за оцелели свещеници-сенки,които да размахват чемшировата китка и да пеят,разбираемото от въпросния МИНИСТЪР-ангел и на обвинението, и на опрощението:
  “Благоверному народу Болгарскоому!!”…
  преди Срещния марш…със Съдбата (по писателя бай Йордан Вълчев и в негова памет-като известен на блога!)Бог да го прости!
  Тъй като Нели Куцкова може да е всичко друго,но не и куца,в нейната си област, и ..”адвокатите на обвиняемите,
  разполагат с пълен набор от инструменти,включително и чрез защитата,да обжалват всяко определение по реда на инстанциониня контрол”
  Така оцелява и разгневения и озверял като Спарфучиле мой колега,защото НЕ Нели,а богинята Темида отдавна куца в България…

 5. За подобна база данни се споменаваше преди години но явно властите са приемали че там има тактико технически данни за превозното средство трактор.Сега,когато някой имаше политическата воля да надникне там и изведнъж медиите започнаха с ах и ох.А цитираното от Куцкова не е за вярване.Какво би станало ако има политическа воля да се прегледа и структурата на уважаемата Куцкова.Да няма после пак ах и ох…

 6. Намерените папки с класифицирана информация в офисите на Алексей Петров повече ми прилича на капан със сиренце и който пипне сиренцето влиза доброволно в капана на КГБ-ДС Октопода.За да се избегнат и други капани на политико- икономическия октопод в България, трябва да се променят правилата на политическата игра в България, нека Генерал Борисов не мисли дълго като кокошката от руската поговорка-мислила мислила кокошката и попаднала в Супата. (на Червения Господар в република България)…

 7. Министър Маргарита Попова казала,че не може да е толкова често.Аз пък казвам,че не може толкова рядко да арестуват бандити.При тази престъпност и прогнила корупция би трябвало полицията и най-вече прокуратурата да преминат на трисменен режим на работа.

 8. Lado, ле Lado,
  Оцянавам неуспоримите ти качества в четенето на закона и неговото избирателно тълкуване, но Lado ле Lado, можеш ли да ми кажеш примерно, как обществения интерес беше защитен от презумцията за невиносвност в случая Борилски? Можеш ли да обясниш на над 7 млн. не-юристи в България и още над 40-50 млн. във Франция как двама убийци могат да се разхождат сред обикновенните не-убийци? Нямаше ли тяхното задържане да бъде обосновано от гледна точка само на обществения интерес? Но може би не се е наложило, защото е нямало опаснот да се укрият, нали? Еми ей ти на! Няма ги вече! Дотук със “справедливия” процес и криворазбрания ни Наказателен кодес, чието съдържания юристчета или патрашковчета като теб яростно защитават. Това ли прокламира Нели Куцкова? Да си опичаме акъла, че утре може да ни се върне тъпкано? Значи чак сега разбирам защо съдебната ни система е на дъното в общественото одобрение. С такива акъли като Куцкова, която е посветила живота си на справедливостта, но която няма топите и куража да я търси ние няма да усетим свободата.

 9. Пореден номер от цирка в ККБ,нищо ново…

 10. Moже ли, някой да ме просвети, кои са успешните “осъществявани в миналото съвместни операции” на А.П. и прокуратурата, че не се сещам?!

 11. Като видя “Хора на защитниците на Алексей Петров”-Явор Дачков,Татяна Дончева,Сергей Станишев,Румен Петков-ми подсказва за какво става въпрос.Ако може държавата на първо време да вкара Алексей Петров затвора за най-малкото провинение-незаконна проституция-ще даде мъничко Свобода на българите.Ал Капоне влязъл в затвора в САЩ за неплатени данъци
  Сега е време на “осветяване” на тайни симпатизантите…дали Иво Инджев няма да се “освети” като любител и симпатизант на глупави трактори

 12. Гърция, Испания, Италия …. винати идва ден, когато държавата ще реже от собственото прощажено месо и ще се чисти. Всички се питаме – дали момента е дощъл. Е, няма накъде – криза е. И финансова и политическа и гражданска. Криза от всякъде. Просто се питаме, абе баш Бойко ли ще е най-личния юнак сред българите, дето ще се захване да чисти авгиевите обори!?

  Ама като знам как работят българите – един работи 10 го гледат. И Зевс да слезе не може да се справи.

  Затуй ще си ринем зурлите в калта и ще си оплакваме положението.

 13. Мутантът с възрожденското, българско име Алексей – поредният изрод на българосъветската любов…

 14. Здравейте г-н Инджев. Да ви кажа все още ми тежи на съвеста, че веднъж се увлякох и ви нападнах идиотски, и то малко след като казах, че просто изразявам мнение и не държа да доказвам, че съм прав а вие крив.

  Относно Ал. Петров – много ви моля, няма нужда да се притеснявате за човека, ” Папките НЕ тежат”. В нашата държава нищо не тежи. Няма престъпление за което той може бъде осъден. Затова не се притеснявал. Затова и Цв. Цветанов не се притеснява, за бъдещето си и дали ще му сложат наркотиците. Знаете – Гарван гарвана … Иска ми се да вярвам, че ББ наистина се е заел да ни чисти от боклука, но ако наистина е така, просто никой няма да го остави. Паяжината в която е вплетена българската управленческа мафия е доста гъста и ББ макар и добре да я познава едва ли ще успее да я изпълзи невредим. Предполагам достатъчно е мощна дори ако се наложи да отвори склада където стои скрит чадъра от Георги Марков или по-новите му разработки и да ги използва. А за разлика от Англия тук втори преглед няма да направят. А колкото до “обидно с какъв тъпанар начело ни разиграват мафиотите”, ами и на мен ми е обидно и то много години насам но, за момента единственото което мога да направя е да пия чаша студена вода. А, да или да емигрирам, което направих преди много години.

 15. През лятото на миналата година господин Петров, Алексей, се бил явил на конкурс в Пловдивския универитет за “доцент”. Но фактически не е заел длъжността по основен трудов договор и съгласно все още действащия закон той не е хабилитиран преподавател( справка – Закона и Правилника). Имал диплома на икономист, но една проверка в главните книги и в протоколите за изпит ще докаже, че е менте. Бил “доктор” от Академията на МВР, но една проверка там ще докаже, че нямат правомощия да обучават докторанти по съответната специалност. И т.н., и т.н, една по една легендите за лицето Алексей, труженик на държавността ни, ще отпадат “до утре, до утре, до утре, до утре вечер в другия спектакъл”. Ще останат само обвненията, които също ще отпадат едно по едно като мехури по време на дъжд. Да се готви Бойко след една година, когато го арестуват показно по подозренията, за които се говореше в пресата на САЩ преди няколко години, но сега е друг на пангара.

 16. Дачков и Патрашкова, Яне и Дончева и всичките мутри от барекадата, цялата галерия незабравими борци за нашата “свобода” от Спомена за Злото – в което се заченаха и пръкнаха Докторите по контрабанда, Доцентите по корупция и Докторантите по съдебна администрация.
  Майната им на всичките!
  По добре да ги изтрием за миг от замърсената ни от Думи и Труд памет и да се помолим за душите си. И за душите на Забравените от нас, заедно с Даниела Горчева,http//dilmana.web-log.nl.

 17. Това, което се е случило с Трактора, е това което се случва с някого, когото самоубиват. Ех, тези “некои съображения”, които ни затриват. Намери ли са му папки, или пък са му внушили да си ги пази на самосъхранение. С което той самият не се е опазил.
  А иначе си представям как е смятал, че законът в задния джоб си го носи за лична употреба. Но изглежда е позабравил, че принадлежи към родната ни мафия. А тя, както и всичко останало в тази държава е прогнило от корупция. Няма Дон Корлеоне, няма мафиотска чест, няма пет, четри (да се беше поучил поне от Карлович). Да живеят наследниците!

 18. Това си е феномен – “Корумпиране на корумпираните” 😉

 19. За мен ясно се откроява най – слабото звено във веригата институции призвани да гарантират и опазват правото в държавата – ПРАВООХРАНИТЕЛИТЕ ( просто най – много зная за тях, а не че искам да адвокатствам на прокурори и съдии). Служителите на МВР твърде често:
  – при разрешени граждански протести в качеството си на охранители на реда нападат и бият самите протестиращи, вместо да изолират и задържат нарушителите;
  – събират безочетни пари по пътищата;
  – не съумяват да опазят здравето и живота си при изпълнение на елементарна служебна задача;
  – действат избирателно, т.е. арестуват без достатъчно улики за нарушение или престъпление и същевременно не проявяват подобаващ интерес към явни нарушения и престъпления – дори и такива с широка обществена известност и системна повторяемост;
  – са недисциплинирани и неугледни, напр. с униформа, но без шапка или без значка и прочие;
  – по време на служба киснат по кафенетата;
  – и т.н., и т.н.
  Те не се ползват с доверие и авторитет всред нас, гражданите – как тогава ще респектират престъпниците! Като обикновен гражданин аз не мога да се доверя на такива полицаи – те при първа възможност ще ме предадат. Затова считам, че най – голямата им глупост е изразът „ние залавяме престъпници, а съдиите ги пускат” – ОСВЕН АКО ТОВА НЕ Е ЦЕЛТА!

 20. Явно собствената убеденост на Алексей Петров, че му се готви арест, не е била достатъчно убедителна за самия него – толкова много е вярвал в своята недосегаемост в страната, чиято блокирана система за въздаване на (не)справедливост отлично е познавал отвътре!
  ……………………………..

  Уважаеми г-н Инджев, да не се окаже, че все пак наивникът сте самият Вие и доц. д-р А. Петров
  познавайки добре системата, не е рискувал нищо?

  В подкрепа на изразеното от мен съмнение ще се върна в nedale+noto минало и ще Ви попитам:
  “Каква беше по-нататъшната съдба на предалите “Онзи списък” в турското посолство?”
  Налице беше страшното провинение “държавна измяна” и какво им се случи?
  Какво ли би казала по въпроса и неуважаваната от мен Куцкова?

 21. Sorry – “nedale+noto” в горния ми постинг да се чете – “недалечното”.

  И още нешо:

  “Министър Маргарита Попова казала,че не може да е толкова често.Аз пък казвам,че не може толкова рядко да арестуват бандити.”

  Няма “често” и “рядко”! Смешно е. Бандитите трябва да бъдат ловени, докато ги има.
  “Бандит” е всеки гражданин (независимо от ранга му), за когото могат да бъдат представени годни доказателства за бандитизъм :))

 22. Нели Куцкова: И когато утре минете в опозиция, ако тези хора решат да ви го върнат и ви подхвърлят в джоба, на вас или на вас близък някой наркотик, защото и това се е случвало, и ви изправят пред съда, бихте ли искали този съд да трепери всеки път, когато някой високопоставен служител му каже ето такива присъди трябва да се произнесат, няма европейски съд, който да не осъди еди-кого си, след като намерихме в него наркотици”.

  И къде е самосезирането като знае че се е случвало ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.