Борисов се размекна и пред преклонената главица на Станишев

В сайта на Николай Бареков Bnews се появи следната, вярвам, меродавна информация:

““Чудото на Св. Валентин
Сергей поиска прошка от Бойко, дадоха му
неделя, 14 фев 2010 г.

Истински се зарадвах и оценявам по достойнство доблестта на Станишев да ми се обади. С това, че го направи пръв, той ме поведе с 1:0, сподели премиерът пред BNews.

Очевидно не само по Коледа стават чудеса. На 14 февруари, в неделя, също се случи нещо необикновено. “, коментират от BNews.

Публикувам тази новина с най-позитивни чувства, макар да е малко озадачаващо каква е връзката между “Св. Валентин” като празник на любовта и прошката, която обикновено свързваме със Сирни Заговезни. Но нали е “Трифон Зарезан” – простена да им неяснотата, всеки може да се обърка ако започне да подрязва лозите малко по-отрано.

В  дописката присъства и друг митичен, направо библейски сюжет. “Поискай и ще ти се даде”!

Както вече няколко пъти се осмелявам да посоча, слабото място на г-н Борисов, което вече му напипват всички, е неговата сила. Той иска да бъде призната тя безпрекословно и който го направи, му се дава. На Първанов му се даде подкрепа за ветото му върху закона на ГЕРБ за въоръжените сили. На Доган му се дарява мълчалив край на атаките срещу ДПС от страна на управляващите.

Още миналото лято, веднага след изборите, когато бившият финансов министър Орешарски се озова на поканата на победителя на изборите Борисов да се покажат заедно пред камерите с критична оценка за ( както с половин уста призна бившият министър)  таследството на тройната коалиция, новият стопанин на Министерския съвет нарече този жест на финансиста “мъжка постъпка”. Попитах тогава дали и на Станишев ще му дойде редът за “мъжка постъпка” и съответно да бъде похвален за това. Ето че този миг дойде.

Всъщност тази информация е доказателство за всепобеждаващата сила на любовта.

Имам само един въпрос: любов към какво виждаме в този случай?

26 мнения за “Борисов се размекна и пред преклонената главица на Станишев”

 1. Г-н Инджев, на Ващия въпрос. В този и в много други случаи виждаме врко да грее любовта на Бойко към славата! Любов явно изпепеляваща! Любов на всяка цена! Дори и на цената на бъдещето, наше и на България. Интересни тук са два въпроса:
  1. Дали Бойко прави разлика между добрата или лошата слава? Дали и той по еврейски не казва “Не е важно какво се говори за теб, добро или лошо. Важното е да се говори за теб!”
  2. За какво ли пък му се извинява Станишев !?!
  Поздрави на всички!

 2. “Любовта не се състои в това двама души да се вторачат един в друг, а в това те да гледат в една посока.” – Антоан дьо Сент-Екзюпери …
  Ами ако тази посока е властта?

 3. По своему романтична новина на BNews.

  Поискана е прошка. Било е и простено?

  Може ли тогава човек на честта като бившият генерал да позволи някакви си нискостоящи органи – МВР, прокуратура, съд и пр. да търсят сметка за нещо си на лице, което той великодушно е простил?

 4. Господин Инджев,Вашият само един въпрос е точен и ще очаквам с интерес да видим какво ще се роди от политическата любов между Сергей и Бойко.Ако се роди съгласие за възстановяването на Търновската Конституция и Царство България печелим всички в България ако се роди съгласие за съвместен политико-икономически бизнес губим всичко плюс Българската Мечта, за Справедливост и Свобода в Достойна България.

 5. Добър ден г-н Инджев, моля за прошка.
  Ако съм Ви обидил с нещо , моля за прошка.

  Прощавам на novatv.bg, защото прояви смелост и днес, 14 февруари 2010 година, показа филм за Възмездието !

  The Count of Monte Cristo (2002)

 6. Като обърна поглед за събитията преди и до 1989 г.,или към познати
  лица-днес на- заупокойнота молитва за безжалостно изтребения български елит през 1945 г.,
  самият Станишев и факира на “играта с огъня и водата!”,може би не е трябвало да кандилкат България до Сирни Заговезни /2010/,и го направят-много по-рано! – като християни без “ритуала” хамкане !
  Другият извод е,че тезата на Иво Инджев за правилната България,ще “изпълзи” през тази бременна със събития, година от землянките и ще се въздаде всепобеждаваща
  божия Справедливост!….Знае го и “българският орел”!
  Въпросът има и др. страна при резултат 1:0 за “Октавиан!”
  Наред е Първият консул!

 7. В 19.50 ч. г-н Инджев ще потвърди под клетва,че не знаех текста на постинга на “Орлето!!!”

 8. Дай Боже всекиму да познава със сърцето си какво е любов и прошка. В случая по-скоро прозира брак по сметка, и то не църковен, ами граждански. Толкова по-зле ако е така. Очакваме от властимеющите да си изпълняват задълженията по управлението на държавата, че както върви можем да я изгубим в мирно време. А и не е лошо, нашите управници да си припомнят, че освен за любовта и прошката има библейски текстове, от които могат да им настръхнат косите. Надявам се, че не са се възгордяли дотолкова, че да са изгубили разсъдака си.

 9. Ако гледате телевизор редовно, сигурно сте забелязали, че добрите момчета побеждават лошите навсякъде, освен в новините. Така е и с любовта – извън приказките и баладите, тя се нарича “интерес”!

 10. Информират ме,че зоброволци от американският народ са положили повече от 5 млн. извънредни часа труд,за да убедят Конгреса,колко е важна здравната им реформа.
  В България има само един цар на прошката,загубил и чичо си,но способен да бъде полезен за всеки добронамерен генерал,а факта,че последният и като премиер извисява КРИСТАЛНО и мястото и ролята ни в / шеговито казано!!!/своеборазна “колониална”
  сила от Югоизточна Европа, и е начело на обединени усилия за 90 млн.щ.д.в помощ на Хаити!
  Няма как да не бъде усърдно “забелязано” в работен план и от външния министър,докато г-н Лавров шета из Латинска Америка,а ние се стремим, да си възстановим пазара на вината….
  Началото на борбата срещу престъпността е окачествено от еврокомисарката ни като отлично!!!

 11. ББорисов е добър тактик и импровизатор.В момента си има достатъчно фронтове за да отваря още.Ако трябва да сме откровени-това правителство даде фронт за действие на здравите сили в държавата-сега наред е Прокуратурата,СЪД,магистрати-ако те не действат както трябва-никакви политически действия не могат да помогнат на “украинизиращото се” перестроечно блато-България.
  Ако ББорисов вкара България и в американския ПВО щит-ще се въстанови едно относително равновесие-поне в хората които се стремят политически към ЗападноЕвропейскта цивилизация.

 12. Просто Борисов е премиер по волята на избирателите, но тази воля не е достатъчна, за да го направи политик. Емпиричното поведение на министър-председателя обаче може да се окаже полезно – у нас сега не е момента за изискана дипломация и бели ръкавици. Нека смесва червения нос на Трифон Зарезан с нежния взор на св. Валентин, нека целува ръка на кумове и бивши премиери за прошка – карай, това да ни е кусура. Станишев едно време посрещна телевизионната депутация на Бойко засмян снизходително, даже им рече “Здравейте, циркаджии!” Това пък да не е много дипломатичен поздрав? Не сме на Виенския бал, а в българската политика. Леле, да има някой от майка роден, па да тури във фоайето на Народното събрание едни дисаги, та депутати и министри да знаят откъде са тръгнали… И дали са тръгнали въобще…

 13. Дали ни четат или не,може и да да е въпрос на пълна мастилиница с жлъч,за да топнат другото….,но ако в гранитната зала ще обсъждат белята с болниците,а НДСВ!
  -случайно?- и здравсловната реформа,спестявайки ви вица за Иванчо,добавям само изнесени напред,теоритически дискусии,
  Кристалина Георгиева,да сондира с новите си партньори едно координирано дългосрочно A B C D с английска транскрипция сътрудничество на САЩ,България,
  Куба и Доминиканската република
  -наред с това на арабите срещу опасности на планетата,тъй като е време за повече кураж,а не половинвековно късогледство!(American-Bulgarian-Cuban-Dominican)Recovery,s Plan for Haiti.
  A сега да видим има ли и повече смелост?На американците вече е казано след известния план:
  Съюз за прогрес на Д.Ф.Кенеди
  от 1959 г. в Рио де Жанейро
  …т.е. други са са трошили наши средства в т.ч. и с валута за поръчки на канадски фирми,
  облагодетелстувавни от “борбата срещу империиалзма??”
  Битката свърши,”пребрихме”!!! го и сега се иска друго!

 14. Не помрачавайте щастието на влюбените ! Щом Борисов и Станишев се обичат – нека да се вземат !

 15. От “костовист” е казано премерено,
  прецизно и много точно!В много необятно далечен план,в качеството му на времеви “отрязък”-когато по всяка вероятност,мнозина от привържениците на Калоян,Стамболов и Раковски,няма да са живи,,”сепукото”на такива държавници,ще се изучава и тревожи съня на неотдавнашните,днешните и бъдещите, през това столетие!
  Мен това,не ме учудва,а си мисля само за гения на посочените,
  когато не е имало виртулно пространство и глобалистичен свят,..но кой да ти каже,и Христофор,любимеца на каторличката Изабел,го е нямало даже!
  Как Ви е намерил!!,Иво,не знам,но..с Вас ще се “чуем” отново,ако пожелаете!

 16. staniskata e otdavna vluben vpozarnikarite majestveni.a vie mili hora, na kakvo se nadahte…?

 17. Силно се надявам прошката да е поискана заради това, че са си разменяли взаимно обиди, придружени с цветисти епитети, от рода “Здравейте, циркаджии”, а не за извършени престъпления, защото тогава Станишев трябваше да поиска прошка отБорис Велчев и, ако я беше получил, тогава – не знам какво да си мисля.

 18. Г-н Инджев ,вчера беше не само Трифон Зарезан , св.Валентин , но и Сирни заговезни ,ден в който всички християни искат прошка от близки и познати и прощават “греховете” на тези ,които са ги наранили през годината.

 19. Сега само бъди търпелива,Рада…и следи от “землянката” как “…ноща ражда из мъртва утроба,вековната злоба на роба с /неговия/*/ гняв величав…Ако е до прошки,колко ли са онези,които преди Борис Велчев,
  трябва да я поискат от мен,но ако ДСБ “спипа” и предшественика му,ще стане още по-интересно!!!

 20. Текущите събития ми се струва, че започват някакси да обръщат логиката. По-скоро героят “мъжкар”, подгонил лошите, би трябвало да се обърне за прошка към тях заради очернения им имидж.Но всъщност той стига само до там. Нещо реално да е последвало?

 21. Г-н Инджев,можете ли да помолите хората,които ползват латиница,да помолят някого за помощ и да си инсталират кирилица???

 22. “Както вече няколко пъти се осмелявам да посоча, слабото място на г-н Борисов, което вече му напипват всички, е неговата сила” – абсолютно съм съгласна с Вас, г-н Инджев! Богоизмерването скъпо се плаща.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.