Ако Първанов е бил рекетьор като партиен шеф, какъв ли е днес като държавен бос?

Докато президентът Първанов мълчи като риба за “Октопод”, бившият член на ВС на БСП и настоящ лидер на “Българска левица” Илия Божинов обяви днес пред PRO.bg, че зад рекета на столична таксиметрова фирма преди години стои самият Георги Първанов, по онова време председател на БСП.

Това е вторият случай виден представител на левицата да уличава Първанов с подобна информация. Първият беше ( оставете ме мен, като първоначален източник на информацията) потвърждението на някогашния шеф на парламентарната група на червените Красимир Премянов, който каза пред мен миналия януари, че е видял Младен Михалев – Маджо на рождения ден на бившия шеф на митниците Евгений Узунов през лятото на 2003 г. На същия рожден ден е присъствал и Георги Първанов, президент от две години по онова време, потвърди пък пред сайта BNews самият домакин на тържеството Узунов.

Няма да коментирам на този етап мълчанието на Първанов за шумното бълбукане в подводния свят на октоподите. Той може да реши да каже всеки момент нещо, което да си заслужава реакцията. Каквото и да отрича обаче, макар с мълчанието си по-скоро да потвърждава, че има какво да крие, в случая, цитиран от Илия Божинов, се набива на очи следният въпрос:

Ако опозиционерът Георги Първанов е имал въпросните престъпни наклонности и дори възможности да влияе върху бизнеса и неговите рекетьори, както твърди Божинов, представяте ли си какво означава това за същия Георги Първанов, но вече облечен във властта на държавен глава?!

23 мнения за “Ако Първанов е бил рекетьор като партиен шеф, какъв ли е днес като държавен бос?”

 1. Това е вече попадение. Сякаш аз съм го писал. Убеден съм, че голямата престъпност в Бг е дирижирана, като главните диригенти са на високи места в БКП. Не съм сигурен само дали капо ди капи не е московски жител.

 2. Имаше един виц, че у нас “Мафията си има държава”…Не е вярно, няма държава, има само мафия…

 3. Добър ден г-н Инджев, преди време попитах защо не се коментира, че “добре облечените джентълмени” са държавни служители ПОД пагон .

  Никой не коментира.

  Всички знаем.
  Тези хора бяха Български Офицери – от БНА , или от МВР, или от ДС …

  Партията на другаря Първанов
  / тогава не е бил Президент /
  създаде престъпността у нас.
  Партията на другарите създаде цяла ситема за въоръжен обир на сънародниците си, на чехи, германци, италианци, испанци и …

  Откраднатото е отнесено.
  По-страшно е нанесеното в умовете на масите / електората .
  България е единствената държава в Европа, която скоро няма да има развит сектор УСЛУГИ.
  Защото Партията наложи Измама и Кражба като норма.
  Партията на ония научиха българите да не плащат. Да крадат и да не мислят за утре.
  Да не гледат какво се краде от ония, стига да могат да откраднат и те нещо.
  Защо се възмущават от заменките ?
  В Провинцията повече от половината къщи са НЕзаконни !
  В София повечето ремонти са НЕзаконни.
  Няма българско семейство, което да не е отсекло / откраднало / поне едно дърво.
  Няма българско семейство, в което да не се укриват данъци.
  Просто системата не позволява да сме коректни.
  И така ставаме виновни.
  Гузни.
  И ги оставяме да си грабят и убиват.

  Защо никой не пише нищо за БОДК ?

 4. Гоце е голям проблем на БГ.

  Но ето още, и то по-важни, многократно по-важни, проблеми (не казвам, че не са свързани с него, но в момента те са си самостоятелни факти):

  Руснак-кръвопиец идва спешно днес в София и заповядва на туземното “правителство” да се стартира “немедлено” Южен поток – това е единият азиатски синджир за нас, бг-робите;

  Друг руснак-кръвопиец идва утре да ни заповяда да вземем ЗАЕМ от 2 МИЛИАРДА евро, за да ни обрекат навеки с руско атомно зло от “ново поколение”, което май ще ни остави съвсем без поколение в БГ – и това е вторият азиатски синджир за нас, бг-робите;

  Маса (хиляди са) руснаци са налазили през последните години по родното море и планини, уж купуват “имоти”, а всъщност стягат желязна хватка на изпосталялите ни от разни (външни и местни) хомоти вратове. А по последни данни единствените, които сега (и в близко бъдеще) се “редят на опашки” да купуват на безценица нашите земи, са замогнали се (познайте от какво) “нови руснаци” – и това е третият азиатски синджир за нас, бг-робите.

  Въпросът на въпросите е – защо така са се разбързали тези? Дали не надушват, че скоро далаверата им ще свърши – тоест, че сегашното продажно и васално на Путин управление начело с Боко тиквата и тихо подкрепяно от агента Гоце, ще се срути под напора на собственото си малоумие и управленско маломощие, и че след това трудно ще си прокарат политиката в очаквания политически и икономически хаос????

  Quo vadis, Българийо?!?!?!

 5. Всичко това е ужасно. Наистина не понасям демагогията на социалистите. Те никога не са имали нищо против да бъдат капиталисти, ама капиталите да не са дошли от труд, ами от далавери.

 6. Не само че си представям, г-н Инджев, убеден съм, че това е глав(д)ният рекетьор в държавата! Видимите доказателства са много, а за невидимите – има си прокуратура… Сигурно и него Иван Костов го е назначил:)

 7. Крайно време е да се изгони Гоце Седефчофф от президентското място. Достатъчно е осмърдял около себе си така, че цяла Европа се е осмърдяла от него. Не зная докога ще го търпим. Това е един мошеник, лицемер и престъпник.
  Само не зная как може да стане това с такъв премиер какъвто е нашия в момента. Няма как ББ/Бързата уста/ да си направи харакири, защото са от един дол дренки.

 8. Искам да алармирам за това, че реалните управляващи са на посещение в България. Без да са канени Милер и сие са в губернията си изпълнявайки операция “Набиване на обръчите” по указание на другаря Путин. Новината е , че на врата тъпия български народ(ако не ислезе на площадите и протестира) ще виснат едни 2 милиарда долара, които Русия е решила да вкара в Белене. Нема лабаво…Милер се е срещнал с Борисов, после с Гоце и малко по-късно Трайков съобщава, че Белене ще се строи. Кратко и ясно.

 9. Abe, много е кротко още!? Или пък не е толкова сериозно?! Що така? За никакви стрелби не чувам?! Що не вземе тоя трактор да проговори 😉

 10. Когато си тъпрелив и упорит идва момента в който всички разбират, че си бил прав.Сега г-н Инджев ще се появят много “граждани”,които ще се напреварват да споделят факти.

 11. Да, но той пак нищо няма каже.
  Георги Седефчов Първанов няма навика да говори за друго, освен за “приоритетните (руски естествено) енергийни проекти, които ще превърнат България в енергиен център на Балканите.” В този смисъл много ми прилича на Ам-Гъл и неговото “безценното ми”. И нравът му е същия, май.

 12. Другарят Гоце се оля и с протежирането на Филчев, който след като сдаде поста си, би следвало да тръгне към ареста и затвора; ала Гоце го спаси, като му даде дипломатически имунитет; което показва и говори нещо; явно са стари дружки с Филчев още от службите на ДС при комунизма; Гоце постоянно прави ужасни гафове и вече се е дегизирал дотам, че е слуга и дружка на бандитите и на мафиотите, че е нужно поне една власт у нас да си изпълни задължението, и той мигом ще си загуби поста; ама де ти такава воля за законност, право и справедливост у днешния Парламент, Премиер, Главен прокурор?!

 13. Нашият “държавен бос” е гол и бос, с дълъг нос и много прос. За съжаление.
  Току що прочетох в един френски вестник, че на дъщерята на кмета на Киев, Кристина Черновецка, са и откраднали дамската чанта с бижута на стойност 4,5 милиона евро. В близост до Париж. В бързината при бягството крадецът изпуснал 10 хиляди евро, които били пак в същата чанта.
  Ето една тема за тълкуване “Посткомунизма”. Раково заболяване на обществото с метастази навсякъде и във всичко. Чудя се как издържа все още имунната система на държавата. Може би имунната система вече я няма, но раковото заболяване не иска да я унищожи все още, защото ще трябва да загине и то.
  Бих искал да напиша и нещо оптимистично, но днес не мога.

 14. Ивайло, няма ли да те застрелят вече? Ще излезе, че разни дилетанти като като Боби Цанков говорят повече истина от тебе. Как иначе да си обясним защо никой не те бръсне за слива. Айде, громи ги тия мръсници с повече злоба, както едно време Запада.

 15. Съгласен съм с NIK – Иван Костов е виновен за всичко. Почвам да си мисля, че е подучил и Ева да прикотка Адам с ябълката. На там водят следите …
  … и благодаря на господин Инджев за удоволствието от анализите и коментарите по всички по-важни събития у нас. Прекрасно!

 16. Иво, колеги, всичко сте казали много точно. Наистина вече физически ми се повдига от всяка дума за кремълския клозетолизец Гоцэ Сырыщныка. Ако в България имаше частица от чешкото, полското, че и румънското общество, този негодник щеше да е осъден като национален престъпник № 1.

 17. Към ПРОКУРАТУРАТА във връзка с
  Жоро Любимеца:

  За протокола, понеже друго не очаквам, маркирам тази покана да бъда застрелян.
  Не че очаквам дължимата реакция от страна на държавата…

 18. Уважаеми колеги,водим единствено от съображения за Държавност българска,и впечатлен
  от нарастващия ви кураж и проницателна далновидност,
  моля само,да имате предвид,че отново на крак,с познатата си трудова заетост, и с риск,да не се “хареса” на мнозина -от тук нататък за Първия консул,нищо лошо -както обикновено!-но и нищо излишно,ако не се оползотвори предвоставения му,само последните 20 години “исторически проозорец” без повече коментари!
  Надявам се,че няма много заблудени за това, че не съм бил сляп,а само свидетел и търпелив професионален служител, спрямо събития от завчера и вчера!
  И,както върви,пргнозите тъжно, се сбъдват и с лица и с важни моменти!!!
  Може и да не ви се вярва,но по част от тях,съм споменавал в блога!
  Да не изнасилваваме Съдбата,всичко ще си дойде на мястото!

 19. Мърсотия. Но най-голямата е мръсната манипулация наречена “България – енергиен център на Балканите.”

  За отвличане – чуйте това:

  Pirupa § Pigi – Sweet Devil

 20. Първанов,ти беше президент на червената мафия в република България,тръгни си с мир за Русия и там си смени българското име с руско име, защото не си достоен да носиш Българско име и Български паспорт.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.