Борисов – сам юнак на троянския кон

След като вчера премиерът Борисов изненадващо извади от пепелта потуленото дело за Ахмед Емин и неговата смърт, представяна като самоубийство, днес човекът с най-много власт в държавата направи следващата крачка със следното изказване:

“По това дело прекрасно се знае кой не си е свършил работата и къде е политическият чадър”, заяви премиерът Бойко Борисов пред „Нова телевизия” във връзка с делото за пране на пари срещу бизнесмените Людмил Стойков и Марио Николов.

Ако за пръста, дръпнал спусъка срещу Ахмед Емин, началник на кабинета Ахмед Доган, можем да правим различни предположения, то за ръката, която има интерес да държи чадър над президентския спонсор Людмил Стойков няма нужда от догадки. Тя е ясна на всички у нас и в чужбина.

От разшифроване по-скоро има нужда мистерията защо в рамките на един ден Борисов отваря едновременно два фронта, на които от доста време не само нямаше нищо ново, но и направо си цареше затишие. А и доколко е искрен? Питам, защото люти закани сме чували и преди, но те бяха последвани от мълчание по отношение на Доган и от сближаване в случая с Първанов.

Питам се също, дали относителната тежест на гигантския топуз на шията (ни) АЕЦ “ Белене” не е натежал в правенето на сметките. Не е шега работа – цената на обекта на острова на несвободата, известен като символ на комунистическия ГУЛАГ в българския му вариант, е несравнимо по-голяма от какъвто и да било друг икономически харч в полезрението на държавицата ни. Залогът за толкова много милиарди накуп е огромен.

Сините буквално се разбунтуваха срещу готовността на властта да се поддаде на съблазнителните оферти от Кремъл. Сидеров, най-сигурната капия на Борисов за подпечатването на закони, мълчи объркано. Яне Янев е против каквото и да било, щом го иска Борисов. А червените, както и хората на Доган, са във възторг от готовността на премиера да приеме руския подкуп.

Ако прибавим и твърде основателното предположение, че западните партньори няма как да са щастливи от опитите на Москва да направи на всяка цена своя ядрен пробив на границата на България с Румъния, възможно е на Борисов да му е дошло малко в повечко. Защото, освен, че дава сигнали срещу стратегическите интереси на НАТО и ЕС, Борисов е на път да се окаже сам срещу всички тук, само не и срещу БСП, ДПС, Първанов и Кремъл. Сам юнак на коня, на троянския!

Изглежда и този път Борисов реагира по начина, който му е познат – като не може да постигне пробив в икономиката в положителен аспект ( за което наистина не е виновен), търси дивиденти със зрелищни полицейски акции. Дано е за добро!

Ето че сега той възкресява твърде болезнени за Доган и Първанов въпроси в момент, когато с цялата си тежест върху него се стоварва наследството на АЕЦ “Белене” и го тласка в лагера на враговете, омразата на хората срещу които му спечели изборите. И прави, каквото може, за да компенсира залитането си. Колкото и да е импулсивен в изказа си, в избора на теми от подобно естество премиерът едва ли стреля на посоки. Остава да видим, дали патроните пак няма да се окажат халосни.

17 мнения за “Борисов – сам юнак на троянския кон”

 1. Г-н Инджев, ББ само ако ви чете и осмисля написаното тук в този форум и има волята и смелостта да решава проблемите на избирателите си, БГ няма да е на този хал. От хаотичните му действия в една или друга посока на криминалния жанр където му е силата, разбираме че скоро ще трябва да си търсиме нов премиер. Колкото по-рано толкоз по-добре.

 2. “Сам юнак на коня, на троянския!”

  Много сполучливо попадение!

 3. Наистина, твърде вероятна причина за “атаките” на “уж-гражданина за европейско развитие на България” срещу Първанов и Доган е именно желанието му да прикрие предстоящия “голям завой” и голямото затъване с АЕЦ-Белене. Предполагам, че силно е подценил възможната реакция не само на избирателите си, но и на ЕС.

 4. И още нещо – ако се чудиш, защо още нямаш работа, мога да ти обясня. Защото има хора, които са безкрайно отмъстителни и никога няма да ти простят въпросите за апартамента. Те са от Перник, обикновено. Хората, а не апартаментите. Аз имам съшия проблем. Вече 4 бг телевизии ми предлагаха да им стана кор. След договорката те изчезваха, тоест, някой даваше знак да не се занимават с врагове.

 5. Добър ден г-н Инджев, САМО Вие свързвате АЕЦ “ Белене” с ” острова на несвободата, известен като символ на комунистическия ГУЛАГ в българския му вариант ” .

  Защо никой не обръща внимание на мистоположението ?
  Под хиляди тонове бетон се скриват чудовищни престъпления на руските агенти в РБългария.

  Това място е прокълнато !

  Не вярвам, днес, да има достатъчно ” чисти ” свещенници, които да осветят остров Белене и опеят невинните българи избити там.

  Това е Енергийна бомба “, която ако избухне – ще изчисти с огън Революционните области на България.

 6. Не залита премиерът, а поддържа курса. Той отдавна е в съглашателство с Гоце, интересно защо (дали са компромати, дали са комисионни)? А руските енергийни проекти са част от сделката за 2млрд. Всичко останало е пушилка за отвличане на вниманието.

 7. Напоследък преглеждам коментарите под новините за “зрелищните полицейски акции”.Установявам някаква тенденциозност в тези коментари.Докато нямаше такива акции,всички се възмущаваха.Сега като ги има,пак се възмущават.Включително и във вашия блог коментарите са някак жалки.Трябвало да си търсим нов премиер пише някой.И кого да сложим на поста?Станишев ли?Или Сакскобурготски?Явно на някои им е добре в кочината.Така добре си прекарват,че никакви кризи и закони не ги ловят.

 8. Драги читатели и коментатори на блога!
  Белене не енергийна, а финансова бомба!
  Три поколения напред – нашите деца, внуции и правнуци, от намаляващия Български народ(?) ще плащат с кръвта и потта си нашето днешно БЕЗДЕЙСТВИЕ!

 9. Ума ми не може да го побере този АЕЦ! Не искам да плащам 5000лв за да има РУСИЯ АЕЦ и армия в България.

 10. Вятър ечи балкан стене
  самюнак на коня,
  вятър ечи балкан стене
  сам бунак на коня……!

 11. И аз съм в окаяното положение на MDA, умът ми не може да се справи с този сложен въпрос – защо по дяволите разрешаваме на Русия да си построи АЕЦ зад граница и то безплатно… Не е ли по- просто руските танкове да дойдат…Тодор Живков гледа щастлив отгоре – мечтата му за 16 република – се сбъдва… Поемам и целия риск да изпадна в патетизъм, но се сещам за недоумението и на Апостола в близък контекст “Цели сме изгорени от парене и пак не знаем да духаме” …

 12. Руските медии съобщиха в прав текст това, което в България се посвениха да кажат – Русия получава своя АЕЦ зад граница – АЕЦ “Белене”. Според “Комерсант” : “Русия за първи път може да получи АЕЦ зад граница. Москва не успя да уговори България да вземе кредит за АЕЦ „Белене” и сега е готова да финансира строителството”.

 13. Само не разбрахме защо мислите, че Борисов не е виновен, че не може да постигне пробив в икономиката? Я колко страни в Азия го постигнаха, но с правилни политически решения. А у нас какво – Симеон Дянков ли да дойде с решенията? http://www.bulgaria-news.bg/category/bulgaria/economics/article/post22402.html

 14. Съществува един единствен прост въпрос, на който ако се отговори правилно – всичко се изяснява.

  Той гласи:

  “Защо Русия иска да строи АЕЦ-а си на българска територия?”.

 15. Категорично се присъединявам към мнението на автора. Всичко, което сега прави ББ е опит да отклони вниманието от националното предателство, което неговото правителство се кани да извърши – да приеме предложението на Москва за Белене. Само искам да подчертая, че независимо от вложените на обекта пари, сега там има само купчини изрязани ръждясали арматури и една дупка. КЪДЕ СА НИ ПАРИТЕ?????

 16. Живков би трябвало да гледа отдолу, не отгоре 😉

  И аз си давам същото обяснение като г-н Инджев. Борисов играе театър и балансира между ядосването на десните и на левите симпатизанти. Поредният, който се има за по-умен от всички.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.