ДПС подава топката на Борисов за автогол

Бъдете сигурни, че сензацията с обявената днес убеденост на ДПС, според която Ахмед Емин, началникът на кабинета на Ахмед Доган, е бил подтикван от легитимната ДАНС да убие лидера си и се е самоубил в последния момент, ще …отвлече вниманието от главното. А то е: защо членът на комисията за контрол над ДАНС от ДПС Камен Костадинов беше изпратен днес в Би Ти Ви с това съобщение и още по точно, каква би могла да бъде политическата цел?

Само сляп и глух за политическите реалности човек не е забелязал, че от месеци насам по изключително подозрителен начин бяха прекратени атаките на ГЕРБ срещу ДПС. Точно тези атаки ( не само на “Атака”) изиграха ролята на магнит, събрал в едно под шапката на Борисов наелектризираните от безобразията на Доган, но разпилени до онзи момент електорални блуждаещи електрони в България. Критиките на ГЕРБ обаче рязко секнаха после на всички нива, включително в изявите на самия Бойко Борисов.

Ден след като премиерът без видима причина върна темата за смъртта на Емин в полезрението на обществото и обяви възобновяване на разследването, ДПС доразви иницитивата, но далеч не в антагонистична посока, както може би мнозина зяпачи в политиката биха се подвели да разчетат този ход. Тъкмо обратното. Пъзелът ( което в свободен превод от английски се превежда “ озадачаването”) се подрежда. В гласа на ДПС вече звучат нотки на благодарност към Борисов!

Дали ще се докаже, или ще бъде оставено да витае като съмнение, евентуалното намерение на дясната ръка на Доган да го ликвидира под диктовката на сегашния най-голям враг на властта Алексей Петров е страхотно удобен претекст за сближаване между ГЕРБ и ДПС. Справедливо или не, вината ще се стовари върху БСП. Губещите никой не жали. А с ДПС, което контролира и дори увеличава постоянно консолидирания си електорат поради синдрома на малцинствената реакция хората да се сплотяват при заплаха ( което им се внушава съзнателно), всеки иска да се съюзява. Особено когато наближат избори.

Доган многократно е доказал, че няма задръжки да се освобождава от баласт. Няма да има угризения да тегли депесарски шут и на червените, както го направи със сините под диктовката на червените през есента на 1992г.

Въпросът е ще стигне ли тази постановка и на Борисов, за да приеме в обятията си толкова демонизиран политически противник, който явно подготвя почвата д му се поклоня сега с цел прелъстяване на принципа “врагът на ГЕРБ е и наш враг”, превръщайки Алексей Петров в инструмент за правене на такъв вид политика. Ще се поласкае ли егото на Борисов от такъв поклон под формата на публично изразена благодарност от Доган за възтържествувалата най-сетне справедливост?

Продължилото с месеци мълчание на Борисов по темата “ДПС” недвусмислено показва в същото време, че не става дума за някакво внезапно прозрение, а за процес. Имали сме буферен период да позабравим за острата окопна война между двете формации. Сега от нас се очаква да затегнем коланите, но не само заради икономическата криза . Не, едва ли ще излитаме на някаква нова орбита. Затягането на коланите ще ни е нужно, за да не паднем от стола от изненада при евентуален остър завой и пренареждане на картите. За Доган това не е проблем. А за Борисов?

Сега разбрахте ли както ви съобщи Лютви Местан човекът, с чийто глас вече от много време насам практически говори Ахмед Доган. “Ние най-много от всички искаме да се изяснят обстоятелствата около смъртта на Ахмед Емин”, каза той часове след изявлението на Борисов за необходимостта от ново разследване на случая “Емин”.

Вече не само не съмнявам, но и току –що разбрах какъв е интересът на върхушката на ДПС: тя цели поредното финтиране на българските граждани, които очакваха справедливост в разнищването на далаверите на ДПС, но вместо това получават турски сериал за масова консумация. Защото, повтарям, дори и да е 100 процента вярно твърдението за заговора за убийство на Доган, главният въпрос е до какво води тази (евентуално) разконспирирана конспирация.

И още нещо: това ли е прословутата истина за делата на върхушката на капсулираната партия на Доган, която ни обещаваха? По всичко личи, че се случва точно обратното, пробутват ни една подмяна на посоката на търсене, при което един покойник не може да се защити, вместо да извадят наяве деянията на онези, които са живи, здрави и явно все така влиятелни.

18 мнения за “ДПС подава топката на Борисов за автогол”

 1. Сещам се за книжките на Христо Калчев….
  Дали и на него не му е помогнато?…

 2. Не мога да повярвам!!! Звучи ужасно,но и много вероятно,уви….

 3. И като се прибави изказването на Валерия Велева, май пак беше по същата телевизия, че след убийството на Ахмед Емин ДПС вече не е същото, картинката става ясна.
  Обичам да чета коментарите Ви, винаги са много точни и пророчески.

 4. Г-н Инджев, извинете че Ви пиша тук, но не открих email на който да ви изпратя следното: става въпрос за дизайна на блога Ви. Горе под полето за търсене раздела “Архив” не се вижда, трябва да кажете на дизайнера Ви да въведе следните промени в css-файла: #menu{width:432px;} и .span-6{width:432px;}

  Поздрави, Цветан 🙂

 5. Когато ми се е случвало по някакъв повод да коментирам новата, наложена от актуалността тройна формула: Борисов/Първанов/Доган, винаги съм изтъквал, че между тях има някаква договореност. Смятам, че енергийните проекти са тези, които служат за база на тяхното уговаряне, но ясно е, че основата за съгласуването на задкулисните им ходове, в крайна сметка, е електорална (властова).
  Подмяната на посоките на търсене, обект на анализ в статията, обслужват предимно тази главна, електорална цел. Умението, с което необявените партньори си подават днес пасовете, ще подреди “когато му дойде времето” списъкът на изборните предпочитания.

 6. Какво да кажа?… Дано Настрадин Ходжа да е срещнал Хитър Петър, а не някой Иванушка! Страшно е, че пъзелът се подрежда толкова добре!

 7. Не вярвам да не се знае, по скоро ми е интересно- защо не се казва следното:
  -Ахмед Емин бе човека дал достъп на ДАНС до сакралната “докладна от 27 април 2005 г”, която бе разпространена и огласена. От нея стана ясно, че политическото генно инженерство работи идеално в България. Стана ясно, че ДПС и Атака са двете страни на една и съща монета, че едните не могат да съществуват без другите и са силно зависими и взаимно свързани. Че “противостоянето им” се ползва като параван за отвличане на общественото внимание. Че просто ДПС налива пари в Атака.

  ?!? Това направи(огласи и онагледи) г-н Емин.
  А прегрешилите срещу глутницата се наказват от самата глутница.

 8. Борисов поема топката с гърди,укротява я,прави 33 с ляв крак,33 с десен, 33 с главичка и тръгва в атака.Финтира Доган,Местан и пуска между краката на Етем с което излиза очи в очи с вратаря Касим Дал.“Взел-дал“ помисля си Борисов и когато всички от лява и от дясна трибуна си мислят,че най накрая след 6 месечно владеене и разкарване на топката резултата ще бъде открит той бърка в задният джоб на шортите ,вади чикия, спуква топката и изревава“Забранявам повече тоя мач да се играе“.Публиката особенно от дясно се изнервя.Чуват се гласове“Мача е нагласен!“,“Върнете ни билетите“ и “Съдияяята,съдияяята,съдията е ….`

 9. Най интересна ми е политическата игра на Българския сокол и се надявам след време той да ни раскаже, защо не е ходил редовно на работа в парламента на република България и защо е единственият лидер на Българска политическа партия който не се срамува от Българската си история и нарича своя ЦАР Симеон Втори- Ваше Величество.Най не интересна ми е другата КГБ-ДС политическа игра на Доган защото почти всички политически партии в България играят послушно същата КГБ-ДС политическа игра, за да пазят успешно и до днес Държавната Сигурност на не Българската република в България.Надявам се скоро да разберем кой служи на Московският Октопод в република България и кой служи на Българските Граждани и на Българската Държава-ЕС.

 10. a proslovutoto izkazvane na Dogan, spored koeto toi razpredelia porciite v dyrjavata, dali ne beshe mnogo dobre premislen hod, s koito toi bukvalno dade vlasta na GERB… taka toi mobilizira svoia elektorat i nakara horata da glasuvat za GERB… sreshtu kakvo ???

 11. единственият и най-точен политик е и.костов!той е лакмуса на статуквото в българия!кой,ако не той посочва къде е мозъкът на октопода?кой поставя непрестанно въпроса за мафиотизирането на държавата от а.доган?кой напомня на б.борисов,че не изпълнява обещанието си за разкриване далаверите на дпс?

 12. Не вярвайте, братя, на сензации!

  Ако искат от нас да възприемем сериозно ДПС и нейните политици, трябва да се започне по-отрано:

  1. Конституционна ли е ДПС?

  2. Защо е в забвение аферата “Оня
  списък”?

 13. Към П. Влечугов:
  ДПС е толкова конституционна колкото конституционни са и официалните новини на “майчин” език по официалната държавна телевизия. Но “политическата целесъобразност” срещу която често нетодува самият г-н Инджев, ще преглътне и двете.
  Колкото до И. Костов (в отговор на С. Петров), когато падна от власт го обвиняваха и че мълчи и че не действа. Сега вече си е взел поука и си се вписва в нормалното състояние на нещата – много приказки, за да не свърши нищо конкретно.

 14. Отново турски сериал – но, това е вече прекалено.Какво тук значат държава Българска и идеали.Винаги съм изпитвал ненавист и отвращение от тази Противоконституционна партия – Мафия.Може би,защото винаги съм знаел,че са работили постоянно против националните интереси на България.За какво му е да ходи в парламента – той си върти далаверите отдалеч.Но и на това ще дойде Краят ,защото- рано или късно- на народа ни ще омръзнат сериалите турски.

 15. Дааа… такава е логиката на събитията, (ако тук въобще може да се говори за събития). Ситуацията е повече от любопитна. Току виж, от един куршум излезли двама героя. Доган, обвит в полумъченически ореол, полу-, защото тъй и не го уби никой; Алексей Петров, който пък щял да ни избави от Доган.

  Епилог: Алексей Петров не го осъждат, влиза на бял кон в политиката и обира електората на Бойко. Явор Дачков му става говорител, а Патрашкова, като по-вързана в езика – медиен съветник. И двамата – добре заплатени.

 16. Г-н Инджев, питате риторично каква би могла да бъде политическата цел?. Нека не забравяме, че през 2011 г. мандатът на Първанов, който на два пъти беше избран с гласовете на ДПС, изтича! Е, в тази светлина пъзелът се подрежда напълно! Бойко ще е поредният президент (Дай, Боже, да не се случи!), избран с гласовете на ДПС и на… феновете на турски сериали:). Друг е въпросът, че и Първанов, и Борисов са абсолютно безпринципни “политици” – надявам се, не сте забравили, че Първанов е съучредител на т.н. Общонароден комитет за защита на националните интереси, а Борисов се изказваШЕ остро срещу Доган… преди изборите.

 17. Към Nik

  Не само съм забелязал, но и многократно съм писал за този абсурд Първанов да е пръв приятел с онези, срещу които Партията го изпрати да превръща Кърджали в”Сталинград” на изборите през 1994 г. именно като известен деец на първата голяма ( и ярко червена) националистическа формация на “прехода”” ОКЗНИ.
  Но това е също така същият Първанов, който през 1999 г. водеше рехавите червени митинги срещу НАТО, а после призова партията си да преглътне НАТО ( което партийците преглътнаха мъчително, но послушно), за да се стигне до това да ни се надува като “еднакво близък с Джордж( Буш) и Владимир ( Путин)”.

 18. Към Nik и Иво Инджев. Моето мнение е, че в случая ББ не е най-подходящия – да, но е най-малко неподходящия. Кажете ми имахме ли друг избор, имаме ли сега и ще имаме ли в близко бъдеще. Аз между другото вече питах г-н Инджев нещо подобно. Би било твърде наивно да очакваме принципни политици. Там не е място за хора с гръбнак.

  Ако той от тук нататък вкара тези нагли и още няколко икономически престъпници в панделата и да отпуши евро парички за частния бизнес аз ще му простя дори ако не закачи Доган. Както казах далеч от перфектно, но поне в рамките на реалностите. Всички знаем, че НИКОЙ не може да пипне олигарсите просто защото знае, че те още държат чадъра който използваха срещу покойния Г. Марков (или подобрена версия) и за разлика от Англия тук няма да има втора аутопсия.

  Моля, отговорете ми има ли друга алтернатива според вас. Ама реална не утопична. Аз ли греша?

  Ако Първанов е водил червените митинги срещу НАТО, а после призовал партията си да преглътне НАТО това аз бих го нарекъл нещо като еволюция. Ами ако беше си останал верен на червените принципи излиза, че е трябвало да вика танковете за да ни спре срещу нато.

  Аз малко си падам идеалист и ще изчакам ББ да видим докъде ще стигне. Хем ми се струва, че е свършил бензина, хем не ми се ще. Щото никаква друга надежда взора не види.

  Днес осъдиха двама убийци. Аз казвам браво, имало ли е такава новина от 5 години насам?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.