Хайде на избори – “за” Борисов, но само за единия!

На няколко пъти вече Бойко Борисов заплаши, че ако го ядосват ще предизвика предсрочни избори. Стига да можех, бих го ядосал.

Не бързайте с изводите, знам, че пак би спечелил. Може и с по-голямо мнозинство. Така поне твърдят социолозите. Независимо, че рейтингът му е спаднал значително, той все още е без конкуренция и на фона на останалите ниски показатели сред политическия “елит” и е безспорен фаворит към днешна дата.

Въпросът е да бъдат организирани избори за Бойко Борисов. За един от двамата, които се проявяват в него.

За Борисов, който е голям фен на спорта и привърженик на повишения акциз върху цигарите, защото е загрижен за здравето на хората.

Или за Борисов, който смята, че е по-важно здравето на ресторантьорски бизнес, отколкото здравето изобщо и затова се произнесе за преразглеждане на всеобщата забрана на тютюнопушеното на обществени места.

За Борисов, който призова да спрат нападките между институциите, свързани с борбата срещу престъпността.

Или за Борисов, който 10 дни по-късно обвини съда в изпълняване на поръчка по делото “Стойков – Николов”, казвайки, че знае кой разпъва чадъра над обвиняемите ( но без да го назовава).

За Борисов, който потърси легитимност за операцията “Октопод” в окуражаващите думи на американския посланик.

Или за Борисов, който на практика изпадна в противоречие със същия, когато дипломатът призовава днес България хубаво да си помисли по въпросите на енергийната независимост и руския натиск ( на който Борисов явно се поддава).

За Борисов, който обоснова довършването на АЕЦ “Белене” като предопределено, заради закопаните там милиарди и страха да не му се кара опозицията(!).

Или за Борисов, който е голям привърженик на закриването на гиганта в Кремиковци, където са закопани много пъти по толкова милиарди, пък каквото ще да каже опозицията.

За Борисов, който демонстрира готовност да приеме руското финансиране на Белене и да увековечи и без това прекомерната ни едностранна зависимост от една чужда държава.

Или за Борисов, който заявява сега в Будапеща, че е за обща европейска стратегия за енергийна независимост.

За Борисов, който беше лют противник на “Атака” като фактор в политиката, който загрозява пред Европа европейското лице на Гражданите за европейско развитие на България.

Или за Борисов, който сега приема да бъде обичан страстно и съответно – подкрепян, хвален сочен за пример от лидера на “Атака” Сидеров дори и след доста грозното поведение на Сидеров на германска територия – територията, откъдето партията на Борисов получава най-важната си външна подкрепа.

Мога да продължа с предизборната агитация, но мисля, че и тези отправни точки са достатъчни за организиране на избори.

Гласувайте за Борисов! Но този път само за един от двамата.

18 мнения за “Хайде на избори – “за” Борисов, но само за единия!”

 1. Бойко Борисов е зодия Близнаци и това си личи.В тази зодия възниква усещането на човека за неговия Аз, който “Аз” индентифицира единственото по рода си семе, което той трябва да посее в почвата. Чрез мисленето и факторът “Аз”, характерни за Близнаците, човекът се възхищава над животното. Подвижността, тази вечно движеща се вода, води до непрекъснато неспокойствие и вечна променливост, откъдето идва и двойнствеността и противоречията у тази зодия.
  За някакви бъдещи изборни победи звездите обаче мълча.

 2. Бойко си е своегорода популист. Раздава от себе си това, което вокс попули очаква да получи. Ама и не само. По стар навик си го кара като на спортно състезание – иска да угоди и се хареса на всичките си съдии. Което явно го разцентрира до степен да не можеш да кажеш за него син ли е, червен ли е, или по диалектически лилав. Сигурно е само едно – външността му не лъже.

 3. Дано да са по скоро изборите и ББ да разбере че не става за премиер, а и българите малко да си отдъхнат от безобразията, които сътвори за седем осем месеца от управлението си. Дано само по-скоро се ядоса, че иначе ще трябва ние обикновенните хорица да се ядосаме.

 4. Брутният външен дълг на България в края на декември 2009 г. е бил 37 600.3 млн. евро (111.1% от БВП), като нараства с 626.5 млн. евро в сравнение с края на 2008 г. (36 973.7 млн. евро, 108.4% от БВП), показва статистиката на БНБ.

  В сравнение с края на ноември 2009 г. (37 135.2 млн. евро) дългът нараства с 465.1 млн. евро.

  В края на декември 2009 г. дългосрочните задължения са в размер на 24 595.3 млн. евро (65.4% от дълга), а краткосрочните – 13 005 млн. евро (34.6% от дълга).

  През януари – декември 2009 г. са извършени плащания по обслужването на брутния външен дълг в размер на 6791.4 млн. евро (20.1% от БВП) при 7047.5 млн. евро (20.7% от БВП) за същия период на 2008 г.

  ЕТО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ КОМЕНТИРА С ГОЛЯМА СТРАСТ!

 5. …монетата има две лица…;
  фурнаджийската лопата-също…

 6. e, tchovek sreshtu prirodata ne rita – po-dobre da svikvame s ” Bliznak ” -a.

  Ako pak ni se shte postoianstvo – i;a tam edin Kozirog ( znaem koi e )

 7. e, tchovek sreshtu prirodata ne rita – po-dobre da svikvame s “ Bliznak “ -a.

  Ako pak ni se shte postoianstvo – ima tam edin Kozirog ( znaem koi e )

 8. Г-н Инджев,и Вашата реколта от 5-6 статии до тук и коментара на Хехнцолерн по последната в светлината на дилемата накъде?,раглеждана през мъглата на векове и събитията,как Мдведев отменя визитата си във Ванкувър,
  а Лавров притиска САЩ за нов договор по ядрените оръжия,на фона на пропуснатите български възможности,да се поучи правилно
  от руските умения и нейната
  мощ,в частта “само държавие”,НЯМА как да бъдат компенсирани с “лепенки” върху стари рани….
  Приликите и отликите между унилите
  “герои”от Букурещ и Браила с плама
  на тези от “Оборище”,освен хвърковат,не е по-различен от този довел до “Марсилезата” и щурма при Валми,но ако не наивен,то в никакъв случай,не и подходящ за ДЪРЖАВА без държавници

  Негърският аристократизъм на Пушкин не е бил повод да се стреля,със своя адаш,дипломата
  -поет Грибоедов,освен с Дантес,но -все пак-този на плеядата от далновидни българи с ръста на Раковски,е пренесла преди боевете при Шипка,накогашните умения на Калоян,Кардам и Петър…
  естествено, че ще забележите подбора,който правя!!!
  Но не и възможността ,да се усвоят уроците от имперския елит на Русия след Петър Велики,
  измерван за кратко след Елисавета Петровна и декабристите,както я е “видял” Ломоносов във времена на обезценяването на туземната аристокрация!!!:
  “Седи,нозете си простира до тази степ,где се намира стена между Китай и нас,и с поглед весел тя се взира и богатствата си ги събира,подпряна с лакът на Кавказ”
  Несполучлива Азия е разорение и лъжа,но Бог ще да е бил миростив към Кубратова България и сигурно би бил озадачен,ако през същата тази мъгла на векове и ихилядолетия,децата й не са съумяли да се поучат от календарните събития,сред които
  измежду “миговете самодържавие” тези при Пушкин и Грибоедев с техното европейско възпитание и “ГЕРБ”-овски напъни са били толерирани от император Павел,алекандровците,николаеевците
  и др. та чак до…. Ленин,когато като по-умни американците се забатчват с доктрини и “самоскопяване” в блатото на идеализма и времената на “Сибирския бръснар!”
  Вече не ми се и говори ,тъй като не помня колко пъти подсказах това което ясно забелязвам и в разговорите на Н.Младенов и баронеса Аштън…относно закъснелия ни колониазъм!!!
  Несполучливата Азия,да!,но нали и ние сме Евразия,а тя има и “блестящи тигри”…и ако не схващаме,как се лекуват столетни пропуски и рани от утопията,на кого да се сърдим?
  На Барак Обама или на пратеника му в София?Или на Д.Благоев и Г.Кирков,защо не са чели в Петербург и ДРУГО за “децата” на шах-заде Константин и шах-заде Николай I ,когато са кръстосвали саби в Персия,Турция или Варшава..работта е да умееш И ДА СЛУШАШ “Полонезата!”

 9. Близнак, Янус, светофар, монета, лопата (фурнаджийска), (анти)комунист … въобще Бойко, министър и председател едновременно на европейския азиатски коневръз.

 10. На всички, които искрено искат да могат да ядосат двуликата фигура ще кажа лесен начин. Незабавно и по всички линии да се започне агитация,разобличаване и отпор на строежа на Белене.Всеки, който малко от малко е патриот, а не национален предател,който го е грижа за бъдещето на децата и внуците му и има някаква отговорност към тях и към достойнството на бащината му земя,трябва активно да застане зад тази разделителна линия, наречена Белене. Днес е времето разделно за нашето поколение.

 11. Бойко е цар на обещанията и майстор на оправданията.Държи се като кинозвезда и поддържа имиджа на “готин пич”.Подозирам,че има искрено добри намерения поднасяйки поредната порция обещания и закани срещу лошите.Но също така подозирам,че много по-важно за него е “да не рискува кожата си”,влизайки в битки,чийто изход не му е много ясен.С други думи той избягва пряка конфронтация със силни противници.Дотук това му върши идеално работа.Но ако се сумират обещано и изпълнено от Бойко Борисов през последните 9 години,ще цъфне нелицеприятен извод за неговата фасадна и действителна мъжественост.

 12. За когото и от двамата Борисови да гласуват, накрая печелиМ Бойко.

 13. към хохенцолерн:
  Този външен дълг публичен ли е или частен?

 14. Другари Първанов и Овчаров, защо виетнамската АЕЦ е 5 пъти по-евтина от българската?

  Някогашният съветски официоз вестник “Правда” съобщава в броя си от 10 февруари, че руската държавна корпорация „Росатом” е извършила “атомен” пробив във Виетнам. В конкуренцията на компании от Япония и Франция руската фирма е спечелила търга за строителство на първата ядрена централа в страната. Тя ще се състои от два 1000-мегаватови блока – точно като българската АЕЦ “Белене”. Сега идва най-интересното: руснаците са спечелили търга с цена от 2,7 милиарда долара, което по курса на деня, впрочем най-висок от 8 месеца насам, прави точно 2 милиарда евро.

 15. Част от него е публичен 15 млрд., по-голямата част от него е частен. Но какво значение има това за самата задлъжнялост? Кредиторите никога не губят своето – когато частният длъжник не е в състояние да изплати дълга, изплаща го публиката (бюджета). Да не говорим за бюджетното рефинансиране на частни банки и предприятия. Но ние не сме САЩ, за да си позволяваме безкрайно печатане на банкноти и свиване на производството…

 16. А бе и аз съм зодия близнаци ама не съм комунист.И си личи по постъпките ми. Иначе не е интересно какво се приказва.
  Пък и не се срамувам от последният вот- просто не гласувах за Бойко……..

 17. Г-н Иван Иванов и ако дойдат избори и “ББ да разбере че не става за премиер”, кой ще бъде този дето ще е разбрал, че става за премиер. Пак Станишев или Царо с тройната коалиция ..?? Аз не виждам кой. Освен ако вие не решите да ни убеждавате, че сте единствения. Но това ще е друга история.

 18. “Мога да продължа с предизборната агитация…”

  Недейте, защото статията ще стане гигабайти и няма да може да се зареди. Така агитацията увисва.

  А на суперспортиста му предстои още много пъти да удря гредата в Европа. С АЕЦ Белене – съвсем скоро!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.