Масларова се гизди край вилата на Живков

Телевизия PRO BG бе допусната ( или поканена?) в дома на бившия социален министър Емилия Масларова – с камера, с репортер. С пряко включване. Защо?

Отговорът е очевиден – за да се защити обвинената от прокуратурата в присвояване на 11 милиона. Това е разбираемо. Както е разбираемо, че Масларова демонстрира обида и гняв, търсейки съчувствие за стреса, на който е подложена. В разговора акцентира постоянно върху здравословните проблеми, които шумът около нея причинява на близките й, както и на самата нея. На упреците за луксозния й начин на живот в медиите отвърна, че всъщност била само “гиздава”, както казвала майка й.

Преди произнасяне на присъда Масларова има право на всичко това. Въпросът е обаче какво постига на практика и за какво говори убеждението й, че този ход й носи полза?

По мое скромно зрителско мнение, обвинената другарка най-вероятно е ядосала масовия зрител с опита си да представи своето твърде впечатляващо недвижимо имущество като най-обикновен дом на едва ли не обикновен гражданин – нещо което, по думите й, всеки българин има след определен трудов стаж. Тук направо си представям полета на чехъла на някой неин набор срещу екрана – ние, за разлика от
онзи иракчанин, който се прочу с хвърлената обувка по американския президент Буш в Багдад, замеряме само телевизорите си. По-далеч не стигаме.

За този зрител твърдението й, че имотът е наследствен от 1946 г. , по-скоро повдига някои въпроси, свързани с онази епоха – сещате се какви. А другото й уточнение, че къщата е строена преди 15 години, т.е. когато БСП триумфираше ( а тя вече бе успяла да изкара поне един министерски мандат), навежда пък на други въпроси. Също се досещате. Странното е, че Масларова не се досеща. Или си мисли, че никой не се досеща.

Защото да си построиш къща в съседство с вилата на току – що осъдения по онова време Живков е наистина интересно съвпадение. А и не знам дали в България има по-скъпа земя от тази, освен може би край другото място, също свързано с Живков и жилището му от по-ранен период – района около ул. “Оборище” в столицата, където доста бивши “правоимащи” и техните наследници забогатяха истински от продажбата на имоти, получени по силата на комунистическите им привилегии във времето на диктатурата им.

Само един пример: вилата на бивш важен функционер, построена в полите на Витоша паралелно с градежа на почивната станция на повереното му по онова време ведомство, се даваше под наем на богати араби в началото на 90-те години на космически за опосканата България суми – в долари. И как няма, то не беше подово отопление ( внесено от Запад със съдействието на мобилизираните за целта служители на ведомството), пътни настилки и каменни градежи…Все от заплатата на ръководния другар, за чиято комунистическа чистота иначе се носеха сервилни ведомствени легенди.

Но да се върнем на презентацията на Масларова. Камерата, макар и много бегло, показа определено луксозен имот ( със сигурност за милиони по днешни цени) в съседство с вилата на Тодор Живков на прословутата улица “Секвоя” в Бояна. Само дуварът с охранителните системи, порталът, кокетната беседка и отлично поддържаната доста голям градина вероятно са накарали “обикновения гражданин” да ахне завистливо. Няма да описвам обстановката в доста впечатляващата къща. Със сигурност обаче е видно от пръв и много, много повърхностен поглед, че това изобщо не може да се нарече “обикновен” дом.

Опитите на Масларова да се пошегува, че тази луксозна вила не била къща на “милионер”, защото нямало басейни и сауни, само демонстрираха до каква степен тази другарка е откъсната от реалността именно в социалната сфера, която претендира не просто да познава, но и да е ръководила по-най добрия начин през последните години (както не пропусна да се похвали). Това, което се видя, е стандарт на живот, който е достъпен за шепа хора в България, а и не само в България. Честно казано, нямаше да е непременно дразнещо, ако не беше опитът й не само да отрече очевидното, но и да го обърне на смях: “ Вижте колко всичко е обикновено – това ли е дом на милионер?”.

Ами , да. Това е. И фактът, че Масларова не разбира колко е далеч от реалността в представите си за “обикновен дом” , на практика я осъди в очите на хората. Показа я такава, каквато е: арогантно “извисена” над проблемите на милионите хомо-панеликус , рееща се самодоволно в своя свят на самозаблуда елитна госпожа – другарка, която се опитва да ни трогне с жестове, като подаряването на брошките си на един вестник ( от обида), за да ги разпродадат за благотворителност.

40 мнения за “Масларова се гизди край вилата на Живков”

 1. Единствените, които трябва да се срамуват в случая сме ние, гражданите на Република България, че такава социално и битово неориентирана госпожа е толкова дълго време във властта на ръководни постове. Лично аз се срамувам. Тя няма за какво да се срамува – светът е пълен с нахални жени на 50, които носят тигрови обувки и блузи с “тантела”, обикалят “скромния си дом”, начервени, хихикат сладковато, въртят измами и спят спокойно.

 2. Другарката Масларова е действително жалка картинка. Има нещо много отвратително и изключително цинично в това да си (макар и бивш)социален министър, което предполага познаване на и хуманно отношение към социалните проблеми на “осреднените” й сънародници, и в същото време да ги ограбва, за да тъне в разкош. Чудя се само защо все още се “гизди” в “Бояна”, а не например в Централния софийски затвор. За съжаление, тя не е изключение.

 3. “И по всичко личи, че единствените райета, които Масларова някога ще носи през живота си, ще са от Милано. А не от Сливен.”

 4. Много точно попадение! А че Масларова е всъщност дразнещо глупава и едновременно с това неуместно надута, това за мен е отдавна ясно. Би трябвало да разровят и назад, не само по ремонтите в Ст.Загора.

 5. Майчице, истина ли е и това?! Нима изобщо е възможно?! Дали г-н Инджев пък не си го е съчинил, дали пък не се просто шегува?! Да се ощипя ли, та да разбера на кой свят съм изобщо?! Нима наистина е направено такова интервю, а?! Леле, значи просто “гиздава” била, а пък “домът” и бил като на “най-обикновен трудов човек”?!?!?!?!?

  Ако е истина всичко написано по-горе, ако се е случило това интервю, то показва нещо безкрайно важно: че комунистическата и комуноидно-мафиотска върхушка изцяло се е откъснала от реалностите на живота – и е загубила всяко чувство, особено пък чувството за срам или поне свян. Това е не друго, а жесток психиатричен феномен. Тия са неспасяем случай. Дали някога изобщо ще могат да разберат колко са жалки в цялата си парвенюшко-селяндурска комунистическа натруфеност?!

  Сега вече нищо не може да ме учуди, като разбрах как се държи тая нахалница Масларова; вече не мога да се учудя от това, че нашият толкова “социално-справедлив” Президент си има пушка за не знам колко си десетки хиляди долара, но въпреки това не престава най-сълзливо да ни призовава да дадем жълтите си стотинки за “бедните дечица и сирачета”!!! Безсрамникът му неден, същият, дето така подличко се кръсти пред камерите в Храма на Великден и на Рождество!!!

  Който не знае що е комунистическа наглост в екстремна форма, да погледне що правят Гоце Първанов, Масларова, Серьожка Дмитрич и цялата остальная свинщина, заради която не само сме най-бедни в Европейския съюз, ами и сме най-унизени!!! А сме най-унизени, щото сме най-търпеливи, щото ако не бяхме толкова търпеливи, отдавна щяхме да сме скочили и с голи пръсти щяхме да сме им доказали, че така повече няма да продължава!

  Ала ний си търпим и ето, даже операторът на тоя сълзлив репортаж с Масларова не се е сетил да си събуе обущата и да замери мазната и лъжлива Масларовица!!! Както и никой няма да се сети след някой и друг ден да зафърли обущата си по Гоце Първанов, който най-лицемерно ще се кръсти пред Храма на Великден, нищо че е атеист!!!

  Ала какво значи тук някакъв си Бог, когато телевизионните камери така приятно жжужат, че сърце немирно, гоцевото, не се удържа да не се прекръсти?!

 6. Поради здравословни причини, от доста време обитавам дома си и отвреме-навреме болницата, та съм предпазена от простотията, която е обзела населението, но, точно днес ме посети една моя съседка и ми разказа едни неща, които се чудя как да споделя, защото съм възмутена, както се казва, до мозъка на костите ми. В случая, общото с наглостта на др. Масларова е онова жалко битие, което съпътстваше всеки българин по социалистическо време и научи хората да използват общото, като свое, внуши на българина, че всичко е безплатно, научи го да краде кой откъдето може. Та, по този повод, ще кажа за някакви служители в Софийския съд, които по най-нахален начин се възползват от служебно предоставени им безплатни ксерокс услуги за лични нужди, като си копират частни материали, а не документи, свързани с тяхната работа. Освен това искали фактури за платени стотинки, сакън да не се минат, че заплатите им от по 3000 лева не им стигат за такива “разходи”.И, ако някой им напомни за извършените нарушения, тези, говорещи на диалект хора заплашват длъжностните лица с възмездие.НАГЛИ!!!!!Възпитаници на соц-а.Ако някой може да ми каже как ще се оправим, ще му бъда благодарна.

 7. Към Рада:
  Рада, за наш ужас (а не за съжаление) няма оправия.
  Статията го доказва.
  Лека ни пръст!

 8. Родните магистрати услужливо ше помогнат на др. Масларона да се разтовари малко от финансовото бреме с което се е натоварила до като беше на власт, и ще и помогнат с една присъда като на Стефан Софиянски, за да може след време да се пъчи по медиите че е доказано “некорумпиран” политик.

 9. Няма да се оттървем от това поколение на попаднали в неподходящо време номенклатурни кадри от НРБ, без обществото ни малко по малко да установи кое е приемливо и кое не, да му се понамести ценностната система, която е в шок след 50 години групово изнасилване от страна на БКП.

  Никога не съм бил от пеещите дитирамби на ГЕРБ, но смятам, че именно правителството, което управлява сега, с простоватия си стил на общуване и с пресищането на медиите със себе си, без да има това за специална цел, успява да дава огромно количество примери “как трябва” и “как не трябва”. Преживяваме ускорено обучение по демократичен политически процес.

  Вярвам, че ужасът “тройна коалиция” вече няма да се повтори никога и това ще бъде благодарение не толкова на отвращението, което предизвика тройната коалиция с управлението си, а на поведението на сегашното правителство, дори да е рано за такова заключение. Просто не мога да си представя, че след “война е, който издържи” ще чуваме отново от някого за “оперативно интересни лица”, примерно. Заместете тук с всяка двойка изказвания в стил “право куме в очи” и “искам много ясно да заявя”, любимото клише, което Станишев, вярвайки си, че му носи много решителен вид, повтори 3-4 пъти снощи в “Панорама”.

  Тази гиздава лелка принадлежи към същото пародийно Политбюро, което ни се разиграваше през 2005-2009 и съдбата й, надявам се, ще е същата като на самото Политбюро.

  Разбира се, може и да бъркам за всичко това и да остана много изненадан след няколко години 🙂

 10. Не съм гледала (как ли съм изтървала!) въпросния репортаж. Но напълно вярвам на г-н Инджев. По-сокор си задавам въпроса – как журналистите не са се усетили каква мечешка услуга правят на Масларова. Или пък те са се изхитрили и тъкмо този ефект са целели, влизайки в “скромния” дом на бившата социална министърка? Ако това е обяснението на тази PR-акция, поздравления на журналистите! Но пък това показва и колко плиткоумни са тези, дето съветват Масларова за тв-изявите й! Пожелавам на всички, които имат трудов стаж колкото бившата соцминистърка (мисля, че това соцминистърка е точно!), да си създадат и нейния “скромен” дом!

 11. Доколкото си спомням преди половин и нещо отгоре година я нарекох Мария,Антоанета-Масларова! Напълно оправдава това име и напълно заслужава същата участ!

 12. Казал го е още Йовков с думите на Моканина: – Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!

 13. Аз дори пионерче не станах, но помня че да живееш в къща е селско, така пропагндираха другарките, трябва в панелка – това е градско и престижно… интересно защо другарака, която произлиза от комунярксите слоеве не живее в някой от панелните гиганти…

 14. Към Рада,
  На времетео, когато работех в електрокарния завод “6-ти Септември” в София (намираше се в “Булина ливада”, в началото на ул. Житница, но не съществува вече), един възрастен колега обичаше да се шегува по следния начин: “Имам възможност всеки ден да открадвам по един болт от завода, който струва лев и полвина! Аз не съм ги откраднал тези ботове и за 20 години стаж съм спестил на държавата маса пари. Сега пред пенсия си искам поне процент от тези пари!”
  Тази “шега” е всъщност жалката истина на нашия живот! Нищо не беше истинско, нито работата нито заплащането, нито веселието, нито тъгата, нито любовта, нито омразата. Целият живот не беше истински!
  Тези служители, които описвате, наглите възпитаници на соца няма и не могат да се оправят. Просто трябва да се изживеят! Да преминат. Лошото е че така възпитават и децата си! Но животът и кризата най-вече ше ги отучат! Имайте търпение, стискайте оше 20 тина години! Сега разбирате по-добре одисеята на Мойсей и народа му, нали?

 15. Много бих искал да видя въпросното интревю. Случайно някой да знае къде мога да го гледам?

 16. Samo si mislia kak v USA osadiha i pratiha v zatvora za zloupotreba s vatreshna informacia pri pokupkata i prodajbata na cenni knija edna dam mnogo po-izvestna ot Drugarkata Maslarova, a immeno G-ja Marta Stuard. Izobsto ne im migna okoto na sadiite da ia pratiat v zatvora. Apetita na Drugarkata Maslarova startira v momenta v koito podpisa dva dogovora za otpadaci s Australia and Austria i o4evidno narastna do ejeminuten glad za prihodi (po-ne4esten na4in).

 17. Всъщност Масларова може да свърши повече работа, отколкото Иво Инджев с писане на статии за 10 години, надявам се. Надявам се с тази презентация да убеди повече хора за мащабите на краденето и откраднатото, отколкото пишещите по въпроса журналисти барабар с форумците. Мисля се, че Масларова е права да се възмущава и да не разбира защо другите не разбират , че това всъщност е един “обикновен” имотец, в който дори няма басейн и сауна. Защото Масларова сравнява къщата си не с моя панелен апартамент, а с къщите на другите велможи. Я да отиде камерата в сараите на Доган, или в къщата на Христо Бисеров, или на Първанов. За онзи дето си имал зоологическа градина в задния двор и братя Галеви няама да споменавам, защото те никога не са били във властта. Имате ли въображение да си представите колко е откраднатото, след като на тези дето не са във властта им е позволено да откараднат толкова много? На мен ми е бедна фантазията. Та Масларова, сравнявайки се с велможите на прехода, просто си е направила” малка спретната къщурка” и е възмутена, че другуте не виждат това. По тоя въпрос аз съм на нейна страна. Наистина е безобразие да обясняваш на човек без крака колко не ти са удобни обувките от крокодилска кожа, но аз си мисля, че тук има и друго послание. Масларова може би иска да ни каже: “Какво сте се захванали с мене, я погледнете другите какви имоти струпаха, защо не се занимавате с тях”. И е права. Да не би само краденето от най-бедните и социално слабите да е неморално и осъдително. Или Доган, понеже бил “един мъдър политик”, на него му се полага да има летяща чиния и никой не само копче не казва, а тия с напуканите от тютюна ръце, дето гласуват за него като един, викат: “брей, колко е кадърно нашето момче”.
  Т а си мисля. Че Масларова в момента върши добра работа, да се поотворят очите на електоралните единици, и да видят каква огромна пропаст се е отворила между народа и политическата класа. По едно време се казваше, че управляващита върхушка “се е впила като кърлеж и смуче кръвта на народа”; сега сигурно ще е политически правилно да кажем, че управляващата ни мафия вече не някакъв си кърлеж, а един октопод; израстна значи. Не знам много за това животно, октопода, но за кърлежите знам, че като се насмучат, сами се откъсват от тялото на ресипиента, както му казват по народному. Е има и кърлежи, дето могат да ти докарат марсилска трска, но това е една друга тема. Такова нещо не му се случва на народа, да се наситят и да спрат да крадат.
  Починът на Масларова трябва да бъде оценен и поощтрен. Днеска в дома на Масларова, хайде утре да влезем в домовете на други знатни управляващи и да видим дали пък не е права. И аз искам да се почне с главния на мафията в България – главнокомандващят Първанов. Не искам много – само да каже колко му струва карабинката. А пък като толкова много иска, да му направят евала и да отворят досието на “неговия икономически преход”.
  А иначе съм съгласна, че райетата на Масларова ще са от Милано.

 18. Забравих да кажа:”Колко струваме?…кебапче или 10 лв. за изборите????Как да видиме,това,което става?

 19. Не мога да разбера защо търпим още неканените червени тирани в Българският ни дом толкова ли много ни харесва да ни лъжат, крадът,продават, убиват и изнасилват децата ни и ако не ни харесват всички тези нагли престъпления в не Българската република в България, но си траем послушно (като стадо овце зад кланица), това означава че сме страхливи мижатурки (хора без достойнство, съвест, морал и държава) и пак чакаме следващият освободител-поробител.Сега всички козове са в ръцете на Българската нация и пак сме капо срещу Червеният Октопод и така ще бъде до като не свалим овчите кожи от покорният си гръб, за да изревем мирно с истинският си Лъвски глас, тогава и освободителите и поробителите на Българското ни Отечество с бягство ще напуснат нашата Българска територия-Царството на гордите Балкански Лъвове в ЕС.Бойко,на теб се падна честта да ни кажеш на лъвски език-Има ли Съдебна Власт в не Българската република в България.

 20. Гледах част от интервюто И тя беше социален министър?! Наистина ние ги избираме и трябва да ги задължим да ходят по старчески домове, села, малки болници. Трябва да прекарват поне час в бюрата по труда и на пазара, да се возят с градски транспорт. В Европа още има министри, които ходят пеша или с колело на работа. Това не е популизъм а докосване до реалността

 21. До GB
  Моля Ви, не кощунствайте поставяйки комунистическата селяндурка и нагла крадла Е.М. до Мария Антоанета! Двете нямат нищо, ама нищо общо.
  Всичко е точно в статията , само се съмнявам, че червеният хуманоид не разбира колко е далече от реалността. Разбира, те всички много добре разбират, ние сме тези дето не ги разбираме вече 76 години!

 22. Историята се повтаря три пъти, очаквайте третия мандат на Масларова.

 23. Kъм МОНД,
  Общото между Мария Антоанета, потомствената аристократка обезглавена на гилотината по време на Френската революция и “хитроумната селяндурка”-комунистическата функционерка Масларова е в еднаквото безхаберие по проблемите на обикновените хора. Изразът на Мария Антоанета “Като няма хляб, да ядат пасти” не Ви ли се струва, да сте го чували и от устенцата на нашенската манекенка на “Версаче” макар и в малко по-други варианти?

 24. към Сия:
  съгласна съм с Вас дотолкова, доколкото Масларова е едно от многото други Зло. Но тук се обсъжда именно Злото Масларова (дивя се само, как изобщо едно нормално човешко същество може да вземе страната на каквото и да е Зло. Но това е вече въпрос на личен морален избор. Макар че половината беди и мъки в България са “натресени” тъкмо от пораженческата психика “да вземем страната на по-малкото Зло”).И ако сте права, като “разчитате” в думите на Масларова препратки към онези, с които до скоро (а не се знае дали и сега, пък и за в бъдеще)са ни направи на маймуни, то това е и тъпо, и омерзително. Защото тя по презумпция (като соцминистър)носи отговорност единствено и само за своите действия и постъпки.

 25. Има една теория, която прави връзка между името и съдбата на един човек. Иронична илюстрация за това е историята на един военен с чин майор, който обаче се казвал Майор също като чина си и никога не успявал да получи званието полковник, защото щяло да звучи нелепо – полковник Майор („Параграф 22”). …
  Е, ако се казваш Софиянски, далеч по-безпроблемно би могъл да осъществиш мечтата си да станеш кмет на София – в общината не са тръгнали да придирят има ли, няма ли, някакво конфликтно съвпадение . Или пък да предположим, че са те кръстили Бойко (нищо, че такъв светец няма). Как да не те нарочат да не станеш боец на съответния тих, шумен или какъвто и да е там фронт. Нали родителите ти все нещо са имали впредвид като са ти дали това юнашко име?
  Ами др. Масларова? От фамилия на хора, които явно хлебеца с масълце са си го облажвали. Как сега тя да не намаже след като самото име това й го е внушавало?
  Но от друга страна, вярно е, че може би не трябваше да огорчаваме отново пенсионерите ни с медийният образ на тази неотрудена другарка. Малко ли им беше унижението от обещаният им от подопечното й ведомство „заслужен отдих” (за да остана верен на историческите обстоятелства свързани с валидната по онова време тройна формула, добавям и „рахатлък” и „урлауб”), изпарил се като утринна мараня над морски бряг?
  Но тя пък поне си го каза (не като други преди нея дето се бяха заинатили и не та не, дума не обелват за алъш-веришите). Имало било, твърди тя, и по-големи далавери (предавам само по смисъл) от нейната старозагорска дето цяла завера я изкарали (пък то било само на приятелска основа, нали си е гиздосийница, разбираемо е).
  Ето това вече е аргумент на място. След като самият Борисов можеше да оправдае некадърността на Румяна Желева с това, че имало и по-застреляни от нея в ЕК, защо др. Масларова да не вземе да се поучи от Него? Нали затова е Пръв измежду нас, пример за подражание да дава?
  Лично аз обаче имам едно малко притеснение от така поднесената логика на нещата.
  Ама ние наистина ли сме я докарали дотам, че да се сравняваме с по-големите некадърници и с по-големите мошеници а не с читавото и почтеното?

 26. Лично аз не изпитвам никаква, ама никаква завист към въпросната министър Масларова, макар да съм също Хомо Панеликус, защото подобни мерзки чувства са далеч от мен и аз изобщо не ги разбирам и приемам като начин на живот и мислене. Ето по това се различаваме ние -носителите на левите идеи и лявата политическ култура в България от хората на дясното мислене с вълчи апетит. Такива подобия на човешко същество са достойни само за съжаление. Аз имам щастието на нормалния хомо сапиенс -покрив над главата, любов, хармония и топлина и повече не ми е нужно. И моята “Земя като една човешка длан…”, която никога не бих напуснала, и моето прекрасно малко градче – оазис на спокойствието и гнездо на истинската, стойностната поезия,не на драскачите-интелектуалци, готови за 30 сребърника да продадат и майка си.Градчето на дружбата,което не благодарение на такива като Вас, а въпреки и напук на Вашата лицемерна загриженост продължава да оцелява и с което всички негови жители се гордеем, особено след като удари такъв як шамар на соросоиди и глобализатори-фашисти от Вашата каста, спечелвайки “Строеж на ХХ век”. Господин Инджев, минавайте по-честичко край гробищния парк и със сигурност ще се предпазите от съблазните на лукавия. Защото колчем минете от там, вероятно ще си спомните, че никой нищо не си е занесъл на оня свят и ще заживеете по-спокойно и хармонично. Тогава няма толкова да завиждате на другите само защото не можете да бъдете на тяхното място и ах леллееее, Солунската митница да беше Ваша… А, и още две неща ми се иска да Ви припомня за всеки случай: 1. Всеки е невинен до доказване на противното.
  2. Не съдете, за да не бъдете съдени!Това второто е от библията, ако изобщо сте я чел. Вие ще се осмелите ли да хвърлите първия камък срещу една добра социална министърка, само защото е Ваш политически противник? И недейте да си въобразявате, че знаете какво точно си мислят хората, когато гледат подобни репортажи. Сигурен ли сте, че изобщо ги гледат? Според мен една голяма част от народа ни е така отвратена от хора като Вас, че изобщо не иска да вижда и да чува тези неща. И това не го докара тройната коалиция, а 20-те години разруха на нашата Родина, докарана от предателите-агенти на чужди тайни служби(нямам предвид руските, не се радвайте)вкусили запад(на)лия начин на живот отвъд Завесата.Е, натресохте ни го, доволни ли сте сега, че българите загубихме всичко което имахме като национално достояние? Сега стана ли ясно кои са народните душмани? Очевидно не е Масларова, не злорадствайте! В братска Русия ви наричат “Западники” и “Либерасти” -това второто повече ми харесва.

 27. Аз искам да защитя другарката Масларова. Тя е едно напълно нормално явление за нашата, по конституция, СОЦИАЛНА държава, където неизбежно централизираното разпределение е с основен дял. Ей това е цената на този социален лукс. Може би на този фон госпожата с принос към наименованието на една мерна единица в моята метрична система (1 Масларка = 16000 US долара) даже да изглежда скромно. Аз съм против АЕЦ “Белене” по много причини, но главната е, че ако сметките на другарите излязат верни за ефективността, тя ще е поредния мощен “водоизточник” в мелницата на т.нар. ни “социална държава”. И съответно ще роди много нови Масларовки, а ако нещо се случи, ние, дето не разбираме “висша икономика”, ще оберем пешкира.

 28. Така като слушам в този репортаж, спретната къщурка е направо жалка в сравнение с другите блага на дамата…

 29. Към Звездоброец:

  Първо, всичките си обиди, за лакомията и отнасяните в гробищата, трябва да отнесете към вашите леви крадци, които са олигархичната мафия на днешна България под крилото на левия ви президент.

  Чудя се ( това само като предположение) дали тази шизофреничност не прозира и от факта, че се криете зад название от мъжки род , а от мейла ви прозира женско име…

  Колкото до това какво сме ви натрапили, новият строй ви го организира вашата братска Русия в битността си на СССР. Тя нареди да бъде свален Живков и си сложи начело на България вашите леви съмишленици – към тях пък отнесете всички си вопли за разрухата на България и т.н.

  За любовта ви към братската ви Русия нямам думи – това си е вече връх на шизофренията ви. Какво общо има днешна Русия с лявото- такъв див капитализъм, който зависи изцяло от фашизирания кумир на масите Путин, няма никъде другаде. Единствената що годе организарана опозиция в руската Дума са комунистите – вашите съмишленици.

  Освен това пишете и други откровени глупости – хората не гледали Масларова, защото мразели…мен!

  Направо човек да се зарадва от вашите критики – те са си комплимент щом това е нивото на критикуващия(щата).

  Имам чувството, че хора като вас направо съжаляват, че противниците им не се оказаха фашисти, за каквито веднага бяха обявени всички , застанали срещу червенана машина след 1989 г., за да могат да се чувстват страдалци. Ако на такива като вас беше отговорено с методите на собствената ви партия, България трябваше да бъде осеяна с концлагери, но нищо подобно не се случи – само едни другари тръгнаха да развенчават други другари в смехотворни процеси, като този срещу Живков.

  Не си правете труда да отговаряте, моля. Няма да влизам повече в диалог с вас, но и няма да ви оставя да се разпореждате тук с обиди срещу несъгласните с вас .

  Защото едно е да имаш различна гледна точка и да я защитиш ( което е добро дошло във всяка дискусия), друго е да сипеш обиди към различите от теб.

 30. В задочен отговор на Звездобройката:
  Тъжно е, когато някой брои звезди не по небосвода а по военните мундири. – В това отношение руснаците са наистина недостижимо многозвездни. Още по-тъжно е, когато друг си мисли, че понеже никой не отнася в гроба си, може да му присвои приживе живота му. – Това бяха комунистите през 1944/45, към които води аналогията с придобитият имот на др. Масларова от онова време на повсеместно „разкулачване”.
  Радостното е, че другарката с мнението (не тази с имението) не отива по-далеч в гордостта си от Димитровград и Джагаров, които в същото това стихотворение, в което говори за човешката длан, намеква и за първообразът и на пестник: „И стана чудо: смертю смерт поправ, усмихнаха се чардаклии къщи и заплющяха знамена могъщи, и път се ширна – радостен и прав”. Дето се вика, какво повече да се добави. И пътят на североизток е очертан, и знамената са от тези със звездите (само че не от жълтите) и спретнатите къщурки за победилата класа са налице и гробищата с по двата квадратни метра очакващи ретроградните си обитатели.
  Докато не е припознала като „свой” и съветникът в Съвета за развитие на духовните ценности на обществото към Държавния съвет на Република България 1986/89 г. др. Радичков (все пак реализмът трябва да е социалистически а не магически) има надежда, че непреходните стойности, за разлика от раздаваните от тях преходни знамена, няма да бъде омерзени от себеподобните й.

 31. Е-логично е да има.”Работила е…”
  Да не е като мен- да не е спала, правейки технологични проекти- за България, СССР, Китай, Сирия…И днес да е болна-от нелечима болест-и-след повече от 28г тр стаж да получава…50% от заработената пенсия…
  Да не казвам колко пъти съм писала до ръководеното от нея МТСГ и да се моля-да предложат промяна на закона
  Но-мълчание…

 32. Масларова стана символ на безотговорността на бившето правителство, а и на по-предишното, символ на демагогия и корумпираност. Излъгаха за пореден път хората, които гласуваха за тях.
  За това трябва да понесат отговорността си, за назидание на сегашните и следващите – имащи властта.
  Не само отговорността, но и позора!

 33. Благодаря на:
  1.Г-н Инджев за точната статия.
  2.Г-н Л.Начев,че ми посочи къде да гледам пропусното интерву.
  Имам само един въпрос към др.Масларова.Как са построили с мъжа си къщата само след 20 год. трудов стаж(Къщата е построена преди 15 год.и има 35 год. трудов стаж?

 34. Хммм. Чудя се съществото “звездоброец” дали е преяло с ГМО, дали самото то е ГМО, или само мозъкът й необратимо модифициран…

 35. Към GM

  Извинете за отклоняването от темата, но искам само да отбележа, че Мария Антоанета никога не е казвала “Като нямат хляб, да ядат пасти”. Подобни “исторически” познания човек може да черпи само от романите на Александър Дюма. Една романизирана измислица, повторена милион пъти, става реалност. Със сигурност, това, което се знае за Мария Антоанета е, че е посрещнала смъртта повече от достойно. Наистина паралелът е неуместен.

 36. Pri Maslarova sluchajat e poveche ot potrisast, zastoto tja, bideiki sotsialen ministar, se e obogatila za smetka na nestastieto na sotsialno slabite – dokato sirachetata v Mogilino bjaha ostaveni da umirat ot glad bukvalno, tja e grabila, da ne govorim za tsinichnata i reaktsija sled filma na BBC, potresal sveta s tragedijata v doma, a samo toi li e…

 37. Впрочем,днес по една друга телевизия се разви подобна “романтична” историйка, но този път с участието на Долорес Арсенова и съпруга й… То не бяха превземки, усмивки, сърцеведстване… А до тях седи Теодора Захариева, която се пребори с рака си и с държавата също. Тя пита някакви неща за цените на лекарствата за онкоболни, впрочем част от тези лекарства продавани от г-н Арсенов. Ама какво значат тук някакви си хорица, дет’ се борят за живота си! Важното е, че сем. Арсенови се “позамогнали” малко. Ами, трудови хора, какво да ги правиш… Направо се изгърбили от работа. Или по-точно “изгърбили” държавата и борещите се за живота си хора. То е ясно, че медикаментите струват пари, но дали резултатът задължително трябва да бъде “бяла спретната къщурка с две коли отпред” (разбира се, не трабанти), е под сериозно съмнение. Особено много се прозълзих, като разбрах, че Арсенов бил влагал печалбата си в “развойна дейност”. Бре! Аз мислех, че той търгува с лекарствата, не ги произвежда. Може би ги влага в някакъв особен вид транспорт или по-красиви опаковки? Или в касови апарати?
  П.П. Чудя се разните телевизии наговарят ли се за такива “материали”, или става случайно? А защо, когато някой е гепил добра далавера, не си трае просто, ами се изкарва светец?

 38. И днес продължават своеобразните “романтики”. По трета телевизия. Сега пък певицата Силвия Кацарова (на която не отричам изобщо постиженията като музикант), се “изцепи”, че тя трябвало към днешна дата да бъде милионерка, за да си осигуряла старините. Щото “на запад” така ставало с певците и музикантите, дето имали популярни сред публиката песни. Давам и този пример само поради една причина – Кацарова не е комунистически или посткомунистически велможа, но и в нейната позиция прозира неадекватност по отношение на реалността в България. Тези хора наистина не знаят колко струва хлябът – и Масларова, и Арсенови, и Кацарова. Защото “на запад” ако това става така, не виждам защо Кацарова не беше продавала албумите си там и щеше да получи лелеяните милиони. Ако имаше интерес към албумите обаче. Щом ги е продавала в България, това е положението. Може да не й изглежда справедливо, но… тука е така. Кофти реалност, но реалност. Всички сме в кюпа. С малки изключения.

 39. Такава наглост е продукт само и единствено на червените фашисти – по мисленето им ще ги познаеш…
  Няма никакво значение какви професии имат, а какво “изповядват”. Навремето онзи обезумял от лакомия артист Цонев, станал впоследствие депутат, се изкара едва ли не репресиран, защото вземал по 10 хил. долара за филм, докато на Запад неговите колеги вземали милиони, сега Кацарова “пее” същите песнички. А всъщност няма звезда, нейна “колежка” от запада, която да си е изкарала живота с двадесетина песнички. Всичките ни певци са такива – от както се помня ги помня с едни и същи мелодийки, не повече от двадесетина наистина се помнят с някаква мелодийка /написани между другото от композитор в повечето от случаите/ и сега изпълнителите на тези баналности, повечето комсомолци от “Ален мак” трябвало да бъдат милионери. Такива като Масларова обаче се реализираха. Прав е АССЕНСИ – нека да поправят “грешката” на 90-те и да им изчислят доходите на тези професионални червени лъжци, които тогава очакваха народното недоволство ДА ГИ ПОПИТА и да ги окачи по дърветата – така както са правили предците на тази гадна помашко-македонска фамилия и всичките ДС партньори, официални и неофициални, на другарката Масларова. Но тогава ги спаси мекерето Ж.Ж., сега за Б.Б. е време за ТЕСТ, обграден е отвсякъде “като на война” и трябва много да внимава, защото това е последния рубеж. Изтървем ли ги за трети път, както след Виденов ги спаси за втори път след Ж.Ж. другото лукановско мекере Ив.К. – спасение няма…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.