Овации за иновации, космическа совалка и космата свалка

Във всяка шега има доза истина – а понякога просто няма шега, направо си е истина.

Премиерът Борисов се е пошегувал днес на тема “иновации”. На въпрос каква е наградата, за онези, които инвестират в иновации, той е заявил: “снимка с премиера”.

Ще ми се да разшифровам посланието. И ми се получава следното: овации за иновации! Не че го е казал човекът точно така, но нека и аз се пошегувам.

То е като мутри и матури, тояга и тяга, циклон и циклоп, търговска камара и газова камера, баджак и баджанак, шведска маса и тържествена меса, чушкопек и чешки кютек, трактор и реактор, космическа совалка и космата свалка, Австрия и Австралия, Буда и Будапеща, Конфуций и конфузии, мистерия и мистрия, история и истерия, факс и факт, майка и Ямайка, гръцко узо и израелски Узи, парламент и парламентьор, лош пример и лош премиер.

Или, ако позволите една иновация като за овация – това е като “Градил Илия килия, кога се погледнал – пак в тия”.

Ох, столицата на Йордания, столицата на Йордания!

20 мнения за “Овации за иновации, космическа совалка и космата свалка”

 1. Ох, столицата на Йордания, столицата на Йордания!

  Bravo g-n Indjev.

  dano da vi razberat poveche hora.

 2. О,Аман, Аман! Благодаря,г-н Инджев,щеше да е смешно, ако не беше много, много тъжно…

 3. Говорят си две блондинки.
  Едната пита:
  -Как е правилно да се напише, Иран или Ирак?

 4. Христостоичковщината на фона на футбола е неприятна,но се преглъща някак си.На фона на политиката,тя направо задавя.То е нещо като пичелиш и печелиш.

 5. Той и дяволът, казват, понякога чете евангелието.
  На кое казвате аман, господа?
  Това вървеше преди повече от половин година.

 6. Към Николай Милев:

  Вие се шегувате, но и днес чувам да се споменава от телевизионния екран Мускат като столица на Оман, макар да е правилно на български да се казва Маскат ( вярно, на английски е с “у”, но на български не е…).
  Ще речете: че кой се интересува от някакъв си Оман? Ще сгрешите, интересува се и още как, самият ни президент Първанов е много втренчен. Там има едни големи фондове, натрупани от продажбите на петрол, от които текат лигите на едни хора у нас…

 7. Ох, аман-аман! Е, има и английски хумор. Какъв похват – последната дума да я каже читателят! Браво! А казват, че Иво Инджев е опериран от чувство за хумор / на едно място, където е много смешно почти всеки ден/! И там е хубаво, и тук!

 8. Иноваторско съобщение на Информбюро:
  В една независима заддунавска губерния, честни политици, произлизащи главно от средите на военната интелигенция, представители на пазарната левица и социалната десница, на закрито публично заседание, се обединиха около разделителната линия за отношението си към формите за разнообразяване на монополния доставчик на енергия, като към прогрес породен от традицията на установената дълголетна зависимост от дружба между братските народи.

 9. Иновациите за българските господари се свеждат до импортиране на роби от китай/виетнам да ни заместят след като ние изчезнем от територията на фирмата им – държава.

  С всяко правителство след прехода тенденцията лицата на властта да са все по неграмотни и малоумно самовлюбени расте.
  Дали е случайно?
  Не.
  Защото самовлюбения и неграмотен глупак се командва лесно, той не пита годподарите на прехода защо това и онова. Той действа и е щастлив, че камерите са насочени към него, че упражнява властта еднолично, че той казва кой журналист да е в ефир и кой не.
  Иновация? Колко българи останаха в тази помийна яма, които имат представа какво означава тази дума? А искаме премиера да знае, как бе.
  Не знам но за мен смешния ми живот в тази дупка става все по сюреалистичен преразказ по Оруел с елементи на балканско посиране.
  Едни другари откраднали едни много пари 80-90 те години, разхвърляли ги по света.
  После едни други другари продали за скрап всичко което било останало и го обърнали в имоти. Едни трети другари обсебили посредническия бизнес с храна, ток, ресурси та раята да си плаща и когато диша.
  После едни други спортисти и милиционери станали представителни бизнесмени и банкери.
  Един болен дедо дошъл да си оправи дълговете от хазарт за 800 дена, щото едни други другари Монте(рейци)ки му създали условия, дали му на роднините децата за министри, па и охраната на бай Тошо да му пази гащите.
  После пак едни другари си направили тройка, кой отпред, кой отзад, кой с чалма кой рязана карабина не е много ясно, обаче всички накрая се наяли и напили и после се на..веселили за сметка на данъкоплатеца български и европейски.
  Та тогава Монтеките седнали и решили че е
  е време Крали Марко да доде и да утепе триглавата тройка-ламя ма само на думи, щото на истинско и те са другари по маса.
  Дошъл Крали Марко на генералски кон, ръка му придържала банкерска невеста, гърба му подпирал другар милиционер, зад него цяла орда контрабандисти ревнали и изгонили иновацията завинаги.
  А ко станало с Ламята?
  Ламята попсувала малко, дала си един два нокътя за спомен на контрабандистката чета и отишла да си пише мемоарите в сарайте и по европейските курорти.
  А раята? Раята да мисли иновативно и да си обира крушите че и те няма да и останат.

 10. Питагор е казал:”Нищо не е така поучително, както летописът на нашите заблуждения.”

 11. Браво, Браво!!!
  Мнооого добре казано 🙂

 12. Какво искате,да не ви се пречи да крадете законно или незаконно.Е нищо не е вечно,сега е време за истинска демокрация.Трябват повече затвори.Инвестирайте в тях за да не се оплаквате после.На ББ ще кажа,че народа е с него,не е с вас.

 13. Едно време ни награждаваха със снимка пред знамето.Но всичко тече всичко се променя.Иновационно вече знамето е заменено с премиера и така до като дойде още по иновационно време,когато наградата ще бъде снимка на премиера с автограф.

 14. Да вземем да уредим такава награда на Цветанка Ризова, тя вчера горката, щеше да получи световъртеж от чудене към коя камера да се завърти, за да благодари на Небеснолъчезарния за мъдростта, донесена от пажа Трайков и да го целуне по небеснолъчезарния…
  Нейсе, неприлично е за форум…

 15. Телевизията майка (за едни) се доказа като мащеха за други. Днес единствено БНТ от трите национални медии не отрази протеста на варненци срещу дупките по пътищата в града. Може би екипът им е пътувал натам, но е пропаднал в дупка? Или цялата медия се оказа поредния астрономически феномен, своего рода “център на българската телевизионна галактика”, който е твърде заслепен от собственото си… затъмнение. Прощавайте, г-н Инджев, че не е по темата. Привлече ме (отново) остроумната ви игра на думи.

 16. Много,ама много свежо 🙂
  Защо ли на фона на все по-натрапваното ни остро-умие на новия Бате все по-натрапчиво се сещаме за “народния” хумор на стария Тато и незабравимото: – ХА ХА ХА ХА

 17. nagradi se davat na decata, a za iskashtite da investirat v inovacii se davat danychni oblekchenia, krediti s niska lihva… taka che ne e tolkova smushtavashto izkazvaneto na BOYKO, kakvi nagradi…???…takiva imashe na udarnicite prez komunizma

 18. Браво г-н Инджев! Един от най-добрите ви постове напоследък. Тънко формулирана ирония, която хапе до сарказъм, без да има надменност и прозираща пристрастност. Поздравления!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.