Млад милиардер ли е Първанов? Не е млад, декларира вицепремиерът Дянков

На въпрос дали президентът Първанов е “млад милиардер”, финансовият министър Симеон Дянков отговори снощи по Нова телевизия: “ Не е млад определено”!

Извинявайте, това не трябваше ли днес да е водеща новина за медиите? Ако за вестниците е било късно, за да я отразят, защото става дума за вечерното шоу на Иван и Андрей, то електронните медии не би трябвало да имат такъв проблем. Явно обаче имат друг – жертва са на масовата медийна избирателна глухота, която се проявява при споменаването на Първанов в негативна светлина.

Водещите на предаването се ангажираха с твърдението, че през октомври 2009 г. Симеон Дянков е обвинил Първанов, че е млад милиардер, който има десетки луксозни имоти в САЩ, Европа и Дубай. Те попитаха Дянков дали има доказателства за това. Той отрече да е казвал точно това и загадъчно допълни, че си е говорил с президента Първанов “ за други неща”. Но, както вече посочих, не отрече, че го смята за милиардер!

Разбирам, че когато моя милост пита за апартамент, подарен на Първанов от неговия приятел и спонсор Манджуков, който пък получава орден от Първанов, това е укоримо в нашата държава – не за друго, а защото питам аз. Не се учудвам също, че когато пиша за Първанов и Маргините като сътрапезници на рождения ден на техния общ приятел, бившия шеф на митниците Евгений Узунов през лятото на 2003 г., това също се оказва без значение ( и без медиен отзвук) – по същите причини.

Известен ми е удобният аргумент за случаи, като “моят” : “хайде сега, няма да му правим безплатна реклама на тоя, който иска да си го връща на президента”!

По-трудно за проумяване е, че уточнението на бившия шеф на червената парламентарна група Красимир Премянов за участието във въпросна вечеря на Младен Михалев – Маджо, отново се натъква на медийна пасивност. Е, добре, Премянов е бивш. Много бивш, а и не обича Първанов, който го изтика от върховете на БСП, т.е. попада под подозрението, че иска да си отмъщава нещо. Хайде и него да го пишем в графата “недостоверен източник”.

Но има и още. Уволненият от Националната служба за охрана за неподчинение ( и осъден на 3 години затвор заради отказ да направи лицеви опори!) офицер Николай Марков, заяви пък в e-vestnik миналата седмица, че около 300 души на заплата обслужват ловния комфорт на държавния ни глава, който се е обградил с лично предани земляци. В НСО две трети от състава били вече негови съграждани и съселяни. И това не е интересно за българските медии.

Симеон Дянков обаче не е безработен журналист, бивш партиен бос, нито уволнен офицер. Той е настоящ вицепремиер и застава публично с физиономията си с това твърдение: Първанов е милиардер! И пак няма ехо.

То бива, бива октоподлости, но чак такава медийна услужливост дори и в нашето ловно стопанство “България” не бива. Освен ако в този медиен резерват не са останали само глухари!

И позволете този път да имам много сериозно доказателство за правотата да задам въпроса си. Не онзи за апартамента, а за мълчанието на медиите като крайна неадекватна липса на реакция на очевиден повод за такава. Не друг, а самият Първанов ме …подкрепи, като светкавично поиска оставката на Дянков. От което е видно, че положението не е толкова безобидно, колкото нашите средства за масово неосведомяване  биха искали да бъде, за да си нямат проблеми, правейки се , че не ги забелязват.

Във връзка с накърняващи авторитета на държавния глава внушения за имоти и средства на президента зад граница, направени в едно телевизионно предаване на 1 март, държавният глава настоява министър Симеон Дянков да изясни и докаже своята позиция или да подаде оставка”, се казва в съобщение на прессекретариата на държавния глава, разпространено часове след изявата на Дянков и то без повечето хора да са чували за нея поради мълчанието на медийните агнета.

Сега вече медиите имат разрешение да пърхат около казуса – пък макар и само около този от всички възможни, свързани с подвизите на Първанов – истински или недоказани, но такива, които би трябвало да  бъдат поне регистрирани, ако не и разкривани.

60 мнения за “Млад милиардер ли е Първанов? Не е млад, декларира вицепремиерът Дянков”

 1. Май това, което се опита да направи Тодор Живков с България – днес реализира Гоце!!!! И съответно добре са му платили.

 2. Май вече е време Гоцэ Седефчовыч да управлява дистанционно от Централния затвор като декан филиала на Пернишкия университет в Сирищник със следните специалности.
  1.Кремълска хигиена (за бакалаври и магистри) с образователни модули:
  а)Лизане на кремълски кенефи
  б) Лъскане на путински сапоги
  в)Четкане на КГБстки фуражки
  2. Хрантутничество на СССР-БГ мафията (само за магистри и доктори)с практикум по:
  а)легализиране на престъпни спонсори
  б)придобиване на акт 16 за дарени от мафиоти имоти (в частност-мезонети)
  в)лобизъм където трябва за мафиотски интереси (с особено внимание към енергетиката)

  3. Журналистика, масмедии, PR. Облик на специалността придават водещи журналисти и публични фигури със спецкурсове като:
  Тошо Тошев-Пор “Как правилно да се възхвалява др. Първанов”
  Валерия Велева-Бреза “Великолепен, изключителен, божествен, прекрасен или превъзходен е Първанов по чехли?”
  Слави Трифонов-“Какви въпроси най -обича Първанов и какви коментари на интервюиращи го лакеи обича най-много тоже?”
  И т.н.

 3. В коментара си по още една от толкова прозорливите Ви статии,свързах обстоятелствата обуславящи по убедителното бъдещо сближаване с Турция в светлината на евразийската ни политика,
  поради това,че сме там където сме,независимо иска ли се или не на Русия или,да речем на Първия консул,което е вече отделен въпрос…
  Още по-отделен и различен е този на С.Дянков,да не говорим за “днешната ария” на Т.Дончева,
  която -освен че и била в центъра на вниманието НИ-няма как да е знаела,че “нерешения разрив между Д.Благоев и А.Сакъзов..”,е част от “човешкия субракт”,а приноса й за ДАНС и тъжно-известните протежирани служби,е и брънка от изчистването на Прехода,т.е. на самите авгиеви обори….
  Дай Боже,правилната Левица в България,чисто по европейски,да “изрине оборите”,и сложи решителтно начало за възкресяване идеите не Сакъзов,но тъй като наближава сакралната дата 15 март от прочутите Мартенски иди,ако я осени Божия промисъл и реши да насочи “епохално голямото пробито ляво корито по европейския път” на ГЕРБ,би било добро едно примерно възвание,като това на главният герой от тези събития преди повече от 20 столетия:”Не аз и републиката,а всички вие в памет на хиляди други,би трябвало да държите на моя успех и живот,
  иначе поколенията след нас няма да се радват на мир,а страната разтърсвана от по-жестоки граждански стълкновения…
  Признавам,че не го вярвам,но ще е беда,ако не опита в епохата на Матриархата….
  Признавам ,че тя би се появила,
  ако оцени историческия си шанс,което не бе писано на един друг,чийто “път пресече” именно точно такъв “милиардер”…
  И ще бъде много жалко,защото творението субтракт е общ грях десетилетия…..

 4. – Има ли мафия в България?
  – Има.
  – Държат ли мафиотите медиите?
  – Държат ги.
  – Действа ли при мафията т.н. закон
  “омерта”?
  – Действа.
  – Е?

 5. Всички знаем, кой кой е в медиите ни – затова едва ли трябва да се надяваме точно от там да хвърлят камък в нещо толкова рядко (срещано), като въпросния левент.
  Само бивш, много висш другар може да изплува от алегорията на Давид Чорни целият в бяло. Много скоро ще сме свидетели на раждането на целомъдрена, политическа Афродита от медийно разкрасената пяна на скрития от очите ни “преход”.

 6. В тая работа няма млади и стари,а можеши и неможеши.Въпросът е как и на каква цена.

 7. “Във връзка с накърняващи авторитета на държавния глава внушения за имоти и средства на президента зад граница, направени в едно телевизионно предаване на 1 март, държавният глава настоява министър Симеон Дянков да изясни и докаже своята позиция или да подаде оставка. Особено неподходящи са подобни “шеги” на фона на вчерашната информация за състоянието на бюджета и неизпълнението на приходите в него.” Това съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.
  Лично аз искам да разбера колко ще му стигне на Дянков смелостта сега?!
  http://www.bulgaria-news.bg/category/exclusive/outframe/article/post23084.html

 8. Отпреди 5 мин :
  „Във връзка с накърняващи авторитета на държавния глава внушения за имоти и средства на президента зад граница, направени в едно телевизионно предаване на 1 март, държавният глава настоява министър Симеон Дянков да изясни и докаже своята позиция или да подаде оставка. Особено неподходящи са подобни “шеги” на фона на вчерашната информация за състоянието на бюджета и неизпълнението на приходите в него”, се посочва в съобщение от прессекретариата на държавния глава.

  Гоце се обиди 🙂

 9. Гоце отвръща на удара:

  Президентът настоява Симеон Дянков или да докаже твърденията си, или да подаде оставка

  02 март 2010 | 13:16 | Агенция “Фокус”

  София. Във връзка с накърняващи авторитета на държавния глава внушения за имоти и средства на президента зад граница, направени в едно телевизионно предаване на 1 март, държавният глава настоява министър Симеон Дянков да изясни и докаже своята позиция или да подаде оставка. Особено неподходящи са подобни “шеги” на фона на вчерашната информация за състоянието на бюджета и неизпълнението на приходите в него. Това съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

 10. Ето, др. Гоце иска оставката на Дянков по повод приказката малд или стар милиардер е. Г-н Инджев, добре че сте Вие, та да се усетят от свитата на Гоце кое е водеща новина! Явно Ви четат.

 11. Г-н Инджев,
  ни най-малко не защитавам конкретно личността на Първанов, особено предвид доказаната му вина, предимно морална.

  Но какво да направи публична личност, отивайки на рожден ден на свой приятел?

  1) да иска от приятеля си предварително списъка на гостите, за да проверят службите дали няма някой съмнителен там ?

  2) отива на рождения ден и възлага на свой сътрудник (службите?) да разпознаят по лица всички гости, за да му кажат дали има съмнителен ?

  3) след разпознаване на съмнителен, трябва да напусне рождения ден, като изрично и публично се разграничи от съмнителния гост ?

  4) поиксва публично уволняване на приятеля си, заради съмнителния гост?

  Просто би било интересно каква досттатъчно разумна, човешка реакция предлагате вие?

  И по същество, моля: както казах, Първанов има достатъчно вина. Но обсъждаме конкретен казус, важещ не само за него.

 12. Към Иван:

  Оценявам коректния Ви тон и приемам несъгласието Ви като повод отново да заявя, че съм готов да изслушам всякакви различни мнения, които допринасят за цивилизована дискусия без лични нападки и отклоняване от темата – защото да ми обясняват колко съм гърбав и грозен, когато разсъждавам за руско-турската война е чиста проба отказ от спор.

  Ще се съглася и с това, че човек не може да знае кой още ще бъде поканен на някакво публично събитие. Но…

  Първо: Първанов не е кой да е и колкото и да е случайно, е крайно смущаващо да се озове на една трапеза с едно от най-известните “оперативно известни лица” в държавата, като Маджо ( а според моите източници – Маргините, само че за Маджо имаме проговорил свидетел, самият Премянов, поради което приемам за една идея по-меродавно Маджо да е бил там).

  Второ: Много интересно е що за компания се събира да се весели…Дълго е да обяснявам, но ще дойде ден и ще стане ясно на публиката какво е общото между Първанов и митниците. А Евгений Узунов, бивш шеф на ГУ “Митници”, неговият домакин, го кани именно като общ познат по тази линия – защото Узунов формално е никой по онова време и кани приятеля Първанов, а не президента. Такъв е за него и Маджо ( Маргините). Бившият шеф на митниците Узунов (и бивш шеф на комсомола в тази държава), междувременно направи главоломна кариера в БСП с протекцията именно на Първанов и неговия човек в БСП Румен Петков. Узунов “колеше и бесеше” в централата на БСП за последните избори. А вече го спрягат като възможен наследник на Станишев.

  Трето: За подобни “случки” от политиката си отиват всякакви “величия”. Справка – самият Румен Петков беше изпържен (по вътрешнопартийни причини макар) именно заради среща с “оперативно интересни лица”.

  Четвърто: Главното действащо лице в тази история е отсътвието на медиен интерес към изнесения от мен факт. Това е скандално именно защото става дума за факт. Беше само мое твърдение на етапа, когато написах за случая, след което в сайта на Бареков и в моя блог Премянов потвърди и уточни, че на вечерята не е виждал Маргините ( което не означава, че не са били), но е видял Маджо. А пред Бареков домакинът Узунов потвърди, че Първанов е присъствал. И това не е интересно на медиите????!!! А да напомня, че призовах медиите да направят собствено разследване, като им съобщих още имена на известни личности, които биха могли да интревюират като очевидци.

  Така че от Първанов човешка реакция не очаквам. Той не прояви такава, когато отиде на лов в ден за национален траур, какво остава да си признае ( без да го притиска някой, например медиите) за подобни контакти.

  Очаквам обаче реакция от средствата за информация. Липсата на такава доказва за пореден път до къде е проникнала цензурата и автоцензурата. Има, разбира се и специфичен “български момент” – сакън да не направим от Инджев “герой”…Защото нямаше как да подемат темата, без да споменат кой е първоизточникът ( това успя да го постигне само Явор Дачков в “Гласове”, когато преразказа реакцията на Бареков, предизвикана от моето предизвикателство към Първанов, само че Дачков “пропусна” да спомене, че Бареков е взел повод от моята статия).

  Ето за това става дума с няколко изречения. Но има още много, недописани…

 13. Към Иван:

  Като президент освен съветници той има и обслужващ персонал да го наречем,

  който е длъжен да знае кой ще е на партито,

  дори в последния момента да разбере кой е там е длъжен да предупреди Президенат и колата му да обърне на момента

  ако и това не се случило при пристигането и влзиането му вече няма как да не се разбере и е длъжен да се изнесе на момента поради “неотложни държавни задачи” приемрно, а вече лично как “ще се разправя” с тези които са допуснали дори да се мерне сред такава компания е друг въпрос…

  От горепосченото се вижда, че има как, и означва просто, че това си е на Гоце комапнията…

 14. По повод коментара в “Беседката”-“десятката”…Млад милиардер ли е Първанов? Не е млад, декларира вицепремиерът Дянков….нека коментираме състоянието му , а не “изявленията “му!Нека не Ги правиме Богове без причина:))..Ще вземе някой да им повярва…или да Ги приеме за такива…/богове/

 15. Това изявление на министър Дянков ще стане по-скоро повод да се търси цаката за отстраняването му,като се има предвид твърдите му позиции по най-важните икономически въпроси,отколкото слугинските ни медии да се разровят в милиардите и предателствата на Първанов.
  Дано не се случва това,дано устои министър Дянков и дано Б.Борисов не се подаде на натиск.

 16. My gut tells me, че сега вече палячото-президент ще види голям зор. Ей, много мой човек е този Дянков!

 17. “…защото Узунов формално е никой по онова време и кани приятеля Първанов, а не президента.”- ако, по това време е бил президент, то изразявам категоричен протест срещу горното. Няма начин един президент да бъде поканен като приятел. Еми, така е, докато е президент, не е приятел, може да бъде само и единствено съпруг и баща и то само в дома си, когато не е пред погледа на други очи… та, така си мисля.

 18. Може би поради асоциацията с фамилията на моя приятел Кръстан Дянков (Вечна му Памет!)Същата фамилия, същия дух!

 19. Пак лош медиен съвет е подаден към Първанов, с което точно той започва война между институциите.Изглежда дори не си е направил труда да погледне видеото от сайта на Нова телевизия преди да коментира.До кога главата на държавата ще ни занимава с личните си проблеми.Като е обиден да заведе дело…

 20. Гоце реагира, с което сам падна в него… 😀

 21. Не мога да се сдържа, г-н Инджев, от ден на ден сте по-съвършен. Макар и бавно, започва да се наблюдава ефекта на “снежната топка”. Нищо, ще започне да се ускорява.
  Не че не може да му се намери на Дянков цаката и да бъде отсранен, но затова ще трябва доста да се потрудят. А пък като се потрудят добре, добре.
  Напоследък пишете често за оглушителното мълчание на медиите. Е как да се обади нещо, дето го няма. В България медии НЯМА. Това че някои хора са си сложили табелка “медии”, не значи, че ги има. Не си спомням кой беше казал, че по време на преход, всеки минава за такъв, за какъвто се представи. А на мен ми идва една много стара приказка, която зная от времето наранния соц. Един нашенец разказвал в кръчмата:”Слизам аз на гарата и на излизане, гледам една врата и на на нея табелка “Жени”; затичвам се нататък, отварям вратата, и…. гледам…. то кенеф.” Та в България много често се случва, едно пише на табелката, а като оториш вратата, съвсем друга работа. Та я сега да видим, какво има зад вратата, на която пише “Първанов-президент на РБългария.”
  Ако някой случайно научи колко му струва на Гоце карабинката, моля да ме светне по въпрса. Много ли искам, бе хора?
  Всички бъдете здрави.

 22. Ненова: “Това изявление на министър Дянков ще стане по-скоро повод да се търси цаката за отстраняването му,като се има предвид твърдите му позиции по най-важните икономически въпроси,отколкото слугинските ни медии да се разровят в милиардите и предателствата на Първанов.”
  Напълно съм съгласен с цитираното по-горе защото случаят е аналогичен с този, който стана повод за отстраняването на Иво Инджев от btv. Но не смятам,обаче, че нещо застрашава положението на Иван и Андрей в btv, въпреки че те,а не Дянков определиха президента като “млад милиардер”.

 23. Eee, aма и Вие чувате избирателно и си го тълкувате още по така. Не съм фен на Дянков, но гледах педаването. На въпроса “Вярно ли е, че Гоце е млад милионер?”, Дянков отговори, че не е млад! Това е – Дянков каза само това, което със сигурност знае.

 24. Към qwe:

  Май само Вие не чувате това, което очевидно е чул и президентът, след като вече поиска оставката на Дянков…
  А защо не искате да го чуете, това вече не е интересно, поне докато не се представите с името и физиономията си.

 25. Не разбрах кое е обидното за президента: – че Дянков в ефир му каза, че не е млад; – че не потвърди в ефир, че е милиардер или и двете 🙁

 26. Мисля,че Дянков каза истината,а на г-н Гоце като му е обидно има си съд както за редовите граждани на държавата така и за него, да си заведе гражданско дело.Обаче да не забрави да обясни откъде синчетата му натрупаха набързо пачките с пари за да купуват офиси и коли и дали са си платили данъците към министерството на г-Дянков?А иначе Дянков ме кефи!

 27. В тая държава по-скоро ще видят сметката на Дянков, отколкото да позволят да падне и косъм от главата на Първанов.

 28. Така е г-н Инджев, прав е qwe, сбърка само за милионера, ставаше въпрос дали е млад или стар. Е, Дянков каза че не е млад. Това е,нищо повече не е казал, но… гузен негонен бяга. Хвърли едно око на “Дневник” и коментарите по темата. Знам че нямаш време, ама ако бях аз, щях да хвърля едно око.http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/03/02/867037_purvanov_diankov_ili_da_dokaje_tvurdeniiata_si_ili_da/

 29. Гоце проговори за нещо,различно от енергетика и Русия!Браво,Дянков!:))

 30. Макар и в забавно шоу, Дянков не се отрече от думите си. Каза, че конкретно такова изявление не бил правил, но от формулировката „млад милиардер” се отрече единствено от „млад”. Т.е. финансовият министър има данни, че…

  Червената пасмина е активирана. Ще се бори за оставката на Дянков. Ако българският народ допусне да се случи – това ще е краят. Краят на Българите.
  Държавата ще остане – на нея й е все едно откъде ще идват робите, слугите и ратаите…

 31. Покрай тази история се сетих, че преди няколко месеца имаше един случай в който на Гоце сина беше предизвикал катастрофа и после се беше заканвал и пр.

  Някой спомня ли си го. Ако е било вярно то медийте доста тактично са мълчали.

  Към Сия. Предполагам и карабинката му е подарък от същия оръжеен продавач (Манджуков май беше). Същия който подари на същия Гоце апартамент в центъра на София. И между другото това с апартамента беше и историята, която предизвика цялата верижна реакция която доведе до оставката на г-н Инджев.

 32. В предаването на Петър Волгин “Вярно с оригинала” от 1 март, Методи Андрев каза следното (цитирам по памет):
  “… в момента в който Първанов вече не е президент ще започнат да се вадят икономическите досиета на хората около него, сигурен съм (!) …”
  При което другия гост в предаването Цвятко Цветков просто замълча!!!
  Коментарът е излишен 🙂
  Съжалявам, но не намерих видео от предаването в Мрежата:)

 33. Към qwe:

  Наистина не разбирате кого да питате( или се правите на луд), което не е повод да продължавате с глупостите си.
  Питайте Първанов, той си има говорители.

 34. Онзи ден в едно политическо предаване по италианската телевизия коментираха изказване на Берлускони, че журналистите са по петите му и само чакат да сгреши, за да го захапат. Тогава един журналист се изказа, че управляващите трябва да се контролират именно когато са на власт. Това трябва да е коректива за управляващите и ако грешат да се стремят да се поправят и да работят добре за държавата.
  Точно това ме учудва на нашата журналистическа гилдия (с малки изключения)дали не са назначени за придворни гъзолизци? А казват, че в Италия не съществува свобода на печата?

 35. Попрочетох писаниците след статията и с едно изключение(изключение на заплата предполагам)не намирам коментар в защита на президента.Даже тук положението е задоволително,в други сайтове Гоце няма и един фен.Та си мисля….Ей хора искате ли на следващите избори да си изберем за президент някой който няма да мразим дружно.Или пък представете си само с който дори да се гордеем…..Само как звучи,а!Чувал съм че има страни,в които хората не се срамуват от държавните си глави.Представете си само,излиза президента да честити националния празник и изпитваш гордост,че си българин,а не познатото чувство на почти физическо отвращение.Размечтах се май нещо!

  В заключение се сещам за една мисъл,която,някой,някога беше казал:
  “Никой човек не може да бъде унизен ако сам не позволи това”

 36. Дори с поставени лица е трудно да се покрие такова имущество – парите винаги имат проявление. Не знам само, защо след подобни настойчиви твърдения за многото пари на т.нар. Р.Овч. нищо не се случи или случва по темата. А иначе не друг, а сам Първанов помня се изпъчи и заяви, че може да си позволи да пътува на собствени разноски с президентския самолет до Измир тогава, за да гледа волейбол /помните онази олигофрения с фотоапарата – адски лош актьор е социалния президент/. А що за подлога са БГ медиите … вижте само как никой не попита словоохотливата напоследък неналъмена екс-министърка Масларова за розовото Бентли. Имаше и една история с една пушка за 50 000 …

 37. Ама Вие, що така се засягате?
  Питам, може пък някой, тук във форума да е разбрал. В изявлението на говорителите се казва, че се е обидила не президентската институция, а институцията на “държавния глава”, мен ме интересува що така не се е обидила институцията на държавните зад**ци и нЕма изявление по въпроса?! 🙂

 38. Какво ли ще прави г-н Инджев когато мандата на Първанов свърши ? Дали изобщо вече ще е в състояние да пише за нещо друго?

 39. сервилноста няма цвят-синя,червена, герберска
  само преди време С.Дянков обвини журналист в дадънчна измама,просто така,много по-важно е да сме на щрек с управляващите

 40. а бе то никога не е късно да се осере някой ама Гоце много избърза,
  с какви уста ще гожори утре низкочелия?

 41. ПРИВЕТ – 3 МАРТ 2010

  Привет приятели и противници в ориентирането и спорта,
  Приветствам Ви традиционно с „1 март” и целият март месец с „Честита баба Марта”. Нашият мъжки месец февруари отмина без да се приветстваме, но смятам, че жените са достойни да ги поздравим. Аз поради това се остригах в чест на „Магарешкия месец” под тайната позивна „ПО-ДОБРЕ МАГАРЕ НА СВОБОДА ОТ КОЛКОТО ЛЪВ В КЛЕТКА … ИЛИ КАТО ОСТРИГАНА ОВЦА ПРЕЗ АПРИЛ, КОГАТО ГИ КОЛЯТ ЗА ВЕЛИКИТЕ ПОСТИ”

  Нека жените не ми се сърдят с това сравнение с „Магарето”. Все пак магарешкото удоволствие от ревът доставя голяма веселба ! Кой както желае така да възприеме закачката ми, а тези който смятат, че могат да бъдат засегнати и служат на чужди интереси в интернет пространството, където ни регистрират такива изтъкнати мръсници – престъпници като БГ-президент агента Георги Пъранов – ГОЦЕ, нека не отварят повече тази страница и да не четат, защото ще се заразят с вируси и „пичи” въшки, за да заболеят и се развалят и развратят – ДОБЪР СТУДЕНТ Е ДОБРА ПАЧАВРА И НЕ СЕ РАЗВАЛЯ ! Това беше един стар „Ака-дем-ИШ-ки девиз ! Вчера прочетох в „Интернето”, че агента ГОЦЕ подписал закона за подслушването. Те ни или поне мен са ме подслушвали цял живот, че на мен не ми пука, за да се страхувам от този престъпник наричаш себе си „демократ” – ДА МУ СЕРА У МОЗЪКО ДЕМОКРАТИЧЕСКИ !

  Моля да не ми връщате отговори с послания „да не съм писал” за престъпниците агенти, като ГОЦЕ дето се бъркат в човешкия ни живот как да си общуваме или най малкото да ми набиват акъл как да пиша послания. Който желае да не ги чете !

  ЖЕЛАЯ ДА ПОЗДРАВЯ ВСИЧКИ, КОЙТО СМЯТАТ ДА УВАЖЪТ „3 МАРТ” ДЕНЯТ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО ! НЯКОЙ УМРЯХА ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ – НЕКА ДА СИ СПОМНИМ И ДА СЕ ПОКЛОНИМ !

  Днес излязох всред природата, защото беше един слънчев и леко студен ден малко под нулата. Снегът беше твърд в сравнение с предните дни, когато въздуха беше влажен и топъл макар всичко да беше в мъгла. Завърнах се в Швеция, където оставих 15 градуса топлина в България, а тук в град Векшьо заварих много сняг. Толкова сняг не съм виждал в тези 18 години от както съм в този град, а е имало още повече сняг преди да се слегне и разчисти от улиците сподели ми един човек в разговор. Като гледам изчистените улици и алеите за пешеходци, как са отнесли снега в страни ми изглеждат „насипите от сняг”, като военни укрепления … Да бе военно положение почти както в България, където падна малко сняг и направи хаос в София, Враца и цялата страна. Все ни изненадва времето в България, / БИКО ИЗНЕНАДА ОТНОВО БЯЛАТА КРАВА И НАЕБА ЧЕРВЕНАТА – ТОВА Е ОТ ВИЦА С ИВАНЧО И БАЩА МУ ! /, а какво да кажат шведите тук, ами там нагоре в северна Швеция, където има още повече сняг и тази нощ е паднало още 20 сантиметра нов сняг.

  Нямам желание да правя повече сравнения и не за това съм тръгнал да споделям размислите си с Вас. Просто желая да Ви поздравя с празника на пролетта „Баба Марта” и следващите празници по „Велик ден” и за „1 май” и „Свети Кирил и Методии” и по празника на детето „1 ЮНИ” и „2 юни” дето са гръмнали Ботев. То това не е празник да честваме убийството, както казваше Мерсия Макдерморд по повод на една лекция, която съм слушал за „Честването от обесването на Васил Левски”. Мерсия беше написала една книга за „Васил Левски”, която не е лоша студия за правене на сравнения. Нека обаче ние да си се приветстваме с празниците от юни – юли – август, когато ще се усилено състезавате и да Ви пожелая приятни стартове с приятни срещи, драги ориентировачи и спортисти.


  PRODALJAVA

  Сага, когато нареждам мисли, като че ли изпускам нещо от самотния разговор, който си правех, когато се разхождах със ските. Днес излязох да се разходя със ски писалки. Това е първата ми разходка за тази година. Отидох на спортната площадка – АРАБИ ГОЛФ, където хората се занимават с този спорт през пролетта, лятото, есента, а сега през зимата местото се запълва с ентусиасти на ски бягане и разходки. Този път нямаше пусната специална следа от машина, но следите оставени от скиорите е прекрасна в този ден. Слънцето свети ослепително с отблясъка от снега. Вярвам много от любителите на зимните спортове си имат свой спомен от ослепителна белота всред снега при слънчево време там някъде от Българските простори. Такива спомени имат тези от моето поколение, защото някога имаше друго развитие на спорта в България. Сега всичко е замиращо в това число с връщащите се и създаващи се нови спомени. Скъп стана спорта в България, защото са виновни новите „демократи”, който могат само да се бият в гърдите, че „демокрацията” е настъпила от тях, за да унищожат спорта с действията и бездействията си, като унищожат спорта и туризма в България.

  Да бе, Те не желаят да чуят за борби и не желаят да правят сравнения с миналото !

  Много са факторите за упадъкът на всеки един спорт и се питам, „къде изчезна спортния дух на Българина” да води битки в името на спорта ?

  Добре, че запазиха спортната база на Равда ! Приветствам тази борба и отпор на колегите преподаватели и спортисти застанали с телата си пред полиция и друга измет ! А, дали успяха да запазят спортната база на ВИФ на Витоша или там някъде край Банско, където някогашния ректор професор Иван Стайков се бореше да създаде условия за развитието на Българския спорт.

  Ако имаше последователи на професор Иван Стайков нямаше да има това ограбване на спортно – туристическата база на България и нямаше да има ограбването на България и Българският народ от престъпната сган от нови капиталистически убийци – приватизатори – ТЕ на кървавите достижения от Българският народ.

  Ето така се разхождах със ските в бялата пустош. Размислите ми се сменяха от темпото създаващо се от релефа на местността. Ските съскаха в студения сняг. Много мисли преминаха през мен в тази едночасова разходка общувайки мисловно с много от Вас …

  Нека да оставим размислите ми и да Ви пожелая отново всичко добро с „Баба Марта” !

  Стефан д-р Д Чолаков
  http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?p=links&year=1
  2 март 2010-03-02 Швеция

 42. Бясна съм!!! Не мога да повярвам, че медиите отново мълчат!!! Май е време да протестираме срещу тях. Имам приятели в България, които считам за много интелигентни и образовани хора, и те мислят, че президента е една от най-стабилните личности в управителния апарат. И какво да мислят, като трябва да ровим истината за него вместо журналистите да си свършат работата?! Изтръпвам от ужас, че скоро г-н Първанов ще направи лявата партия да запълни вакуума в лявото пространство и ще си намери доста привърженици, и ще си имаме един Масларко-милионерко, облечен в леви идеи.
  Ще сложа линк към статията Ви във Фейсбук, дано помогне за лъсването на истинското лице на поредния управляващ ни мошенник.
  Питам се и друго – срещу тези милиарди ли е продал патриотизма си? Колко ли от тях са дошли от руските “братушки”?

 43. Евала, г-н Инджев, постоянство и бой по каските иначе няма оправия. Утре Гоце пак ще ми развали празника, но все някога тези като нещо ще бъдат изметени.

 44. Прави впечатление, че Гоце и Хамстера се държат като ощипани моми откак загубиха властта. Смешни и жалки са. Гоце – последният бастион на кому.. пардон, на соци… (ама те и социалисти не са), Хамстерът е катурнат от властта и хленчи като вдовица за х през ден във вестниците колко лоши са другите че не му дават да краде.

  Добре поне, че дедото го нема вече на хоризонта. Апропо, какво стана с горите му и неправилно върнатите имоти?

  Съжалявам за грубия коментар, омръзна ми всеки ден да чета по медиите за претенциите на тези индивиди, които ни натресоха финансова и обществена криза.

 45. И така,Гоце политна надолу.Разстоянието между мордата му и острите камъни отдолу е вече застрашително малко.Нека му помогнем.Невинният разговор съдържа много неща, така че да започнем едно по едно.Защо милиардер?По-логично е милионер, все пак.Отговорът е очевиден.Става въпрос за рубли. За това и изквича.Ако тази история – как Гоце продаде държавата си, бъде разказана както си е,то това ще окаже могъщ ефект на всички нива в българското общество.Лошото е, че за да бъде разказана трябват медии.Както и да ги обидя, все ще бъде малко.Празникът се отлага.

 46. Вече имаме новина – Иван и Андрей още не са натирени! Млад или стар, Гоце Първанов случил на деца. Те вероятно вече са “легални” милионери и това се дължи на якият им сирищникски корен. Дянков знае това и съвсем скоро ще стане дума и за синчетата:
  ” Големият син на президента Героги Първанов – 28-годишният Владимир, е станал собственик на апартамент на два етажа с обща площ 213,4 кв.м и гараж от 34 кв.м в атрактивния столичен квартал “Манастирски ливади”. Според нотариалния акт, цитиран от в. “168 часа”, президентският наследник е броил 217 337 лв. за мезонета и 28 681 лв. за гаража.
  Интересното е, че покупката на този имот става само няколко седмици, след като Владо заедно с брат си Ивайло закупи магазин за 80 000 лв. в столичния квартал “Хиподрума”. По план там трябва да се помещава бъдещият офис на общата им фирма “Айви СМ”. В нея дялове държи и
  секретарката на баща им и дъщеря на депутата от БСП Кирил Добрев – Марияна.”
  Източник:http://www.blitz.bg/article/15016

 47. Константин Дичев
  Управление Природни Ресурси
  Граждани за Рила
  GSM: 0886 966 583
  PRO4ETETE TOVA V DNEVNIK I GO KOMENTIRAYTE !

 48. Константин Дичев
  Управление Природни Ресурси
  Граждани за Рила
  GSM: 0886 966 583
  KOMENTIRAYTE TOVA !

 49. Уважаеми господин Инджов. Пиша ви по лична инициатива, но младежите едва ли биха се сетили да ви потърсят във връзка с това:

  http://www.facebook.com/group.php?gid=297742743980

  А смятам, че само няколко думи казани от Вас, биха наклонили поне честната част от журналистиката с посока към децата, вдигнали се срещу корупцията в община Варна.
  Зная, че много ваши колеги ви четат, за това ако намерите време, желание или сили напишете няколко думи по този наболял проблем.

  С най-искрени уважения: Родислав Караджов

 50. Днес в сутрешното предаване на Нова тв отново беше коментирана темата..Изказа се становище,че ,видите ли,който си позволява да коментира ПРЕЗИДЕНТСКАТА институция,не уважавал държавата си…
  Да,ама не! Напротив!
  За разлика от Институцията,хората ,които я представляват (да добавя-временно)трябва да бъдат контролирани от гражданите на една държава с претенцията да е Демократична република.Всеки,който милее за държавата си следва да реагира на безобразията,които представители на институциите се позволяват,възприемайки се като недосегаеми..В това число и Господин Президента.
  За мен неговата реакция беше абсолютно неадекватна….дори жалка..
  Нека да е милионер,милиардер,O.K. Why not???There is nothing wrong!Въпросът е КАК тази каста забогатява и защо крие и се срамува от богатството си???Сигурно има защо….А.М.

 51. А дали само това изказване е причина всички, които има за какво да се чувстват гузни, да искат оставката на Дянков? Дали искането им не е свързано и с информацията от ОНЯ диск, дето го чакаме от Германия?

 52. Преди малко с интерес прочетох текста, който е обявен като стенограма от разговора между др. Гоце и Дянков тази сутрин. Отношението към Дянков изглежда да е било доста агресивно. Но как да е – и той май се е обяснявал доста забъркано.
  Това, което ме втрещи накрая е, че др. Гоце изкара виновен Дянков за лошото икономическо състояние на страната. Явно тройната коалиция няма нищо общо с това. Според Гоце, де.
  Убеждавам се за сетен път (както някога, когато г-н Инджев напусна телевизията под благия натиск на Гоце), че имаме за президент злопаметен и отмъстителен човек, който се интересува повече от мрачните си емоции, отколкото от положението си на човек, заемащ президентския пост…
  Жалко. Дянков трябваше да се опъне повечко на грозното препитване от страна на Гоце и свитата му.

 53. Към mary staneva. Има логика и такава възможност, но С ОНЯ диск или БЕЗ него все тая. Кервана си върви. То колко списъци се вадиха, че и накрая и досиеа отвориха и какво. Ами НИЩО. Освен леко обидено моминско подксачкане и ореваване на света колко това не е вярно.

 54. Към Ясен Ковачев относно “Жалко. Дянков трябваше да се опъне повечко на грозното препитване от страна на Гоце”.

  Г-н Ковачев опънал се е колкото в сценария на театрото е било предвидено.

  Г-н Инджев плати с оставка своето опъване и за съжаление това е единственото доказателство, че наистина се е опънал. Дянков не вярвам да е готов на такова жертване.

  20 години демокрация 20 години демократичен театър, както Тошо бог да го прости, би рекъл.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.