Борисов да прояви чувство за тумор с операция “Скалпел”

След дълги 8 години на съзерцание от президентския връх на какви ли не безобразия в управлението на страната, Георги Първанов намери за нужно да поиска министерска оставка заради…”неуместна шега” ( по собствените му думи).

По този повод ще бъде добре държавният глава да разпространи списък с уместните шеги по негов адрес. Ето една, която прозвуча тази сутрин по Нова телевизия.

В желанието си да защити президента от шегаджиите, които си позволяват да се шегуват с президента, политологът Андрей Райчев най-сериозно конструира тезата, че Първанов не можел да бъде сразен политически и затова някакви ( кутрета, както се подразбира), се опитвали да го уязвят с други средства.

Ама бил ловец! Безобразие, възкликна Райчев театрално по повод упреците срещу Първанов, които обаче съвсем не са заради ловните му страсти, а поради сведения за бракониерство, притежаване на ловни атрибути на стойност няколко президентски годишни заплати и разхищаване на държавни средства за организиране и охрана на прищевките му.

Това беше класически случай на изместване на темата – повтарям, никой не упреква Първанов като ловец, а именно като бракониер, разхитител на бюджетни пари и политик, който няма как да докаже произходът на средствата , нужни за легитимно притежаване на пушка на стойност 50 000 лева.

За стрелбата му срещу защитен от международните закони рядък вид козел в Узбекистан на 7 ноември 2008 г. съобщи руски електронен сайт. За пушката с най-големи подробности писа пък българският “ 168 часа”. А за разхищаването на държавни пари във връзка с ловните подвизи на президента се ангажира с мнение бившият офицер от службата за охрана Николай Марков, според когото около 300 души пазят и обслужват президента, когато му се прище да си постреля из горите. Нито един от тези упреци не е отправян от политик.

Внушението, че някой търси политическо дивиденти, като търси сметка на държавния глава, защото не можел да бъде уязвен с друго, е толкова смехотворно, че буквално подменя самата същност на политическото в подобен разговор. Точно Райчев ли не знае, че въпросите, свързани с имотното състояние на един управник и разхищаването на средства от него са възможно най-парливата тема в политиката навсякъде по света, където има нещо като демокрация!

Райчев и компания много добре знаят това, но са мобилизирани за пореден път да бранят от каквато и да била форма на контрол своя “последен рубеж” след провала на червеното управление. Големият проблем не е обаче какво им се иска, а какво мисли по темата единственият фактор, който може да вгорчи безоблачното пребиваване на Първанов на държавния Олимп – казва се Бойко Борисов.

За начало, понеже явно авторитетът на властта в момента се крепи върху дейността на МВР, г-н премиерът може да се поинтересува от истината около обира на една много луксозна вила край Бургас, за която всички пишат, че “може би” била собственост на Доган. Може би?

Не е ли това повод за въпроси, водещи до разкриване на имотните публични тайни около “раздавача на порции” в държавата? Защото тръгне ли да се разплита този чорап, плетен от куки с марката “Мултигруп”, ще лъснат не само ноктите на Сокола , но и на най-големия бос в държавата. Бос през просото гази волно той сега, но само защото му позволяват.

Просто Борисов трябва до прояви чувство за тумор и да нареди операция “Скалпел” или “Томахавка”. Нали така вдъхновено обеща преди изборите да вземе скалповете на всички дебелокожи червенокожи!

С техния вожд на вицепремиера Дянков му се наложи днес да изпуши лулата на мира, което няма как да се случи без да бъде изпратен в президентския вигвам от Големия Бой(ко). А е време, казано на индиански, но повече от уместно, Първанов да бъде изселен в небитието на политическите ловни полета, при неговите предшественици Виденов, Живков, Луканов.

20 мнения за “Борисов да прояви чувство за тумор с операция “Скалпел””

 1. Всичко написа по-горе е напълно вярно и трябва да бъде повтаряно всеки ден, подобно на ония знаменателни думи на Катон Старши, който повтарял своето Carthaginem esse delendam (“Картаген трябва да бъде разрушен”) докато не постигнал своето. Поздрави за г-н Инджев, който комай единствено от журналистите има смелостта и доблеста да казва толкова неприятните думи за най-висшия властелин в даржавицата ни.

  Аз тук искам да допълня нещичко, касаещо русофилството на Първанов, което нищо чудно да разгадава по най-танствен начин загадката за това откъде той има толкова пари за да си купи карабина за 50 000 евро: явно не е открил торби турско злато у нужника си в Сирищник?!

  Ще си позволя да напиша нещо, което всъщност касае най-вече основния корен за появата на русофилството у нас. И този основен корен е: шепите московско злато, така силно подгряващи горещите души на нашите русофили. Погледнете колко силно обича Русия таваришч Румен Петков. Защо ли? Ясно защо. Ами Румен Овчаров? Ами Гоце Първанов? Нима обичат Русия заради тоя, който духа?!

  Едва ли. Много се съмнявам, че е така. Не бива да подценяваме тия наши храбреци. Когато Гоце стане отново най-прост сирищничанин, тогава ще се убедите в правотата на думите ми: понеже тогава за отплата директно ще го настанят на служба в ГАЗПРОМ… за който работи вече толкова години и като президент на Республиката ни.

  Пък вий, лапнишараните, се чудете откъде Гоце има милиончетата си: ето откъде ги има! Има и за яхти, и за луксозни карабини, и за златни часовници като оня на руския агентин в ПБЦ, владиката Николай Пловдивский.

  Гоце и Доган скоро и летящи чинии ще си купят ако продължаваме да ги търпим тия разгащили се до крайна степен наглеци!

 2. Много добре, напълно съм съгласна с написаното.Точно казано:”Първанов да бъде изселен в небитието на политическите ловни полета, при неговите предшественици Виденов, Живков, Луканов”.

 3. Много свежо и много актуално написано! Браво, Г-н Инджев доставихте ми удоволствие да го прочета! За съжаление ситуацията “по подразбиране” е такава, че импичмънт не се очаква да се случи. Явно президенствашият велик ловец Червеният Гоц, предвождащ многобройните орди на комунягите и Големият Бой, могъщият вожд на гербизоните са направили мирно споразумение и са изпушили лулата на мира! Какво е точно споразумението е недостъпно да се знае от обикновените индианци, но като се има опит от алчността и продажността на Червения Гоц при предишни преговори, той много пъти е показал, че е готов да продаде интересите на племето си комуняги, срещу определени лични интереси и луксове за него и свитатат му от съветници! Интересно как това не се разбира от редовите червени комуняги! Или вече май се е разбрало, та затова Големият Бой можеби е предпочел да му даде спокойни дни до изборът на нов президенстващ вожд на всички индианци след две години. Само да не му се бърка в работата и да си отстрелва бизоните в отредените му кътчета от резервата. Та преселването в политическите ловни полета се очаква след две години, освен ако Всевишният не реши да го пресели във вечните ловни полета по-рано!

 4. Щом и Райчев няма аргументи в сферата на разума, в смисъл такива, които поне звучат разумно, значи дефицитът на добро у подзащитния му е грамаден. Досега винаги съм мислила, че у всеки (стига да бъде обискиран внимателно) може да бъде открито нещо добро. Обаче с Първанов Райчев се затруднява и въпреки пословичния си егоцентризъм не се притеснява да стане смешен. Дано президентът оцени шегата му като уместна…

  @ Ангел Грънчаров: Очертава се още един “русофил” в това правителство – този път на културния фронт – акад. Рашидов, който бил така дълбоко свързан с руската култура, че е удостоен с туй тежко звание от толкова авторитетна Международна академия на културата и изкуството в Москва. За цялостен принос… Ще получи наградата на церемония утре в Москва. Дебела работа. Така се хвали МК – http://mc.government.bg/newsn.php?n=1875&i=1

 5. Г-н Инджев,

  за продължение на тази статия, моля, прочетете стенограмата на днешния разговор между Симеон Дянков и Георги Първанов.

  Аз се хванах за главата…той просто се е самозабравил, нашия Президент /от уважение към институцията/.

  Поздрави,

 6. Браво г-н Дянков! Дай МУ да разбере! Комунистите са свикнали никой да не им противоречи. Каквото ТЕ кажат, това е вярното.Ако сега г-н Дянков отстъпи, ще го мачкат до дупка. Срещу министъра е впрегнато цялото царско войнство. Дано удържи фронта.

 7. Въпреки че България е страната от ЕС с най-малък бюджетен дефицит, като дял от БВП, нейната кредитна оценка може да бъде занижена и да отиде в неинвестиционната скала. Това заяви влиятелната рейтингова агенция Fitch Ratings, предаде Bloomberg. Причината е, че размерът на външните задължения надвишава размерът на икономиката ни.

  Едуард Паркър, който оглавява отдела за развиващите се пазари в Европа, заяви, че фискалната ситуация в страната ни е стабилна, но рискът идва от частния сектор, който е сериозно задлъжнял. Това постава цялата страна в уязвима финансова позиция, допълва експертът.

  В момента оценката на Fitch за дълга в чуждестранна валута на България е BBB-, която е най-ниската от проинвестиционните. Негативната перспектива беше поставена на страната ни през април миналата година.

  Bloomberg отбелязва, че брутният външен дълг на България възлиза на 37.6 млрд. евро към края на 2009 г., което е 111% от БВП. По думите на Паркър страната ни може да бъде подложена на натиск заради дефицита по текущата сметка и обвързаността си с еврото.

  Въпросът е как този дефицит ще бъде финансиран и дали това няма да окаже влияние върху икономическия ръст на страната, пита кредитната агенция.

  Със заеми, които надвишават депозитите с около една трета, банките в България трябва да взимат пари от банките-майки, за да могат да поддържат кредитирането. Западните банки в момента отписват активи и намаляват обема на балансите си, като по този начин намаляват свободните средства за да финансират чуждестранните си подразделения.
  Това може да доведе до натиск върху платежния баланс, ръста на икономиката и валутния борд, която ще окаже влияние и върху публичните финанси, допълва Паркър.

  От Министерството на финансите заявиха за Money.bg, че коментар може да бъде направен едва след като кредитната агенция обяви окончателно своето решение. От тям поясниха, че усилията на цялото правителство са мобилизирани в посока на това посочените проблеми да бъдат преодоляни.

  петък, 5 март 2010

 8. С интерес следя т.нар. скандал,разразил се след изказването на “поразяващата уста”-министър Дянков в т.нар.шоу/извинявам се за тавтологията,но се налага/.Трябва да призная,че още когато чух думите “Определено не е млад”,изпитах неописуемо удоволствие,защото знаех какво ще последва.А именно-дребнавият,злобен и коварен човечец,който се нарича наш Президент,да подскочи като ощипана госпожица.И той го направи,още на другия ден,веднага…Което означава,че е толкова предвидим и толкова жалък в опитите си да се държи подобаващо,на авторитета на институцията,която представлява.Е да ама никой не му вярва,или поне по-добрата част от населението ни,смея да заявя.Поздравявам г-н Инджев за безстрашното му перо,което години наред ми дава вяра,че все още има надежда за България,докато има такива журналисти.Апропо,тази сутрин Стояна Георгиева също си позволи да изрази съмнение в чистоплътността на Първанов.Поздрави на всички форумци!

 9. Днес, драги Иво и съфорумци, попаднах на чудесен ник в МЕДИАПУЛ. За пръв път го срещам, но се смях от сърце.Никът беше GOCEMRAZ.Хайде и на кирилица- ГОЦЕМРАЗ! Направил е впечатление и на моя приятелка-журналистка, звъни ми- “този ник е само за теб”, а пък аз й казвам, че ме обзе благородна колегиална завист и същевременно- пълна солидарност със създателя на ника.ГОЦЕМРАЗ. И най-гадното на прототипа на ника-Гоцэ Сэдэфчовыч Пырванов е точно това, че ни кара да си губим времето, нервите, диалозите и клавиатурите с негодник и мерзавец като него.Или, както го е казал Ботев:
  Но себе си, брате, губя
  тия глупци като мразя…

 10. ако някой ден гласувам с убеждението, че си струва наистина, ще е за партия с име като Гоцемраз или нещо не по-малко оригинално и красноречиво…

 11. Първо – нашият външен дълг расте твърде сложно и неуправляемо.
  На 24.07.2001 г. при Иван Костов брутния външен дълг е 9.756 300 млрд. евро.
  На 17.08.2005 г., при Симеон е вече 13,891 900 млрд. Евро.
  На 31.07.2009 г., при Станишев е вече 35. 402 400 млрд. Евро.
  Външният ни дълг е 105-110% от БВП, в зависимост от точността на изчисленията.
  Второ – БВП, за който става дума, не е детайлизиран, което влияе върху точния бюджет, размера като процент от текущата смека и пропорциите в икономиката.
  Трето – парите /М1 – широките пари/ и оборотните пари, неточно отразени от статистиката и БНБ, не дават възможност за детайлна сметка на евентуалните приходи в бюджета. Приходите в бюджета са правени по методиката на съкратените прогнози и през май ще разберете, че това е така. На правителството му трябват свежи пари – сега и веднага, но икономиката не работи, няма износ, няма внос, няма ДДС, няма отчисления.
  Четвърто – към тази огромна азбучна истина трябва да добавим и елементарните хитрости, които се правеха от БНБ в последната година на Станишев. Тези магии в един определен момент, като разчети, ще станат известни не заради дребни различия по сетълмена, или забавени разлики по резерва. Те фрапантно ще гарантират разлом в в баланса на интересите между правителството и БНБ.
  ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА ПО-ИНТЕРЕСНА И СЪЩЕСТВЕНА ОТ НЯКАКЪВ ПЕРСОНАЛЕН СКАНДАЛ??????

 12. Писна ми Гоце да пищи като ощипана мома на седянка!Да каже къде са парите та да се оправи държавата.Прекрасна Родина,скапана държава!Това става след толкова години опити за управление от комунисти,социалисти,турци и прочие боклуци.

 13. Дума дупка не прави!(червен лозунг)-За туй грамада от камъни трябва да се направи!-Жан го знае добре!А скенер наистина трябва,още Гоце с Лилов когато бяха под ръка!Всичко е прекрито и е под други имена,затуй е смел сега!Гоце няма милиони,всичко е фирми,капитали и “спнсори” добри!Та това са негови фирми,другите са палячовци за съда!-Срама е голям!-Язък!

 14. Imah udovolstvieto da zhiveya 45 godini v BG kato 35 v realen sotzio-komunizam i 10 sled tova.sega imam oshte po-golyamoto udovolstvie da ne zhiveya v prodalzhavashtiyat THE SAME S….t!Imah udovolstvieto da zavarsha v edin kurs s DRUGARYAT ANDREY RAYCHEV universiteta v Sofiya.Za sazhalenie ne se poznavam s Parvanov-Gotze) ili mozhe bi ne za sazhalenie.
  Ami komentar nyamam.Ponezhe nyamah dostattachno sili da se borya s komunizma ili po-tochno ne iskah da gubya godini ot zhivota si(to edin zhivot ne stiga da se pobedi komunizma),az napusnah stranata,koyato vinagi shte obicham.I ako nyakoga komunizma bade premahnat ili izpraten v lovnite poleta,za da bade otstrelvan,az shte se zavarna v moyata Rodina…inache e po-dobre da izgniya dalech ot moshenitzi,podmazvachi,podlizurkovtzi i pe…asi…

 15. Прекрасно. Много хубаво подредено начало. Звучи много убедително.
  И литературните инвенции в този случай вече не тежат, а подсилват внушението.

  Този път, Иво Инджев е на Десетката, право на стотицата в центъра, в средата.

  Само дето е ясно, че Бойко Борисов е от една партия с президента. Но това не пречи на изводите да са напълно убедителни и верни.

  Моите уважения!

 16. Mnogo otkroven komentar ot CHICHKO predi men!!!/poglednete 2 komentara predi moya/.
  Samite biv6i komunisti-sozialisti ne sa mogli da akzeptirat naglosta na upravliava6tite OKTOPODI i sa napusnali BG!!!

 17. А-ха-ха,

  чудесен текст!!!
  Добре, че ви има г-н Инджев!!
  Поздравления!!

 18. Profesionalizam i grajdanska pozizia – tova e 4udesno!!!! 4eta s udovolstvie i podkrepiam pravitelstvoto….. Pozdravlenia

  Fany

 19. Първанов е обикновен простак. Примитивно парвеню, което постоянно се издънва.Досега гафовете му бяха прикривани силово от уволняването на Инджев до пребиването на Огнян Стефанов с чукове. И двете бяха много показателни, понеже поводите бяха абсурдни – от нормален журналистически въпрос за мезонета му до случая с общоизвестния трипер.Последният гаф е още по абсурден. Първанов, който не е нищо друго освен най-скъпо платения безделник в държавата, и който освен с доноси и партийна служба в партията-мафия с друго никога не си е изкарвал хляба, си позволява да се държи с заместник-премиера на България така както не си е позволявал да се държи с министър дори цар Фердинанд. За липсата на елементарно възпитание обаче детството му сред козите в село Сирищник не е извинение. Има много хора прекарали детството си в село, които израстват като видни учени и държавници.
  Но Първанов просто си остава парвеню и простак, понеже му липсват каквито и да било качества – освен тарикатлъка на примитивен селски хитрец, докопал се на баницата до мекото. И той е избран от мафията, защото е удобен, послушен, готов на всякаква мръсотия и подлост – поради липсата на каквито и да било морални задръжки.

  Ще припомня само личното му ентусиазирано участие в акциите оротив НАТО и в подкрепа на Милошевич и събуждането му една заран като виден натофил. Така че Първанов има бъдеще, но единствено в амплоато на продажник – ако има кой да го купи. Но той е толкова некадърен, че дори няма начин да престане да се издънва, което при една свободна конкуренция за избраник на мафията е тежка задача.

  Защото тъп простак няма да и върши никаква работа. Късметът му беше дотук. Готов съм да се обзаложа на бутилка водка, че Гоце не е в състояние да влезе в следващия Парламент с новосъздадена партия. Така че ще трябва да се бори със Сергей за БСП-лидерство и толкова.
  Но Гоце не е за ожалване – награбеното, ако не милиарди, то много милиони, не подлежи на съмнение. Синчагите му не напразно са съдружници на Кирил Добрев – един от най-безогледните престъпници в БСП.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.