Първанов застреля парламентьора на Борисов

Първанов публикува разговора си с вицепремиера Дянков – уникален жест на прозрачност в пълния с непрозрачни, задкулисни и направо мрачни ходове политическия живот на този политик! Текстът е достъпен на сайта на президента (желаещите могат да го видят на много места в медиите) и най-общо казано представлява ехо от колективен побой над самотен човек – може и виновен да е, но без адвокатска защита и с вързани ръце.

С други думи, парламентьорът на Борисов беше застрелян при изпълнение на мисията си в момент, когато развя бялото знаме. Ще има ли ответна реакция? Ще има ли нарушаване на примирието или “на война, като на война , не може без жертви”?

Ходът със стенограмата е като да пуснеш в интернет клип на сритания от твоята тайфа противник, заснет със скрита камера. Нов случай на домашно порно в мрежата!

Каква безпрецедентна скорост в задоволяването на любопитството на публиката – явно това е най-важният акт в кариерата н Първанов, защото досега не се беше случвало нищо подобно. Не пледирам за обратното на прозрачността. Само отбелязвам очевидното: толкова му е изгодно на Първанов, че е нямал търпение да се наслади на ефекта час по-скоро! С което за пореден път доказва колко обича да рита паднали.

Имало ли е уговорка между двете страни в срещата да се оповестява случилото се по този буквален начин? И откога Първанов се превърна в борец за пълна прозрачност на конфиденциалните шушукания из коридорите на властта? Щеше да е отлично като проява на осъзнал се стар интригант, който вече иска да е борец за пълна прозрачност. Но е в пълно противоречие с онзи Първанов, когото познаваме: лукавия, потайния, способния да мълчи седмици насред всякаква криза.

Спомнете си само как Първанов изчезна цял месец в най-тежките седмици на януари 1997 г., за да се появи на 4 февруари в ролята на спасител, връщащ мандата за управление на БСП, но след като това забавяне доведе до световен рекорд по хиперинфлация, унищожаване спестяванията на българите и забогатяване на една шепа от тях, известни днес като “олигарсите”. Къде му беше тогава стремежът към пълна прозрачност?

Прозрачно ясно е, че Първанов цели да унижи, да накаже противника си . Знаел е как ще прозвучи неубедителната отбрана на неподготвения за такава агресия Дянков, съзнателно го е вкарал в спиралата на оправдаването с пълното съзнание как ще изглежда такъв текст след публикуването му.

Дянков би се държал различно, макар и под същата тази колективна преса, която му оказват на чужд терен, ако е знаел, че резултатът от нея ще бъде използван по този начин. А най-вероятно и не би отишъл на такава среща, ако знаеше как ще бъде проведена и употребена. Със сигурност е бил изпроводен “да се оправя” сам, но едва ли е очаквал да се натъкне на такава организирана канонада в кръстосания разпит на главнокомандващия, неговия генерал от артилерията Колев и останалите – цял взвод президентски екзекутори ( най-малко трима срещу един, както става ясно от стенограмата)!

Изпращайки вицепремиера си на заколение, давал ли си е сметка Борисов какво го очаква? И защо го пуска сам – нали е мъжкар и биткаджия? Моя скромна милост, който няма претенции да е такъв мъжкар и биткаджия, никога не е оставял свой репортер в битността си на главен редактор или директор да се пържи сам в отстояването на позиция, която ангажира редакцията. Никога. И смятам това за правилно – командирът или наказва подчинения провинението, или застава пред него, поема огъня върху себе си.

Сега Дянков е изваден на показ в стенограмата като мрънкащ, оправдаващ се ученик, който в един момент дори започва да моли Първанов за съвет как да постъпи, за да се измъкне от положението. Неговите “доброжелатели” тържествуват. А Борисов от кои е? Или това е форма на наказание за Дянков от страна на самия Борисов за провинението на негов подчинен да нарушава табуто за Първанов да говори само и единствено само той – нещо, което вмени на учредителите на ГЕРБ още в деня на създаването на партията?

Самият Първанов твърди, че Дянков участва в сценарий срещу него. Ако е така, той едва ли е дело на подчинени на вицепремиера. А единственото ниво над него е Борисов. Той съгласен ли е с твърдението на Първанов? И нима поне по този въпрос Борисов няма да реагира? Или вече е ясно, че след като го изпровожда сам, не се смята за обвързан?

Как ще се отрази унизяването на финансовия министър, постигнато не на последно място чрез дистанцирането на Борисов, на целия ръководен екип в правителството? Първанов и в това отношение пуска интрига, като говори от името на министрите, които са сърдити на колегата си за отказа му да отговори на техни искания. Без да е упълномощен от тях заявява на Дянков, че трябвало да им се извини. Какъв покровител на несправедливо засегнатите подчинени на Борисов!

Чий нос разкървави всъщност Първанов – само този на Дянков ли ( който не успя да я докара до под кривата круша, но може лично винаги да си обере крушите обратно в Америка), или постига това със самия Борисов – уж непобедимия биткаджия?

И последно, между многото още възможни питания: как ще реагира Борисов в ситуацията, при която трябва да избира да работи с един нахокан като куче свой заместник, или да отвърне подобаващо? Има ли изобщо такъв избор, след като го прати в капана на Първанов и с това му стана съучастник?

Да, ясно ми е, че мнозина ще кажат – каквото е надробил Дянков, да си го сърба. Или : търсеше си го и си го получи. Ако е така обаче това означава Борисов да признае, при това доста болезнено този път, че се проваля в избора на съотборници. Защото Дянков просто беше размазан и това го делегитимира като част от един екип с претенцията да бъде силен.

Прекършването на волята на жертвата е основната предпоставка за изнасилването й. Да се очаква сега воля за реформи, начело с мрънкащ вицепремиер, обвинен от държавния глава в дълъг списък от престъпления ( срещу институциите, безработните и народа изобщо), също е сценарий, но на ръба на фантастиката.

Това обаче вече не е само битка за рейтинги, а за оцеляване. И сто пъти да е виновен Дянков за началото на този скандал, започнал с усмивки в едно шоу, егоистичният начин, по който го отиграва Първанов, го разкрива в истинската му светлина на политически хищник с неутолим, макар и дълго прикриван апетит за власт. Власт на всяка цена, ако ще камък върху камък да не остане от борбата за нея.

110 мнения за “Първанов застреля парламентьора на Борисов”

 1. Абсолютно съм съгласен.

  Колкото и нескопосан да е Дянков в медийните си изяви, Първанов просто показа образцова милиционерска школовка.

  Спечели една битчица, загуби ужасно, ужасно много престиж, достойнство и благородство.

  Тъжна работа. Имаме си жалък министър и подличък президент.

 2. Отново право в десятката!
  Просто нямам думи! Поздравления!

 3. На България явно не и е писано това, което си го мечтаем тайно всички… да живеем като нормалните бели хора на запад. Тук има едно садо-мазохистично удоволствие у българските политици да гледат как противниците им как се гърчат безпомощни в различни ситуации.
  Така е и в този жалък разговор между президент и вицепремиер. Ами евала на г-н Дянков. Доказа на всички нас, че тук политиците не мислят за доброто на страната, а само за своето име. Това му било важното на Първанов… великото му фамилно име. Не институцията, ами името му. И ще ми говорят после разни социолози и политолози и разни волейболисти с амбиции като Пламен Константинов, че било на институционална основа.
  Жалко за Дянков. Единственият чист възпитаник на западна школа в правителството със западно мислене за живота и ценностите и с видима нетърпимост към старите соц възгледи е на път да бъде пожертван. Ако забележите няма случайност в това, че бившия кабинет на Станишев се нахвърля като озверяло псе именно към Дянков, като към човек, който е ОГРОМНА заплаха за бъдещето на соц партията им. Те са готови на абсолютно всичко за да го отстранят от пътя си. И разбира се най-лесния начин да стане това е като бъде провокиран по теми като социалното и икономическо положение. Все популистки теми, по които се знае предварително, че там има фундаментални различия между двете школи (източна и западна).
  Само едно не ми е ясно. Как 7 години като президент, Първанов не се реше да поиска прозрачност в политиката и в личното състояние на министри, а се сеща сега. Отговоря ми е ясен, но остава да бъде зададен въпроса. Кой ще го зададе?
  Г-н Инджев, много се надявам Вие като многоуважаван сред колегите си журналист, опитайте се да вземете интервю с Борисов и да го попитате за такива неща. Опитайте да зададете Вашите и нашите въпроси, които ние не можем. Защото ако се позволи хора като Дянков да си отиват или да бъдат унижавани публично като изневерила иранка на площада в Техеран, то на мен не ми се живее в такава страна.

 4. За Дянков това би трябвало да е последен опит да третира Първанов като нормален човек. Последният отдавна е известен като крайно посредствен човек, но последното му изпълнение говори, че е и много злобен и отмъстителен, а и комплексар. За това последното, разбира се има много основания.
  Дянков, просто забрави го.

 5. Господи….!
  Какви проЗтотии стават тема на разговор.

 6. Приветствам искреността и прозрачността на господин президента. Сега очаквам същата прозрачност за договореностите в тройната коалиция, разпределението на мандати, влияние, средства и др. След това прозрачност по отношение на руските интереси, които се защитават в България в енергийната област, че дори и мераците да се оглави енергийната сфера на европейско ниво и т.н и т.н. След това може би ще се появят и информации за личните му приходи по време на управлението покрай горепосочените събития – именно за да се види колко чисто е всичко.

 7. Е той Дянков в краина сметка за какво е отишъл изобщо? За да обясни че не е казвал прословутия цитат ли? Ама сега като се замисля публикуването на тази стенограма си е много мръсен ход от страна на гоце. направо се вижда как го провокират Дянков да каже неща които след това да бъдат изкарани на показ. Сигурен съм че ако знеше Дянков за този долен ход,разговора щеше да протече по друг начин.

 8. Четах стенограмата. Много нагло! То бива популизъм бива, ама чак пък толкоз. Много внимателно ще следя за разкритията на икономическите досиета, което президента се заканва. Защо не си спомням никакви стенограми от срещи на президента при предишното правителство. Нямам думи. Наистина трябваше да има инпичмънт. Сега съм убеден

 9. ДС в действие! Горкият Станишев!…Вярва ли още някой, че той е управлявал България 4 години? 😉

 10. Господин Инджев, за Русия Ви пернах, но сега Ви подкрепям с две ръце. Огледали сте проблема от всякъде.Наистина започва война за дискредетиране на първото прозрачно правителство от 18 години насам. Според мене много хора като Вас трябва да скочат и да пишат и говорят до пръсване. Иначе никога няма да се отървем от комунизма и похватите на неговата номенклатура. Нека му е хак на Бойко Борисов, че не изрита Пръмова, че ни остави да се срамуваме от най-безличния президент в ЕС. Остави го да се изживява като говорител на народа, вместо да продължи да го държи там където го беше наврял и където му е мястото – в ъгъла…

 11. Г-н Инджев, не сте схванали нищо от този разговор между Дянков и Първанов.

  Наританото куче е Първанов.
  Защото моли да му поискат прошка.

  Вярно е, че сте абсолютно остро и лично засегнат точно от същият президент Първанов. Но мисля, че Ви държи прекалено влажно за да преценявате трезво ситуацията.

  Пишете драматично за нещо, което е шарада.
  Президентът на България, както и много други лица са набедени властници. Той няма никакви държавнически качества. Това е една мижитурка, поставена от масонството на България да представлява с институцията си масоните.

  Само благодарение на това Първанов е все още жив, здрав и богат. В момента, в който той реши да се покаже човек, като всеки друг нормален човек, той ще бъде низвергнат от братството и ще му дадат изключителната привилегия да избере да се самоубие. Този човек не принадлежи на себе си. В този смисъл, той е един много нещастен и празен човек.

  Аз не виждам, как при такива обстоятелства, вие намирате в негово лице някакви качества, които той няма как да притежава.

  Просто сте му обиден, а пък никой не се сърди на хора, които не отговарят за постъпките и делата си.

  Мисля, че това е най-подходящият миг, да му простите на нещастника и да простите и на себе си, че някога сте изпитвали респект към него.

 12. Това е безмислена тактическа победа,но стратигическа загуба . Истеричната реакция на Гоце е потвърждение за правотата на съмненията-ако беше обвинен в някое абсурдно обвинение-че е хомосексуалист например,Гоце би подминал с достонство това обвинение.Пискливо-истеричната реакция на агента=президент даде отговор на мислещите хора. Дянков е американец,воден от кауза,ще бъде достоен опонент.

 13. Не мисля, че този разговор беше унизителен за Дянков и победоносен за Първанов, дори напротив. Прочетох стенограмата и разбрах какви са приоритетите както на министъра, така и на президента. Дянков си казва в прав текст, че за него най-важно е да излезем от дълбоката финансова криза. Относно приоритетите на Първанов – самият факт, че тази стенограма е водещата новина в президентския сайт (макар и не в секцията Новини), говори достатъчно.

 14. Сега вече настана време Гоце своя път да поеме!-Оставка той трябва да подаде!Народа е голяма сила и той това скоро ще го разбере!Дано доброволно да я подаде!След Тато унижението трябва той да разбере!

 15. Ами май е време Б.Б. да вземе решение дали е бивш комунист или настоящ ЕНП-ец. Ако вече се отрича от БКП, да се отрече и от АЕЦ ” Белене “. Ако е ЕНП-ец, да си защити министъра подобаващо. Него ли направи, значи е ” не човек а желязо, просъска агентът фашист. Тихо МЪРТВИЯТ каза: Не, КОМУНИСТ. “

 16. Срамувам се от “болшинството” в Родината ми! На сатрапа-неграмотник вика ТАТО. На пияния му зет, който пред цял свят се подигра с България – БАТЕТО. Станишев е шестя български министърпредседател – съветски гражданин! Доган два пъти е мандатоносител на българско правителство и коиалиционен партньор на обикховен комарджия и лъжец. Два пъти избира и мазнния(от петрол) лъжец ГОЦЕ!

  Не прощавам на комунистическите наглеци!!!
  Не са ми искали прошка!

 17. Дянков, според мен трябва да бъде защитен от Борисов, в смисъл да получи неговата подкрепа.В този капан, в който го вкара президента е преднамерен, целящ да унижи човек, на когото тези интриги, дето ги въртят на политическа сцена господата комунисти, са му чужди.Явно Дянков не изнася на тези прахосници и се чудят как да го прогонят.

 18. Кого нападат комунистите най-много? Дянков – защото не им мълчи. Боже, пази България!

 19. Дянков за пореден път доказа , че е много просто момченце и че е първия бушон /предпазител/ в кабинета “Борисов”. Много неподготвен и много зелен, дошъл само и единствено за по-високе заплата в Световната Банка. Елементарно и просто , само ние на можахме да разберем – тези които грасувахме за ГЕРБ!

 20. Ужасяващо!Дянков наистина беше изпратен от началника си в минно поле, както Жуков е изпратил пехотата на подходите към Берлин,за да разминира по-бързо. Даже се е гордял с това! На някого все още да не му е ясно, кой и с каква политическа ориентация ни управлява? Всеки цивилизован човек видя пропастта между един образован и доказал се по света професионалист и двама други, всеки от които е значим само в опредеелени групи, и то само у нас.

 21. Дянков за пореден път доказа , че е много просто момченце и че е първия бушон /предпазител/ в кабинета „Борисов“. Много неподготвен и много зелен, дошъл само и единствено за по-високе заплата в Световната Банка. Елементарно и просто , само ние не можахме да разберем – тези които гласувахме за ГЕРБ!
  Браво г-н Инджев! Само че , много повече съжаление предизвиква “дясното” правителство на ББ и неговите смешни назначения, отколкото обиграния и лукав президент. Жалко, жалко!

 22. Като се замисли човек повече, от цялата тази Гоцевска мръсотия печели Дянков. Злобното, лукаво и посредствено човече Първанов загуби. А ако Борисов е пратил Дянков, загуби и Борисов.

 23. “ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Не Ви вярвам, първо, защото знам как стават тези неща, дори и в конкретния случай. . .”
  майсторска разработка! човека е ПРОФЕСИОНАЛИСТ.
  ………….
  включва се и другата хиена :
  НИКОЛА КОЛЕВ:
  Тук става въпрос за две различни неща.
  Ако приемем, че цитатът не е Ваш, ….
  … , стар или млад, няма значение. Така че това са две различни неща. Вие на място не се разграничихте.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ето тук е КЛЮЧА ОТ БАРАКАТА – НУЖНО Е ПОТВЪРЖДЕНИЕ ОТ ЛЕГИТИМЕН ФИНАНСИСТ, КАТО МИНИСТЪР ДЯНКОВ, ЧЕ президентът НЕ е милиардер

 24. Ясно е че Гоце Седевчов Сирищников е бесен заради Беляне. Не мисля че разговора е унизителен за Дянков. Показва, че не разбира и познава добре БГ реалността но чак унизен …

 25. Четох стенограмата с погнуса от поведението на ловеца на забранени за отстрел архари! Човекът, раздал най-високия орден на страната на кого ли не от бившите си колеги-догановци, батковци, маджурки и т.н Пфу!

 26. Още един пример за “крадеца вика дръжте крадеца ” :

  Агент Гоце : “……Вие трябва да се извините на много хора и на много социални общности, не на мен. Да се извините на бизнеса, защото Вие го докарахте до такова положение. ”

  не мога си изкривя душата и да го нареча български президнт .

 27. Ясно е защо успелите българи в чужбина не се връщат тук. Защото трябва да си посредствен маскара като Малкия или като Бавно говорещия или пък непоправим идеалист като Дянков, за да се завърнеш на това бунище.
  Защото 500 години омърсяваните утроби раждат само омърсени и 50 години лъжливи идеали възпитават мутанти.

 28. Колко е долен и подъл др. Първанов. Самият Той казва,че е недопустимо Дянков в качеството си на министър да занимава обществото с личното си отношение към президентската институция, търси извинение и след като Дянков вдига бялото знаме и му идва на крака, какво получава? Какво отношение ни демонстрира нашия многоуважаван Президент? Изнесена стенограма на разговора, в който Дянков всячески се опитва да изглади отношенията МЕЖДУ ИНСТИТУЦИИТЕ- не между личностите Дянков-Първанов, а между институциите, които те двамата представляват. Опитва се да излезе с чест, дори да обедини двете институции да си сътрудничат в борбата срещу финансовата криза, а и по принцип, за благото на Държавата, но не би….другаря Първанов е властолюбец и както г-н Инджев много добре спомена по-горе “обича да рита паднали”. Просто сърце не му даде да не срита падналия Дянков. Да го унижи и да го дискредитира в личностен план. Така много по-лесно могат да го обявят в некомпетентност и в професионален. Никой не се съмнява в уменията на Дянков като финансист, но уменията му в риториката не стигат по-далеч от тези на обикновен банков служител.
  Сега всички виждат хленчещия, жалък министър, с и без това не много мъжествен глас да подвива крак пред негово мастодонтско величество – манипулатор и задкулисен кукловод от съвсем друг ранг. Сега, както е видно по коментарите от много сайтове, обикновения гражданин не анализира и не вниква в детайлите на въпросната стенограма и дава коментари от сорта на :”Браво на президента! Сложи Дянков на мястото му!” и прочие…цялата история с Дянков заприличва на “Осанна!” до “Разпни го!” и цялата работа е ужасно подла, тъй като никой не се наема да го опровергае като професионалист, но всички атакуват популистките му изказвания. Според мен Борисов само и единствено ще сгреши, ако реши сега да се откаже от Дянков и самият той ще клекне, а с това ще допринесе и за допълнителен спад на общественото доверие в способността на това правителство да излезе по-читаво от предходното. Най-разумното нещо наистина би било да застане пред министъра и да попита г-н президента, по такъв начин ли ще си сътрудничат и ще прозрачничат помежду си представителите на едната и другата институция занапред? На всеки е ясно че акта на прозрачност, за който говори др. Първанов започва и свършва с тази стенограма и изобщо целият политически, президентски PR не подбира никакви средства, когато мандатът на др. президент отива към края си

 29. Изобщо не смятам,че Гоце е излязъл победител в словесните обяснения с Дянков!Нервността му е очевадна!

 30. Евала за статията!

  Това е поредната голяма грешка на Б.Б. чисто за негова сметка. Или може би не. Аз лично нямам никакво обяснение за поведението на премиера, и ми е доста странно,че представители на други политически сили(Костов) защитават министрите му повече от самия него.

 31. нещо шамарите между държавниците не ме радват, понеже демонстрират не най-достойните човешки черти пред обществото… което авторът на блога и подчерта де. 😉

  всъщност, обаждам се само за един малък офф-топ:
  г-н Инджев, от все сърце ви желая всичко най-добро в семейството. Беше ми много приятно да ви видя по телевизията и то в обркъжение, което предизвиква бяла завист.
  Да са ви живи, здрави и късметлийки.
  Въпреки блога ви, май наистина ми липсвате като екранно присъствие…

 32. очаквам с нетърпение реакцията на ББ,ако застане зад г-н Дянков добре,ако се сниши лошо ни се пише,(това е политическият въпрос на седмицата)а според мен Дянков издържа на удара,малко наивно подходи,но не се огъна,а ако се разрови в авоарите на президентската фамилия,няма да сбърка

 33. Точно сега е момента: Който намери сметките с големите пари, дето не са на президента(щото той каквото има го е декларирал), преди Дянков да ги е обявил – негови са си. Нали сте сигурни, че гоце нема да предяви претенции.

 34. Прочетох внимателно стенограмата на срещата, така както е публикувана в “Дневник”. Съгласен съм, че веднага проличава хишническата същност на сегашният ни президент първанов и антуражът му присъствал на срешата с Министър Дянков. Веднага са се почувствали засегнати, вероятно зашото са гузни! Засягането е в това, че подмятането на Дянков за възрастта на милиардера-президент не отрича факта, че е милиардер! Антуража и президентът по-нататък обвиняват Дянков дори за тежкото състояние на икономиката поради кризата, сякаш Дянков я предизвика тази криза! Обвиняват го и за безработицата и поради проверките по ДДС за “дискомфорта” нанесен на дебеловратите ни “капиталистически магнати”! Това е върхът на перфидността, до която този президент и този екип от негови “съветници” са докарали президентската институция, с която имат наглостта да се отъждествяват!
  Не съм съгласен,че Министър Дянков е победебен и изглежда минкащ и жалък! Той направо е Герой! Ето какво отговаря директно на подканата за извинение:
  “Тук не смятам, че съм казал нещо, за което да съжалявам, просто понеже нито цитатът, нито самото ми участие в шоуто беше от мен.”
  Търсенето на съвет как да излезе от ситуацията, при която го обвиняват за тежки обиди към… институцията!!!(понеже за първанов институцията, това съм аз!), за мен това е просто една подигравка с тях в очите им!
  Жалките в тази среща са президента и ловджийските му палета, както това се вижда от стенограмата и за голяма тяхна изненада скоро ще разберат какъв бумеранг са хвърлили с нейното побликуване!

 35. Към сипещите суперлативи към Дянков:

  Това че Първанов се усра за пореден път, не прави Дянков добър министър на финансите и политик. И двамата са изпаднали яко. Първанов, разриба се повече, особено със стенограмата на сайта. Дянков обаче не може да ми стане с нищо симпатичен след размахването на пици и кутии за пици. Това
  беше такава подигравка с народа!

 36. според мен цялото това нещо се преекспонира извън всякакви разумни граници. Единия казал нещо за другия, после нещо се обяснявали, бла бла.. И веднага се появяват коментари, размишления и анализи, все едно е станало нещо важно. А това е просто ‘скандала’ за тази седмица, с който постоянното присъствие в сутрешните блокове да си чеше езиците. След дваа-три дена никой няма да си спомня.

 37. Чест прави на мнозина коментатори и особено на последните трима,
  защото през паметната 1614 г.,когато “започвах”,имаше много моменти,при които само смелата истина,може да бъде препятствие
  в смутни времена пред насилието на заблудата за смяна но поведението, според изгодата…
  Но само едно не ще се промени:присъединяването към известни “безумия”,за да се избегнат по-лоши!!!!
  Запитайте Вежди Рашидов на какво е разчитал с някои сравнения!!!Предполагам,че най-малко за повиквателната заповед на Съдбата при всеки Рубикон!!!!

 38. Към DSA:

  Страхотна идея!
  Търся спонсор за пътуване до офшорни зони срещу 50% от печалбата( може и за повече да се спазарим)!

 39. Като четох стенограмата останах с впечатлението, че в един момент от диалога Колев се включва с теми и идеи в разговора, в който Първанов повтаря едно и също. Именно Колев е хищникът, който като дясна ръка на Първанов подлива вода на Дянков с факти, които нямат опровержение.
  И нещо друго. Не смятам, че Дянков
  ще подвие опашка. Не мисля, че е такъв човек. Съвсем друг е въпросът как ще постъпи Борисов – пасивно или атакуващо.
  Интересно е може би да се сравнят диалозите между Дянков и Гоце от една страна и Цветанов и Съдиите от друга. Позиции, борба с реплики и дуплики. Все пак става въпрос за двамата вицепремиери.

 40. Браво. Май наистина Борисов си е с комунягите. Не за първи път оставя Дянков да се оправя сам, вместо да го защити.

 41. Президента си заминава догодина, трябва да има журналистически разкрития за милиардите му, нека да се види има ли гражданско общество или медиите пак ще клекнат пред Първанов. Жалко за това правителство ако жертва честен човек като Дянков, оставиха го сам срещу вълците.
  Това да изложиш заместник министър прецедател на Република България означава, че си се самозабравил президент, който не го интересува авторитета на държавата.Подлец!!

 42. Явно другарят Първанов бързо забрави кой ни докара до това дередже.И Бог да е министър Дянков, не може да се оправи с батака който ни поднесоха първановите управляващи.Забрави Първанов, че докато ни лъжеха ВСИЧКИ как няма криза кораба потъваше,а някои изплуваха-т. е червените олигофрени и компания.В нормална държава този спор би се решил по съответния съдебен ред, а не да стане водеща тема за всички.Срам,голям срам за двете страни ,но най вече за Гоце!

 43. на ход е бб-сега има щанс да разобличи гоце-ако иска-контрата е в бб-нека покаже какъв играч е

 44. Реакцията на Б.Б.
  Цитат от 24 часа :

  Президентът ми заби нож в гърба”, обяви премиерът вчера, след като видя стенограмата от 30-минутната среща на Симеон Дянков на “Дондуков” 2. Вицепремиерът отиде при Георги Първанов в 10 часа заради конфуза с “младия милиардер” в “Шоуто на Иван и Андрей”. Водещите се позоваха в понеделник на несъществуващ цитат от Дянков, в който той казвал, че Първанов е “млад милиардер”. Финансовият министър първо отрича да е казвал подобно нещо, но на въпроса “млад милиардер” ли е държавният глава той отговаря “не е млад”.

  Заради това Първанов му поиска оставката. Вчера двамата се видяха, след като Бойко Борисов помолил.

  Часове по-късно президентството разпространи стенограмата, в която Дянков се опитва да се извини, но не знае как, а Първанов не му иска извинението, но подозира, че е част от сценарий.

  Най-интересни са последните 5 мин. Там държавният глава иска скенер за парите на всички – президент, премиер, министри, бивши и настоящи. Той яростно атакува политиката на правителството в сферата на безработицата и науката, отношенията с бизнеса, армията и МВР.

  “Търсих разбиране между институциите и затова одобрих да има среща”, обясни премиерът пред “Всеки ден”.

  Той бил силно изненадан, че вместо на четири очи, присъствали изненадващо Никола Колев, началник на президентския кабинет, и финансовият съветник Кирил Ананиев. Самият Дянков не знаел, че разговорът се записва, а стенограмата ще бъде огласена.

  Според Борисов с пускането й президентът показал, че няма за цел отношенията между институциите да вървят добре.

  “Първанов почва война с атака, каквато не е водил срещу правителството на тройната коалиция. Време е да се извини за всичко, което тя направи”, обясни пред “24 часа” той.

  Той съжалява, че държавният глава не е оценил желанието му да се затвори страницата на този конфликт. “Мислех, че е дребнаво спречкване, но не е”, съжалява премиерът.

 45. Току що Цветан Цветанов намекна за импийчмънт на президента в Панорама. Звучеше много ядосан и афектиран, което ме навежда да си мисля, че и Бойко не е в много добро настроение спрямо Първанов. Обвиняват го в нарушение на констутуцията! А да видим сега.

 46. Крайно време е да се инициира петиция за отстраняване на Гоце Седефчофф от поста президент на България. Стига сме търпяли просташкото му поведение. Никоя европейска страна не го зачита като държавен глава. Този агент и предател на българските интереси не заслужава повече да ни срами и злепоставя пред света. Ако сме народ и граждани на страната си, а не на ББ, не трябва да чакаме повече. А Боко доказа за пореден път, че не е в час. Този пожарникар не става за премиер! Как можа да постъпи така с Дянков?!… Но това няма да е последния му гаф. Очаквам още много други, дано само ги видят и нашите сънародници, които са гласували за него.

 47. Г-н Инджев, не разбирам, защо мислите, че г-н Дянков е жертвата в конкретния случай. Тук разговорът е проведен между лица с диаметрално противоположно мислене и ценности. Седефчов се прояви за пореден път, като махленска интригантка от с.Сирищник, а г-н Вицепремиера просто не е с нужната мисловна нагласа за участие в подобен род седянки. Агентът на съветите, за зла наша участ – президент, тръгна да говори за уронване престижа на институцията, после за името, което му е завещано. Как е жертва едва ли не в заговор, конспирация… И това е, защото хората от неговата школа така комуникират, това им е изказът, коспирации и омаскаряване. А междувременно сме в криза, някои хора, са взели факта присърце, визирам г-н Дянков. Човекът е фокусиран върху работата си. Не иска да участва в интриги. Но явно в нашата реалност, не трябва желание, вкарват те насила.

 48. След тая стенограма ич никаде нЕма да ходя г-н Инджев. Само ще си чета пощата. Все ще се обади нЕкое нигерийче, от ония “Здравейте мадам/г-не, аз съм . . . – зам.управител на клона на N-тата банка. Тук имаме едни пари в едни сметки, дето знаем, че нЕма да бъдат потърсени . . .та предлагаме Ви . . .”

 49. Естествено, че Дянков е друго измерение, друго мислене – срещу мухлясалата, но неизтребима комунистическа посредственост и подлост. Но все пак не ми е ясно кой го изпрати на тази безмислена среща да иска извинение. Според мен това не е негова идея.

 50. Ами така си е – Първанов унижи Дянков. И покрай него и Борисов. И поради това е любопитно как ще реагира сега Борисов. Повече от ясно е, че абсолютно неопитен политик (за жалост и арогантен и с прекалено самочувствие, което ако имаш малко акъл и опит в политиката, няма да го проявявяваш, веднъж седнал на министерско кресло, което не е такова на неизвестник в Световната банка) в мрежата на Първанов е обречен на провал. Дали Бойко го е мислил и предвиждал – надали – Бойко си е първичен и рядко вижда 2 хода напред. Обаче вижда правилния първи ход или поне хода, който повечето хора виждат и считат за правилен, поради което се харесва. Все още.

  Не знам как ще се оправи в политиката, щото докато хората могат да забравят за неоправените дупки, неизградените заводи за отпадъци и куп други неща, когато става въпрос за прехвалени от теб министри, които са унизявани публично (наистина това бе очевидно предварително обмислено от Първанов…което не му прави морална чест, ала .. в политиката имали такова чудо?), с което те унижават и теб… Какво следва?

  А да видим?

 51. ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Не стана въпреки Вас, г-н Дянков, а не защото Вие имахте такава позиция.
  Добре, слушайте ме внимателно, г-н министър. Вие поискахте тази среща.
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Да, и съм Ви много благодарен.
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Нещо повече, аз бях против да се провежда. И, ако не се беше обадил с молба да стане контактът, министър-председателят, аз нямаше да Ви приема. И нито за миг аз не съм мислил, че Вие ще имате по-различна позиция от сегашната.
  Аз от Вас извинение не искам. Аз искам истината.

  И ние искаме истината,цялата.Ще я каже ли президента?Едва ли…..

 52. Мммда. Първанов винаги се появява и обажда когато му е изгодно. Този път взе точка. Или по-скоро на половина. Адски “селяндурска” проява отново на нашият “любим” президент. Аз лично все още качам обеснение от този примат защо толкова време лъга, че никога не е бил ДС агент, а накрая стана ясно че е. Или пък обеснение за това че негов съпартиец го обниви, че е наредил покровителство над Ал. Петров… Ама ще си мълчи де. Защото е !@#$%^
  Политически труп.

 53. Сега очаквам президент-агент Гоце да бъде още по прозрачен и да публикува и стенограмата от посещението на руския президент Путин през 2008, когато двамата дружно навряха на българите големия шлем (според Първанов) или големия член (според руския превод), кой както го разбира.

 54. Човек, като чете стенограмата има чуството, че е на театрален спектакъл и че кукловодът-режисьор, който е и главно действащо лице е застанал в позата на Георги Димитров от прочутия колаж и громи ли громи идейните си противници…
  Постановката е изпипана до детайлите, мизансцена,
  второстепенните роли. Прави се стенограма, защото какъв е смисълът от едно такова представление, ако не стане достояние на широките маси. Човек се пита това ли е основното занимание на обитателите на Голямата къща? Унижението на Дянков е унижение на правителството на ББ, надявам се това да е разбрано правилно.

 55. Това е най-големия гаф на президента. Дребнавност, заядливост, общи фрази, стъкмени като курвенски номера от страна на Първанов. Добрата новина е, че екипът на президента чете и се рови в интернет. Имах съмнения ,че се харчат народни пари напразно. Лошата новина е, че всички коментиращи в блога на Иво Инджев организирано под строй заминаваме на среща с президента за да ни набиват чивиите. За подробности в следващата стенограма…

 56. ЗАТОВА ПЪК ЦВЕТАНОВ НАРИТА НЕГО /ГОЦЕ/ В ПАНОРАМА ТАЯ ВЕЧЕР.

 57. Не споделям това че Дянков е бил размазан. Нормално държане на възпитан човек.

 58. Всъщност, ако Дянков наистина има кауза,и му издържат нервите да не говори повече , то загубилия накрая ще е Г.Първанов.
  Със това си поведение Президента показва,че “нещата” му се изплъзват от контрол.
  Една институция е уважавана,когато се представлявя от УВАЖАВАНИ ОТ ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ХОРА.
  Времето е най-големия съдник.
  Пожелавам успех на ДЯНКОВ !!!

 59. Май скоро и ЦЦ ще ходи на килимчето с наколенките. И при него май има раздвояване на личността. От една страна твърди, че няма война между институциите, а от друга – плаши президента с инпийчмънт (каква страшна дума). Познайте от 3 пъти, дали ще има такъв?!

 60. Иво Инджев не може да се обвини, че е обича президента, но и той е видял, че Дянков вече няма полезен ход. Не вярвам, че и ББ не е знаел, какво го очаква (в противен случай не е за мястото, което заема). Дали не се очертава нова серия на филма “Румяна Желева”?

 61. Първанов не е моят президент

  След събитията от днес твърдо заявявам за себе си, че от сега нататък не възприемам Георги Първанов като президент на Република България.

  Благодаря за отделеното внимание.

 62. Гоце с тия интриги сам пада в тях, защото хората виждат какви ги върши и се надявам час по-скоро да се намери в ъгъла на политиката в България.

 63. Diankov ako e principen ste si podade ostavkata ako e imalo natisk varhu nego. S tova ste hvarli topkata obratno v poleto na Parvanov da se opravdava. Ne vijdam kakvo moje da izgubi.

 64. Четох цялата стенограма. Жалка и срамна уйдурма в стил социалистически реализъм! Тук изобщо не става дума за това кой-какво и кога бил казал или намекнал! Георги Седефчов Първанов от с.Сирещник,Самоковско е жалка проекция на своите избиратели. Дребнавост,лицемерие,алчност,комплексарщина,подлост,чалгаджийско невежество и безкрайното високомерие на дребничкия човечец издигнал се до “важна” държавна служба. Едва ли има и един на сто здравомислещи и интелигентни хора,прочели тази жалка стенограма които да не изпитат съжаление и погнуса.

 65. В шоуто на Иван и Андрей министър Дянков направи шеговит намек, че президента Първанов не е “млад милиардер”, а стар такъв. Вярно, че казано от устата на министъра на финансите, това звучи по-скоро полушеговито, но изглежда заради престоя си в САЩ Дянков е забравил, че комунистите са оперирани от чувство за хумор. Определено те не са майтапчии…Не мога да схвана защо нашият премиер е издигнал в култ необходимостта от добри отношения с настоящите представители на президентската и съдебните “институции”, първата от които е абсолютно ненужна, а вторите не функционират от 20 години. Правилния подход е не да се толерира търпимост, а напротив да бъдат изобличавани, но само и единствено с аргументи. Човек се чуди откъде президента Първанов и съдии като Лазар Груев имат очи да критикуват, когото и да било, след като не са свършили работа за пет пари. Няма читав човек, който да не е видял, че държавата ни системно се обезкървява вече 20 години и никой досега не си беше мръднал пръста да направи нещо. Сега им запари под краката и изкараха целия си арсенал от комунистически номера, за да спрат опитите за промяна. Може новите управляващи да се вихрят в ритъма на тангото (две напред, едно назад), но със сигурност за момента държат вярната посока.

 66. Изобщо не мога да възприема Дянков като жертва. Поискал е лично срещата, за да се изяснят, а не да се извинява, както им се искаше на някои. Държал се е възпитано и е запазил спокойствие, за разлика от Първанов и лакеите му. Поздравления за Дянков! И не е изпратен “на заколение” – достатъчно е мъж, за да се справи сам. А Цветанов и Борисов също го подкрепиха.
  http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2818691

 67. Гоце Сирищника е най-голямата заплаха за престижа на Президентската инсституция!

 68. Абсолютно нищо не застрелял първанов, всеки който прочете стенограмата ще разбере това. Дянков се държи съвсем възпитано и с желание за изглаждане на някакъв незначителен конфликт,чрез който Гоце иска да клати правителството и май ще успее защото и г-н Инджев, съжалявам , но вашия коментар по темата е по-скоро в услуга на президента в тази насока, а не на страната на обективната истина.

 69. Gospodin, Indzhev, izvinqvam se, no nqmam kirilica. Az sym mnogo razo4arovan ot va6ata statiq. Tq ne e dostojna, vie razocharovahte. I Borisov, i Dqnkov nay-malko sa imali osnovatelni symneniq v iskrenostta na Pyrvanov. Dqnkov ne otide da se izvinqva, a postypi kakto prilqga na edin dostoen 4ovek na pyrvo mqsto i po-posle na ministyr. Dqnkov moralno pobedi agenta i vie g-n, Indzhev, vizhdate tova vyv forumite mnogo qsno. Dqnkov ne kaza nito vednyzh izvivqvam se ili syzhalqvam, a toi umee da se izvinqva! Dqnkov ne mozhe da otide v prezidentstvoto i da kre6ti kolko e velik. Toi qsno i kategorichno kaza, che izvinenie ne dylzhi, makar 4e direktno i brutalno be podkanen ot agenta, opyna nervite na agenta i si otide. Az sym gord s takyv bylgarski ministyr, A vie, g-n Indzhev, razocharovahte strahotno. Tazi statiq na vashata syvest lezhi, dano vam istoriq opravdae, kakto kazva6e edin Bylgarski premier nqkoga.
  I kogato kritikuvate premiera, g-n Indzhev, vie trqbva da znaete, 4e politikata ne e detska igra i tam patronite sa istinski! A s istinski patroni se vodi vojna. Vojna v politikata trudno se zapo4va, za6toto mnogo skypo struva. Vqrvam, 4e erudiran 4ovek kato vas, g-n Indzhev, me e razbral kakvo iskam da mu kazha.

 70. Г-н Инджев, защо мислите, че Б.Б. има нужда от парламентьор? Не мислите ли, че Дянков бе пратен нарочно, за да падне жертва, за може Г.П. да си излее душата и да му олекне?

 71. Г-н Инджев, забелязвам отново проблем със сайта Ви и пак Ви пиша за това – и при предишна статия, под която коментарите надхвърлиха 50 броя, те изчезнаха, и се появяваха само тези след 50. И тук е така – това означава, че някъде при софтуерната подготовка на новия облик на сайта Ви има бъг.

  Моля, говорете с уеб-мастъра си за това, надявам се, че човекът разбира и ще си оправи проблема.

  Пиша това заради тези, които са си направили труда да участват в дискусията, а мненията им са изчезнали. Това е и в плюс на самата дискусия – да се вижда цялата, а не само една малка (последната) част от нея.

  Благодаря предварително за вниманието и се надявам скоро да оправите нещата, защото ми се струва, че Вашите статии, привличащи повече от 50 коментара под тях, ще стават все повече и все по-начесто.

  Бъдете здрав!

 72. “…егоистичният начин, по който го отиграва Първанов, го разкрива в истинската му светлина на политически хищник с неутолим, макар и дълго прикриван апетит за власт. Власт на всяка цена, ако ще камък върху камък да не остане от борбата за нея.”

  Според мен разкрива недоразумението да имаме за президент един сив апаратчик от живково време, на когото явно не само екипът му е малоумен.

  Дянков все повече се превръща в моя герой. За приказките му за искане на съвет съм твърдо убеден, че говори, колкото да замаже очите на Първанов.

  Според мен линията на поведение на Дянков е най-смислената възможна — да потуши пожара, докато разполага с факти.

  От отсрещната страна си личи, че имаме желание точно за обратното, скандалът да се разгаря допълнително, да се правим на обидени, да искаме извинения.

  Първанов дълбоко се лъже ако мисли, че публикуваната стенограма ще го представи в по-добра светлина, отколкото Дянков. По-скоро се видя кой за какво се бори в най-чист вид.

  Видя се и че Първанов като политик е някъде около нивото на Волен Сидеров.

 73. Според мен Дянков не губи от това. Първо, наистина това е държание на възпитан човек, а не на подлец. Докато Гоце се държи като ущипан бабугер! И в крайна сметка властта и доверието са на правителството, а не на президента. Баба Гоцка направи голяма услуга и на Дянков, и на правителството!

 74. Не е прав Дянков да казва на президента, че не е млад. Ама така говори ли се. Като прочетох стеногрмата си спомних за великолепния Парцалев: “На 50 -годишен чиляк стар ли съ дума” и “Това огледало иска счупване”. А пък от друга страна, Дянков откъде да знае, че “след 50-така, мамата си трака… и не само защото, например, започва да ти се обажда далака”.
  Много е нервен президентът. Май искаше Дянков да му издаде удостоверение, че не е милирдер, ама не се получи. Във вестниците пише, че НАП ще проверява тези дето имат светки в швейцарски банки. Чудя се дали няма връзка между двете събития.

  Иначе смятам Дянков да не го мисля- сигурна съм, че не е изпаднал в депресия и не чувства унижен. Унижените сме всички ние, дето имаме за президент Първанов, който си е извадил политическия президентски инструмент, размахва си го наляво и надясно, усмихва се ехидно, гледа ни нагло и ни казва, че ще си прави каквото си иска. Защо ли имам едни съмнения, че президента може и да си счупи зъбите в Дянков, нищо че Дянков изтърпя да му се карат (бащински, институционално отговорно) като на ученик, дето са го хванали да пуши.

 75. Нека не звучи грубо, но някак си не ми се ще да мисля, че единственият изход от ситуацията в моята родина да е летище София !

 76. Иво, този път си пресолил манджата малко. И на мен основния ми въпрос е защо Борисов е толкова близък с Гоце, и защо се разграничи от спора им този понеделник. Сега очкавам напълно да застане зад Дянков 100%. Но не мисля че Дянков е жертва – тази среща, както сам разбираш, е сблъсък между два различни цивилизационни модела – две паралелни вселени : Дянков – възпитания и прям професионалист; Гоце – лукав интригант, еманация на политическата простащина и комунистическа наглост

 77. Г-н Инджев.Струва ми се че играете ту наляво ту на дясно.

 78. GOCETO SE IZLOZI PO KOMUNISTICHESKI.KADESARSKITE NOMERA NE TRIABVA DA MINAVAT VECHE.GORKIA NAIVEN DIANKOV,ZASHTO OTIDE?ONIA MALKITE HAMSTERI,MAI…?MILI GERBADJII,NA VOINA S BKP-DS,NO UMNATA ZASHTOTO TIA SA MNOGO GADNI I KOVARNI…

 79. Аз пък не знам защо, но смесих следните две новини:
  1. “… Първанов е попитал Симеон Дянков какво е показала проверката на милионерите и милиардерите в България. Дянков отговаря, че няма проверка за милионери и милиардери, а за регистрация по ДДС, за 4 950 души и ще отнеме поне още два месеца. …”
  2. “… Шефът на НАП Красимир Стефанов се завърна с два диска данни, купени от Германия …”
  Дали арогантността и нападателността на ПърванГоцев не издава стрес по съдържанието на тези два диска?

 80. Моите уважения, г-н Инджев, статията Ви е супер, с една забележка – министър Дянков излезе победител от това долно “мероприятие” на президента. Това е всеобщото мнение на мислещите хора в нет-а.
  Понякога мълчанието тежи със страшна сила над поредните демагогски приказки.
  Имаме един достоен министър,подкрепиха го и Борисов и Цветанов, толкова години чакахме това да се случи, че чак не ни се вярва!

 81. Иво е прав! Започна Гоце срещу Боце 2. Гоце удари пръв и води. Очаквам Боце отвръща на удара, ако няма намеса на съдията Златев.

 82. …Помня само края на едно стихотворение:
  “Не човек ,а желязо.Тихо мъртвият казал: НЕ, КОМУНИСТ!”
  Това е нашия български късмет.

 83. Btw, в коментарите под една друга статия зададох въпрос, а вие г-н Инджев ми се разсърдихте и ме пратихте да питам на друго място. Ей го на – питаш ли – идва отговор/стенограма.

  😉

  „… Първанов е попитал Симеон Дянков какво е показала проверката на милионерите и милиардерите в България.” и вероятно е очаквал да получи СЕРТИФИКАТ за чисто финансово минало с подписа на Дянков. Е, не го получи и освирепя, загуби контрол. Чудя се дали, пресцентъра умишлено му скрои номера с публикуването на стенограмата, знаейки, че това е неспасяем АВТОГОЛ?!

 84. тука май някой хора не сещат, че г-н Иво Инджев е водил собствено предаване по телевизия с национален ефир и гледа нещата малко по – отгоре, а не специално и само за хората четящи към конкретния момент този блог и според мен погледнато по – отгоре положението е с г-н Дянков е точно такова каквото го описва.понеже за повечето индивиди населяващи тази територия наречена България президента просто е нашокал канчето на г-н дянков, ако повечето българи мнозинство, маса..разбираха какво е истинско възпитание и чест нямаше да живеят/ем в това положение!
  иначе просто ми изглеждате като едни яки фенове на бибитко/както го нарича един мой познат/….
  лично мнение!
  поздрави:
  Калоян Марков

 85. И какво излезе от цялата топурдия подета от Г.Първанов? Според ценностната му система да бъдеш агент Гоце не петни институцията и не позори семейството му, докато да бъдеш обект на шега в едно тв шоу, нямащо никакви претенции за сериозност, е недопустимо на институционално и семейно ниво и трябва да бъде отмъстено! Съвсем друго се получи обаче…и все повече заприличва на самонараняване с личното оръжие при опит за отстрелване на С.Дянков.

 86. Как започна всъщност това?
  Единият от водещите попита:
  “-Още ли твърдите, че президентът е млад милиардер?”
  На което С.Д. отговори:
  “-Не си спомням да съм казал подобно нещо, но със сигурност не е млад!”
  Това, което ме вълнува е: Въпросът не е ли добре премислена провокация, тъй като на С.Д. се вменяват твърдения, които той те е казал?

 87. Видно от петъчната стенограма на разговора в президентството, Г.Първанов и ловната му дружинка сериозно са замислили нов и при това групов отстрел на „дивеч” – засега с неуточнена дата, но с пък с ясна цел – политически противници ( а вероятно и някои съперници ) и неудобни „критикари” и „клеветници”, естествено – подбрани съвсем избирателно. Този път оръжието е предварително обявено – несъществуващите „икономически досиета на прехода”. Ясно е вече, че с публикуваната за лични цели стенограма в сайта на президенството, ловната дружинка дава недвусмислена заявка за стрелба с нов вид оръжие собствено производство. Не е ясно обаче ( или пък напълно е ясно ) дали обявеният от най – високопоставения български бракониер предстоящ отстрел няма да доведе до неговото окончателно политическо самоубийство!?
  Едно допълнение – питам се допустимо ли е да се използва за лични цели официалният сайт на президентството за лични политически цели, па макар и от самия президент?

 88. Моля да бъда извинен за тавтологията “лични цели”!

 89. Хитрият ловец на наивници и президент на Олигархията в България-Георги Първанов успя с един велик истрел да уцели себе си и Олигархията в не българската република в България-ЕС.

 90. Аууууу! Вой до небесата! Инджев,яде ли Президентската попарка,а мушмурок? В кучи гъз те натика Първанов,ама си много дребен,че да ти обръща внимание. Виж,Дянков е друга бира – цял министър,пък плещи глупости! Другата седмица Дянков ще мълчи като комунист! Може и да си е стегнал куфарите вече.
  P.S. Ох,ще се пукна от смях,като чета коментарите – Дянков стана за резил,Президента му нацепи шушоните,а всички тук се правят на ударени с мокър парцал(стенограма)!

 91. ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Да, слушам Ви.
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Добър ден, благодаря за срещата, за оказаното време.

  Г-н Инджев, не нярвам да не сте усетили, че още в началото на срещата със всъпителната фраза на Първанов, се предопределя цялата преднамереност цел и гнусотия на разпита който ще потече.Да с тази фраза се предопределя че няма да бъде разговор а ще бъде разпит като на съд с двама “съдебни заседатели”
  Ако беше разговор то той от страна на Първанов би трябвало да започне така “Добър ден, заповядйте седнете, какво ще пиете чай, кафе, сок….”
  Но простака-президент Първанов,заел позата на партиен гаулайтер пред едно безпартийно нищожество, започва със смразяващите думи “Да, слушам Ви”,

 92. Фръц : щом това ти е радостта в живота..радвай се!

 93. Предполагам, че цялата тази театрална постановка на селския площад, която никой не желае да я гледа, а ни я натрапват е и една от причините, поради която световно известният финансист българина Илиян Михов не прие длъжността, предложена му от правителството на Бойко Борисов. Просто едни хора работят, развиват се, усъвършенстват свойте знания, умения и способности в интерес на себе си и на просперитета на държави, а други – развиват своите черни качества с единствената цел -лично облагодетелстване, на всяка цена и с всякакви средства.
  Г-н Инджев, много мило беше участието Ви с момичетата, в “На Кафе”.

 94. Когато Исус Христос е казал, че пръв трябва да хвърли камък по грешника онзи, който няма грехове, се е опитал да обясни, че всички сме в известна степен грешници. И в този случай пак сме в грешка. Нима г-н Дянков не е очаквал подобна плеяда и празнословство при контакта си с президента? Не мисля. Поне няма да бъде от полза нито на президента, нито на министъра, нито на парламента, нито на премиера, нито… Безкрайното изброяване иде да покаже, че от всичко, изречено дотук, най-добре си начесахме перата ние, тези, които си мислим, че в България би трябвало да има политика, правителство, политически морал, мъжка дума,…
  Никога един истински мъж не би се обградил с помощен персонал, за да се бори с по-немощния враг. Освен ако наистина г-н Дянков е по-силен и по-мощен (не говоря в смисъл на физика) от г-н Първанов. Бледата постановка от типа пикаресков роман показва низостта и мерзостта на един герой от тоталитарен сериал. Само най-безпардонният човек би оповестил личната си кореспонденция, без да има съответното съгласие. Тук г-н Инджев е съвсем прав в изявлението си, че това е своеобразно порно. Ако има закон, който да забранява производството и разпространяването на подобни материали, то г-н Първанов би трябвало да си понесе наказателната отговорност, колкото и груба да е тя. Явно пак ще се дават примери от иначе една от любимите ми творби – “Криворазбрана цивилизация”. Не знам дали ще ме чуе, но все пак ще го кажа: г-н Първанов, мисля, че криво сте разбрали не само етикецията на личната кореспонденция, но и на демокрацията, като цяло. Защо не издадете книга, в която да изведете всички стенограмни записи на вашите разговори? Ако сте казали “а”, аз държа да кажете и “я”. Интересувам се от въпросите, касаещи енергетиката и сглобяването на предишния кабинет. Ако не ви затруднява, моля да се публикуват и вашите по-стари агентурни прояви – все пак казвам от “а” до “я”. И още едно последно нещо – дали тази остра атака все пак не изясни вече нацяло, че сте били част от агентурата на комунистическа България? Защо тогава, когато излезнаха доказателствата, че сте били такъв, не скочихте и не направихте такова изявление? Още повече самият инструментариум на осъществената гавра с министър Дянков иде да покаже, че подобни средства не са ви чужди. Моля, ако привиквате и мен в кабинета си, поне бъдете мъж до край!

 95. Пак си пролича изпитаната школа на ДС.Сега и слепите я видяха

 96. г-н Инджев, извинете, че пак Ви безпокоя със същия проблем на сайта Ви, но погледнете под статията си “Първанов застреля парламентьора на Борисов”, където би трябвало да има 101 коментара (така пише при мен), а е видим САМО ЕДИН.

  Това напълно ме убеждава в съмнението ми, че при настройките за коментари в сайта Ви, уеб-мастъра е оставил по подразбиране 50 броя, а след надхвърлянето им следващите коментари започват от номер 1 и т.н., а предишните – ИЗЧЕЗВАТ. Когато наближат 48-49 от “новите” (а всъщност са 98-99 номер), всеки следващ прехвърля отново брояча с номер 50 (тоест, 99-ия коментар), и става част от ново броене до 50, като се виждат само тези след 100 (колкото са на брой).

  Понеже и предишният ми коментар в тази връзка не е видим, не знам дали сте го видял и дали сте отговорил, та затова моля за извинение ако сте го направил.

  Все пак, алармирайте този който поддържа технически сайта, да направи нужното да коригира брояча със задна дата, за да станат видими всички коментари там, където те са над 50.

  Още веднъж извинете за оф-топика, но ми се струва коректно към участниците в коментарите, и към Вас самия.

  Благодаря

 97. Към бебчо123

  Благодаря за сигнала, препратих го…
  Може и да е свързано с рязко повишения трафик тези дни – вчера в блога има 24732 и днес се очертава нещо подобно, защото сега, в 8.30 ч. сутринта, вече има повече повече от 4000 влизания и прочитания…
  Във всички случаи няма моя интервенция, която да е предизвикала изчезване на коментари със задна дата.

 98. През 1997 президент беше Стоянов, Първанов е от 2001.
  Атакуван ли бе Дянков – да. Но можеше да каже точно и ясно какво мисли по въпроса по един от следните начини:
  1. Да, смятам че сте е милиардер и няма за какво да се извинявам.
  2. Не мисля че сте милиардер и се извинявам ако е станало недоразумение.
  3. Идея си нямам, това беше шоу.

  Просто и ясно – това което аз видях е оправдания и хленчене.

  Не подкрепям Първанов, но не мога и да защитя Дянков в тази ситуация. Държи отговорен пост и такова поведение е недопустимо.

 99. хмммм.лесно е да съдиш като си седиш на компа.ако се окажеш в тая ситуация и не знаеш от де ще излезе заека,губиш дар слово.все пак ако си сърбал попарата на тия обиграни типове ще запееш друга песен.

 100. Все още не е доказано че Дянков по време на това шоу е знаел за кой точно става дума така че Първанов не е прав да се сърди.Дали Дянков по същия начин би се подиграл с Буш ако беше в щатите?С какво нашия президент е по малко президент от Буш?За една обувка хвърлена по Буш и то с основание знаете какво стана.Тогава по случая само информация от чуждите медии се публикуваше за да няма грешки а сега що народно творчество се лее.Защо тогава журналистическата ни гилдия не защити своя колега а го остави на американската гавра наречена режисирано правосъдие.Не е Дянков виновен нито Първанов а изкривеното ни американизиране.

 101. Всички разбрахме,че Първанов в никой случай не е милиардер,но за милионер?Странни са всички тези които исмукват соковете на България.Постоянно пред тв.екрана. Уж недоволни,но сакън да не се раздруса дървото.Няма да има сянка и за тях.

 102. Иво, браво!Точен като снайперист, както винаги. Но защо всички мсилят, че министър Дянков е влязъл в капана? Според мен, като една примамка, той всъщност вкара в капан нашия президент и той показа хищническата си милиционерска същност! Задникът му лъсна! кой знае до кога щеше да се прави на кроткия и невинен свещеник!

 103. Как мислиш “zlasta” дали Първанов като жертва на едноличното управление на Борисов няма да привлече на своя страна всички пострадали от това управление.Аз лично от никое управление като политически незаинтересован не съм пострадал но ще отдам предпочитание при нужда на Първанов и президентската институция на България просто защото нашия президент с нищо не е по лош от Буш и съшо като него трябва да се уважава.Не може медийно да се управлява държавата от една шепа марионетки и емисари начело с американски посланник и така 20 загубени години.Няма капани а има обществено мнение което не трябва да се пренебрегва.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.