Нов виц: егати държавата, щом Марин е вице!

Да припомня, че разломът на голямото човешко земетресение не е между азиатци и европейци, бели и черни, руси и кестеняви, дебели и кльощави, а е между глупавите и останалите.

И още едно припомняне. Преди 17 години Нейчо Неев, бившият вицепремиер в правителството на Беров , а всъщност на октопода Мултигруп ( с мандата на Д(П)С и мнозинството му на БСП ) , беше така добър да ни уведоми за очевидната истина: “егати държавата, щом аз съм й вицепремиер”!

Днес станахме свидетели на римейк на тази “култова фраза”.

“Знаете ли какво ще стане, ако бъде отстранен президентът? Няма да има избори, аз ще стана президент. Мен повече ли ме харесват? Съмнявам се.”


Това декларира вицепрезидентът Ангел Марин, доказвайки, че за такива като него мълчанието наистина е , ако не злато, то задължително ( по устав). Дубльорът на Първанов, който изтърси това откровение в предаването “Сеизмограф” на Би Ти Ви, направо надмина вицето Нейчо Неев, прототипа си по дрънкане на заплашително неадекватни “сентенции.

Още едно вице, което ражда виц!

А дали е смешно? Уместна ли е тази “шега” ? Тя одобрена ли е от главнокомандващия му началник Първанов, който заради една “неуместна шега” на вицето Дянков реши да драсне клечката на държавата? Или трябва да се правим, че не виждаме агресията в този болшевишки хумор?

Уволненият за неподчинение от президента Стоянов генерал от запаса Ангел Марин ни предупреждава да внимаваме, че ще стане и по – лошо, ако той ни яхне. От устата на генерал от запаса, известен с буйния си нрав ( и просъветските си нагласи) , това реваншистко дърдорене звучи като повод светските власти да се намесят преди да сме осъмнали с хунта. Светските, срещу просъветските.

Още по – голям компромат за нивото на държавно ни ръководство е откровението на същия Марин, че се възхищава от президента Първанов за акцията му по дискредитиране на вицепремиера Дянков. Говори с възхищение за същата акция, за която, бас държа, началникът му вече съжалява.

Ако Първанов беше от другата страна на разлома(в групата на “останалите”), трябваше веднага да обяви процедура по импийчмънт на своя заместник. Но очевидно е в групата на Марин – един групенфюрер, който беше уволнен от армията за антинатовски демарш по време на процедура по присъединяване на България към НАТО, който днес отново се гордее с този факт под крилото на натовския ни главноковладещ.

33 мнения за “Нов виц: егати държавата, щом Марин е вице!”

 1. Bravo Indjev!
  Edin o6te tolkova goljam podlets/i glupak/ se krie v prezidentstvoto-N.Kolev-general.
  Spomnjam si ,4e predi godini tija tikvi/Gotse i Kolev/ bjaha spretnali njakakv podoben nomer na Markov,mislja se kazva6e,njakakav voenen,koito be6e oti6al da im nosi dokazatelstva za razni bezobrazija v sluzbite/e,nameril na kogo da se oplakva/…tija guzove go nasmetoha s razni kli6irani nravstveni pou4enija!!Sa6tata boza kato sega.Trogatelna patetika za pred nai-izpadnalite glupatsi/komunistite/ da i se nasladjat.
  …Posle pusnaha stenogramata po mediite…

 2. Лицето Марин, като го слушам и гледам, почти съм сигурен, че като ученик е участвал в обирането на мандри..

 3. Вчера Бойко Борисов откри поредното ЧУДОВИЩЕ В СОФИЯ – SOFIA OUTLET CENTER! Борисов каза, че това е инвестиция – без лев корупция. Аз питам г-н Борисов КАКВО ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА ТОЗИ ЦЕНТЪР? Ще пласира залежалата стока на Европа и Азия и ще произвежда търговски ДЕФИЦИТ! А още колко мола ще бъдат открити в София близките месеци! Ако вместо молове бяха инвестирани пари в производствени мощности в София, НЯМАШЕ ДА ИМА И ПОМЕН ОТ КРИЗА! Но нали трябва да се перат пари и то много.

 4. Споменатият, “резервен” господин е обратната страна на медала “Гоце”. Пред всички нас блесна зле прикриваното лице на “реформирания” съветски възпитаник.

  Шизофренията на пребоядисаните за една нощ комунисти бе демонстрирана откровено: отреклият се от дълга си на български генерал, верният на антинатовските си идеологически пристрастия партиен функционер, днес е заместник главнокомандващ на натовска армия (и получава солидна заплата в качеството си на такъв) – и това не му пречи да се гордее със себе си!

  Голямата, срамна “тайна” на прехода заговори от първо лице.

  Доколко може да се нарече лице обратната страна на медала “Гоце” за мен, а надявам се и за всички нас, е въпрос за сериозен размисъл.

 5. Първото, което ме направи подозрителен беше, че на 3-ти март от “Шоуто на Иван и Андрей” потърсиха не кой да е, а Ангел Марин за коментар на случката. Тогава той нарече Дянков глупак и това беше излъчено в “Шоуто на Иван и Андрей”, но това, което наистина ме впечатли, наред с дърварската простащина на поредния изваден от нафтанлина комунистически експонат, беше че търсят именно Марин.

  Марин, човекът, който за 8 години не се чу с нищо, освен със слуховете, че подписва амнистии срещу кеш.

  Първо: сценарий у Иван и Андрей, после отговор на Марин пак у Иван и Андрей. Сега, 4 дни след отговора: не друг а Марин поканен в казионна телевизия на предизвестено интервю… Много съвпадения взеха да стават. 🙂

  Като че ли планът е бил замислен да сработи дори да няма никакво съдействие от страна на Дянков, дори Дянков да не беше казвал нищо по въпроса за младия милиардер, сценарият пак щеше да си продължи: пак щеше да се потърси отговор от Марин и Марин пак щеше да е в “Сеизмограф”…

  Нищо не мога да докажа, само искам ако в близките седмици Първанов неочаквано катапултира от поста президент и се преобрази в партиен лидер, а Президентството остане населено и оглавено от негови приятели, да си спомните, че съм писал този коментар 😉

 6. Господин Марин, бяхме забравили за Вас. Откъде изпълзяхте? Бъдете спокоен – изобщо не ви харесваме. Дори осъзнаваме риска да смените настоящия ни президент, но по никакъв начин не бихме се лишили от удоволствието да сме свидетели на тази мила церемония. Дано това стане, ако не до следващия, то поне до по-следващия уйкенд.

 7. Отлична статия!Но все-пак остава един реторичен въпрос:”Какво от това?” Състоянието на държавата ни не се е променило изобщо след като все още е управлявана от хора развивали се по Правилника на Гл.Пуна /Правилник за преминаване на военната служба на офицерите, сержантите и войниците /матросите/ от БНА/, с основното изискване да са предани на идеите на марксизма, ленинизма и решенията на конгресите на БКП.Това е първото и главно условие, за да достигнеш до ниво на службата и придобиеш чин генерал.В такива глави има само комбинации за запазване на статуквото, сътворено от политическите им желания.

 8. Към pi6o234:

  Така беше. О.з. подп. Марков даде интересно интервю за e-vestnik на 24 февруари. Можете да го прочетете в рамките на статията ми в блога от 24 февруари за “щуробаджанащината” на Първанов.

 9. Към Георги Антонов:

  За съжаление “Сеизмограф” нямат избор – кого да поканят за коментар от страна на президентставто, освен този представителен за шефа си другар!? Самият президент е твърде “велик” за целта…
  Нещо повече, появата на Марин само го показа такъв , какъвто е : бетонен болшевик, който ни заплашва със…себе си. Това трябваше да се види, за да разберат доста хора за какво става дума и с кого си имаме работа!

 10. Какво може да очакваме от управници генерали като Марин, Колев, Борисов, Анев, и още куп старши офицери служили с тях в армията и полицията, назначени на високи постове в държавната администрация само защото са им верни и лично преданни. Избрали сме си ги и искаме или не, ще им търпим изцепките.

 11. За Марин маи по добро определение от това което написахте “бетонен болшевик” не съм срещал никъде г-н Инджев. През последните години тази фраза беше малко позабравена но в случая е много на място. Поздравления за доброто попадение.

 12. Видяхме кои “символизират” нацията. Онези, които вече са ни приготвени да ги заменят ще са техните осъвременени превъплъщения.

 13. Тук перефразирайки младия матрос Вапцаров,би трябвало,да добавим че “историята” както казват е епична!:
  Когато Талейран напуска през май 1807 г. поста министър на външните работи,поради влиянието си пред императора,остава висш имперски съветник с титлата “вице-велик Избирател”,тъй като самият В е л и к,но и по-стар брат,Неполският крал Жозеф, вечно отсъствувал.
  Ама разбира се,рекъл Фуше, “това е единственият порок,който му липсваше,тъй като играта на думи,позволява VICE,да е, и в и ц е, и п о р о к….

 14. И така, бавно и полека -20 години-разбрахме кой е яхнал Троянския кон в ЕС и целокупния български народ.Кой не харесваше инсталацията БГ пред сградата на Европейския съюз…Ех, Комсомол, Комсомол!

 15. Достоен приемник на заветите на онези които са ограбвали мандри(и после се запичали като ненормалницата Гръбчева).
  Поколението, негово и на кератата Колев достойни възпитаници на неграмотните партизански генерали в БНА.
  Е тогава каква армия да имаме днес!

 16. А какво да кажем за една друга негова култова фраза“Командата Бегом към НАТО е вредна за България“.Може би иска да каже,че след като Първанов вече изпълнява командата обратна на “НАТО вън“ ако Марин стане президент ще последва команда “Бегом съм Варшавския договор“.Само,че този договор е в историята.

 17. Да заплашваш хората със себе си – това е върховна форма на човекомразие, защото показваш, че, първо мразиш себе си и, второ мразиш хората.

  Надявам се, обаче, хората да се обичат – да имат очи и уши и поне 1-2% работещ мозък, за да си направят изводите.

 18. Поздравления за статията! Хубавото на глупаците е това, че те сами се дънят – само трябва да ги оставиш да го направят. Лошото е, че Гоце, Марин и компания са готови на всичко за властта. Те живеят от това да тъпчат останалите и да съсипват всичко нормално.

 19. Аз не съм гласувала за този президент, още по-малко за вицето му,което е най-високо платения безработен в държавата.По-важното е друго, а именно, че известния “седесар” и конституционен съдия Георги Марков е заявил, че импийчмънта нямало да мине пред КС. Какво ли може да означава това?Точно този човек, който се перчеше с демократичните си възгледи, да предизвестява нещата. Още една подлога. Та, за хунтата може и да сте прав, но, да се надяваме, че този сценарий няма да се случи.

 20. Към ДСБар:

  Именно това е фразата, заради която президентът Стоянов го уволни от поста командващ ракетни и артилейски войски ( ако не греша точното название на поста му). А после Първанов го приюти като свой дубльор!

 21. Отдавна подценяват Дянков, гледат на него като на обикновен министър. Дянков е американският Караибрахим, изпратен да обърне в правата вяра изоставилите племената си местни вождове. Ако си тръгне, ще изпратят друг. Вождовете сега искат от племената да настръхнат срещу новите “еничари”. Затова са пришпорили микрофонните дръжки да стърчат правилно. Да ги чуе народът и да се върне на “правия” път. Многото слушащи,които се привиждат на вождовете, са много далече от тях, чуване няма.Дошло е време разделно.

 22. Само за информация.
  В европейската мерна система е въведена нова маерна единица за тъпоча = на 1 марин .

 23. Е-ех, как да можех сега да срещна Паисий!!! Имаше да му гово-оря, отгова-арям…”поради что…”
  Гоце-Марин, Марин-Гоце, Гоце-Марин…и “болшинството”, което ги избра! ДВА ПЪТИ!!!
  Простотията е по-страшна от болестта! Така ми казваше баба, когато бях малко момче.

 24. Прав сте г-н Инджев, и ще сте прав дотогава, докато позволяваме такива като Марин да ни размахват назидателно пръст и с нетърпящ възражение тон, да си позволяват да сипят заплахи. Но де да беше само вицето. Много са и са навсякъде около нас подобните му, които и в службата, и на екраните на телевизиите, и по вестниците, а даже и в домовете ни, маскирани като близки, ни поучават заплашително да ги “слушаме”, че инак… Колко сме наивни и заслужили съдбата си! И колко хич не сме малко и ние, останалите, дето възмутено си натискаме дъ-тата върху жалкото парченце екзистенц-минимум, докопано я в кариера, я в бизнес, я в бит…Доста сме, уви, и продължаваме да се заблуждаваме, че сме постигнали всичко с труд и почтеност и не признаваме, даже и пред себе си, че мариновци и първановци просто са ни го подхвърлили, защото е толкова нищожно, че не им върши работа.Ега ти държавата,дето “те” и “ние” кротко живуркаме в “преход”, който като всеки преходен период, е на път да се окаже “вечен”! Ега ти държавата, ега ти вицето, ега ти, уви, народа!

 25. Първокласен виц, чета, препрочитам и пак се смея. Поуката би трябвало да бъде следната: като се избира президент да гледаме и кой е кандидат вице-президента, че току виж се наложи той да управлява на по-късен етап. Страхотно попадение на Марин. Ще влезе в учебниците по история, предполагам.

 26. Все повече се възхищавам от г-н Президента!
  Едно от трудните неща при сключването на договор е намиране на гаранция за изпълнението му. И на този фон да се сетиш, че ген. Марин като неизбежна твоя алтернатива на Президентския пост е най- яката гаранция за стабилността ти на него, за мен граничи с гениалност.

 27. Тъкмо бях стигнала до средата на романа”Тихият бял Дунав”на А.Липчев,/ако някой не го е чел,непременно е чувал други разкази за лагера в Белене/ когато видях генерала Марин в предаването “Сеизмограф”-тръпки ме побиха.Този човек и подобните му нито на сантиметър не са се отдалечили от онова време на безсмислена омраза и отчайващо невежество.Колко години още трябва да минат за да престанат да пълзят тези призраци.
  Трябва с всички сили да подкрепим Б.Борисов,да спечели тази битка,с Гоце и подобните му.

 28. Re: До GEORGI GEORGIEV / МАРТ 7 2010, 22:14
  Позволете ми да да не се съглася с вашето възхищение от г-н Президента! „Гениалността” му се състои в това, че той макар и първи човек в държавата е съзаклятник, а защо не и пионка, кукла на конци в ръцете на разни генерали с болни мозъци, с дипломи от съмнителни академии и ясни политически контури. Моля Ви да отворите и старателно ( много е трудно ) да прочетете следната стенограма от сайта на Президенството http://www.president.bg/news.php?id=2900

 29. Прекрасна статия и не по-малко аналитични и духовити коментарии.Традиционното изключение прави Мунчо,ама той за това си е Мунчо.Първанката е селектирал много като него.Боже господи,каква безгранична тъпота се шири!

 30. Уважаеми Дони, дадохте ми непосилна задача, не бих могъл да да мобилизирам търпение за проследяване мъдрия ход на Пресидентското водене на съвещанието. Напълно съм съгласен с казаното от Вас за обкръжението на г-н Президента, подполковник Н. Марков, цитиран от г-н Инджев, бе пределно ясен по въпроса. А и веднага последва едно автентично доказателство от непознатата за мен г-жа Христова, от позицията на ревностен защитник на президента (прав и когато греши дори…). Според мен генералният въпрос е: “Неадекватно скроената институция ли ни носи подобни президенти или подобни президенти правят институцията все по-неадекватно скроена?”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.