Първанов се изложи късно, но отлично

В цитирана от БТА декларация на Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ по повод решението на президента Първанов да уязви вицепремиера Дянков чрез разгласяване на стенограма от разговора си с него , се казва:


“Личната и политическа корист, които стоят зад действията на Георги Първанов срещу българското правителство, личат от факта, че той си позволи да наруши основна конституционна норма. В сградата на президентството е записан разговор със Симеон Дянков без изричното му съгласие и стенограмата от него е разпространена без той да бъде дори информиран. Това действие е пряко нарушение на чл. 32 ал. 2 от Конституцията на Република България”, заявяват от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
ИК на ПП ГЕРБ не може да остави този факт без остра политическа реакция и да не призове за мерки. Затова, като осъжда нарушаването на гражданските права на вицепремиера да не бъде записван без изричното му разрешение и да не допусне разпространение на текста от този запис без съгласието му, ИК подкрепя искането на председателя на НС да изиска автентичния аудиозапис и го сравни с публикуваната стенограма, се заявява в декларацията.
Очакваме, когато се установи, че вицепремиерът не е бил изрично уведомен за записа и ако се констатира различие между него и стенограмата, да се предприемат мерки и се сезира Конституционния съд за нарушението, допуснато от президента Георги Първанов, заявява ИК на ГЕРБ”.

Какво произтича от формата, съдържанието и времевите координати на тази декларация?

По своята форма този ход е без прецедент от страна на младата, но все пак вече проходила формация ГЕРБ, която изгражда своя физиономия. Не се е случвало досега чрез своя ръководен орган партията да предприема такава инициатива. Колкото и да е очевидна решаващата дума на лидера й Борисов, регистрирането на подобно колективно становище премахва спекулациите за “солови” акции в реакциите и превръща конфронтацията с президента в принципна част от партийната политика. Битката получава своята партийна институционалност.

Опорната точка, която е потърсена за нейна база, е прицелена не толкова и не само към чисто политическия подтекст на президентския ход със злепоставянето на вицепремиера Дянков, колкото към юридическата легитимност на решението да огласи разговора. Което предвещава продължителна “окопна война”, тъй като самите процедури за оспорване на деянието са продължителни по закон.

Освен всичко друго, дори и да е формално, демонстративно отпада “ветото” на Борисов никой друг в партията да не говори срещу президента, освен него, с което в грях беше зачената ГЕРБ още на учредителния конгрес на формацията. По този начин Борисов коригира твърде спорния си ход с въпросната “забрана” и превръща конфронтацията от лично, в колективно дело.

Ръководното тяло на ГЕРБ можеше спокойно да изчака да отминат двата почивни дни, но вместо това да реагира по възможно най-бързия начин. С това придава на “телеграмата” гриф “спешно”, т.е. подчертава пожарния характер на случая. Същевременно “захранва” медиите с информация по случая от своя гледна точка и подгрява общественото мнение за нова гореща седмица.

Но най-важното обобщение, което може да се направи, е че с тази декларация Борисов казва на Първанов ( и на БСП, които застанаха зад него), че този път не става дума просто за “шменти и капели”, както може би са се надявали.

Първанов явно настъпи егото на Борисов и провокира в него реакция, подобна на приписваната на Хан Крум (срещу византийския император) фраза: “като не щеш мира, на ти секира”. Много подходяща е за случая. Борисов може да не е “Крум Страшни”, но Първанов определено се изяви като коварен византиец. Предстои да видим дали ще предложи откуп, или ще приеме предизвикателството на сблъсъка, който катализира.

Възможно е Първанов да се е надявал да спечели от двубоя толкова липсващата му пред избирателите легитимност на “опозиционера”. Но пък освен, че си навлече гнева борисов, постигна и нещо, което никой досега не можа да направи през последните години: създаде обединителна кауза за доста разнородните претенденти да обитават дясното политическо пространство. За което, който и да го е съветвал, може да се сърди само на себе си. В този смисъл той е на път да измести като дразнител притаилия се като октопод Доган – още един, който тайно ще му благодари.

И не е вярно в този случай, че “никога не е късно да се изложиш”. Първанов определено закъсня. Но пък се справя отлично!

58 мнения за “Първанов се изложи късно, но отлично”

 1. Сега когато и от Бялата къща и от Позитано,малко късничко,разбраха какво означава “гневът на римските богове,знайте и Вие,”умни човече-противно на Ризова!!!!-,че призивите ми към някои уважавани колеги,за повече умереност,преди да се събуди и колектива на Герб,и Първият консул да усети,че не е сам,когато чисти,
  не ще да е било случайно…
  Междувпрочем,като стана дума за случайности,вече е известно и в един друг “Бял дом”,чийто редовни съобщения по здравната реформа в Конгреса,съвпаднаха с нашия национален празник,но са “подписани” от колегата на г-н Г.Първанов….Г-н Станишев,може и да е спокоен,те се изпращат на милиони,но при строг подбор….и своевременно!

 2. Мисля, че съвсем скоро ще бъдем свидетели на атака срещу президента по всички фронтове. Мен лично, най вече ме интересува изясняването на скандала с едни 12 милиона барела петрол, БСП и Гоце през 1998 и след това.

 3. “Война е, който издържи” — Бойко Борисов

  “Той [Тодор Живков] се сдобива със своеобразна “преторианска гвардия”, която е лично и родово заинтересована от оставането му на върха. Затова и протестите срещу него от низовите кадри и структури стават все по-слаби и приглушени.” — Доц. д-р Михаил Груев, “История на Народна република България”, С. 2010 г.

  Състав на КС:
  http://www.constcourt.bg/Pages/Aboutus/Members/Default.aspx

 4. Политически правилна реакция, разбира се. Подобни шоу-програми консолидират собствените привърженици. Могат да си направят телевизионна игра и да я кръстят “по-шумният печели”. В тази ситуация Първанов е в по-лоша позиция, защото се показа безскрупулен, което ще го отчужди от всички, които не са му слепи последователи. И консолидацията е важна, но и блатото не трябва да се губи, то печели изборите все пак.

 5. Николай Марков бивш подполковник от НСО хвърли бомбата като запита дали е имало тайни срещи между маргините, маджо и Георги Първанов! Срещу скалъпения срещу него процес в съдебна зала е заявено “президента е бесен”! и той заяви че съдебната система се контролира от Първанов и това именно е мафията у нас! Този бивш служител на Първанов разказа страшни неща като накрая заяви у нас се стреля вече!

  Само преди две-три седмици за б нюз комуниста Красимир Премянов обяви че на рождения ден на Узунов се срещнали Георги Първанов и Маджо!

 6. Що не публикува стенограмите с маргините и маджо?

  Или когато правеха тройната коалиция и бащицата разпределяше порциите 3-5-8? Да видите тогава какво четене щеше да падне?

 7. (част от цитата)
  Partially:
  ….events as they evolve now in Sofia,might wake probably another inventiveness,but not a T r o y a,in order to reinforce finally and additionally our National determination,to be a sure piece of US and long term EU Strategy,
  specially witch concerns new young partners in South East Europe”

 8. Г-н Инджев, прави ми впечатление, че малко прибързвате с изводите, защото става въпрос за нещо, за което отдавна мечтаеха дясно настроените избиратели и досега се чувстваха излъгани. Дано да се окажете прав, наистина!

 9. Tova ve4e e edna po-smislena statiq ot va6a strana, g-n Indzhev! Pravite dobra manevra v to4noto vreme. A nai-golemiqt pe4eliv6 ot nekadyrnostta na Parvanov e samiqt Dqnkov. Hitriqt lovchaliq se betonira na posta, koyto tolkova silno se be razklatil v posledno vreme. Dqnkov izlyga i Parvanov, i Borisov, kato specheli ob6testvoto na svoq strana. Vie mozhe bi 6te kazhete, 4e Dqnkov e laik i tova e slu4aino ste4enie na obstoqtelstvata….ne, g-n Indzhev, Dqnkov vyob6te ne e laik, toi e istinskoto olicetvorenie na amerikanskata me4ta garnirana s lovchalijski ‘maymundzhalyci’. Simeon Dqnkov dokaza, 4e znae kak da se izmykva v momenti, kogato e podlozhen na silna obosnovana ili ne-4ak do tam-obosnovana kritika za politikata si. Dqnkov qsno pokaza i naj-vazhnoto: toy nqma nikakvo namerenie da si GO HOME, kakto nqkoy va6i kolegi ve4e seriozno nostoqvat v edni drugi medii, kym koito vie, g-n Indzhev, slava bogu ne prinadlezhite. 4udna rabota e politikata, g-n Indzhev, edno si misli6, ama mnogo chesto drugo se realizira…..

 10. Сега девизът ни трябва да бъде “Сырыщныка-ДОЛУ!”. Само с емоции обаче това не става. Не става и да се посъберем 2-3 хиляди пред фонтаните, да повикаме “ВЪН!ДОЛУ!”- и да се приберем по живо и здраво, и да си бъбрим по форумите. Вече трябва лидерство. А то включва:
  1. Обща декларация на всички парламентарни и извънпарламентарни фактори за низостта и вредността на Гоцэ като президент с прецизна и аргументирана правно-конституционна обосновка на необходимостта да бъде незабавно ИЗРИТАН.
  2. Всички масмедии, които искат да бъдат нещо различно от ибрикчии и бърсалки на Гоцэ, да поотделят място и за миналото му на доносник, и за петролния му бизнес, и за спонсорите му-престъпници,и за опита му като пациент на венерологията, и за узбекския козел, и за други животни, и за чалгарките и за карантината му сред нормалните европейски държавници и т.н.
  3. Бойко, Костов, Мартин, Волен да бойкотират всички формални форуми (безсмислени съвети по нац. сигурност), чествания и т.н., където участвува Сырыщныка.
  4. Точна политическа позиция пред евро- и евроатлантическите дипломати в София и пред авторитетните западни медии.
  5. Рационално организирани акции
  за обществен натиск.
  Вече се усеща, че под краката на този мерзавец започва да пари- да усилваме огъня докрай!

 11. Предлагам да не се избързва с оценките. Една лястовичка импийчмънт не прави. Пресен е още примерът с референдума, чиято дандания отщумя като отчетено комсомолско мероприятие.
  Енергийната миза с която тримата герои “нашего времени” залагат в политическия покер е достатъчно голяма, за да се рискува с необмислени ходове. По-скоро сме свидетели на блъф, предназначен колкото за играчите, толкова и за зяпачите подредили се около тях.
  На мен лично ми е трудно да повярвам, че съм свидетел на истинска смяна на правилата на играта. Предпочитам да преброя първо до сто, а ако трябва и още веднъж до толкова, преди да се оставя да бъда убеден, че пролетта действително настъпва.

 12. Нееее! Нищо, ама нищо не трябва да се прави! Нито ГЕРБ, нито който и да е друг – и днес и утре и следващата седмица.
  Оставен сам на себе си, със собствените си съветници се видя как успешно си вкарва автоголове.
  Никакво значение няма от тук нататък пребиваването му в президентството.
  Ако от време на време излизат да премитатат тротоарите около сградата – София ще стане по-чиста

 13. Да му имам съветниците на президента. Толкоз ли не можаха да му дадат акъл, че изнасянето на стенограмата, може да има обратен ефект. Това можеше да го направи президент, който поне е с чисто минало и настяще. А нашият така грозно се е изложил навсякъде. Защо трябваше да действа подмолно? Ако беше публикувал и други, можеше поне да се оправдае, че иска народа му да знае и бъде запознат с неговите действия.
  Но изпускането на много важен кокъл, губенето на позиция към руската мафия го изнерви и започна да прави грешки.
  И все пак поздравлявам г-н Дянков, че показва желание да спре източването и унищожаването на България. Президента ще си отиде, но България трябва да я има.

 14. Рационално организирани акции
  за обществен натиск? А за тях не е ли нужно поне нещо като гражданско общество?! /за което да говорим в Б-я е нереално, уви/

 15. Вече тече първото съботно- неделно раздвижване във Фейсбук.
  Организира се протестна акция “Свещ за Гоце” За мъртвите – или добро или нищо. За политическия труп Гоце Първанов – нищо.Място на акцията – шадравана пред президентството, дата – неделя, 7-ми март, час – 17.30 ч. Идея – Всеки идва, пали 3 свещи, поставя ги на ръба на шадравана и си отива.
  Форматът е такъв, защото за такъв срок не можело да се получи разрешение за митинг.
  Има и още една пословица за случая и за отзвука му – вълк, който не знае да лае, сам вкарва вълка в кошарата!

 16. Редица колеги са взели под внимание обстоятелството,да не се избързва и да се мери 9-10 пъти…но придържайки се към същото,само маркирам ориентири,докато се разсее мъглата:
  1. Заоформиха се едни прегръдки между довчерашни идейни противници и “блесна” една дружба с усмивки като тези на лъва,преди да те довърши…
  2. Нищо ново под слънцето,просто за мнозина ще е нужен хирург и подобаващи корекции,като при онази игуменка,която повикала полиция,да освидетелстувва млади “изнасилени” монахини,а ченгето рекло направо….първо да им оправят доволните и щастливи усмивки…..
  3. Друг въпрос е този за импийчмъна,ако точният Б.Танушев е преброил до сто и пролетта наистина е пукнала…..

 17. Тази вечер изгледах по БТВ позицията на ген. Марин по казуса Първанов – Дянков. В резултат не мога да определя кой от двойката президент – вицепрезидент е по – тъп, по – неподходящ и по – срамен и позорящ държавата за съответния пост, който заема.

 18. Здравейте всички!
  Идеята е следната:
  Да направим флаш-моб акция със свещи.
  Понеже нямаме разрешитело за протест и не можем да се оганизираме за ден-два, можем да направим следното – мълчаливо присъствие със свещи пред президентството в знак на протест. Няма да викаме, няма да крещим, дори няма да пишем нищо със свещите.

  Както се казва “за мъртвите – или добро или нищо – за политическия труп Гоце Първанов – нищо”.

  Място на акцията – шадравана пред президентството
  дата – неделя, 7-ми март
  час – 17.30 ч.

  Нека всеки да дойде с 3 свещи (от тези малките), запалка или кибрит, и 3 чаши за кафе – пластамсова, за еднократна употреби. Всеки идва, пали си свещите, поставя ги на ръба на шадравана и си отива.
  Важното е да сме колкото се може повече и е добре, ако има малко медии, за да отразят
  акцията.

 19. Гафът на Петър Стоянов през 2001 година не беше, че размахва компромат срещу Богомил Бонев, а че в качеството си на действащ президент използва информация, достъпна за институцията, която ръководи.
  При Първанов гафът е още по-голям. Той мобилизира цялото президенстко войнство да работи за бъдещите му политически намерения. Бюджетът на Президенството не е от лични дарения, а си е част от държавния бюджет. И екипът на президента не е за да му прави личен PR на държавна сметка. Темата на България не дребнотемието. Нормално е Първанов да извика Дянков и иска информация за финансовата стабилност на България, с оглед случилото се в Гърция например. В момента целия ЕС се тресе и търси начини да се извади Гърция от неразумното финансово поведение, а тука кардинален въпрос е защо се е забавил превод на МФ към президентската администрация.!!????!!!

 20. Като все още слуша пенсионерите от ДС
  забравя,че в България вече има млади умни и интелегентни хора който няма как да манипулира Гоцето още малко и ще ИЗПРАТИМ ПОСЛЕДНИЯТ АГЕНТ ОТ ВЛАСТ
  Преди да си отиде да побликува и стенограмите с Доган Симеон Сергей А.Петров и партийните икономически сбирки с Газпром.Да не се наложи да облече екипа на Локо Пловдив:)

 21. напълно съгласен с Б.Танушев!!дай Боже но не ми се вярва! Ами какво да кажем эа наглия комунист,антинатовец иненужник Марин???Негд маѝ никоѝ не го эабеляэва,а не трябва!!!!

 22. Най-куриозното е, че от цялата патаклама може да спечели… Дянков.

  Той няма много почитатели – заради тая негова функция (че и манталитет) на счетоводител, заради излъчването му на американски бюрократ от средния ешелон, както и заради недодяланите му изцепки, с които като че ли отчаяно се мъчи да заприлича на шефа си Борисов.

  Сега обаче той поражда симпатии у мнозина. Не заради дейността си като министър, а заради вероломството (това е думата) на Първанов. Вероломство публично, без капка притеснение, което идва в повече дори на претръпналия на кални политически номера българин. На фона на президентската гадост (не само публикуването на стенограмата, а изобщо поведението на президента по казуса “млад милиардер”) Дянков изглежда като невинно набито в училищен двор дете.

  Особено след като и хиените от БСП моментално се втурнаха да го доразкъсат, още топъл. Колкото и да е изпосталяла ценностната система на нацията, правилото “не удряй падналия” все още не е съвсем забравено.

  Та никак няма да се учудя, ако следващите социологически анкети покажат покачване на рейтинга на финансовия министър след началото на март. Което ще представлява една допълнителна “инжекция”, удължаваща срока му на годност в правителството. Въпреки че в политическите кръгове едва ли не го отписаха вече.

  И ако стане така, много ми е любопитно ще се намери ли храбрец-репортер, който да поиска от Първанов коментар по покачилия се рейтинг на тъй стръвно атакувания му противник… 😉

 23. Г-н Инджев, трудно се правят политически оценки. В случая както обикновенно има много догадки по повод така нареченото политическо “пространство”
  Все пак съм силно притеснен относно интелигентността и способността за адекватна реакция в населението.
  Очевидно кой и какви “скандали” било политически или не забърква…няма да нахрани народа.
  И все пак също толкова очевидно е, че народа виба “хранен” твърде успешно с обичните или омразните ни нам политически персонажи.
  Не е ли това твърде интересно?

 24. Днес, по обед стана дума за Пир и неговата с цената на неимоверно много жертви победа при Аускул там 200-300 г. преди Христа.
  Едва ли обаче епирецът е загубил 2млн. колкото са невъзвращенците у нас.
  Та да не ни стане навик да се радваме и ние на такива победи и току виж по средата на годината нова мутра. Тя, мутрата изглежда ще излезе и прозорлива когато има няма и месец с “прекрасни” аргументи обясняваше на парламентарните си питомци, че трябва да преработят върнатия от Сирищник Закон за отбраната.
  Дали най-после българинът ще си отвори широко очите.
  Вие може да му помогнете.
  След почти сигурно очертаващият се не и без външна намеса импийчмънт, помогнете на хората да видят по-далече от носовете си.
  А човекът нека си получи Congratulations-а и сеира.

 25. Бой до дупка!. Дори и Ангел Марин, който се опита да ни изплаши, че
  , ако отстраним Първанов, той щял да ни стане президент, не трябва да спира ГЕРБ. Съпругата на жълтия депутат Светла Петрова услужливо му даде трибуна и не посмя да зададе един въпрос като хората. Тя е заела една разкрачена поза, та вече не ми е интересна и ще си помисля дали да гледам предаването й.

 26. г-н Инджев, между редовете ви прозира, че сам не вярвате на това, което така гръмко се вее по медиите;
  на практика няма проблем с публикуване на стенограмата; няма нищо некоректно в изговореното и от министъра, и от президента;
  няма никаква смислена причина за поредния залп от омраза, от липса на самочуствие, от стадното влечение на българина хем да си избира неподходящи управници, хем после дружно да си ги хули;
  няма как такъв народ да заживее по европейски!
  жалко, че умни като ВАС МЪЖЕ СА КАТАЛИЗАТОРИ НА ТАКИВА АКТИВНИ МЕРОПРИЯТИЯ.

 27. Силно се надявам това да е началото на края на това Путиново гнездо на стършели в Президенството. Трябва много смелост за да разрушиш подобно гнездо, а и много добра подготовка. Има индикации вече, че началото е положено. Търтеите се втурнаха да хапят.

 28. Дразни ме акцентът и изобщо тембърът на Дянков, но много повече ме плаши комунистическото размахване на пръст стил ала Ангел Марин…. Някой трябваше да го посъветва като се яви при Светла Петрова, че не е на партийно събрание, нито пък на другарския съд. Дянков, колкото и да му лепват етикет, че прави гафове, мисля че казва съвсем точни думи… вярно без да се замисля за последвалите ефекти, но пък нали живеем в плуралистично време… та… какво стана със стенограмите за разговорите на президента с Алексей Петров? Ще видят ли бял свят…..
  Изобщо Първанов… върви си при феодалните старци…. вярно, не си млад. …

 29. Всичко идва от договорката на другаря Гоце с и..ните братушки за Белене и енергетиката.Нещо не им стана играта,нервят се и правят грешки,но не им пука.Ако не е в България досега да са си подали оставките,а не да гонят другите.Аман от комунизъм!

 30. До така нареклия се „КЪМ ИНДЖЕВ”:
  Привидните мекота и разум в думите Ви, споменавайки „деликатно” за стадно влечение и активно мероприятие, обиждат мен и повечето участници в блога. Ще сбъркам ли, ако Ви заподозря в симпатия към президента и скрита антипатия към Иво Инджев? Много държа да получа Вашия отговор!

 31. Напълно съм съгласен със статията!
  Някой каза “вероломство”.Прав е.Гоце е предполагаемо доста тъп,бюрократ,апаратчик и партиец.Игрите,които се опитва да заплете са елементарни и се виждат,като еврейски убиец в арабски хотел….
  Аз друг коментар освен – боклук!-не мога да имам

 32. ex канцлера Шрьодер е виновен

  😉

  Btw, препрочетох многократно стенограмата. В репликите на президента има толкова много очевидно лъжливи твърдения, че Дянков спокойно с един посредствен адвокат може да го осъди за много, много пари.

 33. С.Д. има един недостатък, че се съгласи да служи на Родината си.
  Симеоне, ще опереш пешкира за всичко, което крадците и подлеците наречени политици не свършиха през тези 20 г. Ти си виновен (излиза от думите на Гоце), че бизнесът ни е сив, че митниците ни са партийни каси, че политиците ни са крадливи, че това е положението в държавата.
  В крайна сметка не си като дребния (НВ-хаш-бе, мек молив)и дългия (МВ – ем бе тъп молив с бавната реч) и искат да те пратят при синовете и дъщерите ни – зад океана, защото там е мястото на кадърното и честното. А тук, тук … нека падне метеорита за да погребе динозаврите.

 34. Za men statiata e perfektna. Da ne dopuskame “dokato madrite se namadruvat, ludite da se naluduvat” Fany

 35. Излагането на Първанов е лошо стечение на обстоятелства.Произлязъл от средите на младата научно творческа интелигенция,закърмен с решенията на конгресите на БКП-БСП и КПСС,поел и превел щафетата от Виденов през 4 февруари,спасил нацията, но останал не разбран от чужди и от свои,в края на второто полувреме от мандата,подпомаган активно от своите съветници във времена на икономическа криза, ще продължи да се излага до последния съдийски сигнал.В това отношение времето работи в негова полза.

 36. Учудващо слаби и малоумни са съветниците на Първанов.Което значи,че той пък няма никакви качества за ръководител,а е едно обикновенно момче от прашлясалия селски мегдан.Случайно вълната го избутала на върха,но манталитета е останал на простоват селски пъдар.Но най-добре да не го махат-това което той прави срещу себе си,никой не може да го сътвори.Същото се отнася и за Станишката.Фекалиите ,които произвеждат ще ги заринат.

 37. За сетен път се убеждавам колко е излишна тази институция – президентство.
  За 20 години от съществуването си дали е свършила едно добро за България.Само интриги и тънки сметки за себе си и за своите партийни “Другари”.А има и своите върхове в дейността си срещу държавата и срещу развитието.На кого е нужно да се хрантутят една не малка група високо платени чиновници.

 38. Първанов се е излагал много пъти, ако започнем да ги изброяваме, мястото тук няма да стигне – от лъжата, че не е човек на зловещата държавна сигурност до превръщането му в инструмент на интересите на тиранията от североизток.
  Но сега, с разиграната сценка с разпит тип милиционерски и омаскаряване на един зам-премиер и цялото правителство, видяхме цялата му сила на подлостта и низостта на човека от службите, с висша степен надменност, високомерие и безпардонност, достигащи до жестокост.
  Не човек, а ……нищожество..
  Винаги съм се срамувал, че такъв тип човек е президент на страната,
  този път съм пълен с отвращение и погнуса.
  Та, момчето от Сирищник въобще не е закъснявал да се излага, но наистина сега го направи превъзходно.
  Европа има да се чуди и мае до къде може да стигне един човек на Садам, Милошевич и Путин.

 39. Чудесна статия!Тук обаче никой не е забелязал,че т.нар. президент не реагира на снимките на имотите и колите на още незаработилите му деца,поместени в някакъв вестник,а сега е станал доста докачлив.Колкото до Марин -да се изтрие от общ. живот,та дори и само заради помилването на Дон Цеци,защото сега май пак ….е свободен,да не говорим с какви пари издържа фамилията си в Лондон.А ПЕТРОЛ СРЕЩУ ХРАНИ ? ВЪПРОСИ ,ВЪПРОСИ ,ВЪПРОСИ !

 40. Nenujna instituciq e prezidenstvoto? Dobra li e ideqta spored vas da dadem cqlata vlast na Boiko Borisov 4e ako se prieme nqkoi zakon otnovo koito Borisov e nqmal vreme v angajiranoto si s intrigi ejednevie da pro4ete i vidi kolko e zle, da nqma koi da go spre? Samo za tova si zaslujava da imame inteligenten i vnimatelen prezident na vlast, kakuvto e Purvanov!

 41. Ех, и тък се намериха завоалирани защитници на Първанов. 23:25 е толкова ДСБАР, колкото Първанов е интелигент. Кога е спасявал нацията този, той е срам за нацията! И как да не до махат, аз пък искам да се маха веднага. Нито миг повече не искам да гледам нискочелата му физиономия. Това го приемам като лична обида и искам да бъде изгонен позорно за назидание на другите като него. Причини има колкото щеш – агент, антинатовец, поддържник на Милошевич, помагал на Саддам, подкрепян от мафията, разхищава средства по време на криза, дерибейства в държавата – срам ме е заради него! Аз лично ще запаля свещ.

 42. Не знам защо, но нещо в цялата тази история ми напомня защо, в крайна сметка, Ричард М. Никсън бе принуден да подаде оставка преди американския конгрес да го “капичне” (лично моя български “превод” на термина “импичмент”): фактът, че бе записвал без тяхно съгласие всички свои сътрудници и противници посетили го в Белия дом, и че от тези записи липсава едни може би ключови осемнадесет и половина минути, които секретарката му Роузмъри Уудс уж “без да иска” се разчекнала, за да достигне педала и по този начин изтрила. Кой по-точно беше казал, че историята се повтаря — първия път като трагедия, а втория — като фарс?

 43. Някой спомня ли си какво каза Симеон Дянков от трибуната на Народното събранеие само няколко дни преди участието си в НЕшоуто на Иван и Андрей?! “Няма да дам нито стотинка за Белене нито тази година, нито следващата, нито по-следващата!” Е, дами и господа блогъри, не е ли всъщност вече съвсем ясно защо организираха от президентството целия този цирк?! Без съмнение, за да компрометират и НА ВСЯКА ЦЕНА да отстранят Дянков! Такава е директивата от Москва! Хак му е на Първанов – като си е дал под наем … гащите! Сега ще изпие горчивата чаша докрай!

 44. Бе тоя сам ли се “освети” или го “осветиха” какъв галфон и турски болшевик е? О, тия другари са “стратези” – ай, тов. Марин, излизай от лайната, че да те емнат тебе, а не само да хукат по другаря Гоце, щото му е бая нанагорно вече. То – квото му вицето, таквиз му и съветниците, а съветник май идеше от советски союз, риш? Велики…Егати и президента, щом Марин му е вице…

 45. Преди няколко месеца, притаилият се Доган каза нещо такова изчакайте до пролетта и ще видите какво ще се случи, е започва да се случва. Мафията се почувства застрашена и започва да се защитава, както се казва от най-високо място

 46. Низък ход на Гоце, но и левашки отговор на ГЕРБ. Горе-долу – каквото повикало, такова се обадило. Това е държавна институция, личностите са обществени – всичко, което се случва трябва да се записва филмира и разпространява – не с разрешение, а задължително! Иначе, ще остане усещането за някакви договорки и скрито-покрито.
  Ситуацията е горе-долу на нивото “Бият Паниковски!”. Има много по-сериозни и плодотворни дамари, където Гоце и пасмината му могат да бъдат атакувани. Засега, това обаче не се прави.

 47. Няма на кои да се сърдим, щом сме си избрали да ни управляват генерали като Марин, Борисов, Анев, Колев, и техните старши офицери Цветанов и още много други назначени на ръководни постове в държавният апарат. Повечето от пишещите в този форум помним добре по времето на соц. управлението кои младежи биваха приемани да учат във военни или милиционерски училища. От написаното по горе във форума става ясно защо нашите деца не искат да се връщат в БГ дори и като туристи.

 48. Към indalum:

  Ние си имаме наш “Уотъргейт”, в който аз бях намесен като водещ на предизборния дебат между президента Стоянов и претендента Богомил Бонев. Едва наскоро научих, че причината за отсъствието на третия, Георги Първанов, който в резултат на този ход измести давамата останали вкопчени в битката, е чист “партиен шпионаж”. Просто от щаба на действащия президент е “изтекла информация” за намерението на Стоянов да размаха доклада на службите и да удари Бонев, което го изложи в очите на избирателите. Първанов се дръпна и ги остави да се избият помежду си.
  “Заслугата” се оказа на Петър Курумбашев , който (незнайно защо) беше в щаба наСтоянов и е предал шефа си на Първанов.
  Днес Курумбашев е едър собственик на голям бизнес и мастит депутат от…БСП.
  Вчера казах това за първи път публично – по Нова телевизия. Интересно, дали ще се опита някой да ме опровергае?!

 49. Поведението на Първанов има много по-далечна цел.Тя не е свързана с личната му политическа кариера след мандата му,а с прякото връщане на БСП/ДС във властта чрез предсрочни или редовни избори. След провала им с Жан Виденов им трябваше “обходен вариант” с НДСВ /рожба на ДС/ и ги отдалечи 4 години от пряк достъп до финансиите на страната.Тогава атаката срещу Костов започна почти след 2 години от началото на неговото управление.Сега поради очертаващото се стабилизиране на страната,се налага атаката да започне по-рано и така да се избегне “обходния вариант”.Бързото връщане на БСП/ДС във властта ще гарантира изпълнението на руските енергийни проекти и възстанови достъпа на Първановата дружинка до финансовите ресурси на България. Тази атака започна в момента на отслабване на натиска върху БСП/ДС за резултатите от управлението им на страната.Очевадна е готовността на гоям брой медии да дават трибуна на активистите на БСП/ДС за оценка на сегашното управление ,както и готовността да избягват тежките въпроси за резултатите на това управление.

 50. Колко и с какво още трявва да навреди Гоце на България за да се убедим че той е вреден за страната, не за това, че е Гоце, а за това, че доносникът Гоце е държавен глава и в качеството си на такъв и главокомандващ.
  Цялото общество трябва да се включи в акция за отстраняването на Гоце като Президент! Оставането му на този пост е гибелно за България! Стореното от Гоце не е гаф пресметнат удар в подкрепа на мафията в България!

 51. Всеки народ е достоен за съдбата си!А ние какво правим конкретно? Констатираме-както винаги и завинаги?

 52. Към Стамбо
  Прав сте господине, да усилим огъня като сложим линк към този саит на своите skype. Станко

 53. re:Николов
  Тежките въпроси за резултатите на това управление(БСП/ДС,ДПС,НДСВ) трябва да се задават от прокуратурата. Te ги чакат тия въпроси,а въпросите ги няма. Чакат и се изнервят. Някой по-нагоре правилно попита “Бе тоя сам ли се „освети“ или го „осветиха“ какъв галфон и турски болшевик е? “

 54. A takaaa? А къде са изчезнали коментарите? Аз тук влизам за две неща:
  – да прочета интересна и смислена статия;
  – и да се кефя на коментарите.
  Кой ми сви половината?

 55. “Първанов се изложи късно, но отлично” – поздравления за уникалното попадение! “Нашият” президент до сега успяваше да заблуди доста наивни хорица какво представлява, представяйки се за благ и хрисим, но сега същността му лъсна с цялата си прелест.

 56. БСП просто не могат да се учат от грешките са – а голяма част от тях са историци /с Главата начело/…Видяха какво се случи с “брадвата” преди изборите / плашеха с Костов, като “забравяха” икономическия гений, който го предшестваше/. Ама не – едно си баба знае. В резултат най-вероятно ГП ще бъде помнен като агент Гоце, а не като Президента Първанов.

 57. Присъединявам се към xyz | март 7, 2010, 18:41 относно показването на коментарите. Очевидно има някакво ограничение (вероятно 50 коментара) – и когато то се достигне, старите коментари минават “в архив” и започват да се показват само следващите, след 50-тия. Това е разумно, за да се ускори зареждането на статиите. Но би било добре да се добави едно бутонче, с натискането на което човек да може да се върне и към предишните. Освен че ще бъде полезно за следящите темите заедно с отзвука им (като XYZ и мен), ще се избягнат ситуации като тази, при които изглежда, че една всъщност оживено дискутирана тема има само няколко коментара. Г-н Инджев?

 58. Към Зелен Бетон:

  Вероятно сте прав за причината ( аз едвам смогвам да реагирам с одобряването, камо ли да се връщам назада), но администраторът е в отпуск по болест…Разбирам, че е важно за Вас и го помолих въпреки всичко да се намеси.
  Обяснявам си проблема с рязко засиления трафик – в момента, на средата на деня, влизанията и прочитанията са вече 10 000 и ако продължава така отново ще надскочи доста 20 000…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.