Тъжно е, но разсмяхме американците

Страхотен кикот падна в шоуто на Джей Лено. Актрисата Скарлет Йохансон разказа как е била на снимки, които е трябвало да се състоят в Рим , но се оказали в …България.

И се започна! Джей Лено беше на път да умре от смях. Не каза нищо особено, но възклицанието му “ обещаха ти Рим, а се оказа в България” говори достатъчно добре за основанието от това да се роди виц. Защото най-добрият виц е най-абсурдният, нали така.

За един българин, признавам, не беше приятно да се види и да се чуе каква реакция предизвиква сравнението между Рим и България. Имаше и реплики, от рода, че България не е известна туристическа дестинация ( “как така България”, питаше отново и отново Лено). Какво да се прави, погледано от Ню Йорк, май така изглежда.

Най-много се смяха на откритието с какво се е хранила в България холивудската звезда Йохансон. Имало много краставици, ама много. И сандвичи с риба тон. Тук вече Джей Лено беше близо до припадък от смях: “ о, риба тон, типичната за България риба тон – ами че тя как е стигнала изобщо до там”?!).

Но истинският горчив хумор, този път и за нас , натъжените от този скеч българи, дойде на финала. Скарлет се оживи от спомен, който я осени и тя взе да ръкомаха, за да подчертае удивлението си от нещо особено учудващо, направо невероятно, което иска да сподели.

В българските заведения, каза тя, има знак за забрана да се пуши. Аха, оживих се и аз, както бях посърнал съвсем – защото никак не ми беше смешно. Ето един съюзник на моята омраза към пушенето и към нарушаването на тази забрана у нас, където никой не спазва правилата. Но сгреших. Тя беше забелязала нещо друго, на което ние не обръщаме внимание. Защото е част от хайдушката ни действителност.

Представяте ли, изпърха красавицата, заедно със знаците срещу цигарите, в България има и табелки, които забраняват пистолетите. “П и с т о л е т и т е”!

А най-тъжното в цялата история е, че това предаване ( запис от което видях току-що в интеренет) е  излъчено отдавна. Но звучи автентично по отношение на пистолетите, с които сме свикнали. Точно както с дупките по пътищата, изненадите на снега, масовата практика да се дават подкупи, търпимостта към нея, както и с другите особености на нашия живот, които предизвикват смях сред някои американци, но всъщност никак не са смешни за техните съюзници по НАТО и бивши противници от епохата на Тато.Туш!

30 мнения за “Тъжно е, но разсмяхме американците”

 1. Мда, и тази забрана се спазва точно толкова, колкото и онази за пушенето…

 2. The Wild, Wild East, дилижанси по улиците в центъра (и да има дума за “каруца” на английски, не я знам), чат-пат престрелка, Шерифът и Зам. Шерифът… Разминало се е сравнително леко, като се замисля, най-малкото защото за табелките с пистолетите поне можем да се заядем, че самите американци трябва да имат такива в университетите (безвкусно, но ефектно). Но представете си, ако Скарлет се беше озовала в рОдината, когато искаха да дават на катаджиите значки “Аз не вземам подкупи”?

 3. не хващам кое му е тъжното? Джей Лено редовно се смее на неща, в които няма нищо – “А вафла – хахахаха”, най-много да е разсмял някоя пенсия, които са му основните зрители

  Г-н Инджев да разбираме ли че се опитвате да се закачите за комплекса на посттоталитарния глупак за това колко и с какво сме се били прославили по света, на никой не му пука за България, както на нас не ни пука за Белгия и какви табелки има там и така трябва да бъде, представям си някой американец да се разплаче че тук масово биват смятани за глупаци, смеейки им се примерно на географските им познания

 4. Иво, това шоу беше много, ама много отдавна. По-ново беше появяването на Скарлет в шоуто на Дейвид Летерман (CBS), може би преди около месец. В него тя каза, че нейният български бодигард Здравко (тя каза само Здравко, а името му е Здравко Леков) й спасил живота, когато коня, който яздела на снимките, изведнъж се изправил на задните крака и щял да я затисне смъртоносно, но Здравко скочил и я грабнал в последния момент. И каза: “Той ми спаси живота. Много готин човек.” А, що се отнася до Джей Лено, аз съм му доживотно обиден (много му дреме на него, че някакъв анонимен българин му е обиден, разбира се) за това, че по време на първия мандат на Буш каза, че “България е едно от любимите кутрета на президента Буш”. Не съм споменавал досега за тези груби майтапи на американските комедианти, защото си мисля, че в България никой не се интересува от това. А и, освен това, ако ги сравня с нашите комици, бих казал например, че Слави Трифонов отдавна ги е надминал по грубост.

 5. Това предаване беше преди 3-4 години.
  🙂

 6. Не че има значение, но по-добре да говорят за България, отколкото за “Монтенегро”. Стига с тая комплексарщина у нас, българите, с която искаме непременно да ни споменават с нещо кой знае какво интересно. Вие, г-н Инджев, за какво искате да се споменава България? За мръсните планини и негоден черноморски бряг ли?

 7. Наистина щеше да бъде смешно, ако не беше тъжно. Много слабо от страна на Джей Лено. Много.

 8. Да, ето видео с последното интервю на Скарлет, в което говори за бодигарда си:

 9. Този Джей Лено го знам само по име и, че май и той вече е омръзнал на сънрадниците си. Спирам дотук, защото не съм гледала негови предавания, а и да съм ги гледала нямаше да ги разбера, защото не говоря английски.

 10. Че какво толкова пък я учудили забраните на пистолетите. Тук в Минесота, на сяка сграда, магазин и заведение има табелки, че са забранени.

 11. България е кенеф, имиджа ни е корупция, дупки, евтини путки ….
  Сори…Срам за дедите ни…Срам за нас…Нека се изселим от това прокълнато място…Махнете се и Вие г-н ИНджев, навън ще ВИ оценят…Зарежете октоподите,Гоцетата,БОйковците, нека всички си заминем…
  Един студент на 20…
  BTW, Скарлет я спаси един БГ бодигард след като тя падна от коня по време на снимки…Има все пак нещо добро…само за миг …

 12. Първото което трябва да се вземе под внимание е че това е американско вечерно ток шоу.За разлика от българските му подобия,в него се набляга само на хумора,сатирата и като цяло забавната страна на нещата.Jay Leno би се пошегувал със всичко,стига това да разсмее публиката и зрителите.И това което казват гостите не се приема толкова насериозно.Предполагам там е по-подходящо да гостува Дянков 🙂

 13. Ами, честно казано – и двамата се поизложиха с някои коментари. Не, в България не ядем храната на поляците, и не разбирам какво е толкова смешно при споменаването на думата България. А дамата си личи колко разбира от география, щом не знае, че България е туристическа дестинация. Но американците, които пътуват по света – те не са толкова много – знаят за България като за невероятна такава. А за оръжията – точно те изобщо да не ми говорят. Преди няколко дни се върнах от един град в Тексас, и на входните врати на университетите и болниците го има същия този знак, че са забранени пищовите!
  Шеги винаги ще има, по адрес на всяка нация, виждам го всеки ден живеейки в многонационална среда.
  Не бива да се срамуваме от нищо.Просто да работим да променим нещата, които не ни харесват и спъват развитието ни, за да живеем по-нормално и по-добре.

 14. Смеят се хората 😉 к’во да ги правиш… те , ако знаят колко ни е забавно тук , какъв цирк ни представят , вече повече от 20 години – едни и същи актьори с разменени роли и ние гледаме ли гледаме… и съвсем не ни е интересно, ама на … явно не сме научили пиесата и я гледаме отново и отново. И само си говорим, говорим , вече нямя и за какво да излизаме на улицата… Нека да продължава така , пък ще видим , кой се спаси ОК, който остане . ще бъде заличен от цигани и турци. Сутринта гледам някакви депутатки (красавици), едната синеока “умница” от Евророма …. цигански патки лапа момизето и се гордее , че е депутатка , а оня рижия с SLS се разкарва по улиците. ЕВАЛА , БРАВО . Няакой ден ще се запитат , ама къде изчезнаха Българите ? .. Еми тръгнаха си нормалните хора , не искат да ги правят на маймуни. Останаха само Цигойнери и Турци. Браво лакоми олигофрени , това ли беше целта ?

 15. Джей Лено си е смешник. Трудно се намира такава тъпа физиономия, която да говори по американски остри неща. Действително случката със Скарлет е доста отдавна . Сигурно поне 4 години от тогава. А от пребиваването и в България има доста снимков материал и бих казал, че доста добре се забавлява девойката и доста свободно поведение граничещо с поведението на силиконовите блондинки на Пайнер. Разликата обаче е, че Скарлет освен, че е чаровна е и талантлива и това го доказа в много ленти. Тя тогава беше с много добри чувства от България и Българите. ” Най- много харесвашеееее президента Гуце. Ха, Ха, Ха !” / не посмяла да покаже влечението си към него за да не я осветли с някоя стенограма пред агентите и от Холивуд./ Повече хумор! Утре всички ще гушнем чимшира.

 16. Е, ТОВА вече е тъжно! Да седнем да плачем за това какво казали Скарлет Йохансон и Джей Лено! Съжалявам, господин Инджев, но тяхното мнение изобщо не ме интересува и не мисля, че то има каквото и да било значение за съдбата на България.

 17. И аз не разбрах кое смешното на тоя странен американски хумор.А г- Инджев стига ни Карбовски, дето плюе по всичко българско

 18. Това е шоу, и хората трябва да се смеят. Мен лично повече ме притесняват комплексарските коментари по повод на такива случки. Ясно е, че България не е Париж. Ако вместо в Рим беше отишла в Париж, нямаше да бъде смешно, нали? Миналият месец бях в Рим и твърдя, че определено има разлика – вижда се, че не е България:)

 19. Ми на кой му пука какво си мислят 70% от американците за българите. Те тези 70% са точно тези който тъпчат хамбургери, нямат собствено жилище и са с ниско образование.:)))

 20. Изобщо не ме интересува какво са си говорили оня паляк Джей Лено и тази 3-то разрядна курва.Още повече да се срамувам пред тъпите американци , които са авсолютен въздух под налягане – жалко за хора , които вземат АМЕРИКА на сериозно и и се прекланят – нали така г-н Инджев.

 21. А забелязахте ли, че само при споменаването на България Лено изцвили като магаре? Ясно ли ни е, че това е първата асоциация за страната ни и на много други хора по света?! Лично съм виждал как чужденци, пътуващи в кола, при среща с каруца спират насред пътя да се снимат с магарето.

 22. Ако ни пука, какво казват американците и то в шоу предавания, значи наистина сме комплексари. Хайдушката ни действителност най-малко с помощта на комплексите ни би се променила.
  @Христо – Карбовски, за мен се оказа повече българин отколкото много други самообявяващи се за поборници на българщината. Свидетелствам за това от първа ръка.

 23. Ако вникнем малко повече в хумора на Джей Лено – “ о, риба тон, типичната за България риба тон – ами че тя как е стигнала изобщо до там”, ще видим че той или е бил надрусан щом като чак се залива от смях или просто по детски му е станало смешно представяйки си как рибата тон по батмански се придвижва към България.
  Мен този тип хумор не би могъл да ме обиди или засегне по никакъв начин.
  Доколкото съм запозната с американския манталитет, американците биха се смели и ако Джей Лено си изплези езика или изгрухти. И няма значение важното е, че трябва да се смеят. При тях усмивката е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, макар и лицемерна в повечето случаи. Те просто са длъжни да се смеят, а че изобщо и най- бедна представат си нямат къде е България не се и съмнявам. Така, че вместо България да бяха казали Бавария или Бахария за тях е все тая – пак щяха да си се заливат от смях. Американци какво да ги правиш…:)

 24. Sastata beshe reaktsijata na mojat saprug anglichanin, kogato otidohme v Sofia land s deteto i na vhoda imashe znak zabranjavast pstoletite, a az dori ne go bjah zabeljazala…

 25. Реакциите под статията са показателни, защо България и българите са обект и прицел на присмех от страна на американците.
  Нещо като “албански реотан”, нали, скъпи самомнителни сънародници?

  Да кажеш, че Америка (разбирай САЩ) е куха и тъпа – това говори томове…

 26. Е, при нас на вратите по заведенията има забранителни знаци за пистолети. А в САЩ трябва да си сложат на вратите на университетите. Не разбирам какво смешно има и в това за забраната за пушене. Европа не е САЩ и САЩ не е Европа. Незнам как е в САЩ. Не съм ходил никога там, но ако те нямат правила за пушене на обществени места то в Европа имаме. Така както те си вземат едва ли не като подарък пушка от банката от която са изтеглили кредит, а в Европа няма такава практика, значи ли че трябва да им се смеем за това.

 27. Видеото наистина е старо. Честно да ти кажа не се обидих кой знае колко. Джей Лено някога беше смешен, сега е просто едно име, една добре позната марка. Що се отнася до пистолетите, едва ли някой американец би се трогнал. Говорим за САЩ, държавата с по две огнестрелни уръжия на глава на от населението и с второ по-важност конституционно право – the right to bear arms (правото да носиш уръжия). Националната им асоцияция за огнестрелни уръжия NRA притежава по-голямо лоби от църквата.

  България е малко и не много известно място, нормално е. Да не говорим за американците, повечето западно европейци дори не знаят къде сме.

  След края на студената война за много от хората, които не се интересуват много от география или политика ние си останахме “източна европа”, изостанали и странни.

  Шегите са просто шеги 🙂 Хората обичат да се смеят на предразсъдъци, трябва да се научим да не се обиждаме.

 28. Да, много е смешно. Вчера един в САЩ отнесе на 5 души главите с шотгъна, защото жена му изпържила яйцата на криво.

  Предпочитам дупките.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.