Аудиоизстрелът срещу Дянков говори за президентския садизъм

Човек може да разбере личната наивност на един американски възпитаник по отношение на един български невъзпитаник. Американският възпитаник не си представя, че протегната му ръка ще бъде невъзпитано извита зад гърба от трима нападатели. Американският възпитаник явно не знае, че със съответните невъзпитани събеседници не трябва да се държи възпитано. Защото те са възпитани така, че разбират само езика на невъзпитаните.

Дотук в сюжета с вероломното нападение на Първанов и дружината му срещу вицепремиера Дянков всичко е ясно. Паднал човекът в капана, въпреки че би трябвало някой да го предупреди, че с бракониер нищо друго не го чака. А както си вижда от разпространяването на аудиозаписа от словесния побой над Дянков, стрелецът Първанов прави всичко възможно да поддържа огъня. Жертвата му трябва да бъде унизена още веднъж, този път с изстрел без заглушител.

Бас държа, че звуковата картина от караницата, в която не особено привлекателният глас на Дянков звучи като безпомощна отбрана, докарва насилниците и техните съмишленици до възторг. Те не го и крият – хвалят се, поздравяват се с успеха публично, включително в телевизионните студиа.

Хитлер навремето си е поръчал да му заснемат екзекуцията на участниците в неуспелия заговор срещу него на Щауфенберг от 20 юли 19944 г. Есесовците се погрижили да го зарадват със съответните сцени на закачените на куки в подземията на Гестапо висши офицери. Кадрите са запазени и до днес за поука на поколенията.

И както се вижда – нищо ново под слънцето. Насладата от мъките на жертвата днес е държавна политика в България. Закачиха Дянков на куката и му се наслаждават – цялото БСП хихика в тон с президента си. Дори младият Кадиев, модерното лице на столетницата, каза днес в студиото на Нова телевизия, че “Дянков си е заслужил цепеницата” на Първанов.

И понеже стана дума за поука, Борисов би трябвало да си е взел такава. Вместо да се опитва да респектира Първанов с предложение за взаимно оттегляне от постовете, би трябвало да му отвърне според принципите на каратето като използва силата на нападащия срещу него. В ръцете на премиера е цялата държавна машина с всичките й архиви. Нима за 8 години на власт ( а и преди това – по случая “петрол срещу храни”) не могат да се намерят интересни за оповестяване стенограми , свързани с хихикащите днес?

В противен случай се получава следната противна аналогия със стария виц за световните лидери в падащия самолет, които хвърляли чоп кой да скочи, за може машината да олекне и да набере височина. Лидерите на западните нации скачали един след друг с предсмъртни викове “да живее кралицата”, или “да живее републиката”. Когато дошъл ред на Брежнев, той извикал “ да живее СССР” и …изхвърлил американския президент.

Нещо подобно чака и Борисов, ако си мисли, че с Първанов може да участва в рицарски турнир. Дано да го е разбрал след гаврата с неговия заместник.

И понеже стана дума за Съветския съюз – съвети не бива да се дават, когато не са ти ги искали. Страната на съветите наистина отиде в небитието, но потъването на такъв грамаден факт от историята не може да не разплисква световния океан дълго след събитието. Ето защо си позволявам все пак да кажа на управляващите да се огледат и да прозрат най-сетне, че си имат работа тъкмо с остатъците от комунистическия катаклизъм, за да не се хващат повече в коварните капани ловците, чието оцеляване във враждебния за тях свят на свободните хора е свързано с насилието. Случаят с Дянков го доказа.

41 мнения за “Аудиоизстрелът срещу Дянков говори за президентския садизъм”

 1. “Намекът на Дянков, че Първанов не е млад, но може и да е милиардер, е нещо средно между несръчна шега и политическа глупост. Не вярвам това да е комплот.”

  Д-р Н. Михайлов

  В горното твърдение на екскумира на десебарите около Орлов мост има две големи лъжи и една малка.
  Малката е, че не вярва случилото се да е “комплот”. А то е.
  Комплот с обратен знак – срещу Дянков.
  Защо никой не потърси сметка от двете скудоумни недоносчета?
  Ако има някаква “несръчна щега”, а то си беше най-вече клопка (уловка, капан)- тя беше тяхна.
  От нея Дянков се “измъкна” повече от елегантно.
  Защо никой не му го призна?
  Защото сценарият беше вече написан и в него Президентът иска оставката на “грешника” Дянков.
  Оставка на вицепремиер за БЕЗЗОБИДНА шега в забавно предаване? На какво прилича това?*

  Цитирани били някакви сайтове, които побързали да изтрият цитираното!!! Е, кои са тия сайтове? Чии са?
  Няма отговор!

  Та, д-р Михайлов, чий е намекът?

  *Прилича на гонение на елитен журналист за цитиране на писмо от редакционна поща! Гонение, което продължава години!

 2. И последно, last not least – при така създадената обстановка никак няма да е лошо – за народа, институцията и самия г-н Дянков, ако всички по-нататъшни контакти с медии и публика на финансовото министерство се поемат от негов говорител.
  Дянков е ценен като финансист – нека има повече време за свойствени занимания!

 3. Г-н Инджев поздравления за поредната брилянтна статия показваща истинското лице на “главния ловец” и неговата дружинка.

  Ако може да оставим леко настрани този скандал, ще ми бъде интересно да чуя вашето мнение за подготвяната секира от страна на правителството:
  +2% здравни вноски(те са си направо данък де) и +2% плосък данък

 4. Истинат ясно лъсна! Дянков е против АЕЦ Белене и Путин няма много място за лавиране! Копоите му у нас вече не могат да бъдат прикривани! Очевидно няма повече смисъл от това! Време за война е настанало, време разделно за нас! “Рибите изплуваха” и томахавката е изровена! Това трябва да разбере Бийко! Няма повече място за увъртания! Не може повече “со кротце, со благо”. Трябва вече “малце кютек”! Само дето не ми се струва да е “малце”!

 5. В тази партия няма млади и стари, няма нови и предищни – изреченото от Кадиев “Дянков си е заслужил цепеницата” сякаш е произнесено от комунистически деятел в 1949 г.Това е особен човешки вид, който трябва да бъде проучван със способите на антропологията и медицинските науки – екземплярите от този вид не могат да еволюират. Това е вродена индвалидност.Погледнете към Човес от Венецуела – в 2009 г. той прави национализации, катастрофален икономически похват от който се отказаха дори богатирите на революцията Русия и Китай!Българските комунисти-социалисти също са неизлечимо болни хора, не се надявайте на промена при тях, най-младите им последователи, съдържащи същия болестен синдром
  вече стажуват като метачи на комунистически, срамни за историята на България паметници!Всичките те – млади и стари страдат от принудата да съществуват в условията на демокрация.Не им следете конгресите, там всичко е едно и също от много десетки години, не се надявайте, че ако един вожд си отива и следва друг, това означава промена! Те трябва да бъдат натикани в неучастие в държавния живот, това е вече възможно – справка Франция, Италия, Испания и пр.Моят съвет е – при среща на улицата, стълбища или коридори избягвайте дори да ги поздравявате!

 6. Такова падение на Първанов, ама такова тъжно падение не бях очаквала! “Слушайте ме внимателно, господин министър…” Ехо, това да не е разговор между шеф на затвор и провинил се затворник?! Що за тон изобщо! По-долно поведение-със или без стенограма не може да има. Аз на мястото на министър Дянков щях да кажа на Първанов точно с 4 изречения за какво съм дошла:1. Добър ден! 2. Не сте ме разбрали правилно, съжалявам! 3. Не съм на другарски съд и не мога да приема да ми се държи такъв тон. 4. Довиждане!
  Това е достатъчно. А Първанов и останалите 2 сови да продължават да се упражняват в назидателен тон и в четене.
  Ох, гнус ме е от този човек, наистина!

 7. http://politicheski.pogled.info/news/10151/Audio-zapisat-ot-sreshtata-na-Dyankov-i-Parvanov
  Аудиото
  Президента щял да се бори да си изчисти името-ама като президент или като обикновен човек??
  Защото,както и да действа за да “изчисти” името си,действието е за изчистване на неговото си име и следователно не би трябвало за целта да впрегне цялата президенстка администарция-ами като “обикновен” гражданин да се заеме със случая.
  Дали така ще посъпи Президента на РБългария??

 8. Баба ми казваше: “Не плюй върху протегната ръка, че може да ти се наложи да я целуваш.”

  А иначе Шрьодер е виновен 😉

 9. Ако Борисов и Цветанов не стигнат докрай в разследването на източника, приписал на министър Дянков изказването за “младия милиардер Първанов”, ще излезе, че някой далновидно е използвал “прехода” за да си отгледа южно от Дунава цял табун политически, троянски коне – а г-н Дянков като аутсайдер в конското, политическо стадо е избран за идеалното, жертвено животно.
  На кой “бог” е била нужна подобна жертва ще разберем скоро по начина, по който ще отшуми симулираната, институционална криза.
  Сигурно е, че виртуалният побой над непослушника е само част от споразумението. Чрез режисирания медиен шум е откупено малко врема преди да се плати истинската цена.
  Времето е пари – много пари, предложени “на заем”…

 10. Б.Борисов има само един полезен ход-разследване на “Петрол срещу храни” и публикуване на стенограмите от разговорите на Първанов с наставника му от КГБ Путин.
  Мълчанието на Борисов ще го срине, може да иска избори, но ще си ги и получи.

 11. Добър ден г-н Инджев, изпращам Ви линк към интересни илюстрации на добро име :
  http://thepeoplescube.com/red/viewtopic.php?printertopic=1&t=2223&start=0&postdays=0&postorder=asc&vote=viewresult

  от стенограмата разбирам, а и г-н Алгафари обясни в ефира днес, че Президент Георги Първанов има само едното си добро име.
  И си го брани.
  Така трябва.
  Всяка Личност имаща добро име трябва да го брани .
  На всяка цена !

  Моля г-н Първанов,
  най смирено, с уважение към личността и Институцията – Президент на България,
  като историк да си спомни, че дядо ми бе убит с тояги накрай село …
  Имотите му бяха отнети .
  Парите му в банки бяха отнети.
  Пенсионните му осигуровки в Гарант бяха отнети.
  Името му бе окаляно с хиляди съзнателно изречени и написани лъжи.
  Народният съд обяви лъжите за Истина …
  Партията обяви Престъпленията за История …

  В името на една Червена идея !

  Леля ми отиде вчера да запали свещ пред канцеларията му.
  Всички хора като нас проклинат доброто име на всеки, който прегръща идеята ” Диктатура на Пролетарията ” …
  Докато баща ми беше жив го питах ЗАЩО не се бихте за Доброто си име.
  Защо не умряхте или не се измихте ?
  Защо ни създадохте и оставихте на тия ?
  Владимир Йосифов,
  гражданин на България

 12. Странно защо хората продължават да мислият, че тези двамата не са “от едно котило”. Толкова ли са ниско едните или другите много високо, че не могат да се видят би казал Бербатов(или PR-ът му). Или ако питаме същият PR, дали едните знаем кои на са тотални анонимници(Бербатов към българските футболисти: Ако ви е страх, оставате анонимни).Нашите анонимниници обаче много ги е страх.От 1944 г. ги е подгонило шубето и май не му се вижда края.
  Само от време на време им се дава възможност да попълзят.
  Ето поредният случай някой представители на анонимниците (някъде им казват клакьори) да се помолят на др.Борисов да не подава оставка. Защото видите ли ТОЙ даже “не може да им забрани да го обичат”.

 13. Да попитам и аз нещо.Министър Дянков бил засегнал “президента”.Само че в ролята му на президент ли го е засегнал или в някакъв личен аспект.И защо Първанов трябва да използва президенството,за да провежда срещи относно нещо,което го засяга в личен план?

 14. да се огледат и да прозрат най-сетне, че си имат работа тъкмо с остатъците от комунистическия катаклизъм

  Chudia se dali upravliavashtite ne sa chast ot tova…

  Nadejdata mi e che ne sa.

  V protiven sluchai – vsichko e zagubeno za BG…

 15. …а ,по време на това активно мероприятие срещу г-н Дянков………,веждичката/Вежди Рашидов/бе “произведен”/от,за,или във връзка с атомния-заем на кгб/ в академик ……!!! колко ли огромна е матрьошката намираща се в троянския политически кон..?????

 16. ПЪРВАНОВ СИ ОСТАНА НА НИВОТО ГОЦЕ, т.е. ЧУЖД СЛУГА

  Не десет години да е президент, още толкова да се върти на „Дондуков” 1 изпълняващият длъжността в момента ще си остане като манталитет, стил, възпитание и действия продукт на Държавна сигурност, на потайното слугуване на господарите си, с една дума – Георги Първанов никога няма да надхвърли в битието си ГОЦЕ – доносникът, който знае, че тайните му другари ще го подпират, ще го черпят с кафенца, ще го обливат с хвалебствено ливанто, ще го отърват от дъсчения клозет, ще му подарят пушка за 50 000 евро, ще го „съветват”, ще му направят партия, ако се наложи, ще го направят енергиен експерт, но ще си остане перфектният озлобен и злопаметен изпълнител на поръчки.

  Дълго се рових в публичния контекст на скандала „Гоце-Дянков”, прегледах няколко пъти записа на предаването и последвалата стенограма и все повече се убеждавах, че има нещо тайно, неназоваемо, непублично, прикрито, нещо, което възбуди Гоце до пароксизъм, за да се впусне в един скандал изтъкан от неистини, но режисиран по традицията на тайните служби.

  Що ми се струва, че две събития провокираха Гоце да тръгне като пернишка крава през калта. На първо място – Дянков бе категоричен, че България няма да налива пари в проекта АЕЦ „Белене”, а ще търси европейски инвеститор, което си е удар срещу любимите руски инвеститори на Гоце. Буквално на другия ден от Германия долетя новината, че нашето финансово министерство ще получи един диск със сметките на българи в швейцарски банки. По предварителни данни сумите надхвърляли 200 милиона евро.

  Веднага след това последва нелепицата със стенограмата. А акцията на Гоце е лишена от логика, защото е ясно, а и самият Дянков няколко пъти повтори, че цитатът за „президента-милиардер” никога не е излизала от устата му, че е вкаран в някакъв абсурден контекст. Но Гоце и компания му спретват типичен другарски съд и после публикуват в официалния сайт на институцията стенограмата от разговора. Следва скандал, разбира се. Провокиран от безподобния мухльо-президент.

  Мухльовецът, който отричаше агентурното си минало, а после изведнъж се възгордя от черпенето с кафенце и обяви, че „работел за родината”, направо си бил герой от тихия фронт. Гьонсуратът, поднасящ венец на лудия сатрап Тюркменбаши, а после го обслужва цял взвод слуги да отстреля природно защитения козел-архар. А що за мерзавец-егоист трябва да си в деня за национален траур да отидеш на лов в Симитли??! Спомняте ли си изгорелият влак София-Кардам и деветте овъглени трупа? И Гоце с пушката. Прикрит партиен далавераджия, който като шеф на БСП злоупотребява с програмата „Петрол срещу храни”, въпреки резолюцията на ООН за иракското ембарго. А помните ли коленопреклонното писмо до комуниста Милошевич? На същия този Гоце, на който по едно време му приписаха дори прихващане на трипер от малолетна. А застъпничеството му за руските енергийни интереси за мен граничи с национално предателство. Гоце се превърна в типичен търговски представител на една енергийна мафия. Нима не го виждаме? Стана постоянно присъствие на всички ишмедемета на олигарси като Георги Гергов, Валентин Златев или Петър Манджуков, някои от тях награди с ордени с ленти и мечове. Упорито отказва да отговори дали е близък с Маргините и Маджо. С последният бандит май си говорил в президентството. А дали е водена стенограма?

  Ако има останали истински антикомунисти в страната би трябвало да спретнат на Седефчов от Сирищник една кампания за гнусливо презрение. Да си спомняте, че в кампанията си той се кълнеше, че „ще бъде социален президент”, а стана баща на тройната коалиция с мандата на неговите приятели от ДПС? Нали уж трябва да изпълнява някакъв обществен договор? Тук няма място за обяснения за излишната „война между институциите”, ако не се сещате този възпитаник на ДС отдава я започна. Гейтът със стенограмата е само поредното доказателство за изумителната доносническа наглост на Гоце.

  Всъщност този продукт на циганско-граовското виждане за политиката, олицетворява патологиите на ортодоксалния комунист и типичните зависимости на елементарния доносник и се питам дали не наруши Конституцията още когато отричаше подвизите си в ДС. С публикуването на стенограмата от конфиденциалния разговор с Дянков, според мен, бяха нарушени няколко текста на основния закон: например чл. 32, ал. 2 за неприкосновеността на личния живот; чл. 39 за правото на изразяване и разпространение на мнение; чл. 40 за свобода на медиите и чл. 41 за свободата за разпространение на информация. Справете се със стенограмата и събитията около публикуването и`, за да се убедите в невероятната наглост на Гоце. Недопустим за президент език и речников запас, язвителен и настъпателен маниер към министър, който е отишъл с добри намерения на негова територия, дребнавост за минали събития, мнителност и отмъстителност, брутално отношение към събеседника /светкавичното публикуване на разговора/, натрапчиво говорене за пари, заплахи, закани и надменен тон. Не ви ли е срам, че този човек ни е президент?! За Гоце Седефчов става дума, без извинение.

  И още повече ми се натрапва съмнението, че Гоце предизвика скандала 1. Заради отказа на Дянков да съфинансира строителството на централата до Белене и 2. Зададе се постепенно огласяване на тайни сметки на олигарсите в чужди банки. Така ми се струва, без никакво извинение.

  Иначе в стенограмата пише, че казал президента ни – „Аз държа на доброто си име”, но е пропуснал да уточни за кое име става дума, защото при него възродителния процес още тече, т.е. за Седефчов или за Гоце иде реч ?!? Много е важно да се уточни.

 17. В светлината на пресните днешни разкрития, направени от Министерството на финансите считам, че Симен Дянков определено не е човек, който ще си оставе магарето в калта, макар в определени моменти самият той да е затънал до уши в нея 🙂

 18. Слушах записа. Министъра се държи изключително достойно. Накрая Дянков дори не казва „довиждане„ т.е. тегли една м..на на Гоцe&ко. по всички изисквания на англосаксонския етикет за добро възпитание.

 19. Мен ме измъчват въпросите:
  Как такъв човек, като Първанов, може да е президент в държава от ЕС и НАТО?! Как, въобще го избраха 2 пъти!?
  А за случая с Дянков смятам, че Б.Борисов ще се смее последен…
  Първанов прави голяма грешка, като го подценява 🙂

 20. БРАВО ОТ КОГА ГИ ЧАКЪМ ТЕЗИ ИСТИНСКИ АНТИКОМУНИСТИ. АМИН ДАНО СЕ НАРОЯТ ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА ГИ ПОМЕТЕМ ТЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗРОДИ.

 21. АКО! Да, ама не!

  Ако бяхме Източна Германия и имахме до себе си Западна, досиетата на нашето ЩАЗИ щяха да са отворени още през 90-та!
  Щяхме да имаме истинска лустрация!
  И никакви луканови зими, никакви хиперинфлации, никакви червенокожи и дебелокожи деца и внуци на политбюро нямаше да ни яхат и смучат, никакви гоцета, соколи, царе и прочее просъветская сволоч да ни пие кръвчицата!
  Щяха да си кютат кротко в кьошето на историята, доволни, че са оставени да живуркат, без да са минали през мелачката на един нов народен съд, какъвто напълно заслужават!

  И Партията Им нямаше да я има, даже!

  Ако!

  Вместо това имаме Биг Ако!
  Биг-Брадърско!
  Ама не от 1984-та, ами от 2010-та!

 22. Държавата се тресе от лукави и подли номера,които бехя яростно осъдени и от млад външен министър в защита на своя кадърен колега….
  Това вече не е шега!
  За перфиден професор всичко било до първата коприва и махленска свада между две момченца,т.е. като две петлета които се скарали пред поповата врата..
  Дълго време мълчеше обиден,но са го погалили с перце,като верен легионер от цялото президентско войнство и се накокошинил…..
  Не е нито Смолни,нито 1917 г.,но Отечеството е в опасност и макар и да знаем,че от премиера и вътрешния министър,се очаква и смях и неподценяване…каквито и да са правилата на каратето,и двамата,да не забравят,че е въпрос на Време разделно!
  Скапан съм от 48 ч. дежурство и утре,ще добавя по-обширен анализ …

 23. Ве си позволя да цитирам Тони Филипов:
  “Вече половин година откак президентът Първанов (тъй както курвата на Нейтли от романа на Джоузеф Хелър) се появява в публичното поле от всевъзможни ъгли и кьошета, за да атакува безогледно българското обществено мнение…”

 24. Слушах записа на срещата между “президента” и министър Дянков.И Дянков започна да ми става все по-симпатичен.Само не разбрах защо “президента” започна разговора с някакви минали неща,а не започна с голямата му болка,че е милиардер.Като го слушам,не е далече от похватите на ДС.Особено,че Дянков въобще не е знаел,че ще го записват.

 25. Ех,Инджев,Инджев,ама и ти не преставаш да си търсиш ЦЕПЕНИЦАТА!Ако имаше откъде,Тоя плазмодий пак щеше да те свали.Но честно казано сега е толкова зает с енергийните си АВАНСИ,че едва ли ще му е до теб.Пък и без тези грижи…едното соц-ком дебелокожие на подобни човекоподобия ги прави вечни.

 26. Сред цялата медийна патаклама относно мероприятието “Дянков на пангара” нека си зададем логичния въпрос: “КОМУ Е ИЗГОДНО ?”
  Кой е достатъчно могъщ и достатъчно засегнат от лицето Симеон Дянков,че да го поръча за политически отстрел.А за изпълнител на тази “мокра поръчка” да изпрати българския президент.
  И с какво толкова е опасен Дянков,че да му скочат толкова сериозно.И за децата е ясно,че разните му интервюта и изцепки са само формален повод.Ако политиците се засягаха от думи,да са се изтрепали досега.
  Тук обаче ми мирише на нещо голямо!
  На нещо свързано с много пари!
  На нещо свързано с много интереси!
  Мирише ми на Белене!
  И направо вони на Москва!

  п.п.Та преди малко попитах.”Кой е този,който би могъл да изпрати българския държавен глава да изпълнява мокри поръчки?”.
  ТОЗИ,КОЙТО ГО Е ПРАВИЛ ВИНАГИ: РУСКИЯТ !!!!!!

 27. Според мен също няма нужда от съвети.

  Интересно е дали Премиера ще запази Дянков( по мое мнение добър професионалист – без да съм финансист ) или ще продължи да бъде приятел на президента Първанов.

  И в двата случая, на “чалганизирания” ни народ най-много да му се наложи да напише коментар в нечий блог…

 28. За какво добро име ми говори тоя Сирищнишки цървул Гоце? Я, да ходи да си търси 36-те липсващи страници от досието си и да ги завещае на децата, на внуците си, на историята. Докато си търси доброто име да освободи институцията за по-младият, културен и достоен Дянков.

 29. Какъвто ни е футболът, такъв ни е и президентът…, на футболния съюз.

 30. Доста гнусна ситуация и за двете страни. Малко ми е трудно да свикна с мисълта, че от няколко дни всички сме се вторачили в скандала между Президента и Финансовият министър. И то скандал за какво? Толкова ли няма какво друго да правим – криза, безработица, престъпност и разни други подробности от скучното ни ежедневие

 31. прекалено едностранно гледате на нещата. значи е нормално финансов министър да се появява в клоунско шоу и да дрънка всякакви простотии, и никой да ме може да му потърси сметка. това нормално ли е?. значи всички да козируваме на мутрата борисов и неговите подчинени? извинете, но аз поне не помня да са ни управлявали такива простаци.

 32. Издадена е Държавна Тайна! 10 март 2010 Със сигурност, ако се внесе в Конституционният Съд проблема, решението му ще бъде отстраняване на Президента!
  Мисля така, защото с публикуването на въпросната стенограма Държавният глава е разкрил Голяма Държавна Тайна!
  Тайната, че Министъра на Финансите и Вице Премиер на България С.Дянков е некадърен. Дори, не знае какви думи се използват, когато се трябва да се извиниш някому!
  Неприятното е, че се повтаря случая Румяна Желева, като компетентност на министър!
  Всички виждат каква Гола Вода е Дянков, само ГЕРБ-ерите и смешниците от АТАКА са се запънали и с гласовете на депутати гласуваши по диктата на Лидерите си смятат да решат въпроса в НС!

 33. Брилянтно четиво, г-н Инджев!!
  Не помня добре цената на часовника на г-н Гоце, но си спомням, че не беше като за човек от народа!!!
  А иначе ловецът Гоце гръмна с пушката, но да не забравя, че има и рикошет понякога. Халал да му е !!!

 34. Г-н Инджев-добре казано, но с 2 забележки:
  1. Защо намесвате СССР и комунистите?
  Какво са ви виновни тези дето ще се родят не по- рано след 30 поколения/по теорията на Маркс/
  2. Так и не проумвявате, че това е сблъсък на минало и бъдеще в години на преход. Първанов като носител на феодалните порядки и Дянков- като носител на капиталистическите. Един оът за винаги разберете, че България е на преход от феодализъм към капитализъм. И имайки опита на ЕС и Япония. Ние трябва да направим 2 неща:
  1. да вемем реални мерки и по-бързо да заличим феодалните порадки/ ОТ ЕС и Япония има протегната ръка – те този път са го извървяли 400- 500 г.
  2 Какъв капитализъм ще строим- Див ‘американски” Социален” Германски” или вариант” Швеция” или Иконом чудо” Япония”
  според мен по свой собствен път, но с приоритет на “Шведския модел” ще е най- добре.

 35. Ами… БРАВО!!!
  Дано ББ чете тези неща.
  Никой, никога да не забравя, че комунистите са като хлебарките – никога не изчезват и не се променят. И са гадини…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.