Как Станишев се оказа “мистър чист” и защо Борисов трябва да е “мистър чист(ка)”

Водещата световна новина днес е изненадващото за широката (световна) публика решение на САЩ да обявят безвизов режим за пътуване за …гърците. Насред невижданата в историята на ЕС финансова ( и не само) криза в Гърция, тази давеща се страна, която изглежда тотално дестабилизирана, получава жест, за който се борят още няколко десетки кандидати. Бори се уж и България, но още не е пусната в чакалнята дори. За което си има причини.

Хайде за момент да оставим настрана злободневието и злополучното неумение на ГЕРБ да отиграват ситуации, като тази с президентското вероломство.

Разбира се стенограмата е детонатор на процеси, които няма как да бъдат пренебрегнати, но преди да се върнем към тях , нека …да се върнем още по-назад. И да си поговорим малко за геополитиката на голямата шахматна дъска, в която нашите управници сами се поставят в положението на пионки.

Не съм изненадан от мълчанието, с което бе посрещната статията ми, в която говоря за острия конфликт между Първанов и Станишев през първата половина на 2008 г. и за тайния от публиката факт, че тогава Станишев финтира собствени си външен министър Калфин чрез частно лице , уреждайки си спешна среща с президент Буш във Вашингтон в търсене на геополитическа подкрепа срещу настъплението на фракцията на българските путинисти в България. Само някакъв задействан от началниците си анонимник се опита да ми опонира, че пътуването на премиера било подготвено 6 месеца по-рано : сигурно, само че бе спешно задействано и ускорено без знанието на Калфин.

Очевидно е, че никоя от замесените страни няма да потвърди публично такава “деликатна” информация. Може би някой ден, след много години, когато архивите бъдат отворени, ще се види истината, подкрепена с документ. Но кой ли пък тогава ще иска да знае как Станишев е ходил да се оплаква на Буш от Първанов?

Ето защо ние тук сами трябва да си свършим работата още днес, а не да чакаме пак “американците” или някои друг да ни я свърши. Трябва да си изясним какъв ни е проблемът.

Води се тежка, но предимно подмолна борба за това каква да бъде България. Около Първанов гравитират най-ретоградните и агресивни кръгове от руската пета колона в България, за които дори другарят им Станишев не е достатъчно подчинен на играта им. И се опитаха да го махнат.

В интервю за в. “Труд” на 13 юни, буквално ден преди да отпътува за Вашингтон, Станишев беше яростно нападнат от Първанов. За първи път от създаването на тройната коалиция соченият за неин архитект – президентът Георги Първанов, нанесе силен удар на премиера Сергей Станишев в тежкия за правителството период в очакване на остро критичен доклад на Еврокомисията.
Взимайки за повод факта, че няколко премиерски съветници са в управителни съвети на държавни дружества, Първанов индиректно го сравни с Виденов, припомняйки “лошия спомен” от управлението на “един друг премиер, който загуби много, именно защото разчиташе единствено на съветниците”.

Повтарям, Първанов сравни Станишев с Виденов, което е най-злостната форма на партийно заклеймяване от неговата уста. Така, по свойствения му злобен и вероломен начин на действие, който виждаме и сега в случая със стенограмата, го изпроводи на среща с президента Буш. Което не му пречи лицемерно да се представя за пазител на институционалната девственост в отношенията по върховете в държавата му.
Къде му беше тогава целомъдрието на държавник, който буквално изнасили пред целия свят своя съпартиец в качеството му на премиер, поставяйки го пред невъзможността да му отвърне точно в тази ситуация?

Вестник “Сега” написа на следващия ден:

“Социалистите избягваха коментари. В неофициални разговори обаче повечето от тях не скриха, че са изненадани от острия тон на президента”.

Вестник “Капитал” цитира свои източници от Вашингтон, според които има нещо необичайно в демонстрацията на гостоприемство от страна на американския президент, която излиза извън рамките на протокола.

Асошиейтед прес добави към това, че Буш е показал по-голяма от очакваната подкрепа за Българския премиер точно когато ЕС критикува България за слабости в борбата с престъпността и корупцията.

Това му дойде в повечко на Първанов и той се появи в интервю за Нова телевизия, където в отсъствието на премиера ехидно обеща да не сваля кабинета, но да си поговорят двамата сериозно, когато се върне ( точно в същия стил моя скромна милост беше уведомен по телефона, че ми се спира телевизионното предаване и ще си поговорим за моето уволнение, когато началник ми си дойде от чужбина, защото съм бил уязвил президента с един въпрос към него). На което придобилият смелост Станишев отвърна кротко от Америка, че съветниците, за които го атакува Първанов, били неговите очи в съответните бордове на директорите.

Коалиционните партньори на Станишев се разделиха тогава в позициите си. ДПС подкрепи Първанов, а НДСВ ( чрез Олипми Кътев, разбира се, царят с такива дреболии не се занимава), видя в атаката на Първанов “Боянски ливади -2”. В този смисъл грешат в номерацията днес онези, които наричат “Боянски ливади – 2” отмъщението на Първанов срещу Дянков със стенограмата.

Сред подкрепящите Първанов след интервюто му в “Труд” беше и столичният кмет Бойко Борисов ( което не го слага автоматично в групата на първановите хора).

Нека сега направим връзка между днешната новина за отпадането на визовия режим за гърците и онова посещение на Станишев в САЩ през юни 2008 г. Единственият документ, който тогава беше подписан от него ( като прикритие на истинската цел на визитата), беше “Междинно споразумение за влизане на България в програмата на САЩ за безвизово пътуване”. То така и си остана междинно. Толкоз за “подготвяното от 6 месеца” посещение на Станишев…

Гръцкият социалистически премиер Георгиос Папандреу изрично подчерта днес, че няма някакъв американски план за спасяване на Гърция, с което иска да каже, че не е поемал неприлични ангажименти, за да получи такъв “подарък” във Вашингтон като внезапното отпадане на безвизовия режим за неговите сънародници. Но каквото и да каже е очевидно, че в труден момент САЩ дават рамо на своя съюзник от НАТО по геополитически съображения.

Нещо подобно може да се каже за случая с посещението на Станишев през юни 2008 г. в САЩ. Нахъсаният от своя патрон Путин след януарската му визита в София наш президент беше прекалил с натиска си върху Станишев и понеже зад това прозираше план за овладяване на България чрез руската пета колона, се наложи демонстрацията на близост между българския социалистически премиер Станишев и Белия дом.

Смисълът да знаем това е в сериозността на факта, че сме бивша колония на СССР и Русия не иска да се откаже доброволно от каквато и да било форма на контрол над нас. Стига да има начин. Както прочетох да пише анализаторът Аспарух Панов, руската пета колона е по-опасна за България от самата Русия. И това е точно така!

Известно ли му е всичко това на Бойко Борисов? Той как си обяснява, че на 12 юни 2007 г. президентът Буш нарече в София премиера Станишев “господин чист”? На което пък Първанов, изправен до Буш, контрира, че лично той си бил еднакво близък с него и с Путин. Да не би Буш да е нещо съмишленик на Станишев? Не, това се нарича геополитика – когато бъдеш поставен пред избор от геостратегическо значение, избираш по-малкото зло, пък макар и да е социалистическо ( каквото е гръцкото в момента, например).

По този повод Борисов трябва да знае, че от него с очаква да бъде “мистър чист(ка”).

Оставете ги американците, те се оправят и без нас. С нищо не са ни длъжни . Ние сме тези, които трябва да се определим, ако наистина сме граждани за европейско развитие на България и желаем да вървим в крак с напредналите, а не да се връщаме към колониалните си корени. Само тогава ще можем да разчитаме на нещо повече от това да ни спасяват от …самите себе си.

35 мнения за “Как Станишев се оказа “мистър чист” и защо Борисов трябва да е “мистър чист(ка)””

 1. Много точно. Друг е въпросът дали Гоце е водачът на руската пета колона или е поредната марионетка. Залагам на второто, защото ми се струва, че Гоце няма интелекта на какъвто и да е водач.

 2. Браво!!!

  Много силно и много стилно!

  Дано този блог се чете освен от гоцевите съгледвачи (в това съм напълно убеден) и от такива (например като И.Кръстев, И.Прокопиев), които имат някакъв глас при конструирането на (и надявам се и при неформалните политически обсъждания в) ръководството на настоящото правителство.

  Ха дано, ама надали, както и при всичко останало в “турския кенеф”.

 3. Господин Инджев, гръцкият премиер беше преди това на посещение в Русия, акo не се лъжа. Спомена се близостта на двата народа – културно и религиозно и т.н. Да не забравяме, че Русия е наследникът на Византия все пак:-). Гърция заплаши, че могат и да кривнат от правия път. И спечели. Станишев се е възползвал от същата тактика, но той пък беше кривнал вече.

  Моето скромно мнение е, че Борисов не би могъл да си позволи подобен ход, за да си “изпроси” нещо от САЩ, защото най-малкото Русия няма засега амбиция да строи АЕЦ в Гърция, което значи, че Папандреу и да е обещал нещо на Путин, то няма да е било от мащабите на “Белене”. Идея си нямам какво би било еквивалентно като предложение от американска страна на 1 млрд. евро, които са вече похарчени за централата. Преполагам, най-доброто би било съвет да се откажем от тях. Аз съм за, освен ако не се намери този заветен западен инвеститор (надали;-)).

  Ако правилно съм разбрал статията обаче, акцентът е, че Борисов не се е разграничил ясно от Първанов. Още по-конкретно, че има някаква игра Борисов-Първанов, че Борисов се прави на “гражданин за европейско развитие на България” само за пред хората и ЕС, а всъщност тайно подпомага и прокарва политиката на Първанов. Ако е така, Дянков незабавно би трябвало да си подаде оставката, заявявайки на всички, че не играе двойни игри и че е бил привлечен под фалшив претекст. Досега това не се е случило. Интересно е какво мисли Кристалина по всичко това. Според мен мълчанието на Борисов се крие в неща като ИРМ 2 (защо никой не обърна внимание на това в стенограмата?) и (все по-)възможния инвеститор(какво ли са си говорили с комисаря) за АЕЦ-а.

 4. Ако трябва да бъда честен, статията е много добра. И все пак какво са ” дали ” гърчетата за да не ручат жабетата.

 5. Въпросите за изводите от историята са много важни за да се даде правилна оценка за настоящето.Да не стане така както с английския език,до като едни го учели други ритали мачлета.А пък до като едни се мъчили да правят демокрация в България,други избирали по малкото зло.Така е винаги,въпрос на стратегии,геополитика и тук таме гейполитика.

 6. Поздравления за анализа г-н Инджев. Дано тези, към които е адресирана статията да я прочетат.

 7. “И как ще щурмуваме, моля”.
  “Мистър чист” продължава да си мислят много, че е бил Жан Виденов с 50% на изборите през 94-а.
  Да ама не ще каже някой. А масовата приватизация?!
  С същия процент, даже и по-вече, 97-а дойде блондинът с РМД-та. И само с тях ли.
  И “бяла книга” писа за Виденовото управление. И като писа, къде е днес примерно “острието” на тази масова приватизация, друго пернишко л…. Калин Митрев ( б.р. в борда на ЕБВР от тогава и до днес). И защо нямаше чист-ка за обраните ваучери на хората (б.р. боновите книжки)!?
  Защото следваше римейк под друга форма. РМД! И такова животно създадоха- гениално щом трябва да се краде.
  След четири години мадридският “глист”( 2001 и той с 50%) също понечи да тръгне с “бяла книга” и о ужас! Каква ти книга! Когато аха да си помислищ, че нещата потръгват и … .
  Ако само се присъждаше Нобеловата награда за кражби! Започна се неистова, долна, нагла, продължаваща и до днес кражба на бюджета, вкл. и европейския с обществени поръчки, испи, фарове,прожектори и п*тка им майна на всички негодници! За последнното г-н Инджев съжалявам!
  Има няма 50 бяха и процентите миналото лято.
  Е тогава!
  Защо ли го е написал Апостола това НАРОДЕ???? .
  Кога най-после ще си познаем лидерите. Същите които “могат да забранят да ги обичаме”.
  Същите за които не е необходимо да знаем какво правят всеки ден ( б.р. днес примерно “човекът слънце трябва да открие ПСОВ в кв.М.Рудник – Бургас и 1/3 детска градина )
  Същите които ще отнемат на хората възможността да са опозиция в собствената си държава.
  Г-н Инджев, сериозните журналисти знаете отговора. И имате възможност да покажете верният алгоритъм.

 8. Боже Боеее! И сега кава стана тя? Гърците ще си пътуват безвизово до САЩ. За разлика от българските комунисти които пътуват визово, пир свободен достъп до визите. Българските некомунисти пък ще продължат да си пътуват само след като спечелят зелена карта и след получаване на разрешение от посолството на САЩ. Да не би да сбърках. Проверка.. Грешка няма – оглеждам се и.. констатирам, познатите ми, бивши членове на БКП – всичките са там. Сбърках, част от тях са си тук, но на повечето наследниците им са там.Форте! Както го изпълнява В. Найденов – ТАМ, сега (не преди 100 лета). Ех Американци, ама вие си ги обичате, защото идват от България с парите си. Ние парици си нямаме. Ще ни проучват и виза няма да получим, защото ще ви тежим на кесията (бюджета).

 9. Бившата метрополия има вековен опит с петата си колона у нас.Излишно е да споменавам детронаторите на Батенберг,Драган Цанков,Стоян Данев,фамилиите Гешови,Заимови и т.н. Сегашните реалии й налагат да прикрива част от колоната,с цел постигане на значими нейни задачи.И това не е нито конспирация,нито нещо сложно и нелогично.То е тактика породена от необходимостта. Ще прибягна отново до исторически паралел. По времето на Стамболов, Русия постига целите си не с помощта на отявлената пета колона,а с помощта на княза. И е много жалко,когато интелигентните хора,милеещи за България виждат нещата само в черно и бяло и се надяват на добра воля от самовлюбени личности.Метрополията не разчита на случайности.Тя е империя от векове и си опича работите от далече!Самият Стамболов на смъртния си одър е промълвил:”Сгреших!”.Къъсничко е било и за него и за България.

 10. Призива Ви от миналата статия да се коментира “В десетката!”,е изпълнен стопроцентово със сегашната,от която става ясно,
  защо “Октавиан” подари на г-н Буш,колело,а по-късно бе анатемосан от свои и чужди….
  Освен,че е д ъ л г а!!! и въпрос на друго време,когато проговорят архивите…. САГАТА,сама по себе си,би трябвало да зарадва премиера и вътрешния министър,тъй като допълва предишния ми коментар,
  защо водещ на блога и съфърумците не са врагове на ГЕРБ и Първия консул, и защо цялото президентско
  войнство,продължава злостно и злобно да тормози България…
  Никога и никакви обстоятелства-
  заради държавността-не биха ме радвали,ялови реколти и предстоящо
  сбъдване на прогнози,за европейско
  развитие на България,но примера с Гърция,Полша,и др. са сигнал,
  какво ни чака,ако се правим на интересни….и изобретателни по троянски….
  Всичкото е адски тъжно,защото,
  казано по друг начин,в глобалното противоборство,като умения,не е изгодно,дори за самата Русия,
  колкото и да НИ е свикнала
  още от Плевен и Осман паша!!!!

 11. Благодарим за анализа, г-н Инджев, само малко сложен беше. Простете нашата некомпетентност в международните игри.

  Значи връзката е, че и в двата случая САЩ удрят по едно рамо на съответната балканска държавица. И се подписва “споразумение за безвизов режим” в някакъв вид? Кодова дума ли е някаква…

  Ок, това се нарича геополитика – подкрепа на социалиста Станишев, подкрепа на Папандреу. Това мисля че е разбираемо.

  А каква е връзката с Борисов и “мистър чистка”? Какво трябва да изчисти той, петата колона ли?

 12. Който желае, може да приеме следващите редове в рамките на шегата:
  То какво излиза сега, четейки съобщението за дружеското потупване по рамото между две сходни идеологии? И да бяха спечелили социалистите изборите у нас, ние нищо нямаше да загубим. И без това Бойко не се е засилил да прави някакви осезаеми реформи в дясно. Дори можеше да спечелим безвизово пътуване в Щатите. Нали съществуват разногласия между Станишев и Първанов за вождизъм над петата колона. Току виж Серьожа, за да си го изкара на Гоце, замразил строежа на атомната. А това вече, и без да представлява иноваторско решение, си е за снимка пред знамето и заслужава чер(ве)нокожото Хау на Великия Вожд от Вашингтон.

 13. Г-н Инджев, най-важният въпрос, който стои пред Вас,а и пред нас като Ваши читатели и единомислещи хора, е как Вашите статии и коментари да станат известни на колкото се може по-широк кръг от хора! Не може да се разчита, че всички имат постоянен достъп до Интернет, за съжаление. Особено след последните събития, съм шокирана как се отразява информацията и се филтрират участниците по ТВпрограми и новини. Но Вие трябва да се борите за достъп до по-голяма аудитория, сигурна съм, че има много хора в БГ, които имат нужда от Вашите анализи, а не от “актьори”, които не слизат от сутрешните ТВ блокове (особено са ми омръзнали някои т.нар. политолози / социолози -собственици на агенции за социол.проучвания и голф игрища)…

 14. Господин Дончев, аналогията Ви е доста интригуваща. Предполагам, че в ролята на княза визирате Борисов, а сегашният Стамболов предтсавлява Дянков(?). Поправете ме, ако греша. Поради миналото на Борисов съм склонен да помисля и върху такава хипотеза. Въпросът ми е, как може публично да се разобличи княза в този случай?
  Да се поиска да направи нещо, което той няма да стори, примерно. Или да отговори директно на някакъв разобличителен въпрос? Какво би трябвало да е това нещо или въпрос? Играта е доста голяма и косвени доказателства не са достатъчни споре мен. Моля, нека спекулираме по темата. Аз би било: нека Борисов разясни какъв му е точно страха от опозицията(!!!????) по повод “Белене”.

 15. За С.Николов и с уважение:
  Привлича ме Вашата добронамереност и и честност,по отношение на дилеми от висшия пилотаж,които за по-кратко и ясно,могатда се нарекат курвенски работи,обслужвани ,и в империи и в балкански държавици,от скъпо струващи субекти…Едва пристъпващ под ръката на И.Гарелов,покоен български писател изправен пред самият папа Йоан Павел II,го каза най-добре:”Малките държавици,Ваше Светейшество са като децата,когато
  се дърлят….!”
  Когато Буш изслуша г-н Първанов,впечатлен и трогнат от искреното желание на последният да бъде интересен и убедителен,взе че случайно “подбра” на път и Октавианчо,за да си похортуват,защото ЦРЩ и ФБР са го нахортували много преди това….кой кой е в София…
  Калесването на И.Инджев към Борисов,комуто книжниците и фарисейте бавно източват кръвта и пилят нервите,е като каратист, не си умножава враговете,особено сред тези които гласуваха за него,както на времето и за Царя,защото сивата иконоимка е превзела България и ….няма право на грешки в прочистването
  …както БКП подучена от КПСС,не е посмяла да го направи при вевръстен цар и невръстно ОФ…
  Нещо повече покойният Борис III вероятно!!! е знаел в Москва с немски армии пред вратата й , от Молотов,какви са плановете за България преди Ялта и Техеран,до което няма да ме изненада,ако стигнат и бъдещи управляващи тандеми в Русия и нейната имперска дипломация,където не си играят на скарани петлета пред вратата на попа….
  И това и много още се очаква от
  “Първия консул” и премиер Б.Борисов..
  Благодаря че ме изслушахте,но това е което казва и Иво,когато ни връща кам правилната България,а не към “тъгжно известните й колониални корени”
  И това би било разбрано и от господата Путин и Медведев,

 16. За С.Николов и с уважение:
  Привлича ме Вашата добронамереност и и честност,по отношение на дилеми от висшия пилотаж,които за по-кратко и ясно,могатда се нарекат курвенски работи,обслужвани ,и в империи и в балкански държавици,от скъпо струващи субекти…Едва пристъпващ под ръката на И.Гарелов,покоен български писател изправен пред самият папа Йоан Павел II,го каза най-добре:”Малките държавици,Ваше Светейшество са като децата,когато
  се дърлят….!”
  Когато Буш изслуша г-н Първанов,впечатлен и трогнат от искреното желание на последният да бъде интересен и убедителен,взе че случайно “подбра” на път и Октавианчо,за да си похортуват,защото ЦРЩ и ФБР са го нахортували много преди това….кой кой е в София…
  Калесването на И.Инджев към Борисов,комуто книжниците и фарисейте бавно източват кръвта и пилят нервите,е като каратист, не си умножава враговете,особено сред тези които гласуваха за него,както на времето и за Царя,защото сивата иконоимка е превзела България и ….няма право на грешки в прочистването
  …както БКП подучена от КПСС,не е посмяла да го направи при вевръстен цар и невръстно ОФ…
  Нещо повече покойният Борис III вероятно!!! е знаел в Москва с немски армии пред вратата й , от Молотов,какви са плановете за България преди Ялта и Техеран,до което няма да ме изненада,ако стигнат и бъдещи управляващи тандеми в Русия и нейната имперска дипломация,където не си играят на скарани петлета пред вратата на попа….
  И това и много още се очаква от
  “Първия консул” и премиер Б.Борисов..
  Благодаря че ме изслушахте,но това е което казва и Иво,когато ни връща кам правилната България,а не към “тъжно известните й колониални корени”
  И това би било разбрано и от господата Путин и Медведев,

 17. Добър ден г-н Инджев, виждал съм доста лоши хора.
  Отдръпвам се с отвращение от черната им душа.
  Всеки път, когато покажат очите на Президента г-н Георги Първанов, се стряскам и сменям канала.
  Много мрачен поглед има този човек.
  Ако имах син – щях да го махна от България за да не служи на такъв Главнокомандващ.
  Лош поглед имат доста хора от Партията му.
  Лоша работа.

 18. Не само погледът им е лош, на тези уроди душата им е черна.

 19. Не само погледът им е лош, на тези същества душата им е черна.

 20. Е,г-н Йосифов,лош поглед като на див сибирски вълк.Но този хвърля бумеранги.

 21. Благодаря на “кардинал Ришельо” за обясненията. Честно казано, пак останаха въпроси, но… Кой е Октавианчо, когото Буш е подбрал на път?

  Както и да е. Не разбирам от дипломатически игри, но си мисля следното. България е малка държава на кръстопът. Винаги ще има паритет между външните влияния. Нито прозападните, нито руските сили ще вземат някога пълен превес…

  Но ако може все пак г-н Инджев да коментира, кое свързва трите теми в статията? (Станишев, Гърция, и премиерът Борисов)

 22. Много е сложно за моята скромна особа да коментирам тази тема. Напълно съм съгласна с написаната и от автора и от форумците. Само ще кажа, че наистина комунистите от доста време са в Америка.

 23. Господин Иванов,предполагам,че правилният ход на Стамболов, в онези години,разбира се, би бил да не подава оставка, да разширява привържениците си/създаване ускорено на средна класа,неподатлива на манипулации и фундамент на национализма/, разобличаване на княза и ограничаване на влиянието му,както и намиране на сигурни съюзници сред големите държави и в региона.

 24. С.Николов:
  “Октавианчо” е умалителното на император Октавиан,племенник на Юлий Цезар и стълб на първия триумвират,във втория участвува
  и самият Антоний,когото Клеопатра допуска в ложето си след като е ощастливила вече и самият Цезар….
  Когато С.Станишев взе,че замина ненадейно за Габрово и призна пред комунисти и “ендесевейци”,
  как се е учил от Царя,си рекох,че това момче,ще успее и го кръстих Октавиан,което е известно в блога…Които са следили,помнят,че съжалих и се извиних….
  Понятно е,че един кардинал,няма да бъде допуснт в МС и както се случва при мен,на сегашното ми работно ми място внезапно дойде дама,на която бе казано лично,че е важно да го видя…Сигурно го е направила,но от него ни кост ни вест,а се размина с важни житейски поуки и ходове във Вашингтон,които не са останали,
  незабелязяни….и в София…
  В самия блог,когато участвувам с името си,някои пощуряват от злост и злоба,но така ни било писано,а по-важното е,че мен тази ченгесарница ме затисна отдавна,а него го надцака друг…
  Николов,Гърция и Турция винаги са били управлявани от умен политически и военен елит,дори румънци,сърби,чернгороци и македонци,ако щете…
  Призивът на Иво Инджев е Бойко да не се бави,а да чисти столетна смрад в авгиеви обори,тъй като прецаканата най-напред е България и хората са го избрали за това…
  Нашите лични съдби са тъжно явление като тези на хиляди други,а племето ни освен ебливо и завистливо,но и отмъстително…,не понася дори един Бербатов!
  Междувпрочем,сякаш ни “чува” тъй като е наредил паметни бележки за всички простотии по време на тукашния тримувират…

 25. Изключително точна и много важна статия по повод на геополитиката и нащите “умения” в нея! И тук вземайки повод от коментара на МИТКО: “И все пак какво са “ дали “ гърчетата за да не ручат жабетата.”, мога да кажа , че за разлика от нас гърчЕтата са хитречЕта, докато ние сме само простачЕта! Като си помислим например кой има изгода от петролопровода Бургас-Александрополис веднага ще стане ясно за какво става дума. Та затова иде реч в прекрасната статия на Иво. Дано я прочетат управляващите! Много ще им е от полза.

 26. Благодаря, господин Дончев, но как би трябвало да се разобличи княза? По онова време разбира се:-)

 27. Тоягата има два края.Не би било лошо да си припомним кои са двете най-лошо ударени европейски държави,през последното десетилетие.Сърбия и Гърция. Това, което им се случи, ще им грее десетилетия напред.По някаква случайност, те са между най-големите руски приятели в Европа.Има още една държава, много голям приятел на Русия…

 28. Г-н Инджев, очаквам от вас да бъдете на предстоящата пресконференцията на президента Г. Първанов и ако ви позволят, да зададете поне един въпрос от многото които биха задали четящите вашите статии и коментиращи по тях.

 29. Do S Nikolov

  Но ако може все пак г-н Инджев да коментира, кое свързва трите теми в статията? (Станишев, Гърция, и премиерът Борисов)

  Ne sam Ivo Indjev, no ne se sdarajam

  tova koeto gi svarzva e Rissia, KGB.

  S dumi prosti – ne shtem KGB i tehnite kukli na Balkanite.

  Sega po-iasno li e?

 30. едно предложение към ГЕРБ- референдум искате ли гоце за президент пък след това нека да видим как ще стои на Дондуков

 31. Г-н Инджев,
  Ще ми се да коментирате днешната среща на г-н Президента с ученички от столичните училища. Направо бях “ошеломлен” от бисерите му,както и от мъдри предложения от страна на гостенките му като това как да пестим вода,спирайки крана докато си мием зъбите…

 32. Блестящ анализ!Позравления г-н Инджев!

 33. До DOKO: Благодаря за пояснението. Разбира се че КГБ никой не ги иска. То никой не ни и пита де, но все пак.

  Но КГБ и Гърция? Пак остава нещо неясно.

  Струва ми се че г-н Инджев искаше да каже нещо повече, за някои неща само загатна. Затова помолих за коментар от негова страна за връзката между трите теми. Както и да е.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.