Главата на държавата се плези на Брюксел пред децата на България

“Ние свикнахме от предишните десетина години да ходим в Брюксел да се оплакваме или да се оправдаваме. Вече ми е обидно да го правим”.

Познайте кой го казва. Жорж Ганчев? Велко Вълканов? Волен Сидеров?

Не, това е поредното завръщане на Георги Първанов към корените му – явно ще търси отново легитимност в национализма, откъдето започна кариерата му като учредител на ОКЗНИ с мисия да се внедри от името на партията си.

За целта на поредния си завой Първанов употреби днес детска аудитория като фон за посланието, разпространено от телевизиите тази вечер. Какво да му кажат? Зяпат го децата. И се усмихват. Камери и светкавици са това! Така Първанов не се посвени да употреби красота ( на децата), която обаче едва ли ще спаси света на българската олигархия, вбесена от намесата на ЕС като единствен истински предпазен механизъм пред пълното мафиотизиране на страната ни.

Впрочем, когато отиде да се снима с деца в дома за изоставени деца в Могилино, където красота не може да намери и най-циничният от циничните му съветници, Първанов даде ясна заявка, че няма задръжки да спекулира нито с детската красота, нито с грозотата на гледката от детското страдание. При това в Могилино отиде едва след като минаха много месеци, за да се забрави грозната му реплика след потресаващия филм на Би Би Си за Могилино – реплика, според която документалният разказ на англичаните не бил направен с “любов към България”.

Брюксел си “позволи” чрез своята служба ОЛАФ да прати на подсъдимата скамейка спонсори на Първанов. Колкото и да се гърчи, травмираната българска Темида ще трябва да си свали превръзката от очите и да постъпи като германската й посестрима, която вече прати в затвора германските съучастници на първановите спонсори.

А Първанов бърза да я изпревари и сваля маската на “европеец”.

През “предишните десетина години” Първанов мина през какви ли не метаморфози. От интимен партиен другар на Милошевич стана дистанциран от него “модерен ляв”, който убеди БСП да преглътне НАТО, за да яхне натовска България и да я оседлае като руски троянски кон, пришпорен от милиардите на енергетиката – тема, която не пропусна да обсъди пред камерите на детски фон и днес!

През предишните 3 години президентът на европейска България не беше поканен нито веднъж в Брюксел. Беше там за пръв и последен път “по устав” като президент на току що приетата в ЕС България на 1 февруари 2007 г. , но държа тогава толкова неадекватна реч, че трябваше да минат цели три годи, преди да го пуснат пак на същата трибуна.

Междувременно Първанов стана световен шампион по срещи с Путин сред европейските държавни глави.

Да ни е честит новоизпеченият евроскептик, същият, който май и Путин ще изпържи, стига да може и да му е важно за личните проекти!

52 мнения за “Главата на държавата се плези на Брюксел пред децата на България”

 1. Г-н Инджев,
  Какво мислите за тази пресконференция в петък? И не трябва ли най-големия страх на Първанов да се сбъдне? Да има недоволни граждани пред президенството за да може да му се постави като въпрос от журналистите. Все пак дори и 200 души колкото бяхме в неделя са достатъчни да го изнервят.

 2. Друг вид “плезене”ще откриете на http://www.svobodanews.ru/content/article/
  1972366.html : Почему Марина Салье
  молчала о Путине ?/02.03.2010,15:37
  Анастасия Кириленко,Юрий Трофимов/

 3. Направо съм потресен. Първанов дълбае още надолу в дупката. Просто не очаквах такова нещо. Да се криеш зад деца и да отправяш атаки срещу хора, които не могат да се защитят в момента. Не, не е истина просто. Как обработва децата само! С приветливост, с усмивчица, а направо ги изна… морално. Цялото му държане има всички признаци на пед…. Налагам си автоцензура, защото преди години имах уважение към него. Знам, че го казвам за българския президент, надявам се в действителност да не е такъв. Съжалявам, силни думи, но съм силно афектиран. Определено търси конфликт и се чувства безнаказан. Това не са ти пионерчета, аланкоолу!

 4. е все пак беше в брюксел(по случайност) наскоро. и си наговори дежурните глупости

 5. Нека да делим хората на подлеци и доблестни. Другото е “лайняна” политика. Гуце не е от доблестните. Той има нужда да си изчиства насраното от самият него име. Той е насрал не само себе си, ами и партията от която произхожда и семейството си и децата си. Никои не може да му забърше лайната. Честито на всички Българи, които търпят робството си. Ами търпете, но не се оплаквайте. Или излизате на барикадите, или си смучете палците и страхливо си облизвате задните части.

 6. И аз гласувах за този човек. Ужас.

  Да, той така си беше уредил. Уговори Бойко да не се кандидатира за президент и останаха със Сидеров на балотаж. Как няма да спечели убедително.

  Но щом не се посвени да използва децата, войната е вече без правила. Което говори за отчаяние.

 7. Ха,ха,ха…ха, тъй, Иво!
  Всеки ден по една политическа статийка за Гоце, белким си научи урока…”Не дърпай на журналист ухото, да не му се боднеш на перото!” 🙂

 8. По всичко изглежда,че краят на маскеният бал свършва скоро и маските задължително трябва да се свалят от което ще стане ясно че:
  1 Първанов не е млад евроскептик
  2 Станишев не е модерно ляв
  3 Доган не е нито прав нито в движение
  4 Симеон не е цар
  5 Янев не е жътвар земеделец
  6 ……
  166 България не е това ,което трябва да бъде

 9. Attn.: Mr.David P l o u f f e – Washington
  Sir,thanks for your attentive message d.d/12/03/2010 for the events,as they evolve in Washington and Congress about health care Reform.
  We have in Sofia a l s o similar (bee)hive after recent news ref. Greece and Euro Atlantic Partnership.
  Furthermore, some p e c u l i a r “s l a v i c” adjustment to the sadly known Euro s c e p t i c i s m.
  In any case am aimed to turn your attention, filed even in April 2008,that Russian Diplomacy,as known world wide,might be not under rated and actual efforts of President O b a m a,after other 8 eight of his not so successfully predecessors,would be able finally to succeed,
  because after 100 years America need to face planetary challenges with a health people.
  Regards

 10. Единственото важно нещо за Първанов, като за всеки истински син на партията, са власта и личния интерес. Той нито се е спирал, нито ще се спре пред нещо, колкото и низко и отвратително да е, за да задоволи своята перверзна страст да се предсставя като обединител и спасител на нацията. Все по-натрапчиво в последните години злоупотребява с младежка аудитория, това вече е традиция. Там няма кой да го апострофира и да му каже истината в очите. Това е дълг на хора като Вас, г-н Инджев, който Вие изпълнявате всекидневно, за което Ви благодаря!

 11. Спомням си, когато Путин дойде на власт, как беше представен застанал всред гора от млади елхички, а озвучението беше Руският химн или “Интернационалът” или нещо подобно!
  Ученикът и последователят му Първанов е много по-циничен, надмина многократно учителя си! Онова все пак бяха елхички, а не дечица! Или у нас даже и на дечицата се гледа, като на декор!

 12. Атакизма на Долен Сидеров с обиколките на Яне-получава се заканата да Първанов да обикаля България и да сее евроскептициъм и токсичен песимизъм. Започва се тотална идеологическа и пропагандна война с българския народ,след като Боса лично застава зад микрофона . След 10 години начело на държавата- агент Гоце ще обяснява на българина как да живее по добре,намира виновни за това,че не живеят добре=..”някои които се учат като вляат в правителството и парламента…”Избира децата-чисти ,неопетнени,неосведомени-да им омърсява съзнанието.За такива дела Господ Ийсус Христос каза-..”Тежко и горко на тези от които идват съблазните…”.

 13. “Или у нас даже и на дечицата се гледа, като на декор!”Гоце мръсен циник, ВЪН!!

 14. Макар, че никога не бих гласувал за това… “нещо”, жал ми е за детските души които са го направили. Именно за тях трябва да се борим и молим.

 15. Ннаа ръв поглед това, което искам да споделя сега няма много общо с темата. Но само на пръв поглед!
  Преди време, на връх националния ни празник 3-ти Март Иво написа една статия: “ГМО – Генно модифицираното освобождение” Струва ми се обаче, че по този начин много тясно се разглежда понятието ГМО! След като години наред се ровя из това виртуално пространство на информацията, наречено Интрнет, най – пражилната трактовка на ГМО е Генно Модифицирано Общество! И ми хрумна една формула, която би могла да се окаже не по – малко велика от Айнщайновата: E= Mc²! Тя може да се напише така: GMS = I, което означава: Genetically Modified Society = Internet, или на Български; ГМО = И (Генно Модифицирано Общество = Интернет).
  Не бързайте да ме критикувате! Знам много добре предимствата на това виртуално информационно пространство. Но то има един много важен основен недостатък. Виртуално е! И, както беше много добре обяснено от Съветският академик Горбовский в прочутата му книга “Светът в 2000 година и след това” (издадена у нас на времето), медиите и всички виртуални пространства, макар и теоретически неограничени, са на практика много лесно и много добре контролируеми! Какво от това, че има написани толкова много книги от Солженицин или Пастернак, когато не се издават и поради това нямаме лесен достъп до тях. Какво от тъова, че го има блогът на Иво Инджев например, когато ” баба Гицка’ нито може да го прочете, нито да го разбере, ако склучайно прочете нещо (в Интернета, за който дори не е и чувала!) А и ние само пишем и критикуваме, на практика само за да задоволим съвестта си, че сме свършили някаква работа. Да свършихме голяма работа, ВИРТУАЛНО! И сме морално удовлетворени, пак ВИРТУАЛНО! И затова резултатите от нашата работа са ВИРТУАЛНИ! И живеем с чувството на пълноценен живот – ВИРТУАЛЕН!
  Но такива като Първанов – Гоце ни се плезят от екрана съвсем РЕАЛНО! И доволно потриват ръце смеейки се на свободните ни ВИРТУАЛНИ реакции и действия! Освобождаваме напрегнатите си нерви пред “Стената на плача”, нареченая по съвременному Интернет!
  Ето това ми се искаше да споделя с всички вас от форума. Защото докато се пулим ВИРТУАЛНО пред екраните, оттатък пред камерите, ще ни се плезят съвсем РЕАЛНО!
  Поздрави на всички!

 16. Преди време маркирах все по-видно
  положение на “върха на иглата” за потенциалната тройка,четворка,
  петорка и т.н. за исторчески заслужили български държавници от възможнота за България,”по-росна” китка от нашенски политици-държавници,след отстрелването на някои по пътя…до утврждаването на истинската “Великолепна тройка”…
  И като гледам как “Галерия” захапа и И.Костов вчера,бих бил склонен да приема,че упражнението с импийчмана,ще избистри водите около привнесения чехски и др. евроскептицизъм,а България да реши защо европейските практики по същество,определят и конституционно церемониалния характер на президентската институция…
  Ръзхвърлянето от ББ и парламента на другите ключови позиции при разпределениено властите,ще облекчи,все още неукротеното тщеславие у “герои” на прехода,за нейното европейско развитие….
  Защото Гърция ни е пред очите,а ние и като “отличници” и т.н. и т.н.,сме като катъри,защото конете
  и троянски дори,са все пак някакви мъжкари….
  Възможно е и “номерът”,да не мине,но следващият би бил зорлем изпросен,ако не проработи отново инстиктът за само съхранение на държавносттта…

 17. Сще вчера, когато видях в новините тази случка си казах: “колко е изпаднал този човек, знае, че от възрастните може и да не получи подкрепа, затова трябва да манипулира децата, понеже те още не са с покварени души”. Не мога да повярвам, защо този Яне Янев бяга от отговорност, а толкова се кълнеше? С извинение за израза дрис….Около 90% от политиците развалят репутацията на останалите.

 18. Много хубава статия, както винаги!
  3ащо никой, освен Вас, не обръща внимание на тия срещи на Първанов(отново атака срещу Борисов за човешкия материал…);той развращава, промива мозъци…
  Вероятно мисли , че това са пионерчета и комсомолци…минаха 20 год и не се засрамиха(не само той )

 19. Опитвам се да преценя какви са положителните и отрицателните резултати от действията на Първанов като Президент. Сигурно аз съм предубеден, но не виждам той да е свършил нищо хубаво. Ако става въпрос за Б. Б. поне може от едната страна да се наредят гафовете, който прави, но също така и успехите от друга.

 20. До С.Николов. Еееех “С” , ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ. НАГРЕВАТЕ КАТО ЧУГУНЕН РЕОТАН, ПЪК СЕГА СЕ КАЕТЕ. БКП/Банда Крадливи Партийци/

 21. ДЕЦАТА – тай постоянна наша наивна украса на всички наши политически кроежи – Тончо Жечев, “Българският Великден”. Написано в разгара на идиотшината Международна детска асамблея “Знаме на мира”, когато родната ченгеджийница зарибяваше нови агенти, водена от поговорката – “Обичай децата, за да те обичат и техните бащи и майки” Или се прави, че ги обичаш, в което комунягите и досега нямат равни. Ето – подобни на тази “реакционни” мисли в книгата на Тончо Жечев, бяха сред причината той да отнесе десетки какви ли не критики и подмятания заради своята велика книга. Но – идва пак Великден и, Народ Воскресе, граждани!

 22. как искате да реагира гоце,ЕС го притисна до стената,представяте ли си ако не бяхме приети в лоното на европейските държави,какво поведение щеше да има тоз човечец,лично аз си го представям с червено знаме в ръка и с пяна на уста,а хората гласували 2 пъти за него просто не мога да ги разбера

 23. Ох, ужас! Този президент няма ли да се спре поне малко? То бива наглост,но и неговото вече е прекалено.

 24. GB – за GMS – х10!!!!!
  И като го съчетаем с изшмекеруваните статистики, отчети и доклади – за да може Цар, Плъх и Пожарникар да влязат в алеята на ударниците на СБ, МВФ и ала-бала – то ние пред екраните се превръщаме в нищо повече от едни маргинали и мрънкачи! Наздраве!

 25. всички сатрапи са се снимали с деца-и Хитлер и Сталин са използвали децата като фон.Досега Гоце винаги е плагиатсвал.

 26. А знаете ли че при една война,той по зъл би бил и от Милошевич!При нас по-строги бяха правилата,на НАТО би блъснал той пред носа вратата!Помощ щеше да чака по Черно море,а народа в кръв,–за върколак щеше да е добре!С каква усмивка децата погали,то по добре с бич да ги удари!Лицето му цяло от злоба трепери,и,психолог бързо трябва да намери!Няма шега!-Диагноза-скандира народа!

 27. На всичко отгоре и ни нарече човешки материал! На мен това ми звучи обидно.

 28. Отблъскващият провинциализъм на този човек е опаковка на най-срамните пороци в националния ни характер. – Иначе казано, не чакай хубаво от зализан селски ерген, който угодничи на градските тарикати. Ще ти завлекат и кравата, и нивата къщата накрая. Посредствеността негова, и арогантността на обкръжението му са тази уникална нашенска рецепта, дето успява да заличи таланта и усилията на, иначе достойния ни народ. Около Първанов се е консолидирала най-вредната за народа ни прослойка, за съжаление ресурс за противопоставяне няма, още по малко в лицето на Б.Борисов.

 29. Гоце е един долен мръсник ! Още малко му остава на тази гад мръсна !!!

 30. Какво още остана от тази наша държава,че тия мизерници все още са там на върха и колят, и бесят???!!!
  Първанов, Костов & Company, разбирай службите и партийните им мекерета. ????

  И аз си пиша за истината, закона и обществото!! Господи!!

  Как един не се намери да каже: сгреших!!!

  “Чиста и свята република!” И след това го предадоха и обесиха. Българите!!!

  Стефан Стамболов иска прошка от народа за това,че е докарал Фердинанд и за това,че допуска влиянието на Rusia!
  И го заклаха насред улицата. Българите!!!

  Сега ще се опитам да врачувам за бъдещето на България като хвърля боб, изрисуван с муцуните на Първанов,Костов & Company. Ооопс!…Няма нужда да виждаш бъдещето при наличието на такова богато минало…И пак ще колят, и пак ще бесят. Българите!!!!

 31. Г-н Инджиев,
  нали България е парламентарна, а не президентска република? Има ли тогава право президентът да води преговори по енергийни проекти?
  А за конфликта с министър Дянков президентът гузен негонен бяга. Той си знае кирливите ризи и се опасява, че министъра може да има вече информация. Затова скочи заради една недомлъвка в едно шоу. Явно са му засегнати икономическите интереси- неговите и на обкръжението. Последвалото съобщение, че министър Дянков ще контролира разходите по Бургас – Алексанруполис май потвърждават това

 32. И още нещо. В “Сеизмограф” вице президентът каза, че ако Първанов не е президент, няма да има избори и той ще го замести. И попита “Мен повече ли ме харесвате?” Дали не намеква/като се има предвид, че е военен/, че ситуацията може да се разреши и по друг път? Не прилича ли това на прословутата реплика “Нека танковете да дойдат” На Петър Младенов?

 33. Бих искала да се присъединя към форумеца,припомняйки библейската фраза:”Тежко и горко на този, от когото идва съблазънта”. Темата, поднесена от г-н Инджев е достойна за разсъждения. Знам, че няма да ни изоставите г-н Инджев.До скоро!

 34. инджи,стига сапунки,пиши за осигуровките,за кризата,не ни занимавай с глупости,знаем че мразиш комунистите,но какво правят сегашните,и твоя Гуру лософфф?Това пиши,тия детински скандали,не ни е*ат,да би мирно седяло не Би чудо видяло,и за двете кухи лейки се отнася,Аде…стига спам…не вълнуват разни досита,ДС,МС,вече е минало,СЕГА Е ВАЖНО…..ние сме в мизерия…и нема изход,всички са били бивши кадри,нали?Не.ли?Даааа :))Айде

 35. Към ?

  Предполагам, искаш да ни докажеш какво е искал именно да каже твоят гуру Ленин с фразата “полезен идиот” – много е полезно да се види кой е “на отстрещния бряг”.
  Благодаря ти, че се провикна. Стана ми приятно, че си отвъд. Стой си там.
  А какво ще пиша, или не, никой не може да ми каже. Спам е това, което някой ти натрапва – твоят брътвеж е спам.
  Моите статии можа да са (ти) ужасно непоносими, но имат едно абсолютно безспорно качество: не ти ги навирам насила, сам се набутваш да ги четеш и не ти стига капацитетът да оцениш, че по този начин ми признаваш важността, която същевременно оспорваш.

 36. Първанович, не пипай децата на България до като не ни кажеж на нас Българските Бащи и Дядовци, какво знаеш и защо се спотаиваш, за специализираната структура на ДС- Олигарсите в твоята република, която обслужва (освен с нашите пари) и с нашите деца перверзните желания на лидерите от политико-икономическият Октопод в НЕ българската република на Червената Мафия в България-ЕС.Националната сигурност на България е застрашена поради престъпното мълчание на президента Георги Първанов и сега ние Българските Граждани трябва да искаме мирно и убедително от Българският Парламет да уволни президента Първанов заедно с цялата негова президентска администрация.

 37. ще цитирам един от форумците”Не плюй по подадена ръка ,за да не ти се наложи да я целуваш!”Сещате се заради кого цитирам форумеца,нали!
  Миналата вечер гледах Петко Бочаров и той човека си каза мнението за скандала:президентът си плете коша!Това е цялата работа,просто си изчака момента и атакува,по този начин опипва почвата за своя бъдещ полит. проект,тя властта е сладко нещо не се напуска така лесно.
  Въпреки многото изцепки на президента като уволнението на г-н Иво Инджев,ловните му подвизи по време на нац. траур,пушка за 50 000,мезонет за 250 000 ,любовници,специфични болести и т.н.Аз като гласоподавател не мога да му простя,че от обединител на нацията се превръща в човек,разделящ я,коментарите във форумите го потвърждават,има и нещо друго ,което не мога да му простя,къде беше г-н президентът,когато миналия януари,полицаи биеха хора пред нар. събрание,той просто си стоеше в топлото и удобно кресло и не му пукаше за простосмъртните там долу, а сега е тръгнал да убеждава същите тези хора,че е много загрижен за тях и най-лошото е,че има такива,които му се връзват!

 38. Инджи на нас мислещите хора не ни е кумир Ленин, а ти си ни клоун. Никой не ти казва какво да пишеш, но ти се смеем всеки ден как виеш на умряло, защото излъга в ефир и те изхвърлиха на улицата където форум са ти набожни фанатици с жажда за кръв. Ти си некадърен и статиите ти са пълни само с омраза.

 39. Към Кikimora Jabata:

  В едно изречение се изхитрявате да кажете две лъжи ( чисто фактологически, отделно на ръка що за позиция е да четеш всеки ден нечии статии, за да ходиш после да ги оплюваш на базата на лъжливи твърдения):

  Не съм излъгал нищо, зададох въпрос, спазвайки буквално изискването на етичния кодекс за такива случаи, който препоръчва при използване на анонимен източник този факт да бъде съобщаван на публиката. не очаквам да го знаете, но това не ви дава право да лъжете.

  Не са ме изхвърлили, а сам напуснах, когато в угода на президента ръководството на телевизията взе страната на един политик, вместо да защити своя журналист. Това, че злорадствате за “извърлянето ” на един журналист, лъжейки , че нещо бил излъгал, само ви изобличава, поради което изобщо си правя труда да влизам в такъв разговор.

  А отгоре на всичко и “всеки ден ” ме четете! Браво! Так держать, молодцы!

  Ако сте такива молодцы, защо не си покажете истинссите физиономии – хубав, лош аз го правя със собствено лице и май доста ви боли, за да ме четете всеки ден и да се чудите как да ме захапете, виейки.

 40. Искането за импичмънт на BG президента Първанов е трето от началото на неговия мандат – Автор: Aнна Зографова – журналист международник

 41. Сега са на ред детските градини.Чудя се кога ли Първанов ще посети някоя детска градина, за да разкаже на дечицата приказката за добрата ЧЕРВЕНА шапчица и лошия вълк в стил НЕОСОЦИАЛИСТИЧЕСКИ реализъм.

 42. 1.Поздравления,поредните,за доблестният Иво Инджев!2.По -възрастен съм от Вас,и житейският опит ме е научил,че влизайки в спор с откровенни куманоиди,Вие ги легитимирате като страна ,заслужаваща влизането в спор!Спорът с тях е равносилен на това да спорите пред радиоприемника-безнадежно упражнение!3.А това ,че ви харесва огромното мнозинство от посетителлите на блога Ви,трябва да Ви вдъхва кураж,за да продължавате просветителската си мисия,макар и във “виртуалното пространство,оприличено от един от посетителите тук на”стената на плача”!Намирам подобни сравнения за повече от неуместни и обезкуражаващи!А ако я нямаше Мрежата?Един народ без своята Солидарност,Пражка пролет,Буда Пеща 1956 г и т.н….?Какво да очакваш от него?Това което става в Мрежата,все пак е нещо като начало,достъпно,за съжаление,за малцина!!

 43. Към инж. Лазар Маджаров:

  Прав сте за принципа, залегнал в поговорката ( цитирана от Радичков): ” с куче в торба не влизай, с глупак не спори”.
  Понякога обаче изобличаването на глупаците не е толкова излизшно – но само по избор. Човек не може да угоди на всички глупаци, желаещи да бъдат изобличавани, нали?

  Освен това тъпият начин, по който ме нападат, включително чрез лъжи, ми прави комплимент – явно няма какво да кажат по същество.

  Така че, отдайте провената от мен слабост на човешкото в мен – и аз съм човек, приятно ми е да ме видя, че съм на прав път, посочен от такива екземпляри чрез контраста на тяхната неадекватност.

 44. Nie mnogo lesno zabraviame urocite na istoriata I padame v tiahnia kapan. Po oficialnia Canadski TV chabel v momenta (ot minalata sedmica) se izla4va documentalnata seria Lubov, Umraza I propaganda. Celta e da se pokajat iztori4eskite sabitia sled Parvata svetovna voina I kak propagandata se izpolzuvala aktivno. Moje da se gleda v Internet na tozi adres (filma e ozvu4en samo na Angliiski) http://www.cbc.ca/documentaries/lovehatepropaganda/series-info.html v sredata na stranicata v diasno ima malak ekran koito moje da se maksimalizira. Priatno glrdane. Seriite sa 6 dnes e izla4vaneto na seria II.

 45. Какво друго,ако не комунистическа перверзия е срещата на държавния/оох,как да кажа глава,като ми идва отвътре друга телесна част/ глава с тези деца. В словоблудството си забравил да им каже ,че Дянков е извършил още едно престъпление-завел децата си на тържеството ,послучай 3 март. И да им каже никога да не правят това. Я го вижте тоя американец,пък и децата си довел . Срам, ама голям срам.

 46. Gospodin Injev,
  Vseki den 4akam s netarpenie i 4eta s udovolstvie vsi4ko napisano ot Vas.Prevazhoden ste! Blagodaria, 4e vi ima.
  S uvajenie Stepha

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.