Другарите и другарките дописват романа “Сто години срамота”

Дежурните защитници на Първанов демонстрираха днес със самото си присъствие си в публичното пространство безогледността на пропагандата в негова полза.

Какъв му е на Първанов бившият вътрешен министър Румен Петков, че застана на амбразурата да говори от името на държавния глава по телевизия PRO.bg? Той дори напусна и ръководния си партиен пост заради разрива си със Станишев. Но дори и да беше още официален фактор в БСП, главнокомандващият по устав би трябвало да е деполитизиран и партийната отбрана на неговите позиции само демонстрира още веднъж фалша му в приказките за спазването на правилата на демокрацията.

Къде са орденоносците от близкото му обкръжение? Защо не спретнат поредния комитет с мастити професори и академици, постоянно присъствие в президентската свита? Те поне по формален признак могат да претендират за непартийност, за някаква външна обвивка на независимост.

Чисто юридически, разбира се, няма проблем Петков да върши тази “услуга”. Обаче се пита: Първанов няма ли си говорители, или точно прогоненият от управлението на тройната ( му) коалиция вътрешен министър заради срещу с “оперативно интересните”(му) лица Галеви, е щитът на височайшия ни стрелец?

Друг е въпросът, че когато провалилият се Петков говори за Първанов като за “най-успешния” български политик на прехода, това си е жива антиреклама. Пази Боже от такава “похвала”!

Подобна мимикрия дефилира в медиите и от защитните пледоарии на Велислава Дърева. За пореден път тя се хвърли в атака срещу всеки, дръзнал да постави под съмнение божествеността на своя другар. Нека. Това също си е чудна картинка. Само че е подличко това да се върши от позицията на някаква “независима” журналистика. Защото Дърева е член на ВС на БСП. Тя просто е много важна другарка от много години в тази партия, но се е закичила с етикета на “независимата журналистика”.
Поради что ли се срами да се нарече висша партийна функционерка, каквато е ?

Както се вижда, другарите и другарките продължават да дописват романа “Сто години срамота”.

13 мнения за “Другарите и другарките дописват романа “Сто години срамота””

 1. За такива като нас е срамота и безочие, но за тях си е подвиг. Те всичко го приравняват с героизъм.Комунистите са в състояние да се превъплътят в какво ли не и в кого ли не, само и само да останат на власт.

 2. Пази Боже от такава “похвала”!

  Не беше свеж, архара наш. Движенията на ръцете му бяха сковани и когато дясната се издигаше в привичен жест за да размаха пръст, чувството за самосъхранение повдигаше лакътя и въртенето се извършваше в една разколебана, по-хоризонтална равнина.
  Нищо интересно не каза. Нито за платоническото чувство към Милошевич, нито за основателните си резерви към НАТО, а темата “Петрол храни долари” направо беше загърбена.
  Така че, като оставим настрана похожденията, (певици, ученички, последствия…) към които като истински мъже трябва да проявим разбиране към “онези” 36 страници се прибавиха нови.
  Давам награда 0,000001 милиард за намирането и обнародването на 36 страници от досието на едно Гоце!

 3. Поздрави, г-н Инджев и поздравления за прекрасната Ви статия. Ако позволите едно мое малко лирично отклонение относно Сто(те) Години С(р)амота:

  „Сега чакам да завалят проливните дъждове, безспирно, цели три години. Докато се издави всичкия добитък. Красивата Ремедиос (в ролята и някоя като Велислава, например) да се възнесе посред бял ден и пред очите на всички. Направо нагоре, в небесата! Докато аз, както и Вие – и сигурно много други – си ковем златните рибки. От една до тринайсе. После стопяваме златото и започваме пак, първа, втора, трета…, и – пак, от начало. А Мелкиадес, безсмъртен, ще се появаява тук и там според достоверни свидетели

 4. Товарищи, наша партия призывает нас! 😉

  Не им вярвайте. Там “всички клатят влака”, за да симулират движение напред. Кой ли им вярва вече.

 5. И на мен ми стана интересно поради что др. Дърева се срамува да се нарече другарка? В оригинала на въпроса има някаква препратка към хортуването на срамотните на гречески. В нейния случая това ще е да е по российский, а пък там туй слово инак го произнасят. Но пак си остава като туман мъгливо туй нейно желание. Сякаш сама се е омагьосала и си вярва, като в роман на Маркес, че не е тя същата. А може би тук е и разковничето? Че какво друго ако не магически реализъм бяха социалните утопии за правоверните. Остава само да разберем и защо точно сто години са им притрябвали. Да ги забравят ли?. За др. Урсула ясно, иска да си ги изкара всичките надписани лазарника, па после ако щат и вълци, пардон, мравки я яли. Другите обаче на пороя ли разчитат, та поне пет години никой за нищо да не ги потърси? – Дано, дано да е това, че ако е вариантът с банановата, пардон, ядрената компания доста петилетни порои ще трябва да се излеят преди да затворим и последната страница.

 6. Т.нар. “група на интелектуалците на БСП” като се почнат от академиците А.Дончев, Св. Русев,Иван Грнитски,Дърдърева, Нешка Робева/ и тя барабар Петко с мъжете/,д-р Иван Чомаков,Юри
  Асланов, А.Райчев и т.н. няма какво да ги изброявам до край са си дежурната агитка на Гоце, верните блюдо и гъзоблизци…И кой знае още колко усърдно крадливи задници се въртят там, далеч от общественото внимание.

 7. Цялата канонада не случайно е точно срещу Дянков заради позицията му по Белене.От там идва цялата дандания.Нито дума срещу Борисов сякаш той не е отговорен за цялото правителство още повече за най важното министерство.Не случайно в хора на Президента се включи и БСП заедно с редовните социолози и социоложки.Дянков та Дянков и обичайно заподозрения Костов.Опитват се да изолират Дянков от Борисов с песни “Дянков да се маха Борисов да остане“,но направят ли веднъж този пробив следващата песен ще е “Борисов да си ходи, Първанов да го замести.Щото той е най добрия, а най лошият е кой?Това го знае всяко хлапе-Костов“.

 8. Милият ни народ е бетер албански реотан!
  Трябваше да минат 4 години за да започнат откъслечните викове “Царят е гол(а вода)” да доведат до отлив на вълната ентусиазирани от “харизмата” му запалянковци.И после още 4 години за да осъзнаят и последните възбудени бабички,че освен гол,царят е също така и алчен,прост,нагъл и некадърен управник.
  Трябваше да минат цели 8 години, та медийният комфорт на лицето Георги Седефчов Първанов да се поразмъти леко.И грижливо гримираната му физиономия на “модерен” и “диалогичен” “нов тип” политик да започне да се разтича,лъсвайки мазната,озъбена и до болка позната мутра на партийния функционер.Но не какъв да е партиен функционер.Сега партии – дал господ.И не става дума за разни Янета,Цецки и тям подобни рожби на новото време.Това е мрачната сянка на Партията! Тази с главната буква!И за нейните Функционери и Другари.Тези с главните букви.Тези с десетките милиони избити и десетилетията през които държаха цели поколения в концлагера на Социализъма.И които не биха се спрели пред нищо да поробят още поколения.
  Те искат!
  Те го могат!
  Те знаят как!
  Те са го правили!
  Те пак ще го направят!
  Ако им позволят гражданите,довчера третирани като роби!
  Преди години четох как в началото на 19 век,някакъв британски плантатор с модерно мислене помогнал на робите от един малък карибски остров да вдигнат въстание и да прогонят робовладелците.Създали си република и започнали да се самоуправляват.След по-малко от година изпратили делегация до благородника с отчаяна молба да стане техен робовладелец,а те – негови роби.Защото самоуправлението им се превърнало в хаос,насилие и беззаконие.И биха предпочели някой друг да се грижи за тях,макар и тиранин,но да спре този ад.Освен това в душите си те били останали роби!

 9. хората умират от срам,а това което правят
  “Другарите и другарките” e да хвърлят срама си върху някого(бягат от гробищата).
  Решение е PVC дограма,ама то е решение против самия срам,то не е за вас,вие се борете,тарикати

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.