Дума дупка прави – цял президент пропада в нея

Ако искате вярвайте, но се оказа, че съм задал въпроси на Първанов и без да съм бил на пресконференцията му. Ето какво написах на 7 март в статията си

“ С импийчмънт няма да го капичнат, стряска се от драми със стенограми”:

“Първанов не за първи път се опитва да замита следи. Някой обаче трябва да се поинтересува кой и защо стреля по негови съветници. Освен за Манол Велев, особено интересно ще бъде да се разбере нещичко и за Емил Кюлев. Застреляха го демонстративно на т.н. “правителствено трасе”, на самия бул. “България” посред бял ден. Застреляха го пред всички околни, само не и пред…охранителните камери на това трасе. Защото стрелците са знаели изключително точно къде са онези няколко метра извън техния обсег на кръстовището с бул. “Димитър Несторов”. Кой ли би могъл да познава толкова перфектно охранителната система по трасето?
И какво направи тогава Първанов? Още същият ден на практика сложи вето върху разследването на всяка версия за убийството, свързана с бизнеса на собственика на банка ДЗИ.
Не беше изстинал трупът от осмото поредно показно убийство от такъв род в рамките на два месеца и трима души на върха на държавата светкавично и публично декларираха, че Кюлев е бил “чист” в бизнеса си – вътрешният министър Румен Петков, главният прокурор Никола Филчев и самият Първанов. Ето какво заяви Филчев ( преразказано и от останали двама пред медиите):
“Бизнесът на покойния Емил Кюлев е чист, след като той не се занимава с организирана престъпност, очевидно неговото убийство не може да бъде обяснено със стандартните до този момент обяснения. Това не е част от борбата за наркопазарите, това не е част от борбата за овладяване на контрабандни канали. Ясно е за мене, това действие има политическа окраска”, беше категоричен главният прокурор Никола Филчев.
На Филчев, както се вижда, му било ясно и без разследване. Но какво стои зад това канонизиране в светец на банкера Кюлев – вторият по богатство българин и пръв сред олигарсите от обкръжението на Първанов?
Ако Борисов иска да отвори това криминално досие, от него ще потече доста интересна икономическа информация. Нали това иска Първанов? А и самият Първанов може да даде безценна информация. Защото е разговарял с Кюлев надълго и нашироко часове преди да бъде застрелян. Доколкото ми е известно след разговора Кюлев е променил плановете си да пътува в чужбина. И остава (завинаги) в България – пада на прострелян на бул. “България”.
Дали си пази стенограмата Първанов? И ако я има – защо не ни я покаже, щом е такъв борец за прозрачност?”.

И ето, че в сбит вид този въпрос прозвуча на пресконференцията. “Някой” го попита. И този някой не е кой да е, а вътрешният министър Цветанов ( чрез паралелно свое медийно изявление).

Първанов се направи, че не е чул конкретния въпрос и взе да отговаря на друг…мой въпрос, зададен още по-отдавна и също толкова задочно. Ни в клин ни в ръкав започна да обяснява как не е виждал очите на Маргините – именно това бях написал, че ги е виждал на вечеря при общия им приятел Евгений Узунов през 2003 г. После Красимир Премянов ме коригира, че на тази вечеря всъщност е бил Маджо!

Тук Първанов допусна няколко грешки едновременно. Прояви се като неук политик. Има си стандартна процедура да не се отговаря на цитати, без да си се уверил в тяхната достоверност. Когато го провокираха да коментира казаното от Цветанов, спокойно можеше да откаже коментар, преди да се запознае с точния цитат. Само че Първанов никак не беше спокоен. Реакцията му го издаде. Страхотно му пролича смущението– включително чрез произнасянето на откровената глупост, че неговата охрана не можела да проверява какви хора имало някъде, където ходи. И какво общо имаше това с въпроса за убийството Кюлев? Нищо. Освен фактът, че и двете теми бяха повдигнати в интернет от един и същи източник – същият, комуто се наложи да напусне Би Ти Ви, задавайки трети въпрос през 2006 г.

Ако не друго, стана видно колко кух е митът за “обиграния политик” Първанов. Когато трябва да заложи капан и да стреля в гръб, да срита падналия, явно е майстор. Но елементарни ситуации, както тази , отигра катастрофално!

—————————————————————————————————————–

Послеслов:  Ето как в. “Труд” цензурира въпроса на Цветанов, прозвучал на пресконференцията, в частта му за убийството на Кюлев:

“Това ли е речникът на вътрешния министър?!”, не скри изумлението си държавният глава, помолен за коментар на думи на Цветанов. Пред сайта “Би нюз” МВР шефът казал: “Гоце е морално дискредитиран!” ,

преразказва ( избирателно)  ” Труд” , без да осведоми читателите си, че министърът  също така пита какво знае президентът за убийството на Кюлев.

Медийно-управленската върхушка си позволява да цензурира онова, което всички чуха в прякото излъчване в ефира, все едно, че не се е случило. Това е признак за отчаяние пред напиращата истина!

32 мнения за “Дума дупка прави – цял президент пропада в нея”

 1. Хаха! 🙂 Не бе, той е бил на оня рожден ден, за да стенографира 🙂 Той и архара не го е отстрелял, а му е направил стенограма 🙂

 2. Последният абзац от статията характеризира Първанов прекрасно.
  Ако към това се добави и обвързаността му с Путинова Русия, неговото поведение може да се моделира адекватно във всяка ситуация.
  С това искам да кажа, че на практика нямаме нужда от президент, можем винаги да си пускаме компютърната симулация.

 3. След като се съгласявам с всичко написано по горе бих желал да допълня,че по слаба икономическа реч не бях чувал от времето на др.Живков.В същия стил, както Тато се опитваше да хвърли взор отвъд социализъмъ и комунизъмъ до момента в който прозря че първия е едно недоносче така и Президента отиваше 10 години отвъд кризата само,че там няма лустросани агенти на ДС, а лустрация.В Европа отдавна са се Костовизирали междувпрочем.

 4. Сашо Диков зададе, макар и наивно още в началото един много интересен въпрос (цитирам по памет): “Г-н Президент, ще си подадете ли оставката, ако бъдете уличен в лъжа?”
  Отговорът естествено беше усукан, в смисъл че Първанов никога не лъже!
  Интересно защо Първанов не се обиди и почувства засегнат лично или като Президентска институция, така както направи това по отношение на Министър Дянков, затова, че с отговора си “Определено не е млад” на практика допуска, че твърдението, че е милиардер не е оспорено! Въпросът на Сашо Диков всъщност също допуска, като възможност Първанов да лъже! Но Президентът не се разсърди! Към края на въпросите се разбра защо! На въпрос дали познава Маргините отговори твърдо не! Не ги познава и никога не е виждал очите им!
  Ето Първанов публично излъга и то по време на същата пресконференция на, която му се зададе въпроса, дали ако бъде хванат в лъжа ще си подаде оставката! Въпрос, на който би трябвало да отговори просто с ДА или НЕ! Очевидно отговорът му е НЕ!

 5. Гоце- едновременно нагъл и жалък.
  Гоце- “това ли е речникът на Цветананов?” Завалийката гаче тощу що е излязъл от Сирищник и не си е чел досието от ДС, че се прави на улав …Не само Цетанов, ами на и село пред кръчмата тъй му викат…Мръсна душичка е щъ знайте…Аа,”Не ме познавате!” нещо на някого се закани, дали от утре Боце няма да почне пак да казва на Костов- Гаргамел? :)И твърде унизително за самият Гоце беше вметването към Диков, че е спортен журналист, пък му задавал некомпетентни политически въпроси…Мръсна душица, ама щъ гризне импийчмънта обиграният политик..Наглю Наглев, бил избран с вота на народа. На кой народ, бе,Тоце…Марин помилва дон Цеци от затвора, за да организира циганският вот и като направи човек една проста сметка се оказва, че е избран с вотовете на циганите и турците…Тоя късопаметнят, дето много помнел да вземе да си спомни промяната на избирателният закон 10 дена преди рзпускането на Парламента, поправка в нетова полза, с която беше отнето конституционното право на българите живеещи извън България и в страни нечленки на ЕС, де факто двете Америки, Азия, Африка, Австралия, Нова Зеландия..защото комунягите знаят, че точно тия българи никога няма да гласуват ни за БСП, ни за Гоце…Скоро изтече инфомация,че вече 3 милиона българи са напуснали България. Аз съм една от тях. Гоце,”моралният и социалният” защо тогава не наложи вето на тази поправка и не ми защити конституционното право на гласуване, ами сега ще ми разтяга лакардии…Като е почнал със стенограмите да публикува и стенограмата с Муамър Кадафи при посещението му в Либия.

 6. Гадно, по – гадно, най – гадно, Гоце шоуменът! Сега ГАДНО очаквам следващия епизод от неговото ГАДНО шоу, най – вероятно отново в петък.

 7. На т.нар. пресконференция президента каза, че службата за охрана нямала обкновение да проверява кои ще бъдат гостите, както на розденния ден на е. Узунов. Това е много обезпокоително и имам питане – какво правят тия триста гавази от НСО и се командват от генерал. Не е ли време на това пезидентство да му се напави една финансова ревизия, казано по народному. Пък и по-евтино ще им излезе на данъкоплатците. След една финансоова ревизия изобщояма да е интересно дали е нарушена Конституцията.
  След като научихме колко пари му струва карабинката на главния стрелец на РБългария, дали яе ни кажат колко и кои са “амнистираните” от президента и по какви мотиви.

 8. ….дааа и Тренчев остаря…, няма кой да вдигне народните маси . И те си стоят нераздигани ,с трохите и петната от вино……!!! И ..,ето го Гоце, не е млад ,но сложи бялата престилка..

 9. Спомени, спомени…

  Предсмъртно писмо от архарския козел

  Петък, 05 Декември 2008 09:57

  Пиша това във връзка със злобните клевети срещу моя скъп приятел г-н Първанов, който е един състрадателен човек. Бях сигурен, че смъртта ми ще предизвика клеветниците му да го обвиняват за смъртта ми. Затова казвам следното:
  Смъртта ми, дойде от куршум на съдбата, който сам пожелах, заради дълбоко лични причини. Живеех в резеват, в който бях напълно защитен от всякакви посегателства. Какви ли не важни клечки са идвали на гости и никой не е стрелял по мен. Г-н Първанов също.
  Уви, дълги години страдах от разгулния живот в добре уредената клетка наречена резерват. Не мога да се примиря със липсата на свобода. Това е дълбоко лично нещо, което може да разбере само един архарски козел, затова ви моля да не го тълкувате. Обезверен и в двата смисъла – в този на “вяра” и в този на “звяр” отдална търся възможност да премина в един по-добър свят. Какви ли не маймунджулуци съм правил, за да посреща куршум. Или не ме улучваха, или отказваха да стрелят.
  Чувал съм, че Георги Първанов е добър ловец. Затова у мен се появи надежда за успех. За съжаление обаче не бях калкулирал състрадателността и добрината му.
  Появих се пред него и го погледнах решително с думите “улучи ме в сърцето”, “дай ми свобода”. Той се разчуства, свали пушката, аз скочих, грабнах я, насочих я срещу себе си и се прострелях в главата. Стана малко театрално, той се стресна, но пък аз постигнах желаното.
  Доказателство за казаното от мен е нагара на след изтрела. Накарате да проверят. Човекът е невинен. Оставете го намира.
  ПС: Тъй като самоубийството ми е предумишлено, разказах предварително историята на братовчед ми Гоц, който да потвърди пред узбекистанските власти. Надявам се братовчед ми и баджанака да получат обужище в красивата ви и свободна страна. Тук не се живее. Надявам се саможертвата ми да даде ианс за добър живот на повече архарци.
  ПС 2: Ако искате все пак да глобите г-н Първанов, моля ви това да не е с “2 години поправителен труд”, една от възможностите в узбекистанското законодателство.

 10. Започва опитът да бъде демонизиран Дянков. Наверно нареждането идва от Москва.Главните агенти вече са ясни: Първанов, Станишев, Румен Петков – тримата днес казаха едно и също: Дянков – вън!Става забавно.

 11. Както винаги, Иво, верен на природата си, е готов да пирува по време на чума. Виждам, че няколко хубостника, шляещи се безцелно по площада, са готови да споделят неговата наздравица.

 12. Две неща ми направиха впечатление: едното беше отговорът на повторния въпрос на Сашо Диков (вече без микрофон, с обаждане от място) дали ще подаде оставка ако го уличат в лъжа – Гоце каза, че това няма да стане, тъй като никога няма да могат да го докажат. И второто – пълната комплексарщина на Гоце спрямо Иван Костов. Без никаква връзка с контекста, той на няколко пъти вкара в обръщение името му, определяйки го като режисьор на този скандал. Е по-голяма пошлост от днешната изява скоро не се беше появявала. Май от утре пак ще сме в световните новини.

 13. Агента Първанов показа въргова форма на пресконференцията-пред цяла България нагледно даде урок как работи едно ченге-създава слухове,пропагандни приоми,задава въпроси без отговори. Пита- кой дадев,кой беше,кога..как…. а сяякаш забравя ,че в последните 8-9 години разполага с цялата “фонотека” на ДС,Разузнаване,Прокуратура,ДАНС,служби…каквото се сети човек-всичкото беше под властта на Агента Гоце . Да,ма Агента Гоце е майтор на диверсиите,на лъжите,на внушенията….
  ББорисов трябва да е наясно,че място а двамата в голямата политика-няма !

 14. :)))Като казва един министър,от пропаднали политици,,,,аз бих интерпретирал-ОТ пропаднали журналисти…Стига търсете под-вола теле..Някой казалк че еди кой си е милиардер,и отива при него,но вместо да каже-обърка,или да Вие сте милиардер,се оплита в калчища,и милиардера решава да оповести какво са си говорили?Къде виждате проблем…А за това кой кво гепил,спомнете си РМД,даваш на твой човек работещ бизнес за един долар…Мр,Инджев също пише за пари,не ли?

 15. кажете?: Вие си лишите по никовете. Човек може да познае коментарът ви само по ника. Старайте се малко. Заслужете си парите.

 16. Ще му мине мандата и ще лъсне целия.

 17. Срам!-Като си помисля че няма собствена реч,а чете,(буквално срича) и президент се нарича!Браво на Сашо Диков!-Другите са блюдооблизвачи!-Но май имат право,за умрял или хубаво или нищо!Започва да вони на мърша!

 18. Кажете, господин “кажете”! Активираха ли ви? То, в това няма нищо лошо, всеки трябва да изкарва хляба си.Дано да ви е сладък, да не ви нагарча, като потомък на народност с хиляда и триста и кусур годишна история. Ама какво ти пука за историята, да мислят тези, които я знаят и осмислят. Та, казваш, че някой казал, че някой си е милиардер… ако можеш да кажеш кой е казал че някой си е милиардер, ще се обръсна там където кажеш. Във всеки случай, Дянков не е.
  М-р Инджев пише или не пише за пари, това знаят жена му и децата му. Може да е всякакъв, но съм сигурен че няма пушка за 50000, сигурен съм че 20-30000 души ежедневно го четат /като имате предвид че той няма нито редакция със стотина журналисти, искам да кажа, служители, нито има някакви властови позиции. Айде, да не се хабя, и не се прави на доктор Филипов. Много неща не ти стигат, за да го стигнеш.

 19. Добре, добре, да се поразтресе земята дано наистина се катурне Гоцето. Ако може цялата червена върхушка заедно с него ще е още по-добре.

  Ех, още не мога да да повярвам, че това което става е истина, а не поредното театро каквото сме гледали не веднъж, когато има да се прикрие нещо друго.

  Щото ако е театро що да се абим да се ядосваме като вече сме се и ядосвали и милиони тона приказки изприказвали амъ какво – ъми нищо. Гоце си е на върха (на мафиотската пирамида) момчетата с лавреи си го пазят (нещо за което доста мафиотски босове могат да му завидят) и в очите на всички съпартийци си е върха.

 20. По “Галерия” ще ги познаете. Примерно Тошо Тошев отричаше едни неща след една среща … Прежалиха Трактора, но Биг Боса си надали. Чак и карикатура са изтипосали днес. Абе явно заръката от севрер е да се омаловажи сериозността на изцепките на Първанов. Страх ги тресе от Процедурата.

 21. Do “Kajete”: Nay-gi obicham twpite nedouchili prostaci kato Vas: “Vis e chustvate dobre, da?” Ne li?

  Shto ne izpwilzite obratno v dupkite si! Tam vi e myastoto, ne po forumite i v diskusii. Kogato se nauchite da mislite (Nay-veroyatno – nikoga)i se obrazovate dostatwchno, moje pwk i da ima kakvo da spodelite (aprdon, twpacite kato vas “diskutit”).
  Bez pozdravi

 22. @Кажете?
  Ми, кажете и Вие, за какво пишете. Сигурно за медала на Кобурго Дръндарския Сирищник,(КДС):)

 23. Еvents,as they evolve in
  S o f i a c o n f i r m at least,that former PM Ivan K o s t o v,might be taken seriously in consideration for any further
  …. D E M O C R A T I C challenges….
  At the same moment,as politician and strategist,he is also obliged historically to reconsider – once again -any and each of other sins, indiscretions of OF YOUTH as done by the Union of the democratic forces (*СДС*) against НДСВ and the appeared reality,
  moreover when actual situation is in well hand…
  In any case,History would be not more merciful…

 24. Да живее Сашо Диков – единствения журналист осмелил се да задава неудобни въпроси на Гоце

 25. Г-н Инджев, нека не забравяме, че си имаме работа с един много рутиниран наследник на комунистическата проказа. Кариерата му “от комсомолски натегач – до президент” e факт, благодарение И на подкрепата получавана от Русия в замяна на неговото национално предателство.
  За това си предателство, той осребрява длъжноста “президент”, по най-добрия начин. Както се казва “ден – година храни”.
  Разбира се, че той се намира внепрекъснато състояние на “превишени права” (които за неговата представителна длъжност са почти никакви) и чрез интриги се опитва да извади опасните за него (Дянков, Костов, Цветанов) от обкръжението на Борисов. Целта е да бъдат отстранени най-сериозните противници на предателската му политика и нейния бъдещ политически проект.
  Ако на Първанов (този непочтен човек), не бъдат “ударени спирачките”, не може да се гарантира нищо, за бъдещето на страната ни.

 26. Да има народна поговорка за това губене на време и пилеене на мисли. Керванът си върви (дървавата), а кучетата си лаят ( клакьорите). България загуби своята икономическа независимост, българите не живеят, те оцеляват. В момента се разпределят и остатъците от баницата и нашата родна елитна журналистика не вижда това и продължава да играе на това чуждо хоро. Хора замислете се, огледайте се и помислете за кой отбор сте. Няма реформи, цените скачат, безработицата се увеличава. Помислете!!!!!Явно се отклонява вашето внимание в друга посока , манипулират ви. Така или иначе за настояшия президент това е последен мандат. Изборите идват. Вижте уловката. При избори сега, сигурна победа, а после ? Помислете и отговорите ще ви изненадат. Да вас ви МАНИПУЛИРАТ, а вие не си признавате. Вместо да искате висок стандарт се овличате в политиканщина. Накараите журналистите да задават въпроси свързани с обещанията и защо нищо не се случва. ОТВОРЕТЕ си очите!

 27. Поздравления и от мен към г-н Инджев!!! Стилът ви “Право В ДЕСЕТКАТА” е невероятен! Кратко, точно и ясно – като стрела!
  Поздравявам ви за интересните публикации!… С още няколко журналиста като вас (виждам, че и Сашо Диков се е присъединил) и може да се надяваме, че информационното “затъмнение”, поддържано активно от десетилетия от казионните медии, ще изчезне!!!

 28. Добре че обичаните от всички нас достойни баби и дядовци не четат в Интернет-щяха да се отчаят от нас-по-младите…
  Как не ги разбираме…!

 29. Какво небива да забравяме:комуня-
  гите са интернационалисти.За тях е
  съвсем нормално да те предадат и продадат.Историците пък са от ДС.
  Безкрайно съм признателен,че пишете такива хубави коментари.
  Приятна за очите публикация.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.