Шоуто на Първанов- ( епи)криза на един залязващ автократ

“Искането за импийчмънт е продължение на шоуто”, каза днес водещият, сценаристът и режисьорът на “Шоуто на Първанов”.

“Аз никога , дами и господа, не съм си позволявал подобни обидни квалификации”, заяви още той по повод на опонента си Дянков пред събралите се журналисти ( сред които моя милост, наречен от него ехидно “безобиден журналист” във в. “24 часа”). Минути по-късно обвини депутата Асен Агов в “пошлост”.

“Разговорът беше интелигентен, беше конструктивен” продължи да ехидничи водещият на шоуто, подигравайки се на унижения от него Дянков.

“Нашата сговорчивост и коректност не бива да се тълкува като слабост”, допълни фронтменът на шоуто , чиято изява с унижаването на Дянков, беше определена от един от най-известните специалисти по менталните проблеми в България д-р Николай Михайлов като проява на насилие.

“Премиерът Борисов и ГЕРБ стават заложник на “костовизацията””, декларира пак той, споменавайки общо 8 пъти Иван Костов – многократно повече от когото и да било друг в тази своя пресконференция.

“Диалог под сатъра на импийчмънта не може да има. Ако не бъде съкратена процедурата, ние просто ще работим в друг режим”, отсече като с ятаган този благ човек, който обича да говори за мир.

“Не съм убил архар! Няма възможност да бъда уличен в лъжа. Бил съм достатъчно честен и почтен пред българското общество. Не разчитайте, че от този храст ще изскочи заек”, започна да повишава тон, когато колегата Сашо Диков го попита дали би подал оставка, ако бъде хванат в лъжа. И се скара на Диков, че е отнел половината време от пресконференцията – първата негова лъжа, документирана пред нацията!

“Какво ще правя, си е моя работа”, тросна се уж благият шоумен Първанов, отказвайки отново да ни осветли за плановете си да прави в бъдеще своя партия.

Представяйки се ( в отговор на верноподанически въпрос на “ 24 часа” за това, че на гърба му се упражнявали разни медии) за най-нападания български политик в медиите, шоуменът Първанов излъга втори път чрез претенцията да бъде най-голямата медийна жертва сред българските политици.

После намекна, че може да прибегне и до “съдебната власт” с цел да подкрепи твърдението си колко е търпим към критиките.

При липсата на микрофони в залата, опитите на единствения бунтар в залата, Сашо Диков да поиска отговори на своите въпроси, бяха надежно отстреляни от водещия шоумен, който призова журналиста да се “успокои”.

Накрая косвено засегна темата, повдигната от моя скромна милост, дали е бил на един рожден ден с едни хора – отново повишавайки тон заяви, как охраната му не проверявала кой присъства на такива събирания…

52 мнения за “Шоуто на Първанов- ( епи)криза на един залязващ автократ”

 1. Президента Гоце е срам за нацията!Добре,че този мандат му е последен!

 2. Не знам точно какво да кажа!
  Чудя се има ли смисъл да хабим енерги

 3. “… след публикуването на стенограмата, си контактувахме неколкократно с премиера. Какъв е характерът на разговора няма да кажа, защото не е коректно и не е в моя стил ”

  ?!?!?!?

 4. Пълен фарс!

  Първо, браво г-н Инджев, приемам отговора на Първанов като потвърждение на Вашата теза с рожденния ден.

  Второ, напрано е впечатляващо колко пъти /8 според Вас/ той спомена името Костов – тоя човек изглежда наистина много ги плаши всички псевдополитици в България.

  Поздрави,

 5. Uslujlivi i bezzubi jurnalisti!S izkl.na S.Dikov.Goze-sram i rezil!

 6. Не знам точно какво да кажа!
  Чудя се има ли смисъл да хабим енергия и да се занимаваме с тази свиня(по – мека дума не ми идва наум).

  Ние гледащите си хабим нервите, вие отразяващите(коментиращите) и нервите и силите. Има и други важни и интересни неща, които се случват и си заслужават вниманието.

  От друга страна ако и вие млъкнете пак лошо. Ще продължават да свинщините, но ще минават незабелязано.

  Просто не знам!!!

 7. Днешното събитие е краят на гуцетата, които показаха колко ги е страх от Костов и Дянков.

 8. Ще цитирам едно старо известно заглавие “Празни мисли на един празен човек”. Променям го за случая с Гоцэ: “Кухи дрънканици на един вреден негодник”.

 9. Уууу, че сме глупави – как до сега не се сетихме, че Костов е виновен:))) Предполагаемо, и за земетресението в Хаити и в Чили, по същата логика е виновен.
  Г-н Инджев, да не би да ви е уволнил Костов, пък вие да не сте разбрали????
  Този ту(ъ)пан не си ли дава сметка, че ако вкара клин между славолюбивия ББ и Сините, излизане от кризата с правителство на малцинството и при спешна необходимост от непопулярни реформи е невъзможно??? Речено иначе, не е важно дали пак ще удавим в криза България, важно е само моето ИМЕ (брей, то пък едно име!!!)и моята идея. Кретен! И този път – без елементарно човешко възпитание и извинение.

 10. Позволявам си за втори път да пиша в този блог – сега обаче към Иво Инджев.

  1. Редно е да се критикува и осъжда постъпката, а не личността. Ако някой е използвал обидни думи към Първанов, последният не е обидил Асен Агов. Агов не беше нарече “пошъл човек”, а неговите действия.

  2. Сашо Диков продължи да си говори и да води лична полемика с Първанов, дори след като заяви, че има няколко въпроса, които изчете. След това върна микрофона и продължи да говори от място, без да поиска думата.

  3. Бойко Борисов също отричаше, че не смята да коментира или отричаше въпросите дали смята да създаде партия, като длеваща стъпка в развитието му в личен план. Към него защо нямате забележки, след като сега е повече от ясно, че умишлено го е направил. Пък и какво значение има дали Първанов ще направи партия или не – това не е ли право на всеки български гражданин? Или призовавате да се въведе ограничение към определени персони, но само към конкретно определени, а не всички към виновни?

  4. В залата имаше микрофон(и)! Дори на Сашо Диков му се губеше гласа, заради микрофонът му се заглушаваше от листовете, върху които си беше нанесъл бележки…

  И сега бих искал да кажа, че изклячително много Ви уважавм като журналист. И съвсем не сте безобиден!
  Ще добавя, че по принцип не проявявам симпатии към Първанов и БСП като цяло.

  С останалите неща, казани тук, съм напълно съгласен. За мен също беше учудващо да чуя, че охраната на Първанов не проверява гостите – че той тогава е идеална мишена за разстрел… Очевидно е, че тук излъга. Или охраната му е толкова кьопава, колкото е полицията ни.

  С уважение,
  Будимир Генов

 11. Брех, какво прави тази охрана на президента, че да не проверява такива неща? Определено не охраняват президента, видно е, след като и Осама бин Ладен може да мине покрай техния зорък поглед (по думите на държавния глава). Може би го “охранват” (което е нещо като хранене, явно, ама не съвсем).

  Бихте ли споделил все пак за кой рожден ден намеквате и за кои хора?

 12. “достатъчно честен”?! Това ми прилича на оксиморон. Аз си мислех, че човек или е честен или – не. Поне да беше ни осветлил колко е “достатъчно” според него…

 13. Шоуто продължава, само че на българите хич не им е до шоу. Жалко, че не дадоха на Сашо Диков да зададе всички въпроси и да постави на място жалкия президент.

  И още нещо: в “24 часа” работят най-големите подлоги.

 14. …от прочетеното, разбирам че всичко си е по старому: Президентът няма идея какво работи, бегло са му споменали, че трябва отвреме-навреме да го дават “по телевизорът” и ако някой /Сашо/ излезе от сценария се нацупва и не иска повече да си играе с журналистите.

 15. Здравейто господин Инджев,

  Без да звуча като някакъв фанатичен последовател, мога да споделя, че щом стане наистина напечено, веднага ще чуем на г-н Костов името. А чуем ли на г-н Костов името значи на някой изключително неприятен човек му се случва нещо изключително неприятно. А и, разбира се, сега, когато в правителството цари пълен хаос и безпаричие на кой му е удобно да са добри отношенията между Синята коалиция и ГЕРБ? И за да се подсигурим, вадим ГОЛЯМОТО ОРЪЖИЕ – раздразнителния, неуравновесен и егоцентричен характер на премиера, който само като чуе, че някой предполага, че някой му казва какво да прави и ето го, готов и опечен на червената трапеза. Все си мислех, че това с “Иван Костов” с годините ще стане комично, но не! Не става! Той е един вечен български Дарт Вейдър.
  С годините предполагахме и се надсмивахме над Бойко Борисов за много негови твърдяни недостатъци, но май никой не очакваше до каква степен той ще се окаже неуверен. И все пак се надявам сега когато за пръв път му е наистина трудно и всичко е срещу него да стане мъж и да разбере, че не пращаш най-ценния си министър пеша за да се поклони на една долнопробна, безмилостна и безморална личност. Особено министър, който досега е живял в свят, в който това което му се случи няма как да се случи. И не го казвам защото ми е жал за г-н Дянков, а защото ми е жал за нас.
  И последно. Имам съвсем конкретен въпрос към Вас, г-н Инджев, породен от това, че сте бил на пресконференцията. Защо сте в периферията на журналистиката заедно с няколко човека? Особено Вие, който имате опит, достоен за завиждане от останалите ви колеги? Как човек да отвори новинарски сайт или да си пусне радиото или телевизията и да чуе някаква журналистическа РАБОТА. Чудя се до такава степен ли медиите в България не искат да се обвързват с името Ви или навсякъде Ви поставят непреодолими морални дилеми или Вие просто сте скъсали с българскияте медии завинаги. Не издържаме с Цветанка Ризова и прочие. Не че е лоша г-жа Ризова, нея просто я няма… не може единственото име, което сте сметнали, че заслужава да се спомене, да е на Сашо Диков. Винаги съм го симпатизирала много, но НЕ МОЖЕ, разбирате ли? Той е спортен журналист, а се държи по-политически адекватно от почти цялото ви съсловие.

 16. Съчувствах на Дянков докато гледах така наречената пресконференция. Просто се шегувахме как може един толкова благ човек като президента да го обвиняват за нещо. Той милият е толкова добър и човечен пък КОСТОВ е толкова лош:)). Ей това дето през 5 минути повтаряше “Костов” не се вързваше много с благата линия на пресконференцията.
  И другото, което ме възмути е колко бавно му тече мисълта и колко бавно говори празните си приказки в стил агент Гоце. Прекалено комфортно му беше на президента, което ме навежда на мисълта че е имало сериозна подготовка преди така наречената пресконференция. Не ми излиза от мисълта колко баби гледайки са си мислели: “Брей какво хубаво момче и как хубавичко приказва пък те искат да го махат”…..

 17. “Диалог под сатъра на импийчмънта не може да има. Ако не бъде съкратена процедурата, ние просто ще работим в друг режим” – квинтесенцията на всичко.

  Първата лъжа и доказателство за двуличие: Първанов пръв поиска оставката на Дянков! Пръв отказа диалог – казва го съвсем ясно в стенограмата, още повече и подчертавайки и “молбата” на Борисов за срещата! Но все пак Първанов получи диалог с Дянков, който беше “под сатъра”, нали!?

  Втората лъжа – “ние просто ще работим в друг режим”. Първанов отдавна работи в режим, различен от европейските норми!

  Доказателство за страх – “Ако не бъде съкратена процедурата…”. И тук част от думите ми в коментара за преднта статия са още по-актуални:

  Откровен страх пред дебат ПО СЪЩЕСТВО(както самият Първанов желаеше в стенограмата) в парламента. Естествено за да не могат все повече хора да разберат ИСТИНАТА за Първанов (също негово желание в стенограмата). Бая шубе ще да е, щом англичаните вече видимо подкрепиха правителството чрез Митко Абаджиев днес. И те също желаят да да се “обнародват” разговорите между Първанов и Путин. Шах с пешката, защото за Първанов няма полезен ход. Това е и причината Кутев да си “признае”, че публикуването на стенограмата не било коректно. Президентът бие отбой, нали признат грях било половин грях? Да, ама не (в този случай)! Кои сме ние, че да не се подчиним на импертивния(!) тон на президента за научаване на ИСТИНАТА! А всеки който вещае “виктимизарне” на Първанов, нека изслуша още веднъж записа.

  Тактиката на Първанов винаги е била да се прави на жертва. Жертва на “лошия Костов”, на “лукавия Овчаров”, на “самонадеяния Дянков” и т.н. Щом е споменал най-много пъти Костов, това е ясензнак към твърдото ядро на БСП, кой всъщност трябва да име е представител. Това беше и скрит отговор за бъдещите му планове и политическо поведение. В този контекст много ми е интересно какво би казал Румен Овчаров. Да, точно той:-) Много съмнително мълчи по случилото се. Игнорирам думите на човека му Кадиев, защото сега той търси широка подкрепа в БСП. А и понякога един “демон” изрича повече истини от “ангелите” дори…

  П.П.: Ако по една случайност горенаписаното стигне до г-н Овчаров, бих отправил лично послание към него: Господин Овчаров, в последно време все повече ми се издигате в очите. Не забравяйте, че европейска България се нуждае от истинкси модернизирана левица. Никога не е късно да постъпиш по правилния начин и да запазиш лице на излизане от политиката. Първанов така или иначе вече е “примата” на Путин. Докажете, че европейското бъдеще на България стои над личните (енергийни) интереси. Благодаря Ви предварително!

 18. Ако бъдете уличен в лъжа, ще си подадете ли оставката, попита Диков. Такава хипотеза няма, защото няма как да бъда уличен в лъжа, отговори президентът.

  Наглецът не казва,че не лъже ,а че няма как да бъде уличен в лъжа ! Това е върхът на наглостта.При вече известните му досега лъжи за това,че не бил агент !

 19. Г-н Инджев,
  Ваш ли е коментарът в статията по повод Гоце в dir.bg или някой пише от Ваше име?
  Иначе адмирации за блогът Ви и нещата които пишете ;-))

 20. Taзи пресконференция мога да окачествя като пълна скръб.Между другото не очаквах нищо повече да се случи след като се води от този СС(селянин от Сиришник).Типично за комунист,само клиширани фрази.Единствено Сашо Диков се държа както трябва.

 21. Най – много ми допадна следното “Бил съм ДОСТАТЪЧНО честен и почтен пред българското общество”…Просто думата достатъчно ми се стори толкова на място, че потвърди всичките ми страхове, че да си достатъчно честен, не е достатъчно. Можеше да е просто честен….
  Иначе може би е малко лично, но ако Вие бяхте там, пресконференцията щеше да е превъзходна.

 22. И почти в края заяви : “След като не получавате отговори на въпросите- не ги задавайте!В тази сграда няма президенство има Президент!”

 23. “Не съм убил архар.” Ох, успокоих се донякъде.Нашият социален президент не е убил архар. Поне така отговори на въпроса на Сашо Диков.Донякъде, защото той по принцип така си отговаря. Щото са го питали дали е бил “агент Гоце” и той пак тъй кратко и ясно си изрече “не”-то. А какъв ли щеше да е отговорът, ако Гоце беше питан: Г-н президент, Вие всъщност да сте убивали архар на Северцов? На така поставения въпрос Първанов също можеше да отговори с “не”, защото този вид архари не обитава България. Затова следващия път, ако иска да получи истината от президента, Сашо Диков да го пита: Г-н президент, Вие всъщност убихте ли защитения бозайник “архар на Северцов” в Узбекистан по време на официалното си посещение в тази страна през ноември 2008 година.
  И тогава да дадем думата на Атанас Чобанов:-)

 24. Към Схоти:

  Първанов за първи път си признанава нещо, но не го нарича “грях” – косвено потвърди, това което написах, че е бил заедно с Маргините на рожден ден на общия им приятел, бившия шеф на митниците Евгений Узунов през юли 2003 г.

  След моята статия Красимер Премянов коригира моите източници и потдвърди друго, но също толкова “оперативно интересно”: че е видял на същия този рожден ден с очите си Маджо.

  Така Премянов , бивш шеф на парламентарната група на БСП, стана първият проговорил публично свидетел на едно от безобразията на Първанов, но до днес др.президент си мълчеше, за да изригне сега с твърдението, че не бил виждал очите на Маргините ( което може и да е така, ако е виждал очите на Маджо, според уточнението на Премянов).

  Но! Това не е всичко! Въпросът на Цветанов към Първанов, зададен задочно днес, е всъщнст голямата бомба. Не искам да си приписвам “заслуги”, но написах , че Първанов трябва да бъде попитан какво си е говорил със своя съветник Емил Кюлев часове преди да го убият и дали е готов да пуликува стенограмата. И ето , че Цветанов вече го пита точно това! А това е много, много сериозно…
  Така че Първанов днес реагира на две мои питания за рождения ден на Узунов и за Кюлев – макар и по неговия си начин ( всъщност за Кюлев не обели и дума!).

 25. Очаквам следващата седмица тлъсти челни заглавия от рода на “Сашо Диков – стенографиран!” 🙂 А може би на Цветанов първо ще му скроят… стенограмата?

 26. останах с впечетлене,че на първанов проблема му е единственно костов.не бил си позволявал да казва за никого нищо лошо.да ама не.той беше първият който започна атаката и дискридитирането на костов.чудя се -уж костов е бита карта ,а толкова много се хващат за всяка негова дума.ясно е защо макар че за много хора хич не е ясно.

 27. просто умишлено не гледах гоце!не мога да се сетя за друга по-противна физиономия! от неговата ми се ПОВРЪЩА!!!!!!!!!!!!!!

 28. Костов е трън в очите на Гоце,защото Костов го познава много добре.Гоце е страхлив човек/човек е силна дума но нейсе/,а се знае,че страхливеца е подъл,лъжлив и двуличен.

 29. Днес Първанов без увъртания изведе днете основни цели на мащабна операция – елиминирлането на Костов и Дянков.Безусловно, това е импортно задание.

  Очевидно е, че Костов и Дянков са непреодолимо препядствие. Първанов е хнърлен в “огъня” , като вероятно ще изгори. Но операцията сега навлиза в гореща фаза.

  Първата стъпка-незабавна и безусловна подкрепа за Дянков. Костов сам знае как да действа.Подкрепа е необходима и къв министър-председателя.

 30. Боя се, че Бойко Борисов, след днешните изказвания на Гоце, ще даде на заден ход. Бабаитското му и “потупващо” отношение към колегите му министри като че ли стимулира Гоце към подобни действия спрямо Дянков.
  Симпатиите ми са изцяло на страната на Дянков. Не че има някакво значение. Считам за меко казани некоректни изводите, че Гоце надвил и че бил унизил Дянков. Гоце се държа като партиен секретар на първична партийна организация от времето на 60-е години. Всъщност по-унизяващо нещо не мога да се сетя.
  А образа на Гоце често буди у мен алюзии за една архаична, но изключителсно съдържателна дума – нечестивец!

 31. “След като не получавате такива отговори, не задавайте повече въпросите. В тази сграда, в тази институция решенията ги вземам аз. Затова институцията е президент на републиката, защото понякога се пише по инерция президентството. Няма президентство, има президент”…!?

  Гоцетата идват и си отиват Президенството със сградата си остават.

 32. Саморазкри се вече червеният стратег, чиито идеи непрекъсното се конкретизират и обогатяват и така еволюират. Така тезата за „Бойкостов” е конкретизирана в „Дянкостов” и в нея по подразбиране са включени няколко непослушни журналисти като Иво Инджев и Сашо Диков. А за да няма колебание в тълкуването на тази му теза многократно се споменава и главният виновник за всичко – Иван Костов.

 33. Много вероятно е Борисов да завие кормилото към Гоце.Той го е правил,и може пак да го направи.Той не харесва хора като Дянков и Костов,защото те казват нещата такива каквито са,и не увъртат като “комунист пред следствие”.

 34. А защо президентът говори за себе си в първо лице множествено число?

 35. Zashto mi se struva, 4e sled “shouto” malkoto svetlinka, koiato bleshtukashe v tunela zapo4na da iz4ezva, ili ne vijdam dobre.?..
  Fany..

 36. Интересно мнение
  Автор: Crusader
  Получено на: 12 Март 2010 20:51
  Ето три аргумента, без псувни

  1.Според Конституцията нарушава правилото президента да не се намесва директно в назначаване или освобождаване на министри: “Продължителността на кризата ще бъде правопропорционална на присъствието на Симеон Дянков във Финансовото министерство”, заяви държавният глава

  2.Открито лъже, когатo декларира: “В разговора с Дянков няма една обидна дума”.
  Самия Първанов обвини Дянков в лъжа, което е обида на длъжностно лице и се наказа според законите.

  3. Прикрива външни политически интереси към България: “Първанов няма да се съобрази с искането на ГЕРБ да се публикуват стенограмите от всичките му по-важни разговори от последните години”

 37. ОЧАКВАМ ЛОШИ СЪБИТИЯ ЗА САШО ДИКОВ СЛЕД ПОКАНАТА ЗА КАФЕ ОТ ГОЦЕ.ИЛИ ЩЕ ДАДЕ ЗАДЕН ИЛИ ДА СИ СПОМНИ ЗА КЮЛЕВ.

 38. Иво Инджев, вероятно десетина и повече материали написахте за президента тези дни.

  Очевидно е, че сте наистина развълнуван и че отстраняването Ви от работата в телевизия, която сте работили /убеден съм/ с всеотдайност, заради неограничената власт на един български номенклатурист, за Вас е било наистина ужасно тежък удар.

  Вероятно можете да оцените, колко по-радушно и едновременно с това критично Ви приема неангажираната публика.

  И тъкмо поради това е силно съмнително, защо вече седмица повтаряте, че Дянков е накърнен по някакъв начин от президента, след като ситуацията категорично е тъкмо обратната и президентът е накърнен жестоко?
  Казвам: съмнително, защото мотивът Ви може да се разтълкува само в една посока /според мен/, която никак не Ви води към всеотдайността на публиката.
  Така си мисля.

 39. Впечатленията се задълбочават – така нар. президент не само че е семпъл и подъл човек, но и няма свестни съветници. Неговата “фокус-група” са бетонния електорат на партията му, подобен на него. Към тях бяха отправени лъжите и шикалкавенията му. А и с това демонизиране и размахване на “плашилото” Костов може да уплаши само бетонни глави, а мислещите хора могат да преценят кой е стойностният политик.

 40. Президента Гоце е срам за нацията!Добре,че този мандат му е последен!

  Tragedia e che toi vaobshte e prezident

 41. Не съм мазохистка, не гледах конференцията, превключих на друг канал. Това,което чета в сайта на Иво Инджев ми е напълно достатъчно. В сутрешното предаване на Нова Телевизия, по повод изнесата стенограма, гостите бяха на мнение, че тази постъпка може да се нарече само едно име-подлост. А един от гостите- Теди Москов каза следното “Аз мисля, че времената, в които за виц се убиваше са минали”

 42. Към БОЙКОСТЕФАНОВ

  1.Наклонената черта се използваше при машинопис на старите машини „Марица”, които нямаха съответните клавиши за отваряща и затваряща скоба – употребата на наклонена черта подсказва, че не можете да се отървете от това.
  2.Вместо да се замисляте, най – добре ще е просто да престанете да четете Иво Инджев за да Ви е по – леко.

 43. Всичко е точно г-н Инджев.Никоя квалификация не може да бъде обида за Агов,тя би била просто вярна оценка. Първанов наистина внимава какво приказва и явно го обмисля преди да го каже, за разлика от хора които си изкарват хляба с приказки, които не го правят.

 44. Първанов атакува евроатлантическото, про-европейско и про-американско лоби, а именно:
  Плевнелиев, Цветанов и Дянков!!!
  Цветанов и Плевнелиев са безспорно двамата най-успешни министри, а Дянков се противопостави на олигарси като черепа и другите около гоце.
  Цялата руска мафия и олигарси са срещу тях тримата. А благодарение на триото САЩ е дала пълната си подкрепа за ББ и правителството! Да се надяваме че поне този път ще успеят!

 45. ДОНИ!
  Вижте, Дони, аз употребявам едно скромно остроумие, за да задам ясен въпрос.

  Вие се опитвате да остроумничите, без никакъв успех и Ви личи че не можете да използвате остроумие, за да адвокатствате на Иво Инджев, който има доказан авторитет. Ще рече, не е човек, който да не може да защитава себе си, достойнство, чест и убеждения.

  Не мислите ли, че е твърде наивно да заемате тази ПОЗА, само от криворазбраното усещане за справедливост, което в случая няма нищо общо нито с публикацията, нито пък с моя коментар към нея?

  Сигурно можете да предположите, че не пиша на “Марица”, а на клавиатура и че за скоби има достатъчно клавиши, които обаче не работят на българска азбука. А аз не пиша на фонетика, защото обичам Българския език, азбука. И след като имам клавиатура с две азбуки, ги използвам и двете, а не се правя, че не забелязвам присъствието на българските букви и като някой кон с капаци и с пръсти вместо копита, да натискам едни и същи знаци за английски и български при наличието на БДС.

  Забележката Ви е толкова, ама толкова неуместна, че ако изобщо имахте способността да преценявате собствената си глупост, първо нямаше да ми направите точно тази забележка и второ нямаше да се опитвате да защитавата човек, под чието ниво сте не само откъм ерудиция, но и откъм интелигентност.
  Не разчитам да разберете последното ми изречение, то не е за вас.

 46. Не Гоце е срам за нацията а нацията трябва да я е срам, че е допуснала Гоце да и е президент.

 47. Иво,
  след разкритата банда за отвличания и после ареста на по високи нива, т.е. на Алексей Петров, думата автократ в твоето зглавие може да я замениш и с автокраД.

 48. Na tazi preskonferencija Parvanov prosto che chude6e kak da se izmakne ot sasdadenija ot nego konflikt. Prehvarli topkata na drug – na Kostov. Ta nali toi vse e vinoven za vsichko. Pla6eha ni s nego po vreme na preizbornata kampanija. Ste doide lo6ijat Kostov sas sekirata i…. Nadjavam se tozi pat GERB da dovedat do krai zapochnatata procedura po otstranjavane na prezidenta (ne kazvam inpiichmant, zastoto tova ne e balgarska duma i takava procedura v konstitucijata ne e zalegnala. Neka govorim vse pak na blagarski ezik.) A ineche kakvito i namerenija da ima Parvanov, te edva li ste badat uspe6ni s ogled na deistvijata ( troinata koalicija) i bezdeistvijata (ta toi ne napravi edno smisleno nesto. Ta dori i v Evropa go ne stajah)si. Taka che mu pozelavam uspeh, koito edva li ste pozane.
  A na vas g-n Indzev vi zelaja vsichko nai dobro. Radvam se, che vi ima i moga da cheta stoinostni statii, imaiki v predvid che balgarskite zurnalisti, tezi istinskite, veche pochti gi njama.

 49. Иво Инджев е честен човек и голям талант като журналист, може би най-големият,БРАВО…

 50. Сигурен съм, че “24 часа” и Венелина Гочева следят този блог внимателно. Чудя се само дали вече съжаляват за пропуснатия си шанс да се представят като обективен вестник – нали тъкмо “24 часа” пусна на първа страница съобщението за трагично загиналия от ръката на Първанов овен по узбекските чукари. За съжаление някой в редакцията много се изплаши и по средата на тиража сне информацията, замествайки я с безобиден текст. А пропо, коя медия посмя да регистрира тоя верноподанически гаф? Да, и да не забравим – последва дълго мълчание по архарските неволи: мълчаха медии, “президентство” и президент. С добра дума нещастното животно беше споменато главно в блоговете, сиромашки наклякали извън корпоративните нивя на “свободната” журналистика…

 51. Въпросът е архар или свирка?Клинтън излъга за една свирка и го разкатаха пред цяла Америка и пред света и висеше на косъм да го свалят.Наш Гошо излъга за архара,но не му пука,щото нямало снимка.И на свирката нямаше снимка,но президента просто не може да лъготи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.