Сергей, кажи си за десетте процента!

В очакване на реакция от страна на засегнатите от президентските нападки по държавната телевизия, имаме възможност да се насладим на позицията на съгласните с тях.

Както мнозина отбелязват, “очаквано” БСП подкрепи своя бивш шеф, който обаче продължава явно да е партийния ментор на червените. Каквото и да им причини, в края на акта те винаги са удовлетворени от него. Или поне така го ласкаят за пред публиката, за да не нараняват лесно ранимото му его ( те знаят, че тогава става много зъл, стреля в гръб, залага капани и всеки може да попадне в тях).

Леко неочаквано обаче прозвуча декларираното от Станишев дяловото участие в плячкосването на мършата от президентския медиен пир. Вместо на каже стандартното “ ние подкрепяме напълно другаря президент, мажоритарния вожд и учител на партията”, Станишев заяви 90 процента подкрепа.

Искам да знам какво означават онези 10 на сто, които ми се губят в сметката. Нали е “мистър чист”, да си признае чистосърдечно.

Щом не казва обаче, имам право на една констатация и няколко предположения. Констатацията е очевидният факт, че има какво да крие. А предположенията са свързани с въпроса “защо”?

Защото му е ясно, че и за него няма да има милост, стига да застане на пътя на автократичния президент.

Защото помни как това вече се е случвало, когато Първанов го злепостави в интервюто си в “Труд” от 13 юни 2008 г., когато, ден преди да замине на официално посещение във Вашингтон, с цялата си президентска тежест го сравни с Жан Виденов и практически го обвини в поощряване на корупцията , защото изпраща в разни бордове свои съветници, оспорвайки му така етикета “мистър чист”.

Защото знае, че Първанов се готви да го сготви по партийна линия, като му обезкърви партията с потайния си политически проект.

Защото този проект няма как да е тайна за Станишев.

Изброените тези, само една от тях да е вярна, ако питате мен, стигат за 100 процента несъгласие с Първанов. Но мен не питайте – аз само питам. По почина на един друг президент мога да предложа: “ Сергей, кажи си” за десетте процента!

13 мнения за “Сергей, кажи си за десетте процента!”

 1. Станишев сякаш има натрапчивото усещане за сделка, предлагана от високо-моралният ни президент, който “оферира” (както се изразяваше един прокурор) към премиера:
  Махаш Дянков, късаш с Костов и получаваш няколко ГМО-“депутати” от Я.Я. и безкраен медиен комфорт от т.н. журналисти от водещи медии и няколко шута от рода на С. Диков, Андрей, Иван, Слави…. Тогава и Путин доволен и комисионните сигурни, а ние ще продължим да си “лапкаме”(по израза на един друг герой на държавна служба).

 2. Към Дмитрич трябва да се обръщаме нежно, щото и той е с крехко, ранимо его; трябвало е с оглед на това да го запитате така:

  Серьожка, кажи си за десетте процента, пажалуйста! 🙂

  И според мен е вече обезателно към таваришчите Гоце и Дмитрич всички да се обръщат, да пишат и разговарят за тях на развален съветско-комуноидно-руский езык; хем им е родният, хем им е така мил на сърцето, хем ще покажем куда им е хвърлен пъпа, и даже откуда им дърпат конците…

 3. 10% са предвидени за “Глоба за имитация на оргазъм”?

 4. Ако не беше тъжно, твърде свежо и финно от Ваша страна г-н Инджев!Браво и успех!

 5. Споделящите Вашата констатация “за 100 процента несъгласие с Първа –
  нов”,биха могли,да се обединят под
  предложението,че”избавлението от
  първановщината е първата,но задъл-
  жителна крачка по пътя към нова,
  свободна България.”Това предложение
  само повтаря последното изречение
  от Обръщението “Путин должен уйти”
  /www.putinavotstavku.ru/,като само
  думите “путинизма”и “Росии”са заме-
  нени с “първановщина”и”България”.
  Какво още да добавим към написаното
  в “Маската на масмедиите”и за про-
  пуснатите,толкова сходни с българ
  ската действителност ,други ,обеди-
  няващи обикновените българи и русна
  ци,текстове от това обръщение,като:
  “…..Мы утверждаем,что за годы своего правления именно Путин прев
  ратился в символ безжалостной по от
  ношению к своим собственным гражда
  нам коррумпированной и непредсказуе
  мой страны.Страны,в которой гражда
  не бесправны и в подавляющей массе
  своей бедны.Страны,у которой нет ни
  идеалов,ни будущего.Если..Россия во
  времена Ельцина стояла на коленях,
  то Путина и его опричники уложили
  ее лицом в грязь.
  В грязь презрения властью не только
  прав и свобод личности,но и самой
  человеческой жизни..В грязь разлага
  ющего умы и души телевизионного мра
  кобесия,превращающего все еще один
  из самых образованных в мире наро
  дов в бездуховную и аморальную толпу.В грязь тотального воровства
  и корупции,стекающую с самой вершины российской власти….”
  Следват 5977 подписа/към 12:00ч бълг.време на 13.03.2010/

 6. Моят вариант за 10-те % е само един от възможните и определено е прозаичен, защото се основава на казаното на пресконференцията от самия президент (език Негов, враг Негов). Признавайки за съществуването на олигарси в Б-я, и след дежурно отправеното за това обвинение срещу Костов, той се опита да си придаде вид на обективен съдник като в едно изречение впрегна в страдателен залог и всички правителства след него, включително и 3-5-8-то, с обобщаващото “кой им даде (на олигарсите) да реализират всички тези проекти” (банки и пътища).
  Простата сметка показва, че ако за Сергей Ст. 10-те % съвсем естествено отговарят на безотговорността, пардон, липсата на отговорност на партията му за случилото се, то останалите 90% трябва да заседнат все пак в гърлото на царисти и депесари. А това, съгласете се, все пак е признание за 3-5 8-ми отговорност на правителството му.

 7. В България няма социалистическа партия, ако Гоци се кани даправи “нова” – няма и да има…

  …в момента социалистическата страна в парламента е узурпирана от бившите комунисти, които ако имаше истински преход щяха да са без право на държавни постове завинаги и окончателно…

  …и така хора със социалистически убеждения като мен ще продължат да гласуват за десни партии – булгар-парадокс…

 8. Г-н Инджев, очуден съм от огромния брой грамотни и дори интелигентни хора, които не съзнават и не коментират бруталността в поведението на Първанов при срещата му с министър Дянков.Наверно това са хора с атрофирана чувствителност, нямам как другояче да си обясня преценките им.А ще предложа и едно друго обяснение, което намерих в един текст на Йонеско: в света е силно разпространен типа на човек, който има “libido dominanti”, т.е. човек, който изпитва удоволствие от това да се подчинява и служи на силния.Първанов е лице, което крие цепеница зад гърба си, т.е. можем да си представим, че ако се бе родил по-рано би бил ваажен фактор в най-мракобесническите времена 1944-1954 и би размахвал тази цепеница над главата си.Мисля, че тази скрита цепеница е източника на неговата привлекателност за немалко интелигенти от споменатия човешки тип.Става дума за непоправим дефект, който не допуска верно или дори относително верно тълкуване на действителността.Тези интелигенти (за да ни е по-лесно нека си представим напр. журналистката Дърева) ще се почувстват осиротели когато политическият живот на страната изключи от участие хора със скрита цепеница зад гърба. Тези хора не са годни за диалог поради наличие на неизлечим дефект, затова нашето отношение към техните текстове трябва да бъде снизходително, може би иронично… Но не повече от това.Лично аз гледам на тях като на восъчни фигури от музея на Мадам Тисо.Е, верно е че мърдат и ръмжат, но тяхното време е свършило

 9. Дончо,

  Разбира се че съзнаваме бруталността в поведението на гоцето. “Слушайте внимателно сега г-н Министър..” Аз онемях при тези думи. И този каруцар твърди че разговора бил интелигентен и без обиди. Той изкара министъра лъжец и се държеше като че ли президенството му е бащиния. Но това е положението. В България всички на държавна служба се държат все едно поверените им служби са им бащинии. Митничари си мислят че им се дължи нещо. Пощаджии си мислят че колетите които минават през ръцете им са техни, съдии си мислят че съдилищата са им завещани и осъждат в полза на по-платежоспособният, доктори си мислят че болницата е тяхна и имат законното право на хилядарките на ръка, полицаите си мислят че закона е от баща му и на момента може да реши случаят в зависимост от приложеното в книжката. Това е положението за жалост. И така закърняват усещанията към нормлното.

 10. Зайчето опита да се еманципира преди време, като акцентира върху ролята на Сертов за “безумията” в ДАНС. Съветът ми към него е да се поразприказва още повече, защото експертизата за съответствие на изчезналите документи наближава …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.