Не взели натривки от ръцете на Доган – а да му натрият носа защо не смеят?

Първата новина за нещо, което не би се харесало на Доган, ощастливи днес публичното пространство. Председателят на Софийската районна прокуратура Александър Налбантов най-после отговори на въпроса, дали Ахмед Доган е бил проверяван като възможен убиец на своя секретар Ахмед Емин. Не са му правени натривки, призна Налбантов и по този начин потвърди, че политикът априори е бил изключен от кръга на възможните извършители на престъпление при намирането на простреляния Ахмед Емин в т.н. сараи на Доган в Бояна.

Година и половина беше нужна, за да ни осведомят по тази тема. Признанието обаче трудно може да бъде наречено истинска “новина”, защото едва ли някой си е правил илюзии, че посред мандата на тройната коалиция, чиито съпредседател беше собственикът на ДПС Ахмед Доган, някой следовател ще посмее да оскверни толкова височайши пръсти с натривки – ами това би означавало, че го подозират. Такива чудеса у нас не стават.

По – тъжното е обаче, че и след падането от власт очакваме някакво чудо, за да бъдат извадени на светло истините за “обръчите от фирми” и “разпределението на порциите” –все неща, с които единственият несменяем политически лидер в България предизвикателно зашлеви България със самочувствието на недосегаем.

Уж двамата титани в държавата Борисов и Първанов са вплетени в схватка, уж си правят хватки и контрахватки именно по темата за имотите, забогатяването и големите икономически далавери, а край тепиха в пушилката продължава да си пребивава необезпокояван притежателят на най-устойчивата политическа марка ( с надписДПС), за присламчването към която пак ще се надпреварват на следващите избори и единият и другият. Наддаването явно тепърва предстои. За Доган май остава сеира и правото да избере на кого да позволи да се възползва от услугите му за накланяне на електоралния кантар.

За натривки на ръцете му е твърде късно, но могат да му натрият носа – стига да искат. Имотите и далаверите му са пред очите на всичко – той не само не се крие, но и се хвали, че би си купил и летяща чиния, ако иска. Но това явно се смята за недомислено политическо самоубийство – за стрелба срещу златната възможност да бъдеш подкрепен от догановите безгласни гласоподаватели.

12 мнения за “Не взели натривки от ръцете на Доган – а да му натрият носа защо не смеят?”

 1. Колкото натриха носа на Вальо Топлото, който е едно нищожество. Но, къде е Доган?

 2. Много добре е казано за показните хватки и за сеирджията, който май е и сайбия на тепиха. За съжаление ще си остане в сила дори и Костов да се върне в управлението. Защото начинът по който се влиза в законодателната и изпълнителната власт не отразява демократични нагласи а баланс на интереси – по линия на наште и на брат’чедите.
  Дори на модерния почин за внос на технократи made in EU/UK/US не може да се разчита за повече нормалност. Ако един Дянков се оказва между другото и способен, то като контра аргумент веднага могат да се дадат за пример и компаньоните на принц Кирил по чашка и разните му там набедени професори/ки от странство.
  Май се налага да си припомним, че спасяването на давещите се винаги е било в ръцете на самите давещи се. Трябва обаче отнякъде да се почне и свободното виртуално пространство е добра предпоставка за това. Оттук и моето пожелание – бъдете спорни!

 3. И на още много знайни и незнайни велможи на национално и местно ниво….

 4. Отдавна е настъпило времето да се осветли автора на думите “рая бяхте и рая ще си останете”.Може би ще трябва да си поговорим по-подробно с Меди Доган-доживотният “собственик на ДПС”,както толкова ярко го определихте г-н Инджев.

 5. Г-н Инджев,
  малко не по-темата, извинете.
  Бях Ви писал, ако желаете, да проверите информацията защо България ще плаща неустойки за АЕЦ Белене ?!
  До колкото знам държавни гаранции се поемат с решение на Парламента. За такова решение не съм чул.
  На какво основание ни плашат.
  Бихте ли поискали договорът по закона за достъп до общестена информация?!

 6. А за (само)обесеният проф. Стойчо Раданов (за който се предполага ,че е отказал да замаже (само)убийството на Емин),спомня ли си някой?

 7. Бай Иво, ако не за “натривките”, то поне за “барбекюто”, а най-вече за непромененият “изборен закон за туристите”, най-добре ще ти/ни отговори народният любимец “Бать Бойко”, защо нищо не става, тъй като мандата му, почти си отиде и се изнизва безрезултатно от тези многото му обещания!
  С кризисните мерки и за олапканият бюджет, почти не върви вече да на омайва вечь, че нищо добро не става и докога народа да чека на тая нова звездна пътека!

 8. Ха!Натривки от Доган?Те не взеха натривки от Цветанов!!!Оставете го Доган,той е лисица.Няма сам да вади кестените от огъня.

 9. Иво, политиката е игра. Не е важно какъв е моят, или твоя цвят. Важно е да ли си силен, или слаб.Ако си слаб, винаги губиш. Ако не искаш да загубиш, просто заложи на силен цвят.
  Театарът продължава. Просто се чудя защо им се връзваш на леките деривати, предназначени от общественото развитие, като боклук, подлежащ на изгаряне.

 10. Смятате ли, че някой някога ще направи натривки от ръцете на Доган? Много се съмнявам!

 11. За професор Раданов наистина никой не си спомня вече! Това е позор за всички нас, но най-вече за журналистите, които са професионално задължени да ни напомнят.

 12. Костов го каза отдавна – “Доган е проклятието на България”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.