Шестото чувство на Борисов срещу петата колона

На столетницата дори и антиамериканзмът й е лицемерен. Ето защо го маскира в момента като антидянковизъм.

Не познавам лично Симеон Дянков. Виждал съм го отблизо на един дипломатически прием по Коледа, но не се запознахме – придържам се към правилото да не ходя “на гости” без покана. И не съм му адвокат, едва ли има нужда.

Познавам обаче достатъчно нрава на червената 120 годишна акула, за да бъда заблуден от опитите й да прикрие, че хищническите й инстинкти са подразнени не на последно място от онова, което Дянков символизира в очите на червения планктон – американското в него. И фактът, че БСП не си го признава чистосърдечно по-скоро подхранва това мое убеждение.

Само попържането на бившия министър Петър Димитров, който се изпусна в едно телевизионно студио по адрес на българина от Америка  с репликата “Аман от министри, чиито деца не говорят български”, издаде досега червената чета. Но дори и др. Димитров призова вицепремиера Дянков да си ходи обратно в САЩ без да спомене самата Америка.

Само лицемерие ли е това? Не, на това му казват партиен прагматизъм. Другарите знаят, че не върви да се опълчат открито срещу натовския съюзник и… натовския си президент Първанов, макар и той също тайно да скърца нощем зъби под одеялото на властта срещу янките, които му е възложено да шпионира от своята амбразура. И те май му отвръщат с нещо подобно като презрение, ако се разчете дипломатическият факт , че не го канят с погачата пред Белия дом. Няма друг ръководител на държава от ЕС, който цели три години да не беше стъпвал в Брюксел, а пък в САЩ не е допускан от 5 години, докато междувременно беше се превърнал в световен шампион по срещи с Путин.

И ето че на нашите другари, които си имплантираха натовския чип по – скоро като съгледвачи на Кремъл, на крака им дойде Симеон. Но не онзи от Мадрид , когото употребиха за своите цели, а самият Симеон от Америка – разпознаваемият вече от всеки червен фен като злодейското лице на врага във властта. Колко удобна мишена за хора с натовски чип, които мразят в това качество себе си!

Може днес ситуацията да е коренно различна от 1992 г., когато срещу прозападния завой на България беше осъществена масирана и успешна в крайна сметка атака да е много различна, но поне по един признак тя дава поводи за аналогии. И тогава, както и сега, червените акули си набелязаха лесен за разпознаваме обект на омразата с американски етикет. Това бяха двамата съветници на премиера Филип Димитров, българите с американски паспорти Константин Мишев и Алекс Алексиев.

Ако някой днес иска да изследва клозетната фразеология на онова време, няма нужда да се връща с машина на времето и да чете написаното по стените на завещаните от соцвремето вонящи нужници. Достатъчно е да е си направи труда да попрегледа малко вестници и да види какво се изсипа срещу тези двама американски опълченци.

И днес се очертава нещо подобно, само че вестникарската мимикрия не позволява чак такива откровения, освен ако Бойко Борисов, от когото нашите списуватели се боят, не им позволи. Ето защо партийната цитадела отваря сама арсенала с оръжията и точи пропагандната секира. Най-напред чрез своя президент червените размахаха метафората за “сатъра”, сега вадят отново брадвата от предизборния си клип от миналата година. А и Доган най- после си наруши рахатлъка и даде да се разбере, че също точи ятагана. Тройна коалиция!

Надушили са кръв, каквато не може да не капе насред криза и тръгват на лов. Главният ловец на републиката ги настърви като разби ритуално носа на своя гост Дянков и те сега си показват зъбите, окуражени от примера на водещия в глутницата.

Да се правят реформи в тази обстановка е като да плуваш сред акули с кървяща рана. Но някой да е очаквал друго? Време е Борисов да си даде сметка за дълбочината на морето, което не му е до колене и да ревизира веселяшкото си твърдение от август миналата година пред Нова телевизия, според което да бъдеш премиер била десет пъти по-лесно, отколкото да си кмет. В този смисъл опитите да превърнат в плашило най-опитния и патил политик в периферията на властта, какъвто е Иван Костов, Борисов има какво да научи. На принципа “ не питай старило, а плашило”. И по- точно да си зададе въпроса защо Костов им се вижда толкова страшен, макар и да не може да бъде набеден за “американец”?

Решението на “загадката” е пред очите ни. Костов никъде няма да си ходи. Какво ли не го правиха и пак е тук. Ако имаше начин, да го бяха махнали. Докато Дянков е жива емблема, ходеща мишена с надпис “USA” на гърба. Вижда им се “лесен”: докарват го до полуда с номерата си, той грабва куфарите и се маха, а заедно с него си тръгва и Америка от България ( поне в мечтите на другарите с имплантирания натовски чип). Такъв е планът на акулите.

Както се казва, намериха си кауза другарите – хем ще угодят на Путин , хем и на последния пу..блицист от селската кръчма ще пристанат. Но междувременно ще си стоят на натовския наблюдателен пост и ще дават информирани, добре (под)платени сигнали с флагчетата в източна посока.

Ако Борисов има някакво шесто чувство за политика, каквото иначе мнозина съзират в него, трябва да разбере, че неговият истински противник е петата колона, най-коварният враг на модерна България. Може ли петата колона да бъде неутрализирана от шестото чувство? Питам на седмия месец от управлението на ГЕРБ. На осмия вече няма да питам. Ще знам, че не може . Или, което е още по-лошо, не иска.

35 мнения за “Шестото чувство на Борисов срещу петата колона”

 1. Mnogo tochno napisano.
  B. Borisov ako iska da ostane faktor v politikata trjabva da prestane da slusha prijatelchetata si ot DS, koito ste go provaljat nakraja i prevarnat v novoto plashilo, ami da pochne da se savetva poveche s Kostov i blogat vi da mu stane nastolno chetivo…

 2. Току що и Софиянски хвърли камък срещу Дянков в предаването на Волгин,може би защото не може майсторски да краде, като него .Мисля че разделителната линия между почтените и крадливите , трябва да стане “за” и “против” -Дянков,Цветанов и Костов

 3. Отново се връщам на вредата от ползата да имаш почтени съветници (К.М. и А.А.), по чиито маниери да се увлечеш до степен да забравиш в коя географска точка се намираш. Може би сега нямаше да имаме повод да си спомняме за Бригадира и неговите напъни да се изкара патриот с “Македонската сделка” ако Ф.Д. беше по-малко европеец и повече софиянец.
  Днес никой няма действителни претенции (освен словесни) да надскача родните поли на Витоша. Какво ти 6-то чувство(освен ако не е подсказано от 6-ти отдел) за пети колони и разни тинтири минти и шменти и капели . От тази планина по-високо нема. Ойларипии! Чуйте само как ехото заглъхва когато източният гръм удари. И така (както се пееше в една песничка) до края на седмия месец. След което ще настъпи утрото на осмия месец и пак ще се ослушваме по заглъхващото ехо и отново ще си подпяваме …

 4. Блестящо, както винаги. И много точно.

  Абсолютно подкрепям и коментара на МАРА

 5. Няма особени сигнали това 6 чувство да се прояви и ББ да удари руската агентура. А всеки ден е загубен. Например- при 100% БГ-посланици, търговски представители и работещи под прикритие “дипломати”- червени ченгета от МГИМО,ДС и РУМНО. Никой не ги бута, а те са там само за да донасят на КГБ и ГРУ (както и да се казват сега). Да не говорим за висши офицери, генерали- съпрузи на СССРски гражданки, припяващи КАТЮША. В главите на много от тези бойлери, които не са и чули, че България е в НАТО, още трещят залповете на АВРОРА (дето и не ги е имало, ако не ги е измислил сталиновият подмазвач Айзенщайн).У Едвин има препечатан руски текст за паметника на мужишкия окупатор в София. Срам да те хване, че си българин, когато всички наши бивши братя по съдба сринаха болшевишките капища на “освободителите”.
  Ами да броим ли “културните центрове” на Русия в София – цели 3! Че и на най-хубавите места. Като в генералгубернаторство! Винаги ще ценя истинското в руската култура. Него обаче в “центровете” го няма. Те са само фасадни структури за шпионаж и диверсия срещу България.А вече за истинската БГ-руска агентурна мафия – енергийна, оръжейна и пр. не ми се говори.

 6. Да де, ама пък Дянков казва “за мен мнението на пропаднали политици не е меродавно”. И наистина, какъв фактор в политиката е Чечо Софянски в момента. За съжаление държавата е оглозгана до кокал и е много лесно да се плюе срещу финансовия министър.

  Дори и “техните” (червените, щото други няма) социологически проучвания показват, че ако имаше избори днес, ГЕРБ щяха да имат абсолютно мнозинство, а с Атака и сините може би даже и квалифицирано.

  Не съм все още сигурен какво мисля за тези, новите, но се радвам, че баш-червените не са на власт. Поне петата колона е пета, а не трета или втора.

 7. Прекрасно и точно казано! Мисля, че отговора на сегашното състояние на нещата в България е именно в последното изречение, господин Инджев, с което приключвате анализа. Лично аз винаги съм мислил така, но от време на време, признавам си, хранех някакви съмнения. Все се надявах, че може би наистина ГЕРБ е нещо по-вдясно. Ама не би!
  Благодаря за удоволствието от анализите, които публикувате, защото в 99% чета своите мисли (разбира се, не така майсторски казани).

 8. BB ima 2 vazmojnosti:
  1. da stane BG N. Papandreu i da ostane v istoriata na BG politika.

  ili

  2. Da se osere i da se izpari ot politicheskoto prostranstvo.

  Izborat e negov. az lichno moga da go posavetvam ako ima jelanie>

 9. Да си припомним,че големият българин и държавник Стефан Стамболов падна съсечен в центъра на града, борейки се да осъществи мечтата на плеяда българи, а именно да види любимата си България в редовете на просветена Европа, а не редом до дивата азиатска “Освободителката”.
  Дими

 10. Играта е лесна. Щом съм седнал срещу вас, аз съм против вас. Моят интерес е, аз да прецакам вас.Вашият интерес е същият, но против мен.Ако някой премиер си мисли, че е супермен нека го направи.Защото истинското лекарство срещу комунзма – социализма е да се унищожава, а не да се обладава.Ако Бойковата демокрация не направи това тя ще се превърне в историческа педера/ц/*ия.

 11. Много години вече наблюдавам политически звезди,които се стремят към по-първи роли …и техните качества,като на “чудовища” от различен вид,ги изправят “на лов” из една област,без да са се поканили взаимно….но си остават първообрази на сърдечно недоверие и бдително безгрижие,търсейки се като “скъпи колеги или съюзници”,но и “разкъсвайки се” с еднакво…. презрение,докато се щадят!!!!!
  За какво друго,преди преди много дни “върхът на иглата” ми изглеждаше “пренаселен” и лансирах тезите за “p r i m u s inter pares!”?
  Някогашните “кумири” на прехода взеха себе си твърде на сериозно,
  а други разтегнати в “индианска нишка”,не успяха да се освободят от тшеславието и да стигнат до прозрението:”Нищо друго,освен Бог!”
  В лагера на “червените кхмери” се увлякоха и прехласваха към знатното,звъна и блясъка на римските сестреции,но и с готовност за среброто, да продадат и душите си…
  По време на “изгрева” на Мирабо мадам де Мейра,би казала,че имат право,защото ще разменят тор срещу злато!!!!!
  Софиянски и Надка са ясни,като Волен и Яне,но Костов е друга работа затова още в посочения коментар по статията на Иво,се сочи,че предизвикателствата пред Първия консул,няма да са малко….
  но както се казва:пред бъдещите явни предизвикателства,явни ще трябва да са и рецептите с лекарствата,а тук свършва и правото на аритметиката,която “коленичи” пред политиката ….
  Едно е да се крал на Революция и съвсем друго,съветник на Краля с шесто чувство!!!
  То е и друго изпитание за самия “крал”,ако го нема !

 12. Съгласен съм с МАРА (прежде постващата) , бих искал да допълня, че този вододел трябва да е – искаме ли бившите комунисти и техните отрочета или не!
  АЗ съм за – НЕ ГИ ИСКАМ!!! Искам бъдеще без тях!

 13. Г-н Инджев! Написал сте един професионален във всяко отношение материал. Има в него малко клюка, малко минало- свършено, но главното, което подчертаватев е , че имаме една про-руска влиятелна сила БСП. Няма как, това си е факт и трябва да се съобразяваме с него. Много хора са станали богати в миналото от про-руските си политически пируети. Много хора ще станат богати от заиграването си с Америка – Гарнизов. Жалкото в цялата история е българският интерес, който липсваше и по времето на Вашия любим Ваня Костов и на онова недоразумение Филип Димитров и т.н. Нямаме все още про-български политик и се надявам това да е Б.Б., но той пък е обременен с богатството на жена си…, придобито по странен за демократичните критерии на днешна Европа(не тази от времнето на барон Ротшилд) начин….

 14. Активното мероприятие „28 антикризисни мерки на МФ ”, открито и директно нацелено в „американеца” С. Дянков несъмнено има и една зле прикрита антидържавна цел – дестабилизация на правителството в условията на тежка глобална криза. Какъв по – изгоден случай за реванш от страна на „прогресивните сили”, а именно тройната коалиция плюс синдикатите?
  От друга страна не съм получил нито едно убедително доказателство, че младата партия ГЕРБ е национално отговорна, дясна и проевропейски ориентирана. Напротив, ГЕРБ непрекъснато демонстрират колко умело и със страст танцуват с Русия тангото „крачка напред, две назад”. Ето затова аз все още не мога да поставя от една и съща страна на демаркационната политическа линия в България ГЕРБ и Синята коалиция, нито пък имам достатъчно основания да считам, че самата ГЕРБ не е новото попълнение на петата колона.

 15. Gospodin Injev, vazhishtavam se ot vashata pozizia i ot slovoto vi, no nie’ne sme narod a marsha”…….

 16. До МАПА Съгласна съм Дянков и Костов да са от едната страна на разделителната линия,но за Цветанов малко се съмнявам.Наистина показва голяма активност,но се страхувам да не е само поза (дано не съм права).Много е близък с Б.Борисов ,а за съжаление и на него не вярвам.Б.Б.пък май е много близък с Гоце.Ще повторя- дано не съм права.

 17. Наблюдавам, че във в. Ретро – пенсионерски, 30 ст., без реклами – всяка втора статия е против Дянков, буквално го демонизират. От време на време се среща и писанка против Костов. Общо взето вестик, верен на партийната линия!

 18. Комунистите са пощуряли, всички са на крак – бивши, настоящи, социолози, юристи… Мишените са Дянков и Костов. Методите добре познати, някои бивши от службите ни ги обясниха: пускаш в пространството някакъв блъф медиите го подемат и потърпевшия да се оправдава. Така Костов навеки ще обяснява за Кремиковци, за фондации и т. н.
  Дянков не може по никакъв начин да приложи блестящия си професионализъм.Самият Премиер го спира в много случаи, а във всички останали – всенародните кампании на комунистите.Тренчев и той напомни за себе си в последното активно мероприятие – точно по модела на службите извади един фалшив лист и се започна….. Въпреки, че имаше официално опровежение, медиите продължават на пълни обороти.От кого ли не поискаха мнение? Заплахите и ругатните към Дянков съвсем ескалираха, дори и Борисов е крещял на заседанието на министерския съвет!
  Хора, не мислите ли, че с всичко това се цели Борисов да хвърли оставка и да се върви към коалиция между първите две партии, а може би първите три ?

 19. Статията е превъзходна!
  Смятам, че Бойко Борисов малко се подценява. Вижте последните му “посещения” – АЕЦ “Белене”, хидровъзел „Цанков камък”, “ремонтираните” пътища, все места глътнали и гълтащи стотици милиони лева! Обекти на “наши” фирми 🙂
  Смятам, че Б. Борисов и С. Дянков имат нужда от повече доверие и категорична подкрепа. А те трябва да обясняват, ежедневно, какво правят и за какво го правят. Как смятат да ни изведат от финансовата и комунистическата криза!

 20. @П.Петров
  Ако “проруска сила” се употреби в облстта на актуалното политическо говорене в някоя от страните от Европейския съюз, на която искаме да приличаме, какво ще означава това?
  Например ако украсим лейбъристите с този “ляв” у нас етикет, как биха реагирали британските “леви”?

  Про и анти-руссизмите у нас са ефтиния популизъм на провалените, перестроечни разкрасители на комунизма. За тях Е.С. е нова област за експроприяция на капитал, а НАТО е временно идеологическо отстъпление, което може да се компенсира за десетилетия, чрез една руска АЕЦ на “вражеска” територия. Така доктрината на “русофило-фобството” възкръсва от болшевишката пепел в оригиналния си, имперски вариант.

  Москва отново протяга ръка към ръцета на Стамболов.

 21. PS
  Едно полезно четиво за същността на “русофилските” проекти у нас ще намерим на сайта svobodata .com – прекрасната статия на Б.Василев, “За АЕЦ “Белене” и уроците на историята”.

 22. Имах познат/вече покойник/ с който преди 30 години водихме разговор който няма да забравя.Тогава беше вече на достолепна възраст,ял попарата и на фашисти,и на комунисти.
  Каза ми следното:”Комунизма е като огън в гората,изгасиш го,и си мислиш че се е свършило,но някъде са останали въглени скрити в шумата,духне лек вятър и пламва отново.От този огън трудно ще се отървем”.
  През всичките 20 години на прехода си спомням този разговор.
  Факт е,че от Путиновата държава непрекъснато духа,и тук духачите са много,та си мисля,че трябва непрекъснато да поливаме с вода,само пожарникаря да не захвърли маркуча.

 23. За П.Петров:Правилно и съм съгласен,но това е положението и е най-добре умните хора,ако са такива,да се съобразят иш с европейския елит и с възможностите
  ….
  Точно нашите в блога са, и смешни, и жалки…
  Къде е оная България,която е освирквала и псувала дори своя цар,….или забравяме студентите пред Народния театър или войниците при Завоя на Черна или Владая/1918/…
  Цензурата е била свирепа тогава,
  но са запазани и шедьоври-бисери,
  закани: “….шъ ти гу нацепа в тлъстото царско д…е!”
  Какво да приказваме за “мърша” която и на Солунския кей,F a n y
  !!! e дрaла!!!! гърло за родните Балакани!!!

 24. Статията е много точна!
  И коментарът на Мара – също.

 25. На крак съм от зори,но това не е важно,а самите причини!
  Били на крак до един и “червените кхмери” и техните медийни аргати…
  и едва ли не във въздуха витаело неверие,дали пожарникаря няма да захвърли маркуча…при толкова много духачи…
  Всичко е много точно и истински само страхът,но и неизбежен когато и както ехото заглъхва!!!
  Спомняйте си припева на командира на оная подводницата,който не се ..п о д ц е н я в а л,..но и все си повтарял: “Еще не ветер,еще не ветер!”

 26. Към Кардинал Р.:

  Понеже неколкократно употребихте досега върха на иглата като метафора, искам само да вметна, че тя не може да бъде пренаселена след като всеки един от пребиваващите там носи името Легион. Така че там където има място за безкрайно много, винаги ще остане и за + 1.

  П.С. Крал е титла но и глагол. Затова на съветника на краля на 6-тото чувство му сложиха спирачки, чрез назначаването на буфон по европейските фондове.

 27. Червените кхмери са освирепяли и всички са на крак, готови за атака. Тези, които по безумен начин изхарчиха милиони и поставиха страната в безисходица, сега се правят на загрижени. В момента хвърлям по едно око и на парламентарния контрол и какво виждам: нагла, по-нагла, най-нагла, Корнелия Нинова.Тази жена никой не може да я надприказва.Напаст Божия!

 28. Калпава и страхлива е седем месечната работа работата на премиера Борисов а това означава че всемогъщата паралелна власт на ОЛИГАРХИЯТА в България е блокирала работата на Съдебната власт в републиката на червеният ОКТОПОД и така (с корупция,подставени лица,компромати и насилие) владее Българските граждани и държава.От този неуспорим двадесет годишен факт е ясно че демократичните избори в България не се раждат Демокрация и Правова Българска Държава.Надявам се премиера Борисов да е разбрал че Генерал Борисов сега трябва да си върне Българската Правова Държава ако иска премиера Борисов да провежда успешна премиерска политика в България-ЕС.

 29. Откъде идва тази неистова омраза на комунистите тъкмо към САЩ? Чешкият дисидент Петър Цибулка:

  „…Комунистите разбират, че Западна Европа е под тяхно косвено господство чрез комунистически агенти на влиянието – корумпирани и компрометирани политици. Западна Европа не е заплаха за Москва. Напротив, Москва там има силни позиции. Това личи, когато погледнем отношенията между Западна Европа и САЩ. В момента няма голямо желание от страна на европейските страни да подпомогнат Съединените щати. Америка е съумяла да остане извън директния контрол на Москва. Поради това за комунистите Америка все още е враг номер 1 и препятствие по пътя към световното господство… Аз съм убеден, че комунистите и техните тайни служби, свързани с Москва, никога не са губели властта в Чешката република. Така че приемането на Чехия в НАТО с нищо не накърни позициите на Москва. Ръководни кръгове в Съединените щати погрешно мислят, че Москва е изтласкана от “бившите” си сателити в Централна и Източна Европа. Точно обратното в вярно. Вместо НАТО да се разширява на изток, Москва премести границите си далеч на запад и сега има повече власт от всякога. Разбира се, Чешката република ще подкрепя САЩ с декларации и думи; но делата на чешкото правителство винаги ще застрашават американските свободи и ценности. Съществено е политическото ръководство на Съединените щати да разбере тази реалност колкото се може по-бързо и да упражни максимален натиск, за да бъдат заменени политическите структури във всички посткомунистически страни с истински приятели на демокрацията. Ако Америка продължава отношенията с комунистическите престъпници както през изминалите 18 години, тя ще бъде разрушена и ще стане жертва на своите политически и икономически грешки…”

 30. Перфектно, точно, талантливо!

 31. Съвсем вярно, Wittgenstein, комунистите не са спирали своите кроежи и подмолни действия срещу демокрацията нито за миг. Имаше само един момент в нашата история,в зората на демокрацията ни, когато се бяха изпокрили от страх, че с тях ще постъпят по техния начин. но това не стана и ето резултата – те ни управляват още чрез своите деца, протежета и маскирани “демократи”. парите ни са техни и родината ни е тяхна. боя се, че ББ е просто една разновидност на същите. Уви!

 32. Както винаги, имате гениален усет за сценарии, родени от извратената психика на столетницата,г-н Инджев!

 33. Лакеите на Кремъл съвсем правилно разпознаха Дянков като основния противник на далаверите им в България. Основният проблем е Белене, но има и други. Дянков се запъна да не отпуска пари от бюджета за централата, а Първонов и глутница са обещали на господарите си в Москва, че проекта ще се реализира – иначе отиват при Луканов. Основната преграда е Дянков. Бойко Борисов неизбежно ще клекне. Той е хранено куче на Валето Златев и дължи на него успешното стартиране на охранителния бизнес. Цветелина Бориславова овладя СИ Банк също чрез дяловете на групировката на Златев. Тези двамата му дължат всичко, което имат, а Валето работи за Кремъл. Просто няма как да му скършат хатъра, иначе ще им откъсне главите и на двамата. Единственото, което спира подписа на Борисов е твърдението на Дянков, че няма пари в бюджета за Белене. Дори и руснаците да финансират всичко като заем без гаранция, накрая бюджета пак ще трябва да покрие лихвите и главницата. Ще трябва да изчакат да мине кризата. Междувременно всички тежести от нея ще се припишат на Дянков, тефлоненият Борисов ще си изтрие задника с него и ще го отпрати там откъдето е дошъл. Като живне икономиката и финансите, а това ще стане след 7-8 месеца, ще подпише и за Белене и нещата ще заспят. Ако си мислите, че и той не работи за Белокаменната, значи е време да се събудите.

  Ще мине доста време, докато НАТО и САЩ си прочистят периметъра.

 34. С цялото ми уважение към вас, тезата за идентифицирането на Дянков с USA e много трудно защитима.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.