“Искам бебе” и “искам ББ” не е съвсем същото

Помислих, че не съм чул правилно, но няма грешка: Фондацията “Искам бебе” връчва голямата си годишна награда на министър-председателя Бойко Борисов.

Помислих, че има някаква грешка и вероятно става дума за “Искам ББ”. Но няма грешка. Освен това не е фондация, която улеснява определени контакти . Иначе щеше да се казва “Искам бебе от ББ”. Фондацията си е сериозна и уважавана. Обаче не предизвиква особено уважение с подобен подмазвачески жест.

Този човек Борисов, който и без това никак не е безгрешен откъм податливостта си към суетата, ще го съсипят ето такива доброжелатели. Ще го скъсат от целувки и прегръдки и…ще го захвърлят, когато вече им роди, каквото им трябва ( нямам предвид конкретната фондация, да не вземат да се обидят – това е метафора, метафора, метафора, ясно е нали!?).

Съзнателно не преразказвам какъв точно бил приносът му за нашето размножаване – пак става дума за пари, разбира се. Бил дал пари за инвитро. Цели 10 милиона. Извинявайте, ама да не ги дава от лични средства?

Вярно, друг по-малко чувствителен към изкуственото оплождане политик можеше и да не отпусне. Само че по тази логика на премиера няма да му стигне времето да ни управлява ( камоли пък бебе да направи). Защото работата му е да дава – не на всички, а да разпределя. И онези, които са получили полагаемото им се, веднага му висват на врата с благодарности, награди и грамоти, така ли?

От друга страна след като г-н Борисов е абониран от години за “Мъж на годината” от кого другиго да поискат …пари. Истинският мъж печели повече любов когато печели повече. А който печели, дава или поне има какво да раздава.

15 мнения за ““Искам бебе” и “искам ББ” не е съвсем същото”

 1. Дааа,
  твърде пресилено и разглезващо е да поощряваш един политик, за дето си е свършил работата, все едно да казваш на детето “браво”, че си е изяло порцията… ех тия бебешки метафори! Ама преди да е станала грешка – не благодаря, НЕ искам ББ! :)Казвм само, че така много се извращава ценностната система. Макар да не е лъжа това, че явно здраво сме зажаднели (моля, не ме разбирайте погрешно – не специално за ББ) за политици, които си вършат работата.

 2. Той г-н Борисов добре го дава с това даване, но дава ли си сметка и че има да взема.Щото това как ви звучи“Ако тройната коалиция не беше откраднала милиарди, можеха да се родят още стотици бебета.”Имаме субекта,имаме деянието, а бебетата ги няма.И на господин Борисов ако му е дадено доверие то не е за да му се вдига рейтинга, а за да прибере откраднатото поне да има бъдеще за родените бебета.

 3. kak ne vi e sram tova e nai golymata bolka na 4ovek da nyma detsa tova 4e sa mu dali nagrada na borisov ami napiavete vie ne6to da dadat na vas

 4. Тази награда е за возенето на женското колело без рамка.. сам се похвали ( в смисъл возих ги,а не ми благодариха..) – ето всяко добро дело в края на крищата се признава.. Бъдете оптимисти !!

 5. интересно всичките ли бебета са заплодени през август миналата година? Или бройката която споменаха е от един доста по-дълъг период? Дето се вика и пречиствателната станция в Бургас, не е “копната” през август, нали така? Та да ни е жив и здрав ББ…Да плаща. Аз на жена ми така и казвам: Поръчваш пица и после им даваш телефона на ББ, той плаща сметките..

 6. Сещам се за един дето е казал “И деца ще ви направиме, другарко”
  🙂

 7. Много смешно е написаното от Иво Инджев!Смях се от сърце и ми олекна на душата.

 8. Дааа (и от мен). При нас се награждават държавни мъже за умението им докато те возят на рамката на колело без рамка да бъркат в джоба ти, за да се правят после на щедри – демек, от баш тарикатите са. А на запад – тези, които от собствени средства даряват за благотворителни цели. Да им се неначудиш на акъла, моля ти се. Сигурно не са спечелили честно милионите си и затова си правят промивки на гузната си съвест.

 9. Да, парите не са от неговите лични средства, но са дадени лично от него… Докато едни други гадове не само, че недаваха ами се и гавриха, предлагайки услугите си за “in vivo”…

 10. Коментарите идват малко в повече… Когато ББ отпусна средствата коментарът беше, че: “ще се раждат повече БЪЛГАРЧЕТА…” Ще добавя – повече от най-желаните и обгрижвани българчета… Само за тази реплика може би трябва да му дадат и всички награди за “българин на годината”…
  А средствата наистина не са негови. Те са и мои. И аз го мисля това, но чак сега стана…

 11. Яга, не е станало чак сега. Имаше деца на по годинка и две…Късогледи сте като носорози. Ама носорга от късогледство напада всичко живо дето мърда, само защото не му е в областта на ясното виждане и нападението е единственото, което “знае” да прави.
  Ай да ви е честит мъжа на годината.

 12. Към Яга:
  Ако е толкова загрижен за неродените българчетата, защо под добродетелният му взор не попаднат и тези, които вече са на бял свят. Би имало повече смисъл. Цели 4 българчета са откъснати във Франция от родителите им повече от две години и дори родният си език са забравили. Но този случай (за който ББ е уведомен още от миналата година) не носи в перспектива дивиденти а разправии с “колегата” Саркози. Пък и не става за уреждане с едно бъркане в държавния джоб, което да осигури незабавно медийните еполети.

 13. Хей, хей, по-спокойно! Това за носорога ми хареса, защото винаги съм си мислила, че мъжете ходят с надянати капаци. Достойно за уважение е да се каже на всеослушание, че е време да подкрепим именно раждането на БЪЛГАРЧЕТА, а не да се свиваме гузни пред критиките на ЕС, които не бива да ни съветват по проблеми, които дедите им са разрешили преди няколко века (не ми е удобно да споменавам как…)
  Бих уважавала всеки, който има смелостта да го каже.
  Впрочем защо постоянно наблягат на “суетата” на ББ. До колкото мога да видя (имам предвид носорозите), чини ми се, че тия неща ги отминава с досада…

 14. Това ме подсеща, че за да оправим икономиката, може би Дянков трябва да извика – Помощ горим!!! Тогава доктора на пожарните науки, няма начин да не ни залее със студена вода … и да ни спаси!

 15. Г-н Инджев всяко действие на всеки човек може да бъде преобърнато като тълкование и осмяно.

  В тази история макар и да е леко иронична намирам, че влагате сарказъм просто ей така за спорта.

  Хората от фондацията си вършат работата, друг е въпросът, че тази работа минава през цункането на нечия бузка. Зер и догодина пак отпусне. Защото може и да ги открадне без какъвто и да е проблем. Ние това вече го знаеме …

  И те застават на онази полуколянна стойка и си свършват работата в името на своята кауза, по същия начин по който в работата на войника е включено умирането.

  Тъжно, но и епично.

  Ето моето тълкование.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.