Доганщайн и теорията му на невероятностите

Доган избра да се защитава срещу първия пробив в неговия обръч от фирми като се самообяви за учен: самоук, но подготвен, защото си общувал с учени и имал лаборатория в дома си. Което е толкова за вярване, колкото превръщаните на кучето в месар чрез точене на лиги пред месарницата.

Защитната теза срещу разкритието за взетите от Доган милион и половина лева както консултант разви в телевизионно интервю депутатът от ДПС Камен Костадинов, който определи своя лидер като “идеологът на развитието на енергия от алтернативни източници в България” и сред идеолозите за построяването на “Цанков камък“.

“Той е много добре подготвен по тази тема. Ахмед Доган е почетен член на Водородното дружество и освен това има лаборатория в дома си, общува с учени, постоянно се среща с хора от БАН“, каза Костадинов.

Той разкри, че Доган вече е регистриран като физическо лице по ДДС и работи и по други енергийни проекти. Т.е. да не се учудваме (ако някой се осмели да ги разкрие) на още милиони, получени от самобитния специалист Доган.

Да оставим настрана пълната глупост ДПС да сезира прокуратурата с желание за проверка по случая, след като прокуратурата вече се самосезира – рядък, но симптоматичен за сериозността на положението случай на бърза реакция от нейна страна. По интересен е самият факт, че сега на Доган, за кой ли път в живота му, му изграждат нова легенда и че са избрали за целта да ни го демонстрират в новото му за публиката качество на специалист по въпросите на водородната икономика.

Ако Доган е бил “идеологът” ( какъв термин за един лобист само!) на развитието на енергия от алтернативни източници в България и се е развил като такъв през годините, защо през същите тези години това беше такава дълбоко пазена от обществото тайна? Трябваше ли аферата с “Цанков камък” да гръмне, за да научим за съществуването на нашия Айнщайн по току- що изобретената формула Доган+ камък (не философски, а Цанков) = Доганщайн?

ДПС ни пробутва чисто нова теория на невероятностите.

Влезте в сайта на Българското водородно дружество и ще видите, че там гъмжи от имена на уважавани научни светила със съответните титли и научни степени. Толкова ли никой от тях не е бил пригоден за консултант по проекта, за който Доганщайн се е оказал най-желаният експерт от страна на щедрия предприемач?

В устава на Водородното дружество, на което Доган се оказва не просто член, но и почетен такъв, изрично пише, че една от целите на тази организация е да лобира пред институциите за развитието на Водородната енергетика. Ако защитата на правото на Доган да се обогатява в такива фрапиращи размери, бидейки същевременно политик, беше наблегнала на евентуална роля на мандатоносителя на тройната коалиция именно като лобист, това щеше да е също толкова дразнещо, но поне щеше да отговаря на компетентността му. Докато чисто новото му опаковане пред публиката като учен – самоук, комуто някой е готов да плати милион и половина за научното му мнение по един проект, е нагло и тъпо упражнение. Нагло е, защото ни взима за тъпи.

78 мнения за “Доганщайн и теорията му на невероятностите”

 1. колкото превръщаните на кучето в месар чрез точене на лиги пред месарницата.

  Предлагам:

  …колкото превръщането на кучето в патолого-анатом чрез точене на лиги пред месарницата.

 2. Колкото до Доган – нали знае и езици – да извикат международна комисия – американец, англичанин и французин – да го поизпитат по “водородния” материал. Колко го знае, че консултации за милион и половина лева да даде. Ако не изкара изпита – тези, които са му ги дали – в затвора за пране на пари, а Доган да даде цялата сума за благотворителни цели.

 3. Правилно, но има и още нещо, което май ни отбягва от цялостната картинка. Ако сега са се хванали за гушите президент и премиер, как така Доган не се е произнесъл още по тоя щекотлив въпрос. Или нашият герой в енергийния романс на България ще излезе нищо и никакъв трикстер. Но нима това не се знае? Знае се, даже и от “Братска Русия” се знае – нали тя го е създала. Но това, което искам да попитам е защо Доган ще подкрепя “Първанката” щом така му пречи в чисто “професионалната” му занимавка. И впрочем, добре че са споменали, че Доган “вече” бил регистриран по ДДС (а преди това “ВЕЧЕ”), защото ако бяха определили тези негови деяния в областта на водната енергетика като хоби, то тогава комедията и абсурдът щяха да са пълни.

 4. Какво да коментираме-от ясно по-ясно.Само на т.н. Главен прокурор пак няма да му е ясно.Както през изминалите 4 години.И ще сътвори поредното медийно шоу-разследваме…класифицирана информация…правим всичко необходимо…аз ще ви кажа като има резултат…Какъвто покровителя му Гоце,такъв и той.

 5. Винаги съм се питал, наистина ли всичко у нас е толкова отвратително и винаги фактите са ме опровергавали: не, по-отвратително е!

 6. Все си мисля, че дръндарският ни Айнщайн има какво да сподели със света на науката относно житейските си опити с водата. Експериментирайки усърдно и упорито през последните 15-20 години със смесване на марково уйски и вода в твърдо агрегатно състояние и в условията на ежедневната безтегловност на летящата си чиния, аналитичния мозък на агента-философ Сава не може да не е установил фундаментални за науката постулати.
  Май е дошло времето да ги сподели с нас, дори и ако се наложи от трибуната на българския съд.

 7. Е, тия от ДПС нямаше как да извадят стенограма, та се наложи Камен Костадинов да ни разкрие за съществуването на българския Айнщайн. Значи, Доган, освен “голям” политик бил и голям “учен”.Никога не съм била прекален оптимист, но като видях какви са антикризисните мерки,, по-точно кой ще понесе тежестта, направо съм песимист относно изхода на някои разкрития, които все още са само журналистически находки, но предстои да видим нещо конкретно. Статията е прекрасна!

 8. Винаги са ме забавлявали манипулатори,които при всички положения не от наивност,а от наглост се опитват да пробутат продукти секънд хенд за оригинални.Имаше едни които се опитваха да изкарат,че Сакса е с европейски костюм,който много му отива на “господарското“ мълчане при все, че за очите на непредубедените беше ясно,че е гол като гола вода.Пропускаме Серж,който се учеше,но не от куртоазия от голотата му, за да стигнем до манипулаторите на тема,че разликата между Ник Щайн и Доганщайн е огромна.Да бе да!А лабораторията дали е лицензирана за водородни опити?

 9. Както винаги блестящ и точен коментар! Ще помоля за разрешение да дам линк в блога си към статията, за да се прочете от повече хора.
  Поздрави!

 10. Към Иван Христов:

  Благодаря Ви, но дори да исках, нямаше как да Ви забраня да дадете линк – не съм поставял такива ограничения и статиите ми пътуват по всякакви сайтове ( само не и в българските медии, с някои незначителни заради тяхната епизодичност изключения).

 11. Като верен възпитаник на партията-майка и по заръка на покойния Несменяем Но.1, той е израснал като една всестранно развита личност…

 12. Ето че яйцето се измъти. Да видим петле ли ще е, соколе ли, орле ли…Само да не стане както винаги, мого шум за нищо. Да не забравяме все пак чии са половината медии в България и как се стигна дотам.
  Най-сетне някой взе да се усеща. Дано само да не стане като в Бългатар/ Аватар по нашему, така добре изиграно снощи от Любо Нейков :-)/. Да щипнат въжетата с щипка и айде на наргилетата. Защо да си разваляме взаимно рахатя?

 13. Да го пускат направо на Рамщайн… 😀

 14. Не само връзката философски камък – доганщайн е тази, която може да се открие. Вода – тежка вода е също една възможност. Иначе как да си обясним членуването на водния консултант Меди Доган във водородното дружество. – В молекулата на тежката вода, за разлика от обикновената, молекулата на кислорода е свързана не с водород а с водороден изотоп (2H2O вместо H2O).
  И точно в тази зависимост е заложена бомбата на моето съмнение. Абе как аджеба, как джанъм с една домашна лабораторийка (сигурно комплект „Млад химик” от Хиполенд или Метро) може да се овладеят подобни процеси, с които иначе са се занимавали цели екипи от учени от Лос Аламос и Арзамас. Самоук бил – мурафети. Ако си мющерия на летящи чинии излязъл от епохата на килийните училища това върви, ама не и за пред хората. То бива, бива будалкане, ама май за ахмаци ни вземат. Вярно, рая сме още, ама не турска.
  П.С. За теорията на вероятностите няма да се произнасям, че всеки път като взема отношение по някой научен спор, веднага ме наскачат едни знайковци, не е за приказване.

 15. Само напомням,че по много поводи и при различни обстоятелства,се налагаше да призовавам като други за излишна прибързаност в оценките,когато надделяваше липсата на дългосрочна предвидливост и не беше се утаила в достатъчна степен импулсивността….
  Не малко се изсипа срещу поредните герои на деня от 1989г.насам,а за някои си останахме на различни позиции със самия водещ,да не говорим за цар,премиери като И.Костов, Б.Борисов и някои от неговите последни и не до там благополучни изцепки в областта на избори около “матриарахата”….
  Сега когато премиерът Б.Б. е в аванпоста на евразийската политика
  на България ,а известно съседско “кемалистко” самочувствие е и малко попречупено с първите антикризисни пробиви в Златоград,
  ще се върнем на темата,след оценките от Катар в условия на чисто балканска конкуренция…от която и на друго място,ще “стане студено!,ако са реални и успеши,
  без да се точат лиги пред “месарници с много мухи” от жегата!!!!
  Let us see as events might evolve!

 16. Нещо не ми се връзва това водородно сдружение – защото асоциацията ми е с бомба – водородна (термоядрена). От друга страна и водни бомби има – децата често пускат балони пълни с вода от високите етажи. Вероятно тук става въпрос точно за такива балоно – водни бомби – след които, куче влачи – диря няма.

 17. Много точно и ясно казано. Поздрвления г-н Инджев.
  Доганщайн е абсолютно Нагълщайн, но съм сигурен, че доста хора от тези които са гледали тази защитна „пледоария„ на един от неговите лакеи са повярвали, че този лапач на порции и комисионни, е действително някакъв учен.
  Това е най-лошото. Създава се поредни мит около един най-обикновен разбойник
  Ако след време се окаже че може да кара влак и да строи железопътни пътища, това също не трябва да учудва никого, нали така.
  Нагълщайн до край.

 18. Mnogo haresvam statiata na IVO i na Edvin vij linka http://www.svobodata.com/page.php?pid=2884&rid=29&archive=
  Daje ako imah po-goliama snimka ot statiata na Edvin stah da si napravia flanelka ot neia s nadpis “Tova e edin idiot bivsh slujitel na 6to upravlenie na DS koito darji v mat celia nacia v prodaljenie na 21 godini.
  Citiram “Той е много добре подготвен по тази тема. Ахмед Доган е почетен член на Водородното дружество и освен това има лаборатория в дома си, общува с учени, постоянно се среща с хора от БАН„,” каза Костадинов. Az mislia 4e toi (Kostadinov) ima pravogovorna greshka! Dogan e 4len ne na Vodorodnoto a na Vodoprovodnoto drujestvo i po specialno na … See Moresekciata za traboprovodi prez koito izti4at parite ot darjavnia budjet, taxite i vanshnite dalgove kam 4astnia business i ot tam kam niakoi partii, vklu4itelno i upravlivasti. Malka greshka, no zna4itelna kade e Vodorodna, Kade e Vodoprovodna. Poneje Kostadinov ne uto4niava za laboratoriata na Dogan v kasti, az mislia Kostadinov e prav, Dogan ima laboratoria za sintez i pre4istvane na sinteti4ni narkoti4ni vestestva. I dekretite mu sa dobre pazani ot nacionalnata slujba za ohrana (Bivsheto UBO). Siguren sam 4e se sresta s hora ot BAN predimno istorici, koito manipulira da prenapishat istorita na Vazroditelnia proces i Dogan (Beliat Sokol) da se poiavi ne kato kuka (4enge) a kato gereoi povel naselenieto s tursko samoznanie na borba srestu Todor Jivkov. Ako mpopitate vseki psiholog toi ste vi kaje 4e Dogan e tipi4en primer na Napoleonov Komplex. Samo 4e toi e lud deto iziade i sto zelnika koito normalnite hora na Bulgaria mu dadoha i prodaljavat da mu davat.

 19. Умният човек си е умен! Имаше един филм, “Двойникът”, великолепна интерпретация на Тодор Колев. Ние всички го гледахме за развлечение, а умният Доган си е водил записки! Човекът е разбрал, че с ролята на балансьор в Парламента е вече приключено и е извадил тези записки. И веднага се намерили “хубави хора…”.

 20. Погледнах значението на думата “консултант” и се оказа, че означава – “да обсъжда”. Значи просто човека е обсъждал с клиентите си, “некои неща”, това че се очаква концултанта да има задълбочени познания в дадена област, може да го пропуснем, като имаме предвид нивото на хората, които е консултирал г-н Доган.
  Може би не е лошо да се види в кои области е развивал своите възможности и г-н Гоце. Вече стана въпрос, че е богатичък, знаем добре, че нямам много, много трудов стаж (не броим партийното стрителство), сигурно е здълбочавал своите познания в “некои” области.

 21. Всичко е много просто – Даган си озаконява парите! Живеел в лукс, ми може да си го позволи. А сега данъчни, полицаи и прокорори да Ви видим! Обърнете внимание кой изнася информацията – близкия до него в.”Труд”. Парите получава февруари, веднага се регистрира по ЗДДС, па сигурно и справка декл. си е подал.

 22. Някъде бях чела следното за “експерта” Доган: Връщайки се от Лубянка(а уж в затвора), учащият се за педагог в Шумен М.Доганов се превръща изведнъж в дипломиран философ от Софийския университет, както и в бивш полит-затворник. Ей това му е квлификацията на агента на най-малко две разузнавания.

 23. Ха-ха,имал лаборатория,да,за печатане на пари.Присъствието на този екземпляр във властта е симптоматично изобщо за властта в РБ!Сега всички разбрахме,че царят е гол,май.Ама ние сме гола вода,щом чак сега го разбираме.Някакъв …ром от варненско ги върти на пръста си ,плюе ги вече 20 г,а те викат:дъжд вали.Медали му дават,а той-не,само дето не им каза:не сте ми вие господарите,други са !Такова унижение! И-пак-ама той ни спасил от косовизация.Да,бе не ви ли е на акъла,че ако нямаше такива като него,и Косово нямаше да го има?Да,дъжд като маргарит,както се пее в песента.
  Него не го мисля аз-той гарантирано ще се измъкне сух от водата-върши работа на когото трябва и явно добре я върши.

 24. И само да допълня нещо към много сполучливата игра на думи с камъка-щайн.
  Доган-щайн е именно един от фундаменталните препъни камъци, които пречат на българската каруца да излезе от блатото на прехода и да тръгне по утъпкания път по който се движат аудитата да речем, на нормалните европейски държави.
  Както стана ясно само в третокласният път към „Цанков камък/щайн„ са потънали пари колкото за един лот от магистрала „Тракия„.
  Интересно, кой ли ще да е бил консултант и на този проект. Въпросът ми е риторичен.

 25. Г-н Инджев, колко е хубаво , че сте на “пост”, вие сте както винаги виртуоз в изказа!Поздравления!

 26. Дааа, Догнщайн!Точно казано и в 10-ката!Да живей,НЕТА,Господа ….и благодарности за г-н Инджев,че продължава!Та,къде бе сътворен поредния,,щайн”и партията Му,ако не се лъжа,май в БКП/бсп .Не правеха ли там бомби,убили..ХОРА?НАСКОРО СЕ НАВЪРШИХА 25г, от атентатите,в най-новата ни история.Кой ги почете…ИМА ЛИ ДАВНОСТ ЗА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ…?ЗАЩО USA ИЛИ ПЪК ЕС,НЕ ЗАПИТА Б.Б кво праи терорист…пардонЪ,тоз,,позител на етническият мирЪ”

 27. Данъците, данъците де са? Колко данък е платил Аамед върху този и другите такива хонорари, тоз наш велик уЧен?
  Що не се сети журналистът, дето е взел интервюто с “говорителя” да попита? Или по телевизиите вече не е учтиво журналистите да задават въпроси на гостите в студиото…

 28. Още през 1956 година, лицето от Дръндар е консултирало пуска на язовир Искър. Ако не беше така и до ден днешен София щеше да е на воден режим – това е Началото… Замисля ли се някой защо спря многомилиардния Андронен ускорител!? Елементарно – лабораторията в Догансарай е най-важната брънка от веригата, заедно с Дръндарския консултант. Бог да пази!

 29. ЧУДЕСНО НАПИСАНО! Само че според прокуратурата няма да има нарушение на закона.

 30. Още не съм престанал да се учудвам на този български парадокс. Как е възможно такова недоразумение като Доган да бъде елитна фигура в българската политика? И то 20 години вече! Сигурно в кокошето съзнание на неговия електорат той е по-умен и от българите, и от руснаците. Защото биографията му се изчерпва само в смяната на водещите му офицери – от ДС на КГБ и обратно. Когато си мисля за Доган винаги си спомням един филм отпреди много години. “Градинарят” (The Gardener). Един абсолютно посредствен човек стигна до съветник на президента като през цялото време на всички въпроси многозначително отговаряше с надписите по стените или това, което чуваше от другите. Доган е учен, колкото и един папагал е сокол! И няма ли в България нормални прокурори и съдии, които да посочат на този папагал истинското му място – в клетката?

 31. просто е обидно с какви “доводи” и “защити” ДПС, Костадинов и ко. занимават аудиторията. склонна съм да ги разбера, единствено ако скрито се подиграват на Доган. но едва ли. от една страна, извадиха му очите, вместо да му изпишат веждите с тая лаборатория на балкона и научните конференции по домашни пантофи и халат, от друга се иска доста голям тепегьозлък, за да занимаваш цяла една нация с подобни глупости – демонстрация на цинизъм и презрение към тази нация. от трета, 1,5 млн. никак не са глупава, цинична джоб-парасъ…

  това става сякаш “нормално” продължение на сериала – миналата седница стенограмни отстрелвания, тази – лабораторни обръчи…

  докога ли ще имат оправданието, че неморалното не е непременно незаконно? отговор: докато им минава номера.

  Жоржета Божанова

 32. Би било желателно колегите в блога,постоянно,да си сверяват часовниците и със събитията извън нашия вилает,за да не ни изпревари самият Сокол,който със сигурност,наблюдава,как въпреки чугунените глави в Москва,рано или късно,ако не и на самия 9 май,там може би ще дрънчат щпори на легендарния френски полк “Нормандия-Неман”,на Великия британски лейбгвадрейски/?/ и кой знае на кои още!!!
  Когато се цвили срещу Доган,защо не се запитаме,какъв архитект на
  сбъркана противоприродна и противоверска коалиция,си избрахме?

 33. Вероятно интересът на Доган към водородните технологии се корени в потенциалната възможност да инсталира водороден двигател на яхтата си, а защо не и на летящата чиния, за която мечтае.

  Ето едно съобщение от сайта на Водородното дружество:
  “Идеята е на младия италиански проектант на кораби Джанкарло Зема. Той я представи в обширна статия в списанието Popular Mechanics, както и в интервю пред сайта Sub-Find.cом.
  С какво е интересен проектът на Джанкарло Зема? Първо, неговият кораб е хибрид на яхта и батискаф, състоящ се от надводна и подводна част. Главната цел на проекта е в това, да се даде възможност на всеки човек да живее в уникална околна среда, без да я замърсява, в дом, който съществува в хармония с океана. Освен че прилича на летяща чиния, проектът Trilobis има известна прилика и с трилобитите разклонени крайници в крайния сегмент, тяло с елиптична форма, разделено на три части.”

  По-интересна е, обача, атмосферата (с фотоси) на прощъпулника на дружеството:
  “На деня на Народните будители, 01 Ноември 2004г., Министъра на отбраната г-н Николай Свинаров откри Клуба на Българско Водородно Общество, на улица “Кричим” 82, София, кв. Лозенец. На откриването присъстваха зам. министри, отговорни служители на Министерсвто на отбраната и Генералния щаб на Българската армия, както и ръководителите на ведомствата съучредители.”
  http://bgh2society.org/bg/Materials.html#section4

 34. Не съм много наясно, и затова само плахо ще попитам. Няма ли някакъв конфликт на интереси в държава с над 500 лицензионни и разрешителни режима, политик да “консултира” когото и да било? И ако няма нищо нередно ще ми е наистина смешно …
  Също така сред всички измислени и не чак толкова антикризисни мерки видях споменати почти всички и нито дума за политическите партии .. чудна работа.

 35. Наглецът – ясно, става все по-нагъл. Но какви са тези “учени” с титли, които са го избрали за почетен член на въпросното дружество. Жалка нация – подмазвачи, угодници, да си плюят на научния авторитет… Да се посочат и техните имена!

 36. Г-н Иванов, цитираният от Вас факт потвърждава отново и отново, че старата “водородна” зависимост ръжда не хваща – благодаря, че го посочвате. Свинаров е адвикатът на Меди Доганов в делата му преди 1989, а делата явно за част от създаването на профил и подготвянето на €Меди за внедряване в бъдещата “опозиция”; спомняме си, че €Меди отказа на СДС съвместно участие на Лукановата Кръгла маса. А ДС е доказаното научно “поприще” на Ах’меди…

  Жоржета Божанова

 37. G-n Injev, prisaediniavam se kam Valeria, ako pozvoli, ne moga da go kaja po dobre. Pozdravlenia!
  Fany

 38. Коментара на НВ си е направо в десятката. Още десетина такива консултации като му излязат на Доган и вече е готов за цивилизацията- да си правят кой каквито иска упражнения за негова сметка. Изобщо няма да му пука. А като си помисли човек, това си е нелош начин за пране на пари. Хайде сега да разгледаме въпроса от морална гледна точка. А дали има такава?

 39. За голямо съжаление Цанковият камък не е побит от проф. Александър ЦАНКОВ. Ако беше така, КГБ и българската му агентура, начело с Гоце и Сава щяха да гледат България най-близо от Одеса.

 40. Всичко което е казано за Доганщайн , че е нагъл и ужасно вреден за държавата ни е вярно, но …

  Със съжъление трябва да добавя, че ако имаше поне един български политик от калибъра на Доганщайн нашата вътрешно политическа ситация щеше да много по-различна.

 41. Направо Ви се чудя. Доган е Доган, защото има Първан/ов/.Ако няма едното, няма да има другото.Ако съществуват и двете, надежда тука всяка оставете.Хайде сега умници оферта Вие направете, на кого първо трябва кожата да одерете.Ако, не спокойно Вие си спете.

 42. Няколко пъти и постоянно предизвиквах кметицата и шефката на парламента,по системата “думам ви снахи мои,сещай се дъще”,
  защото е и болно и обидно,
  как да се каже по-ясно,че
  тавмиращата инерция преди и след Девети септемри 1944 г. е онова зло,което ебава мамата на България,а точно на Герб с пътя за европейско развитие, отива най-много,след атаките срещу “дупките” и разнопосочните примери
  от Париж и Вашингтон,да ОСВЕЖИ ПАНТМИМАТА ОТ ЕДНИ И СЪЩИ актори,сценаристи,реквизит и репертоар….
  Съобщете ми за такова чудо, ако обичате,и ако някой някога покани или водещ, или участници от този блог!

 43. Abe ученото си е учено – ти го завираш в кучи г** – то излиза почетен член на водородно(което не е същото с водно) дружество. 🙁

 44. Защо беше спестен на публиката единият от двата ми постинга?

 45. Какъв “капацитет” сме загубили,жалко! Ами така е,като не сме гласували за правилният човек! Хак ни е сега! Доган е наблюдаван още от детската си градина от специалните служби навремето,каза по ТВ един от неговото обкръжение! Ама кой да слуша!!

 46. Не случайно тази всестранно развита личност, българският Леонардо, от крехка детска възраст е бил под наблюдението на ДС. Още когато е седял върху кукуто, той е разработвал с детския си мозък технологии за оползотворяване на изхвърляните в околната среда газове.Явно по-късно интересите му са се разширили, за да се превърне днес във високо оценена водеща научна личност в най-различни отрасли.
  За мен обаче остава загадка как е допуснал друг да предложи идеята, вместо биогаза изхвърлян от кравите в атмоферата да съсипва озоновия слой, да се събира в специални мехове на гърба им. Или личната му лаборатория е малка, или е преценил, че печалбата няма да бъде число с поне шест нули.
  И прав е човека, вместо той да чисти л….та на кравите, други ще чистят неговите. Безропотно.

 47. Г-н Инджев,
  Производството на водород е нещо като страничен продукт в ядрената енергетика – не случайно ни се подсказва, че Доган е член на това дружество. Може би предстои да видим колко пари е получил и за развитието на ядрената енергия у нас. Ако погледнем от смешната страна на тази жалка, долнопробна и престъпна история, човекът иска летяща чиния, а пък тя водородно гориво. Е, какво друго му остава освен да си направи в сарая лаборатория. Дай боже да успее, да се метне на чинията си и да изчезне някъде във вселената. И сега пак сериозно – години наред ни внушаваха какъв умен политик е Доган. Сега той и съпартийците му преставиха истинския Доган. Жалка картинка нали?! Трябва много да си паднал за да си измислиш такъв образ, че и да го представиш на другите. Е, какато се казва – оставете глупака, той сам ще се издъни.

 48. Макар че съм инженер по ХТС (хидротехническо строителство), ще се охрабря да кандидатствам за консултант по някой философски проект. Освен 40 изпита по специални предмети, трябваше да положа 4 семестриални и един държавен по философско-идеологически дисциплини… Е, не са много, но пък Доган дали е учил нещо от ХТС?

 49. Насред поредния цирк, който се разиграва, аз си задавам един въпрос, който според мен е доста по-съществен от самия цирк (защото на всички ни е ясно, че Доган е крал много, а и най-вероятно няма да го осъдят никога).

  Доган приближава шейсетте години (това прозвуча като присъда – да ме прощава г-н Инджев) и по-скоро рано отколкото късно ще трябва да се откаже от голямата политика с големите залози. Допълнително, очевидно вече не може да разпределя “порциите на финансирането в държавата” и от тази гледна точка става ако не неудобен, то поне безполезен за определени хора с МНОГО пари.

  Та въпроса ми е какво ще стане с ДПС, а оттам и с турско-помашкия вот – централно, а и по места, когато Доган се оттегли (или го оттеглят)? Защото ДПС – това е Доган. Дали ще се опитат да “подготват” някой вътре в ДПС като постепенно му изградят “силен имидж” за да замести (Франкен)Доганщайн или етно-вотът ще бъде “обран” от нова партия изградена по модела “Юзеирови”?

 50. Г-н Инджев,нещо бях написал още сутринта,но още чака разрешение….

 51. Към Цеца:

  Върнах се назад и видях, че наистина има цял куп неодобрени коментари – моя грешка.
  На засегнатите – извинявайте!

 52. Кълна се в брадата на пророка!!!…

  Тъкмо написах горните редове и какво да видя в БГНЕС:

  “Юзеирови правят ОТОМАН на Разпети петък” – така ще се казва партията им.

  http://news.v2.bgnes.com/view/817593

  Новината изглежда е много прясна, щото освен в novinite.com и в БГНЕС не съм я видял никъде.

  Аллах е велик и Юзеирови (май ще) са неговия (нов) пророк (в България)…!!!

 53. Ne e vajno koi ot kakvo razbira. Vajnoto e da su visioner i ideolog. Filifofat razbira ot iazoviri, istorikat ot iadrena energetika. Samo Kostovizacia da niama – finansist da razbira ot finansi.
  Kato v edin star vic za partiinia sekretar na poseshtenie v Sofiiska filharmonia. Kazal drugariat: otsega natatak po-debelite muzikanti da sviriat na kontrabasi i chelo, a slabichkite na cigulki, che sa po-leki…

 54. Прочитайки статията и коментарите стигам до един доста неприятен за всички ни извод:-Трябва да признаем че доган е достатъчно тъп, след като е ясно че има в двора си, в дъсчената барака дето държи кирки и мотики, лаборатория за създаване на водородна бомба. Там сигурно има и разрабоки на двигатели работещи на водородна основа за задвижване на летящи чинии. Как е възможно да не ги е патентовал до сега?
  Направо съм разочарован от него.
  Бива ли така. 1,5 млн. лева са нищо в сравнение с подкупите които ще получи от арабите за да не се разчуе за научните му постижения.
  Трябва да проявим разбиране към неговата финасова саможертва в името на родината, която ще да е тя.

 55. Майтапа от последния ми коментар на страна, не намирате ли за много странно съвпадението – толкова скоро след изваждането на последните мръсни гащи на Доган, братя Юзеирови обявяват скорошната регистрация на новата си партия “ОТОМАН”?!

  Ако има някаква логика и закономерност в цялата тая картинка можем да очакваме “достойната оставка на Доган в резултат на поредното опетняване на чистия му и светъл лик” в много скоро време…

 56. А КАТО СЕ ИМА ВПРЕДВИД, ЧЕ ВОДОРОДА Е С НАЙ-МАЛКОТО АТОМНО ТЕГЛО, ТО….

 57. Da, mmnogo komentari ima ama vsi4ko e mnogo prosto zasto taka se polu4ava. Zastoto BG NAROD E NE NAROD, A MARSHA! Tova objasnjava vsi4ko za BG prehoda. I apropo, az ne sam balgarin-sram me e!

 58. Доган ефенди освен порции вече раздава и водород, а ДПС вика на барбекюто лаборатория, което е много по престижно за лидера и. Явно самоукия световен учен и енергиен гений Доган работи в пълна секретност за да не бъде преследван от световните петролни компании, уплашени от предстоящата им близка смърт предизвестена от откритията на гения на Делиормана и село Пчеларово.

 59. Вероятно прокуратурата ще установи, че няма нарушения и всичко е законно. Както стана със сделката за Морската градина и ОУП на Варна, където рекета и изнудването, са видими с просто око.Няма по сляп от този, който не иска да види, а прокуратурата на РБ си е затворила услужливо очите отдавна и скоро май няма намерение да ги отваря.

 60. “доганий” новият елемент в Менделеевата таблица . Откривател/създател/ – Гоце Първанов ;база/лаборатория/ на ДС с.Сирищник ,с подкрепата на Генно-инженерна КГБ академия – Москва /филиял Ленинград/

 61. Благодаря, г-н Инджев, за вниманието, а и за нивото и уюта, които предоставяте на посетителите
  на сайта.
  Един истински оазис!

 62. Естествено Доган е най-добрия консултант.Консултирал ги е как да взривяват има опит от ГАРА БУНОВО.

 63. The US Congress passed a historically
  comprehensive health care reform and was officially requested to add my name as volunteer abroad?
  Is just done after more then three(3) years of permanent and loyal attitude!
  But meanwhile, fast all we, are aimed to expect,until the moment,
  when in the RIGHT Bulgaria,might
  flourish also the freedom in the mass media as main factor of the right power!

 64. АЗ си представям гол/еми/я учен Доганщаин в работния му кабинет.От ляво,инсталация която подава вода в твърдо агрегатно състояние,от ляво 12-20 годишен алкохол в големи количества.Натисне десен бутон-уиски,и в него има вода, но малко.Натисне ляв бутон-лед,там има много вода и съответно водород.
  Хора,защо се правим на ЕЗОПОВЦИ и си блъскаме главите в стената изградена от САВА,ГОЦЕ и всички подобни?
  По добре ще е вместо да слушаме призиви за окупиране на някое министерство,всеки ден да се събираме пред къщичката на главният прокурор,и да питаме; “ЛУД ЛИ Е ТОЗИ КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА,ИЛИ Е ЗА БОЙ КОЙТО МУ Я ПРЕДЛАГА.Тогава да видим какво ще отговорят скачените съдове ГОЦЕ-САВА-ВЕЛЧЕВ.

 65. В условията на постефектите от “България – нация техническа” и при научните тела от БАН, въздигнали академичен ръст в условията на “науката – непосредствена производителна сила” възниква почва, в която типажи като Ахмед Доган са съвсем нормални растения. И ако е вярно това, че “Ахмед Доган е почетен член на Водородното дружество”, някой вижда ли нещо неестествено? Ама вземал много пари! Остап Бендер да не е взел по-малко от гражданина Корейко?

 66. Аз чух, че бай Духан имал камили в сарая и също като бащицата Кадафи, всяка сутрин пиел камилско мляко…

 67. Удобни пропуски в законите дават възможност за такива нечистоплътни, макар и “законни” операции. Най-просто е да се допише Законът за предотвратяване конфликта на интереси,(с висши държавници и политици ), но истината е, че няма воля за това. Погледнете им антикризисните мерки и кого засягат те.

 68. Добър ден г-н Инджев,
  Ахмед Доган,
  Аллах да го благослови,
  е пример за всеки български учен .

  Защо го критикуваме ?
  20-25 години използва грешките ни .
  Ахмед Доган,
  Аллах с мир да го дари,
  използва направените от СДС и приятели Закони .
  Агата е добър за своите, както казват ония – червените за техните.

  СДС – Лозенец за 20 години не посмяха да махнат табелка ” бул. Георги Трайков” от бул. Черни връх, а ще се борят срещу Соколи и Мечки ?
  http://vladimirproperty.com/component/option,com_hotproperty/task,view/id,892/Itemid,/

  Успешен ден !

 69. Историята с научното израстване на Доган е следната:
  Веднаж когато бил малко цигане и се ровело в прахоляка на Дръндар то се изправило пред другите и се изпикало в купчинката пред него. За негово учудване се образувала локвичка която и изведнаж му светнало – тука има хляб за мен.
  Оттогава е неговата страст по хидростроителството (язовири) и по Възобновяемите източници на енергия.
  Попаднал в затвора и станал човек (на ДС). Днес вече е завършен учен и стратег на борбата срещу озоновата дупка и всички възможни дупки по земните кълбета.

 70. Преди години имаше една лаборатория, която се наричаше “Електрохимични източници на ток” с ръководител с фамилия Будевски, която дълги години получаваше пари от Министерството на машиностроенето , за да разработи въздушно-цинкови акумулаторни батерии с много високи показатели. Доколкото си спомням, заключението беше, че тези батерии просто изгарят цинк и го превръщат в цинков окис, т.е така нареченият цинквайс, а остатъкът от тази дейност и похарчените пари си беше само “гол въздух”.
  Та новата дейност на днешния академик Будевски, ако това е същият човек, не представлява нищо друго освен “гол водород”. В заключение ще разкажа един виц за БАН и голяма част от неговите “сътрудници”. Попитали един от тях какво работи в БАН. А той отговорил: Ами клатим науката. А на въпроса как така я клатят отговорът бил: Ами напред не можем, назад не дават и ние я клатим. А това клатене струва бая пари и титли.

 71. Простете, но каква е връзката между енргията от алтернативни източници (където явно Доган е изтъкнат специалист) и ВЕЦ “Цанков камък”!? Нещо не ми става ясно- това не е проект за използване на водородна енергия, а тривиална централа, при това част от серия такива по река Въча. А това че се бастиса там уникална природа е отделен въпрос.

 72. Нагъл, по-нагъл, Доган!!! Невероятно алчен, невероятно безочлив, невероятно НАГЪЛ!!!

 73. Pingback: Анонимен
 74. Съгласно чл. 167 от ЗУТ(закон за устройство на територията) “КОНСУЛТАНТ” може да бъде …”Лиценз за извършване на дейностите по чл. 166, ал.1, т.1 се издава на лице, което е търговец по смисъла на Търговския закон и отговаря на следните изисквания :
  1. не се намира в производство за обявяване в несъстоятелност
  2. ….са специалисти със завършено висше образование с образователно – квалификационна степен “магистър”, имат най – малко 5 години стаж по специалността и т. н. ….
  Никъде в ЗУТ-а не е посочено, че се изисква специално техническо образование – инженер или архетект за да си “КОНСУЛТАНТ”. Ето как Доган е станал такъв. Просто той има магистърска степен и отговаря на условията да стане “КОНСУЛТАНТ”. Так че в този закон (ЗУТ), КАКТО И В МНОГО ДРУГИ ИМА “ВРАТИЧКИ”, ЗА ДА МОГАТ ДРУГАРИТЕ И ТЕХНИТЕ САТЕЛИТИ ДА СИ ВЪЗЛАГАТ ПОРЪЧКИ. Затова не могат да ги осъдят. Просто законите са измислени така. те не ги нарушават. Просто ги използват.
  КЛЕОПАТРА

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.