В страната на (л)апачите

Живеем като в роман на Карл Май – крал е май вождът на апачите, известен като Пачката, при това заедно с жена си, Малката пачка, с Гаргата и Чучулигата. Общо шест на брой били хванати.

Не си измислям абсолютно нищо: при акция в Петрич и София крадци със споменатите псевдоними били спипани снощи. Пачката и Малката пачка, Гаргата и Чучулигата са героите от акция “Лапачите”. Пропускам само едно голямо “Л” пред апачи.

Хубаво е, че след акция “Наглите” и Октопод” сега има и “Лапачите”. Обаче големият Бял Брюксел днес ни прати вест, че правосъдието ни продължава да куца, че наскоро отново имаше поръчково убийство насред София ( на Боби Голямата уста, лека му пръст), че нито един известен престъпен бос не е завързан от правосъдието на стълба на позора с влязла в сила присъда от миналата година насам и че се налагат законодателни промени по този повод.

Това последното е томахавка срещу вигвама на сегашния племенен съвет, който надзирава тукашните ловни полета. Защото след 8 месеца мъдруване няма оправдание за липсата на напредък в законодателството. Отговорността за това няма как да е на предишните вождове Грабливия Сокол, Червения Съсел и Горския, колкото и да са виновни иначе за какво ли не.

Големият Бял Брюксел не е сам в претенцията си. Тя дори нямаше да има кой знае какво значение, ако не отговаряше изцяло на очакванията на нашето племе. Седящият ББ знае това. От него се очакват скалпове, а не словесни залпове.

Вярно е, че съветът на старейшините, оцапан от Красьо Черния, привлича върху себе си стрелите на справедливия гняв. Но ако ще се изравя томахавката, за да се прекрати неясното мърморене по въпроса, време е да се изговорят нужните заклинания и да се пристъпи към действие.

По света за целта има достатъчно “ноу хау” (кnow how). Проблемът е, че, както е известно,  срещу вноса на “ноу хау”, ние предлагаме износ на  “донт ноу” ( don”t know).

Аз казах: хау!

32 мнения за “В страната на (л)апачите”

 1. Супер! Пропуснат е само Олд Шуърхенд! То и около него бая апачи има! Че и апапи!

 2. На въпрос за повишаването на ДДС, Борисов каза, че са се разбрали със синдикати и работодатели да го коментират, когато има общо съгласие. Това е „задължителна възможност”, каза той.

  “Ще режем заплатите, ще режем администрацията, ще намаляваме бюджетните разходи, данък „Лукс” – всички тези мерки ще работят. Без да се повиши ДДС, няма как да се излезе от ситуацията. ”

  “Защо допуснахте „Цанков камък” да стане един милиард, АЕЦ „Белене” – да стане два милиарда… фактът, че всички ние сме проспали четири години, сега всички солидарно ще си понесем отговорността като нация. Всички имаме вина, и вие също. Ще плащаме, всички солидарно.

  __Защо не питахте тройната коалиция за това, което прави”, с тези думи Борисов се обърна към журналистите.__

 3. Всякакви акции като “Лапачи“и “Гълтачи“ са като филмчета за кинопреглед преди основният филм.Само че да не се укаже,че филма е индийски вместо индиански.Платили сме си да гледаме филм в който се говори за Великото народно събрание,за нова конституция,нови изборни закони и великият вожд това го знае много добре.Другото са шменди капели,ще се сменят само прякорите.

 4. “Проблемът е, че, както е известно, срещу вноса на „ноу хау“, ние предлагаме износ на „донт ноу“ ( don“t know).” – Така е по-добре мисля: Проблемът е, че, както е известно, срещу вноса на „ноу хау“, ние предлагаме износ на „хау ноу“ ( how know) – демек – “както знам”, в груб превод и с игра на думи!

 5. Навремето не бях голям фен на говоренето Ви, но перото Ви е от световна класа! Поздравления!!!

 6. Главпрокурора Велчев да не се ослушва,ами да се разтаршува във вигвамите на споменатите вождове,и на приближените им индианци.
  За индианците от вражеското племе се самосизира прокуратурата,за приближените вождове не.

 7. Убийствено перо!!!! Само да не е толкова тъжно….

 8. Washington,the White House:
  “Mr.President,I thank you very much Sir,that being YE so much engaged,as it corresponds to the permanent responsibility and dreams of your countrymen and millions abroad,am requested once again after the message of David P l o u f f e in a so great day for America, to ad my name as co-signer of an historic legislation.
  I mentioned to David,that we are facing crucial challenges in Sofia as an “other Greece” in South East Europe,aimed in avoiding to be gone with the wind,but our legacy is much more heavy due to a wrong way and absence of needed p r a c t i c i s m as that in Qatar,and the Ruling elite here is called to make efforts and avoid any new financial IMF reforms.
  The Bulgarian people might not delete to appreciate all and each one from the measures ref. to the USA health care reform,as reality for small business,seniors,young peoples,early retires,children,
  insured and all Americans!
  As a part of Bulgaria,I appreciate
  the kindest words to consider YE in debt with me,but obviously am aimed to reject with attention such kind of honor and repeat es ever:In God we trust.Respectfully
  Sofia,23/03/2010
  P.S. Certainly seem myself obliged to count only with the blog of a very good journalist of the Right Bulgaria!

 9. Нищо ново по нашите земи.
  Лапачите, това не са те. Лапачите лапат от 20 години.Те са цветове с грамадни пачки. Може би това е проблем, а не съвременни тарикатчета, но с много добро икономическо образование. Пазете се от лапачите с политическо образование. Ако нещо не можете да разберете, просто ме зачеркнете и отново на опашката последни се наредете.

 10. Parvo shtehme da preskochim krizata – ili tia nas…

  Posle krizata doide, no shtehme da ia preborim bez problemi.

  Sled tova se okaza che tribva da zatiagame kolanite, za da ia preborim…

  I nakraia stava iasno che amen-amen i shte stane kato v Greece. Zashtoto mnogo bili krali predishnite.

  Az, bez da sam jurnalist, pak pitam. Ami kato tolkova mnogo sa krali zashto nishto ne se pravi po vaprosa.

  I az sam Bial. No ne sam Goliam Bruxel – ama gore-dolu pitam sashtoto…
  Obache nema koi da otgovori mai?

 11. PS
  ako tribva da se vnesat prokurori ot chujbin.
  Ima takav precedent – v Italia.

 12. Очаквам акция “Клоуни” при която ще арестуват кабинета, като започнат от най-големите палячовци – Борисов, Дянков и Цветанов.

 13. Правосъдеито не е куцо, то е сакато, пълен инвалид, ама не защото нещо му се е случило, трудова или транспортна злополука, по рождение си е такова.
  И не стига че служителите му като същински бледолики вземат най-високите заплати в целия бюджетен сектор, ами си докарват десеторно повече от подаяния и рушвети, от разни „големи и малки пачки, тъмното око, клюн на гарван, картафо„ и подобни. Като истински шамани, раздаващи правосъдие сред племето техните синове, дъщери, майки, вуйни, баби и т.н. до неизвестно кое кляно и те активно шаманстват и са превърнали шамнстващото правосъдие във фамилен вигвам.
  Ако този шаманския бизнес не бъде закрит и не се създат нови правила по които да работят шаманите , томахавката на войната в най-скоро време ще бъде изровена и със сигурност ше фърчат скалпове.
  Не, няма да е племето дето ще я изрови.Големият Брюксел, както казва автора, ще го направи.

 14. Благодаря, за приятното четиво!

 15. Г-н Инджев,отново с умопомрачаващото си ЧЕРНО чувство за хумор. Х 10 и отново в 10-та.
  ВИЕ!!!
  Благословен Господ бог,че Ви има!!!

 16. ЧУДЕСНО, НО ДАЛИ НЯКОЙ ГО ЧЕТЕ ИЛИ Е САМО КАТО ВСИЧКО ОСТАНАЛО ПОПУЛИЗЪМ!

 17. “ЧУДЕСНО, НО ДАЛИ НЯКОЙ ГО ЧЕТЕ…”
  Известно удоволствие за (може би) малко читатели?
  За съжаление.

 18. Седящият ББ знае това..

  Иво, не само, че го знае ами е и сложен там за да пази Лапачите.
  Днес това вероятно на много просто празна приказка но времето и исторята ще покаже, че това е точно така. Запомни какво ти казвам и някога ми напомни, че не си ми повярвал.

 19. Тя, томахавката, е изровена, някои са вече на позорния стълб, но докато не паднат няколко скалпа, няма да стане работата!

 20. Страната в която политическите марионетки се правят на професори,а професорите са политически марионетки /Анрей Пантев БКП,Людмил Стойков ДПС.Академик Ахмед Доган също е българския принос към туземските политически истории

 21. Ние за това го и избрахме да махне лапачите.И да се даде старт на пазарната икономика а не тази икономика каквато беше през тези 20 години.Най-големите тъпанари станаха бизнесмени.

 22. Ама и Вие сте завършили Университета по тафтология:

  Аз казах “хау”

  Христо Стоичков подаде оставка, защото договорът му не беше продължен.

  Фейсбук групата “Да съберем 10 000 потребители в тази фейсбук група” трябва да събере 10 000 потребители.

  На първата лекция в Университета по тафтология се говори за първата лекция в Университета по тафтология.

  По статията: ще цитирам бат’ Бойко, който преди време пусна бомбата “Аз ги хващам – те ги пускат”

 23. Дори от коментарите под прекрасния текст на автора, прозира вярата на народа в ГРАЖДАНИТЕ. Продължава да има хора, които се впечатляват от акциики с абсурдни имена. Това ме потриса повече от всичко друго!

 24. Брей тоз Бат Бойко. Както ги е забрал няма да остане място из панделите.

  Само дето май ги събира да пият по едно кафе, да ги помъмри и пак кой откъдето е.

  Поне досегашната практика е такава. Вдигане на пушилка ли беше определението в такива случай ?

 25. Към Георгиев:

  Първо: изразът “аз казах хау” е точен цитат – посочил съм източника.
  Второ: когато правите езикови забележки, трябва да имате не само самочувствие, за да поучавате, но и познания – думата, която се опитвате да употребявате , е тавтология ( предполагам). Освен ако няма друга , свързана с шивашкия бизнес и думата “тафта”.
  Така че, не се обаждайте от килийното училище с претенциозни “лекции”.

 26. Страхотна статия! Много е тъжно, но ме разплакахте от смях!
  Бъдете винаги все така обективен!
  Поздрави!

 27. Вчера вечерта гледах Шоуто на Слави,не се сещам името, но един от сценаристите прочете цитат от “Винету” за сегашното правителство.
  Беше супер!

 28. 🙂 А в страната на пиячите, си пият в кръчмата.Пият и плащат и пак пият.По едно време един се сетил – Момчета мисля, че ни бъзикат нещо.. ние тук пием с чаши те отзад карат с камиони .. не можем да наваксаме в никакъв случай …

 29. Благодаря за този димен сигнал г-н Инджев,
  Носи се слух, че въпросните племена (местни структури на ДДС-ари) са формирани и функционират от времето на Великия тъмносин вожд. Интересно ми е чия експертна немърливост и протекция е допуснала разработването на този модерен занаят.

  P.S. Koмплименти за играта на думи

 30. Предлагам Дядо Коледа да се премести при нас, понеже държавата ни може да се прекръсти на Лапландия

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.