Вече е позволено Доган да бъде руган – Велева се включи

Когато на 29 октомври 2008 г. в. “Труд” се опита за пореден път да услужи на Доган да изпълзи от публичния си провал, написах следното:
Сапунените интервюта подхлъзнаха Доган

С аргумента, че “Мълчанието не е злато” Доган реши да проговори тъкмо пред Валерия Велева от “Труд”. На 5-тия ден от смъртта на своя близък сътрудник Ахмед Емин той използва трибуната да декларира, не бил познавал Емин, който всъщност бил „мъжката му секретарка”, бил масон, склонен към самоубийство, раболепен към шефа, но авторитарен към останалите .

Доган ни се разкри такъв, какъвто наистина е: пред лицето на смъртта на един познат, съратник, баща на 3 деца, той не е могъл да пророни и думичка на съжаление за човека Ахмед Емин и на въпроса на авторката какво си е помислил пред трупа на покойника, той възкликнал, че това било ужасно…за ДПС.
Отигравайки стандартната пропагандна схема да му подава отговори, Велева, която е автор и на други такива “знакови” интервюта с него през годините, преигра в очакванията си да получи умен отговор. Валерия Велева му дава следния пас: „ В обществото се НАБИВА тезата за черна каса на ДПС, която вероятно Емин е обслужвал?”. Уж мъдрият Сокол не намира какво друго да каже, освен да посочи себе си като канонизиран политически светец: „ Каква черна каса? Да не съм от вчера в политиката?”.

Но питащата не го оставя на мира, тика го обратно в играта, като му напомня, че и ( бившият германски канцлер Хелмут) Кол е бил уличен в употреба на черна каса. На което, отново, Доган отговаря с неразбиране от типа на онова, което се изобрази на лицето на Тодор Живков в момента на преврата срещу него: как изобщо в него могат да се съмняват, ами че това било някаква истерия.

Мелодрамата достига апогея си с претенцията на Доган, че той не заслужавал такова отношение след всичко което бил направил за страната и че можел този път да не тръгне да успокоява хората ( разбирай турския етнос- а после кой заплашвал с етническата карта!?).

Тук Велева съучастнически мълчи. Защото е виден съучастник в дългогодишното изграждане на образа на Доган като на “спасител”, комуто трябва да сме благодарни за “мирния преход”.

Но Доган тропва с крак като капризно дете, свикнало журналистите да го глезят ( поне онези, които благоволява да покани да правят това) и заявява драматично: „Ако искате да напусна, ще напусна?”. Казва го, малко след като вече ни е заплашил в интервюто, че щом не оценяваме неговата откровеност, с която ни бил отворил очите за наличието на обръчи от фирми около партиите, щял вече да мълчи.
А буквално няколко абзаца по-горе Доган категорично заявява, че няма намерение да напуска политиката. Вестникът е сметнал тази декларация за толкова важна, че я е сложил на почетното водещо място на първа страница. Само че Велева премълчава и това противоречие – не е удобно, някак си, да уличава такъв велик събеседник в липса на елементарна логика, пък и чест е това да я допуснат в Сарая!
По повод на онова “магистрално” интервю ( да не кажа като на магистралата – толкова е мръснишко по отношение на един покойник, а и не само…) изразих надежда „Труд” да продължи сапунения сериал, от който, по неочакван за сценаристите начин, сапунът на догановите излияния отмива доста от наслоените лъжи за това какво дължим да кукловодите на измъчената ни демокрация.

И ето че сапунката продължава, но с (не)очакван обрат. Четете как днес Валерия Велева доразвива сценария на турския сериал и обърнете внимание на репликата й, че след онова интервю от 29 октомври 2008 г. Доган вече отказвал да говори с медии (какво стана с преамбюла на “Труд”, че мълчанието не е злато?). Публикувам само характерни извадки – останалото е достъпно за всеки, които наистина се интересува.

23.03.10
Парите повличат Доган и ДПС
Валерия Велева

Аз съм милионер в зелено. Юни 1995 г. Ахмед Доган пред журналисти в Шумен. Никой не пита откъде са милионите на действащ политик. Никоя институция не се сезира за конфликт на интереси”, припомня днес Валерия Велева и продължава да ни опреснява паметта все по-възмутено:
Всяка партия си има обръчи от фирми. Ако си мислите, че моите възможности са по-малки от на един банкер, значи нямате реална представа за възможностите на един политик.” 23 юни 2005. Шоуто на Слави. Скандалът е огромен. Обществото е шокирано от провокацията на Доган. Реакция от органите, оторизирани да се борят с корупцията няма”.
И още закъсняло възмущение от известни словоблудства на Доган:
Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на ФИНАНСИТЕ в държавата.” 18 юни 2009. На предизборен митинг в с. Кочан Взрив в държавата. Драматично разместване на политическите пластове. ДПС изпада в изолация. Разследване за изясняване думите на Доган няма”.
Това е моят живот. Аз веднъж съм се родил, искам да живея живота си, както аз го разбирам. Ако хората не ме разбират, това е техен проблем. Потресен съм от неистовата омраза към мен…” 29 октомври 2008 г. Интервю пред “Труд” след смъртта на Емин. Оттогава Доган отказва да разговаря с медии, някак двусмислено пояснява Велева, внушавайки, може би, че именно тя е затворила страницата на ерата на интервютата с Доган и от днес го “почва” със секирата.
За целта н въвежда в повода да бъде съкрушена вече от него : “1,5 млн. лева комисиона е взел лидерът на ДПС Ахмед Доган като консултант на хидровъзела “Цанков камък”. 21 март 2010. В. “Труд” цитира договор, по силата на който Доган в периода, когато е мандатоносител, получава милиони от частно дружество като “мениджър” на проект, който е държавна политика”.


Спирам с цитирането, защото по-нататък най-приближената от много години до Доган журналистка, горда с пропуска си за Сарая, преминава вече към обиди към обекта на своето не толкова отдавнашно обожание.

Тя невъздържано му се подиграва, че се прави на учен ( нарича го саркастично Ломоносов – защо ли не Фарадей, или Едисон?). Плези му се, че се мислел за вундеркинд с “неоценим експертен опит”, но щял да получи “поредни” ( ха, кога стана пореден, никога преди не е регистрирала такъв!) “ морален шамар”. Сравнява го ( о, ужас!) със Станишев, който също допреди по-малко от година беше обект на “трудовото обожание”. Съобщава ни, че Доган вече е попаднал в своя “обръчов капан”, за да завърши с най-важното, най-модното обвинение в духа на борбата с кризата при новата гербова власт: МИЛИОНЕР Е!
Е, от това вече по-гадно не се може да се каже, нали! Сигурно Велева очаква Борисов да аплодира чак от Кувейт и да си спомни с наслада за баницата, която Велева му занесе в Банкя в деня на изборната му победа само часове след като Главният й редактор Тошев беше издебнал Бойко да го целува по коридорите на НДК!
Изобщо Велева ни уведомява, че “този път скандалът за милионите на Доган няма да отзвучи така бързо”.

Въпросът за лидерството в ДПС, според нея, си пробива път. “Тихичко. Тайничко”, интимно ни споделя тя на ухо. Подготвя ни, че немислимото, Доган да престане да бъде велик, може и да се случи.

Изобщо, класически донос срещу низвергнат кумир в също така класическия за нашата угодническа журналистика стил да се намъкваш интимно по пантофи при силния на деня, след което да го сриташ с ботуши, щом ти позволят да му отмъстиш за онези добрини, които ти е сторил. Булгаков е описал този синдром в малката си, но гениална книжка “Кучешко сърце” . Само че при него историята завършва оптимистично – професорът, който превръща кучето в човек, но става обект на болшевишката му агресия, го оперира отново и пак го връща на улицата в кучешкото му битие.

У нас такива чудеса не стават – слугинажът по пантофи е вечен!

34 мнения за “Вече е позволено Доган да бъде руган – Велева се включи”

 1. геройствата и подвизите на родния медиен труженик са неизброими…

 2. Още един сигнал, че на Доган времето му изтича. Започва да става много интересно…

 3. Какво може да се добави към коментара на Иво Инджев? Заедно със своя патрон Бор женското ченге “Берьоза” от ТРУП Велева е без съмнение най-гнусното и смрадливо влечуго дори по стандартите на българското медийно слугарство. А то отдавна е счупило белоруско -севернокорейските дъна, защото- все пак там “журналистите” си носят явно униформите, пагоните и званията, и ако нещо сбъркат – “За стеной!Огонь!” Но обратът в поведението на Вай Валери Биби-Ханъм от Доганбейовия харем е показателен.Едва ли е просветление или угризение- у парцал като нея подобни нравствени състояния са невъзможни.Вероятно Пор е свикал оперативка и е дал инструкциите. Може и някой от собствениците да се е пообадил, знае ли човек. Аз лично очаквам и към основния си кумир Гоцэ да поохладнеят тактически. Това е ТРУП- толкова мръсна газета, че и некролог да видиш в нея, знай, че в 90% от случаите е пукнал някой голям червен боклук.

 4. Баница ли му е занесла? Сигурно затова, предпочита Сашо Диков пред нея. Навремето имах съсед адвокат след всяко спечелено дело си намираше на балкона(първи етаж) печено агне заедно с тавата и всичко ( беше забранено в един период да вземат хонорари адвокатите). А Велева с баница.. Тошев с целувки.. не става. Интересно е друго .. колко ли политици-консултанти имаме ? Май ще се окаже, че наистина сме държава управлявана от експерти последните години. И резултатите съвсем не са лоши.Въпрос на цели, ако целите са постигнати, значи е успешно. А дали обществото и експертите-политици-консултанти имат едни и същи цели е истинска загадка. Не знам кой беше казал „Не слушай какво говори, наблюдавай какво прави” май беше покойния ми дядо. И последно днес в Е-вестник прочетох много уместното заключение, че премиера винаги има по две правилни мнения по всеки въпрос. С многоликия Доган дали ще посмее да направи изключение и да вземе ясна позиция?

 5. На 22 март 2010 публикувах информацита за милиона на Доган в клуба Политика на http://www.dir.bg Нямаше почти никакъв интерес, само няколко коментара. Като че ли народа ни не знае да заема позиция и да изразява отношение. В една нормална страна, след подобно изпълнение Доган би станал вонящ политически труп. В България това му вдига рейтинга. Свободната преса нехае. Добре, че я има мрежата…

 6. Пародия от създателите на “Национално отговорния капитал“.
  “Минстрой холдинг” наема Доган за консултант,той наема служители на “Минстрой холдинг” за свои консултанти.”Минстрой холдинг” му плаща на него, той на “Минстрой холдинг”.Важното е парите да се въртят.А като добавим и врътката на Велева цирка е пълен.

 7. Валерия “хваша” Доган, а “Бойко” го пуща? Ето му ги доходите на човека, значи може съвсем законно да си купи летяща чиния? А Бойко, да прощавате, съм го турил в кавички, не защото не съм го бил уважавал, а защото това име така написано олицетворява всичката възможна власт в държавата, коятао наистина ще “пусне” Доган. Валерия хянъм си го е фанала за нам кво си и сега му пере поаканите шалвари, тя не е от гнусливите и никога няма да бъде…

 8. Ахмед Доган има още дълго политическо бъдеще!Колкото и невероятно да е но е така!Само след година време,предстоят Президентски избори,а е ясно кой държи монопола над гласовете на българските турци.Както е тръгнало може и да има предсрочни парламентарни избори.Тогава Доган ще е отново ,,крайъгълен камък,, с когото ще трябва да се съобразяват всички!Личното ми усещане е,че ни очаква поредната порция от отвратителни месеци!За повече време дори и не ми се мисли,защото предчувствията ми са направо мрачни!Поздрави Иво!

 9. А ако Иван Костов беше получил 5000 лева замисляте ли се какво щеше да е.
  Преди година в друг форум бях дал съвет на прокуратурата да провери изплатените консултантски хонорари на спечелилите ЗОП и САПАРД за +/- 4 месеца…

 10. Е, щом Велева вече хвърля камъни по Доган, моя милост пък беше длъжна да напише “защитно писмо” до него: Драги колега А.Доган, или “Отворено писмо до г-н консултанта А.Доган, философ” Изпращам го утре на самия Доган по пощата. Няма начин, все пак колосалното лицемерие и безпределният аморализъм трябва да срещнат някакво противодейстиве, иначе сме загубени…

 11. Валерия Велева подценява българската публика. Сигурно наистина си мисли, че хората са съвсем късопаметни, а то беше преди година-две, когато обясняваше като вдъхновена наивница (гледах я по една от телевизиите) какъв етичен човек бил Доган, неспособен да отвърне с грубост на агресивните обвинения на политици и медии. Сега ли разбра, че Доган е взимал комисионни и търгувал с политическо влияние? Ама това направо е…смешно, ако не беше толкова тъжно. И за какъв морал вообще говори тази жена? Явно, Доган здравата е загазил, щом в. Труд сменя курса.

 12. За мен H a r a l a n o v отвратителните месеци започнаха от днес с обичайните дежурни термини едномесечно предизвестие за освобождаване от работа,поради “съкращаване на щата!” след 6-7 тежки години по охрана в т.ч. и нощна,за да не тежа на съпругата,
  която от преумора на очите след много стотици страници превод,
  претърпя две операции на очите.
  Предполагам на всаки в блога ще стане ясно,защо и моите предчувствия няма как да не бъдат мрачни,а тежкото ми мълчание многозначително!

 13. Не знам дали Доган си отива, но журналисти като Велева все повече просперират и биват пробутвани все по-напред в медиите. За съжаление, тяхното състояние се превръща в непреходно.

  Иво, благодаря Ви, че все още се борите да докажете, че в тази държава има журналисти, които не са забравили смисъла на думата ЧЕСТ.

 14. винаги помни основното правило на живота: Ако се кланяш на някого, един ден ще търсиш отмъщение … О

 15. Към г-н Инджев: отново блестящо !
  Една закачка към Дарина (във връзка с госпожата дето интервюира по пантофи) :
  ПРИДИРАНА -ПРЕ3 ПЛЕТАНА
  ОРЛА-ТОРЛА – ХОРО ВОДИ !
  Така казваше баба ми…

 16. Статията на Иво е много добра, но писмото на Ангел Грънчаров до Меди Доганович “кърти мифки”, както казваме на жаргон по-младите. Напомня ми на езика на Алеко в очерка “Бай Ганю до К. Величков”.

  Много бих искал да имах вашия талант и да грабна перото и аз да пиша, но уви, аз съм от онези 2 милиона балами дето работят и ще платят от джоба си за парите, които хубавицата с трите гърди открадна.

 17. Баси, прочетох статията в труд. стамбо е напълно прав колкото и да е вулгарен. Въпроснато лице-велева, дори си е сложила снимка под заглавието, е невероятен инсект.
  Истинска клозетна муха,със същото количество мозък и достойнство. Както може да си хапва от трохите на доганската баклава и да потрива доволно крака,пантофи или там квото има в сарая, по същия начин, без дори да си обърши устата каца върху прясното говно на скандала и започва да се храни с него.
  Крайно нечистоплътно и гнъсно професионално и лично поведение.
  А това че труд толкова скоро и радикално сменя кур-са е наистина показателно, че всъщност говорим за един най-обикновен парцал.

 18. Към Haralanov:
  Субект в политиката са партиите, а не техните лидери. В демократичните общества каквито и да са лидерите, успешни или неуспешни, харизматични или невзрачни, никога не са вечни (изключения са само диктаторите). Хитрецът Доган си поживя добре 20 години, което за такъв комплексиран въжеиграч си е направо цяла вечност. Една от най-големите грешки на СДС в началото на прехода беше, че не приеха ДПС в свойте редици (под силното влияние на Берон). Тогава техните водачи бяха неопитни и неориентирани като първокласници, в сравнение с тези на СДС. И сега нямаше да имаме етническа партия като ДПС и такъв корумпиран политически резонъор като Доган за техен водач. С две думи – времето МУ изтече!
  Към КАРДИНАЛ РИШЕЛЪО:
  Искрено Ви съчувствам!

 19. За журналисти като Велева, или добро или нищо.Едва ли има хора,които четат и не разбират за какво иде реч.

 20. Всякакви коментари са излишни. И парцалът на агент Бор и моралът на агент Бреза (ама достойна двойка са с другото ченге-композитор Найден Андреев!) отдавна са ясни на всеки мислещ човек, така, че не виждам какво толкова изненадващо има в случая.
  А иначе, както винаги, Иво е безпределно точен. Що няма повече като него…

 21. В тези редове навсякъде където пише Велева, могат да се сложат стотици други имена на т. нар. журналисти… Уви…

 22. “само часове след като Главният й редактор Тошев беше издебнал Бойко да го целува по коридорите на НДК!”

  Да,ченгето се беше притаило и изпълзя като плужек в слабо осветеният и пуст коридор да разцелува победителят!
  Беше отвратително.
  Втори път обаче тези кадри не бяха излъчени – а беше попадение за журналистите.
  Не, че не се знаеше, но така нагледно изясняване на нещата не можеше да се очаква.

 23. А някой знае ли КОЙ Е ПОЗВОЛИЛ или кой би могъл да позволи това да се случи? А колкото до тази “журналистка” и този в-к, дори не ги поглеждам, гнус ме е от подобни твари / и произведенията им съответно/.
  Струва ми се, чя някакви сили подкопават статуквото, някакви доста “сериозни” сили. Г-н Инджев, Бог ви е надарил с изключителен талант, вашата свободна воля е избрала да служите на ДОБРОТО, моля, продължавайте, имаме нужда от вас.

 24. Очаквам този въжеиграч най-после да бъде разобличен, детрониран, а, защо не и опандизен. Той има опит.Никога не съм харесвала Валерия Велева и не чета нейните статии, нито вестника й.

 25. Добре че ви има г-н Инджев та да не ни е срам, че сме българи!!

 26. Велевщината е на мода в официозите.Чудя се обаче кой ли ги чете и им вдява на акъла.Напразно,всуе!
  А темата Доган и репортеките е дълга и напоителна.Като тънка червена линия минава през “Демокрацията ” ни.От Стаева/Тадаръкова/,през Ахчиева Велева .Тези със сигурност знам .При това от провинцията и нямаща нищо общо с журналистиката.На принципа “гледаш,четеш и си правиш извода”.Сега вече тунинговани,обзаведени с къщи и съпрузи,се правят на разследващи журналистки,да не стоят само в къщи или да киснат във фитнеса.Себе си оправиха,сега се грижат за нас.Тук-там майсторят баници и костюмчета по телевизиите/Велева е най-по тая част/.
  Унизително е да гледаш този гърч,много хора си мислят,че точно ТОВА е журналистика!Не ги карат да се подлагат,те сами го просят,това се отнася до много български работи,не само до конкретната тема.

 27. Журналистите от рода на Валерия Велева отдавна не ги чета, именно поради факта, че са купени.Не желая да казвам по-силни думи за тях, просто не си заслужава. А в. “Труд“ отдавна престанах да го чета именно поради фалша на пишещите. Мога да кажа, че се прекланям пред Георги Тамбуев (Бог да даде мир на душата му), въпреки, че бе партиен член не си продаде душата на дявола, а изнасяше истини и все пак в тоталитарно време. А не трябва ли един журналист най-вече да работи за честта на името си и уважението на читателите?
  Сега каквото и да напише Валерия Велева, просто не го вярвам.

 28. ДОГАН………,ЕДВАМ СЕ ЗДЪРЖАМ АКО ГО ВИДЯ И НА СНИМКА ЩЕ МУ БИЯ ДВА ШАМАРА>

 29. Страхотно шоу!!! Ахмед Доган отговаря на В. Велева с отворено писмо:

  http://mediapool.bg/show/?storyid=163482&srcpos=1

  от Медиапул:

  Едно към едно
  Браво, Мадам В!
  25 Март 2010

  Докато комисията по корупция в НС се кани да проверява лидера на ДПС за пране на пари и търговия с власт по повод консултантския му договор от 1.5 млн. лв. за хидровъзел “Цанков камък”, Ахмед Доган реши да наруши мълчанието си, като излезе с отворено писмо до журналистката от в. “Труд” Валерия Велева. Повод за това е нейният коментар от 23 март “Парите повличат Доган и ДПС”. Публикуваме писмото на Доган във вида, разпространен от пресцентъра на ДПС.

  Съзнателно не общувам с теб от последните парламентарни избори (юни 2009 г). Винаги съм знаел, че не си “моралният стожер” на обществото, за каквато се представяш.

  Доколкото знам, само преди месец беше подновила офертата си да ни бъдеш таен P.R. Колегите ми бяха наясно, че и понятие си нямаш от P.R. стратегии, а с този акт искаш само респектиращо възнаграждение за “добрия тон”, който ще имаш в писанията си за нас. Знам, че не си изключение в това отношение. Но не мога да проумея, кой ти внуши, че можеш да бъдеш моралния рупор на обществото?

  А само преди няколко дена, когато започна да провокираш поредната си манипулационна атака срещу ДПС, за един ден ме потърси шест пъти по телефона, и когато не ти отговорих, ми пусна sms, че “можеш да омекотиш и най-тежките удари, които получавам”. Браво, Мадам В. Много е яко, нали? В случая деликатният въпрос е: от колко места ти плащат за подобни “поръчки”? Или, може би, самосиндикално задаваш неприятната ситуация и притискаш само жертвата? Разбира се, срещу цената за “омекотяване на удара”. Не знаеш, че това е подсъдно, нали? А за морал, да не говорим…

  Когато вчера прочетох сакралните ти заклинания по мой адрес, ми стана забавно, естествено, и интересно. Ако съм в подходящо разположение на духа, бих могъл да ти направя шокиращ психоаналитичен портрет само въз основа на този текст. И той няма да има нищо общо с твоите миш-маш излияния, които са безпринципна смесица от разнородни понятия, които само внушават непоносимост, ненавист, омраза и дори агресивност. А знаеш ли, че и това също е подсъдно. За морал – да не говорим…

  В този текст цялата ти същност е концентрирана в началото на въвеждащото ти изречение: “този път няма…” Защо, Мадам В, този път няма? Защото не ти плащаме, нали?

  От къде идваш и накъде си се запътила, Мадам В? Кой те е упълномощил да се правиш на морален съдник на (и в) обществото? Един съвет. Когато бълваш подобни деструктивни внушения, го прави пред нарочно поставено за целта огледало. Така сама ще прецениш границите на моралния императив във вътрешния си свят, както и съответствието му на външните обстоятелства.

  Между другото, имаш интересна история от гледна точка на категорическия императив (постъпвай с другия така, както с тебе би искала да постъпят). Например, започваш от “политици по пантофи”, минаваш пред интимното проектиране на Аз-а в кухнята и спалнята на различни величия (преобразувани в такива маркери – символи, като “гащички”, “луксозни апартаменти”, “милиони в зелено…”, “боянски сараи…”, “властта, която разпределя порциите…”, “1.5 млн лв от Цанков камък…”), до превъплащаване в ролята на Касандра, която определя, кой какво трябва да прави и кога да си ходи от историята…

  Всеки от собствената ти гилдия може да потвърди, че тези пуснати в обръщение семантично натоварени “символи”, са върховни моменти в твоето развитие.

  Нещо повече. Тези “символни ядра” се превърнаха в организиращи принципи и “скрити параметри” на измъчената ти аналитичност и на престорената ти морална позиция.

  И технологията на правене на собствената ти история е една и съща. Това е методът на подмяната: подменяш предметната реалност (обективният факт) с виртуална реалност (предложения) и върху “новата” основа на предполагаемата виртуалност съграждаш или създаваш всякакъв тип “новини”, които в общественото съзнание изглеждат правдоподобни, но по принцип са подвеждащи, невярни или манипулационни.

  Например, ти много добре знаеш, че четирите идейни проекта (като предпроектни проучвания) нямат нищо общо с “Цанков камък”. Дори, тези предпроектни проучвания не са започнали да се реализират; те не са обективен факт. Те са направени като стратегия за развитие на една частна фирма в контекста на европейските реалности.

  Но понеже усещаш, че проблемът с “Цанков камък” влиза в полезрението на обществото, като част от дневния му ред, съзнателно свързваш предпроектните проучвания за други обекти с един обективен факт – “Цанков камък”.

  Именно тук е подмяната, Мадам В, и върху тази виртуална реалност с внушени правдоподобни асоциации (свързването на един обект с друг, които нямат нищо общо), започваш да изграждаш политически, икономически, правни и морални тези.

  Що се отнася до Хидровъзел “Цанков Камък”, вярно е само едно. Много хора знаят, че бях идеолог на този проект до намирането на финансова схема за неговото стартиране. По финансинг проектът спечели първо място в ЕС по “виртуално финансиране”, чрез метода на въглеродните емисии (Протокола от Киото). След това компетентните субекти бяха други.

  Така е, Мадам В…

  Явно е, че от време на време изпитваш чувство на вина. Ти си знаеш. Но сигурно не съзнаваш, че комплексът за виновност продуцира агресивност.

  Да. От гледна точка на цялостния ти статус, това е нормално. Дерзай! Знам, че имаш слабост към властимащите. Но запомни: накрая всеки трябва да си плати сметката.

  Ще се помоля за теб.

  Господ да ти е на помощ!

  А. Доган

 30. Сееш вятър жънеш буря. Кой сее вятъра и кой ще ожъне бурята? Там е въпроса. Ако атаката срещу (д)оган беше излязла в уважаван и обективен вестник нямаше да имам съмнения. Но факта, че излиза в ДС вестник ме кара да се замисля. ББ има проблеми, но срещу него засега масови обществени прояви няма. Всички досега “обществени” прояви са с малка посещаемост. Какво ще стане ако се атакува Доган, даже и справедливо, в тази кризисна обстановка. Електората на Доган е далече от обществените нагласи, той се управлява на феодален принцип. Резултата най-общо казано е, че няма да има кой да дои кравите, както стана по времето на възродителния процес. Който според мен беше началото на края на ТЖ. Дали това не е начин да се дестабилизира управлението на ББ? Всяко нещо си идва с времето, дали сега е момента за въздаване на справедливост? Веднага след изборите се чу, че има нагласа за сваляне на ББ през пролетта, тази статия много подозрително съвпада по време. Написана и издадена от хора свързани с бившата ДС.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.