Доган, Велева и компанията им- един $ дренки!

Нямах желание да се ( ви) занимавам трети ден поред с личността на журналистката Валерия Велева от “Труд” и нейните отношения с Ахмед Доган, но скандалът с ( около, срещу, през , покрай) нея далеч не е персонален. Той е повод да се опитам да продължа систематично заглушавания от всички страни разговор за обществената, политическата, гражданската и правосъдната глухота относно падението на българските медии.

В една твърде доброжелателна среда, продиктувана навярно от същите съображения, поради която съдиите в България не искат да съдят съдии, на Велева беше дадена думата тази сутрин в една от най-големите телевизионни трибуни да изрече безнаказано лъжата, че Доган избухнал срещу нейния критичен коментар по негов адрес защото тя била …единствената, която се осмелила да му поиска оставката. Как пък не се намерил един политик или журналист през всичките 20 години да го направи – и ето, на, сега тя, Велева и само Велева, най-сетне се осмелила!

Това е толкова чудовищна лъжа, че не може да бъде оставена без последици. И е тъжно, че от 4 души в студиото ( водеща, журналист, двама политолози) никой не реагира на наглия опит лъжата да се представя за истина.

Оставете ме мен. Нищо, че по времето на управлението на “Мултигруп” (известно като кабинета “Беров”) с мандата на ДПС си загубих за първи път работата заради сблъсък с мафиотската власт – после това ми се случи още няколко пъти. Оставете и всичко, което може да се прочете от мен по темата “Доган” като автор през всичките тези отминали години. А и в този блог на десетки места мога да извадя цитати, с които да опровергая внезапно изригналата претенция на упълномощената да извади нож на умрялото куче Велева, ако каузата ми беше да изтъквам себе си ( то пък какво ли има за изтъкване – някой си там пише нещо някъде – нали не е във “важните медии”).

Аз поне съм жив все още, макар и погребан под тонове разпоредено отгоре мълчание. Но Констанца Анчева не е. И не може да се защити. Почина скоропостижно на 18 март 1994 г. след внезапно и мистериозно разболяване, което я срина в разцвета на 40 годишната й младост, оставяйки 4 деца сираци.

Заедно със Соня Колтуклиева в далечната 1992 г. Констанца Анчева, главен редактор на “Отечествен вестник”, направи първото и последно интервю с Радослав Райков, единственият осмелил се ( и до ден днешен) да проговори високопоставен шеф на службите по отношение на Доган и компания. Каквито и да са били мотивите на втория в йерархията на разузнаването, току – що прогоненият от новоназначения началник Бриго Аспарухов, офицерът Райков направи разкрития, които обаче бяха 100 процента покрити с мълчание от останалите медии.

Моя милост започна тогава авторското си публицистично предаване по БНТ “Още” ( което посмъртно по никакви поводи не се споменава и днес при самохвалните ретроспекции на уж обществената телевизия). В първото му издание поканих Констанца и Соня да разкажат за интервюто, защото самият Райков беше вече заплашван и не пожела да се появи на екрана. После избяга в чужбина. Преди това се запознах с него по негово желание да ми благодари. Разказа ми, как на спирката на трамвая някакъв го заплашил с пистолет и изчезнал.

Изчезна и Райков. Доколкото съм информиран, се крие на Запад и в днешно време ( ако е между живите). Докато работех в радио “Свободна Европа” , в периода 1995-2000 г., се обаждаше на редакционните телефони с някой друг комплимент за мои коментари , колкото да покаже , че съществува.

Ето ви един цитат от интервюто на Констанца с Райков, което разгласих от екрана на държавната телевизия, след което получих заплахи и аз от централата на ДПС ( главата ми щяла да се търкаля по стълбите на БТА, казал да ми предадат депутатът от ДПС Иван Палчев пред репортери, сред които репортерката Микаела Въжарова – съжалявам, че я намесвам, но май се налага).

4 ноември, 1992 г.
”Отечествен вестник”:
“Доган наистина е бил агент на Държавна сигурност, това бе потвърдено снощи пред “Отечествен вестник” от бившия зам.-шеф на Националната разузнавателна служба полк. Радослав Райков. “Знаейки за своето минало и за връзките си с органите на Държавна сигурност, на които беше агент, той няма право да се държи по подобен начин както със съюзниците си от СДС, така и със своя електорат – този на ДПС. Повече от очевидно е, че в сегашното политическо положение Ахмед Доган не изразява интересите на своите избиратели, а изпълнява указанията на оперативните работници, които го ръководеха и продължават да го ръководят – тази декларация направи ексразузнавачът Радослав Райков.” Вестникът пише още, че “Ахмед Доган е бил вербуван като агент Сава през 1974 г. от оперативния работник Стайков от Първо управление на тогавашната Държавна сигурност – Варна. Службите създават специални условия за утвърждаването му като научен работник. Разходите по обучението му се поемат от ДС. Съгласно директива Б-1396 от 1984 г. е внедрен в нелегална група, по-късно прераснала в турско националноосвободително движение. След едногодишна нелегална дейност и утвърждаването на агент Сава за лидер се разиграва активно мероприятие и ръководителите на турското националноосвободително движение в България са осъдени на различни срокове затвор. Между тях е и агент Сава, като присъствието му в затвора го легализира като лидер на турското националистическо движение. Тази легенда е изготвена с цел агент Сава да получи доверието на турските специални служби с цел прехвърлянето му в определенмомент там. След 10 ноември тази операция се осуетява и агент Сава бива натоварен със задачата да оглави опозиционно настроените турци в България.”


Ако някой случайно е пропуснал, да повторя: абсолютната истина за Доган ( а и за цялото му обкръжение), каквато днес вече може да бъде потвърдена с документи, беше изречена в далечната 1992 г., но скрита от българските медии, с изключението, което припомних. Имало е кой да се опълчи на Доган ( има и още много примери, но пиша за това, което познавам най-добре). Някои платиха с живота си, други с разбития си живот.

Разбирам, че никой не иска да се “сбори с прасе”, защото ще бъде овъргалян в кал. Но овъргаляният вече в толкова кал намира това за комплимент. Какво друго му остава на един, който е “ченге”, който е “ един $ дренки” с ченгетата. Пък и калта, да ви кажа, е за предпочитане. Направо е лечебна, ако я сравним с помията, в която блажено пребивават истинските ченгета, гордо осребрили миналото си. Ето по тази причина ще си седя в калта.

Всъщност тъкмо Велева, Доган и цялата тази камарила, която не може да се насити на помията, са “един $ дренки” – вкупом не струват и пукната пара. Но е така, защото ние, окаляните, позволяваме на тези чисти и свети борци за истината да ни яздят и пришпорват, когато изобщо ни забелязват нейде долу в копитата си.

50 мнения за “Доган, Велева и компанията им- един $ дренки!”

 1. Следя с голям интерес публикациите на И.Инджев за Доган и Велева и съм благодарен, че има хора, които осветляват механизмите на ДС и мафията да купуват медии и да влияят на обществото чрез тях. Никога не съм си купувал Труд или 24 Часа. Аз ненавиждам тези парцали. Може би не трябва да споменавам това, но не мога да замълча, когато гласовете срещу главните лостове на опростачване и видиотовяване на младежта на тази страна са толкова старателно изолирвани. Къде е Президентът, т.нар., къде е омбудсманът, министърът на културата, къде са другите медии ? Няма ли майки в страната, които да милеят за възпитанието на децата си ? Имат ли морал другите политици, освен тези от СК ? Всичко ли е разрешено на една медия в Европа ?

 2. Браво! Това се казва смелост. Нищо повече не може да се добави.

 3. Въпросът е може ли да се промени изобщо нещо.Нали така? Или сме свидетели на поредното”заглушаване” на истината с (аз така го наричам) “нейстов обществен шум” – Целенасочено пустословене и сквернословене, което удавя парченцата, прокраднали се ненадейно.

 4. Браво!!! 100% зад всяка дума!
  Не 3 дни, а 30 по 3 дни ще трябва да се занимаваме с тази помия, до пълното й изгребване и пращане в забвение! Както се каза вече: Ще се помолим за тях!!!!! Само да се разкарат!
  Манипулацията в медиите е повече от ясна и гнусна! Тя битува вече десетки години. Който не се появи по медиите, той не съществува! Ето, Велева съществува! При това е поборник! Революционер! Редиците на подобни борци са неизброими. Достатъчно е кочината да се раздвижи и те на мига се появявят!
  Като подивели свине, борещи се за огризките в калта!

  Ето и подходящия музикален поздрав!

  http://www.youtube.com/watch?v=8XjY2m0bAaU

  Pigs (Three Different Ones) (Waters)

  Big man, pig man, ha ha charade you are.
  You well heeled big wheel, ha ha charade you are.
  And when your hand is on your heart,
  You’re nearly a good laugh,
  Almost a joker,
  With your head down in the pig bin,
  Saying “Keep on digging.”
  Pig stain on your fat chin.
  What do you hope to find.
  When you’re down in the pig mine.
  You’re nearly a laugh,
  You’re nearly a laugh
  But you’re really a cry.

  Bus stop rat bag, ha ha charade you are.
  You fucked up old hag, ha ha charade you are.
  You radiate cold shafts of broken glass.
  You’re nearly a good laugh,
  Almost worth a quick grin.
  You like the feel of steel,
  You’re hot stuff with a hatpin,
  And good fun with a hand gun.
  You’re nearly a laugh,
  You’re nearly a laugh
  But you’re really a cry.

 5. Къде сте Жельооо, Петкооо,къде сте Боянски Демократчета…Още ли очаквате шведите до Шведската маса свити като Алековото еврейче, в ъгъла, зъбещо се на целия свят! Погнусааааааааааа!

 6. Г-н Инджев, благодаря Ви за това което сте правили и правите за България ! Журналисти като вас и хората които споменавате са ни нужни !
  И аз гледах сутрешното предаване по НТВ – резил ! Гарван гарвану око не вади !

  Дано скоро да има проект подобен на Ре:ТВ, който да ангажира хора като вас в публичното пространство, това е необходимо на българската демокрация !

 7. г-н Инджев, аз съм много “за” свестните хора да се самоизтъкват, когато има за какво.
  В края на краищата, хубаво е на човек да се отдава дължимото ПРИЖИВЕ по принципа “велеву велево, инджеву – уважение” 😉

 8. G-n Indjev,

  slednata informaiq za Vas, vqrna li e ili e kleveta? Puskam linka tuk, za6toto znam, 4e komentara minava prez moderator i se nadqvam tova da ste Vie. Az 4eta bloga Vi suvsem ot skoro i haresvam statiite Vi. Poznavam Vi kato jurnalist samo ot Vashiq blog, za6toto otdavna sum v 4ujbina i ne sum imal vuzmojnost da Vi gledam po bTV. Moje bi informaciqta na tozi link e 6iroko izvestna…Az li4no s nadqvam da e provokaciq. Eto i linka, pro4etete komentara kum videoto:

 9. G-Indzhev, vie ne ste v vkalta, vapreki che vsjacheski iskat da vi pridarpat tam s kartata ‘chenge’ – vie ste edin edin dostoen chovek imal nestastieto da popadne v doseg s vezdesast, manipulativen aparat, no zatova pak znaete podrobnosti ot ‘kuhnjata’ i ste nai-golemija mu razoblichitel.
  Bih iskala da dobavja za Dogan, che uporito se govori, che vse pak e uspjal da stane i agent na turslkite taini sluzhbi. (S podobna protektsija mozhe da se objasni i silnoto mu vlijanie varhu negovija elektorat.)
  Sledeiki atakata srestu nego ot strana na v-k Trud i Veleva, se zamislih, dali tova ne e ‘otgovorat’ na Parvanov, po povod kritikata kojato predi vreme mu otpravi Dogan vav vrazka s energiinata politika, vodena ot prezidenta. Vie komentirahte kak Parvanov togava si zamalcha, no znaeiki kolko e otmastitelen, mozhe bi sega atakuva pod prikritie. Pri opraznenata hazna njama pari i za hidro – i za jadreni energiini proekti, ta borbata e bezmilostno zhestoka, a Veleva postavena da izbira mezhdu Parvanov i Dogan, estestveno zastava zad svoja pokrovitel. Samo edna ideja…

 10. Свободата даром не идва, но точно така ни я поднесоха през 89-та. Колкото зяпнал беше бащицата, толкова и ние. Прав и отново прав е Дяконът – „Който ни освободи ,той ще ни зароби. ” 10-то ноемврийците, това са аватарите на библейските синове с петолъчка на челото, това е генезисът на порочния ни преход и сбърканата ни ценностна система. На кого поверихме бъдещето си, кого оставихме да се разпорежда с духовната ни територия? Защо сега се учудваме на слепотата, глухота и празното приказване култивирани от източната ни примиреност? Днес обаче времето ни дава възможност за изплащане на вересията от преди 20 години и завръщане към основите на демократичната същност – от кого зависи?

 11. Подкрепям Ви изцяло! Тази жена ВВ е омърсена тотално. Погледнете само кого беше поканила журналистката от Нова ТВ да защитава разконспирираната приближена на Ахмед Доган. Нивото – около нулата.И познатите заплахи: който посегне на четвъртата власт бля,бля бля… И коя е четвъртата власт, моля? Разпродадена тук и там.

 12. Възхитена съм, нямам думи! Кураж г-н Инджев

 13. Не че имам какво да кажа, просто БЛЕСТЯЩА статия, поздравления!

 14. Ако аз кажа една публична и обществено значима истина, това няма кой знае какво значение, понеже аз не съм нито публична нито обществена личност. Но когато истината за агентурното минало и НАСТОЯЩЕ на доган бъде казана от бившият зам. шеф на разузнаването и публикувана от уважавани журналисти, като споменатите в статията и от самият г-н Инджев, тогава истината може да бъде чута от много повече хора, но както се оказва може да бъде и смъртоносна.
  Да се чуди човек България в кой век на вътрешно политически и социални взаимоотношения живее щом журналисти плащат с живота си за това че са казали една истина или пък чрез истината която знаят са готови да рекетират политици, имам предвид „джурналисти„ като мадам В. Това трябва да е века на неумиращото кгб средновековие което властва над държавата от 65г. насам.
  Кошмар.
  А г-н Радослав Райков дали няма намерение да издаде книга с професионални спомени или спомени от професионалното си минало?

 15. Е, това е друга ракия г-н Инджев.
  И ако е вярно онова,че нямало ненаказано “добро” то от тук нататък ще чакаме глист по глист да започнат да изпълзяват от кенефа наречен ДПС.
  Менти, мегаюристи като онзи с безглаголната реч Бисеров (вчера, о ужас разбрах,че бил юрист), мазни черни лингури като Костадинов или Константинов Камен и още плеяди от ибрици, дьонмета и цялата негодна паплач, озовала се там само за едните мангизи.
  И ако наистина е вярно онова, за “доброто” то мангизите свършиха и за тези които ги раздават и затези които ги получават – кой с .утка като тази същата, кой с г.. , кой с… .
  Просто свършиха. И даста дълъго няма да ги има.

 16. По понятни съображения г-н Инджев, ме впечатлява часттта от статията Ви за разпореденото отгоре “тонове мълчание” и “разбит живот” на цели поколения от собствени сънародници, забравили и род, и погазили вяра с копита в помия …
  С първи,втори,трети или пети консул,няма да Ви занимавам повече след капана за самия “Октавиан”,или обременената с ново “з а ч е в а н е” 2010
  “г о ц е в а” г.,но няма и как,да се съглася с Вас,че ченгейската кал е лечебна/разбирам за какво иде реч!/ и подаваща се на чистене за един живот…особено когато ,освен други тези изроди не могат да се понасят помежду си,че дори и себе си понякога….
  Съгласен съм с всички,които долавят,че нещо се усеща във въздуха!!!!

 17. Какво от това, че наяве, с помощта на Инджев, Бедров и др. ,но основно по силата на обективните закони на битието, на нечувствителния вече българин, буквално му се поднася реалността на изродената бруталност от събратята, които трябва да му бъдат и сънародници.
  Тази бруталност, която „целуваме” всеки божи ден. Бруталността да ни управляват и манипулират хора с ниска нравствена култура. Бруталността ,която понасяме чрез „ демократично” подредените пионки в уродливия държавен апарат-машина за унищожение на малко останалия качествен „материал” в българите.
  Промяната от социалистически към капиталистическия механизъм на живот, регулация, работа, рискове, личностна инициатива, познания, адекватна психика на индивида-гражданин, морал, способност за анализ на ситуации всеки кризисен момент, елементарни познания за устройство на държавата, професионализъм, който се изгражда стъпка по стъпка всеки ден, реална преценка на конкурентни събития и пр. и пр. могат да понесат само ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВИЛИТЕ СЕ ЗА ТОВА.
  Да е подготвена масата, която прозвежда материални ресурси? Не, не и не. Защото промяната на системата не беше истинска. Защото в основата и бяха дребни човечета, които вече забравихме но в сянката на недосегаемост все още съставят дневния ред за падение. Философи-марксисти, юристи без знания за правов ред, а точно обратно, ДС аристократи по самочувствие и влияние, специалисти и експерти с инстинкта на хиени, дребосъчета-партийци със способности да загърбят позитивните нагласи за бъдещо развитие, интелектуалци, които продаваха професионалността си за дребни пари ….
  Парадокса е точно в това, че -ТЕ БЯХА ПОДГОТВЕНИТЕ.
  Ще сърбаме чорбата, докато не осъдим решително – остатъците от системата на соцкомунизма е това, което и сега пречи за нормалното развитие на България. Тази система унищожи талантите, които трябваше да изградят мечтаната България. С арогантността на тези, които не се освободиха от двуличната си психообремененост и погълнаха в огромните си стомаси непосилни ресурси, и поставиха основите на уродливия див капитализъм от началото на миналия век. Те трябва да бъдат изправени пред стената на плача-горчивия плач на десетки поколения недокоснали мечтите за живот, който биха изградили със съзидателен труд, без да ги ограбват и мачкат- материално и духовно.

 18. Просто за пореден път ни илюстрираха, че медиите са рефлексия на обществото. Доколкото има общество….. и държава в частност. Все пак, хубаво е някой да го каже на глас!

 19. Интересно е как Соколчето завършва писмото си: “Но запомни: Накрая всеки трябва да си плати сметката”. Именно, всеки трябва да си плати сметката, г-н Доган. Включително и Вие.
  Ахмедчо показва и завиден философски речник “моралния рупор на обществото”, “императив” и т.н. Нищо чудно, че е взел за консултантска дейност 1.5 милиона лева. Даже са малко.
  Нека и аз да завърша с мантрата “Ще се помоля за теб. Господ да ти е на помощ!”

 20. Струва ми се, че покрай Валерия Велева пропускаме едно важно обстоятелство. Всъщност коя редакция стоеше твърдо зад нея и осигуряваше необходимата публичност на слугинажа й? Всъщност кой главен редактор се тътрузеше по пантофи между силните на деня и клечеше по политическите кръстопътища, ослушвайки се откъде ще се зададе тропотът на поредния рейтингов културист? Велева била продажна и позавяхнала вестникарска масажистка – ами добре, няма лошо, човек трябва да живее от нещо, дори и добре да живее… Ама шефът, който и подаваше балсамите и мирото? Агент как беше, защо се ослушва сега като пръднал на банкет? Оставете я Валерия, тя ще поплаче, горката, ще поръда, ще поразмаже гримчето си и пак ще си намери везир за помазване с благовония – дал Бог по земята ни везири на корем. Агентът как беше – той сега за свободата на словото и на личното мнение ли ще ни разтяга масали? Що се отнася до агент Сава – има моите поздравления. От двайсет години насам за пръв път донесе полезна информация, и то в открито писмо. ВВ и ТТ не бива да се заблуждават, че службите плащат за тоя, дето духа. Поскоро именно на тоя, дето духа, и то докато духа.

 21. В случая по-важното от оста
  “Продажни медии – корумпирани политици” са медиите. Механизмът на купуване е важен. Той лъсна със страшна сила (не че е бил тайна). И това е безценния резултат от “оперетния” епистоларен спектакъл.

 22. Много пъти сме изказвали възхишение от знаменити и навременни публичистични материали,драги г-н Инджев,но тази е блага вест на разсъмване!
  Забелязвате ли,че увлечени в темата с помия до шия,дори забравяме Великия кормчия и заслужил архитект на Републиката.Наистина 1.5 млн. за нашжия си далновиден стратег,бай Стоене,са малко!

 23. Поздравления г-н Инжев, Вашите коментари винаги са ми вдъхвали надежда, че най-сетне ще се роди гражданското общество , поведени от умните , честните и можещи хора в страната ни. А що се отнася до г-жа ВВ / дали не греша като я наричам уважително/ тя си е едно човече за поръчкови материали, нали затова и дадоха Черноризец Храбър. Нали занете поговорката – плъховите първи напускат потъващиея кораб. Но аз все още се страххувам, че корабът на Доган не потъва. Много гребци има , които му помагат да не потъне. Ако потъва, то за ВВ има друг, тоя на гоце ще и помогне. Така е когато като народ сме овчедушни

 24. Мадам “В“ да не се отчайва ами да праща есемеси.Има още политици които ще се нуждаят от нейното остро перо.Страниците на в Труд както винаги са отворени за “омекотяване на удари“по нашите/червени/ другари и за злостни нападки по Костов.Мадам, само твоето птиче перо може да спре костовизацията.Време е за джурналистика.Ако ти не го направиш току виж Кънчо,Андрей,Кольо или Живко ще го направят.Спри ги преди те да те спрат.

 25. Mnogo dobra statia dano tezi koito ia pro4etat porazkajat na blizki i poznati koito niamat vyzmojnost da si kupiat PC-ta i malko da otvoriat o4ite na nashia narod, cial jivot ni typ4e DS i tehnite MEKERATA,pyk uj slujeli ha dyrjavata.Ne, te obsujvat drugi interesi no ne i dyrjavnite.Pozdravlenia za smeloto pero na g-n Injev.Iskrenno se nadiavam nai-posle da se poiavi tova grajdansko obstestvo da se opyl4i na politi4eskata hameleonstina.
  Tova e na4ina,da se izgradi s novi mladi,gramotni hora i da ne se dopusnat starite obigrani moshennici koito sa uvladeli mnogo dobre stila i metodite na DS.Ve4e si mislia 4e v redicite na tazi sistema nare4ena sigurnost niama po4teni hora,a tova ozna4ave 4e svetlinata v tunela ne se vijda tia e blian.Cialata ni dyrjava e v metastazii,niama lek ako ste rejat to komai niama da ima kakvo da ostane zdravo,naroda e predsmyrtno bolen.Ako niakoi se seti kakvo e ostanalo zdravo molia da pishe.
  Pozdraviavam i vsi4ki koito pishat i izraziavat mnenieto si otnosno statiite na g-n Injev.Tova e edinstvenata vyzmojnost da izrazim pismenno mnenieto si.DS se okaza pala4 na sobstvenia si narod.
  Horata koito sa vyrnali bivshi slujiteli na DS v sistemata na MVR me4taiat za stroto statukvo te ne sa po-dobri ot Ahmed,podkrepiam vseki ot po-gore izrazili mnenie ne samo po tazi statia no i po-predishnite napisani statii na Ivo Injev.
  “Nato4i” si peroto i prodyljavai v tozi duh.
  Az sym grajdanin na Bg i stoia zad teb s grjdanskata si pozicia.

 26. Ледът се пука, господа съдебни заседатели!
  Поздравления за статията! Нямам думи. А, ” погребан под тонове мълчание” си е бисер.

 27. Bravo Ivo! Nai posle se dobrah to tozi material 4rez trikova. Ot v4era iskam da go pro4eta. Raikov istinski s istoriata si po4ti na 100%. I toi kato bivsh komunist ne vidia 4e tova dvijenie na turskite malcinstva v Bulgaria, beshe predizvikano ot na4ina po-koito Bulgarskata darjava tretirashe turcite po li4nata priumica na Tato (oba4e takti4no vnushena mu ot drugi hora). Ima i edna malka podrobnost sazdadetelite na tova dvijenie v osnovata si naso4ene srestu asimilaciata im ne samo ne biaha osadeni te iz4eznaha, izpriha se kakto se kazva ina4e Agenta na DS Dogan nikoga niamashe da oglevi tova dvijenie. I oste edna iz4eznala li4nost barzo zavarshila svoia pat ot bolest s koiato mojeshe da jivee godini – Pravata Jena pilot na BGA, koiato igraeshe s Dogan no v edin moment reshi 4e e dostata4no silna i moje da igrae sama konflikta doide po linita na Domen Boiar i iznosa na alkohol, koito 4etata na dogan darji zdravo (Multi Grup). A Dogan, Tosho Toshev i Veleva sa slujiteli na edin gospodar!

 28. Gospodin Injev, oshte vednaj blagodarnost 4e vi ima i vi jelaia zdrave, zdrave… i dalgoletie.

 29. За първи път влизам в блога Ви, г-н Инджев. Макар да ми е известен отдавна, но аз основно Ви чета в “Кафене”. Радостното в случая е, че той, блогът Ви, ми беше препоръчан от сина ми, който, също като мен, много Ви харесва:)
  Бъдете здрав, г-н Инджев! Пожелавам Ви все така да сте на върха на българската журналистика! Нацията ни днес, повече от всякога, се нуждае от народни будители! А Вие заслужавате да бъдете в пантеона на най-великите ни сънародници!
  Приемете моето голямо БЛАГОДАРЯ, за всичко, което правите за нас!

 30. Дано скоро да ни споходи и нас ПАДАНЕТО НА СТЕНАТА!!

 31. “..главата ми щяла да се търкаля по стълбите на БТА, казал да ми предадат депутатът от ДПС Иван Палчев пред репортери..”
  Кой в България би могъл да говори така нагло и брутално ???
  Да ви изглежда познат този циничен език ?
  Въобще не се чудете, много точно сте се сетили – за по-младите читатели, тогава във редица медии стана публична тайна, че агентът “……..” (забравих му псевдонима) е, ни повече, ни по-малко, на съветските тайни служби..
  Бъдете сигурни, този начин на изразяване е точен критерий.

 32. Г-н Инджев,прочетете внимателно 32та коментара!И си задайте въпроса:има ли нещо гнило в цялата тая работа?Как НИТО един несъгласен с написаното от Вас?Защо ли така?всички като папагали…браво,брависимо,бисери от небето…има нещо…хм…какво ли е?

 33. Браво на Иво Инджев.Слава на Бога, че все още има хора като него. Хора като него ме карат да вярвам в доброто начало в човека.

 34. Към Любо:

  Стига ми, че доброжелатели, като вас, ги четат.
  Нещо повече: броят, бройкат, ядосват се и пак четат. Воайорстват, демек. И си водят статистика с цел да докладват нещо гадничко.
  Ако имате да кажете нещо по същество, с което не сте съгласен ( или съгласна) по отношение на съдържанието на статиите тук, кажете го. Излиза, че няма такова нещо. Благодаря за комплимента.
  Самопризнание за безсилие е да атакуваш от засада автора ( например за това, че имало положителни отзиви за него), без дума да има какво да речеш против текстовете му.
  Аз и да искам, няма какво да си говоря с вас, защото се криете. Криете пола си дори – уж сте Любо, а според мейла сте Люба…
  В това определено има нещо притеснително, но не за мен – би трябвало да е за вас.

 35. Само на един тук не му е ясно, че пише на себе си с различни имена.

 36. “( то пък какво ли има за изтъкване – някой си там пише нещо някъде – нали не е във “важните медии”)”

  Не вярвам, че блогът ви е “някой си там пише нещо някъде”. От пожълтялото българско информационно “сайбер пространство”, това е един от малкото, осмелявам се да кажа, чисто бели сайтове. Няма важни и неважни медии. Има четени и нечетени и искренно се надявам, Вие да сте от вторите.

 37. Здравейте г-н Инджев. Вие продължавате неуморимо да ни давате информация от първа ръка за много добре замазани събития и лица от прехода. Май сте и единствения имащ смелост да и доблест да ни разкаже и за други доблестни хора, кои паднали кои криещи се на запад.

  На много моменти се плаша. По едно време там 2003-06 си мислех, че някак си нещата тръгнаха и миналото ще бъде забравено и ето окрадените пари се връщат под формата на хотели и молове и ще се развъртят нещата. И най-вече няма да има вече причини за кървави разправи. Т.е. че ченгеджийското време и последвалото го мутренско завърши.

  Но ето, че Кюлев падна там някъде, вие казахте, че господина Радослав Райков не се е върнал още, и че той е “единственият осмелил се ( и до ден днешен) да проговори”.

  И така изведнъж се усетих, че съм изплашен. ДС-КГБ машинките си работят на пълни обороти. И не фигуративно, а съвсем реално.

  И се улавям, че не бих имал вашата смелост. Особено, ако знеах, че мои колеги падат от неизвестни болести и че бивши разузнавачи бягат за да се скрият зад граница.

  Много съм развълнуван в момента. Ще си сеивна линк към тази статия и ще го разпространявам всеки път когато имам възможност. Поклон пред починалата жена.

  Ще помоля за помощ вас или който друг пожелае относно Доган, и материалът който цитирате. Добре, вербували са го и са го внедрили в в турско националноосвободително движение това е обяснимо с цел да ги хванат. Но защо ще го сложат да оглави опозиционно настроените турци? Това за да имат контрол и върху ДПС ли? Ако е да то излиза, че ако редовият турчин научи ще иска да го “терминира” на момента, а не всеотдадено да му служи. Само прикриването на тази тайна ли е между всеодайното служене и терминирането.

  И също, ако той е един от ДС-то, то защо набра толкова политическа мощ. Че той фигуративно въртеше маса наш политк на синджирче. Надхитрил и надраснал системата ли е ?

  Става интересно.

 38. Към Бат Илия:

  Искам само да уточня: споменатият от мен проговорил бивш офицер Райков избяга на Запад – знам това от телефонните му обаждания в “Свободна Европа” и се криеше именно заради онова интервю. Страхуваше се за живота си. Почти не го познавам. Може да е всякакъв. но каза истината тогава. Каквито и да са били мотивите му.
  Някой в тази държава ще се поинтересува ли каква е съдбата му? Нали досиетата са разсекретени. Всеки може да прочете, че той е бил абсолютно достоверен през 1992 г., но му се наложи да бяга от България заради казаната истина. Нямам представа дали е още жив и къде е ( той така и не каза от коя държава се обажда).
  А колкото до Констанца, тя беше изключително жизнен човек, който беше успял едновременно да има 4 деца и успешна кариера в такава изхабяваща професия на 40 години – беше главен редактор на преименувания “Отечествен фронт”, където се появяваха много интересни разкрития.Беше пълна с живот – от хората , които се смеят така, че ги чуват надалеч. Изведнъж, буквално седмица- две след интервюто, посърна и започна да плаче без никаква причина. Бил съм свидетел на това изумително преобразяване.
  Легна болна и в рамките на месец се срина до неузнаваемост. Посетих я в болницата…Не ми се иска да я описвам…
  Близките й се опитаха да направят нещо за нея, като уредиха отчаян полет до Франция за лечение, но оттам се върна в ковчег.
  А сега, внимавайте: един новозабогатял другар, на когото пагоните му още личат, беше казал пред приятелка на Констанца ( също известна журналистка) следното: “така се случва с онези, които си пътах носа, където на трябва”!

 39. ОСНОВНО НЕСЪГЛАСИЕ С АВТОРА И ПИШЕЩИТЕ ТУК!
  Непрекъснато се набива в сънанието идеята,че за положението в държавата е виновен някой друг,от някъде и т.н.Никой не се опитва за миг да коментира своята отговорност като гражданин.Автора е от малкото изключение със своята непроменяща се позиция,независимо от тормоза и изолацията.ТЕЗАТА ЗА ЧУЖДАТА ВИНОВНОСТ НЕ НИ ПОМАГА,А САМО ПРЕЧИ.УДОБНО Е ДА ЗАСТАВАМЕ КАТО НАБЛЮДАТЕЛИ НА СОБСТВЕНАТА СИ СЪДБА,НО ТОВА Е ПЪТЯ НАДОЛУ. ГОДИНИТЕ ГО ДОКАЗАХА.

 40. Евала господине Инджев!
  Такива статии си плачат да се сберат в една книга.

  Колкото до героите и престорените такива, нещастието на това общество е в мълчанието му и късата му памет.

  Вашата (на свестните журналисти) задача е обаче точно така да я опреснявате и подбуждате.

  Поздрави за което!

 41. До Любо:
  Заради хора като Вас, господине Любо, Татковината е на този хал, а наглите бивши все още безчинстват скрити зад примамливи изборни обещания. Не исках да го споменавам, но май при Вас подредбата на “горния етаж” е доста объркана или, както казват някои хора, асансьора въобще не стига до там, ако се изразяваме метафорично.

  До Николов:
  Господине, а Вие евентуално какво предлагате? Да забравим всичко и да пием по една студена вода? Нещата доста се опростяват така, вярно е, но пак ние ще сме губещите, гражданите на републиката. Или предлагате, останалите като нас, да хванем пушкалата и вместо да сочим с пръст и да показваме виновниците, направо да си постреляме?

 42. Интервюто на Констанца Анчева, препечатката, трябва да излезе по медиите. Блогът ви се цитира в дневник, медиапул, капитал?. И е новина, да не се оправдават останалите медии, че не я коментират. Оправданията са предвидими.

  И към прокуратата – нямам представа и не познавам журналистката, но в “нормална страна”, ако има сънения, смъртта й би се разследвала.

 43. Към Люба:

  Точно така.

  Констанца беше близка с Богомил Бонев, който за няколко години беше важен източник на интересна информация за доста журналисти. И беше изключително добре осведомена за далаверите с петрола в България – баща й беше фактор в Нефтохим.
  Давам жокер.

 44. За пореден път се убеждавам, че човешката история се движи от единици. Къде знайни, къде незнайни. Хората като маса се стремят да стоят заедно, без значение накъде вървят. От една страна (и най-вече в Бг-то) имат основна грижа как сложат храна за вечеря или да намерят пари да изпратят децата на училище. От друга е стадното чувство.

  Трябва много да се цикли докато се убедят, че трябва да се смени посоката.

  Ами … от седем милиона ето, че вие сте единствен, очевидно последен, който не спира да изравя факти.

  Ние ви ръкопляскаме.

  Да се надяваме, че вашата аудитория се увеличава и някой ден ще достигне критична маса.

  Тази статия смятам че е доста силна, и ми се иска, ако можете да уредите с дизайнерите тя да остане да се вижда постоянно. Нещо като специална потборка. Иначе, ще потъне и шанса да бъде видяна намалява.

 45. И да допълня моите си философий – масата никога не е безразлична към тези които се делят. Или ги демонизират или възхваляват. В повечето случаи индивидите от такава маса нямат капацитета необходим за да се оцени дадена личност, но в зависимост дали са били в даденият момент, измежду демонизиращите или възхваляващите те просто поемат и се включват активно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.