Геомутрията на тъпия триъгълник – една хипоте(ну)за

Улисани в скандалния развод между в. “Труд”( да, именно “Труд”, както стана ясно от позицията на главния редактор Тошо Тошев) и Доган, почти не забелязахме нещо, което само преди месеци щеше да звучи като сензация: кметът на Кърджали Хасан Азиз по същото време е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за злоупотреби по друг хидропроект- т.н. Водно огледало в Кърджали.

Предлагам на МВР , след октоподите, наглите, лапачите и пиячите, да се заеме с хидролозите. Явно има защо. В случая с укрепването на коритото на река Арда в южния град вътрешният министър Цветанов се ангажира с твърдение, че кметът Азиз е поискал десет пъти по-голяма сума за проекта, от реалната. А пък консултантът Доган с неговия хонорар от 1,5 милиона лева за хидровъзела “Цанков камък” се оказа най-скъпо платеният инженер хидромелиоратор в България за всички времена, откривател на философския камък и неговата прагматична формула за превръщането на вода в злато. Феодален, но триумфален старец, който удари от земята онези, които през средновековието са посвещава живота си да открият магията на изкуственото производство на злато.

Ако към общата картина добавим, че през същата седмица невероятното до неотдавна обединяване на квалифицирано мнозинство се състоя в Парламанента с цел да бъде прогонен от поста му Първанов, получава се интересен триъгълник. Свържете Първанов, Доган и Азиз с една пунктирна линия и ще видите ясно логиката на триъгълника. Нещата няма как да бъдат случайни.

Кой е тъпият ъгъл в тази задача? Или той е равностранен ( разнострадателен в перспектива, може би)? Ще видим, но ето ви една хипоте(ну)за.

На върха на тази зависимост очевидно е главнокомандващият. Тъкмо той повлече крак с предизвикателството си да се изпъчи като раздавачът на порциите във властта. Какви пружини на противодействието е задействал, не е известно. Но ефектът е видим с просто око. Първо стратегическият му съюзник Доган пострада от трудов юмрук в тила, а сега и най-важната база на Сокола, непревземаемата крепост на ДПС в Кърджали, попада под ударите. Това е атака по фланговете, чиято кулминация сеилюстрира от събраните 162 подписа срещу президента в НС.

Колкото и Хасан Азиз да ни убеждава от телевизионния екран, че се харесва, когато се оглежда във Водното огледало в града, приказката с вълшебното огледало е красноречива. Най-голямата красавица в държавата, непристъпната за проверки и правосъдието ДПС, губи тази своя привилегия, защото мащехата Първанов вече не може да й я гарантира.

Интересното е, че политическата кариера на Първанов започна като откровен (червен) националист именно от Кърджали. Като един от учредителите на Общонародния комитет за защита на националните интереси (ОКЗНИ) в началото на 90-те години, той беше изпратен после от БСП да се бори тъкмо в Кърджали срещу…ДПС на изборите през 1994 г. Тази акция се запомни с патетичната претенция Първанов да защитава Кърджали като Сталинград от движението, от което се очакваше да заеме антикомунистически позиции, но върхушката му се оказа основен инструмент за консервиране на остатъците от комунизма – включително чрез възкресяване на традицията на вождизма.

Именно в околностите на Кърджали сега е задействана изпитаната схема на “народното противодействие” под формата на инициативни комитети в защита на един добре познат там човек – др. Първанов, президент, уж борец срещу ДПС и едновременно с това много благодарен на Доган политик, комуто дължи двете си победи на президентските избори.

Още един триъгълник. Много тъп.

Само се питам, къде е сега притурката на първановата власт през всичките 8 години в. “ 24 часа” да защити любимеца на своята главна редакторка мадам В(енелина), която не даваше косъм да падне от свещената му глава, а сега изостава от другата мадам В, която вече заби ножа на нейния си любимец Доган. Нали двете уж различни издания се конкурират, защо изостава мадам? Или чака все пак развръзката. Ама така и баба знае – няма да й се признае.

За друго може и да не съм познал, но че въпросните кумири ще бъдат предадени от най-близките си хора при първи признак за необратим техен провал, това много пъти съм предричал. Не защото е гениално да се прозре, а тъкмо обратното- много е лесно да се предвиди. Такава е логиката тук – в любовните триъгълници на властта разпадът на връзките ражда неизбежните предателства. Такива сме си – научени сме да оцеляваме без значение какво означава това за някакво си достойнство, чест, принципи.

Тъй че, ще следим новите перипетии по законите на нашата специфична геометрия, мутирала отдавна с геополитическата подкрепа от Изток в геомутрия.

20 мнения за “Геомутрията на тъпия триъгълник – една хипоте(ну)за”

 1. Нека да се обърна към всички които четат този блог:
  Много бих искал човек като Г-н Иво Инджев да бъде номиниран с кандидатура за президент на Република България!
  Да много точно и ясно съм преценил думите си!
  Моля ако имам съмишленици да се поразработим!
  Президентските избори наближават!

 2. Комплименти за текста !
  Нека прибавим по пунктира и още една точка за да е геомутрията ни коректна – Хр. Ковачки. Ако продължим да свързваме точките все по-ясно стигаме до центъра на тази координатна система. Да, правилно – на изток е …

 3. Извън темата:

  Още един пример за руски “инструктаж” по темите на интернет сигурността:

  http://www.infoforum.ru/news/?n=839

  Само вижте делегацията, която е дошла…

 4. Приемете поздрави-оригинално и много свежо!Ние винаги Ви очакваме,защото знаем, че сте с отворени сетива и сте талантлив господин Инджев!

 5. Бах мааму, УМОРЕН, абе България да не е напуснала НАТО и ЕС без да съм разбрал. Голяма съм блейка, ако е така.

 6. Статията е перфектна! Не зная какво да добавя. Иначе, “Водното огледало” наистита е красиво, но какво се оглежда в него?!?

 7. Вярно е,че постоянно сме улисани,
  най-напред около Девети,44 и вечните пленуми…,след това вече и преди и след 1989 г.!!!!,и ако не са три дами,ще блеснат поредните две,и все така,а ако не са 800,ще са 540 дни,но пак след срамни изложби на едни и същи дамски чорапки обримчили тъпи ъгълници,но постоянно проснати ведно да се сушат и пресушават извечните интереси на една нация….
  По нея си се упражняват,милите и постоянно доказват,че не ценим и свое и чуждо семейство,като европейско “жилище”,дори и да цвилим цели 8/осем/или 28 жалки години….
  Измътени са от едно и също място и рехавите проблясъци им стигат винаги да поразбъркат малко тинята по априлски,да почешат малко мита за корона като плебей, да я окепазят ченгейско-верломно,
  след изнасилване по реда на провалено и невъзможно разделение на трите власти,но да тласкат напред с а м о “своите верни като библейски книжници и фарисеи,с нагли претенции да оправят цялата държава…
  Е как да стане след прокуждане на кадърните?
  И един журналист с талантливо перо и въображение се поти над умопомрачителни сравнения с три образа само,от които за жалост само един е утвърден в своята област,каквито и асоциации,да предизвиква такъв тъжен извод
  …..останалото са за оглеждане в Огледалото предмет на статият….дори с подписите,
  чийто сеир тепърва е съдено да гледеме!!!

 8. Не е триъгълник, а тетраедър. четвъртия връх, който още не са погнали, е плешив дедо, страдащият от инцест несбъднал се цар, реститут. Вервайте ми.

 9. Отворих линка на “Уморен”за състава на руската делегация,
  новините за “Голготата”пред Лекарския съюз и тези на БСП,че гласувайки за Борисов,наистина
  били получили Костов…Ми добре!
  На война като на война би казал др.ББ и който издържи с ясна разлика,що е то:
  – представителна функция надясно и по европейски;
  – решителна изпълнителна власт в трудни времена,както е било при Чърчил;
  – иначе оредяха на върха на иглата,а идва времето и на България,да помисли умно поне през този век;
  – дипломатическите умения,не се за това,да се дърлиш,залудо с кадърни империи,а да имаш и чест и достойнство,за да те уважават!

 10. Другаря Живков не случайно говореше в края на миналия век,че е време да се обърне пирамидата.Тогава обаче строителите на мутренската геометрия направо му обърнаха гръб и продължиха да я укрепват като само сменяха точките А,В,С,Д. Може би импийчмънта ще е част от обръщането на пирамидата.След което трябва да се мисли и за укрепване на 3 те стени /законодателна,изпълнителна и съдебна/и здраво набиване, за да може върху основата да се гради новата сграда.Не знам и аз,просто още една хипоте(ну)за.

 11. Моят прочит на сагата Трудови агенти:
  Мадам, публичен дом, червен фенер – Комунизмът е съветска власт плюс електрификация.
  Геомутрия = геополитика + източна мутация – България, Русия, Путин.
  Десен мигач, ляв завой – съвременен вариант на ляв мигач, десен завой.
  Философски камък – златото на прехода.
  Български политици – нямам думи.

 12. Все още,всички партии до една,включително и ДПС,за носа ги води Държавна Сигурност,а зад нея стои Русия.Ахмед доган в турция не искат и да го видят,нито пък някой турски политик е дошъл в България заради доган.В българия се разхаждат безнаказно 30 000 руски мутри,за тях няма закони,няма митница,няма гранична полиция,и Бойко борисов трепери от тях,затова ни смятат за троянския кон на русия.Русия е най заинтересована българия да продължава да потъва .

 13. Mnogo, mnogo vi blagodaia za tezi razmisli. Vie naistina ste otvorenoto oko na Bulgaria.
  I razsajdavate kato pomnite nashta ot godini, koeto e mnogo tsenno.
  Jiv i zdrav

 14. Браво за този блитц.
  За информация-едни от най-добрите ни хидролози инженерли и учен с международно признат авторитет работи и живее и дава акъл на всички,които искат да го получат срещу заплата от 700 лева. А и не е само в хидрологията .Все пак тук става дума за огромно нахалство и продължаваща злоупотреба с национално богатство.
  Браво. За всяка ваша статия благодаря!!!Само че не им понася както знаем…само се вдигне пушилката
  Я да видим Димчо Михалевски и неговите осветлителни проекти по общините…. и техните обществени поръчки..за милиони левове ще зейне злоупотреба…

 15. Уважаеми г-н Инджев,Доган го удрят защото отказва да се включи в политическият проект на Гоце.Очаквам ДПС да подкрепи инпийчманта по някакъв начин

 16. Губи ми се едно коментарче по темата Геомутрията на тъпия триъгълник – една хипоте(ну)за
  от март 27, 2010, 16:24

 17. велева и тошко се държат като отбити сукалчета поне това се разбра от отговора на лаборанта доган интересното е защо 8г.откак е на власт доан и кат е токов виден учен не насочи пари който както каза разпределя а и видяхме взема,към онези бедни трудолюбиви българи изповядващи исляма,които днес вече не могат да вземат и помощи за тютюна от държавата,ако ние не го съдим за зулумите му те дали ще имат куража да му поискат сметката на едни избори.триъгълника според мен е станал кълбо забулено в мъгла дали ще се разбули или ще го разбулим май зависи само от нас.

 18. Браво Иво.Чудесна статия.Интелигентен човек си,затова се изразяваш твърде меко.Българската журналистика е заприличала на една известна улица в Амстердам,червен фенер,до червен фенер,а Мадам в телевизиите и вестниците колкото искаш.Вдигни малко мерника,и пляскай по ушите тази камарила от депесари бесепари и Мадам журналисти.

 19. Ама тоа Инфантиев е голем катил. Пезевенк. Направо ти се е изсрал в устата с тая тлъста псувня.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.