Крайнобесните – торбалан в помощ на левите

Една псувня ме провокира. Но не към “отмъщение”, макар да е отправена към мен и майка ми. Степента на нейната отвратителност е така отблъскваща, че е като онези звуци в природата, които са толкова низки, че не могат да бъдат доловени от нормалния човешки слух.

Провокира ме не толкова с личната си насоченост, колкото със своята “уникалност”. Израснал съм близо до Сточна гара в София. Бил съм войник. Но никога досега не бях чувал нито от хамалите , нито от войниците подобно сквернословие на куб, в което псуващият така патологично се е постарал да навлезе в анатомични подробности по адрес на нечия майка.

Провокира ме защото псуващият, явно горд с постижението си, е формално …човек на словото.

Колкото и да не заслужава честта да бъде обект на специално внимание заради специалните си познания в каруцарщината , няма как да не го спомена поименно: “Георги Ифандиев”. Направил си е труда да прочете мой текст ( без да съм го карал), срещу чиято фактология няма възражения ( и не може да има , защото разказвам събития с безброй свидетели). След което е положил усилието да се регистрира в блога ми, за да ми посвети коментар с най-вулгарната псувня на света. Поне аз не съм чувал нещо чак толкова отвратително през досегашния си 54 годишен живот.

Гнусната му псувня всъщност ме подтикна към размисъл и някои обобщения, които , струва ми се, през последните двайсетина години отбягваме да дискутираме достатъчно откровено.

Защо каузата на антикомунизма в България понесе такива удари и в крайна сметка не може в днешно време да активира съпротивителните сили на обществото, което се оказва безсилно да се бори с метастазите на най-гъвкавата и оцеляваща форма на тоталитаризма? Само комунистите ли са виновни? Или пък само провалените политици на прехода, които я дискредитираха? Или има също  едни дежурни провокатори, които с крясъците си отблъскват хората от каузата на антикомунизма?

От дълго време ме занимава въпросът за отговорността на пропагандата. За мен пропагандаторите, които успяха да консолидират достатъчно обществена енергия за ретоградните цели на мимикриращия комунизъм носят солидарно вина за яловия ни преход с политиците. Ролята на червената пропаганда е ясна на мнозина или поне на онези, които са готови да признаят истината за значението на червените рупори. Но на тях, както се казва, това им е работата.

Работа ли е обаче на други, които уж се борят срещу тях, да им помагат на практика? Точно както “Атака” нахъсва избирателите на ДПС и ги води към все по-големи изборни резултати, така и в пропагандата подобни роля от години играят едни екзалтирани екземпляри, които са си присвоили правото да крещят от името на истинския, арийския антикомунизъм. Всеки друг извън техния кръжец бива обругаван и откровено псуван. Което не е кой знае каква беда за обругаваните и псуваните, колкото служи за антикаузата на антикомунизма.

Когато хората видят едно такова озверяло лице да зове за кръв, мъст и разправа дори с готовите да декларират открито позиции срещу комунизма, те придобиват трайно отвращение към самия антикомунизъм: отблъскващ в своя примитивизъм и никому (освен на тези самоназначили се за арийци субекти) ненужна агресия.

Всеки един от тях, веднъж докопал се до медийна трибуна, струва колкото цял взвод откровени комунистически агитатори. Провокацията им убива и най-малкото желание за съпричастност сред хората, които вместо да бъдат приобщавани, биват отблъсквани с касапския финес на нацистките публицисти. Това е неоценима услуга за комунизма във всички му превъплъщения днес, когато каузата на демокрацията все така има нужда от разширяване на територията, от такт, от привличане на съюзници, а не от истерия в стилистиката на “Моята борба”.

Противоположностите в пропагандата не се привличат, но обслужват една и съща цел в дадения случай. Тукашните претенденти да бъдат играят ролята на Торквемада в испанската инквизиция или на Джироламо Савонарола в средновековна Флоренция щяха да бъдат само смешни, ако всъщност не служеха за най-обикновен, но ефективен нашенски торбалан за възрастни. С тях плашат и без това плахия гражданин, които често се лута, колебае се, но е много вероятно да избере зализания благ другар агитатор ( и политическата му проекция) пред разпенения, грачещ от гняв крайно десен телевизионен “публицист” с налудничав блясък в очите.

И не ми казвайте, че преувеличавам значението им, моля. Една локална телевизия успя да произведе национален феномен, на който открито се зарадва суперсилата, въоръжената с природен газ и ядрени ракети.

Както няколко пъти вече пиша ( и не виждам и не чувам някой да ме опровергава, защото е истина) цялата парламентарна група на триумфиращата в предишното народно събрание “Атака” е била поканена от руския посланик да се почерпят за общия им успех в българското НС да пробие антиевропейска фракция. Направо мечта за Кремъл!

Ако имаше нацистко посолство в България, нещо подобно щеше да се случи с такива като “Ифандиев” и подобните му гаулайтери. Но такова няма. Поради което те бродят из интернет, единственото истински свободното медийно пространство в България и псуват на воля в услуга на комунизма. И в очакване да ги наемат да помагат на другарите по изпитаната формула “Торквемада-торбалан” за стряскане на желаещите да се откъснат от комунистическото минало.

63 мнения за “Крайнобесните – торбалан в помощ на левите”

 1. Иво, веднъж стана дума за тоя род екскрем…- точно тази дума е на място, но ще кажа: ексцеси. Те не са нито леви, нито десни- те са просто от Москва. Знае се, че АТАКА е съвместен финансов и политически проект на руските и на сръбските служби (има и някои други, но пък няма време за подробности).Целта е ясна: крясъците “арийско величие! евреите и циганите-на сапун!Не на НАТО и Ев()рейския съюз! Съюз с Русия, защото е славянска и антисемитска!” и т.н., трябва покрай другите петна по имиджа на България да хвърлят и заплахата от неонацизъм, антисемитизъм и пр. Много вероятно обаче е спонсорът от Кремъл да пренасочи спонсорството си към онова, което гласи Гоцэ Сырыщныка. А той ни гласи една умерена(има си хас!), центристка (има си хас!) патриотична(има си хас!) и проевропейска (има си хас!) ширококонсенсусна(има си хас!) формация. Само дето ще е 100% прокремълска (има си хас!).”Наш дом- България” е демоде “Единна България” много подражателно излиза, Вы понимаете, тов. Путин… Но виж нещо като “Българска държавност”- вот это да, как Вам кажется? Така че грацалата като Ифандиев и онова болното от СКАТ не са дори върхът, ами само скрежта по кремълския айсберг, дето дебне TITANIC Made in Bulgaria.Но че са най-досадни и отблъскващи- спор няма.

 2. Иво, не се впрягай за глупости; утре е Цветница!

 3. Да, и аз се чудя от много време що за народ сме, след като позволяваме винаги майките ни да бъдат в устата на някои “типове“? Срамно е за тези дето си позволяват това когато не могат да уборат противника си с аргументи, да извъртат една псувня. Защо приемаме за нормално ненормалното? Не, че и други народи нямат псувни, но намесването на майките е само наш патент и на сърбите. Ако има други такива много ще ми е интересно да чуя кои са.
  От доста години работя в Италия, но такива псувни дето винаги слагат майката, нямат.
  А народ дето не уважава майките си, не е никакъв народ.

 4. “Всеки един от тях, веднъж докопал се до медийна трибуна, струва колкото цял взвод откровени комунистически агитатори.”

  А някои даже повече от това. Нека си спомним за Плешивеца, който с хитър финт и “харизматичност” за 800 дни щеше да диагностицира, излекува и развие предприятието, наречено България, а след това опита да реституира връх Мусала. Прагматик беше човекът, под сянката на уж центристка партия вкара в бизнеса децата на червената върхушка и техният капитал.

  Ама явно нашият е бита карта, щото не се говори много за него напоследък, освен че му трябвали 10 бинки за да заведе дело за двореца в Кричим. От Негово Величество остана само Негово. Дали пък няма някакъв заговор Неговото да не се пипа?

 5. ПЪРВО, МНОГО МАЛКА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ СИ ПОЗНАВАТ ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ И ВИНАГИ Я ИНТЕРПРЕТИРАТ КАТО ИЗВАДКИ ОТ КОНТЕКСТА,ПРОЧЕЛИ НЕДОЧЕЛИ И КОМЕНТИРАТ С ТАКОВА ЧУВСТВО,СЯКАШ ТЕ СА Я ПИСАЛИ, НО ЗАПОМНЕТЕ ВИНАГИ В ИНТЕРЕСА НА ДРУГИ, НО НЕ И НА БЪЛГАРИЯ.
  ИЛИ ЩЕ Я НАТИКАТ В УСТАТА НА КОМНИТЕРНА, ИЛИ ЩЕ Я ПРАТЯТ ПРИ ХИТЛЕР, ИЛИ ЩЕ Я УСУЧАТ КЪМ СЪРБИТЕ, КЪМ ГЪРЦИТЕ,ЩЕ ЗАМАЖАТ НЕЩАТА С РУМЪНЦИТЕ И ТУРЦИТЕ, ЩЕ АНАТЕМОСАТ ИЛИ ПОМАЖАТ РУСНАЦИТЕ, НО НИКОГА НЯМА ДА Я ОТСТОЯВАТ КАТО РОДНА МАЙКА, КАТО ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА.БИЛИ СМЕ БЪЛГАРИ ДО БАЛКАНСКАТА ВОЙНА С ОНОВА ВЪТРЕШНО ПАТРИОТИЧНО ЧУВСТВО, КОЕТО НЕ ИСКА КРЯСЪЦИ И ХВАЛБИ, ИЛИ АНАТЕМОСВАНЕ.КОГА ЩЕ СЕ ВЪРНЕ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ.А КОЛКОТО ДО ПСУВАНЕТО, НИЕ ГО ПОЛЗВАХМЕ, НО ГО ВКАРАХМЕ И В ТЕЛЕВИЗИЯТА КАТО СЪРБИТЕ И ТО (ПСУВАНЕТО НА ОТКРИТО)НИ ОПРЕДЕЛЯ МОРАЛА И ДУХОВНОСТТА, ЕЖЕДНЕВИЕТО И ПОСРЕДСТВЕНОСТТА.
  НА ВРЕМЕТО ЗА ТОВА СА СЕ БИЛИ, ХОДИЛИ СА НА СЪД, А СЕГА…ЧЕ КАКВО ТОЛКОВА?ТОВА Е СТРАШНОТО, ЧЕ МНОГО ХОРА НЯМАТ ДОСТОИНСТВО ИЛИ ТАКА СА СЕ ОМРАСИЛИ, ЧЕ ТОВА НЕ ИМ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ.ГОРОКО НИ КАТО НАРОД С ТАКАВА ДУХОВНОСТ И КУЛТУРА.

 6. За Атака (да допълня) си безкрайно прав. Скапаните атакуващи педали, първият им сайт беше в два вариянта – български и руски (само). Три месеца ги лигавих тия педали нещастни атакуващи (няма да коментирам колко пъти ме баннваха ) – братче, няма такова чудо ! Тия са тотално изпращели ! Или аз не съм наясно с ползите от политиката (и да си гъз Болен) или …. има някакво извратена идея да си Волен. Особено голите му снимки.

 7. Pozdravlenia,Ivo znaesh li vica za me4kata i krokodila ako ne go znaesh toi e : pytuvala si me4kata po pyte4kata i si hapvala de kapinki de malinki i kato napylnila korem4eto si rekla sega ste si piina vodi4ka ot rekata i ste prodylja po pytia si no nestesh li krokodila ia vidial i si pomislil eh sega baba meca kato se navede da piine vodi4ka ste ia hapna,dobre no baba meca go vidiala
  i mu produmala pluvai l…o zeleno
  pluvai.
  Izvodite si gi napravi sam.
  Veselo izkarvane na cvetnica i ne se kosi te g……e niamat svyrshvane no mnogo prav 4e vliaiat negativno na antikomunistite i nanasiat nepopravima vreda.
  Otnovo si v 10-ta.
  Pozdrav

 8. Не мисля, че си заслужава да се коментира дори нещо такова. Въпреки, че съм съгласен, че има случаи, в които най – добрата реакция е да се посочи с пръст. Да си призная честно въпросният псуващ дори не го бях чувал и мисля да не го и чувам, жалко е когато тези чийто интереси обслужват…защото те обслужват нечии не разбират, че има много по важни неща от постоянното трупане на пари. Жалко е също така, когато не разбират, че целта не е просто да си купиш най – новия модел джип и да си казваш колко си голям, защото не е точно така. Както и да е… утре е…или по – точно днес вече е Цветница, а другата седмица е Великден, с които два празника ми се иска да поздравя всички и да ви пожелая на първо място да сте здрави, останалото и само си идва.

 9. Много пъти се въздържах да коментирам, г-н Инджев, но все пак ще го кажа. Не усещате ли, че твърде много задълбавате напоследък в собствените си обиди, вражди, неприязън? Влизам почти всеки ден в блога ви, но последните ви 5-6 статии все са такива – някой ви обидил, брат ви имал проблеми заради вас, еди-кой си казал нещо по ваш адрес… С авторитета, който имате и доверието, с което се ползвате сред четящите, мисля, че можете да си позволите да се издигнете над дребните гнусотии от ежедневието.

 10. Освен да пожелаем да му се връща на въпросния господин, какво друго…

 11. Здравейте, г-н Инджев
  За първи път коментирам ,та ще ми простите като на „новобранец”, надявам се!
  Като за начало искам да споделя ,че няма Ваша мисъл споделена с нас, която да не споделям с цялото си сърце и разум. Та в този смисъл не виждах смисъл да коментирам очевидното!!
  Смятам баща си /О.З. архитект/ за добър и умен човек, въпреки че бе ……комунист!! Когато го попитах защо траеше безумията на съпартийците си ми отговори ,че го е правил заради нас. Това не му попречи обаче да си върне партийната книжка през 88-ма.!!!!!Аз не се сещам за друг такъв случай!!
  Та една мисъл не ми дава мира – как така стана, че болшинството българи все още вярват на „социалисти” или на……..вечния „месия”!!???
  Предлагам следното-
  1. Когато се критикува комунизма да се съсредоточим към върхушката, експлоатираща заблудени и порядъчни крепостни /като баща ми например/ със спомени за тяхната младост и упопии за равноправие , ред……..
  2. В процеса не бива да се пропуска пояснението /деликатно ,някак си/, че не е задължително всички да са еднакво умни. Винаги когато се учим на нещо, учителят ни се предполага да е по-умен от нас!!??
  3. За онагледяване може да се приведат примери със съвременните технологии-всички им се радваме, но някой „книжен плъх” ги е създал, а не побойника / каратиста/ от класа!!??

 12. Аз съм забелязал например на сайта на вести.бг където има възможност да се коментира след статийте, че когато и да има някой по-конструктивен или грамотен коментар след него няколко кретеноидни птеродактила се включват с някаква тяхна си гнусна препирня и макар да не обиждат коментиралият карат докато въпросният комент потъне на следващата страница. И като факт следващият които отвори вижда само нависнал кретеноизъм. Как да се включи измежду това.

  Не бих казал, че това е официална политика на вести, но факт е че някой го прави.

 13. До Елена, не превъзнасяйте твърде много италианците. Не знам какви са вашите познания по този език, но уверявам ви те заместват майките с богохулство – много цветисто и също както и повечето западни наций намесват изпражнително фекални обиди.

 14. Когато липсват разумни доводи в защита на една абсурдна кауза, фанатиците ѝ прибягват до лична разправа с “опонентите” си. Думата “опоненти” е в кавички, защото тук става въпрос за измислени демони.
  Самотните, ирационални индивиди търсят и сами си създават врагове, а вулгарността им цели “враговете” да са като самите тях – параноици, обременени с хипертрофирала (само)омраза.

  Проектирайки собствената си раздвоеност навън, те всъщност търсят не последователи, а психиатър, който да им осигури подходяща за състоянието им аудитория. Но психичното “здраве” на обществото ги снабдява с медийна и политическа кариера и това режисирано безобразие налага понякога човек да пристъпи добрия тон – с един задочен психоанализ 🙂

  Светла и радостна Цветница!

 15. четита цветница г-н инджев не му се вързвай на тоз човечец лошото е наистина,че работи за комунистите като пише и говори по този начин,високо вулгарно антикомунистически,но толкова може горкия

 16. Да! Това наистина е много добро! Очевидно сегашното ни безрадостно битие, до голяма степен е и плод на несъстоялите се през годините подобни разговори и дискусии за същността на нещата. Мимикриращите леви, измислените поборници и болшевишките похвати на псевдодесни логично доведоха до усешането за Алековите маскари след което всичко се превърна в мека, услужлива, аморфна маса, където не знаеш – ни кой кой е, ни какъв е, ни къде е, а още повече – защо е! Или поне за последното се досещаме.
  А продажните медии се постараха да ликвидират всички опорни точки и да не допуснат никакви стандарти за едно ново начало.
  Останаха само крясъците!

 17. Изключително грозно е да триете коментарите на посетителите си.

 18. Браво г-н Инджев – отново в десятката! Знаете че всички тези “деятели” се финансират от Кремъл! На Ифандиевци аз въобще не им обръщам внимание и не си губя времето с такава измет като тях!!!

 19. Към marsi:

  Към marsi:

  Не е вярно това за последните ми 5-6 статии.
  “Някой ме обидил”? Така ли наричате публичната извратена псувня на майка от страна на един нацист с претенция за писател? Намирам това за всичко друго, но не и за някаква “лична случка”.
  А за брат ми – просто недейте…Това е статията, която предизвика рекорден интерес и разбуни доста духове, за Ваше сведение. Включително в блатото на журналистическите среди, къде цари средновен страх от началството.
  Но щом ще се съветваме, съветвам и аз – не се мъчете с четива, които Ви дразнят. Има чудесни вестници и изобщо медии, които със сигурност няма да Ви занимават с нацисти и самозабравили се медийни шефове и ще отговорят на високите Ви критерии.

 20. Към Joro:

  Да не би да се засягате на крайнобесни?
  И кого наричате “посетител” – онзи с извратената псувня, който ме “посещава”, за да ми каже да си е.. майкат по еди какъв си начин?
  Ами поканете си го у вас да Ви посети – има чудесни писателски идеи за майките ни, може и вас да посъветва. Пък и автограф ще Ви даде на някое от нацистките си писания.
  Впрочем, както всички видяха, грозният му ( меко казано) коментар въобще не съм трил, само че май ми препоръчвате да публикувам и останалите желаещи да се гаврят- приютете ги Вие, щом ви се струва красиво това.

 21. “…ако всъщност не служеха за най-обикновен, но ефективен нашенски торбалан за възрастни. С тях плашат и без това плахия гражданин, които често се лута, колебае се, но ….”
  Господин Инджев, мисля, че изключително точно го казвате, но мога да добавя само, че каквото ни е обществото, такива са ни и торбаланите. Това общество, от което статистически огромно мнозинство не гласува, а от останалите огромно статистическо мнозинство гласува за БСП, защото не били БКП, после – за НДСВ, защото не били БСП, после за ГЕРБ, защото не са НДСВ. Такова общество си заслужава напълно торбаланите и ще ви е много трудно да го промените. Но продължавайте! Мисля, че имате много съмишленици и Вашият блог им помага по-скоро за тяхното събиране (макар и виртуално) и взаимно опознаване.
  На Вас и на всички читатели на блога, честит празник!

 22. Мисля, че няма леви, десни и централни хора. Хората се делят на добри и лоши, а персоналните им характеристики, ги описват по подробно. Например ето някои от тях: умен, мъдър,способен, честен, достоен/това качество в нашата действителност за съжаление се отъждествява със заемането на някакъв пост или има авторитет сред определена група хора/.Ето и обратните:лъжец, измамник, насилник, алчен,безочлив и т.н.При това може да има смесване на качества от тези две групи – например способен лъжец.
  Поради цялата сложност на персоналната характеристика на един човек, не е възможно или по-скоро е неточно и заблуждаващо определянето на личността с прилагателни като ляв, десен, демократ, комунист, фашист, центрист, републиканец или монархист. Този начин на определяне на личността служи само за заблуда и манипулация.

 23. И аз мисля, че комунистите и фашистите са си взаимно-нужни. Крякат и викат едни срещу други, с което излиза едва ли не, че ако не си от едните значи си от другите. Всъщност и двете са един дол дренки и за техните привърженици просто е въпрос на цветно възприятие за да се определят в коя шайка да се включат.
  Аз не считам, че трябва да харесвам червените нехуманни идиоти или “братчетата” им – кафявите идиоти. Защо въобще трябва да харесвам идиоти? Надявам се повече хора да имат мнение и да съзнават до какво водят техните идеологии.
  А най-беснеят когато нормалните хора не им обръщат внимание.

 24. Г-н Инджев,
  Статията Ви е построена върху убеждението, че псувнята е дело на Г.Ифандиев, но не е ясно дали това е верен или неверен факт.
  В Интернет няма гаранция, че човекът, който се подписва като “Георги Ифандиев” е в действителност лицето, журналистът, ако щете и неонацистът Георги Ифандиев.
  Ако не сте проверили и нямате писмено потвърждение от лицето Г. Ифандиев, същият е в правото си да Ви съди, ако нямате доказателства, че човекът, за който пишете е същият, който Ви е псувал.
  Ако, разбира се, е същият, законът предвижда, че за обида, на която е отговорено с обида, не се полага наказание.

  Успех и пишете по-обективно!

 25. Въобще не се засягам.Помолих учтиво да ми посочите къде точно се намира коментара,за да мога да се информирам какво всъщност се е случило.Не познавам въпросния Ифандиев,нито го защитавам.Просто не открих коментара му,наречен от вас “гнусна псувня”.Никога не съм преставал да вярвам,че в България има хора,способни на такива неща.

 26. Към Велислав

  Велиславе, предполагам, че бащати не е бил комунист, а член на БКП.
  Има разлика. Аз също бях член на БКП. Много отдавна разбрах, че построяването на комунистическо общество и химера, утопия. Повечето, ако не всички хора бяха наясно с това. Интересно е, че даже Тодор Живков бе нясно, че тази, иначе не лоша идея, нема като как да се реализира.
  Системата, която е наложена със сила след ввойната, показа във всички страни едни и същи дефекти.
  Сега не са малко хората, които гледат с носталгия за това време.
  Защо? Преди всичко затова защото са били млади. Младостта е свързана с друго светоусещане и магия.
  Второто – попаднахме в дива гора, където трябваше да ставаме сървайвари.
  Ще дойдат по-добри времена, но на българина му трябва повече време. Тончо Жечев казваше: всичко добро е свързано с еволюция и всичко лошо – с революции, които идват с насилие, беззаконие и съсипване на морала.
  Поздрави на г-н Инджев, който си остава един от най-блестящите анализатори.
  Поздрави.

 27. Вулгарността (от лат. – общочовешкото) е един от продуктите на 89-та. В предишния режим нито ти позволяваха да дадеш според възможностите си, нито можеха да те задоволят според потребностите ти. Когато този факт от очевиден стана очеваден, просто оставиха всеки сам да си се оправя, както намери за добре. И хората почнаха да правят това, на което бяха способни според достигнатото си ниво на житейска (не)компетентност. Колкото по-ниско беше то, толкова по-ярка беше компенсацията чрез първичните личностови изяви – нагаждачество, мърсуване, доносничество, пробиване с лакти и юмруци – с две думи, вулгарните качества, които позволяват на индивида с неустановена ценностна система да продължава да напомня за себе си на обществото.
  Да си антикомунист за повечето беше приспособяване а не вътрешно убеждение, кариеристичен реверанс към силните на деня, които тогава мимикрираха като демократи. Малцина са имали представа в какво точно се изразява демокрацията, но пък са знаели много добре, че искат и те дял от преразпределянето на порциите.
  Не бива да се съжалява за една, в крайна сметка, илюзорна демократичност, защото “анти” силно ограничава. Да се определяш не според това, което си в действителност (демократ, например), а само според отрицателното ти отношение към нещо външно, чуждо и бедно откъм идейно и етично съдържание. Все едно да се обявиш за анти-простак и да разчиташ, че това автоматично ще те представи и като добър и умен и толерантен. Точно тези, които бяха и си останаха само анти, днес в идейната си фрустрация не откриват нищо по-ценно от това да оплюват другите, за които обществото се е развивало като граждански осъзната съобщност.

 28. Чувала бях името на този човек, но нямах представа за какво се бори. Нямам кабелна телевизия и поради тази причина не го бях срещала по пътя ми. Наложи се да се позапозная с житието и битието му. Наистита той е много краен човек, но не ми е ясно кое точно го е подразнило, та да изрече тези гадни псувни. Колкото и да сте огорчен, просто го подминете. Не е нужно да слизате на неговото ниво. Крайното говорене консолидира срещуположната страна, затова човек трябва да знае колко краен да е. Желая Ви приятно изкарване на празника.

 29. Към Ифани единия удари другия:

  Благодаря за поучителната беседа. Знам какво правя и не се нуждая от наставленията ви.
  А че въпросният е такъв, какъвто го описвам, е точно така и е известно не само на мен.
  Така че не ме заплашвайте, плачейки на чужди гробища.

 30. Към Joro:

  Кое точно му е учтивото да обвинявате в”грозни” деяния , при положение, че сам сте си виновен ( като не сте намерили коментара, който твърдите, че съм изтрил)?
  А и не сте помолил нищо. Постингът ви си стои и е видно това.. Това, че “просто ” не сте открили нещо, след което ме нападате, е повод да си дадете сметка колко “учтиво” постъпвате.

 31. Насаждането на омраза, и изкуственото озлобяване, само по себе си говори за някакъв скрит замисъл(нещо не е наред).
  За съжеление, сме нация където на християнските ценности се гледа с надсмешка ,а реално малко хора осъзнават че това е по-приемливия начин(за мен) на РАЗЛИЧНИТЕ да живеят заедно.

 32. Уважаеми г-н Инджев, опитах да намеря този коментар в блога Ви, но дори и всемогъщия Гугъл не успя. И освен това какво гарантира, че е написан от Ифандиев? И аз мога да се подпиша като Георги Първанов или Бойко Борисов. Но ми са странни тези умници по-горе, които не са прочели нито коментара, нито която и да е от 12-те книги на Георги Ифандиев да го определят като фашист, нацист и т.н. Така правеха комунистите навремето: ” Не съм чел Солженицин, но знам, че това е един гад, антисъветчик и заслужава разстрел”? Е, благодаря от такива. Не очаквах, че тук ще намеря такива малоумници.

 33. Взе да става много махленско с тези въпроси и отговори и някак си се получава като заяждане на дребно, в този блог влизат предимно интелигентни хора и според моето скромно мнение това е под нашето достойнство. Тази енергия бихме могли да употребим за нещо по-добро.

 34. Към sarakat:

  Понеже виждам, че ужасно ви се ще да ме хванете в някаква грешка, специално за вас публикувам отново толкова желаната псувня, този път с някои многоточия.
  Публикувам я заедно с мейла на автора, пишете си, щом желаете. Аз с този човек, който от години ме псува публично, не кореспондирам. Ако по изключение точно тази псувня не е лично негова, приемете, че много му отива. Защото всичко, написано в моята статия за него е абсолютна истина – това че харесвате нацистките му възгледи, не може да ме убеди в обратното.
  Подписвам се под всяка дума за крайнобесните – това е темата, а Ифандиев е само повод.
  И друг път, когато ви се иска да си запазвате гнусни изрази, за да ме цакате, побързайте да си ги запаметите – нямам представа при стотината коментара (понякога на ден) как действа архивът. Нямам навика да го надзиравам и наистина не знам, а още по-малко пък се любувам непрекъснато на “творения”, като следното:

  Георги Ифандиев
  riomar@abv.bg
  77.70.28.21
  Изпратено на 27.03.2010 в 11:47
  Всички са маскари. С изключение на Иво Инджев, който е ангел.
  Инджев, що за наглец и подлец си ти, бе? Цяла България знае, че си досник, ченге, мръсник и неудачник, а ти заемаш позата на съдник, непризнат гений и моралист!
  Що си не е..ш майката, ама в устата, та да не вземе тая уруспия да изкенза друга такава отрепка като теб?!

  Хареса ли Ви?
  Приятно ползване!

 35. Уважаеми г-н Инджев, уважавам Вас много, по ред причини, но уважавам и Ифандиев, който изобщо не е нито нацист, нито фашист. И това, че някой е публикувал нещо от негово име, не доказва, че е той. Впрочем ще пиша на дадената поща и ще проверя. А специално за Вас имам една изненада. Три години разследвах по Интернет, защото нямам възможност да ровя в документи в съда, не съм журналист и нямам такива права въпросът с мезонета на президента и накрая публикувах на сайта си резултата и според мен Вие сте прав. Можете да видите http://www.sarakt.org. Написал съм повече и по-остри неща за президента даже от Вас самия.
  С една дума, накъде мислим еднакво и за това Ви чета редовно, но когато не сте прав го казвам.
  Поздрави!

 36. Иво, на английски има една дума (уверен съм, че знаеш истинския й смисъл) – integrity, което на български би могло да се преведе и като цялостност, единност, почтеност. В западните общества това най-много се цени у хората. Кой да знае какви метаморфози ще претърпят хората, с които едва се познавахме в началото на прехода, които зовяхме съмишленици? Едни изгубиха доверието на приятелите си, за да спечелят доверието на тълпата, други в слепия си национализъм се прегърнаха с враговете ни, трети пропаднаха в безпаметен цинизъм. Тъй като бегло се познавам с Георги Ифандиев и брат ми много го харесва, ще оставя това сквернословие да тежи само и единствено на неговата съвест (имам плаха надежда, че му е останала такава). Защото времето минава, но гадния вкус от незаслуженото оскърбление остава завинаги.

 37. Към sarakt&

  От уважение към коректния ви тон и с извинени към Вас, че реагирах остро, ще добавя за последно ( защото не желая да правя сериал от този въпрос), че не мога да споделя уважението към Ифандиев, който е изписал и изговорил по мой адрес чудовищни гадости и го прави систематично от години. Не съм му отвръщал с нито една дума. Никога. Е, тази отврат ми дойде в повече…Дори и да се окаже невярно неговото авторство на конкретната псувня, подписана ( защо ли някой ще избере за “прикритие” неговото име,ако не за повече автентичност), всичко останало , написано от мен е валидно.
  И ако трябва да седнем да си се извиняваме – аз за една ( евентуална) неточност и той, за всичко останало през годините, ще се получи така, че на кантара трябва да се сложи капка вода, с която съм го намокрил, срещу тоновете помия, които е излял върху мен.

 38. Прочетох коментара- псувня, като, разбира се преди това изчетох внимателно материала на Иво Инждев. Издразни ме, не защото слухът ми е чувствителен, а защото всяка гнусотия ме потриса, дори да е само редова псувня. Не реагирах тогава. Сега обаче казвам – сверявам си часовника с написаното в този сайт. От автор с авторитет и доверие, както признава и MARSI. Но, Марси, докато позволяваме “дребните гнусотии от ежедневието” да минават покрай ушите ни- Ифандиефците ще вилнеят наволя, необезпокоявани. Дердайте, г-н Инджев. В тая България има доста свестни хора, за които се заслужава да пишете. Не само мазохисти и графомани, дето драскат някое коментарче от скука, докато им стъжат душицата.

 39. .
  Руснаците още от времето на СССР подкрепят всякякви ултра-леви, ултра-десни и други маргинали. И до днес.
  .
  Кой създаде и подкрепя партията Йобик в Унгария? АТАКА? Словашките кухи манерки? РАФ в крайна сметка?
  .

 40. На президентските избори работих за Атака. Пункт на входа на Южния парк. Закачили сме хоругви, плакати на Сидеров. Минават хората, сочат плакатите и казват: Махнете го този идиот и сме с вас… Ифандиев и неговия приятел Митко, Сидеров и “Расате” – все подбрани персони за сриване на националистизма. Като добавим и гордостта на бат’Петьо ” Днес погребваме национализма” – емиии, трябваше да се сетим по рано, че тези откраднати от нас парици купуват всичко, което ще ни държи в робство вовек. Казах!!!

 41. Този текст можете да оставите за Ваше ползване

  Уважаеми г-н Инджев,

  Не искам да изпълнявам дневния ред на провокаторите, които са пратени
  в сайта Ви и вместо да коментирам статиите – да се занимавам с тях.
  Дразнят ме, обаче!
  Дразнят ме, дори и за себе си да са прави. Имат причини да Ви завиждат. Възможно е да получават и по някой лев отнякъде.
  Има и объркани хора, чиято лудост добре се използва – Ифандиев, Жеков и сие, защото компрометират иначе верни идеи, чрез довеждането им до абсурд.

  Дали Ифандиев е писал тук – не съм сигурна. Може някой да знае за отношението му и да използва името му. Едно нещо, обаче е сигурно и то е, че под името Лоти Аврамова се крие вчерашният натрапник Апостол Апостолов.*

  Дали е писал и с ник Ифандиев?
  Какво казват IP-тата?

  *# 29) Лоти Аврамова 23 Март, 2010 в 4:38 am
  Това типче е поредният дърдорко. Истински астролог у нас е единствено и САМО Апостол Апостолов!

  оттук:
  http://e-vestnik.bg/8380/kaloyan-petrov-astrolog-veche-vseki-se-pravi-na-astrolog-s-retsepturnitsite-ot-slaveykov/#comment-155094

  Posted by Гражданката Цеца | март 27, 2010, 13:19

  Горе писах:

  “Дали Ифандиев е писал тук – не съм сигурна. Може някой да знае за отношението му и да използва името му”.

  Написах го, защото ми се струва нездраво и ненормално да се подпишеш с името си под подобен гнусен цинизъм, но кой е казал, че пишещият е нормален?

  Във всеки случай, провайдерът може да бъде алармиран:

  inetnum: 77.70.20.1 – 77.70.39.255
  netname: SOFIA-EAST-MEGALAN
  descr: Sofia East quarters – Student Town
  country: BG
  admin-c: MNET
  tech-c: MNET
  status: ASSIGNED PA
  mnt-by: MNT-MEGALAN
  source: RIPE # Filtered

  role: Megalan Network hostmaster
  address: Megalan Network Ltd.
  address: Jordan Josifow 4
  e-mail:
  admin-c: AA83-RIPE
  tech-c: AA83-RIPE
  tech-c: MM9999
  tech-c: boko
  tech-c: DK181-RIPE
  tech-c: SG4736-RIPE
  tech-c: MM8888
  tech-c: II666
  nic-hdl: MNET
  tech-c: AD837-RIPE
  mnt-by: MNT-MEGALAN
  source: RIPE # Filtered

  route: 77.70.28.0/22
  descr: Mladost 2 Real IP address
  origin: AS35141
  mnt-by: MNT-MEGALAN
  source: RIPE # Filtered

  route: 77.70.0.0/17
  descr: BG-MEGALAN-20070221
  origin: AS35141
  mnt-by: MNT-MEGALAN
  source: RIPE # Filtered

  route: 77.70.28.0/24
  descr: Aggregated network for our customers
  remarks: Router: R164
  origin: AS35141
  mnt-by: MNT-MEGALAN
  source: RIPE # Filtered;

  както и да бъде потърсена сметка на написалият грубите обиди.

  Bulgaria Sofia Sofia East Quarters – Student Town

  Другият, пригласящ, се оказа Апостол Апостолов. Ако е друг, а не един и същ!

 42. От 3-4 години спрях да си харча парите за вестници, като в. Труд. Дразнех се не само от статиите, но и от това, че ме правеха на балама. Е, започна да идва Видьов ден. Не мога да понасям вече и в национален ефир, журналисти, като Цветанка Ризова да се вживяват като адвокати на г-н Първанов (както тя се изразява). Дали няма скоро да чуем и за Мадам Р.

 43. Съжалявам,че не успяхме да се разберем къде е проблема.Аз имах предвид,че първия ми коментар въобще не беше публикуван.Както и да е.Прочетох сега коментара на Ифандиев и въобще не можах да проумея как така е възможно някой да напише такава гадост.Извинявам се,ако с любопитството ми съм Ви обидил по някакъв начин.

 44. Към Joro:

  С риск да изглежда “лигаво” ( в очите на желаещите да го определят така), също ви се извинявам за резкия тон в отговора си.
  Не че е аргумент в моя полза, но никога не съм претендирал за съвършенство.
  Опитах се да алармирам, че на свобода бродят патологични човекомразци.
  Има ли нормален човек,който би приел без върховна погнуса нещото, което е изписано в тези два реда от уникалната по своята бруталност псувня?
  Или авторът не е раждан от майка?
  Върху това се опитах да обърна внимание.

 45. “Изключително грозно е да триете коментарите на посетителите си.”

  По-красиво ли е да се четат псувни Joro?

 46. Георги Ифандиев,Георги Жеков ,точно както го каза Иво Инджев-правят антикомунизма нелицеприятен . Първите избори имаше една карта с черепи…
  .Тези персони са лица от пропагадната промишленост-професионални манипулатори . Можем да го удостоим с пренебрежение

 47. Удоволствие е да четеш всяка статия на Г-н Инджев, смятам, че я поведе в правилна плоскост.

  ВЕЛИСЛАВ
  За съжаление баща ти не е помъдрял с годините прекарани в комунизъм. Никой достоен и мъдър човек няма да измие ръцетеси в своите деца, като им вмени вина за собственото си бездушие и липса на морал.

  Представи си, че Г-н Инджев направи същото за собствените си деца и премълчи тезите си, какво става с нас тогава? Ще се носим по течението на медийната пропаганда!

 48. Тоя дето ви е напсувал е тъпак само че надали е Георги Ифандиев. Не знам защо така наивно сте повярвали че е той. Всеки може да се подпише така, да напише тоя email и т н.

 49. Към Светослав Бацоев:

  Защото звучи доста автентично – Ифандиев ме ругае страстно от години. И да го е “подписал” някой, явно е знаел колко автентично ще прозвучи. За мен е важна темата, а “Ифандиев” е част от нея: с изстъпленията си крайнобесните отблъскват страшно много хора и така, волно или не, служат на тъкмо обратната кауза, която уж защитават.

 50. И на мен Ифандиев не ми е любимия журналист, за разлика от майка ми която го боготвори, ама това че псува наистина ме хвърля в тъч ако е истина ;>

 51. Към Светослав Бацоев:

  След няколко забележки на участници във форума намирам за възможно, че зад ясно изписаното име на автора на псувнята да не е тъкмо същият. Защо съм повярвал , че това е тъкмо той ли?
  Защото тъкмо той е изписал и изговорил по мой адрес през годините толкова гадости, че много му отива да е той.
  Не ми се прави от този въпрос сапунка.
  Персонификацията не ме интересува.
  От тезата си обаче, че една групичка самозвани селекционери на праведния антикомунизъм, заклеймяващи всички, които не са родени с тази дарба, вреди страхотно на възможността да се разшири територията на антикомунизма.
  Много хора са склонни да се включат, но като видят озверелите муцуни на няколко души по една телевизия, от която им говорят за мъст и необходимост от разстрели на всички гадове ( приказване от болшевишки тип с обратен знак), предпочитат да си “кютат”…

 52. Г-н Инджев, явно че Ифандиев ви има зъб защото сте го уволнили. Нормално е, и вас са ви уволнявали, знаете как е…

  Но също толкова явно е и от вашето признание с половин уста, че Ифандиев не е автор на псувнята, която е повод за тази статия.

  Вие казвате че не е важно, че Ифандиев не е автор на конкретната псувня.

  Но няколкото (хиляди) човека прочели статията вече са със впечатление за Ифандиев дори и да не са чували за него, като за долен каруцар.

  Това не е ли някаква форма на манипулация?

 53. Към македонеца:

  Това, което казвам вече за не знам кой път, е фактът, че този човек от години ме ругае гадно от всякакви медийни трибуни.
  Не си спомням някой да се е загрижил за това, че систематично ме заливаше с помия от екрана на СКАТ пред ( сумарно вероятно не хиляди, а стотици хиляди ) зрители.
  И ако аз съм пропуснал да се уверя, дали конкретната псувня е изплюта от неговия компютър, но знам че много други отвратителни негови внушения по мой адрес са тъкмо такива, какво да кажем за систематичните му и съвсем не случайни, не наивни и т.н. ругатни по мой адрес в публичното пространство?!
  Горкичкият, накрая искате да го изкарате жертва, обругана от мен, който му мълча на свинщините от поне три петилетки…

  Това е последният ми отговор на опитите да бъде въвличан в този разговор. Предайте по веригата.

 54. Въпросният (И)Ефендиев, който окарикатури и малкото останали светли фигури в българската история редом с Левски, Ботев, Бенковски и т.н., наричайки ги масони, страхливци и прочие, този ли е националист? Той дори не е българин, а е от гръцки произход. Може и още 100 книги да напише по 1000 страници всяка и целия бълвоч вътре би ме трогнал, дотолкова, че да предизвика събреж в скротумната ми област. Колкото до крайнослепите му последователи, ако си отворят очите да видят що за човек е този пълнеж в една евтина,обслужваща местни интереси, популистка телевизия, склонна да приютява още много такива видни фигури от неговия ранг като Ник Щайн и проф.Вучков, сигурно от срам нямаше даже поглед да вдигнат, камо ли да седнат да пишат “с уважение ” за него….

 55. Към Ясен:

  Макар да декларирах, че не искам да продължавам този разговор ( на личностна основа), съм провокиран да добавя, че нямам предвид “националист” под нацист.
  Съзнателно използвам отхвърляната у нас дума “нацист” за онова, което тук е прието по сталинска инструкция да се определя само и единствено като “фашист”. Защото за Сталин и компания, след разрива му с националсоциалистическа Германия на Хитлер, е било недопустимо да признават социалистическите корени на хитлеризма. Затова нареждат на коминтерна и въобще на пропагандата да се използва само думата, специфична за движението на Мусолини – фашисти.
  Тя пък у нас е придобила много особено звучене след десетилетна злоупотреба с нея – за фанатичните комунисти всеки, който е несъгласен с тях, бива обявяван за “фашист”. И сега, ако нарека някого “фашист”, веднага рискувам по тази (парадоксална) причина да бъде упрекнат, че по комунистически тертип лепя етикета “фашист”….
  Тъкмо по тази причини съм употребил непривичната по нашите ширини ( и плитчини) дума “нацист”, с която на Запад най-често определят крайнодесните.

 56. Макар че късно прочетох статията, не мога да се въздържа да не Ви поздравя, г-н Инджев! Не разбирам дребнавия спор, в който ви въвличат по-горе, тъй като Вие много ясно сте поставили името на въпросния господин в кавички, т.е. само го цитирате и не твърдите нищо друго. А темата на статията е това, което е носител на важната информация и основната идея: политическата “права” отсечка от точка А (ултравляво) до точка Б (ултравдясно) е всъщност окръжност! Тръгвайки по окръжността, накрая се връщаш в същата точка, тоест точка А съвпада с точка Б. Доказателства много, ще припомня и една рядка снимка, която преди две-три години публикува вестник “Гласове” (може да я издирите). На снимката бяха двама от вождовете на световния ционизъм, със съответните бели роби, бради и бели шапчици на главите, а между тях…Волен Сидеров. Надписът гласеше, че е направена на световния конгрес на ционистите! А конгресът се е провел в…Москва!

 57. Към Велислав и всички, може би.

  Какво е това нещо комунист. Не знам, но няма такъв човек, който да е едновременно УМЕН, ЧЕСТЕН и КОМУНИСТ. Позволете ми тълкуване.
  1. Ако е УМЕН комунист – то той е измамник.
  2. Ако е ЧЕСТЕН комунист – той е /простете/ глупак.
  3. Умен и честен ЧОВЕК – не може да бъде комунист и слава Богу!

 58. Докато правих проверка на 77.70.28.21 същото IP изникна и тук. Правилно някой по-горе отбеляза, че надали истинският Инфандриев храни.

  Прочутият спамер и наглец Апостол Апостолов е това. Всеки, който го е банвал, и отнесъл псувни от тоя кретен ще го познае по стила.

 59. ако в някой форум срещнете псувни,цинизми,обиди непристойно поведение можете да не се съмнявате че става въпрос за наглия гнусен спамер Апостол Апостолов.освен това той е рецидивист в писането на постове под чужди имена,но е толкова тъп,че сам не се досеща как ще го познаете по стила на писане.той и в други форуми беще писал глупости от името и на Стефан Гамизов и на Ифандиев и на самия Иво Инджев.единствения начин да се отървете от него е банване от форума по ip адрес.

 60. не се съмнявайте че зад всичко това се крие гнусния спамер и хейтър Апостол Апостолов-“MNT-MEGALAN e именно негов провайдер.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.