Първанов акушира и на “четворна коалиция”

Ако си спомняте, на пресконференцията си на 12 март 2010 г. Първанов се възползва от подмазваческия въпрос на Дияна Кънчева от в. “ 24 часа” за това докога ще търпи разни медии да му се “катерят по гърба” и загатна, че обмислял да си потърси правата. Заплаши със съд.

Замислям се и аз. Щом държавният ни глава може да мисли, ще опитам да съм в крак с тази нова мода – нали рибата се замисля откъм главата. А точно от тази глава се носи такава мисъл, че да се стои със запушена уста става все по-невъзможно.

Замислям се да си потърся авторските права. Интелектуалните авторски права, ако щете – нямаше да ги наричам толкова помпозно, ако такъв виден интелектуалец не ме плагиатстваше.

Замислете се и вие. Още преди три години и половина поисках повече прозрачност и попитах дали случайно не е получил един подарък, какъвто сам не би могъл да си позволи с президентската заплата, ако ще и три мандата да изкара (в нарушение на конституцията). Но моето искане беше отхвърлено. Отхвърлен се оказах и аз.

Също така от години питам ( не само аз, но нали ще си браня правата лично!) настоявам да се изясни произходът на капитала на олигарсите, повечето от които, включително предполагаемият дарител на Първанов, са си близки с него. Само дето не ме изядоха с парцалите! Цяла декларация ми посвети (не)искрено и лично др. Президент да ме громи пред народа и света – изкара ме родоначалник на “компроматна война” срещу него.

Не щеш ли, същият Първанов пожела изневиделица повече прозрачност и отваряне на “икономическите досиета”. Реабилитиран ли съм за тези идеи? Май не, вероятно ще трябва да се поразклати още трона му, за да му се случат неща, които вече се случват на Доган.

Но се оказа, че и това не е всичко. Днес е избрал Петрич да плагиатства пред публиката отново. Установил е това, което на ясен български ( той на друг не би ме разбрал) вече написах: че е станал повод за обединение в парламента. Срещу него. Голям успех, явно се гордее с постижението си!

Единственият собствен принос в съжденията на Първанов е саркастичното му определение на това обединение като “четворната коалиция”. Забележително чувство за хумор! Тъкмо като във вица, който се налага да припомня, за пияния в трамвая. Повърнал върху съседа и на обвинението, че е свиня, отвърнал ехидно: “ аз ли, бе , я се виж ти”!

Защото да си “акушер” на омазаната “тройна коалиция” и след това създадеш “четворната”, защото вече лично си се оцапал и си станал катализатор на въпросното обединение с цел да бъде почистена държавата от теб, е безочливост, звучаща като заплаха. Да имаме начело на държавата такъв циник си и направо рисков фактор за националната сигурност – добре поне, че не сме ядрена сила и не му се поверяват куфарчета с бутони за контрол над ракетите и гърми само по животни с олигархичните си пушки.

13 мнения за “Първанов акушира и на “четворна коалиция””

 1. Шапки долу! Както винаги блестящ!
  Дано не е истина умората, която усетих. Успех и много здраве за вас и семейството. Ех, да имаше повече като вас………

 2. Г-н Инджев,
  Ако Гоце не направи Белене, тоест Големия Шлем, а народа вземе че го изпичне директно за Сирищник, как мислите че ще се отнесе Русия?
  Сирищник е много важна кота за Путин…защото, току-виж, че американците си харесат площадката в Белене за ракетна база “ПРО”, а бат Бойко вземе та им я продаде – за да си върне парите от Русия – каква ще е съдбата на Гоце? За Луканов всички знаят, ама поне аз не съм чувал за инцидент със стратегическа ловна пушка…по време на общонароден лов.

 3. Др. Първанов не само се е видял като повод за обединение в Парламента, но се видял и като …

  “… Този материал се очертава като единствената възможна антикризисна мярка, като единствения документ, който обединява четворната коалиция и нейните лидери – Борисов, Костов, Сидеров и Янев… ”

  … като част от кризата.

 4. Знаех си, че импийчмънта ще е първата антикризисна мярка срещу кризата.Главкомандващия обаче се показа като слаб стратег пред своите подчинени.Изигра един тактически етюд на обиден от Дянката,после свика седянката, за да иска оставка на двамката,разсърди се на Ванката и като награда може да получи замянката.А укаже ли се в опозиция ,нищо чудно да заеме позиция в нова тройна коалиция.Така няма да страда от действията на отсрещната сграда.Спирам вече да гадая,че му се не види края и ще спра до тука, да не сгазя и аз лука.

 5. Много добре знаете,че ми съкратиха и мизерния щат на охрана,както и факта,че отдавна съм извел в блога тезата за четворката на върха на иглата
  ….не,за никому ненужно перчене в частта анализ и прогнози,а за багаж от такова естество е с половин вековна давност ,поради което,бих искал да уверя всички и всеки поотделно,както в знак на уважение и признателност към прозорливостта и таланта на водещия,така и за толерантността,
  която проявявате…
  В такъв смисъл и от такива съображения….че някои са “слаба ракия” не е новост,но си спомняйте понякога за “бременната”
  2010 г.” и за чистия разум,
  пречистен в тройната пещ на вековете….
  За отслабване на увредения и без това”политически” живот от още по-увредена,но със силно влияние “източна” утопия,ще наложат не след дълго и неочаквани проекти,
  за които правилна България,би трябвало,да се напрегне малко повече през началото но това столетие!!!!
  Поне по този въпрос сме длъжни на поколенията след нас….

 6. Кризата на институциите и кризата на гражданското доверие в институциите на република България е доказателство че в Българската Държава има национално опасна конституционна криза и в този случай е необходимо Българското правителство да приме решение за обявяването на извънредно положение на територията на България, същевременно с това трябва да предложи на Българският парламент да гласува временни изванредни пълномощия на гражданско-военна комисия в която да участват всички Български депутати от Европейският парламент или само желаещите депутати да участват в комисията и точно толкова военни представители избрани от генералният щаб на Българската Армия.Ако имаме късмет това означава че Българският Журналист Иво Инджев трябва да бъде избран за говорител на гражданско-военната комисия в България-ЕС.

 7. Четворната коалиция – Станишевич, Симо, Меди и Първаноолу.

 8. Според мен натискът от страна на гражданското общество за отстраняването на Гоце трябва да ескалира; без натиск от страна на гражданите нищо няма да стане, вижте как арогантно се държи кагебиста Гоце: Подобно на настъпена змия-усойница Гоце Първанов клъвна “правителството на четворната коалиция” и изля отровата си

 9. Горд съм ,че има такива достойни Българи като Вас г-н Инджев ! Поклон пред гражданската Ви позиция .

 10. Преди време, в едно предаване, един журналист, задава на г-н Президента въпрос, възможно най-естествен за интервюиращ държавна особа – този от типа “Какво вярно има в…?”. Журналистът, с доказана професионалност, утвърден, популярен, с голямо съвпадение с гореказания епизод от текущата му дейност (специфичнен е персонажът на интервюирания), е отстранен от работа. Глава на многодетно семейство в страна с отрицателен прираст! В по-близко време, представител на висшата администрация, в някакво шоу, броящо зрителската си аудитория с третинки от зрителите си за по-голяма внушителност на числото, получава въпрос: “Млад милиардер ли е г-н Президентът?”. Администраторът логично дава отговор за това, в което е сигурен. И му се организира “активно мероприятие”. От тези два сходни случая естествено възниква неизбежен въпрос: “Защо г-н Президентът е толкова мнителен?” Не излиза ли така, че мнителността е типична черта на народа, когото той олицетворява. Добре, ако не е така, защо са тези драстични реакции? Не познавам лично Пезидента на Република България, но ако приемем, че той, с тези действия не изразява мнителността като типично качество на народа, когото олицетворява, тогава спонтанно се създава впечатлението, че той се опитва в зародиш да пресече нещо, което, ако тръгне да се изяснява, по някакъв начин не е безопасно за него. Но такова впечатление ясно се създава още от случая с уволнението на журналиста – тогава тишина! И трябва да дойде същото, но с човек от висшата администрация, за да възникне масовата, вдъхновяваща идея за импийчмънт, която е била достатъчно отчетлива и в предния случай. Какво излиза логически? Имаме от една страна Президент, който без особен конфликт с нормативната база на управлението си е в състояние да блокира в зародиш интереса на народа, който го е избрал, към дейности, които той еднолично е решил, че са неприкосновени. От друга страна, имаме “демократичен механизъм”, който санкционира подобни действия на Президента не със самото им появяване, а в политически удобен момент.
  Е, има ли нужда от радикална промяна в конституцията, или е по-добре да си играем на импийчмънт, та дано Ивайло свинарят да се дореди накрая да легне до царицата?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.