Президент за бой се стяга

На повече от сто места в страната се събират подписи в подкрепа на президента Георги Първанов срещу искането за неговото отстраняване. Целта е подписката да продължи с месеци, до евентуалното произнасяне на Конституционния съд и да има национално представителство. Това каза депутатът от ПГ на Коалиция за България Антон Кутев, пред Агенция „Фокус”.

Направо си представям как партизанските песнопойки се вадят и се подема песента “Президент за бой се стяга”.

Колко му отива тази песен само! Той ни е спретнат, стегнат и без това, но доста се е стегнал напоследък и вече стягат редиците в негова защита. И по-точно в защита на личния му проект за предварително запазен периметър в политиката след края на президентския му мандат.

Но да си припомним и следващото изречение от песента след “за бой се стяга”. То е “ мята пушка на рамо”! Така да му пасва : “президент за бой се стяга, мята пушка на рамо”! Направо като за него го е написал другарят поет навремето. Защото президентът тук открито партизанства, макар партизанлъкът да му е забранен по закон.

Излиза, че през целия досегашен 8 годишен период на управление ни е лъгал, че е изоставил партийните си пристрастия и бил станал президент на всички българи. Не че не сме го знаели, но с действията си сега той го декларира предизвикателно.

Освен партийно-носталгичната страна, ловно-рибарската екзотика и селско-работническата патетика, в тази песен по този повод има обаче и съвсем прозаична актуална политическа истина. А тя е, че обединителят по конституция е разделител на нацията на практика. Ако искаше да е обединител, нямаше да допусне да се налива масло в този огън и с авторитета на главнокомандващ да удари поне по една от стоте маси с посланието: не ми трябва да се крия зад гърба на партията. Аз съм прав и ще се защитя в съда. Но не, др. главнокомандващ явно не само е готов да приема този парад на партийността, въпреки уж своята безпристрастност, но и да го командва.

Да си спомняте някога от няколко петилетки да е възниквала такава ярка разделителна черта “за” и “против” нещо в нашето все пак плуралистично общество. Днес то е на път да се превърне в дуалистично.

“За” или “против” Първанов. Среден път не се очертава. Това явно му харесва. Видя се на пресконференцията му от 12 март, когато се опита да зашлеви опонентите си, че за него били гласували повече хора, отколкото за тях.

Подписите, които сега БСП и присъдружните й придатъци събират за “защита” на др. Първанов, са му необходими на практика за собствения му политически проект . Иначе казано, кампанията му за осъществяване на този проект вече е в ход. Тя започна като демонстративна злоупотреба с институционалния ресурс на държавния глава.

Представяте ли си на какво още е готов този човек, щом не се спира пред това?

47 мнения за “Президент за бой се стяга”

 1. Аз пък предлагам ние да съберем подписи ЗА отстраняването на Първаноолу от държавния връх.

  Чиято душица, впрочем, би трябвало да получи поредната доза терзания: http://news.ibox.bg/news/id_679909916

 2. Гьонсуратът не можеш го спря – така ги закаляваха в ЦК на Дкмс. Ти го плюеш, то мисли дъжд вали…Та ако няма Среден път да им покажем Среден пръст… и на Желев, разбира се! И Корнезов, и серГейчо……Раздайте ваксините!

 3. Добре, че сме в НАТО и ЕС. Иначе, колко му е, за нула време може да повика тези, които са свикнали да ни освобождават, да ни освободят за пореден път.

 4. Nякъде прочетох, че в Перник били събрали 2000 подписа в подкрепа на г-н Гоце. Ега ти смешката!!? Само за 2-3 дена кутрето Мима и то само във фейсбук се сдоби с 150000 привърженици.

 5. Искрено се възхищавам на продуктивността Ви и всеки ден влизам по няколко пъти в блога, за да чета поредния Ви материал.
  Уникален изказ и разсъждения, мойте почитания!
  Няма друг/а/ като Вас!

 6. Кутев е едно много тъпо парче!
  Много ми прилича на Димитър Абаджиев – все едно … са братя!
  Тъпи кариеристи… 🙂

 7. “Пилците се броят наесен, архарите се отстрелват целогодишно.”

  Древна граовска пословица с ограничен персонален обхват.

 8. Това е проблема с Гоце и неговите съпартийци, че са морално нечистоплътни.
  От такива, всякакви низости може да се очакват. А и с техният електорат, тип – куче на Павлов, колко му е да поискат да си припомнят дните между 9-ти и 12-ти Септември 1944 година.
  Гоце вече двадесет години го сърбят ръцете за това, че даже напоследък не издържа и само се поопипва по кобура и патрондаша.

 9. Г-н Инджев прекрасно за пореден път – попадение в целта.Предлагам да се подпишем “ЗА” отстраняването на Гоце-нищожеството!

 10. Към Георги Георгиев-университетски преподавател
  Убеден съм,че и Вие,както и душещите ченгета,за жалост ,знаят добре-нещо повече,и самият ловец на подписи!
  Дори страдат,поради несъгласието между живота и бленовете си,което е повече и несъгласие с душата им/не Вашата!/,а само измамно ухание от изпразнена ваза…
  Като много други продължавам да изтърпявам с недостижим стоицизъм “мъчителни операции без упойка” но когато и където трябва,ще добавя каквото трябва,за да се види,че и правилната България, и напредничавите й граждани, като И.Инджев,заслужават ответна изтънченост,за да е на равнище,
  като Румъния,което МВФ,поиска и от поувехнала Европа .
  А за такава политика не съм забелзязъл все още български цвят на върха,дори на Цветница,
  въпреки че ,дори след обичайното закъснение,на мнозина много
  им харесва,да се пъчат с едни гърди напред….
  И ще опре до истинската мажоритарност,в т.ч. ако трябва с “таланта на целия народ!”,с което ставаше и лягаше самият ни заслужил ловец!,пради да тръгне сам на лов за подписи!,за да стигне до пустинния край на своята вътрешна бездна!

 11. Рики Мартин признал,съобщават информационните агенции.
  Гоце,признай си и ти.

 12. Когато се казва “..мята пушка на рамо”,
  веднага си го представям с каскет..
  Смятам, че така “портретът” му е
  напълно завършен.
  В същност в момента “Гоце” прави преброване на остатъчните “каскети” у нас.
  П.С. Каскети,каскети, ама децата им всички на изток….от Владивосток..

 13. Първо много благодарности за поредната страхотна статия, г-н Инджев! Добре че има хора като Вас! Между впрочем и сутрешното Ви участие в НТВ беше брилянтно и много ни зарадва ( явно е налице пробив по широкодостъпните медии 🙂 Това е много добре и ни дава надежда, че не всичко е изгубено безвъзвратно!)

  Хайде да видим ние колко подписа ще съберем – сега чета 50 000 “за” себе си събрало това абсурдно човече на този тъй висок за него пост… Пак по погрешната пътека е тръгнало, защото просто плаче да се почнат подписките ПРОТИВ него 🙂

 14. Подписвам се “ЗА отстраняването” на Първанов от поста Президент на РБ. Три са лайкучетата в БСП – Антон Кутев, Корнелия Нинова и Мая Манолова. Тия, като вземат думата, спирка няма. Няма точка, няма запетайка. Ужас!!!!! А с тия подписки из страната, направо се върнахме в 1948 г. Явно се видя, че в Интернет няма да го бъде и преминаха към партиен натиск. Колко жалко!Такава излагация! Те са царе на подписките. Тоя човек съвсем ми падна в очите.

 15. За този гнусен мерзавец няма какво повече да се каже. Унизително е да го коментираме. Просто вече трябва да се хванем и да го изхвърлим! Стига сме чатили!Колко бяхме край фонтана? Да се стягаме и ние!

 16. Служих в противотанков полк (бях доктора на поделението). И винаги ме побиваха тръпки на сюблимна възторженост от предстояща кулминация, при ученията на Ново село, когато взводния на разчета на 100-милиметровите оръдия с право мерене командваше: “Към приближаващия се танк…! Мерник 10! Пълни!…Огън!” Та, същите тръпки ме побиват и сега от стягащите се за бой партизани (едва ли жените биха го разбрали).

 17. Към Севделин Панев:

  Ха, на същия полигон съм “възмъжавал” ( нали така се казваше) и аз.
  Водех се радист, но в полка 60620 бяхме “момчета за всичко”.
  Водеха ни да рушим с голи ръце сгради, да стържем мазилка от покриви на градското кино в Сливен ( без предпазни мерки – кашляхме мазилка след това дни наред), да копаем гробове на починали полковници, да прокопаваме към върха на планината траншеи и да полагаме в тях кабели ( нали бяхме свързочници)….
  Както и да “даваме връзка” с 20 кг. радиостанция и акумулатори на гърба ( самият аз бях тогава 65 кг.) и с летни дрехи в заснежената планина ( др. министър не беше наредил да раздадат зимните одежди) .
  Другарите бяха с маратонки и зимни шуби.
  Това бяха походи на другари генерали и полковници по билото на Балкана по стъпките на еди кой си партизански отряд ( моя милост спеше по милост на един шофьор на пода на автобус, докарал слугите на другарите, докато другарите ги развличаха с походно кино в палатки, със сервитьорки и т.н. на връх Стара планина).
  Беше казармен комунизъм- кеф за робовладелците и не особено приятно за робите.

 18. После остава Бойко да анализира подписите и да открие че има еднакви подписи с различни имена, или беше обратното. Съответно може да нарече БСП “циркаджии” по примера на Станишев.

 19. По време на дебатите по импийчмънта г-н Първанов каза че няма да е в Парламента, а ще бъде на работното си място и ще гледа телевизия.Вярвам му.За разлика от него, др.Първанов ще бъде в залата в сърцата и душите на своите бойни другари.Днес повече от всякога те имат нужда от него и той от тях.Те не случиха на водач, той на съветници,така че любовта е взаимна.А какво ще се получи при този втори брак ще разберем след развода в ляво.

 20. за това не служ в армията на нрб не че сега бих служил в армията на рб особенно ако шеф ще е гоце.горкия и той има право на фенове те и без туй и за чеп не стават,ама нейсе.имам преложение за тях-да си направят някъде в планините една землянка гоце вътре с отбора си, всички в бойно облекло пушки в ъгъла на пън мазна хартия(останала от бързо изяденото сирене откраднато от мандрата на някой чорбаджия дал доброволно да му отстрелят козела),хим.молив който съотборниците отвреме навреме приплюнчват,а вън приждат от вси страни те с патерици инвалидни колички и тлъсти пачки събрани по времето на развития и после на социялния гоце пишат си номерата и цакат кеш.да са живи и здрави.

 21. Брилянтно, г-н Инджев- както винаги право в десядката!
  Абе, къде беше Гоце по времето на Станишев- то научаваме сега-не са били замени на земи,Белене, оня Доганов хидровъзел,неефикасни сделки…дето изсмукаха парите на народа. Сега Борисов и Дянков да му мислят как да скалапят бюджета та и на червено да не сме-Ей хора вие май искате невазможното-магически пръчки няма…Но друга ми е думата сега-за Президента обединител на НАЦИЯТА, дето е тръгнал по партийному подписи да събира!То кумунист срама и съвест няма-да сте чели или видели някога някъде някой от тях да си е посипал главата с пепел, понеже е окрал и измамил народа?! А наглост и дебелоочие-дал им Ком. Манифест…
  Леле и това от Президент-да подкара стадото за подписи, като на Референдум да му бършат з…!
  Ама ние сме си виновни!!!!

 22. Мойте спомени са от времето на Гранични воиски под шапката на МВР генерал,и един ст.лейтенант тръгнал лично да разстрелва котки,които изяли гълъбите на заставата,но и за “незаконни” волности с шавръклива учителка министърът го привикал да му чете конско,решавайки че по-открито и по-мъжки,ще е и по-убедителен,тъй като бил известен още при “напушването” с турци и гърци и с възгласа към взвода:”На нож момчета предр нас е само Бяло море!С Цанков било и ясно и кратко на сбогуване: И въе пак,шъ я е…др.генерал!!!!
  Отначало бяхме при кулите на баба Вида и помним “окървавения” Тито със сатър…и др.командир идваше с файтон,ужас от царското време!!!,а старшината се оплаквал,че сърбите дразнели момчетата със стрелба на обяд и го утешавал с обяснения за ноти и протести,докато нашият не вкарал в “дипоматическия диалог” една “Максим Соколов” и тя “проговорила”,та не е е за разправяне…
  Но на другия ден рекъл на ротния,те съги другаро Майор нека они да пращат ноти теената мммм…
  Горното ви разправям,защото Барак Обама е пред триумф или евентуален провал,а за Европа МФФ не е много ентусиазиран,а ние от “новата кръв” все още шантави и смотани,за да запълним успешно вакуума,и някои си разиграват и коня….
  Абе,приятно време!!! и оцеляване с хумор!

 23. Ох, и аз съм бил на Ново село няколко пъти – бях пехотинец, редник естествено…
  Имам отвратителни спомени от там и от службата ми като цяло, още повече, че имах “щастието” да служа в едно от т.н. бойни поделения, в които се поддържаше “постоянна бойна готовност”, съпроводена с непрекъснати стрелби, бойни занятия от всякакъв мащаб ( за пехотата това преди всичко е денонощно копане до пълно окопаване на техниката и хората ), много въоръжен наряд и хроничен глад – уволних се на 66 кг при ръст 185 см. БЯХМЕ МНОГО ЖАЛКА АРМИЯ!

 24. Както винаги,чудесна статия!Всеки път като имам възможност влизам,за да прочета умна приказка.Така денят ми има пълен завършек.Благодаря, че Ви има Г-н Инджев!

 25. Към doni:

  Така де, поделението, в което бях,беше обслужващ персонал на генералите от другата страна на оградата – щаба на т.н. “трета бойна” в рамките на Варшавския договор. В резултат на това ако не се брои привилегията да пазаруваме кифли и банички от лавката ( разделена като от Берлинска стена на две), стига да имаме стотинки, най-голямата ни “награда” беше да маршируваме до припадък. Без преувеличение – до припадък. Като за парада на 30 годишнината от 9 септември., в който участвах.

  Обаче имам и един келепир от това съжителство. Скарах се със старшината за един сантиметър коса. Бях си я отгледал като “старо куче”, на което му предстоеше да ползва най-сетне т.н. годишен отпуск. На 23 -тия месец от службата.
  Не му се подчиних на заповедта да се острижа преди да отпътувам за “цивилизацията”.
  Ротният ми командир видя в това…политически въпрос. Защото съм заявил, че да се стрижеш преди отпуск е идиотщина ( точен цитат, казах го пред строя). Това означавало, че наричам идиоти другарите от политбюро, защото те решавали(!). Заплашиха ме с военен съд и с т.н. “дисцип”.
  Така се озовах в гарнизонния арест в Сливен. Но се оказа, че килиите бяха превърнати в кабинети на съветски полковници и генерали по време на учение.
  Остана си само “петното” във военната ми книжка. И споменът за този куриоз как съветската армия ме спаси лично от гарнизонен арест. Не е кой знае какво, но е символично, нали?!

 26. направете подписка ЗА СВАЛЯНЕТО НА
  ТОЗИ ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ И ЛИЦЕМЕР гоце

 27. Едни мятат пушки, други перодръжки!!!
  Но все за бой се стягат.Ми да ги оставим да се изтрепят един други му, пък ние сеир ще гледаме.То телевизиите като не стават, поне на Гоцко разчитам да ме разсмее за пореден път.
  Иначе да не забравяме, че той редовно мята пушката на рамо – нали е ловец-хубавец!!

 28. Г-н Инджев, страхотен сте! И сте абсолютно прав със своята малка победа. Апропо, мисля че получавах месечна заплата 1.50 лв.

 29. Еееех, заприпомняхме си, поразмечтахме се! 🙂
  Искам да кажа обаче, че ако се прави импийчмънт, трябва да се прави сериозно. Като за избори. Комунетата си се стягат и с малко, но с дисциплина – печелят служебно. Севдо (Севделин Панев), знаеш как беше на изборите за президент в Чикаго при Барак Обама. Пълна мобилизация! Така че, ако ще е шамар, трябва да е звучен! ГЕРБ, СДС, ДСБ, Атака трябва да си стегнат редиците също! Нищо даром се не дава! Не може да се разчита само на internet! Много сме далече от Америка – това го знам. Така, че едно “окръжно” от централата за стягане на редиците върши много добра работа! С комунистите шега не бива, колкото и да са ни смешни и жалки! Никакви аванти повече! 😉

 30. ” Президент за бой се стяга, мята пушка на рамо. Сбогом майко, сбогом татко, аз отивам да крада !”

  Гледай как пасва песента на Гоце, ама и на всичките му другари. Ами тя за тях е писана. Иво пак изтрепа рибата с тази хрумка. Литературният герой се сбогува с най- скъпите си, родителите и отива да краде. Обаче краят на песента е фатален за литературният герой. Него го пушкват/ примери над 150 за кратко време в България/ Майка му обаче за разлика от всички други майки по света не заплакала, а гордо вдигнала глава. И представете си се кефи / гордее /, че затрили чедото и. Бах тоз комунизам, бах тази песен. Май- ще трябва да я сложат в класация за “Дет Метъл” и “Хорър”. Аферим, ашколсун, брах, брах, брах, въй,въй,въй. С БКП разделена на БСП и СДС на опашката на Европа ! Ура !

 31. Аз пък, Иво, съм бил 5 дена в Сливенския гарнизонен арест – за двукратно неявяване на сутрешен развод (на втория ден ЗКП-чето ми даде 5 дни арест). Познавам много добре помещението. Това, което най-силно се е запечатало в паметта ми е, че имаше един задържан войник в следствената килия (доколкото си спомням, за бягство от казармата). Та, той цял ден, без прекъсване огласяше целия арест с провлаченото си виене: “Майчице-е-е-е, тия ще ме довършат. Ей, копелета, ако нещо стане с мен да кажете на майка ми.” Знам, че са казармени глупости, но спомена ми е много силен.

 32. Спестих ви тъжните спомени от военната служба,но едно момче бе съдено за бягство към сърбите,а трябваще да присъствувам като комсомолски секретар пр четенето на осъдителната присъда във Видин на смърт недалеч от баща му с обратен знак на случая с Павлик Морозов,а във Варна друго едно доплувало нелегално към свободата на чужд кораб,зловено а капитана глобен от “Инфлот” и т.н. но за разлика от широко скроения комунист командир на осми граничен отряд полковник Премянов,
  да,да бащата на днешния…комуто е трудно да върви по стъпките на баща си…офицерите отказваха и кафе,а само ченгетата си попийваха от неизвестни запаси коняк и се радваха на “Папастратос” след бдителност и подвизи с някоя “вржеска” другарка попаднала от Виена за нощите на моряците…до Видин….
  Трябва ли да се добавям,защо трябва да бъдат харесвани военните и ненавиждани прости ченгета,които се учеха от най-тъпото на съветските другари,но не и от родните върхове в тази изтънчена работа….необходима за сигурността на всяка държава….
  Как да не разчита на такива и БКП?

 33. Приемете моето “ЗА” във виртуалната подписка за отстраняването на ГОЦЕ!!!
  Г-н Инджев, удоволствие е човек да чете и слуша коментарите Ви – казвам човек, не комунист.

 34. Та като си заговорихте за казармата, мога ли да запитам относно главнокомандващия дали все пак е бил войник?
  В автобиографията му на сайта на президентството не е споменато. През 1975 завършва средно, а през 1981 – висше и започва работа. Доколкото съм запознат, по това време в Софийски университет всички специалности са били 5 години, а казармата за незавършили висше е била две години.

 35. Иво, както винаги си точен. Мисля, че трябва да се коментира повече аферата на Гоце “Петрол срещу храни”. Тази тема остана някак встрани и в мотивите за импийчмънта. Ако сега обществото бъде запознато по-нашироко с нея, ще се получи по-голяма подкрепа за разобличаването на Параванов /паравана на олигарсите в България – интересно защо беше оправдан сега точно Стойков, а не Марио/.

 36. ДОБРЕ СТЕ ГО ОБРИСУВАЛИ ОТНОВО! НЕ ЧЕ НЕ ЗНАЕМ, ЧЕ Е МОШЕНИК ОТ КЛАСА ОБУЧЕН В МОСКВА!!! БЕЗУСЛОВНО СЪМ СЪГЛАСЕН С ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ ВЪВ ФОРУМА, ЧЕ ТРЯБВА И ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ ДА ЗАПОЧНАТ ПОДПИСКА СРЕЩУ ТОЗИ РУСКИ АГЕНТ!!!

 37. Сега на олигархичната политическа арена в парламента на небългарската република в България ще гледаме поредният политически кеч между президента на олигархията и парламента на олигархията в република България и победител пак ще бъде непобедимата ДС- Олигархия в България.До като пишех този коментар на терасата гледах на улицата как три гарвана се бият кой от тях да изяде това което са намерили и се биха без да си извадят очите но след като изядоха всичко дружно отлетяха.

 38. Подкрепям идеята за подписката против Гоцев. Макар и в електронен вариант да е, ще се види доколко е президент на всички българи? Нали това му е основния аргумент-бил избран пряко от народа?

 39. Нали сме демокрация, може и без да си ходил войник да си главнокомандващ, поста е политически. На Първанов му е познато най-малкото от изучаваната история на БКП и институцията на армейските зкпч-та. Яне обаче, каква хайдушка песен му се счува от Парламента и кой очаква да му ближе раните от разпадналата му се там група?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.