Още една Масларова

Когато се пошегувах за обира на бул. „Дондуков” в столицата, че отмъкнатите от бандитите 6 хиляди лева са само джобни за някои хора по-нагоре по същата улица, нямах предвид само конкретни властници в София. От морската столица Варна днес дойде потвърждение за манталитета на хора, натоварени с власт и „социален ореол”. Но са като герои от детската игра”натоварено магаре нищо не усеща” – социално.

Оказа се, че явлението „Емилия Масларова” не е чак такъв феномен по безочие. И друг феноуоман се появи. Точно както Масларова убеждаваше драгите зрители, че нейната къща в Бояна на уникално скъпата ул. „Секвоя” не била имот като за милонери, със същото неразбиране за издайническия смисъл на собствените думи се е изказала и съпругата на арестувания варненски общински шеф Борислав Гуцанов.

Агенция БГНЕС цитира възмущението на Моника Гуцанова, че се съобщавали преувеличени данни за пачките, намерени от полицията в дома на тези скромни труженици. Намераните пари в брой не били повече от 20-25 хиляди и били предназначени за семейна разходка в чужбина, заедно с жената, която гледа децата.

Явно сред червените богаташи цари някакъв масов аутизъм, пълно откъсване от света на реалностите.

Дава ли си сметка госпожа другарката ( в живота на съпруга си, не знам по патрийна линия) на др. Гуцанов, какво означава в очите на т.н. обикновен българин да си имаш у дома такава сума, „заделена” за екскурзия. Или, хайде, имай си я, вероятно можеш и произходът на парите да докажеш. Но да я споменаваш като нещо, кото не си стува да се споменава- толкова било дребно, това е вече непоносимо. Трудно е за преглъщане включително за т.н. средна класа, която понася в момента допълнителните удари на кризата.

Ако имаше партия на задлъжнелите, огромната част от които живеят почтено, но има цял живот да връщат заеми ( на суми и по-големи от 20-25 хиляди лева), тя щеше да спечели всякакви избори. И не с абсолютно, а с квалифицирано мнозинство, за да въведе лустрация за хората с лустрото, придобито от спекулативното заиграване със социалната карта. Защо Гуцанов е не просто шеф на общинския съвет във Варна, но и е член на ВС на БСП- адски представителен за върхушката на червените.

Досега си мислех, че няма сила, която да обедин възмутените българи. Но ако се появят още няколко такива другарки Гуцанови и Масларови като дразнители, нищо чудно да възникне някакво общонародно движение на отвратените.

Така че, дерзайте, другарки! Вие, макар да не разбирате това, вършите наистина полезна социална работа. Изобличавате с поведението си лъжата за социалната загриженост на червените властолюбци. Желая ви искрено да успеете да постигнете резултата, към който не се стремите, но провокирате със своето самозабравяне.

39 мнения за “Още една Масларова”

 1. Коментарът и само засилва усещането, че арестувания е виновен, не доказва, но определено подсилва ефекта. След като за нея такива суми са нищо особено, с какви ли суми боравят обикновено и какви ли банкови сметки имат? Не ме разбирайте погрешно, няма нищо лошо в това човек да е изкарал честно парите си и да са много. Но съпругът и е общински чиновник, т.е. получава заплата от данъкоплатците, което означава, че не може да е толкова забогатял от тях. И няма как да не си задам въпроса – от къде са дошли големите пари? Надявам, че ще получим отговор скоро.

 2. Информативно
  Сигурно е излишно да го казвам, защото вече навярно е коригирано, но текста в темата е публикуван два пъти и между другото днес в rss-a една тема (“На колене пред закона”) беше публикувана 4-5 пъти.

 3. Статията е копирана 4 пъти. Корегирайте я.

 4. Prosto da povarnesh…

  Beden mi e rechnika da izrazia chuvstvata si kam dr Gutzanova, koiato se e nagruhtiala i prodaljava da gruhti po mediite.

  Svinska pasmina.

 5. мм, предполагам или натискате бутона за постване няколко пъти или има дефект в софтуера – пак има мултиплициране на текста.

 6. Ако тези пари са изкарани честно, не бихме имали нищо против семейство Свински да си ходят на екскурзия и да си ги харчат на воля за каквото още пожелаят. Но със сигурност са изкарани от престъпна дейност, така че доста нагло наистина.

 7. Между другото името на председателя (бившия) на варненския общински съвет е Борислав, а не Валери.
  Иначе браво за статията!

 8. Само си помислете, кой си купува самолетни билети няколко дни преди Велик ден? Този, който си има собствен самолет може би! Иначе билети и за влак няма да намери.

 9. Тази Гуцанова явно не обича много съпруга си.С тези приказки за екскурзията никак не му облекчава положението.Доста е нагло и дебелоочливо изказването й.По-добре да беше измислила някаква друга версия.Но те комунистите толкова си могат.

 10. Трябва да сме благодарни ,че от опиянението в което живеят разни масларки ,първанки, гуцанки и заобикалящата кохорта сволач,идва реалното и пълно отрезвяване на народа.Никой не можеше така категорично и необратимо да извади от мъглата и заблудата голяма част от народа,както тяхната чудовищна алчност и наглост.И благодарение на циничното им лицемерие и слепите прогледнаха.И хората видяха ,че едни крастави жаби и жабоци са се представяли за принцове и принцеси.

 11. Набива се на очи също така и фактът, че другарят Гуцаров е доказан престъпник от недалечното минало. Само в някои страни по света това би могло да се случи – престъпник да е начело на общинско ръководство. Но защо ли се правя на очуден, след като президента на същата тази страна (република) е доказан престъпник.
  Ех, защо е тъй къса човешката памет, защо? …

 12. Хубаво е да изчистим България,
  След такива Акции ма МВР-се замисляш,че можеби има шанс за младите в тази страна

 13. Aми имаше наскоро още една – др. Арсениева, но нещо позаглъхнаха около нея.
  Подкрепям Иво в написаното, но това меже да свърши добра услуга на комунистите. Ако разделението мине по оста “бедни – богати”. Много е важно как ще бъде анализирано и интрепретирано. И тук за съжаление, медиите ще имат решаваща роля! А и Бойковата пропаганда налива вода в мелницата – алчни лекари, продажни съдии…

 14. Bulgaria e prekrasna, jalko che predateli kato Gucanov, Pyrvanov, Stanishev, Dogan, Conev ne slujat na rodinata si, a na chujdi i lichni interesi… BRAVO NA BOIKO !!!

 15. Най сетне някой да обърне внимание на феодалите и олигарсите във Варна. Очакваме разследвания и в общината, на кмета и неговите заместници, някои от които са на ключови позиции от бай Тошово време /например Вили Жечев/. Относно начина на задържане, аз лично нямам претенции, защото спазвам правилата и законите, и не очаквам да бъда обект на подобни действия, но все пак считам за излишно това престараване, и преиграване. Смятам обаче, че Гуцанова също преиграва и преувеличава.Тя е напълно наясно с игрите на мъжа си.Знае много добре, че бизнеса му е свързан основно с търговия с влияние и източване на общинските дружества и бюджет/това го знае всеки варненец, какво остава за нея/. Явно и е трудно да преглътне,че вече не са недосегаеми и могат да им търсят сметка.За това не и съчувствам, за мен тя е съучастник и е крайно време всеки да си плати.

 16. Наглата сган трябва да отиде показно на съд и доживотен затвор за да се уплашат малко другите крадливи гадини.Най-жестоко наказание заслужават всички крадци от държавата защото това не е просто кражба а това е измяна на родината.

 17. ZA TAKIVA CHERVENI SAMOZABRAVILI SE BOKLUZI SAMO ZATVOR I KONFISKAZIJA NA ZIJALOTO IMUSHESTVO ZA DA RAZBERAT CHE NAI POSLE SHE IMA VAZMEZDIE!!!

 18. Интересно ми е че другарят Инжев винаги се вторачва в престъпната дейност на разни червени помияри, ама не срещнах нищо написано от него, например, за смяната на дограмата в парламента от фирми близки до другарката фидосова и това, че покрай нейното партйино членство и депутатство намазват и сестрички и зетьове и т.н. А за братовчеда на дрегарката цачева /с когото толко си приличат/, който е главен благодетел на герб, а за винетките, за които напълно заслужено хора близки до премиера се облажват с 50 млн. лева или нещо подобно. Айде, другарю,да те видим това да коментираш?…

 19. Не спирам да мисля, какъв ще да е произхода на този мошеник.Баща му – ГУЦАН ГУЦАНОВ,уж бивш подводничар.Ама колко сиво има един мозък, са да даде име ГУЦАН на детето си.
  Абе селяндури пар ексаланс – Гоце, Гуце и тем подобни дзеврски имена – потомствени крадливи ратаи, наследници на тези убийци, управляващи Отечеството от 1944 година.Беден и прост български народ. А като потомствен ВАРНЕНЕЦ, отдавна напуснал този бандитски град Варна съм длъжен да напомня на форума, че Варна е може би най-ченгеджийския град на територита,зовяща се България.Се

 20. Пък казват че България била зле икономически. А ето че едно нормално българско семейство може да задели 13000 евро (25000 лева) за почивка. Кое европейко семейство може да си позволи подобен лукс? Скапаните европейци почиват за 2-3000 евро. Това ме кара да се чуствам горд че съм българин 🙂 Ето че българските комунисти са вече богати. Скоро и останалите граждани ще ги последват. Значи скоро и аз ще мога да се върна от гурбет. Да живее светлото бъдеще на България.

 21. Председателят на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов е роден на 17 юни 1967 г. във Варна. Завършил е ВВМУ във Варна. Служи в Български морски флот. Баща му Капитан І ранг Гуцан Гуцанов е командир на дивизион „Подводници” във Военоморския флот на България. Смята се за един от офицерите – възстановители българския подводен флот………….така казват някой,които са случжили с него по това време са на друго мнение,крушката не пада по далече от дървото

 22. Ако тя знаеше какво прави, а аз не знаех, бих бил подигран и унизен в очите на хората от нормалния свят. Прости им, Господи, те не знаят какво вършат. Но правосъдието да не прощава. Само моля по-внимателно с арестите, все пак.

 23. Положението е все по-отчайващо – другарките масларови, гуцанови и т.п. могат, всъщност,да се открият във всяко правителство! Барем една/един да бяха осъдили за назидание, а то… Не вярвам, че и по улиците да излезем пак ще променим нещата (участвахме и в този филм). Какво може да ни ориентира оттук-нататък при гласуване за нещо си или някого си, аз лично не зная.

 24. Отдавна сме отвратени от безочието на мошениците като Станишев, Румен Петков, Румен Омчаров, Гоце Първанов и т.н и т.н.

 25. ay ,stiga ! kolko pati ve4e pro4etoh ,4e edva li ne e normalno da si imat tezi pari v kachti za djobni!Ta te jiveiat v BULGARIA !KOI sa ,4e da imat tolkova pari za djobni!i da go priemem za normalno ,dokato horata za koito se grijat poDEYNOST,vsachnost zagivat vsia4eski,vsia4eski ,vsia4eski !Ayde koyto mnogo umee da stava bogat i da upravliava da hodi v 4ujbinsko -tam e normalno da si imach 50 bona na raka !Nas da ni upravliavat podobni nam,4e chte znaiat kade ni sarbi i boli !Seriozna sam .

 26. Зловещата истина е, че скоро няма да се отървем от тези и подобни плюскалници. Ще лаем срещу луната, те ще лъскат следствените столове ден-два и…няма да има достатъчно доказателства за раираните костюми. Но пък поне да полаем-все е нещо сред целокупното мълчание на…

 27. Ех,др.Инджев-ами понене веднъж коментирайте золумите на сегашните ,че човек да ви повярва поне за малко .А иначе Вие сте синоним на необективна журналистика -ами какво ще кажете как кака Цеци от СИбанк се облажи с 50млн. ей така от нищото ,с някакви винетки.Какво пречи винетките да се продават в пощите например директно от държавата и още и още

 28. Към typanar:

  Ех, тъпанар ( както сам се самоопределяш), в този блог можеш, ако искаш, да откриеш толкова критика срещу сегашните управляващи, колкото няма да намериш в целокупния български печат. И това е ясно на всеки, който си е направил труда да провери, преди дрънка тъпнарски неща.

 29. Интересно ми е че другарят Инжев винаги се вторачва в престъпната дейност на разни червени помияри, ама не срещнах нищо написано от него, например, за смяната на дограмата в парламента от фирми близки до другарката фидосова и това, че покрай нейното партйино членство и депутатство намазват и сестрички и зетьове и т.н. А за братовчеда на дрегарката цачева /с когото толко си приличат/, който е главен благодетел на герб, а за винетките, за които напълно заслужено хора близки до премиера се облажват с 50 млн. лева или нещо подобно. Айде, другарю,да те видим това да коментираш?…

  Posted by givi | април 3, 2010, 16:22

  Какъв другар ти е Иво, бе келеме?
  Това да не ти е чалга-оркестър – да лепиш петдесетачки по челата, за да свирят каквото искаш?
  Убеждавам се, че колкото по-прост е един човек – толкова по-нахален е, независимо от раса, пол или политически убеждения.

 30. Чувствам безкрайно близък Иво Инд-
  жев. Освен пълното си съгласие с написаното от него си позволявам да споделя и свои мисли и пред-
  ложения.
  Не приемам названието МАФИЯ на ко-
  мунистическите обирджий.Ако мафията
  е жестока спрямо определени хора,то
  жестокостта на нашите комуняги е към цялото гражданство в пределита
  на Р.България.Това название не може да отрази напълно техния СЪДИ-
  ЗЪМ.
  Подкрепям действията на ПРАВИТЕЛСТ
  ВОТО.За излизане от кризата предлаг
  ам девалвация на ЛЕВА с около 30%.
  Дали с 2 или 3 филии хляб все мизе
  рия.Исторически винаги така се е подхождало.Само изтупването на всич
  ки хора ще дадат около 9-10 милярда
  След това много ясно с канкретни
  дефиниции и законодателни мерки да се разгранича ЛИЧНАТА от ЧАСТНАТА
  собственост.За лични доходи да има
  прогресивно нарастващ данък.
  Моите истински уважения към ЛЕКА-
  РИТЕ,но нали затова има частен сек-
  тор.Като стане тясна държавната бол
  ница т.е.лимитираната заплата изли
  заш в частния сектор.Скъпата апара-
  тура е скъпа,затова с натрупване,си
  на на доктора или внука му, при ус-
  ловие,че са пестели и копували нуж-
  ната техника ще бъде вече нашироко.
  За запазване на лекарската право-
  способнос няколко дни от месеца сво
  боден безплатен прием Как се омагьо
  саха тези хора не мога да
  разбера. Гледам скъпо обзаведени
  частни болници работещи съсздравна
  та каса.Автомобилите пред тях нови и скъпи.Да се разгласи и изясни за
  всички как се процедира там.
  Министъра на образованието явно е
  хитрец щом е професор по египтоло-
  гия,но да не ръси ТЪПОТИЙ.За матема
  тиката, да се запознае с мнението на ПРЕЗИДЕНТА НА С А Щ.
  .

 31. Извинете,но незнанието е лошо нещо.КОМУНИЗЪМ У НАС НИКОГА НЕ ИМАЛО.Имало е селяндури,които са се писали “комунисти” и завладяха хубавата ни страна и покваряваха страната чрез техния социализъм.Дребни селски еснафи,крадци и мошенници,лъжци,подмазвачи и далавераджии,които с тяхното оръдие-ДСи шефът му-КГБиста тодор Ж.”планираха и осъществиха” прехода както им трябваше.Много са… и безобразията им нямат край.

 32. До последния – Л. Петров; 15 април16:01:
  Вие сте гений! Вие знаете къде е имало комунизъм, който съвсем не е като нашия, който никога не е бил такъв – комунизъм! Много Ви моля – дайте пример за комунизъм, защото сте прав, че “незнанието е лошо нещо”! Нека не си умираме непросветени!

 33. Дядо, не си прав в иронията си.

  Л. Петров иска да каже за нашите “другари”, че през цялото време само подхвърлят из въздуха термини и фрази като “комунизъм”, “класова борба”, “братство и равенство”, “леви идеи” и пр., и пр., а всъщност от Априлския пленум насам си организираха една плутократична хранилка, която експлоатират, поддържайки статуквото със силови средства.
  Няма защо да търсим къде какво има по света – ясно е, че идеи като комунистическите и тем подобни са колкото красиви, толкова и човеконенавистнически, когато стане дума за осъществяването им в живия живот.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.