Усмихнатото лице на провала

Най-голямата грешка на Борисов се самопокани да се завърне в политиката. Това стана ясно снощи от завръщането на Румяна Желева пред българската публика, която осведоми за готовността си да заеме нови постове, макар, по собствените й думи, да не се стремяла към тях. Трябвало смо Борисов да каже.

Борисов каза само веднъж, че не е била достатъчно подготвена. В изявление на 19 януари, когато вече ясно, че положението е неудържимо и трябваше по някакъв начин да се обясни оттеглгяленото на кандидатурата й за еврокомисар, Борисов най-сетне призна, че може би тя не е била достатъчно готова за изпита пред евродепутатите. Но това беше единственият му намек в тази поска. След това той продължи да твърди, че Желева била жертва на всичко друго, само не и на собственото им (на Желева и Борисов) надценяване на нейните възможности.

Участието на Желева в шоуто на Иван и Андрей показа, че тя е напълно лишена от каквато и да било самокритичност. Без капка разкаяние, че изложи България, самодоволно обясни, как предложеният й от Барозу ресор вече не бил подлаган под съмнение. Ако човек не знае за какво става дума, би си помислил, че тя е постигнала някакъв страхотен успех в мисията си.

Впрочем, с любезното съдействие на водещите, незапознатите с истината зрители най-вероятно са останали тъкмо с такова впечатление. От думите на гостенката, освен за ресора ( за който тя едва ли не се е преборила, макар че й беше предложен на принципа на „най-малкото зло”), тя е доволна и от битието си на заместник-председател на ЕНП, нищо че на практика беше уволнена като външен министър.

Разбирам ги водещите. У нас е така. За да си осигуриш в студиото желания събеседник, правиш страхотни компромиси. Не върви да убеждаваш обидената Желева, че ще й бъде хубаво в студиото, а после да нарушиш уговорката и да я попиташ защо Кристалина Георгиева беше приета с такива овации от всички и защо Борисов също я сочи като антипод на провала. На вежливото питане по темата Желева се ограничи с пожелания за успех към Георгиева и даде ясно да се разбере, че май е единствената на света, която не може да отрони една добра дума за нея. Защо? Не я попитаха.

Това поведение , разбира се, имитира примера на премиера. С недомлъвките си около принудителното си оттегляне Желева не можа да прикрие радразнението от шефа си, но през отворената от него вратичка за оправдаване на фиаското се възползва да поиска реабилитация. Тя знае, че всичко е възможно, ако той каже „да”.

Никога не съм бил привърженик на агресивното интервюиране. Но другата крайност винаги поражда въпроса за смисъла от упражнението. Каква беше целта – да видим самодоволното лице на българския провал?

При ограничения „контингент” телевизионно интересни лица в малка България наистина е трудно да съчетаеш дипломацията при зарибяването на желания събеседник с необходимата дистанция от естествения стремеж да госта да те употреби за самореклама. Ако го засегнеш, повече няма да ти стъпи. Или партията му ще те бойкотира. Случвало ми се е например с НДСВ, когато бяха на върха на мимолетната си слава.

Примери по света обаче има. При това с българско участие. В знаменито интервю с премиера Симеон Сакскобуггостки в прeдаване на БиБиСи водещият Тим Себастиян не много любезно го попита как точно смята да оправи България за 800 дни и когато гостът му започна да увърта и отрича, журналистът просто извади разпечатка на обръщението към българските граждани от април 2001 г. му с точните му думи.

Поуката? На въпрос защо българският премиер дава интервта на живо в чужбина, а на българки журналисти не дава, говорителят му Димитър Цонев заяви нахилен ( и нахален), че в България няма такива добри журналисти. Наглост, на която призовах от екрана българските журналисти да реагират, но не последва никаква реакция.

Ето защо формулата „нахален и нахилен” от екрана се наложи и дефилира днес като единствена възможна форма на живот в българските телевизии.

46 мнения за “Усмихнатото лице на провала”

 1. Такава противоречива личност неминуемо ще привлече огъня на столетната червеня ламя. Вероятно това ще бъде използвано правилно, тъй като те бяха в основата на компрометирането ѝ.

  Изнервянето на противника – дали това е идеята?

 2. Ако ги нямаше ударите под кръста, Руми вероятно пак нямаше да е убедителна, не заради лошия английски или нахилената физиономия, или некомпетентността, просто никога не е била удобна.Ако говорим за лош английски, та дори и лош български изказ, Кр.Георгиева е добър пример за това, просто тя не беше подложена на това напрежение. Дайте да сме поне малко обективни.

 3. Наистина се съмнявам, че Иван и Андрей си канят гостите. Може би някой друг им казва кой да покянат. Това е по-лошия вариант, защото означава, че Желева не се е самопоканила, а някой я бута нагоре.

  От доста време си мисля, че окупирания на Нова ефир от тези двама водещи, всъщност е под пряко ръководство на PR-ите на ГЕРБ.

 4. снощи, румба-румето разсея всички микроскопични съмнения, че е ниска топка. тя не успя да формулира една мисъл в гладко и смислено изречение. може би защото между ушлетата й не протича никаква мисъл…

 5. На амбицията, която няма реално покритие, у нас казват – че е болна. Та госпожa Желева е болна от “болна амбиция” и ако някой не и удари спирачките, ще има да се върти из медийното и политическо пространство, като “фалшиво пет лева”, докато не изгори на някой по-голям “огън”. Интересно, но провалилите се “амбициозни” на запад, изчезват задълго или завинаги от хоризонта, докато у нас преминават в състояние на “болно амбициозни”. Нещо, като “те не ме искат, ама аз много искам”. Лошото би било, ако някой и каже – добре.

 6. Много точно казано – “нахален и нахилен”. Баба ми пък в такива случаи казваше “хем …ран, хем голям”. Но това за съжаление е “картинката” на “елитите” (журналистически,политически,бизнес и т.н.)у нас. Жалка, много жалка…Добре поне, че има Интернет и блогове като Вашия.

 7. “Изнервянето на противника – дали това е идеята?”-/друг/

  Може и така да е. Когато си нервен, допускаш грешки.

 8. Гледам, че “Руми” си има защитници навсякъде, даже тук се промъкват. Ганна ми напомня думите на В.Юго, който беше казал (перифразирам), че да извиняваш собствените си грешки с това, че и другите ги правят – това е все едно да се миеш с кал.
  Същото гледам и сега. Румито не знаела английски, ама К. и български не знаела. Ама че наглост)

 9. Аз умрях от срам докато глледах Р. Желева. Моят съпруг е немец и ми каза, че Германия изпраща на работа в Брюксел най-некадърните политици. Но това не можа да ме утеши. Ходила съм на изпити, а впоследствие на интервюта за работа и винаги съм се подготвяла.Но първо съм преценявала дали отговарям на профила и имам ли някакво предимство пред останалите кандидати. А на мястото на Желева бих се скрила в дън земя. Голям срам беше!

 10. Какви удари под кръста, какво чудо ??? Румяна Желева не става за такива позиции на каквито искат да я пробутат. Да си я пратят някъде посланник, защото явно това правят с тези които не са достатъчно кадърни да правят нещо друго.

 11. Attn.: G A N N A
  Много добре помните,че й пожелах искрено успех в т.ч. и с цитати от Гьоте,за да го разбере по-добре в море от хора царе на перфидността, и кадърни, но и не и дотолкова!! …
  Като сравнявам неописуемото напражение десетки години на други стотици колеги,в най-добрия случай,ще добавя,че вече не съм сигурен,доколко и примерът на Кристалина Георгиева е бил изцяло положитено и кристално чисто разбран от самия покровител на галеници на Съдбата…
  Да не би стоглавите хидри да са били по-милостиви към И.Башев,
  П.Младенов, или Г.Димитров,ФердинандI и БорисIII с колегите на С.Радев,ген.Иванов и др. дипломати и висши военни с ръста,който се изисква за тази професия???

 12. В плуралистична България имам право на друго мнение, имам право и да го изразя, не непременно да го защитя. Никога не съм си помисляла, че Румяна е била подходяща за постовете, които е заемала или за тези, за които е била предлагана, но имам по-обективно (според мен)мнение за конкретния случай, не съм нито адвокат на Румяна, нито пък я извинявам с грешките на другия. А и освен това не считам, че най-некадърните германци са в политиката, това би го казал комплексиран кариерист…. Който мисли, че е безгрешен нека пръв да хвърли камък ….
  но… кардинал Ришельо, човек трябва да си знае ръста и да не драпа да го надскочи 😉

 13. Не съм гледала шоуто на Иван и Андрей и участието на Р. Желева, затова няма да коментирам. Но, явно пак ще провокирам някой да ми пише, защото навремето, когато вървеше препитването на Желева, се възмутих от нападките, обидите, грозните епитети по неин адрес. Освен Цецка Цачева, не се намери никой да я защити. Отвсякъде хвърчаха, с извинение, лайномети. Сега пък, всички страдаха за репутацията и правата на Н. Цонев. По-скоро, ще кажа колко ми хареса израза “агресивно интервюиране”. Не ми беше дошло наум да използувам тази фраза, защото и аз не го обичам. Но, на днешните телевизионни журналисти в сутрешните блокове това им е любимия стил. Нищо, че в крайна сметка публиката нищо не разбира, ама на тях какво им пука. Те си се обявяват за велики, канят си се в различните предавания на съответната телевизия и ни натрапват да ги обичаме, защото били големи професионалисти. Аз също бих била щастлива да Ви видя г-н Инджев като водещ и Ви го пожелавам от сърце, защото добрите журналисти се броят на пръсти.

 14. По татово време,престъпилите закона,или прегрешилите “другари”биваха изпращани тихичко посланници някъде в Африка.
  Сега уж всичко е променено,а Филчев отиде в Казахстан/сигурно той осигури архара за Гоце/, сега това перде/и то дебело/Румито го гласят за посланник в европейска държава.
  “Пременил се Илия,пак в тия”.

 15. Навярно си спомняте как нашия “умен” кандидат за ШЕФ на НАТО Монито Паси нарече всички блогъри галено “Простаци”!!! За щастие (на НАТО) Мони не стана шеф. Но далеч по-трагичен е случаят Р. Желева. Видимо си има достатъчно пари – нека си живее някъде на село спокойно като пенсионираните англичани. Но да не се опитва да прави нищо, защото разбрахме всички, че ТЯ не става за нищо друго, освен за реклама на паста за зъби “Поморин”, ако все още някъде се произвежда. Най-тъпото решение ще бъде да я направят посланник, за да я скрият!? Не вярвам ББ да е склонен на повторна грешка с Румито, колкото и пари да е дала за ГЕРБ. Защото аз СЪМ БЪЛГАРИН и искам в чужбина да ме представляват красиви, но и умни посланници – мъже или жени няма значение. А Руми не отговаря на нито едно от двете условия – убедихме се сами в това, а и целия свят се убеди. В тази посока ББ няма полезен ход, освен да я натири и да и забрани да се показва по телевизиите… А иначе както обикновенно, г-н Инджев е невероятно точен в своите анализи, които следя и чета с огромен интерес.

 16. Някой друг го беше казал и преди, но аз ще го повторя пак. Румяна Желева е българската Сара Пейлин. За онези от вас, които не следят отблзио американската политика ще припомня, че г-жа Пейлин беше губернатор на Аляска и беше избрана от Макейн за негов кандидат-вицепрезидент на президентските избори в САЩ преди година и половина. Въпросната дама се оказа абсолютно некомпетентна по политически въпроси, имаше няколко катастрофални интервюта с журналисти от големите телевизионни медии. Можете да ги намерите в youtube. Ще ви дам само един пример, за да придобиете бегла представа. На въпрос с какво и помага близостта на Аляска до Русия да познава по-добре ситуацията в Русия (имаше в предвид донякъде и грузинкста криза) отговора и беше буквално: “Ами, те са наши съседи, и Русия се вижда от земите на Аляска, от остров на Аляска”. Попадна и в някакъв скандал, защото се оакза, че похарчила баснословни суми от пари от кампанията за скъпи маркови дрешки, бижута и обувки, но това е само върха на айзберга. Познавам хора, които гласуваха за противниците им от страх, че такава жена може да стане президент на САЩ, ако не дай си Боже се случи нещо с титуляра (който не се слави с много добро здраве). Ако си мислите, че след провала и резила, тя се отказа от политиката жестоко се лъжете. Написа книга, обикаля страната да я представя, изявява се и като някакъв коментатор по една от тукашните телевизии и съм готова да се обзаложа, че ще се кандидатира за президент на вътрешните избори на Републиканската партия. Тази жена е решила, че политиката е нейното реалити шоу. Двете с нашта Руми са като сестрички.
  Правя тази аналогия, за да кажа, че такива хора сигурно има навсякъде, огромна амбиция без покритие, да не решим пак, че това е български синдром. Знаех си, че Желева ще продължи да търси светлините на прожекторите. Никакъв провал не може да я спре. Единствено ние като гласоподаватели можем и просто трябва да го направим, ако се наложи.

 17. Уважаема Ганно, (ех как хубаво звучи)

  Г-жа Желева е съдружник във фирмата Етко-Шнайдерс създадена от Държавна сигурност. Това е формално доказано.

 18. Наистина се съмнявам, че Иван и Андрей си канят гостите. Може би някой друг им казва кой да покянат. Това е по-лошия вариант, защото означава, че Желева не се е самопоканила, а някой я бута нагоре.

  От доста време си мисля, че окупирания на Нова ефир от тези двама водещи, всъщност е под пряко ръководство на PR-ите на ГЕРБ.

  До Юлий:

  PR услугите около предизборната кампания на ГЕРБ бяха извършвани от фирма и хора близки до “Междинна станция” на Иван и Андрей и “Old school” на Нико Тупарев.
  Пресаташе на Румяна Желева във Външно министерство беше София Владимирова – дългогодишен служител на “Междинна станция” (Иван и Андрей), и участник като ПР в предизборната кампания на ГЕРБ. Същата в момента е новоназначеният от премиера член на СЕМ. Нека не Ви учудва появяването на Румяна Желева както и други ГЕРБери в предавания свързани с Иван и Андрей и Нико Тупарев. Както и предизвикалото скандал с президента участие на Симеон Дянков пак при Иван и Андрей. Няма нищо случайно, нещата са ясни, а информация по въпроса има навсякъде в интернет.

 19. Да го кажем накратко така: Иван и Андрей си имат свой човек в СЕМ, а Бойко Борисов си има свои предавания по телевизията. Пито-платено.

 20. Dai na prostaka televizionna arena i mu gledai seira!

  No na men mi pisna svetyt da ni gleda seira !

  Pisna mi prostakyt da se kichi s imeto bylgarin , s koeto az se gordeia !

  Pisna mi vsiakakvi “Zheleta” da me predstavliavat bez da sym gi izbirala !

  Prosto MI PISNA !

 21. Pisna mi vsiakakvi „Zheleta“ da me predstavliavat bez da sym gi izbirala !

  Уважаема L,
  Р.Желева два пъти е избирана за евродепутат. И двата пъти беше водач на листа в изборите за евродепутати. За мен е важен фактът, че тя беше умишлено демонизирана, оплювана и дискредитирана по всякакъв начин! Вярно, че представянето й беше слабо, но съм склонна да й се даде втори шанс, именно заради всичко изброено! Не знам нормален човек как би издържал на подобен терор! Свръхчовеците са на друго място.
  Бог да пази България!

 22. До Деси Райчева-

  Съгласен съм с вас за Р Желева,но
  в това ,което сте изписали за Сара Пейлин,няма и един процент коректна информация,а е чиста комунистическа пропаганда.Засрамете се- има хора,които не четат само Правда,упс… исках да кажа New York Times.Тази история,която разказвате е скеч от Saturday Night Live.
  А ето и видеото от Ю Тубе:
  http://www.youtube.com/watch?v=EpGH02DtIws
  Чиърс!

 23. Като четях и случайно ми хрумна, че само преди дни злобата на деня беше реформата във високото образование. И как по света имало млади професори,а у нас били все стари. Ама Румито била “професор”, ама не у нас, ама не е стара, ама ега ти професора, ако не е съпругът й да я препоръча – кой български университет ще я вземе за даскал? Не вярвайте на колективната мъдрост на невежи! Ако искате да видите истински професор, а ла бат Бойко, гледайте новия министър на болестите, там ще има да се гледа и да се цъка с език!

 24. Вече и аз се разочаровам от ББ,как може да слага грозни министри случая с министъра на здравеопазването.Но ,че не толкова има значение ,но все пак трябва да има и някакъв облик.Дават ги по телевизията,ходят по чужбина и т.н.

 25. Pisna mi vsiakakvi „Zheleta“ da me predstavliavat bez da sym gi izbirala !

  Абе и мен ме представлява президент, който не съм избирала и ме управлява 12 години кмет, който само “наздраве” можеше да казва… и пак не го бях избирала….
  Тук много смело се изказвате какъв е мъжа на Желева и къде я пробутва, като чели сте яли и пили с тях на една маса…. Що нямаше такава пушилка за мъжа на Кунева-Пръмова например?

 26. но съм склонна да й се даде втори шанс

  Posted by Petkova_nz | април 7, 2010, 21:29

  Ае, Петкова, какво значи склонна, мари? Некой да те е увещавал? Склонна била, другарката Петкова!
  Саблезъбата да не ти е бизинесс партньорка, а?

 27. Що нямаше такава пушилка за мъжа на Кунева-Пръмова например?

  Пръмовите са аристокрация първи ред, а мъжът на Саблезъбата е обикновена
  ДС-буржоазия… Елит, елит, ама некои са по-елитни от другите.

 28. ами защото Кунева се представя по малко по-различен начин от Желева. Желева е незрял човек, а срещу грубите, на моменти цинични обиди срещу нея ще бъда против по понятни причини. Но съм против и реанимирането й в политиката, която тя, по личното й изказване, не била напускала.

  ако министърът на болестите съумее да се справи с проблемите, ще й простим първата й пресконференция. макар да не се харесва на някой журналисти, хората не са обекти и разумните измежду тях не са агресивни. можеш да кажеш всичко, да заадеш и най-неудобния въпрос, но зависи как се отнасяш със събеседника си. това не го казвам като журналист, а като човек с опит в комуникативни професии. Ключът е уважението един към друг.

 29. Права си Карина,ама Куневата писана добре владее женските хватки.А пък нали мъжете-коментатори са наивни,скимтящи кученца,лесно се връзват,и за самочувствие яростно лаят в обратна посока.И нереализирани озлобени кучки им пригласят.Правейки приятен вятър на луксозната и прескъпоплатена държанка-писанка.

 30. Браво за мнението по-горе за министъра на болестите. Поне да имаше някакъв външен вид, а то… Тя и да говори свестно не може, но какво да се прави къса е резервната скамейка на ББ. Освен на бербо майка му да докара, че тя се поразхуяви, след като сина и позабогатя…я

 31. Скъпа Карина, погледнете им фирмите и дяловите участия и ще видите, че напред върви съпругът, а след него (или може би до него, лошо няма), вярната му половинка. Не съм ял и пил с тях, ако ме поканят, защо да не ям и да не пия, ще си платя, колко му е, но кой знае колко горд от това ми познанство няма да бъда. Госпожата е войнстващо посредствено невежество по отношение на постовете, за които претендираше и тук спор не може да има. Много повече като стойност от мнозина, но отдавна претенциите са минали прага й на некомпетентност. Ако я сравнявате с онази майка от телевизионния репортаж с тридесетте бременности – дума да няма, нивото е съвсем различно. Ама да ни представя в Европа? Не вярвайте на колективната мъдрост на невежи, моля Ви!

 32. хайде като говорим за евроминистерстването на Кунева, да говорим и за Руси Иванов

  какво значение има полът, когато говорим за отговорности?!

 33. До Nemo. Това не е комунистическа пропаганда. Всички материали относно Сара Пейлин са добре потготвени от демократите в Америка. Едгар Хувар ги е наричал често комунисти, може би това имахте впредвид. Аз също я мяркам из яху новините и дори да не съм гледал въпросният клип стигнах до същият извод – че тя е просто въздухарка която си е внушила, че е много интилигентна. Напусна поста си по причини, които не са се изяснили все още и трябваше да се плаща за извънредни избори в Аляска и сега се е отдала на шоуменство. Между другото има официално обявена тарифа за вечеря с нея и семейството и – 50 000 долара. Ако смятате, че си струва за доксване до този интелектуален капацитет можете да платите. Само не дочетох за точно колко време е дефинирана сумата, а просто импулсивно затворих браузъра.

  Желева иначе е продукт на ДС-мутренския бизнес климат където акъл не требе само наглост да крадеш до плюс безкрайност. Но това за съжаление взе да проличава на фона на европейските стандарти.

 34. „ако министърът на болестите съумее да се справи с проблемите, ще й простим първата й пресконференция“

  А бе, гражданко Божанова, как успявате да съвместите здравия разум с граматиката в подобни „хетероизречения“?

 35. Цецке, радвам се, че си могла да покажеш умения и знания върху моите изречения. Ако имам нужда от помощта ти, ще ти се обадя.

 36. Бат Илия.Няма никаква разлика между ДС-Мутренския бизнес и това,което докара Обама от Чикаго.Който е живял там, ще го потвърди.Сара Пейлин не е завършила Оксфорд,но е истинска американска жена,която знае какво иска от живота-за това нормалните хора в Америка я обичат и подкрепят,а това е,което дразни демократите най-много.50 ооо лева,са нищо ако ги сравненим с това,което взема Бил Клинтън…Хората се осъзнаха и разбраха,че са били излъгани,за това рейтинга на Обама е толкова нисък.
  Аз не смятам, че Пейлин има някакъв шанс да бъде избрана за президен през 2012,но е добре да да има някой,който да казва нещата “право куме в очи”-така както прави тази жена…

 37. До Nemo. Аха, републиканец виждам тук и то доста твърд. Ами освен да кажа – Успех, щом си решил, че тя е “истинска американска жена” и че “казва нещата нещата „право куме в очи“”. Аз няма да я следвам моля за извинение за което.

  Иначе от една страна показваш познания след като ме контрираш с това че Бил-ката взема повече, но от друга такива праволиненейни, евтини и най-вече популистки изрази от сорта “за това нормалните хора в Америка я обичат и подкрепят”, “Хората се осъзнаха и разбраха,че са били излъгани,за това рейтинга на Обама е толкова нисък.” или “казва нещата „право куме в очи“”, някакси ме изнервят защото остава усещането, че се говори за някакви идеално черни или бели същества и не остава никакво място за друго мнение, та камо ли критика.

  Но това е точно в стила на републиканците. Те не искат да си объркват електората от фермите в тексас с много завъртания условности и дообяснения.

 38. Оле-мале, оле-мале! Да сравняваш Сара Пейлин и Бил Клинтън е все едно да сравняваш “Зелева” и Костов – разликата е същата. Достатъчно е да се изгледа/изслуша само едно случайно подбрано интервю от нета на единия и на другия (Пейлин-Клинтън или Желева-Костов) и да се сравнят речника, гладкостта на мисълта, свързаност, логика, култура…

  Господин Немо, разбрахме, че сте голям фен на републиканците (лошо няма – има свобода на религията), ама толкова глупости на едно място, като тези които сте наръсил за тая (без извинение) куха лейка Пейлин, отдавна не бях чел. Сравняването на Желева с Пейлин си е много адекватно и на място.

  А за Обама, който има шанса да стане най-успешния президент на щатите от много десетилетия насам със смелите реформи и последователността си, ще ви кажа само, че истинската оценка за едно управление се дава не от моментните рейтинги (които се влияят от много фактори и най-вече от икономическата криза), а от историята…

 39. До Nemo: Браво!
  До Бат Илия и Spirographus: You don’t get it, do you?

 40. До Бат Илия и Spirografhus.
  Благодаря за отзивите!Но нека да кажем за какво става дума и то направо без завъртания.Вие и двамата явно сте разбрали, че тук не става въпрос за това кой е по умен или образован,а за това кой какво иска да направи.И двамата казват,че имат една цел – да направят живота на американските граждани по добър.
  Тук стигаме до въпроса- как да постигнем това?Дали да дадем възможност на личността да се развива и открива нови светове,или да кажем на пролетария да не се безпокои, защото държавата ще се погрижи за него разпределяйки благата.
  Избора не лесен: дали да се запази демокрацията в основата на която е свободата на личноста или да се премине към тоталитарно общество,което ще бъде управлявано от елитисти завършили Харвард.
  Който не познава историята,рискува да я повтори-това не е моя мисъл.

  Чиърс!

 41. Цецке, радвам се, че си могла да покажеш умения и знания върху моите изречения. Ако имам нужда от помощта ти, ще ти се обадя.

  Posted by Жоржета Божанова | април 9, 2010, 18:49

  Уважаеми гражданино Божанова, аз Ви зададох въпрос, а не се поставих на Вашите услуги. Щом мислите, че е редно да се пише така, (а аз, може би, търся повод за конфронтация – поне така реагирате)– О. К., оттеглям въпроса си.

 42. До Nemo. Ти пак жонглираш популистки призиви мислейки си (като типичен републиканец), че ние сме тексаски фермери.

  Започвам с това:”да кажем за какво става дума и то направо без завъртания”. Е, че кой прави завъртания. Това явно е някоя дежурна фраза с която да се привлече внимание. Аз поне нямам нужда от това.

  След това: “да направят живота на американските граждани по добър”. Да много добър направи Буш живота. Докара криза каквато не са виждали от Рейгъново време. Отвори им война която защити интереса на петролните кангломерати (всред които Бушовското семейство е почетен член) с цената на живота на неговите си хора. За него парите за тях патетичните плампаници. И те горди горди. Добре обработени от популистката републиканска машина.

  Друго: “дадем възможност на личността да се развива”. Значи най-напред да кажа, че самият факт, че Сара може да гласува се дължи на демократите. Не помня кога точно но едва след 1900 -та жените получават право да гласуват. Еманципация, възможност дори да се покаже пред толкова мъже бе да я охвърлят с яйца и пр. Сара също дължи на тях. Ако не бяха те тя щеше да топли вечер вода и да мие на мъжа си краката, както в Библията (която те държат под мишница за да четат вдъхноваващи напътствия и да оправдават всяко си действие) пише. Мария Магдалена така е направила за Исус.

  А за: “свободата на личноста” просто нямам думи. Буш такава свобода на личноста почете, че ще остане в историята. Мисля, че беше Гьобелс който беше казал как се прави фашистка пропаганда – Приблизително: Декларираш обща опастност за народа и после имаш отлична причина да арестуваш всеки който не ти изнася като предател. Ето това направи Буш: Или си с нас или си срещу нас. Че и патриотичен акт успя да докара. Мисля, че той повтори историята доста добре.

 43. До Бат Илия.Пак извъртате фактите.Брей тези тексасци били много тъпи, дайте да им изпратим някой завършил АОНСУ да им позагрее замразените мозъци по комунистически…пък ида ги понахрани с малко вяра…
  А Сара защо си вре гагата в политиката-това е запазено пространство само за демократките…Жените- републиканки са кухи лейки…

  Интересно защо всички емигрирали от соц.лагера гласуват за републиканците…

  За мен Америка е това:
  http://www.youtube.com/watch?v=gLQrbo_i2Zw

  И нека Господ да благослови тази прекрасна земя!

 44. Кои факти съм извъртял бре приятелю. Посочи един поне и кажи кое или какво съм му извъртял. Ако ти пред тия факти не можеш да кажеш нищо поне не се върти като пумпал и накрая да ми пускаш клип с песен като някакъв довод. Леле ти наистина си за републиканец.

  Всеки има право да живее със собствените си заблуди. Но твоите са обезпокоително екстра големи щом си си внушил, “че всички емигрирали от соц.лагера гласуват за републиканците”.

  Това е вица на дестилетието.

 45. Ае, Петкова, какво значи склонна, мари? Некой да те е увещавал? Склонна била, другарката Петкова!
  Саблезъбата да не ти е бизинесс партньорка, а?

  Posted by Гражданката Цеца | април 8, 2010, 15:27

  Гражданко Цецо, имам удоволствието да не те познавам. Ако бяхме изяли едно кило сол заедно, можеше и да ти бъда другарката Петкова,но не сме, слава Богу! Каруцарският ти стил и изказ е само още едно потвърждение на написаното от мен.

 46. Бат Илия.Извъртането и премълчаването на истината е запазена марка на демократичната партия:
  http://online.wsj.com/article/SB121856786326834083.html
  Не искам да помествам повече линкове тук и няма смисъл.

  Видео клипа не беше предназначен за вас.Вие никога няма да го разберете.

  Чиърс!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.