С(л)ух от водата

Понеже веднъж попитах за един апартамент на нашия президент, подарен му от бизнесмена Манджуков и бях обвинен, че разпространявам слухове по анонимни източници, вече съм претръпнал. Да става каквото ще. Ще разпространя още един „слух”. Като за слепи. Глухите да не четат, а ситите пък изобщо да не вярват на гладния.

Само да уточня, че източникът не е анонимен. Това е вестник „19 минути”, цитиран от агенция БЛИЦ.

Секретарката на президента Първанов Марияна Добрева се оказа шампионка по изгодни покупки на жилища, установи репортерско разследване.
Дъщерята на покойния премиер Николай Добрев вече е горда собственичка на два огромни апартамента в столицата, закупени срещу изключително скромни суми.

За Коледа на 2006 г., след като президентът Първанов печели втория си мандат, секретарката му Марияна си подарява изключително луксозен апартамент. Той е в бутиков блок, построен от близкия до БСП предприемач Петър Манджуков. Добрева купува жилището за 81 444 лв., като 55 000 от тях са заем от ОББ. По онова време реалната цена на апартамента от близо 106 квадрата е над 250 000 лв., пише в. 19 минути.

Това не е първата суперизгодна имотна сделка, която Марияна прави. През 2002 г. тя се е сдобила с друг имот в същия квартал, който явно много й харесва. Щерката на покойния Николай Добрев купува апартамент на бул. „България” за 30 000 лв., като 108-те квадрата са пак пет пъти по-евтини от пазарната им цена. 20 000 л. от стойността на сделката са платени пак с кредит от ОББ.

Не знам дали е слух, но в някои вестници, като „ 168 часа”, пише също така, че младата госпожица е и нещо като снаха на шефа си. Да са живи и здрави младите.

Но знам с абсолютна сигурност ( пише го в съответните регистри), че г-ца Добрева е в близки бизнес отношения с един от синовете на началника си. Съдружници са.

Има ли сила в републиката, която да попита що за царствена „аристократична” семейно-социалистическа-родовообщинна пиеса се разиграва от най-високо място в нашата уж демократична държава?

В помощ на МНР: акцията срещу кукувиците в държавното гнездо би могла да се казва „ пеликаните” ( нали си спомняте репликата на премиера Борисов за шараните в локвата край Белене?).

Доколкото обаче е намесен търговец на оръжие и страстен ловец с правомощия над целукупната ни армия, екипите по задържане ще трябва този път да бъдат особено бдителни, за да не бъдат изпреварени с насрещна команда: „ на колене”!

33 мнения за “С(л)ух от водата”

 1. Точно така Иво…журналиста трябва да бъде ловец а политиците дивеч.. и то не защитени като Архара..

 2. Няма значение на чие име /на родителите или синовете и дъщерите/ се водят сега парите и имотите – после всичко остава в семейството…

 3. Щом като служителката на Негово Превъзходителство от Сирищник се е сдобила с тия имоти дали пък и нейния началник не се е сдобил с оня имотец от Манджуков?! Или он, горкият, е беден като църковна мишка – на ни е жив и здрав! Таваришчи, каква скромност демонстрира наший председатель на республиката, каква себеотрицателност, каква липса на апетит показва – шапки долу! Е, обича луксозните пушки, ама то пък никой не е безгрешен на тая земя. И все пак въпросът си стои и трябва да се повтаря непрестанно: дали наистина Негово Превъзходителство все пак се е сдобил с оня подарен му от Манджуков апартаментец на два етажа?! То бива бива скромност, ама чак такава – и още поради скромността си наший херой не ще да си признае?! Ала ето че той даде “Стара планина” на Манджуков, знаем, че го бива по сделките (с Доган как хубаво спазариха втори мандатец като президент срещу мандатоносител на правителството на тристранната коалиция, явно и сделката опартамент срещу орден също е сключена перфектно, да видим дали пък властта няма да се самосезира и да провери случая?! Ами сделка “България – енергиен център на Балканите” срещу многие рускими рублями в кармане таваришча Седефчова дали не е имало?!

 4. Не сте наясно със същността на нещата, г-н Инджев, и поради това плямпате глупости.

  Знаете ли колко процента е печалбата на строителя (предприемача) върху реално направените разходи за строителството (особено когато това строителство е в София и е луксозно)?

  Аз ще Ви отговоря – някъде към 500%!!!

  Не ви се вярва? Ами поразпитайте строители, ако има кой да Ви отговори честно!

  И какво става при тази печалба, ако за отбрани клиенти като президент и други “наши” хора такива предприемачи като Манджуков просто продадат един апартамент с по-ниска печалба (или дори изобщо без печалба)? В такъв случай може да се окаже, че апартаментът може да струва дори много по-евтино!!!

  Тъй че акцентът на подобни публикации не трябва да бъде върху това, че Добрева си е купила евтин апартамент, а върху това защо държавата позволява такава висока норма на печалба? Отговорът може да бъде само един – за да се обогатяват малцина за сметка на мизерията на целия български народ!!!

  А знаете ли, че по времето на царска България преди 1944 г. е имало закон, който е ограничавал нормата на печалба на търговците на 10%, а на производителите – на 20%?

  Нещата могат да бъдат далеч по-прости, по-лесни и всички да живеем по-добре. Достатъчно е лакомите и некадърните да не са облечени с власт да правят каквото на тях им се иска!!!

 5. Отново абсолютно точно: “семейно-социалистическа-родовообщинна пиеса”! Пиеса, която се разпространява като зараза и по-надолу в йерархията на властта – депутати, министри, кметове, общински съветници… Какво ако конфликт на интереси и корупция не е това?! Докога прокоратурата ще се прави на “дръж ми шапката”?! И не потърси сметка на тези хора – Първанов, Доган, Симеон, М. Велчев, Й. Цонев, Румен Рашев… Да изреждам ли още?!

 6. Принципно сте прав г-н Инджев, но в случаят доколкото разбирам частно лице прави остъпка на друго частно лице да закупи имот на по ниска от пазарната цена, и в това няма нищо нередно, освен ако тази остъпка не води до някакви преференций който ще ошетят държавата. Друг е въпросът че червената номенклатура си решава и другите въпроси по този начин който вече касаят държавата и съответно управлението и, естетсвено в ущърб на хората и държавата.
  А сега извън темата, както съм споделял в вашият блог и друг път, за мен вие сте еталон в журналистиката и искрено бих се раздвал да получите справедливост за политическото си уволнение не без помоща на нашия президент(не по случайност и агент на ДС Гоце).

 7. да живеят Спасителите на гражданския мир и техните наследници,ятаци и тям подобна пасмина. Какво ли ще кажат 180000те подкрепили подписката на Архарския цървул?

 8. Г-н Грънчаров,
  и аз ако можех при др.Живков да уча в Ленинград щях да демонстрирам така добре познанията си по руски-нищо лошо.
  Но моля Ви за такива като нас, пишете изцяло на български.

 9. Не се притеснявайте, че разпространявате слухове, защото те сигурно ще се окажат верни. Дано да не прозвучи нещо като четка към ББ, но и той го каза, че където бутнат излизат огромни далавери, злоупотреби с власт, корупции. Като гледам работата на прокуратурата и съда ще се умножи. Лошото е, че те не бързат.

 10. Г-н Инджев, благодаря Ви, че даровитото Ви перо и изострена чувствителност не подминават подробностите в клана Гоце.Независимо, че отстраняването му не мина,може би съзнанието още не е готово, прицелът към “Кукувицата”,по Ваши точни думи,не бива да се отменя.Оригинално и трогателно ни връщате към темата Седефчов!Браво!

 11. Към Учителя:

  Вървете да се научите как се чете и след това се опитвайте да поучавате когото и да било.Никъде не съм акцентирав върху онова, което твърдите. Ясно съм написал, чия е инфорамицята.
  След което “прочел” това, което ви се иска, сте написали цял ферман върху собственото си недоразумение.
  Ако така плямпат учителите, които не могат да схванат такива елементрани неща,жална му майка на образованието ни.

 12. Дъртите милиардери, като си боядисат косата или си облекат кожено яке и забременят някоя секретарка, която може да ги нарича “дядо”, си мислят, че са се качили на небето. Е, нека си мислят.

 13. Добър ден г-н Инджев,
  в България измамите с имоти е практика с дълга червена нишка.
  Никой не наказа изродите за врътката “Родна стряха”.

  Няма наказано червено лице за измама, обир, кражба, или друга гадост.
  Сините предадоха без бой ключовете от Родината, Градовете, Домовете ни …
  Пфу !

 14. Г-н Учителю, мисля, че въобще не сте разбрал тезата на г-н Инджев, ако изобщо сте влязал в този блог непреднамерено (а по всичко личи, че това е така)! Радвам се все пак, че сте стигнали до такова прозрение: “Достатъчно е лакомите и некадърните да не са облечени с власт да правят каквото на тях им се иска!!!” Към това можем да се придвижим поне малко само ако подобри грозни взаимовръзки се разкриват на висок глас! Още веднъж поздравления, господин Инджев!

 15. Таваришч Nikola, не мога да разбера кое толкова Ви натъжи и възмути: че не сте учили при др. Живков в Ленинград, че моя милост си позволи да пише неправилно така милия на сърцето Ви руски език, или пък това, че си позволих да набедя Вашия таваришч Гоце, че он, канечна и разумеется, е получил многими рускими рублями за това, че упорства да прави “България енергиен център на Балканите”?! А тия че от чисти патриотични подбуди въставате срещу употребата на руски думи и че се борите за чистотата на свещения български език ги казвайте на невестите по седенките, те може и да се впечатлят от Вашия тъй силен партиотизъм 🙂 Аз лично смятам, че когато се говори и пише за таваришч Гоце Първанов винаги требе да се пише на тъй милия на сърцето му руски език…

 16. Поздравявам Ви отново за перфектният и точен изказ.
  Явно пак сте сложили пръст в раната щом платените”учители”които шетат по сайтовете регираха веднага.

 17. За никого не е тайна, че в БСП са още в семейносоциалистическа родовообщинска /цитирам г-н Инджев/ схема на управление по вертикала и хоризонтала на партииното и когато са на власт, като в случая с президента на административно-държавното управление. Верните хора в техните редици бавно но сигурно намаляват, и това е един от начините да ги задържат, пари, имоти, власт, нищо ново в БСП(БКП).

 18. Принципно сте прав г-н Инджев, но в случаят доколкото разбирам частно лице прави остъпка на друго частно лице да закупи имот на по ниска от пазарната цена, и в това няма нищо нередно, освен ако тази остъпка не води до някакви преференций който ще ошетят държавата.

  smoke_chiba_chiba

  А бе, Чиба-Чиба или Шиба-Шиба, ти се обезсмърти, бе.
  Кой в случаяТ е частното лице? Гоце ли?

  Ако дадеш апартамент на безценица на клошар – това е благотворителност, но ако го дадеш на президент / чиста корупция. Схващаш ли Чиба-Чиба или Шиба-Шиба?

 19. А Учителят е полуидиот, като повечето дребни милиционерчета…

 20. Моите уважения г-н Инджев. А как бихте коментирали “случая” Цветелина Бориславова?

 21. А най-циничноито е, че тези алчни тарикати-милиардери отново се канят да зарибяват на следващите избори най-изпостелялите “части” от БГ-народеца..
  Което за пореден път ще докаже, че простотията ходи по хората, и то най-много по нашите земи..

 22. Тази комунистическа наглост и алчност край няма. Учила съм с деца на “видни партийни и държавни ръководители”. То апартаменти, то коли – трябва да се натрупа до девето коляно. До пълната победа на комунизма… Отврат!

 23. Прочетох няколко от последните ти публикации и останах силно озадачен – хем си голям дисидент и демократ, хем проповядваш някаква отвратителна реверсивна демокрация. Време ти е да останеш в миналото.

 24. Такива ми ти дебати гиди Президентино на Конституционни съдии:

  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=163948&srcpos=1

  Ккто ме прецизираха от същия линк научаваме:

  [quote]Преди седмица бившият шеф на контраразузнаването и екс депутат Атанас Атанасов обяви, че заповедта не е била изпълнена, тъй като е имало пряка намеса от президента. Реакция от Георги Петканов по този повод очаквано няма[/quote]

  В случая непредубедения гражданин се пита случайно ли е това, също случайно ли журналистът Стефанов атакуваше от Опасните тази двойка, случайно или същата го е пребила с железни пръти и случайна ли е отмъстителността и прикритостта, характерна за уволнението на журналиста Иво Инджев.

 25. Към:

  И Продев така казваше , когато ме уволниха от БТА написа възторжена уводна статия в рубриката на “Дума” “Пак сме тук”.
  Освен че ми направи комплимента да ме нарече (незаслужено,ви) идеолог на синята идея, призова да бъда забравен за вечни времена.
  Обаче съм тук.
  заедно съм с хиляди читатели всеки днен, включително и такива, като теб.
  И не завися нито от продевци, нито от техните огледални подобния, които наричам “крайнобесни”.

 26. До г-н Грънчаров

  Sehr geehrter Herr Grantscharov,

  traurig bin ich in keinem Fall,aber
  empört über Ihre Schreibereien.
  Wir wissen,wer früher in Leningrad
  studieren dürfte-nur treue Komsomolzen und Kinder von Komunisten.

 27. До гражданката Цеца,

  всички,сигурно и Вие, сме сключвали суперизгодни
  сделки,ако се гледа по каква цена сме ги изповядали пред нотариуса.
  Това е обяснението на бомбата, която хвърля вестник “19 минути”, за да лови канарчета.

  Колко е реалната цена,знаят само
  продавача и купувача.

 28. При цялата скръб, която излъчват и днешният ден, и участниците в споменатите тук сделки, намирам нещо збавно в това докъде се простират стремежите на тези участници.

  Апартаменти в центъра на София. И то два. Да станеш собственик на жилище — мечтата на патриархалния човек, че и на две жилища едновременно — неосъществимата мечта на патриархално-комунизирания българин.

  Халал да са им и апартаментите и скъпите коли. С каквито и лъскави джунджурии да се обграждат, няма да намалят размера на предизвиканата от самите тях кочина, в която се търкалят ежедневно.

 29. Колкото и да крадат комуноидите, те си знаят-последният костюм няма джобове!!

 30. Тези факти се премълчават скандално от така наречената “четвърта власт”,но явно тя е в много роднински отношения със цитираните люде.Не знам защо в публикациите за “Октопод”-а никъде не се споменава за “НАЦИОНАЛНИТЕ СЪВЕЩАНИЯ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ”,които се организираха от министрите на МВР В.Михайлов,Л.Начев и Н.Добрев с ръводителите на СИЛОВИТЕ ГРУПИРОВКИ в периода 1993-1996г. Съобщенията за това са публикувани в “отговорните” ежедневници “Труд” и “24 часа” по това време.Премълчаването на тези факти изкривява истината за формирането и управлението на организираната престъпност в България през този период.

 31. Да допълня слуха. Единият апартамент е на бул. “България” № 49 – трети блок на бизнесцентър “Витоша” на Петър Манджуков, както той сам призна и в блога си. Вторият е на бул. “България” № 60 Б, ет. 5, ап. 13, а според сайта разкрития.ком тя има и трети на бул. “България” 53 Е.
  Истината винаги изплува!
  Александър Долев

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.