“Тури му пепел” се сбъдна

Президентът Георги Първанов няма да присъства на траурната церемония по погребението на полския президент Лех Качински в Краков днес, съобщи пресслужбата на президентството.

Въздушното пространство над почти цяла Европа е затворено, поради което не може да бъде извършен полет от България до Полша.

20 мнения за ““Тури му пепел” се сбъдна”

 1. Не иска наш Гоце влак или автомобил… свикнал е все със самолет! Я да хваща един ТУ-154 и право към облаците и никога да не се връща!

 2. То ако имаше желание и пеша можеше да отиде. Иначе – от НСО и автомобили имат!

 3. Медведев ще бъде там, както и Вацлав Клаус. Но, както писа Стандарт – Първанов и Обама няма да присъстват … – представяте ли си?!

 4. Една добра новина! Гнусният кремълски лакей гоцэ сырыщныка няма да овонява с присъствието си церемонията!

 5. Ама водещият му офицер Путин е кацнал…

 6. И Саркози май ще ходи чак от далечният Париж !

 7. Да, ама е пратил с параход вицето Марин за Хавана, за да чака, дали нещо няма да се случи с Фидел Кастро, защото там БКП трябва да присъства, независимо от вулканичната пепел!

 8. да, ама медвед е все пак там.и:
  1. президентът първанов да отиде да се поклони най-напред на \”света неделя\”, че неговите пезевенг-партийци затрих на 16.04.1925 елита на бг. а още не съм чул думи на покълание!
  2. на крокодилски сълзи сме се нагледали от 1944г., няма нужда и от гоцевите…
  3. краков на moskowski=kgb=bg=goce сълзи не вярва.

 9. След всички приказки за европейско единство и солидарност най-накрая Полша пак остана сама пред лицето на експанзията от изток, също като през 1939.
  Лошото е, че надали ще дочакаме 90 години да отворят пресният секретен пакт Медведев-Меркел…
  Вечна му памят на президента Качински, така и не успя да разбере приживе колко труден и кратък е животът на заблудените души, неразбрали величието на визията за бъдещето на товарищ Путин…

 10. Отдъхнаха си поляците-един лицемер по-малко на траурната церемония.

 11. Исторически паралели могат да се правят и да се сравнява доколко е била осиротяла и сега както и преди 70 години но днес Полша показа отново на света ВИСОКИ СТОЙНОСТИ , ДОСТОИНСТВО и ВЕЛИЧИЕ в трагизма си.

 12. Аз съм пътувала до Краков с автобус. Е, има известни неудобства. Щях да съм изненадана много повече, ако Първанов бе направил тази саможертва.

 13. Малко е встрани от темата ама не знам какво ни чака с тазци пепел дето я бълва вулкана тия дни. А казват, че до него се събудил и ще изригне един още по-голям от сегашния.
  От глобачно затопляне май ще я подкараме към дълга глобална и киселинна зима. Защото от пепелта от вулкана или вулканите (мн. ч. е божа работа…) ще намалеят температурите (поради облачноста), ще валят киселинни дъждове цяла пролет, лятото и есента, ще загине реколтата, ще хвръкнат цените на продуктите…

  Е те това ще ни довърши у българия, у Европа ще се оправят как да е, все пак имат силна икономика. А ние, ние да му мислим, хорааа!

  Страх ме хваща като помисля какво може да стане от това, че тоя вулкан може да ни тури на всички пепелта.

 14. Аз лично бях доволен и облекчен от отсъствието на Първанов и Обама, но се зарадвах да видя Саакашвили. Така беше далеч по-чисто.

 15. Г-н Инджев, мисля, че този път търсите под вола теле.

 16. Права си Мария, телето се оказа женско! Нашият авджия от президенството го тресе голямо шубе. С риск даже и да не се види с неговата бащица Медведев- Путин го хвана шубето да отиде до Полша. Комуниста- лайнян, го хвана всичката страх, че ще се сапикяса/ за благото на Българскии народ / и не се качи на самолета. Лайното само може да мерише! Как можеш да обясниш на свинята, че локвата е кофти нещо ?

 17. Ще се огранича само с краткото:
  При исторически педизвикателства,
  когато и от Иран, и от вулкана, струи тревожен дим твсякъде,
  България в която загива не само един полски-крал юноша,но отмъстително изгаря и своите,та и пеле да не остане!!!,не би следвало,да “блести” допълнтелно с отсъствието на своя президент,
  който и какъвто и да е той,
  независимо от винаги “мъдрите”
  съображения.
  В миналия коментар споменах,че в далеч по-сложна обстановка,
  коронован предшественик на президента,г-н Първанов чрез Балан и своя екип,дори защитава умело българския гражданин Г.Димитров,или Трайчо Костов,
  опонирайки умно на хитлеристи от всякаква порода,при тово не само заради глупостта им със сестра му Надежда,и т.н.,а България с “дълг към въпроснния юноша от Варна!”,
  чийто кости са в същата полска катедерала….Я намаше!!!
  За това иде реч Мария,а не за телето…тях ги кърмят в друго обкръжение,но не значи, че не са телета, подли страхливци и още по-малко с ръста на един Дрангов,
  например и безброй др.
  Тук му е мястото да се избухне г-н премиер,защото с мижитурки работата не върви никога и още по-малко за планирани бъднини!

 18. Полша и Грузия имат много силна привързаност. Грузински войници са се били в редовете на Армия Крайова. Затова Лех Качински беше в Тбилиси точно когато руски военни самолети прелитаха над столицата. Като гарант на грузинския суверенитет. Единствен от Европейския Съюз! А пък руснаците го мразеха най-много, защото той се противопостави на членството им в Световната Търговска Организация. На която и досега не са член и от което търпят огромни финансови загуби. Беше мъж на място. Светла му памет!

 19. Mila Maria!Marsh obratno v obora,kadeto ti e miastoto! No v edno si prava-imame VOL za prezident-to4no popadenie-s vsi4kite mu ‘dostoinstva’!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.