ДПС заподозря БСП в поумняване

След дълги години на безотговорност, ДПС вече поемало политическата отговорност за исканията на тютюнопроизводителите. Нямало да им организира бунтовете, само щяло да отговаря политически за тях.

Това силно ми напомня на самокритиката в стил “отсега нататък”, без да си признаваме какво я налага и какво е било. Нещо такова беше казал през пролетта на 1989 г. на редовна среща в резиденция Бояна пред Творческата интелигенция ( защото имаше и нетворческа, една тъпа такава, както излизаше) др. Тодор Живков.

На събрание на Младата художествено-творческа интелигенция (МХТИ) в зала 11 на НДК пък ни събраха да ни разяснят какво точно е искал да каже той. На трибуната бяха председателят на тази Млада творческа интелигенция, телевизионният шеф Явор Цаков, човекът- култура от ЦК на БКП Георги Йорданов и , разбира се, първият секретар на ДКМС Андрей Бунджулов ( днес е съветник на президента по връзките с обществеността, но в сайта на институцията не пише нищо за тази славна номенклатурна страница от живота му).

Че бях млад, бях. За творец може би също можех да мина. Но явно не бях достатъчно интелигентен. Станах и извън сценария взех думата на трибуната, за да попитам, не е ли редно пазителят на конституцията, държавният глава , който заявява как трябвало да започне да се спазва, да си подаде оставката след това признание. Излезе, че съм задал тъп въпрос. Подадоха ми оставката от този момент от публични изяви по радиото и телевизията.

И днес продължавам да страдам от липса на интелигентност. Не разбирам, как е възможно да управляваш с години, а като минеш в опозиция тепърва да започнеш да поемаш политическата отговорност за излъганите си избиратели?

Впрочем и от БСП казаха, че било време за откровен диалог с ДПС. Нали се досещате какъв би трябвало да е бил коалиционният им разговор – май само за разпределяне на порции е ставало дума тогава. Каква ти откровеност, когато всеки се ръга да отхапе по-голямо парче от далаверата. И чак сега, когато усетиха вредата от преяждането, се присетиха да бъдат откровени. И то помежду си. Представяте ли си с нас колко са честни, щом като партньори от поне една петилетка имат нужда да поставят начало на откровеността.

Един депутат от хората на Доган обаче отвърна на БСП, че отправят този призив, защото било вероятно най-после да са поумнели. Е, това вече е откровено. Най-после единият партньор нарече другият глупак. Едно добро откровено начало!

48 мнения за “ДПС заподозря БСП в поумняване”

 1. Боже мой, Иво, ама Вие сте бил много безразсъден, да призовавате държавния глава по онова време да си подаде оставката. Вярно е, че беше се появил Горбачов и неговата перестройка, ама тук бяха готови да повикат танковете. Както виждате тази съпротива да се сдаде властта продължава и днес. А конспиративните теории не се въртят само в нашите глави, ами бяха пътеводител за социалистическите управници, което им позволи да се внедрят във всички политически сили и да продължат да манипулират населението. Най-пресен случай в това отношение е пловдивският кмет. Разчитайки на многогодишната манипулация и издевателство над хората, днес искат да организират референдум дали Турция да бъде приета в ЕС. Използува се отрицателното отношение към ДПС за намеса в намеренията на ЕС. По този повод предлагам, ако бъде организиран такъв, да включва отговори ЗА и ПРОТИВ приемането на Турция и Русия в ЕС. И двете държави са оказали огромно влияние над нас и двете по-малко териториално са в Европа, повече са в Азия. Тогава съм любопитна какъв ще е отговора. Може малко да се отклоних от темата, но на съда е ясно, да влезе убития. ДПС са рожба на БСП, нормално е да следват светлия пример.

 2. “Впрочем и от БСП казаха, че било време за откровен диалог с ДПС”

  Преконфигуриране на фигурите. “Откровен” и “комунист” са противоположни понятия. Гледах ги снощи по Референдум на Канал 1. От по-младото поколение съм, нямам много спомени от едно време, но прави впечатление премерената гримаса и на БКП пратеника, който насипваше думи, и как ДПС пратеникът говореше с общи приказки. Двамата не отговориха на нито един конкретен въпрос. Та така ще им е и “откровената” реща – общи приказки и хвърляне на прах в очите на избирателя, а иначе целите им, както знаем, са други.

 3. Г-н Инджев, извън темата е, но ще съм ви много благодарен, ако коментирате този “епизод”:

  “When businessman Nikolai Glushkov was appointed as a top manager of Aeroflot in 1996, he found that the airline company worked as a “cash cow to support international spying operations”: 3,000 people out of the total workforce of 14,000 in Aeroflot were FSB, SVR, or GRU officers. All proceeds from ticket sales were distributed to 352 foreign bank accounts that could not be controlled by the Aeroflot administration. Glushkov closed all these accounts and channeled the money to an accounting center called Andava in Switzerland. He also sent a bill and wrote a letter to SVR director Yevgeni Primakov and FSB director Mikhail Barsukov asking them to pay salaries of their intelligence officers in Aeroflot in 1996. Glushkov has been imprisoned since 2000 on charges of illegally channeling money through Andava. Since 2004 the company is controlled by Viktor Ivanov, a high-ranking FSB official who is a close associate of Vladimir Putin.”

 4. ДПС и БСП са двта клона на БКП(капиталисти). Отношенията между двата близнака са перфектни,те не могат да съществуват отделно. няма никакъв шанс да имат противоречия.

 5. Както винаги – в десетката

  Никой друг не критикува така ДПС както Иво

  И още – до тези – които въпреки че са глупави -и пак дръзват да постват мненията си в този блог – с право Иво ви разобличава като тъпанари и не ви публикува постовете

  Питай патило не питай пастило

 6. Към Роланд:

  Благодаря Ви, но няма източник, а и с бекграунда не съм запознат – в смисъл, че това са твърдения, откъснати от контекста, на които не мога да се позова за нищо.

 7. Че ДПС са много по -умни от БСП,това е видно от всеки непредубеден и не антитюрк.Но проблемът на БСП е,че те имат едни формени глупаци начело,а останалите са в редичка отляво и само послушно маршируват.И когато глупаците нагазиха в блатото,всички в купом далдисаха.Доню Донев беше създал подобни анимации.

 8. След този Ваш бисер и “БКП колекция” от предразсъдъци,
  травмирали поколения-постоянно пренареждани с “нови идеи и проекти”,бъдешите лакомници за още власт трябва да престанат да завиждат и мразят хората,защот не ги познават,а и няма да ги познават зашото ги мразят.
  С вяра в Алах,”листопади”, “перли”
  и хората на Доган,само чешат яйцата на нашите тъпи пауни,
  сакън!.. спрете с предразсъдаците,
  защото изкоренявате добродетелта,
  почтеността и религиозността!
  Умно и откровено начало за цял пленум!

 9. Хубава статия. Хем вярна, хем забавна. Така трябва да се пише.

 10. Към Роланд:

  Благодаря Ви, но няма източник, а и с бекграунда не съм запознат – в смисъл, че това са твърдения, откъснати от контекста, на които не мога да се позова за нищо.

  Posted by Иво Инджев | април 21, 2010, 12:44

  . . . . . .

  When businessman Nikolai Glushkov was appointed as a top manager of Aeroflot in 1996, he found that the airline company worked as a “cash cow to support international spying operations”[21]: 3,000 people out of the total workforce of 14,000 in Aeroflot were FSB, SVR, or GRU officers. All proceeds from ticket sales were distributed to 352 foreign bank accounts that could not be controlled by the Aeroflot administration. Glushkov closed all these accounts and channeled the money to an accounting center called Andava in Switzerland [21] . He also sent a bill and wrote a letter to SVR director Yevgeni Primakov and FSB director Mikhail Barsukov asking them to pay salaries of their intelligence officers in Aeroflot in 1996. [21] Glushkov has been imprisoned since 2000 on charges of illegally channeling money through Andava. Since 2004 the company is controlled by Viktor Ivanov, a high-ranking FSB official who is a close associate of Vladimir Putin.

  оттук:

  http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Soviet_and_Russian_espionage_in_the_United_States#cite_note-dissident-20

  и източник 21:

  a b c Alex Goldfarb, with Marina Litvinenko Death of a Dissident: The Poisoning of Alexander Litvinenko and the Return of the KGB, The Free Press, 2007, ISBN 1-416-55165-4

 11. Драги г-н Инджев, констатациите извън онова за отговорността на ДПС са си вярни – ако не беше ДПС обаче, тютюнопроизводитилите нямаше да видят премии в размерите, в които ги взимаха – липсата или наличието на интелигентност няма и немогат да ви направят политик, ако не го желаете, а именно там е разковничето, което не искате да осъзнаете, за зрялостта или не, на вашите предложения към президента и коментарите ви за ДПС. Това да изразяваш гражданска позиция и или поемаш отговорността за избирателите си, не винаги граничи само и единственно с добронамереността. Точно на вас ми е неудобно да припомням това, но когато засягате или поне уж мирораздавате истини за ДПС, не е зле да бъдете по-обективен. Разбирам желанието ви, да ви симпатизират уж свободомислещи, но слободията, която предизвикват констатациите ви, както надявам се се убеждавате от гореописаните коментари не грничат с истината за ДПС. Ако сложите ръка на сърцето си и си припомните освен за младата творческа интелигенция и за художественната истинност, не може да не си признаете, че едвали има политическа формация толкова толерантна и реалистично приемаща действителността. За да си позволим диалог дори с довчерашните ни недоброжелатели, значи отдавна сме надмогнали елементарното и осъзнали, че модерното политическо мислене вече не работи само в контекста на толерантността. Че вече става дума за пресметливост и здрав ум – и че вчерашният враг може да ни е утрешен съюзник! ДПС е отворена към всички, спомнете си, че това бе така и към СДС, докато не се намери нещастник като шутаджията Марков, да не ни заплаши със седесарски шут – поради, което те сами си го финтираха и вижте им и хала и положението в което се намират сега.

 12. С движение 21 на Г-жа Тончева й предстои, да изпревари г-н президента за нъсърчаване на гражданска активност по наболели обществени проблеми с отвореност и динамичност към всякакви цветове и багри без да са врагове на др.партии в правова държава,
  която сега изглеждала като фашистки полицейски участък.
  Имало учредители- и бивши и настоящи членове на БСП,но и такива,които не са били част от левицата,а всички заедно се нуждаели от справедливост в блокирана държавна администрция,в т.ч. и конституционни реформи.
  Добре би било след катохсе анонсират и тезите на г-н Георги Първанов,България да сравнява избира между “двете отрочета?….”
  Да сме живи и здрави да дочакаме и това и др. събития…..

 13. ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ, НО НРАВА НИКОГА!
  И ОЩЕ ПО МАЛКО ПОМАЦИ РАЗБИРАТ ТОВА!
  САМО ДЕТО СЕ ДЪРЖАТ КАТО УЩИПАНИ ГОСПОЙЦИ, ЗАЩОТО ИМ БЪРКАТ В ПАЗВАТА, ПО ТОЧНО В СЛУЧАЯ ДЖОБА!
  А ИНАЧЕ КАКТО КАЗВАТ СТАРИТЕ – МОМАТА Е ДУПЕНА!

 14. Припомням за по-младите: някога на пленум или конгрес на БКП се произнасяше нещо, което обикновено преминаваше в заглавие във вестниците: “Към нови, още по-големи успехи на… еди какво си”.Това изречение беше кодът за признаване на тежък неуспех в някаква област.Ето така комунистическата политическа действителност беше спряла да тълкува миналото, което винаги беще само едно – провал в различни сфери, който се дължеше на сакато замислената система и нейните престъпни деятели. Така, доста бързо след 1944 г. тези деятели погубиха задължителния за всяко общество периодичен поглед към миналото за да се направят важни изводи за предстоящето.Непризнаването на грехове и грешки се превърна в траен и неизлечим недъг на бившите комунисти, които днес са групирани в БСП и ДПС.Ако проследиме изказвания и оценки от всякакъв дип на деятелите от тези две партии ще видим, че всеки път те са безстойностни, защото си служат с скритостта и лъжата по познатия от комунистически времена похват и отказа от каквото и да е тълкуване на миналото се превръща в непригодност за третиране на настоящето. Представете си: ангелчета, които летят напред без да поглеждат зад себе си, защото дирята след тях е корупция, беззаконие, недействащи институции и безграничен келепирджилък.Е, какво искате от такива! Българският иизбирател ги запрати в опозиция, която според мен ще бъде вечна. Освен ако не стане чудо – да започнат да признават престъпно си минало и от какавидата им излети пеперуда. Но аз в чудеса не вярвам!

 15. Много ми се иска споменатите партии да се преселят в небитието завинаги.И ако това е напълно възможно, дори задължително за ДПС, то за столетницата шанс да освободи място в политическия живот у нас, няма. Доган, колкото и fresh да изглежда, все някога ще бъде призован при Всевишния си и това ще е фактическият край на ДПС. СЪВСЕМ ПО ДРУГ НАЧИН стоят нещата с компартията.
  Макар, че общото между БСП и европейските соц.партии е колкото между тромбон и тромб, в България винаги ще има нужда от “ляво” на политическата сцена.Там няма и скоро няма да се появи нова реална политическа сила.Основна заслуга за това носи БСП,не позволявайки раждането на нещо по-сериозно в лявото….Следователно соцелита не бива да се причислява към неумните.Там е естественото място на електората на въпросната партия, който воден от нафталинова носталгия,и на следващите избори ще се строи пред урните.

 16. Аз знам докъде ще доведе откровеният диалог между БСП и ДПС.До споразумение за заедност.Те просто са обречени един на друг!Няма БСП без ДПС.И обратното.И не е смешно…

 17. Навярно в диалога де сега е имало само една гола любов…. А тя, както е знайно – сляпа и глуха. И сга са прозрели – и в това домакинство се мият чинии.
  Отива на сбъдване народната мъдрост – Когато мизерията влезе през вратата, любовта отлита през комина. Дано разберем и кой от гого ще се еманципира.

 18. към роланд и гражданката цеца – не виждам какво има да се коментира – оперативна фирма на въпросното разузнаване. прави се от разузнаванията в цял свят и конкретно в този контекст, който го поставяте няма нищо нередно.

 19. Я вижте, колеги, каква прекрасна новина долита от морския бряг:

  Паметници на герои от Великата отечествена война ще бъдат реставрирани в градове по Черноморското крайбрежие на България за 9 май, съобщи руският вестник ″Известия” в сряда.

  За реставрационните работи са отделени 20 хиляди долара, съобщи руският генерален консул във Варна Юрий Соловьов. По думите му ″за юбилейната дата – 65-години от Победата – ние ще се постараем да обновим всички военни паметници, намиращи се нашия консулски окръг″.

  ″За началото на май са планирани официални церемонии по полагане на венци на паметниците, в които заедно с руски дипломати ще вземат участие и български официални лица, политически дейци, руски и български ветерани от Великата отечествена война, младежи”, казва генералният консул

  Вот такие дела, както казват болхарските НАТОвцы начело с гоцЭ сырыщныка…Аз обаче предлагам и по-радикален шаг вперьод: да кръстим отново Варна “Сталин”, че да е ясна работата! Паметници на смрадливите сапоги, които още газят България…Това е все едно в Израел немското посолство да спонсорира издигането на паметник на Мартин Борман и д-р Менгеле! Какъв позор- наистина си заслужаваме презрението на цивилизования свят!

 20. БСП има толкова много маски че човек трудно може да каже какво е.БСП е нещо като БКП ама не точно,нещо като ляво ама не точно,нещо като дясно ама не точно,нещо като полупроводник ама не точно.Нещо като нищо.Наистина е време за откровен диалог.

 21. Г-н Инджев,не се съмнявам в големите ви,(и според мен основателни),амбиции на журналистическия фронт.Сигурен съм и в това,че “блогуването” в Интернет е далеч от вашите действителни възможности.Но за себе си аз открих наистина големия журналист Иво Инджев именно посредством тези статии.Кратки, злободневни, умни, остроумни и убийствено точни.А последователната ви и ясна гражданска позиция,тотално неконюнктурна и неосребряема, е признак за достойнсво и мъжество. Не ви познавам лично,но ви поздравявам за вдиномислието и смелостта,защото не се съмнявам,че с лекота бихте могли да продадете своя интелект и умения на добра цена ако коленичите пред когото трябва!

 22. Kъм ДСБАР:
  Или най точно казано за левите метаморфози:
  “Н е щ о к а т о н и щ о!”
  Това ми напомня един покоен началник,чийто баща е бил в поколението стротели на БКП 1919 г. след като се “развели” със социалдемократите,когато убеждавал
  премиера А.Ляпчев,че вече,били нови и променени….
  Били времена,когато погребалната катафалка на Дядто носели съмишлениците В.Червеков и Гешев…
  Старият македонец го погеднал завръщайки се от Солун след “погребението на Македония” придружен и от славен войскови командир,каквито били тогавашните
  и пълномощния министър на САЩ,с които не сме били скъсали,и рекъл:
  “Да виждаш нещо жълто под очите?”
  По тази причина съм съгласен с колегите Дончо Аврамов и S T A M E N O F F,но за какавиди и пашкули бързат всички с пяна на уста от трибуни,а на никого не му оттърва да признае вековната си заблуда и да се извини по примера на испанските социалисти….
  O R H A N хортува омайно,но го разбирам,защото от Мохамед насам мюсюлманите са били и трудолюбиви
  и по-практични от нашите тъпунгери
  ….но в вярата не им пречила да служат в обоза на християнска армия…било към Чаталджа било към Дойран или Добруджа….
  Висша добродетел и управленски ум се иска за това,а не отомано-данс-ови лабораторни опити в криза
  на гърба на данъкоплатците в БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА….
  Той и за кесарят Тервел са отправяни молитви от християните византийци при арабската обсада,но за да инкасираме умело този исторически факт не става само на недалновидна партийна основа….

 23. ТАЛЕЙРАН – Благодаря за квалификацията и затаеността на мисълта ти, в която прозира и сарказъм и мерак, но ако ми кажеш чистосърдечно, кое те дразни с удоволствие бих ти сторил и аз урок по родолюбие, такова понеже желение долавям – харесвам начетени и инакомислещи, и се чувствам длъжен да помогна ако мога, да променят и преодолеят негативизма насъбран срещу нас. Не, че нямаме трески за дялане, но има и много натрупат талк… Орахан Мемиш

 24. Г-н Орхан,ако това сте Вие
  http://drastarpress.blogspot.com/2009/06/2009.html
  и тук под номер 94
  http://news.ibox.bg/news/id_347683336
  веднага ми стана ясно защо твърдите“че едвали има политическа формация толкова толерантна и реалистично приемаща действителността. За да си позволим диалог дори с довчерашните ни недоброжелатели, значи отдавна сме надмогнали елементарното и осъзнали, че модерното политическо мислене вече не работи само в контекста на толерантността.“
  Вие просто сте си простили сами на себе си.Крайно време е да простите и на шутобияча Марков ,който е 27 номер от оня списък.

 25. Към Орхан:
  Имам спомени челеби,от едни инако мислещи Орхан-овци,но в частта “сарказъм” и “мерак” съм бос и гол като съкратен охранител до колега от строителния обект който ми бе подарил Корана, или беден тютюно производител,който бе удивен,че в нашия клас на ДОЙЧОВЦИТЕ с бау ауф,ба ауф,бяха и “фРАНЦУЗИТЕ” с техния “сюр ьо понт д,авиньан!!” вървеше,когато не се знаеше кои ще бъдат зам.предсадетели на НС,преди да ги прецака съюзника им….но и такива немили недраги….като Петко войвода!!!
  В блога съм писал,че само при приемането ми в БКП се каза,че татко – загинал при падане от строеж- “имал трески за дялане,но отгледа 3 деца с тесла и длето,а пушеше качак и свиваше цигарите с наблюнчена хартия от вестник,за да има хляб за нас и дори не за “Мелник”,да не говорми за по-купешките “Арда” или “Слънце”!!!
  Вижте г-н Мемиш,тя е дълга!!! и в блога е казано много,но сакън не помагайте,да не Ви затрупат с талк
  ….щото Великият везир от своя несравнимо по-висок сан е помагал и когато сме били ампутирани с перфидни “пилафи – примирия”,като “чада на Империята”,но от Цариград,никога не са ни забивали ножа,като други християни….
  Прочетете блога на Иво Инджев и с изяви на др.Ваши съотечественици по признак данъкоплатци в своя държава!!!
  Но ако желаете и можете -в което се съмнявам- направете го защото над нас тежат тонове забвение…
  Вашето ДПС родолюбие е объркано от тъпи партийни гяури чукундури и ще спра да тук,за да не Ви припомням на сто места какво и кого имаме предвид,когато мнозина напомнят каква трява да ни е дългосрочната евразийска политика,която виждали още Д.Казасов и А.Буров…
  За негативизма?
  Тъй като Талейран е различен от един френски кардинал стожер на държавността,по подхожда и отговора ми с моята насмешлива и спасителна ирония при разговора ми? с Луи XVIII,”как съм успял да не превия врат пред метоморфозите
  двеста години след 1789 г. и да “го гледам в очите!”:
  -Не знам Ваше Величество,не знам…има у мен,нещо странно,но на управниците,които ме подценяват,обиковенно не им
  п р о в ъ р в я в а…..
  Като вдигнат анатемата и свръхбагажа над мен от всякаква гад мекотели и факири,ще поискам да посетя,ако е възможно артистите от “Листопад”,за да си спомня за кафето в “Мьовен пик” и др.сблазнитени екскурзии като млад кръводарител с несвети мераци….

 26. Абсолютно излишен е спорът на българо-турска тема.Абсолютен факт е,че болшенството българи приемат и уважават тюркоезичните български граждани.Както и обратното.Ненормално е,заради някакви измекяри и политици,техни и наши,да се настройваме един срещу друг.Прекалено примитивно е.И ако някой ляга само на тезата ,че Доган си бил разпасал пояса,ами да отговори кой му сервира баниците-не бяха ли Гоце и Заешката устица?Нападайки потомците на Турция по нашите земи,ние настройваме и самата държава,която ни превъзхожда по почти всички показатели.Е,добре ли е това?Има,разбира се лумпени като Каракачанов,които искали референдум в БГ за членството на Турция в Евросъюза?!?!Една от най-малоумните идеи,които са раждали нашенските байганьовци!!Айде холан,не живеем по 300 год за да уйдисаме на болни мозъци.Отговорете си само на въпроса-защо Листопад и другите турски филми се гледат от десетки пъти повече зрители от който и да е български филм??

 27. КЪМ ОРХАН: Да ! Не може да се отрече,ДПС е партия,най -отворена към всички ……..ПАРИ и…….еничари

 28. До ДСБАР – господине(простете ако не сте мъж, не личи от абревиатурата, макар, че стилът подсказва) Да, това съм аз и невиждам кое ви е смутило, след като не съм се скрил под псевдоним или абревиатура като вас. Отдавна сме простили и на шут’овците, но те хем сами се разчлениха, хем пак те са дето немогат да ни простят адекватната ни тогавашна реакция.
  Г-н ТАЛЕЙРАН, да прав сте, безподно ще е да се потя препирайки се със затъеността, простете ако съм ви засегнал на верска или класова съотнесеност, ще ви послушам и прегледам предходните блогове и на г-н Инджев, а ако благоволите да ме осветлите и вашите, понеже простете но освен, че не съм блогър и недоотбирам от тази материя. Ще прочета препоръчаното и ще ви отговоря, въпреки езоповския ви стил, понеже и Ришельо да бяхте се кръстили – като бивш легионер, нескромно ще прозвучи но и като познавач и на бита и историята на опоменатите три страни уверявам ви ще бъда конкретен…

 29. Едва ли има българин, който да е против трудолюбивите турскоезични български граждани, но има много българи, които сме против съществуването на етническа партия в България. И след Освобождението е имало народни представители от турското малцинство, но те са били или консерватори или либерали. И какво име само дадоха на партията си? Движение за права и свободи. Сякаш за тях в България няма достатъчно права и свободи и те трябва да ни научат (по-точно мазния им корумпиран лидер) какво представляват правата и свободите. Има ли на света по-толерантен народ от българския, питам аз?

 30. Хари,за разликата между грижливо отглеждания елит в турската плитика,
  отбрана и грижа за вяра,културни традиции,поминък и т.н.и “пировата победа” на тесните социалисти над “широките”в 1919 г.е обрекла България
  “по ленинско-мужишки”, да се греят като мулузи само от московско слънце и да не поглеждат какво става наоколо дори на Балканите,с изключение на Сандро,който обръща внимание на младотурци,Кемал и Борис III горчиво се утешава при Лулчев,че е само “кърпач”,но и никакъв цар….
  На майтап се питам само,ако им бяха рекли Ленин и особено Сталин,
  че трябва да се поучат от руския дух в имперската политика,какво щяха да дрънкат на свои безброи пленуми…..

 31. Към ДСБР:
  Внимателно разгледах приложените линкове и баз да помня,кой ме изкарваше -все ми е тая-,дърто или старо ченге,но замлъкна сега,Ви съобщавам -независимо кой сте и какъв сте-че работата Ви е много добре изпечена,но позволете и една нескромност за мен самия:Познавам и тези по линковете,и много други-не съм изненадан,господине!!!!,дори с някои сме спорили къде им е мястото и какво трява да е поведението им като скъпо обучени с народни пари,по повод на безброи утопични
  комунистичеки предразсъдъци,за повече от 50 години,но “роколтата”ми ее рехава….
  Благодаря на онези,които търпят словото на Инджев,за които се досещам само,че са запазили наднационалното чувство за вечна отговорност и принадлежност към демократичната кауза България във времето и пространството…
  Ако някога намерите нещо и за мен,повтарям разобличете ме пред целия блок,докато ме изсмукват нагли октоподи,медузи и факири,
  ако оживея без и малката дори унизителна работа,от която ме съкратиха и мълчат гузно и отмъстително….

 32. Г-н Инджев,когато Вл.Владимирович шета из Латинска Америка,докато Медведев хортува с Обама в Прага,а Лавров маркира,че се изчепва търпението към Иран,след време? закупените руски хеликоптери от Лима,ще им дойдат в повече за опитния мощен про-ангийски чилийски флот и про-германския дух на ВВС и особено на пехотата,чийто маршове са били? и с носталгията по Лили Марлен! т.е. време е да Ви забележат!

 33. Към Taлейран
  Господине,линковете които съм посочил нямат за цел да дават оценка на това кой кой е.Акцента за мен е в това как аз разбирам толерантното отношение на партията ДПС към БСП по отношение на така наречения процес на възродяване.Който разбрал,разбрал.Желая ви успех !

 34. Г-н Орхан,не моите да се хабите,
  макар че вярвам да положите усилия,но на тези години и на тази възраст,след като при вечните си леви простотии,помня как кмета-/БКП/,настани турски семейства от Родопите,санким да не би да забравят откъде са и в какво вярват,при нищетата тогава,
  а и сега,покойната ми майка подаде зрял присад /круша/ на едно малко дете,но то възпитано очакваше с невинен поглед баща му да разреши!!!
  Господине,не става въпрос,за “трески”,а за умения от кардинално
  естество-щом Ви “смушава”
  френския кардинал,но и аз не съм по-лесен от него,без да Ви припомням думите на Пророка,с които в ЦК на БКП,”обрах” на времето “пирови” точки във форум на ислямска конференция..
  Вашия лидер и син съюзник на ГЕРБ….,е известен с прокобни думи ,които не се вписват в по-високицели от тези на ЕС и дори най-вече врдуха на евроатлантическото партньорство…
  Ако съпартийците Ви ,не разбраха далновидно,защо ходиха с армаган в Мадрид в т.ч. и моя “съученик!”,защо и днес я карат явяш-яваш,когато постоянно и народ и сегашен “авторитарен” премиер дават ясни знаци…
  Не какъв друг да бъде,а по-скоро какви ибрикчиий,дори при тъп гяурски “елит”

  …в и е н е т р я б в а
  …да бъдете,

  а да ги поразтърсите от клона с присъщата ви източна мъдрост, …и тоава да ползвате благиики на този храбър народ в ЕС,като едно време,когато НИКОГА не забихте съседски нож в гърба ни!!!

 35. Колко жалко или безполезно усилие е да преодолееш вътрешните си комплекси!
  Нарочен някой за нещо, в България се налага да доказва наличието на сестра.
  С този нихилизъм дами(понеже се е появила и една дама) и господа с това отричане, поне да опитате да опознаете по-различния от вас – на едни са ви виновни фашистите, на другите комунистите, а такива като нас попрезумция – не в европа дори в анадола ще ви е трудно. Вземете се на ръце уважаеми и преимете исконността, че ВЕЛИКОДУШИЕТО Е ОРЪЖИЕ НА СИЛНИЯ и се вижте, че колкото и да се “(пременяте)пак сте в тия”. Горко и на майка България с такива чеда – верно, че още от Кайн насам, генно ни е заложено, но днес в 21 век поне в условията уж на демокрация се прегърнете и сетете, че сте братя.
  Що се отнася до нашите недъзи оставете сами да си ги уредиме – или искате да им внушите или да вмените, на онези близо 700.000(седемстотин хиляди) души, след като са гласували за ДПС, че са неориентирани, заблудени, подкупени, ненормални, или…?!!! Уважаеми, или както там ви харесва, спрете се, огледайте се и след като не ви харесва – или убедете формациите към, които клоните или принадлежите или СЪЗДАЙТЕ Партия, която да ги нормализира, ориентира и декорумпира тези хора, ако те са ви виновни, че приемат и подкрепят ДПС. Или найпосле се освободете от празнотата, че всеки служил на България според разбиранията и ориентацията си, по презумция е или комунист, фашист или демократ.
  За неорентираните – Служби е имало и ще има във всички държави и режими, за едни са репресивни фашистите(или експлоататорите), че ги избивали(или ограбвали), за други комунистите, че им го връщали, сега са демократите, на кого ли те ще да са криви – истината е в субективизма и нежеланието на някои да осъзнаят, че не службите, субектите са създавали мракобесие или каквото там по презумция ви се иска да причислите всички докоснали се, работили или служили там. Моето име е открито, има комисия по досиетата за мераклиите да отидат и да се поровят и вместо в затъени и неизчерпателни линкове да разберат истината, ако толкова им е мила, та белки се засрамят или поне замълчат… В предходния коментар обещах, че ще прочета препоръчаното от явно изстрадалия ТАЛЕЙРАН и въпреки сарказма му колкото и да не му се вярва понеже му съчувствам и разбирам се забавих, но не и млъкнал… Уважаеми, ако г-н Инджев ви е предоставил възможност за изява, използвайте я не само за да посочвате очевадното, ами се опитайте да бъдете и полезни. Най-лесно е да критикуваш и или уж бъдеш злободневен. А решението от къде и как ще дойде? Или това не е ваша грижа… В този дух и нагаласа бях се включил, та белки си бъдем взаимополезни, но явно вашата нагласа е друга. Сполай ви, та белки “разтоварвайки” се и работа си намерите, и времето си запълните, аз нямам толкова излишно…

 36. Г-н ТАЛЕЙРАН – вашият коментар от 10.53 го нямаше, когато написах този от 11.47 – прав сте и ако имате и търпение и желание да видите, то скоро и това ще се случи – ще ги поразтърсим и то яко, всички, които си го изпросиха, понеже както правилно сте подчертал ние не таим и не кроим задгръбни мераци. Единственно за нашия Лидер не сте прав. Нормално е да имате различно от нашето и подобно на опоменатото ви мнение за него – но ви препоръчвам, първо да го опознаете по-отблизо и поконкретно та тогава да квалифицирате. Уверявам ви, при пряк контакт и размяна на мисли дори и тези, които немогат да простят на себеподобните, че са при нас, наричайки ги еничари и прочие, дори и те биха си променили мнението. Вече писах – прословуто е у нас някой да окачестви сестра ти, за да доказваш, че няма такава. А нашият Лидер отдавна е надживял и надрасъл тези неща. Проблемът му е, че е надживял епохата си – колцина лидери на партии или формации познавате, които открито заявяват – “АКО НЕ СИ ОСЪЗНАЛ МЕФИСТОФЕЛ В СЕБЕ СИ, НЕМОЖЕШ ДА БЪДЕШ ФАУСТ! АКО НЕ СИ ОСЪЗНАЛ ДЯВОЛА В СЕБЕ СИ, НЕМОЖЕШ ДА БЪДЕШ НОСИТЕЛ НА БОЖИЕТО НАЧАЛО, ДА РАЗДАВАШ – ЛЮБОВ, ДОБРОТА И СПРАВЕДЛИВОСТ!” Да уважаеми списци, говорим за СПРАВЕДЛИВОСТ, а не обикновенна квалификация, понеже знаете предполагам, че такава издава Българския Съд. Друг е въпросът, ако има такива дето се съмняват в Българското или в Съда…

 37. “Уважаеми, ако г-н Инджев ви е предоставил възможност за изява, използвайте я не само за да посочвате очевадното, ами се опитайте да бъдете и полезни. Най-лесно е да критикуваш и или уж бъдеш злободневен.”

  Орхан (определено НеПамук)

  Начи, след като не си особено фотогеничен, все пак бих ти казала, че не си толкова грозен, колкото нахален…
  Пък и големи глупости си написал – типични за т.н. полуинтелигенти. Поназнайва, но не докрай 🙂

  Къде видя фашисти, комунисти, че и демократи, крадецо, който вика “Дръжте, крадеца!”?

 38. Уважаемо г-жо или г-це Цеца – споделям кой, кому според гореописаните коментари е виновен и как взаимно нападайки и квалифицирайки се сами си се определяте като такива – простете за наложителното обяснение, но боя се, че май полуинтелигентния тук е недоразбралия(лата). Съжалявам!…

 39. Ех, Орхане, Орхане, “списец” величав! Това за дявола в нас е казано от американския драматург Тенеси Уйлямс, но не вярвам вашия лукав лидер да го е прочел от него. По-скоро го е чул от някой от водещите му офицери. Някой от “службите”, както ти се изразяваш. И какво, заплашваш ли, че “ще порастърсите яко, тези които си го изпросиха”?

 40. Г-н Орхан,благодаря за интереса,
  но гражданката Цеца Ви е препоръчала не случайно,да се възползвате от правото си за изява чрез един интелигентен блог….единственото място за някаква,което е и под зорки, и нещастни очи….
  С мои началници попаднахме в заведение на московското летище,преди да замина за Делхи и подготвя почвата за варшавска България като “страна-гост на форумите на необвъразните….”,от там и този на Ислямската конференция….!!!
  Домакинът бе син на последния руски посланик преди 22 юни 1944 г. и отговарящ за влака с целия персонал от Берлин до Цариград,
  предназначен за репатриране….докато щуките виели над Брест…
  До Нищ били охрана есесовците,а от там до капитан Андреево,
  български царски офицери,които и твърдо и учтиво им казали, да си обират крушите от законна българска територия,където по Виенската конвенция нашата държава носи отговорността…
  На Костенец се явили пламенни комсомолци в т.ч. и моя началник..сега покойник,
  което трогна тогава висшия съветски дипломат,но за чест на моя колега,най-много го впечатлили родолюбивите военни…
  Преди да направя заслуженото в памет на Н.Коканова,В.Радев,Катя Паскалева….опитах в Хавана в кино “Рампа”да привлека вниманието
  на младежа!!!! Валери Петров във връзка с песента на плачещите офицери “Покойници в други полк минахте….”,но ако бях бил приет от Ахмед Доган или от съученика ми Юналчо,мислите ли че щях да ги съветвам………..с “отоманки”.. н е п р о д у к т и в н о ,хайде холан,поне в блога ми знаят и езика и “серсемлъка”….
  В архивите преди години,а не сега, господине,стои молбата ми при Вашия лидер,ако са му я дали!!! и там тогава,и сега, и винаги СТОИ ЧЕРНО БЯЛО КАТО КАКЪВ БЪЛГАРИН И СЪСЕД МУ ПИША!!!
  Вижте по харесвам вашите,когато ни го нахенрдят през 1913 г. с думите,айде молим “до тук и и от джеба си!!! нищо не давате”-преди да се препотвърдят сегашните граници..и си оставаме с пръст в устата след Чаталджа…език!!! само за Вашия архитект!
  Ако знаех турски и унгарски ще се червите повече и от Фердинанд I …а Корана сякаш не е писан от човешка ръка…
  И Ви разбирам,но се уповавйте на съседска България и на отреденото от Бога,а не на пичлегари….

 41. Разбрах. Благодаря ТАЛЕЙРАН! А на вдички язвителни и за нерадост пропуснали възможността да осъзнаят, че думите може и да се преповтарят и цитират, и че по-важното е да вложищ мъжество и куража да ги изречеш, мога само да съжалявам, че немогат да се отърсят от комплексите си… Да, г-н Панев, ще поразтърсим всички, които имат нужда и това не е заплаха, а благопожелание за диалог, но ако на вас така ви се е сторило или ви се иска спомнете си заключителните слова на нашия Лидер на пресконференцията, на следизборния ден.

 42. Г-н Панев,а кой е казал,че ДПС е етническа партия. Тя не е никаква партия,защото не се занимава с политическа дейност,нито с етническа дейност,плюс това е създадена от комунистите ,под ръководството на ДС. Просто,чрез ДПС и агентурата му,потенциалните антикомунисти от българските турци,не гласуват за други партии,а винаги са баланс в изборите. Е,този баланс се движи от комунистическата сган. Не бъдете наивен. Обикновения български турчин си няма понятия от ДС,БКП,БСП,ДПС. Той знае само,че трябва да гласува за “техните” , а тези техни са подразделение на комунистите. ДПС е буфер между нормалните турци и нормалните антикомунисти у нас. Ползата е само за БКП-БСП.

 43. По отношение на СБВ-Съветско-българтската война от 1944г. ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА В СВЕТА!!!,НА КОЯТО СССР Е ОБЯВИЛ ВОЙНА ПО ВРЕМЕ НА ВСВ-ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА,ДО КАПИТУЛАЦИЯТА НА ГЕРМАНИЯ ПРЕЗ МАЙ 1945 . ЕДИНСТВЕНАТА,ЕДИНСТВЕНАТА,ЕДИНСТВЕНАТА!!! Страна,която единствена от съюзниците на Германия запази пълен неутралитет към СССР,запазила непокътнати дипломатическите си отношения. Бълг.посланик(пълном. м-тър) в Москва е Иван Стаменов,а Съветския в София е Александър Лавришчев. Тази война е действителен “Блиц-криг”,траяла от 11ч. на 8-сми септември 1944г,до 22ч.на 9-ти септ.пак същата година,когато по заповед на Върховното командване на ЧАрмия,се изпраща директива до Копмандващия Трети Украински фронт,ген.-майор Фьодор Толухин,който незабавно заповядва на своите восйки,окупиращи България да спрат военните действия. Да,да,да,ама и до тази заповед,военни действия не е имало!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това е най-смешната война в Света.При това,обявена от най-силната,най-голямата страна в Света на най-малката,най-слабата,най-беззащитната ,обявяваща няколко кратно “ПЪЛЕН НЕУТРАЛИТЕТ” към Германо-Съветския конфликт(война). По време на тригодишната война,Съветското посолство в София и консултсвото във Варна са на пълна издръжка на Българските (според комуснитческата сган,фашистки) власти. Няма паднал косъм от нито един руснак на Българска територия. ВОВ-Велика Отечествена война никога не е имало,защото не може да има. Има ВСВ-Втора световна ,включваща ГСВ- Германо-Съветската война. Стига на мърсотиите на руско-съветските болшевики,стига бе ,мръсници такива,освободете и оставете намира тази съсиспана държавица България и този измъчен и заблуден народец. Абе оставете ни бе ,говеда такива ,абе,за….. те ни,ако ще и да пукнем,стига толкоз. Държите архивите ни все още заключени в Москва и Подольск,а ще се занимавате с герои от ВОВ. Такава война няма и ако има,не е водила на Българска територия,нито едно сражение.Следователно не може да има герои на наша територия от Съвестките войски,мзащото не еимало героизъм,зашото героизъм има,когато има сражения… Бре че сте малоумниоци ,бре че сте нахалници,срам нямате ли бе??????

 44. орхане толкова сте лицемерни и жалки ,че чак ви се чудя до кога..това че все още успявате по някакъв начин да контролирате една група хора от бълг.народ е по скоро за съжаление към тези хора отколкото да бъде гордост ,че видите ли нас 700 000 души ни подкрепят .Не се съмнявай че вашата партийка , срам за бълг.политически живот в най-скоро време ще престане да съществува . И тогава когато вашите “поддръжници ” прогледнат вземайте си Лидера и бързо бягайте някъде да се скриете ,че не ми се мисли какво ще ви се случи…

 45. Йосифе, Йосифе – нищо на този свят не се постига чрез принуда или заплаха – пък ако ще се делим на ваши и наши, защо и вашите не се намери някой да ги контролира, та да гласувате по принуда – що се отнася до лицемерието, то би трябвало да има други измерения… А за онова което ви се ще да ни се случи не берете грижа – ние сме и достатъчно сърцати и необходимо обучени, за да ни е страх от мераклии…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.