Червените атове се ритат под мас(к)ата

Какво нещо е европейската интеграция – развързва езика дори на бившия говорител на ВС на БСП Илияна Йотова, която днес ни предупреди от екрана на телевизия PRO BG за готвен вътрешен преврат срещу лидера на партията Сергей Станишев. В битността си на говорител посмъртно щеше да си мълчи, но от високата европейска камбанария може си позволи да сподели вътрешната си информация. За което сме благодарни.

Сполай ти ЕС, ти наистина постигаш чудеса, почти като Христос – мълчащите говорители превръщаш в борци за прозрачност ( почти като Първанов)!

Като споменах обаче Първанов, се налага да добавя, че учудването на Йотова откъде идвала атаката и кой подстрекавал да се събира подписка сред партийните членове за извънреден конгрес, на който да бъде отстранен Станишев, е прозрачно замъгляване на истината. А тя е, че в дъното на готвения комплот, за който вече писах, стои тъкмо лукавият бивш председател на БСП, настоящ председател на държавата.

Трудно е за вярване аз да знам това ( не от улицата, а от вътрешни източници), а Йотова да не знае. Ако не е осведомена, по-добре да не се обажда. Вероятността да е научила по-малко от мен е близо до нулата и малко под нея.

“Спестяването” на факта за интригите на Първанов срещу лидера на най-голямата партия в България, за да я овладее с подставени лица ( да, БСП си остава партията с най-голяма членска маса), може да означава в случая две неща. Или Йотова е от отбора на Първанов и замита следи ( но тогава защо ще говори за близките на Станишев в партията като потенциални предатели, тя самата би попаднала в тази категория). Или пък, което ми се вижда по-вярното, е, че в самата БСП се боят от Първанов, познавайки добре неговата отмъстителност, която не се спира пред нищо и никого.

С какво ли ги държи в страх? Какви ли стенограми има в запас?

На пръв поглед, това са си техни, червендалести работи. Румен Овчаров бил минал към Първанов, а с него и Кирил Добрев и сега организират изкопните работи под краката на Станишев, научавам аз. Подготвят завръщането на Първанов на червен кон, а с него и на реваншизма на най-злобната част от червените ескадрони в България, смесица от млади и стари, но все настървени другари. Това далеч не е само вътрешен проблем на партията им.

Така че, още веднъж благодарим на ЕС, че благотворно е повлиял на бившия говорител на БСП да проговори в настоящето по важен въпрос на бъдещето(ни). Ще следим кой свири сбор на червените ескадрони – може би не сме чак “трогнати и очаровани”, но поне малко “стреснати”, доколкото това е здравословно да ни държи будни.

23 мнения за “Червените атове се ритат под мас(к)ата”

 1. kakvo shte kajete za tatiana doncheva i dvijenie 21, izkliuchitelno nagla, oshte edin cherven eskadron ???,

 2. Признавам, че естетически, нравствени и физиологически причини ми пречат да изслушвам докрай излиянията илиянини, но очертаващата се схема е, общо взето, ясна. Тя е: ОФ №2 (членската маса на комунягите+ малко “патриоти” от ВМ(милиционерско)РО+ “експерти” като “професора от Лондон”, дето нито е Лондон, нито е професор+”интелектуалци” от ранга на червения ултрабездарник Гранатски и мумията Дончев, Цончев, Тончев, Мончев, Бончев и др.+ “патриотични бизнесмени”+ о.з. генерали, разбира се, до един СССРски ченгета+ СССРски ченгета в политиката+ СССРски ченгета в медиите+ СССРски ченгета в науката+ СССРски ченгета тук+ СССРски ченгета там+ СССРски ченгета навсякъде+ СССРски ченгета навсегда +…самото СССРско ченге гоцэ сырыщныка начело на националноотговорната, патриотична, експертна, социална и пр. левоцентристка формация.
  Най- долното обаче е, че управляващите “десни” изобщо не парират този пореден тумор за България. Има си обяснение- ГЕРБ
  може да управлява в бъдеще точно с тези, а чугунените комунисти да са “лява опозиция”. Много удобен модел.

 3. Макар че и аз съм “компетентен,
  като всеки човек заблуждаващ се по правила”,няма как,да не ми се признае,че не от 1990,но и от тези дни на 2010,очаквах да проговорят и Цар, и вицаджии до “групата на Шаро” сред които наред с Талейран и Клавдий,е и “Спас”,като собственик-победител
  от киноложка изложба, бил обсаден от куп журналисти,петимни за нещо по родословното му дърво… и преди много години го споделих с един кандидат-президент:
  – Н,ам гуспода,н,ам, куто пале ми гу дунесе от Африка брато,но имаше накаря топка на опашлето и я га клъцнах с брадвето….
  – На мен?.. ли за прозорливостта на “Юнкер-и” и “щуки”,което и,
  досега вицаджиите не разбраха,
  дори и когато изливаха кофи с помия срещу Негово Величество
  ….а сега странно защо и срещу др. Октавиан…
  Бог да го прости затворникът А.Буров от Пазарджик,когато казвал:Нема да съм жив,Мишо да ви видя,как ще се угоите и ще си издерете очите помежду си….

 4. Вицовете Ви г-н Петков са като това ново,което жените са си купили вчера.

 5. Харизмата г-жо Йотова е като проява,
  която изглежда забележителна,когато
  се извръшва от другите в преработено издание,за което другите исторически са закъснели….

 6. Стаменов ме разби, след като се разшестори.
  На всичкото отгоре непрекъснато търся смисъла в езоповия му език, но или шифровката е по-дълбока или аз покрай печката с тиганите съм си останала плитка.
  А бе, Нострадамус не съм чела така нащрек…

  Поздрави!

 7. То пък едни атове,стари циркаджийски кранти.Най добре е конските вагони да дойдат и към кланницата, да не се мъчат животинките.“Уморените коне ги убиват,нали!“

  “Ех да имам туй що немам,па да купя бел кон
  и да яхам ден и нощем и на яве.. и на яве, и на сън.“

 8. Червеноб(л)узите другари да не забравят още един стих,а именно: “свил десницата корава,(не целий свят)българинът се изправя…” Тях само един здрав десен ще ги оправи.

 9. БЗНС-то е била обречена партия още със създаването си. Нямат еднакви интереси земеделци с 5 дка с тези с 5000 дка. за това открай време БЗНС се цепи и рои и обединява и не сколасва да стане единно, яко ли ,че има и Единно БЗНС или нещо подобно. БСП я чака същата съдба, ако не успее овреме да се определи лява ли е, дясна ли е. Защото по презумция е лява. Ама се управлява от милионери. Милионерите вече искат по-малко държава. Останалите търсят социална държава. За това БСП ще си намери мястото – олигарсите отделно барабар с Висшия съвет. Другите – идеалистите, да му туърсят колая я в някое БКП, я друг ще ги прикотка, па може и да изпъдят богаташите – знае ли се. Та думата ми е – много са логични интригите и ритането по кокалчетата, но май са закъсняли. А борбата за електората ще е безкомпромисна.

 10. Шьзи другарка повлияна от пребиваването си в Европейския паарламент в Брюксел? Нещо като опитомено горско животинче?Позволете да не вярвам.Хора от нейната партия и с подобна участ – служебно пребиваване за известно време в чужбина – се връщат не-про-ме-нени!Те са имунизирани срещу подобни зарази не преди заминаването си, а още с втсъпването в тази партия на скритостта, коварството, свития юмрук,наглостта…Такива като нея знаят, че в Брюксел са за малко, купона е тука, у дома и във висшите пространствата на партията проникват за участие – поне в последните сто години – само хора с мускули – “Не човек, а желязо!” – както казва Веселин Ханчев в прочутото си стихотворение, а партийната им маса признава само такива чугуни за ръководители, тя е подозрителна към искренноста и човечността.В тази червенокоса другарка има нещо вторично, нещо слугинско и съм сигурен, че тя изпълнява някаква поръчка – ей така, гяволски, уж наивно да оповести нещо си което съответния мощен пътник към властта в столетницата й е наредел.Е, разбира се с обещанието за едно добро служебно заплащане – напр. зам. министър на външните работи в един евентуален соц-кабинет.Мисля, че такава тънка плетка засега може да заплита само един от тях: Първанов.Пък и се беше чуло, че тя му е близка.Забавен спектакъл, ще го следим, въпреки че е доста демодиран.

 11. Гларус каза:

  “Другите – идеалистите, да му търсят колая я в някое БКП, я друг ще ги прикотка, па може и да изпъдят богаташите – знае ли се.”

  Ей, Гларус, къде видя идеалисти, бе майна?
  Масларовите, Премяновите, Велчевите Червеняковите, Боковите или Бобоковите?

 12. „Не човек, а желязо!“ – както казва Веселин Ханчев в прочутото си стихотворение….

  Все пак Веселин Андреев. Да не обиждаме Ханчев!

 13. а партийната им маса признава само такива чугуни за ръководители, тя е подозрителна към искренноста и човечността.
  Дончо Аврамов, за съжаление май си много прав.

 14. За гражданката Цеца: Моля ви, проверете за да се убедите – стихотворението е на Веселин Ханчев.

 15. Прибавям края на стихотворението на Веселин Ханчев за Гражданката Цеца: “Не човек, а желязо – просъскал агента-фашист… Тихо мъртвият казал: Не – комунист!”Всъщност и Ханчев и Веселин Андреев са добри поети, но защо има толкова желязо и куршум в стиховете им това е друга работа, която може да обясни само Валери Петров, който също е добър поет и убеден(!)комунист.

 16. За г-н Дончо Аврамов:

  “Балада за комуниста”

  Веселин Андреев

  лято 1946г.
  “в памет на моя другар партизанин Стефан Минев- Антон”

  Колко дена го били-
  ни дума, ни вопъл, ни стон,
  но устата сгрешила
  сама промълвила- Антон…

  Свойто име им казал,
  но седмици после мълчал,
  а пък тялото – в язви,
  и язвите гнойни текът…

  -Где са твойте другари?-
  той виждал отряда любим
  и очите притварял
  и тръпнел, но бил несклоним.

  Побеснял и разгърден,
  край него прострелвал агент-
  той отвърнал му твърдо:
  -убиецо, стреляй в мен!!!

  Те в раните люти посипали сол
  като жар-
  скърцал с зъби нечуто
  и как ли без вик издържал?…

  И в злоба безсилна
  пак били го диви и зли
  в страшни мъки се свивал,
  но дума не им промълвил..

  После бавно притихнал-
  смутени, учудени в страх
  те го гледали тихо-
  безмълвен, но горд величав.

  -Не човек, а желязо-
  отвърнал агента фашист
  Тихо мъртвия казал
  -не, комунист!

  http://chitanka.info/lib/text/12606

  Ханчев е друга класа поет, затова се намесих. А виж, защо в текста е “мъртвия”, а не “мъртвият” – не знам…

 17. Keфя се на всякакви статии against Червените, ама тая статия – голем блудкаш и О количество информация.

 18. Към tre:

  Мноо хитро, голеем хитраш, аре бегай,големо неглиже си спретал начи, брато- кат ти трее инфо, бегом при онея, дето я имат, кво риеш тука, начи…

 19. Смешна е ситуацията в т.н.бсп.Битката уж е кой да води бащина дружина,но всъщност е кой да предвожда катафалката.Е,добре де,на народа му е все тая кой първи ще хвърли шепа пръст.

 20. Верно ли е ,че ще разсекретяват съдебните дела на българските терористи-комунисти,които бяха съдени и екзекутирани прес 1942г.?????

 21. До гражданаката Цеца: вие коригирахте една моя многогодишна заблуда.Благодаря ви, с едно чувство на срам пред самия себе си – не толкова, че не съм знаел, колкото че съм бил така категоричен.

 22. Благодаря и аз на свой ред за вниманието!
  На всекиму може да се случи. Кой не е губил така облози? Влязло ти е нещо някога кой знае как в главата и ти си го твърдиш ли, твърдиш…
  Много по-важно е НЕЩО друго и то липсва на мнозина, но не и на Вас, уважаеми г-н Аврамов – способността да се проявява доблест.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.