Катин, Катон и катилите

Държавният архив на Русия публикува онлайн секретни документи за клането на полски офицери в Катинската гора през 1940 година само три седмици след нелепата смърт на полския президент Лех Качински, близо до демоничната гора.

Новината съобщи елетронното издание на KievPost. Оповестяването на документите е станало със заповед на руския президент Дмитрий Медведев. Досиетата са били разсекретени още през 1990, но до момента достъп до тях са имали само изследователи и експерти. Документите вече са публикувани на сайта Rosarkhiv.ru.( Frog news)

Полша се бори от години за тази тъжна победа на истината и справедливостта. Плати за нея с цената на поредна национална трагедия на руска земя, приземена от колективен ковчег “made in USSR”, какъвто се оказа самолетът на президента Качински край Смоленск.

Питам по този повод колко столетия и катастрофи ще бъдат нужни на България, за да си заслужи подобно изстрадано, принудено уважение от руска страна по отношение на българските архиви, съхранявани в Русия на правата на окупационна сила, която не дължи обяснение на влюбените в своите окупатори братушки?

Една от разликите между България и Полша по отношение на терора в условията на съветска окупация, е , че тук разстрелите, умъртвяванията със сопи, кланетата с мотики, брадви, и др. сечива на селско- работническия бит, както и живите клади, бутането от скали на жертвите, до днес остават в графата “минало (отлично) свършено”.

Българският Катин е труп, накълцан на парчета от масовия убиец. Разчленените му части са пръснати из цяла България и са преднамерено обречени на неразпознаваемост. Няма и помен от воля международна комисия да изследва вината за тези престъпления, които в самата България не предизвикват въпроси.

Жертвите тук са подбирани на същия принцип, както в Катин: офицери, стражари, държавни и общински служители, свещеници и изобщо “гадове”, подлежащи на масово заколение по законите на съветското беззаконие и неговата “вечна дружба” на местна почва. Измеренията на масовото убийство в България, особено на глава от обезглавеното откъм интелигенция население, вероятно надхвърлят броя на труповете в масовия гроб в Катин.

Но българският Катин е по-страшен и с още нещо: не само с благосклонната към палачите забрава, но и с незабравимия ужас той да бъде дело на българи, насърчени, поощрени и закриляни от съветските им началници да бъдат катили на своите сънародници по “класов” признак ( на арабски “катил” е “убиец”).

Успехът на упоритите поляци да получат признание за престъплението в Катин ми напомня за Катон, който завършвал речите си в древния Рим с: “прочее, Картаген трябва да бъде разрушен”. Което и станало, в крайна сметка.

Трябва ни не толкова Катон за Катин, колкото “крайна сметка”. Тя трябва да бъде поискана от самите нас. Никой друг не може да плати за разрушаването на нашия Картаген и да прекрати паническите войни на България срещу България. В древността пуническите са продължили столетия между Рим и Картаген. На нас и десетилетията вече ни дойдоха повечко.

40 мнения за “Катин, Катон и катилите”

 1. НЕ СХАВАЩАМ КОЙ Е НАЩИЯТ “КАРТАГЕН” РАЗРУШЕН ОТ РУСНАЦИТЕ. НО МНОГО НАШИ ГРАДОВЕ, МОЖЕ БИ НЕ КАТО КАРТАГЕН, ЗНАМ, РАЗРУШЕНИ ОТ ТУРЦИТЕ. АКО СЕ ТЪРСИ КЪДЕ Е НАШЕТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ, ТО ТЯ Е УНИЩОЖЕНА ОТ ТУРЦИТЕ, А НЕ ОТ РУСНАЦИТЕ. ПО МОИ ВИЖДАНИЯ, СЛЕД 1878 Г. ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА НИ ИДВА ОСНОВНО ФОРМИРАНА ОТ ОДЕСА И ВИЕНА. ПРЕДИ ГОДИНИ БЕШЕ ПОИСКАНО ТУРЦИЯ ДА СИ ОТВОРИ АРХИВИТЕ, ЗАЩОТО ИМЕННО ТАМ СА “ДОСТА НЕЩА” ОТ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ.ПО МОИ ЗНАНИЯ, КАТО ПРИМЕР ЩЕ ДАМ: КОГАТО ТУРЦИТЕ ВЛИЗАТ В ПЛОВДИВ, ГРАДА Е ИМАЛ КРЕПОСТНА СТЕНА, КОЯТО ГО Е ОБГРАЖДАЛА. ВСИЧКО Е БИЛО РАЗРУШЕНО, И СА ПОСТРОЕНИ 150 ДЖАМИИ В ГРАДА.В ГР.ОДРИН, ДО 16,17 ВЕК Е БИЛО НАЙ ГОЛЯМОТО ТЪРЖИЩЕ НА РОБИ, ОСНОВНО ЖЕНИ И ДЕЦА, ВЗИМАНИ ОТ ЗЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, ГЪРЦИЯ И СЪРБИЯ. ТОВА ЗА МЕН Е ГЕНОЦИД. ИЗБИТИТЕ МИЛИОН АРМЕНЦИ В ЕРЕВАН ПРЕЗ 1911-1913Г. ОТ ТУРЦИТЕ Е ГЕНОЦИД. МИСЛЯ ЧЕ ОТ ТАМ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕМ. ПОЛЯЦИТЕ СИ ГО ТЪРСЯТ ОТ РУСНАЦИТЕ, ПОНЕЖЕ В ИСТОРИЯТА С РУСИЯ, ТЕ СА КАТО НАШЕТО ПОЛОЖЕНИЕ В ИСТОРИЯТА, С ТУРЦИЯ. СЛЕД 09.09.1944 СА ИЗВЪРШВАНИ МНОГО ЗЛОДЕЙСТВА ОТ ТАКА НАРЕЧЕНАТА “НАРОДНА ВЛАСТ”. НО ТЕ ОСНОВНО СА ИЗВЪРЩВАНИ ОТ “БЪЛГАРИ” СРЕЩУ БЪЛГАРИ. ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА. НО ТЕЗИ ЗЛОДЕИ СА В БЪЛГАРИЯ, А НЕ В РУСИЯ. ТОВА КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО В КАТИН Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, НО Е БИЛО МЕЖДУ ВОЕННИ И ВОЕННИ. А КЛАНЕТО В БАТАК И ПЕРУЩИЦА Е КОЛЕНЕ НА ЖЕНИ И ДЕЦА В ИСТИНСКИЯТ СМИСЕЛ НА ДУМАТА. НЕ МОГА, И НЯМА КАК ДА СРАВНЯВАМ ДВЕТЕ НЕЩА. НЯМА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА, ПОНЕСЛА ПО ГОЛЯМ УДАР ВЪРХУ “ГЕННИЯТ МАТЕРИАЛ” НА НАЦИЯТА ОТ БЪЛГАРИЯ. И ДОКАТО ТОВА СЕ ПРЕМЪЛЧАВА ОТ СЪВРЕМЕННТА ИНТЕЛЕГЕНЦИЯ (АКО ИЗОБЩО ИМА ТАКАВА В БЪЛГАРИЯ КАТО КЛАСА) НИКОГА НЯМА ДА СЕ НАРЕДИМ ДОСТИЙНО КАТО НАЦИЯ В ОЧИТЕ НА ДЕЦАТА НИ.

 2. Тукашните вестници написаха, че днес (четвъртък) полските следователи и прокуратура ще обяват резултатите от разследването си. Възможно е да има и разлика с руското разследване. На 3-и май поляците празнуват своя Ден на Конституцията. Качински планирал на този ден да дойде в Чикаго и да участва в парада, който поляците всяка година организират на този ден. Всички поляци в Чикаго (близо 1 милион от тазгодишното преброяване) бяха покрусени след катастрофата. Един приятел, поляк днес ми каза, че за да присъства на погребението, грузинския президент Саакашвили (на когото майка му е поляниня от грузински произход) е прелетял заради вулканичния облак по маршрут: Тбилиси – Анкара – Рим – София – Краков. Когато самолетът кацал всички на летището се изненадали чий е този самолет. Пиша това с едно-единствено внушение – много повече бих желал да сме приятели с поляците, отколкото с руснаците.

 3. Това с което ни ощастливявате днес е непригодно за провинция като мръсна и мързелива слугиня одумваща зад гърба им господарите,
  но напомня първата Божия проповед
  към Адам и Ева,но преди да го доизслушат направили първата си глупост….и в такава местност е като път нагоре по улица с двупосочно движение…където
  развлечението е като щастие за онези,които освен,че малко умеят и не смеят да мислят…а ревматичните ти болки са като зъбен радикулит,и изкушават само да риташ другите,но нямаш
  други части като рамото,което
  е полезно само когато е “в у й ч о в о то”!!!…а разликите
  между българи и поляци плачат за ясен стил,което пък е вежливост на литературата….но без благороден гняв за тези между Асурбанипал и Навуходоносор….за Катон да не говорим при толкова много катили..!!!

 4. Moje bi ‘STOKHOLMSKIAT SINDROM’e vinoven!? Togava iavno ot kakvo imame nujda…

 5. Много добре напхисано – но кой ще му
  обърне сериозно внимание!Нали внуците
  на катилити са на власт…а сайтът е
  rusarchives.ru и -. ПОЗНАЙТЕ! ИМА
  ПРОБЛЕМ ПРИ ЗАРЕЖДАНЕТО И,ЕСТЕСТВЕНО,
  ПРИ СВАЛЯНЕТО НА МАТЕРИАЛИТЕ!

 6. Г-н Премиер,макар и руският флот да възпламенява украинския парламент,с газта Москва ще придърпа Киев,а Меркел и Обама ще вдигнат “мизата” за Гърция и със 120 или двойно повече млрд.,
  защото било от “педантичност” или “гнева на Аризона”, няма да пропуснат да преструкурират лоши кредити когато “пари”ударение на “а”/ и под нозете на Г.Браун,а Саркози,като по-перфиден
  “де Гол”,няма да пропусне шансовете на Франция,като тези на митичния генерал при срещата му с Й.В.Сталин преди Потсдам.
  Дългът на Гърция е “боклук”,но и тя и Португалия и Испания са “на път”,но гнева на “старите” ще се стовари срещу по-слаби и недисциплинирани като тях,но ще обръснат и нас след Латвия,Унгария
  и т.н.
  Има само един път и той е паказан и от Дянков:желязна решитеност,намаляване на разходите,балансиран бюджет,
  реформи в публичния сектор и в бизнес средата.
  В политически план за да се изравните с гърците,и потушите пожара,ако трябва сменете недооценените от Желев,Стоянов,
  Костов и по детински плахите,
  които се оставиха да бъдат торпилирани и от перфидния президент за цели много години…..но да не би владтелите преди него,да са били различни..
  Тях и Бог да ги прости,но Вашият ред е сега!

  Няма смисъл,да си го мерите с него по др.интересни умения….от които е наясно само френски кардинал….оценен с източно изкуство на Орхан в блога на Иво Инджев и не е излишно да го четете
  Четкайте конституционно и армейски и дипломатическия “елит”,но те Ви се одумват “от другия тротоар” и не бавете потенциални и безшумни съюзници
  …..

 7. Ето и п р и м е р и г-н Инджев,че премиерът ни и ученолюбив Ваш привърженик,защото в н ю з а съобщиха,че И!!! България е заплашена от гръцката криза,и той одма вдигна ДДС-то!!!….изобще самобитен човек или неженен мъж!
  …”али е као паланза,ка се йедан спусти,други че се дигне!”

 8. Коментарите на Карандаш и Севдалин Панев са си жива класика,но нека сменя напушилия ме смях за сатира по статията,и ще се върнем към тях,защото заслужават сериозно внимание,а не само добровъзпитаие,
  при кето в дъждовно време двама само си повдигат чадърите,за да си попречат взаимно да породължат пътя си…..

 9. Отново изключителна статия. Докато не се назначи комисия за разследване на ужасните комунистически престъпления и те не се извадят наяве, няма да можем да скъсаме с комунистическото си минало. И разни потомци на тези екзекутори ще не взимат “за мезе” и ще се гаврят със хилядите жертви и техните блзики.

 10. Поздрави за доблестта към автора! Към Карандаш препоръка,да прибягва към уреди за писане,независимо на какъв език ще ги нарича,само в домашна обстановка. За негово сведение,Батак е изклан от помаци и безчинствата са спрели едва след идването на турска войска. Темата на статията е крещяща. Може на някои да се стори пресилено,но това е един от начините да се направи нещо съществено като противодействие на катастрофалната ни действителност. Силното говорене и действия за тези събития ще отворят очите на виждащите за това,кой кой е днес,кои са ни приятели и неприятели,както на маса,така и зад граница,кой са политиците ни и кой ни ги налага,кои сили поощряват корупцията и чалгата,защо се лъжем толкова лесно. Такава доблест не можем да очакваме от българската историческа наука и от нейните представители. Толкова години те гузно и удобно мълчат. Поляците и без документи тръбяха истината и ето,че излязоха и документи. За това такова дело трябва да се подхване от будни и достойни българи,какъвто пример сега виждам.

 11. До: Milla
  Извинявам се, но къде в “Катин, Катон и катилите” става дума за Турция?

 12. Никога няма да покажат писмени доказателства за престъпленията си.
  Защото бсп вече е на 119 години.
  Никой журналист не пита червените как бсп се справя с престъпленията и геноцида по тези земи през останалите 100 години .
  Вижте каквно става в Украйна.
  Дано поне танкове не ни пратят, че догодина има избори и прогресивните сили губят властта си .

 13. Трудна тема си подхванал.Ние от Турция не можем да си потърсим репарации какво остава от Русия.Има едно правило “Всяко нещо с времето си” След 100-200 години да поискаш да помни някой е трудна работа.

 14. MILLA-Поляците не си го търсят от никого.А,че Русия е агресор е исторически факт.Чети повече руска класика,в “1917”между редовете всичко се вижда.За Турския геноцид съм съгласен,но ако Тя отвори архивите не трябва ли това да сторят и Сърбия,Гърция и Румъния.Какво ще ни даде това?Не гледате ли БИГ БРАДЪР?А,ЗЛАТКА ПЛЕЙМЕЙТКАТА МОЖЕ БИ ТЯ СЕ ИНТЕРЕСУВА ИЛИ ЛЕЧКОВ,А МОЖЕ БИ ДОРИ И АЛЕКСЕЙ.А геноцид има и днес БЪЛГАРИ СРЕЩУ БЪЛГАРИ за 2ДНИ ПОЧИНАХА НЯКОЛКО НЕВРЪСНИ ДЕЧИЦА,А ОЩЕ КОЛКО БЯХА БИТИ И ИЗНАСИЛЕНИ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ МИЛЛА.

 15. А що се отнася до погребението на Полския ПРЕЗИДЕНТ ЛЕХ КАЧИНСКИ,ако Първанов искаше можеше да отиде и с кортеж ,не чак толкова далеч.
  Това щеше да бъде умен политически ход ,както направи Саакашвили.
  Но дано да няма друга зърнена криза ала 1996г.

 16. Всеки има своя Катин.За мен той е баща ми,който е осъдн 17годищен от комунистите,защото е правил организация с/у тях.За мен този Катин продължи,когато не ме приеха в комсомола и после в университета,когато не ни даваха софииско жителство,когато не пуснаха баща ми в СССР дори да работи.За мен този Катин продължава и сега,когато виждам същите комунисти и техните деца и внуци,добре образовани,добре изглеждащи-да ме поучават добре да живея,защото ако съм неуспял,значи съм изгубил състезанието по некадърност.Гробът на баща ми се знае,но всичко останало е”покрито с пръст”на забрава и лицемерие и ако това е било целта ,явно е постигната. ,

 17. Прегледах внимателно линка на ……M I L L A за познатите!!! гешефти от миналото на Рачо Петров,Гендиев,Клозие и др.,когато между червила и труфила Султана,когато го е вдигала на друг,а той чиновете на мъжа й…..
  И г-н Борисов бил прегледал стенограмите кой кого прецакал да управлява с н е в ъ з м о ж н а противоприродна коалиция с налични възможности,вместо да спре грешките сипейки огън и жупел срещу Царя, Доган и синдикатите???
  Най трогателно е как като се опряви,държавата ще връща завишеното ДДС!
  Мисленето и идеите на предшественика му СС били правилни!!!
  Сигурно са били известни и на президента Джордж Буш,когато беше по американски “Мистър Клийн”,а след блогово кръщане и “Октавиан”….
  Но за 20 години преход,макар и страстно правадив е обидно патетичен или хумор с повишена киселинност…
  Така лаврите от анализа са за Иво със стрелите срещу днешните
  катили…..

 18. До Стоян Дончев,
  Как бихте отговорили на следното?
  Възможно ли е помаците да са били наети от турците да участават в потушаването на възстанието?
  Тогава кои са престъпниците, само извършителите или и тези които са им платили/наели/.

 19. Тъй като на върха на иглата след охридските схватки,напъпиха и едни други на самия “Олимп”,по-малобройни като бройка,около тъжно-известни спомени от миналото на людоеди с “л о ш о” храносмилане,мундири и съдийски тоги…,и както върви се боя,че в определено време,ще опре и до буйни читатели,които са като рисовете или къртиците,в зависимост от желания исторически успех,който ни донасят….нали така C O S S,M A R I U S Z, Йосифов или Хаджиев….?
  Този връх висок е!

 20. Съгласна съм с Вас Г-н Инджев.Искам също да подкрепя и думите на Г-н Илиян Хаджиев като дам един пример.Като бях ученичка, в периода 80 и някоя година, не мога да се сетя точно,минаваше един другар да събира членски внос – ОФ.Мойта майка отказа да даде пари,тогава той и отговори горе-долу така: “недей така другарко, децата ти растат, скоро ще завършат, ще искат да учат висше образование….”.И още други такива примери има и всички ги знаем.

 21. В ИСТИНСКИЯТ СМИСЕЛ НА ДУМАТА. НЕ МОГА, И НЯМА КАК ДА СРАВНЯВАМ ДВЕТЕ НЕЩА. НЯМА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА, ПОНЕСЛА ПО ГОЛЯМ УДАР ВЪРХУ „ГЕННИЯТ МАТЕРИАЛ“ НА НАЦИЯТА

  По-добро доказателство за ГОЛЯМ УДАР ВЪРХУ „ГЕННИЯТ МАТЕРИАЛ“ НА НАЦИЯТА от написаното от karandash трудно може да бъде демонстрирано.

  Карандаш е данъкоплатец, гласоподавател и вероятно българин, има право на мнение, но не и изписано с главни букви!

  Какво иска да покаже той с този свой начин на писане? Какво?

  Помислете и си отговорете! И след това кажете дребнавост ли е да искам да бъде накаран да пише както е прието?

 22. Преди 9.09.1944 г. България е била суверенна държава, със своя конституция и закони, добри или лоши, резултат от волеизявата на народа. В интерес на една милитаристична политика Русия е внасяла пари и други средства за определени лица у нас, за да действат подмолно срещу тази суверенна държава, без да са имали никакъв обществено разбираем повод за това. И Българската администрация е реагирала срещу това със суровост, съответна на военното време тогава. Когато Русия е окупирала България повечето от лицата, действали преди в интерес на българското право и суверинитет, са били жестоко избити. И не само това, години наред върху роднините на избитите е стояло клеймото на “позора” поради тази им длъжност, а в ролята на правораздаватели са били родоотцепниците.
  Крахът на практическия Ленинизъм най-вече показва, че да се наложи “справедлив” обществен статус със сила и принуда води до жертви и изопачаване логиката на природното развитие толкова големи, че многократно обезсмислят начинанието и го израждат в чудовищно интересчийство, престъпност и взаимна отчужденост. И това е видно за всички днес. От нашите бивши комунисти се очакваше просто да признаят, че са отишли прекалено далеч в правенето “насила хубост”, дотам, че са забравили каква точно им е крайната цел освен тази – сляпо да се държат за полата на “идейната мама” и така да продължават, волно или неволно, да издевателстват вурху нашия суверенитет. Това, което тяхната идеология е предвиждала като дълбока цел, отдавна е осъществено в много страни от Европа без никакви жертви и потъпкване на ничий суверинитет. Когато вложиш прекалено много жертви в един експеримент, за който не си бил подготвен и логично се е стигнало до обратен резултат (много по-дива експлоатация с главни герои бившите борци за справедлив строй), извинението е най-дребното, което тези хора дължат на нацията. Но дори и това те нямат куража да направят без разреешнието на “идейната мама”. Вместо това пълнят цялото информационно пространство у нас с безумия, заради които обикновеният нашенец предпочита да не декларира, че е българин.

 23. Карандаш! Защо не гледате, като сте такъв патриот с ляв уклон, предаването “Памет Българска” на Божидар Димитров. Ето, тази събота и той самият изрази изненадата си, като узнал наскоро, че повечето наши интелектуалци от епохата, която наричаме възраждане, не са учили в Русия, както е прието за се знае, а във Виена, Прага, Берлин.
  Онези 45 години, дето стигаха, но уви не стигнаха, създадоха толкова митове, под нежният шепот на руската муза, че нашата история повече прилича на народна приказка, с която за жалост, се приспиват не само малките дечица, но също така мало и голямо.
  Като съдите методите на средновековието с критериите на днешното време, проучете, какво тогава е правил княз Светослав 400 години преди турците по българските земи. Аз учих в училище, че е полагал основите на българосъветската дружба. Документите, обаче, говорят за набивания на кол, разчекване и други методи за упражнение на геноцид, които на наследниците на Светослав не са били чужди и през 1944 година, но не се наложило да си цапат ръцете, защото е имало родонелюбиви българи, които са признавали Сталин за свой баща.

 24. Сега говорят вече и за т.н. спирала на смъртта по която се хлъзга Гърция,а шокиращите 120 млрд.,нарастват на 135,и наред с Португалия и Испания слагат по една или друга главня в оджака,за нарастване ежедневното недоволство
  на гордите елини….
  Като стана дума за испанците те имат една поговорка,че ако видиш да бръснат съседа ти насапунисай и твоята брада…
  Точно сега като през 1913 г. за премиера не трябва да се плямпа за стачки, и от НЗОК,тъй като и един “потоп”,дори и да е,с особено “бащинско”въздействие,
  не би успял,да предвиди и отстрани злобата на местна почва сътворявала дълги години глупав български елит,че да поправи одма…”авгиевото” му виреене…
  Не с дни,а с часове,трябва да се коригира мерника,докато се хванем за зелено….без да спрягаме трева и кон в невесело съчетание……

 25. Г-н Инджев, изключително подходящи въпроси поставяте. Българските архиви за замъкнати в Москва от Червената армия още през есента и зимата на 1944 г. Оттогава никой не се сеща да постави въпроса. Иначе е много модерно да се правим на отворени пред Турция и да приказваме за репарации… 😉

 26. Данъчния, Граф Игнатиев е дал акъла на турците, да използват башибозук при потушаване на въстанието /по специално за Батак/.
  Нищо лошо не казвам за графа, хората са си гледали интереса, а интереса им не е бил българите да се освободят сами, трябвало е те да ни освободят, за да се сбъднат думите на Апостола.

 27. илиан хаджиев,моето най-голямо уважение за написаното!!!бих желал-ако разбира се и вие желаете да ви поздравя лично!!

 28. Не е тук мястото за това, но според мен е донякъде важно. Тази вечер имах удоволствието да бъда с един руски професор. След хубавите си впечатления ми разказа един виц, който са си разказвали в Русия:

  @Тодор Живков отива на отпуска и си намира заместник и му казва:

  -Да седиш тук и само на СССР да вдигаш телефона!!
  – Че как да знам кой телефон е!!
  – Оня, но който може само да се слуша!

  @

  И ако все пак някой реши да оплюе споменатия професор ще кажа, че разказа и доста смешни вицове за СССР.

  Тове е положението. No comment.

 29. Има още един подобен виц:
  По времето на Горбачов звъни телефона. Милко Балев го вдига и чува: “Как у вас перестройка идъот?” Той затваря телефона и казва на Тодор Живков: “Един току-що ме нарече идиот на руски.” “Тегли му една майна” – отговаря Тошо. Телефонът пак звъни и задават същия въпрос. “П.тка ти лелина!” – изкрещява Милко в слушалката. “А-а-а, по пути Ленина. Оченъ харашо.”

 30. Мнозина като Георгиев,Панев,
  Божанова и др.-за да не засягам никого лично и отделно-било с разум,познания или хумор разнообразяват и се вписват в усилията на водещия и блога,да бъде началото на онова убито гражданско общество,което малко или по-успешно,проправя пътя
  към събуждането на България…
  Видно е пред очите ви,че удобната употреба на “никой не знае,някои,
  определени кръгове”…и т.н. и т.н.,а дори и в парламента,само потвърждава обстоятелството,че застоялата вода в това блато е и дълбоко отровна и опасна за здравето…..
  Извеждах постоянно фигури на върха
  на иглата,за да е по-лесна ориентацията в утопичната мъгла,
  но “путките” са много Панев,а и не са “лелини”,а опасността да изостанат нарочно и от ленин,по-голяма,като сляпо верни на “москва”..дори ако и там потръгне!,както има знаци!!
  Тази е причината да издигна в култ легендата за първия консул,
  комуто, да се помогне,макар и той да не се досеща напълно сега,
  как…!
  Тато беше по-проз!!!,да не се реже клона!

 31. още за катилите :

  29 април 2010 година, градинката пред НДК, спирка на рейс 9, улица Фритьоф Нансен, София.
  На метри от Паметник на жертвите на комунизма.

  Няколко човека чакаме рейс за Лозенец.
  На платното има няколко таксита, които чакат клиенти.
  В тревата кротко / за момента / лежат три улични песа.

  Тихо се приближава стара жена и прикляка пред кучетата.
  От дясната си обувка извади топка смачкана трева и я хвърли към лежащите кучета.
  Никаква реакция.
  Извиках и да спре.
  Тя най-спокойно извади топка трева и от лявата си обувка, пристъпи още една крачка към кучетата и я хвърли към псетата.
  Започнах да викам да се махне.
  Кучетата избягаха.
  Хората на спирката и в такситата гледаха в потрес.
  Бабата с бързи крачки изчезна .
  Не я снимах.
  Никой нямаше да повярва, че такава белокоса баба ще предизвиква нападение на кучета.
  Мястото е избрано прецизно : спокойна спирка, с хора, които ще потвърдят атаката на псетата над невинна и беззащитна женица.
  Нарочно не носи чанта .
  Така няма как да си обясните нападението на псетата.

  Вярно е , че има нападения от кучета.
  Някои ухапвания са с тежки последици за нападнатите.
  Вярно е и е страшно.
  В нормалните държави агресивните кучета се умъртвяват / приспиват /.
  Така трябва да е и тук, независимо дали става дума за домашни кучета или улични псета.

  Защо има хора, които провокират агресия в животни ?
  Как тази бабичка е възпитала децата и внуците си ?
  Каква е тази държава, в която може да има конспирация на всяка крачка ?
  Кой и защо подучва баби като тази да правят такива подли неща ?

 32. Темата за Катин е много сериозна, но ние сме на друг исторически етап, може би. Тепърва трябва да открием кои сме, защото едва ли има друг такъв народ по света, който толкова малко да познава историята си, приятелите и душманите си. Вярно е че имаме много кръвни братя на територията на бившия СССР и е крайно време да започнем да общуваме активно с тях.
  http://www.bulgarlar.info/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=0&Itemid=46
  А иначе за Катин тепърва ще се говори:
  http://kavkazcenter.com/russ/content/2010/04/30/72105.shtml

 33. Една от най-силните и най-уместните статии на Г-н Инджев,няма какво да се добави!!!! Г-н Панев,ама Вие,като сте лекар,би могъл много по-лесно да направите разлика между руснак и руски комунист,между българин и български комунист… Както между ген Ярузелски и Качински. Между Сикорски и Гомулка. Препоръчвате ни да бъдем по-далеч от Пастернак,Солженицин,Ахматова,Виктор Суворов,Владимир Буковски,Андрей Амалрик,Сахаров и хилядите истински достойни руски антикомунисти. Ами феноменалния Ген0лейтенант Андрей Власов,ген. Трухин,Жиленков,Пьотър Краснов и поне две дузини Съветски генерали,дали живота си при опита си за борбата срещу болшевизма,не е лошо да ревизирате мнението си.

 34. До Николай Христов,
  Абсолютно сте прав. Но по същата логика и поляците са правили “не хубави неща” по земите на днещна Украйна. Може би знаете, че те са първите, които превземат и Москва и е опожаряват. Тези полски военни, разтреляни в Катин са част от окупационните войски, които взимат тези територии преа войната 1920г. И ние сме правили много “лощи неща” в историята. Аз просто се опитах да кажа какъв е нащият интерес, а не да оправдавам или онеправдавам някого.

 35. До Николай Христов,
  Не е хубаво да се говори с “уклони”. По натура и мислене съм STRAIGHT.

 36. Към GEN.VLASOV:
  За нищо на света не бих противопоставял имена на полски антикомунисти на руски, защото ми се струва инфантилно. Мога да ти кажа само, че се запознах лично с Виктор Суворов, когато през 1994 г. дойде в София за да получи наградата, която ние от СЖБ “Подкрепа” му дадохме за: “…безпримерната смелост и сила на волята в разкриването на истината за болшевишкия режим…” Но, за това сега не ми се говори. Между другото, жена му е много красива!

 37. до Milla – никой не отрича зверствата, на които турците са подлагали българското население, но ти смесваш две съвсем отделни теми. малко като във вица ‘колко гори колата?, ‘а вие защо биете негрите?’. тук става въпрос за деянията на Русия по отношение на събитията в българската история.
  или според теб и малкото разкрити факти от миналото сочат нееднозначно,че братушките дупе дават за нас. права си, това обяснява защо преди Априлското въстание Русия води няколко войни с Турсия, като в нито една от тях не е тема на разговор съдбата на българския народ. Но руснаците сигурно са го вършили за наше благо, ние просто нещо не сме разбрали. Също се сещам как при отстъплението си генерал Дибич Забалкански взима в плен български семейства, които после търсят помощ от султана с молба да ги върне обратно. Еххххх, прости селяни са си българите – ти им помагаш, като ги водиш във всеобхватните поля на руската земя, а те ше ми молят някакъв си манаф за помощ…вироглаво племе..

  за ‘ролята’ на Русия в Междусъюзническата война изобщо няма и да подхващам темата. Който има средно образование, помни, че се изучава някъде 6-7 клас май беше..

  аман от руски подлоги. Само едно не разбирам – защо, защо само седите тука и обяснявате ‘видиш ли, колко хубаво било и колко са ни помогнали братушките’ , а не емигрирате просто за Сибир или Тошква? Там много ще ви се зарадват. И ние тука много ще ви се зарадваме. Защото, за да има България поне минимален шанс да се отърси от този пропит до дъното на националната ни душа русофилски манталитет, трябва да минат поне 4-5 поколения, незамърсявани от него..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.