Весело с Лечева

Бившият министър на Държавната агенция за младежта и спорта ( ДАМС) Весела Лечева обясни днес пред Би Ти Ви, че нейното ведомство е било на подчинение на …Емел Етем, която отговаряше в тройната коалиция за борбата с последиците от бедствията и авариите. Лечева не можа да обясни защо е било така, но стана ясно, че свързва този факт с бедствията и авариите, връхлетели българския спорт. Съобщението й, признавам, ме изненада поради липсата на каквато и да била логика.

Нищо неочаквано обаче нямаше когато, че Лечева потвърди публичната тайна за набиращия скорост политически проект на действащия президент Първанов. Единственият лидер, който може да обедини лявото пространство е президентът Георги Първанов, отсече тя. Нямало по-логично от това, той да оглави БСП. Водели се разговори в тази насока.

Стана ясно също така, че въпросният политически проект най-вероятно се казва БСП. Аз усещам доверието към президента от срещите си с хората, каза Лечева и даде да се разбере, че емисари на държавния глава движат политическата му амбиция за реванш към върха на червената партия.

Когато Лечева изчерпа обичайните аргументи за похвала на един политически лидер, за какъвто припознава уж деполитизирания президент, тя прибягна до най-големия комплимент: Бойко Борисов се обърна срещу Първанов и показва, че вижда в негово лице своя враг. Счита го за единствения сериозен опонент и алтернатива.

Едва ли Лечева беше поканена само заради сините й очи и то при положение, че темата на интервюто изглежда трябваше да бъде забравата, в която била изпаднала. Защо трябва да бъде вадена от нея, просто така, за да си спомнят зрителите за нея? Спестена беше публична тайна за близостта на Лечева с Първанов. А точно това я прави значима и в това качество беше в студиото, въпреки “дипломатичните” опити фактът да бъде заобиколен. Беше дори леко комично как гостенката грейна и се развесели, събличайки унилото си настроение изведнъж, щом дойде ред да говори за главното: за Първанов като спасител на лявото. Забърза темпото, започна да изпреварва въпросите с намислените си предварително тези.

Май е дошло време да се свалят картите и маските. Починът на президента за повече прозрачност, доказан досега само с публикуването на една стенограма, набира сила. Ето, днес се “отвори” и Лечева.

Очаквам да чуя по този повод какво искаше да каже Първанов с една реплика тези дни, която му е толкова чужда, че привлича вниманието като магнит кабърче: “може да съм допускал грешки…”. Допуска, че е допускал грешки? Е, това е наистина новина. Ще очакваме развитие по темата, по която съм готов да се включа с ентусиазма на Лечева. Защото пълната безкритичност и непрозрачност на близо 9 годишния “проект Първанов” е причината за много от най-мътните страници на този период, за който, както се вижда, не само Борисов търси виновници.

Весело беше с Лечева, но най – веселото предстои.

13 мнения за “Весело с Лечева”

 1. В страната мишките и червения цървул е цар! Два мандата!?!?!?!? Как булгаристанците гласуваха за селянчето с прическа на разгонен комсомолски секретар и до сега не ми е ясно?! Припознаха мил и близак дъх на чесън и вкисната пот, може би?!?!

 2. Имаше непоторими кодоши,когато просветен министър на Царя оспорваше
  левите си парламентарни опоненти в стил:”Кой не знай Чавдар войвода”,а
  друг герой на Л.Каравелов кво си говорили неразбрано двамина между Копривщица и Карлово,аконе се лъжа!
  За Весела казах и по предишната статия,но като красиво момиче не й трябва психоаналитик,който да гледа другите ако влезе в препълнена зала…преди да се отвори з а в е с а т а….!!!

 3. А аз не виждам нищо нелогично в това, точно Етем да е вицепремиерът, отговарящ за чисто синекурните министерства. Просто трябва да се следва логиката на коалицията. 🙂

 4. Винаги когато слушам изказвания на Жени Живкова и Весела Лечева по политически въпроси и на мен ми става по живо и по весело някак си.Такива изчистени и ясни тези не могат да излязат дори от устата на другаря Станишев.Явно пак е дошло времето Борисов като един Иван Костов да извика„Първанов е моят кандидат за председател на БСП!”.Па да видим чии проект е по по най.

 5. Тази комунистическа пушкаджийка и мафиотка трябва да търка наровете в Сливенския. Или да прави компания на благоверния си съпруг-мафиот и спонсор на сырыщныка. Нали “приятелският огън” на някой конкурент от неговата глутница отнесе Манолчо, така, поетично казано, остави го на границата между Този и Онзи (ще рече- по-добрия свят).

 6. “Може и да утепах архар, но не знаех, че е златен.
  А със Златев и златото на Партията съм убеден, че трябва да се фнимава!”

 7. Сугарев пише:

  “Симптомите за превръщането на Сергей Дмитриевич в политически труп наистина с лопата да ги ринеш.”

  Ранният Дмитриевич беше като късния Брежнев.

  Не зная гледали ли сте навършилата двадесетина години комедия “Weekend at Bernie’s” на Тед Кочев?
  Тя е вариант на “The Trouble with Harry” на Хичкок и в нея става дума за застрахователи, за мафия и за наемни убийци, като през цялото време подмятат един труп, представяйки го за жив.

  Какво искам да кажа?
  Дали ще продължат да анимират Станишев или ще играят с набралия опит и самочувствие Първанов е все едно…
  Тенденцията е такава, каквато я очертава Първанов, а не Борисов – отливането на гласове от ГЕРБ ще доведе до съвместно управление на БСП и ГЕРБ.
  Борисов – президент, Първанов – премиер, Костов – ковчежник…

 8. Борисов – президент, Първанов – премиер

  maiko mila.
  Ako tovatane…. bog da prosti Balgaria

 9. Аз пък нямам нищо против. Ще ми се Първанов да е лидер на БСП, със заместници- Виденов, Премянов и Станишев.
  След това искам да се събудя и да разбера, че това е било само сън, защото БСП отдавна не съществува….
  За жалост не съм толкова млад….

 10. Клозетът при социалистите не затваря… В България – също.

  / В България има два типа граждани: 1. Опасно луди комунисти и 2. Ние, лудите, които понасяме първите!/

  Ама защо се обидихме на чехът-евреин, който ни изтипоса като кенеф и ни турна на изложба? Я да се поогледаме. Президентът Гоце стартира в политиката с кадри на собствения си кенеф, скован от дъски и ритловици в пернишкото село Сирищник. После се изходи пред Републиката като години лъжеше, че бил „чист гражданин”, но пропусна, че е най-долнопробен доносник. Междувременно половината му съветници ги застреляха по улиците, а другата половина,като ректора на УНСС, се прочуха с корупция.

  Пловдивският Славчо Атанасов пък откакто са го избрали не спира да се занимава с клозети. В буквалния смисъл. Първата му проява като кмет на хилядолетен град бе да извика мажоретки и открие … кенеф в градската градина. После преряза лентата на още два-три градски клозета, докато не изгони оня модернист Давид Черни и цяла седмица обясняваше, че не му харесал клозета на чеха. Кметската заместничка Дойчинова-Гогова даже разнасяше като контра-удар един топ тоалетна хартия из общински сгради. Демонстрираше модернизъм, според нея и Славча.

  От няколко месеца двамата клозетни герои Гоце и Славчо се събраха заедно. Първом Гоце покани Славчо да си хортуват за новото МВРО-НИЕ и бъдещите избори, прибавиха и Македония за цвят, а от няколко дни Славчо е домакин на Гоце в Пловдив и си шепнат на ушенце във владенията на друг общ приятел – Георги Гергов, който също имал доста работа със свински екстременти в началото на бизнес-кариерата си. Сега, заедно с Боги Бонев е собственик и управител на Пловдивския панаир, подпомагани активно от героинята на всички времена Мара Мисса – Капон. Мътят си нещо по комунистически, разбира се.

  В България има обаче една врата на обществен клозет, която никога не затваря и се намира в централата на БСП/БКП/ на ул. „Позитано” в столицата. Колчем някой я отвори /а това става непрекъснато/ от там се разнася нетърпима воня, защото те социалистите от времето на партизаните са свикнали да поддържат лоша хигиена.

  От близо два месеца БСП се размирисаха с някаква подписка, че искали обновяване, „здравите сили” подемали път на поредното измиване, къпане или прочистване на партийните редици, а всъщност цялата тупурдия е да подготвят друм за любимия им алаброс на Гоце Първанов. За целта Весела Лечева изтрезня и намери време да се появи в самия пояс на Бареков по БТВ, та да ощасливи лудите, че „Единственият лидер, който може да обедини лявото пространство е Георги Първанов и бих насочила усилията си там”. Подутата от алкохолно употребление Лечева премрежи поглед и пред Цолова се замечта за блаженните години, когато Манол Велев бе щедър спонсор на „единствения лидер на социалистите”, а след това могъщ съветник на същия Седефчов – вече като президент на държавата. Абе дребен пропуск е, че този същия поне по конституция е деполитизиран и някак си не върви да го впрягат за партайгеносе, но … щом изтрезнялата Лечева го казва, може.

  Миналата седмица пък евро-депутатката Йотова заподозря в предателство „най-близките до Станишев”, а те са ноторно известни – мафиотчето Кирчо Добрев, Корнелия Нинова, Антон Кутев /този последният май е близък не само политически до Станишевия задник/ и още няколко деятели на червената идея. Днес следобед /30 април/ се провеждал пленум на БСП и щели да умуват за конгрес, та да развонят окончателно държавата за 47-и път, защото и толкова конгреси имат в зловонната си история. Хората на Гоце-президента се обединявали в здрав юмрук и работата отивала към някакви техни си сценарии, които щели да катурнат Станишев и да възкачат в перспектива патрона си като му изтече мандата. Ако ли пък Станишката с гей-дружинката пак удържат лидерското място имало подготвена резервна писта за „естествения лидер на лявото” – дълго умуваната социалдемократическа партия в коалиция с МВРО-Ние на Славчо Атанасов, движението на Таня Дончева, могъщите финансови лобита на Валентин Златев, Георги Гергов или Николайчо Гигов, за да придадат на гоцевата формация и „приемлив бизнес-облик”. И пак ще се повтори мантрата от началото на 90-те – „национално-отговорен роден капитал”. В тази гоцева група са царския социалист Коцето Паскалев, Румен Овч., Румен Главътъ/Петков/, играещият на два стана Кирчо Добрев, Червеняков, Лечева, „дежурните интелектуалци” Гранитски, Петев, Левчев, Тошев, Дончев и даже Дончева. Станишката засега се задоволи да ги нарече „клюкарници”, но май-май работата ще се размирише повече отколкото историята му с Азер и червените прашки. Йотова и Лечева директно му напомниха на Станишката, че за червен лидер го бил турнал „другаря Първанов”, който го хванал за ръчичката и го свалил от третия на втория етаж от сградата на „Позитано” – това по думите на Райдовски, който разбира къде се разнася по-силно вонята.

  В какафонията се включи и комунистът-динозавър Краси Премянов, който съвсем сериозно предложи да се върне начело на БСП … Жан Виденов. Той бил го съгласувал със самите Александър Лилов и Янаки Стоилов, които оглавяват някакво сталинско движение в самата „променена” БСП. Иначе го наричат нежно „вътрешнопартийна опозиция”. Тъй ами, то и без това Жан не си довърши мандата – може да го направи сега. Тя и Нешка Робева го подкрепи скоро, защото Лечева гепила някакви пари и ги дала на противната и` федерация по художествена гимназия.

  Докато пиша тези редове научавам, че конгресът на БСП щял да се проведе на 16 октомври /алюзията с ВОСР е очевидна/ и дотогава Кирчо Дбрев щял да търси „не зайче от „Плейбой” за лидер, а луд с пушка”, което означава: Станишев е играел ролята на плейбойско зайче, а този с пушката, очевидно е ловецът Първанов, който като „луд” обединява левицата и тръгват на победен поход. Което пък си е признание, че комунистите си признават без бой, че са натресли държавата на един сексуален сбърканяк и на един неуравновесен доносник, без извинение, но това си е признание, нал тъй ?

  Иначе хората на Волен писаха, че новата партия на Гоце щяла да се казва „Строители на съвременна България”, за да може да се скандира на митинги „ССБ”, което да обърка привържениците на Софиянски /неговата е ССД/ и да се включат в стройните редици на „благоевата партия на 21 век”. Това искал самият Гоце, защото писал едно време дисертация за „наследството на Димитър Благоев”. Вариантът бил като резерв № 2, ако се заинати „зайчето Станишев” и не пусне кърмилницата докъм догодина. Към бизнес-проекта на Гоце вече са привлечени крупните представители на „национално-отговорния капитал”/пак да ги повторим: Златев, Гергов, Гигов/, дежурните интелектуалци на Левчев, партии като МВРО-НИЕ и дори ЕНП на Мара Мисса-Капон, която скоро посети Гоце лично в президентските му покои. За тая последната въобще не се чудете, щото от разсекретеното досие на Тато Живков научихме, че не бил никакъв комунист преди 1944 г., а членувал в партията на … националлибералите на Георги Петров, която минавала за дясна. Колко му е Гоце да гушне и огромното туловище на Мисса – тя и без това го подкрепи официално на последната президентска кампания.

  Питате къде в този български пъзел е Симеон, кадет Рилски и читаците на Доган ли? Ще заимствам и разкажа един виц. Онагледява битието ни доста прилично. В сауната са лидерите на тройната коалиция. Валерия Велева обслужва орално Доган. Станишев гледа завистливо и предлага на Доган да се сменят, а оня му отвръща: „Хайде почвай ти, че Велева е на години и се умори.” Станишев подхваща френското обслужване /фелациото/ на Доган, но се уморява и предлага на Симеон да го отмени, а кадета царствено му отвръща: „Давай, давай аз прекарах в тази поза целия предишен мандат !”.

  Ами любезний читателю, това е. Без никакво извинение за написаното щом сме от лудите да търпим такива като героите, за които стана дума!

 11. до toross.blog.bg | април 30, 2010, 21:38: Винаги съм се чудил на хората, които притежават уникалния ти талант да не казват нищо, изхабявайки за целта толкова много мастило.

 12. Гротеска е едни от най-силните наши спортистки,да са най-големи комунистки-Робева,Йорданка Благоева,Стефка Костадинова,Лечева и др. Срам за женската част на българския спорт. Нито една антикомуистка нямаме от тези среди,всички са продажници,евала на ицо,че на няколко пъти заклейми болшевишката сган.

 13. Зле, зле, ако това същество първанов -с-малка-буква остане в политическия живот.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.