Светлина за прилепите в президентската пещера

Съветник на президента Георги Първанов е в топли взаимоотношения с хора, които се свързват с Октопода. Това стана ясно от отговор на вътрешния министър Цветан Цветанов на въпрос на “Монитор” има ли връзка между Октопода, Алексей Петров, президента Първанов и партията на Яне Янев, които през последните месеци се превърнаха в основни критици на правителството на ГЕРБ.

Става дума за шефа на правния съвет към държавния глава Сашо Пенов. Той е ортак в сдружението “Алианс за правно взаимодействие” с Иван Димов, който бе отстранен от ВСС, след като името му се оказа в списъка на плевенския бизнесмен Красьо Черния, както и с арестувания при акция “Октопод” Николай Велков, разясни МВР шефът.

“Сдружението се оглавява от Иван Димов – представителя на ВСС, отстранен, защото беше в списъка на Красьо Черния. Срещу него започна и дисциплинарно производство. В сдружението е и Сашо Пенов, който е президентски юридически съветник. В него е и Николай Велков – човекът, който беше оправдан по “Опицвет”, но беше един от основните играчи в този случай и човекът, който беше сред задържаните при акция “Октопод”, когато бе арестуван и Алексей Петров.

Велков е човекът, който в килията отправяше заплахи и който говореше за един висш магистрат, с когото са в добри приятелски отношения”, разказа Цветанов в интервю за вестника. Той смята, че всеки сам трябва да си направи изводите каква е връзката и какъв е начинът да се обединяват подобни хора и да правят подобно сдружение.

“Това са хора, които са осъществявали активна дейност, те са се възползвали и от оперативна програма “Административен капацитет”, от която са ползвали средства за повишаване на капацитета в съдебната власт”, каза още министърът. Скандален се оказва и фактът, че Димов е сключил договора по европрограмата с ВСС, което го вкарва автоматично в конфликт на интереси.

Преди време финансистът на Трактора Николай Велков пък беше засечен в разговор в килията, която делеше с Пламен Стоянов – Големия Дамбовец, да се заканва, че когато излезе навън, на “светът ще му се стори тесен на онова лице Цветанов”.

След като Цветанов заяви в ефира на Нова телевизия в понеделник, че следващият президент няма да бъде обвързан с определени кръгове и няма да има съветници, които са част от странни сдружения, които са свързани и с Октопода, отговорът от “Дондуков” 2 не закъсня. “От изявлението на министъра се разбра защо Бойко Борисов няма да се кандидатира за президент, защото той е човекът, който има най-пряка връзка с Октопода чрез съвместната си фирма с Алексей Петров”, коментира пред vsekiden.com прессекретарят на държавния глава Бойка Башлиева.

Към тази информация на ”Монитор” трябва да припомня и друга, в която се появи името на важен човек от президентския антураж във връзка с криминалната хроника. Оказа се, че простреляният в навечерието на новата 2010 г. в столичния квартал “Овча купел” Иван Митовски е управляващ в Жилищностроителна кооперация “Зора 10” заедно с бившия шеф на НСБОП Кирил Радев и с главния секретар на президента Георги Първанов – Красимир Стоянов. Казвам , че “е”, в сегашно време, защото в съобщението се говореше, че жертвата е оцеляла и е в болница.

“Навремето учредихме кооперация за един строеж. Нещата се провалиха и тя на практика не е развивала дейност. А на този човек дори му бях забравил името”, каза вчера Кирил Радев. Красимир Стоянов не бе открит за коментар, писа тогава “24 часа”.

Явно и до днес, четири месеца по-късно, никой не може да открие за коментар всемогъщия началник на президентската администрация. Защото никой не го търси.

Вътрешния министър Цветан Цветанов беше цитиран от “24 часа” да казва ден след опита за убийство, че има вероятност нападателят на Митовски да е познат на жертвата. Дали това е вярно, докъде е стигнало разследването по случая, така и не научихме.

Ако шефът на правния отдел на президента Сашо Пенов е “ортак в сдружението “Алианс за правно взаимодействие” с Иван Димов, който бе отстранен от ВСС, след като името му се оказа в списъка на плевенския бизнесмен Красьо Черния, както и с арестувания при акция “Октопод” Николай Велков”, то другият шеф от президентската администрация, Красимир Стоянов, е направо съдружник във фирма с една жертва на въоръжено нападение. Нима това не е също толкова “оперативно интересно”?

В крайна сметка президентът пожела да има прозрачност във всичко и е добре да докаже своята искреност, като я демонстрира по отношение на най-близките си хора.

21 мнения за “Светлина за прилепите в президентската пещера”

 1. Президентът е морално тъп и това ще реши политическото му бъдеще.

 2. В крайна сметка президентът пожела да има прозрачност във всичко и е добре да докаже своята искреност, като я демонстрира по отношение на най-близките си хора.
  Е те това нЕма да стане! На бас. Когато пРЕЗИДЕНТА (и тая дума се умърси вече, като другар и много други…) ще разсекрети стенограмата (или разкаже без да кръшка) за убийството на Емил Кюлев, тогава и ще коментира Сашо Пенов и Красимир Стоянов.
  На въпрос на Валерия Касиян да коментира убийството на Емил Кюлев, ето как Първанов (не)отговори: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/03/12/872571_stenograma_ot_preskonferenciiata_na_georgi_purvanov/

 3. Морето господине е множествено число на думата капка,но миналото гробница на нашите умрели чувства,а моралът личен и скъп разкош,където музата е като жена,която рядко ще каже кой е първият,до мотоцикетисти,ноито
  яздят и тях, и картечници…..
  Г-н Костов е прав за саможертвата на вътрешния министър,но и подсказал,че казано другояче и сваренот яйце е пиле,което прибързало да се излюпи и в “дуела” с рейтингите,не случайно се появи и едно ако….?

 4. Тези факти за мен са направо зашеметяващи!
  Как така все бандюги от класа са сред най-приближените на Гоце?
  Накрая да не се окаже, че самият Гоце е шеф на Октопода или поне на клан от Октопода?
  Понякога ми се струва, че чета мафиотски роман и като затворя книгата, ще се върна в истинската реалност….

 5. Човек , ако си направи труда ще намери “връзка между Октопода, Алексей Петров, президента Първанов …” Ще намери , няма начин да не намери. Нали , както беше казал Костов “…в България всички сме братовчеди…” А като се има предвид, че АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ Е ЧОВЕК НА ИВАН КОСТОВ /в това вече никой не се съмнява – и слепите, и глухите разбраха, че А. Петров е назначен за щатен сътрудник от костовият министър на вътрешните работи Е. Йорданов по предложение на костовият верен паж и оръженосец атанас атанасов / та като се има горното предвид може да се направи пряката връзка Костов – човек на Първанов /ако повече ви отърва, може и обратното!/… българска му работа …всички сме братовчеди…

 6. В групичката е и шефа на ВМА. Защо ли? И по какъв повод го удостои с орден “Стара планина” с мечове?

 7. Тоя “Гражданинът Кейн” дали не е избягал от некоя психиатрия? Твърди, че Костов е човек на Гоце Първанов, или че Първанов е човек на Костов, което показва, че, горкият, хептен обърква причинно-следствените връзки, което е признак за пълно полудяване? Или пък, ако не е луд, е човек от Канцеларията на негова светлост Гоце Първанов, и действа по принципа “Крадецът вика – дръжте крадеца!”. Нищо чудно гоцев човек да бърка причинно-следствените връзки, след като самият Гоце отдавна живее в някакъв паралелен на действителния свят, в който Путин за болното му съзнание нищо чудно да е, предполагам, “вожд на световния пролетариат”, а пък Обама нищо чудно да не е самият Сатана, който си е отрязал рогчетата 🙂

 8. пряката връзка Костов – човек на Първанов /ако повече ви отърва, може и обратното!/… българска му работа …всички сме братовчеди…

  Posted by Гражданинът Кейн | май 5, 2010, 13:59

  Колега, по-полека – много взе да се зимаш навътре!
  И не обиждай на брат’чед!

 9. Трябва да сме внимателни с всяка една приказка казана по адрес на Президента на България.В тази насока бих искал да кажа, че имах желание да оринирам върху Гоце, но сега ми се иска и да го намажа с фекалии.Няма толкова гнусна зелена муха за да направя сравнение. Този Гоце явно много мирише.

 10. Оня”гражданинът Кейн”ли е или товарищ Сергей? Аман от плужеци.Г-н Грънчаров,грешиш-гоцевченцата не бъркат причинно следствените връзки-те просто нямат връзка с главният мозък!На едни от тях връзката им е през джобовете,а на други-чрез задните части.

 11. Тези статии на Иво Инджев трябва да стават достояние на повече хора. Знае ли се какъв е трафика на блога? Става въпрос за “unique visitors” на месец. Благодаря.

 12. Г-н Инджев, имам един въпрос към Вас, на който моля да ми отговорите. Признавам си, винаги съм се чудил защо наричате президента Първанов “Георги”, а не “Гоце”? Ще ми е интересно какво ще кажете по тази въпрос. Аз днес написах една статия със заглавие По случай именния ден на г-н Президента: защо Първанов е Гоце, а не Георги, защо не бива да бъде наричан Георги, какво означава да го наречеш Георги? и в този контекст ми е твърде интересно какво ще ми отговорите, понеже Вие сте остроумен, духовит и мислещ човек. Даже си мисля, че ще е интересно да проведем една по-сериозна дискусия по този въпрос, особено предвид наближаването на края на президентстването на г-н Президента. Според мен този въпрос Гоце или Георги трябва да се нарича лицето, родом от Сирищник, съвсем не е незначителен. Ще очаквам с интерес какво ще ми отговорите…

 13. Към Ангел Грънчаров:

  Предполагам питате във връзка с Гергьовден?
  Много скоро желаещите да се запознаят с мнението ми по този въпрос ще имат тази възможност. Обещал, че имам интересни неща за споделяне и че ще го направя по мой начин. Наближава времето да изпълня обещанието си.
  Но, за да не останете с впечатлението, че бягам от отговора, ще кажа все пак: използвам политическата сатира , но бягам от клишето.
  Не мисля, че човек като Първанов, който от президенския пиедесетал легитимира ДС със задна дата и с това реанимира реваншизма на комунизма, може да бъде уязвен тъкмо с онова , с което заяви пред целия свят, че се гордее.

  Както вече съм споменавал, неочакваният на пръв поглед порив към прозрачност от времето на тройната коалиция, който даде тласък на отварянето на досиетата, беше премерен удар. Другарите са преценили, че верните на комунистическите традиции хора получават по този начин легитимация като …герои в очите на подобните им. Но пък “предателите” ще бъдат морално смачкани. Което и стана. Постигнаха ефекта на “неутронна бомба”. Защото чугунените глави не бяха засегнати, а “вредните” ( от гледна точка на комунистическия замисъл) организими, бяха изпепелени. Възтържествува основното идеологическо постижените на прехода: “всички са маскари”. Това не само позволява, ами направо изисква такива, като Първанов , да бъдат вождове на маскарите. Че кой друг, щом всички са – най-маскарата между маскарите ще да е, нали ?!
  Другаде го стяга ботушът Георги…

 14. Благодаря за отговора! Разбирам и приемам аргументацията Ви. Ще помисля повече и ще кажа нещо, понеже зачекнатата тема е изключително важна; тя не е просто за имената, а за нещо много по-съществено. Надявам се че и други хора ще се включат в дискусията, заслужава си…

 15. Към Ангел Грънчаров :

  Не кличката на Първанов, която го закотвя към миналото му, може да промени факта, че присъствието му във властта само по себе си вече е победа на левия реваншизъм. Освен това, зареждането й с отрицание зацапва образа на достойния българин, чието име си е присвоил агента пРезидент. Лично аз, когато го споменавам, оставам само при фамилията му. Ако обаче искам да акцентирам върху символиката на агентурното му минало, използвам естествено „Гоце”- въпрос на обстоятелства и настроение. Не ми се иска да се ограничавам оставяйки само при едно и също определение, което в крайна сметка ще прозвучи като натрапчиво повторение – все едно при всяко споменаване на Вашето име задължително да изписвам антикомуниста Ангел Грънчаров. Мисля си, че Вие самият бихте предпочели най-вече да Ви определят като философ, защото именно от висотата на философския си поглед върху света, Вие сте преценили, че достойната позиция в нашето общество е единствено възможна като отрицание на тоталитаризма и на „лявото” под което той мимикрира.

 16. Преди години, Добрев, сина на оня министър Добрев, дето сестра му е до коляното на президента беше заловен на границата с едни пари от контрабанда, всичко се потули. Тоя същия Добрев сега си пише честен социалист. Иво хайде да разровим.

 17. Господин Инджев,
  Моля Ви не допускайте коментари в които са използвани нецензурни думи…Те рязко снижават нивото на материалите написани от Вас

 18. Иво хайде да разровим.

  Posted by Dimi | май 7, 2010, 15:37

  ……………………………..

  Кочината ровене не може да я оправи. Те, свините, и без друго
  ровят и си хвърлят кал една на друга
  в борбата за насъщната помия.
  По-важно от някой си Гоце, или контрабандист, или някой си тунеядец е да се създаде обществена нетърпимост към живота в кочината.

  Е, да, но как, като на свините точно това им харесва? Много са, тука са!
  И техният житейски шанс е кочината…

 19. Че нали Р.Овч. сам призна за младата и безочлива комунистическа балалайка Кирил Добрев по повод една от поредните му изцепки:НЕ БИХ ИСКАЛ ДА СЪМ НА МЯСТОТО НА ЧОВЕК„ЗАЛОВЕН В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ С ЕДНА ТОРБА ПАРИ ! И какво от това? Случаят е потулен Някой нещо да е чул за СЕЗИРАНЕ ,САМОСЕЗИРАНЕ или подобна прокурорска намеса? С тези отрепки в прокуратурата няма и да чуем ! Просто парите вероятно са се оказали достатъчни за всички!

 20. Г-н Инджев, аз мисля така:
  Освен с вичко известно за този човек от последните години, агентурното му минало е една от най-мрачните /да не кажа зловещи/ подробности.
  Защото той е бил /и вероятно още е/ агент, чиято задача е да фалшифицира историята.
  Той и подобните нему фалшификатори извършват най-тежкото престъпление към подрастващите, младите и бъдещите поколения на България.

 21. Танушев,не е проблем факта ,че президента на страната е бил агент на ДС,или КГБ. Никой не знае каква е била агентурната му дейност. Това беше пореден фитил,пуснат за отклонение от истината. Подобно на т. нар.”Тройна коалиция”. Нищо подобно,тя нито е тройна,нито двойна,а три крила от комунистическата сган. Това е толкоз просто и логично… и досега много хора робуват на Гоце,Доце, Тройната коалиция,черените,левите и пр. Има само едно зло за българите,това е оррганизацията на българските комунисти-бандити,под различни имена. Всички са техни,може би Б. Борисов не е съвсем техен,но нищо у нас не е сигурно,ще видим. Разберете бе,добри хора,комунистическата сган,нито Сава,нито Гоце,нито който и да е….,само тази сган е проблема. И тя е много хитра,затова все пуска разни филми и ние лапаме ли,лапаме. Утре пак ще пуснат някой филм,ние пак ще се зазяпаме и комунзма пак няма да бъде пипнат…..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.