Свиня с часовников механизъм

Президентът Първанов отстрелял дива свиня извън сезона

Президентът твърди, че трепе главно вълци
Президентът Георги Първанов е бил на лов през юни 2006 г. в района на Попово, където се е проявил като отличен ловец. Остреляната от него дива свиня му е донесла трофей, оценен по стандартите за ловните трофеи на 117.6 точки. 119 точки биха му донесли златен медал. Ловът е отразен в поповския „Местен вестник” от 10.07.2006 година. По това време, президентът е гостувал лично за три дни на кмета на община Попово – Людмил Веселинов.
Първият проблем в случая е, че ловът се е състоял извън ловня сезон, коментира пред телевизия EBF юристът Марин Божков. Сезонът за лов на дива свиня започва през октомври и завършва през втората седмица на януари, уточниха от Съюза на ловците и риболовците в България (СЛРБ). Президентът е бил на частно посещение и е ловувал в качеството си на гражданин, а не на държавен глава.

Вторият проблем е, че по същото време срещу кмета на община Попово са се водили няколко наказателни и граждански дела за злоупотреби. Гластност на случая даде общинският съветник от Попово Веселин Несторов. Според него, над президентския приятел е опънат съдебен и политически чадър.

Людмил Веселинов управлява град Попово вече пети мандат. През последните години той многократно е обвиняван за корупция и злоупотреби с власт. Срещу него има множество преписки и дела. Основните обвинения срещу него са за неправомерно разпореждане с общински имоти, както и във фаворизация на една единствена фирма – търговищката „Стройкомерс – ТТ”, печелеща всички обществени поръчки за строителство в община Попово. През миналата година при изпълнението на ремонт на поповските училища по оперативна програма „Регионално развитие” на ЕС, администрирана от МРРБ се установи, че липсва всякаква строителна документация, не са изграждани предвидените пожароизвестителни и пожарогасителни инсталации, а таванът на едно от училищата падна и родителите на учениците принудиха общината да го затвори.

През април тази година жители на Попово протестираха пред сградата на ВСС в София. Те твърдят, че ненаказаността на Веселинов се дължи на покровителство от корумпирани магистрати. (БЛИЦ)

Вместо собствен коментар на тази информация за един от бракониерските набези на президента Първанов, избирам да помогна на българските медии да се включат в задаването на въпроси. Най- известният от всички досега акт на бракониерство, извършен от Първанов, е регистриран в доклад на международни наблюдатели.

Докладът описва какво се е случило на 7 ноември 2008 г. по време на посещението му в Узбекистан, когато е намерил време да отиде на лов в забранена за ловуване територия. Разполагам със свидетелски разкази за събитията в Нуратинския резерват, но ще ги оповестя другаде и по друг начин.

Засега предлагам списък с имената на участниците в официалната българска делегация. По данни на местни хора, петима българи са придружавали Първанов при извършеното нарушение. Може пък някоя българска медия да се заинтересува дали между тях няма да се намери някой, който да каже нещо повече от заявеното от Първанов на 12 март 2010 г. на пресконференцията му в София : “ Не съм убил архар”!

Официалната българска делегация, придружаваща президента Г. Първанов по време на  му посещението му в Узбекистан ( 5-8 ноември 2008г .)

1. Г-н Асен Гагаузов, министър на регионалното развитие и благоустройството;
2. Г-н Петър Кънев, народен представител;
3. Г-н Никола Колев, началник на Кабинета на президента;
4. Г-н Красимир Стоянов, главен секретар на президента;
5. Г-н Горан Йонов, секретар на президента по външна политика и сигурност;
6. Г-н Ертан Кара, секретар на президента по икономически въпроси;
7. Г-жа Бойка Башлиева, прессекретар на президента;
8. Г-н Милен Керемедчиев, зам.-министър на външните работи;
9. Г-жа Галина Тошева, зам.-министър на икономиката и енергетиката;
10. Г-н Явор Милушев, зам.-министър на културата;
11. Г-н Илко Славчев, временно управляващ посолството в Ташкент;
12. Г-н Димитър Станчев, зам.-председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения;
13. Г-н Боян Чуков, съветник в Политическия кабинет на министър-председателя;
14. Г-н Славчо Атанасов, кмет на гр. Пловдив;
15. Г-н Николай Иванов, съветник в Кабинета на президента;
16. Г-н Митко Николов, директор на Протокола на президента;
17. Г-жа Мая Добрева, директор на дирекция “Европа ІІІ”, МВнР;
18. Г-н Цветан Ночев, началник отдел в дирекция „Европа ІІІ”, МВнР

Представители на българските делови кръгове, участващи в мероприятия по държавното посещение
1. Г-н Георги Стоев, член на Изпълнителния съвет на БТПП, ръководител на бизнес-делегацията;
2. Г-н Валери Савов, Управител на „МСО НЕТ.БГ” ООД;
3. Г-н Георги Атанасов, ЕТ „НАСКА-М”;
4. Г-н Цанко Наумов, изпълнителен директор „КЕНТА” АД;
5. Г-н Ивайло Вълев, президент „ДЕЙЗИ ТЕХНОЛОЖИ” ООД;
6. Г-н Владимир Стойчев, търговски директор на „СОФАРМА” АД;
7. Г-н Марин Батуров, управител на „МАРИН БАТУРОВ” ООД;
8. Г-н Константин Соколов, управител на „ДМ ТРАВЕЛ”ООД;
9. Г-н Алекси Алексиев, управител на БРАТЯ АЛЕКСИЕВИ” ООД;
10. Г-н Стоян Стоянов, управител на „СТАН-І”ООД.

20 мнения за “Свиня с часовников механизъм”

 1. Какво толкова е направил кмета на Попово. Я вижте, че е едва седми в списъка:

  http://popovo.blogspot.com/

  А Желев като ловеше риба с ръце мълчахте, а?

 2. Мдаа, както коментирах и преди време, нещо се мъти. Или мътят водата. Наближава време Гоце наш поста да сдаде и чадърът медиен лека полека да се свие. Само да не стане така, че спотайващите се пишещи братя, последни на последния ред, там в тъмното, да се развикат след година-две: Разпни Го/цето/!
  Към Иво: Напоследък правиш доста грешки. Или пък пръстите ти са дебели като моите и захапват по два клавиша. Няма проблем, чете се, защото е важно съдържанието, не стилистиката. И все пак…Виждам теб като първи глашатай в Държавата, много хора те четат, затова бъди над “Труд” и “24часа” и техните пословични граматически грешки и тавтологии.
  А, и още нещо, в интерес на истината:
  5. Г-н Ивайло В”Е”лев, президент „ДЕЙЗИ ТЕХНОЛОЖИ” ООД;

  Успех от мен!

 3. Бре,що народ!Бая грешна пара са потрошили за нема нищо!Плащай кьор софрите,богатий български народе!

 4. Strahoten Blog i strahotni statii. 6te sledq s interes temite ti. Blagodarq mnogo! Uspeh!!!!

  Antoniya

 5. По отношение на поповския лов, мога отговорно да твърдя, да, извън разрешения сезон е. Какво обаче може да спре един президент и неговия верен другар, поповския кмет? Казвам го като жител на гр.Попово. С нетърпения очаквам деня, когато на тия двама господа ще им бъде потърсена сметка за безобразията които вършат с мисълта, че за тях няма закони и правила, защото те са облечени във власт. Кметът Веселинов е личен проятел с президента Първанов от дълго време и именно това приятелство изглежда го спасява вече толкова време да му бъде потърсена отговорност за безобразията, които върши в общината. Ще спомена само едно. Община Попово е спечелила 82 млн. лв. лева за обществени проекти и се води някаква статистика, че това ни нарежда на първо място по усвояване на средства. Девет милиона от тях щели да отидат за градската градина, аз лично нямам идея за какво??? Същевременно хората работят за по 200-300 лв., улиците на града са в окаяно състояние, липсват сериозни инвестиции, но явно градската градина ни е проблема. И познайте кой ще спечели обществените поръчки. Срещу кмета има две производства и решения на Търговищкия окръжен съд, който той не е изпълнил(и повече са, ама да речем тия). Също така има и две решения на ВАС, които отново не са изпълнени. Г-н Веселинов беше оправдан, защото той НЕЗНАЕЛ, бил некомпетентен и затова не изпълнил съответните решения. Това са мотивите на ТОС за неговото оправдание от миналата година, можете ли да си преставите такъв правен абсур? Кога ли този часовник ще спре да тиктака?

 6. Хахахахахах, какво заглавие само! В десетката! Поздравления! Интересно е да се разследва защо точно в този момент гръмна свинята и кой й нагласи часовниковия механизъм? Без да омаловажавам “прясната следа” на събитието, се чудя, от какво ли ни се отклонява вниманието този път – от новия Закон за потребителските кредити, легализираното подслушване от МВР или пък сериозно намалелите резерви на Министерството на Финансите в БНБ? Тръпнем в очакване 🙂

 7. Има летателни апарлати,с мощност една нечиста сила,като метлите….
  Има и професионални заболявания на вярващи,които не могат да решат и една задача,но се надяват и да я формулират,ако има изчислителна машина с друго предназначение…
  Имало е “ловни набези” както и “майонези”, познати като френски кулинарни постижения,но са служили
  на французите и за държавна политика…
  Има и моменти,като са едва забележими точки,но потенциално способни,да се превърнат в неизмерими радиуси!!!
  Наводнението е висша степен на влажност,но и не знам как е в Попово в киша !

 8. Много е впечетляващ списъкна делегацията от “деловите кръгове”.Тези са по-световно неизвестни и от баба ми.Та си мисля, че не са толкова делови, а по-скоро са кръгове.Пак опряхме до обръчите.

 9. Възхитен съм, че почват да излизат нови и нови факти за злоупотреби на толкова хрисимия иначе наш любимий (п)Резидент таваришч Гоце Первановый! Ще се радвам най-после тоя лъжльо да изгърми така, че да блесне за всички подлата му и гнусна комунистическа същина. Не вярвам да си получи заслуженото според законите, щото той има хора на всички инстанции в българската съдебна система, ала поне поста да сдаде предсрочно все пак е нещо. Видяхте ли го днес в новините как се държеше? Ами държеше се като настъпена змия, която се опитва да клъцне и да пусне отровата си. Туйто. Честито ти предстоящо тотално сгромолясване, дарагой таваришч Гоце! Дали ще те спасят путинските ти покровители?! Какви ли количества суха пара ще изсипят и тоя път твоите господари на подкупните български медии, за да ти осигурят мълчанието им?!

 10. Иво,ти да не си бил кучето тогава,че чак сега си спомняш този лов.

 11. Цитат по статия на Сергей Наумов, правозащитник и дисидент в братски Узбекистан: Для охоты президента Болгарии Кабинетом министров Узбекистана было, вероятно, выдано разрешение, поэтому представителям Госкомприроды и Госбиоконтроля осталось только помочь г-ну Пырванову удачно поохотиться… Конечно, нет особой доблести в том, чтобы уличить далекого болгарского президента в неблаговидном деянии.
  Който не разбира, да пита Иво, той познава езика изтънко. И не само този, да не му е уроки!

 12. Цитирам:
  Жокер за кьоравите, които играят на карти. През 2005 година Тошо Тошев, главен редактор на “Труд” става “почетен гражданин” на Попово. През 2006 година същата титла придобива и Венелина Гочева! Още по-любопитно, че заедно с Гочева “почетен гражданин” става и Максим Минчев, директор на БТА. Както се казва, по съвпаденията ще ги познаете. Това е честната българска журналистика. Тошо Тошев е председател на Съюза на издателите в България, а Венелина Гочева е негов заместник. Максим Минчев организира световната среща на българските журналисти вече шести път. После говорете, че Първанов си нямал медии…

 13. Браво! Искрено се надявам медиите и някои институции да се поинтересуват от случая! С нетърпение очаквам свинята скоро да експлодира! 🙂

 14. До кога ще рантутим президенски съветници, началници на кабинети на президента, секретари на президента по еди кво си, прессекретари, директор на протокола на президента. Според
  г-н Симеон Дянков във всички сфери трябва да се намалят разходите в период на криза. Според мен това е добър довод да бъдат съкратени голяма част от щатовете в президенството. Да не говорим, че през последните години основната политическа дейност на тази ИНСТИТУЦИЯ може да бъде определена като висша форма на ПАРАЗИТИЗЪМ.

 15. Всички са лика-прилика.Добре е,че виждаме част от спонсорите.Днес са убили един Стоян Стоянов-дали не е този номер 10 от списъка?

 16. Ето още един кмет на който префесионалните качества се свеждат до извикването на “А, на здраве” . И далновидно си е поканил подходящата компания за маса.

  Те ловците, особено след успешен улов обичат някой да им се възхищава и да ги призовава да вдигнат чашите. Нещо като ключ към душата. Нищо чудно, че кмето съд не го лови.

  Ех, Тошово време, Тошово време колко важни партийни дела се уреждаха с по един лов и най-вече последващата богата гощавка. Колко колеги на баща ми се уредиха на благи длъжности канейки началниците на лов из Врачанският балкан. Пусто баща ми не беше нито ловец, нито риболовец.

  Помни ги Гоце добрите безгрижни времена и знаят някои как да отключат спомените.

 17. Според
  г-н Симеон Дянков във всички сфери трябва да се намалят разходите в период на криза

  Da i nai-veche deputatite. V UK imashe izbori. Niakoi smetna li kolko deputati ima v UK na 60 mln.

  Ami gore-dolu é pati kolkoto nashite. No nashite sa na 7 mln.

  Pravete smetka kakvo razhishtenie, kakvo bezmislie.
  240 karleja.
  Na BG i tribvat max 80 deputati spored standartite v normalnite darjavi.

  Allooooooo, Boiko Borisov, Diankov, nali tarsite iztochnici na ikonomii…

 18. Г-н Грънчаров,Вие като учен(пишещ книги) и преподавател по такива сериозни дисциплини,как съвместявате този статус-способности с такъв примитивен манталитет, показан само в няколко Ваши думи ” Резидент,таваришч Гоце Первановъй”. Това според Вас,сериозно ли да го считаме. Уж сте антикомунист,а се подавате на комунистически провокации. Продължавате да се занимавате какво е застрелял комуниста Първанов в резервати,гори,ловни стопанства. Нашия народ гладува и умира,а вие сте се загрижили за диви петли,кози,овци,свине. Ама,как не се усещате,това ли е начин на борба с комунистическата сган.Ами няма да ги победим,ако продължаваме по такъв начин. Никакъв шанс.Лош пример давате.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.