Само за медийното обслужване на властта у нас няма криза

Световна конференция на вестници и издателства от целия свят, която трябваше да се състои в Бейрут в периода 7-10 юни, беше отменена, защото организаторът от ливанска страна не успя да събере необходимите средства за домакинството на форума, предаде ДПА, цитирана от БТА.
Форумът сега ще се състои в Хамбург, в Германия, в периода 6-8 октомври.

На 11.05.10 обаче в. “Труд” съобщи:
Борисов открива медийната среща във Виена

Шестата световна среща на българските медии във Виена ще бъде открита от премиера Бойко Борисов, съобщиха организаторите от БТА.
В церемонията на 17 май ще участват и кметовете на Виена и София Михаел Хойпел и Йорданка Фандъкова. Откриването ще бъде в тържествената зала на Австрийската национална библиотека. Тя е част от Императорския комплекс “Хофбург” и по-точно личната библиотека на австро-унгарските императори и техните семейства.

Криза може да има навсякъде, за всичко и за всички, но не и за приоритета на поредната власт в България: взаимното ухажване с медиите. Излиза, че премиерът Борисов е строг, но несправедлив. В името на спестяването е готов да накара дори министрите си да се качат на велосипеди, да ореже парите на бедните артисти, но стане ли дума за медийния комфорт на властта – там криза няма. Хваща самолета и право във Виена! Точно както досега правеше президентът Първанов, несменяемият патрон на български медийни форуми.
Ако може да се добави нещо, това е следното: около ГЕРБ и Борисов се умилкват в момента медийни шефове, като директорът на БНР Валерий Тодоров и главният редактор на потъващия в. “24 часа”. Тодоров неистово се бори за още един мандат, този път не под крилото на Първанов, а на Борисов. Гочева пък се гласи да оглави евентуалната нова шапка на БНР и БНТ – вероятно за награда за вярната й служба към същия Първанов. Ако Борисов позволи на тези службогонци да скочат в неговата гемия, само защото са готови да целуват ръка на новия господар, да не се чуди, че и неговите гемии ще се запътят натам, накъдето са се запътили първановите.

10 мнения за “Само за медийното обслужване на властта у нас няма криза”

 1. “…..Юношата погледна зелените иронични очи на Дявола:
  – Но аз ще бъда най-нещастният. Ти ми взимаш всичко човешко.
  – Напротив – най-щастливият!… Но? Съгласен ли си: само сърцето и паметта си.
  Момъкът се замисли, черна сянка легна на лицето му, по сбръчканото чело се отрониха мътни капки пот, той гневно сви юмруци и процеди през зъби:
  – Да бъде! Вземи ги!
  …И като лятна буря, гневен и сърдит, разветрил черни коси, той мина последното стъпало. Той беше вече най-горе. И изведнъж в лицето му грейна усмивка, очите му заблестяха с тиха радост и юмруците му се отпуснаха. Той погледна пируващите князе, погледна доле, дето ревеше и проклинаше сивата дрипава тълпа. Погледна, но нито един мускул не трепна по лицето му: то бе светло, весело, доволно. Той виждаше доле празнично облечени тълпи, стоновете бяха вече химни.
  – Кой си ти? – дрезгаво и лукаво го попита Дяволът.
  – Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората!”

 2. Според мен напоследък в медийното обслужване на властта много силно се включиха и вестниците “Дневник” и “Капитал”.
  Опитайте се да напишете коментар във форумите им, осъждащ правилната линия на Борисов, Дянков или Игнатов и вижте какво ще стане.
  Включвайки и тях в клакьорския хор вече честно не знам, кой-на-кого се умилква.

 3. Не вярвам такива “журналисти”на БНР,БНТ,да не говорим полумъртвите 24часа и Труд,да заблудят Борисов.Но ако стане,ще си сърба супата.

 4. Много жалка картинка! Падението на огромната част от медиите ни е пълно. И тъкмо си помислим, че вече няма накъде, се случва нещо, което ни опровергава. Така че няма да се учудя, ако Валери Тодоров вземе нов мандат…

 5. Разбира се,че клакьорите са най-продажното племе,чиято нечиста
  любов е като н кучетата-птичари,
  които -точно в гемии-не предпочитат наказнието от една ръка пред милостинята от друга…
  В друг план има и примери с брака на тори и либерал демократи,да се справят с п о ч т и трилионния дълг на Великобритания,на Саркози с неговите си точки,по-строги в Белгия,поучителните на Меркел,сценариите по локалните огнища на напрежение….но най-вече земният пример на Барак Обама:
  “Следващите години при несвършила рецеесия,ще са още-по тежки и ще ни се наложат тежки икономически решения”,но курсът на държавата е правилен и сам тръгна на среща от Бъфало,Ню Йорк,с обикновени хора в различни крайща на САЩ,както го е правил Борис III по евтино,
  убеждавайки Кьосейванов,да позволи на други юнаци,да се начешат крастата било в Лондодн или Рим и Берлин,а той застава на капитанския мостик с руля пред задаващата се буря и извежда кораба от рифовете,за което и плаща с живота си….
  Колкото и да са велики най-новите инициативи – точно на това място-ще напомнят няогашните плебейски напъни на местно комсомолско величие от друго време,което счело за мъдро, келнерите-убовци,верятно, да си сложат бели ръкавици на прием в негова вила,без да изброявам останалите шибани истории..за които се е погрижил със своя цитиран щедьовъри един болен от туберколоза юнкер от Военното на НВ училище …..
  Само мразения от противната страна
  К.Сула е смаял Рим и света,с личен пример….но за него загатва свенливо с кратката си пиеса Н.Хайтов “Лодка в гората” на кажи-речи на скромно равнище още преди 15-15 години в Мексико от артисти-всеки на своя език-но добре разбран и този на нашите
  ….при впечатляваща и затаена зрителска тишина….

 6. ДРЪН-ДРЪН-ДРЪН … САМО ПУСТОСЛОВИЯ … КАК НЕ ВИ ОМРЪЗВА ?!?!

 7. Кардиналът на хонорар ли е,че ни занимава всеки ден с хаоса в главата си?Хайде стига си ни занимавал с твоите рошави мнения.Или изглежда целта ти е да разводняваш същественото?

 8. В цялата не медийно падение има и нещо добро. С клиентелистката си политика, с вярното си служене на агент Гоце, “Труд” и “24 часа” стигнаха дъното. Краят на ерите Тошев и Гочева, както и на техния патрон от Пернишко, има шанс да доведе до оздравителни процеси. И това е нещо!

 9. МИРО,дано си добър пророк.Единствената конкуренция на падението на Гоце е тоталното падение на т.н.масмедии в БГ.Но за съжеление тези два воденични камъка яко дърпат надолу.А като добавим и гюлето”съдебна власт”картинката става тъжна.

 10. Хари,брате мили,обръщам се лично към теб,защото много пъти се исказваш силно. Падането на Българския президент Първанов,на когото ти слагаш съвсем различно име от истинското не помага на никого,за нищо в ККБ. Нито някой ще бъде облагодетелстван,нито някой ще се разочарова, сиреч,ползата ще е никаква. Първанов е слаба личност,вече и изхабена,дали ще остане ,или ще изгуби длъжността си,не е на дневен ред,дори ще е неуютно и скъпоструващо нещо. Само ще се отвлече вниманието на хората. И ти ли не можеш да разбереш,че трябва да се води упорита война срещу болшевишката смрад. Законно,мирно,ерудирано,другите похвати са само заяждания,подмятания,абе тъпотия,нкаратко казано. Да,падението на медиите е тотално в това вече абсолютно прав. Но това не еслучайно,това е планирано и реализирано от комунистическата агентура. Декомунизация,нищо друго,драги Генчев.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.