Банкя ли е новият Правец?

Българската национална телевизия (БНТ) и Българското национално радио (БНР) скоро могат и да сменят абревиатурата си. И да станат нещо като българската версия на английската компания за радио и телевизия Би Би Си. Или поне такава идея от известно време представя като добър вариант за времената на криза шефът на Съвета за електронни медии доц. Георги Лозанов. За да се превърне в реален факт, е необходимо да се промени Законът за радио и телевизия – за пореден път. Предложение за това трябва да дойде от депутати или от Министерския съвет”.

Това пише на 16 май 2010 г. в. “Труд”, който на прощаване с публиката си е готов на поредния поклон за овации с “информация от първа ръка” пред оредяващата си публика. Както обикновено, изданието се издава като поклонник на поредния държавен началник.

Подмазвачите на властта от “Труд” са добре информирани и подготвят почвата за назначаването на своята посестрима от обръча от вестници Венелина Гочева, главен редактор на в. “24 часа”, начело на т.н. “българско Би Би Си”.

Българско Би Би Си, начело с Гочева, е нещо като българско ФБР, начело с Петко Сертов. Общото между Гочева и Сертов е във вярната им лична подчиненост на Първанов.

Истината е, че Гочева вече е била на поклонение в Банкя при Бойко Борисов и се е върнала окрилена, че началническият пост на новата структура й е обещан. Оплакала се после само, че си проличало, че Бойко живее сам и нямало кой да направи кафе.

Валерия Велева от “Труд”, която пък се похвали миналата година, че е занесла в Банкя баница на Бойко в утрото на неговата голяма изборна победа, направо губи лютата битка като фаворитка. Гочева я изпреварва.

Ако ви се струва “жълто” това, което ви съобщавам, грешите. То няма цвят. Прозрачно е като желе. Като октопод. Но най – лошото е, че е вярно.

18 мнения за “Банкя ли е новият Правец?”

 1. Нещо не ми се вързва – ако Гочева е вярна и лично подчинена на Първанов, защо Бойко ще прави такъв реверанс на Първанов като ще я прави шеф на българското ББС, и то точно преди съдбовни избори (и за Гоце, и за Бойко)
  И какво ще получи Бойко насреща ??
  Очевидно съм пропуснал много информация – ВАЦ-авите не ги чета..
  Или съм почнал на изкуф…..

 2. Расипващ сарказъм, доста се посмях.

  Само, че има хора дето могат да скочат, да захапят мръвката и да висят на нея под присмеха на цяла държава, но няма да пуснат. И с лек ритник не можш ги махна. Трябва да е много мощен ритника.

  Отговор към НИК. Бат Бойко знае, че Гочева знае, че Гоце си заминава, и съответно знае, че тя съответващо ще пренасочи своите оди към следващият силен на деня. А той знаем, не би имал нищо против.

 3. То и надеждата е сън на човечествто,а ласкателствата на журналистки малко и литература на бърза ръка в кчеството на някои като акушерки или гробари на епохата…
  Ако наивно си въобразяваме,че в Банкя няма кой да направи кафе,или да разграничи игралния дом в който губят и играчи и зрители,ще трябва да съжаляваме за Тато,който раздаваше соломоновско правосъдие между спорещи села и селяни за
  м е р а т а-я б ъ л к а
  на раздора: “ваш,то вино е било по-гъсто е те-те,от он,ва на ония…Прозто,ама точно и ,да си мислят каквото искат….
  Ще сбърка всяка,която подценява Бойко….

 4. Какво чудно от ерген,който се още има високо мнение за жените….те са като есетрите и хвърлят хайвера си зад поредната удобна граница!

 5. Наскоро детето ми /І-ви клас/ за деня на буквите беше заведено /организирано от училище!!!/ до Банкя, както то /детето/ само ми обясни – “от там е българския министър председател Бойко Борисов”. Скоро, ама съвсем скоро ще се окаже , че ББ е създател и на българската азбука!Аз лично съм учил по времето на комунизЪма,но до Правец не са ме водили – явно ББ ще надмине ТЖ! Така навремето в бившия вече/Слава Богу/ СССР, учили децата , че буквите /кирилицата/ са били измислени от Чичко Ленин! На мен ми се е случвало руснаци да ме питат защо пишем на тяхната азбука!? Вече съм абсолютно убеден , че буквите ги е измислил Бойко Борисов!!!
  Това което става в държавата е много страшно , опасно и тъжно! Ако не беше така, щеше да е смешно! А целия журналистически слугинаж надмина дори труженичките на магистралата по всеотдайност и готовност да застане в поза партер пред ББ.

 6. Do Nik

  ако Гочева е вярна и лично подчинена на Първанов, защо Бойко ще прави такъв реверанс на Първанов като ще я прави шеф на българското ББС

  Zashtoto dragi NIk, ako oshte ne ste razbral, mejdu pojarnikaria BB i istorika Goce niama nikakva razlika.
  Te i dvamata sa rojbi na BKP i DS.

 7. отново до “Nik”
  Защото това е НОВАТА КОАЛИЦИЯ. И, както каза един ТВ водещ “Ако го произнеса – на кръст ще ме разпънат”.

 8. Люде,не ви ли се струва,че ББ ни е правил всички нас, и от Него започва Българската държава? Изплаших се от тази мисъл и изтичах да си погледна личната карта слава Богу по голям съм и друг ми е автора,макар че знае ли се…

 9. За мен е по-важно, че все повече хора си набавят информацията от интернет- четат се полит. блогове като този тук.
  Държавни глави могат да си се договарят за шефове на телевизии,но няма как да те накарат да гледаш. Аз съм много горда от себе си, че не съм гледала телевизия от 6 г. Интернет и книги…

 10. Нищо ново под слънцето.Повечето “журналисти” са “слугинаж”,”евтини марионетки”, “платени клакьори”, “драскачи”, “подмазвачи”, “доносници” и винаги вървят след силните на деня.Истината е, че повечето нямат добро образование и възпитание. Самочувствието им е много високо, но защо ли? Нямат съвест! Освен да слугуват,да манипулират и да дори да лъжат, с какво са полезни?! Осакатиха езика, държат се като простаци, някои проституират / в буквален и преносен смисъл/… Примери много. Гнусно ! Но такова е обществото ни!? И всички много или малко носим вина за това.
  Извинявам се на всички добри и почтени журналисти, които са истински професионалисти и се опитват да събудят заспалото ни балканско съзнание и съвест или поне поднасят вярна информация.Не обичам да поставям хора под общ знаменател, защото винаги има добри и лоши, но защо лошите са толкова много и във всички сфери на живота ни?
  Не бива да се примиряваме с това!

 11. Към Пролетина Николова:

  Не знам, нямам честта да съм го чел, нито да ви познавам.
  Междувременно отворих линка и го прочетох.
  Куца ви фактологията ако намеквате, че съм преписал новината за посещението на Гочева в Банкя. Обяснявам, че тя се е върнала окрилена, че постът й е обещан, т.е. че въпросът, според нея, е решен в нейна полза ( преди две седмици вие пишете, че се е “обаждала” -правите ли разлика?). Нищо подобно няма и не може да има във вашия коментар. Няма как да го “взаимствам” от вас, защото събитието, което е моят информационен повод, е с доста по-нова дата от вашия коментар. За най-мнителните читатели съм добавил и дребната подробност за кафето – който иска и може, ще разбере…
  Наистина ли си мислите, че имате монопол върху информацията ( която и да било)? Или ви се вижда странно, че също съм се сетил да направя аналогията с Велева и баницата?
  И понеже си позволявате да ме набеждавате във “взаимстване” публично, очаквам публично да се извините на същото място….

 12. От Бургас съм, но никога нямаше да разбера, че има такова нещо като “десант”, ако не бях прочел протестния коментар на Пролетина Николова. Е, наложи ми се да го прочета(посочения от нея-неин материал) написан в нещото “десант?”. Освен съвпадението при съобщаване на 2-3 имена, всичко останало си е “мо-та-мо” различно. Това, че тя е прочела статията на Иво Инджев е сигурно, но оставам с впечатление, че не е прочела собствената си такава, насочена в разгромяването(патриотично) на един от малкото сериозни ежедневници у нас, в-к Дневник и съответно неговите издатели. На кого ли (и) пречат?? И само те ли (и) пречат??

 13. Както казва една улична поговорка: “Пачавра леке не хваща”.

 14. Прекрасен коментар, г-н Инджев! Радвам се, че Ви има.

 15. Уважаеми г-н Инджев,
  съжалявам, че съм ви засегнала. Просто ми се стори и тезата, и фактологията, доколкото я има, доста близки с това, което пиша. Но понеже в миналото сте публикували мои материали в блога си, при това с две-три добри думи, см длъжна да ви се извиня. Надявам се и в бъдеще да погреждате към това, което излиза в “Десант”, а не в “Афера”, които всеки ден копират наши материали: https://ivo.bg/2010/01/16/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D1%85%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D0%B8%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5/

 16. И да уточня – не работя във Външно. Дори не се казвам така. Но животът е особен и понякога изисква човек да поработва под чуждо име. Та дори и да се стига дотам, че най-хубавите материали в кариерата си да ги пише именно под чуждото име. Понеже под неговото собствено няма да му ги пуснат. Да сте жив и здрав.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.