Ехото на егото в кухата ни държава

В Австрия днес са: премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Цветан Цветанов, кметът на София Йорданка Фандъкова, министрите Росен Плевнелиев, Божидар Димитров и Вежди Рашидов, съобщава Дарик радио. Откриват Шестата световна среща на българските медии, която от съображения за икономии ще продължи само три – четири дни в един от най – скъпите градове на планетата.

В Мадрид днес е: президентът Георги Първанов, външният министър Николай Младенов ( и незнайно колко още командировани), според БГНЕС. И Първанов е на Шеста среща. Само че тя е Шестата среща на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС, Латинска Америка и Карибския регион. В сайта на президента не пише нищо за подобно намерение, за което научаваме днес като свършен факт. Какво ли се крие зад тази криеница?

Първанов вече не го канят на “световните срещи” на българските медии и явно си задоволява егото с паралелна изява. Шестото ми чувство подсказва, че и Мадрид не е лошо място за разходка.

Надявам се да не издавам държавна тайна, като подсказвам на враговете тревожния факт на нашето осиротяване. Но държавното ръководство, състезавайки се по спестовност, направо се е изнесло в чужбина.

Въпросът е: кой е в България? Ехоооо, има ли някой тук?

Ехото в България не отговаря на такива въпроси. Криза е. Спестява си усилията.

25 мнения за “Ехото на егото в кухата ни държава”

 1. Има, има,-а-а, но кой му пука за простосмъртните? Богоизбраните са на раздумка във Виена- журналисти и управряващи. Ега ти независимите медии, дето властта ще им дирижира сбирките!!!

 2. Интересно защо не ги правят тези срещи в БГ, що се крият от добрия български народец чак в Австрия, от какво се срамуват, и какво “добро” се наговарят да вършат власт и медии далеч от нас.

 3. Не разбирам името на срещата.Световна среща на българските медии,кое и е световното? Освен присъствието на Премиера разбира се.Защо просто не сгъсти графика в Банкя ? Да ги привика по едно и също време .. и ето ти световна среща.

 4. Всичко е много ясно: Гоце е на корида и със всеизвестната “пушка архарка” ще трепе плъховете в испанските “ахиеви-?” обори и ще носи чифтето на Симеончо. Интересно, кой ще им обърне внимание и кой ще му яде утепаните плъхове?

 5. Предлагам да организираме първа Световна среща на Българските патриоти-родолюбци в Париж.

  Интересно отиват ли във Виена, кои и за колко време представители на БНТ, които са сред най-противните и бездарни креатури в занаята.

  А от БНР?

  Кой би могъл да даде сведение?

 6. Досега България считаше,че е сама “юнак” на коня – а в този момент – и обезглавена в поредното преоткриване на Латинска Америка и Карибския басейн,но ето “вече”!!!към флирта – точно -Мадрид са включва и ЕС,за да се дивиш “акварел” ли е или жизнено “фламенко”….
  Сами се спрегнете за Колумб и ряпата!
  То си е и като за разговор между Калигула и преторианците,когато Н.В. запитал,дали офицер го чул,
  как си говори с една богиня в храма на весталките:
  – “На нас простосмъртнте,не ни е съдено,да виждаме и чуваме боговете!”
  – Вярно,рекъл лудият,той и чичо/т.е. аз де!/ си закриваше очите,защото съм го бил заслепявал с божествената си светлина!!!!

 7. – Дянков – отговарям на въпроса – и той ни стига 😉

 8. Шеста среща, друга Шеста среща, шесто чувство…
  А в България продължава да властва Шесто на шесто и… кризата.

 9. Чак сега ми стана ясно защо медиите стоят на тротоара пред Белия дом в студ и пек! Можа да са много изостанали американите , но са наясно какво представлява независима медия!

 10. Ако правилно преценявам, Гоце и компания са на донорска среща в Мадрид (щом като е включен и Карибският регион). Срещу някое и друго евро от бюджета президентът ще си достави удоволствието да поразходи прическата си измежду все още равните му първи. Докато Бойко и приятели са по-скоро на спонсорска взгляда във Виена (знае ли човек от кой медиен храст ще изскочи хайванчето).
  А за ехооото в родината – нормално е – там където има туристи (а такива са по права и възможности повечето българи в страната си) има и ехо. То това му е и работата, да ти позволи да издаваш нищо незначещи звуци.

 11. В Мадрид са 14 членна президентска делегация и 12 български журналисти.

 12. Шестата световна среща на българските медии

  E-e-e-e-e-e-e
  namali da sliaza.

  Shesta svetovna sreshta – predstaviateli si svetovna sreshta na BG medii.
  Ne kakva da e….

  Sigurno i drugite darjavi imat takiva sreshti, svetovni.

  I da popitam – za kakvo sluju tazi svetovna sreshta?

  Niakoi znae li?

 13. (към Доко):
  Вероятно – за размяна/уточняване на влияние,внимание, лобита и т.н. А и не бива за забравяте, че все пак предстои смяна на шефовете на БНТ и БНР. Я вижте за няма и минута колко въпроси за обсъждане нахвърляхме, пък те кой знае колко още крещящо важни въпроси имат да обсъждат:)))

 14. Има един много стар виц от времето когато почти всички руски евреи решиха да се преселят в Израел. Семейството на стария Аврам получило визи и чака на летище Внуково полета си за Тел Авив. Седят на куфарите, мълчат и чакат цял ден. През това време излитат само правителствени делегации, коя за Пекин, коя за Варшава, коя за Лондон, а техния полет все го няма. На края на деня Аврам се почесал по главата и казал на Сара: “Сар-р-р-а, если все уезжают, давай мъи останемся, а?”

 15. Не знам,Доко,но биха могли да се очакват и и з н е н а д и в година изпълнена с цветна бременност и сантиментали истории при които кучета и лаят срщу луната и препикават сухи дървета!

 16. След като г-н Дянков(имащ престижен докторат) създаде бюджет, гарантиращ “оцеляването на правителството” и “президенството” в тези кризисни времена, настъпи момента, всички “големи играчи” да си отдъхнат. Още повече, че в неделя е финала от шампионската лига, и то в Мадрид. Едните, ще осигурят предварително билети за другите, които пък във Виена, “по световномо”, ще уточнят принципите на “свободните медии” в БГ за в бъдеще. Спазвайки лозунга че “икономията е майка на мизерията”, и правителство, и президенство, с вече утвърден бюджет, престъпват към пряка борба с така наречената от “някои” криза…..Интересно, как се нарича ситуация в обществото, “при която “върховете” могат, а “низините” не могат” ?

 17. Леле, тоя съвсем зацикли! Едно баба знае, едно баба бае!

 18. Г-н Инджев, вас поканиха ли ви в Австрия родните медиини корифеии, и това ли е проблема.

 19. Г-н Инджев, благодаря за статията!А ехо има,ето агитките са тук…

 20. Чак сега ми стана ясно защо медиите стоят на тротоара пред Белия дом в студ и пек! Можа да са много изостанали американите , но са наясно какво представлява независима медия!

  : Напълно те подкрепям

 21. Друго не знам, но Гоце-както му казват галено “Пернишката пляка” съвсем не се вписва в картината на Испанния и Карибския басеин.Голяма държава сме-само като си отвори малката устица Гоце и ние сме свършени.Няма край този фарс!

 22. Освен че се надцакват може да са се изнесли в чужбина защото им е по-евтино там или пък са им там парите..?Знае ли човек..?

 23. Пълна порнография,остава един ден да нарекат шампионата по футбол на България за световно първенство. Кочината България ,си е кочина. Не може нещо да е хем световно,хем българско(национално). Всичко се е побъркало у нас,как не се усещат.Такива срещи не прави и най-богатата страна. Все едно да има “Световна среща на Френските медии в България”. При това, медиите,които се издават в чужбина от българи,за българи,на български език ,юридически не са “Български”,защото са съобразени със законите на тези страни. Ако един вестник се издава на български,но след известно време,на руски,това не променя юридическия статус на изданието. В Щатите имало някъде “Радио България”. Собственика е американец от български произход. Той обаче няма право да поставя това име на своето радио,защото има запазена марка ,Българско “радио България”,в състава на БНР и предаващо за чужбина,на няколко езика. Сбъркаността на българчетата е повсеместна ,няма никаква разлика,дали живеят в София,Лондон,или Лос Анджелис.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.