Султанът пише писмо на казаците

Президентът Георги Първанов се срещна днес с представители на Гражданския инициативен комитет за “Нормални условия на работа – силна местна власт”. Те връчиха на държавния глава събраната от тях подписка в подкрепа на Декларацията на комитета” , се казва на 20 май 2010 г. в сайта на президента Георги Първанов.
По – интересно е обаче какво не се казва в това официално съобщение. А не се казва, че въпросният комитет е изцяло съставен от кметове на ДПС и пратеници на седемте общини в Кърджалийско, подвластни на същата партия. Никъде в съобщението дори не се споменава ДПС макар да е ясно, че това е100 процента партийна инициатива тъкмо на Доган. С което умишлено се заблуждават потребителите на информацията, че става дума просто за “гражданска инициатива” на участници в една подписка.
Любознателният читател на президентския сайт е оставен да се досеща, че Ниязи Шакир, председател на гражданския комитет, е функционер на ДПС. Само специално информираният читател ще направи връзката, че той действа в синхрон с централата на партията в София, чийто представител Четин Казак вече произведе в европарламента скандал по същата тема и със същите аргументи.
Разбира се, колкото и да е глупав читателят, вероятно ще се досети, че цитираният в сайта на президента кмет на Кърджали Хасан Азис е острието на ДПС в тази акция. Той е бил на срещата в голямата бяла къща в София и се е оплакал на Първанов в рамките на тази депутация от “657 проверки в 40 общини, от които 297 са в област Кърджали, а от тях 110 са само в град Кърджали”. Но защо в официалното съобщение ни е спестена публична “тайна”, че Азиз е кмет , избран с бюлетината на ДПС? Що за свенливост е налегнала Г. Първанов по отношение на близостта му с Доган?
“Общо бе мнението на всички участници в срещата, че държавата трябва да упражнява своя контрол като добър стопанин, но не трябва да се допуска политика на двоен стандарт, както и спирането на вече работещи проекти по политически причини. Президентът Георги Първанов подчерта, че особено във време на криза е изключително важно да се подпомагат общините в усвояването на средства от европейските фондове”, пише в президентския сайт в същия конспиративен маниер.

Поради что се срами президентът да бъде припознат като арменския поп, комуто българските турци се жалват от изстъпленията на българските власти? Ако делегацията на ДПС наистина намира нещо антитурско в проверките за злоупотреби, защо не го каже открито? Декларирам, че бих противопоставил скромните си публицистични усилия срещу подобно посегателство по етнически признак.

Ако имаше съвременен Репин, щеше да нарисува картината на оплакващите се поданици на Доган с надпис: “ Султанът пише писмо на казаците”.

12 мнения за “Султанът пише писмо на казаците”

 1. А вероятният отговор е бил “С Борисов ще се срещнем на избори“но пак поради срамежливост не е казано ясно като водач на партия или като прост гласоподавател.

 2. признакът не е етнически, а чисто икономически. едните “кръгове” проверяват другите “кръгове”

 3. То и паунът е триумф на природата над изкуството,но не и пешеходец,
  който в конфликт с КАТ,би намерил място за паркиране на колата си!

 4. Сега ще се нагледаме на поредица от театри.”Независими” и “отговорни” граждански сдружения с мощни финансови възможности ще вият като на умряло за свободите на българскита граждани.Воят срещу управлението на правителството на Борисов ми напомня като воя срещу правителството на Иван Костов.Костов им излезе изненадващо от схемата и донесе заплахата от публичност в действията на администрацията и назначения “бизнес”,Борисов им излиза от схемата и вместо да “спасява” се разравя в някои мръсотии.Естествено,че съществува опасност покрай “сухото” да изгори и “суровото” затова превантивно се наддава писък.Така се постигат две цили:1)зачерня се образа на Борисов пред електората, 2) отклонява се вниманието на обществото от наистина наложителните действия на това правителство,които пак опират до публичност на поведението на управляващи и опозоция

 5. Към Изо:
  Тази информация е от сайта, към който сте дали връзка:
  “В края на януари (2009) дойде новината, че султан Кабус купува част от Корпоративна търговска банка. SGRF вече е акционер в КТБ, а познатите от “Екуест” и “Супер Боровец” директори Варит Ал Каруси и Фейсал Ал-Риами са пълномощници на султан Кабус и в надзорния съвет на банката. Фондът (Оманският държавен резервен фонд) влезе в българската банка чрез свое дъщерно дружество на фонда – Bulgarian Acquisition, регистрирано в Люксембург.”
  В момента се води проверка, как държавните средства са били съсредоточени главно само в три банки, между които е и Корпоративната банка от приведения цитат. Може би тук е разковничето за президентската благосклонност към повишената активност на хората на Доган. Навлизането в България на Оманският държавен резервен фонд не е станало без благословията и на двамцата.

 6. Браво на г-н Инджев за статията! Точно така трябва да работят журналистите-с точна информация, с имена и с обяснение на събитията от гледната точка на информиран и знаещ човек!!!
  Става съвсем ясно какво се опитват да направят Първанов, Доган и сие…

 7. Много точен политически нюх от страна на г-н Инджев. Ден след Вашета статия, Първанов отправя апел, че има “политически натиск върху кметовете”, и “как те нямат пари”(в малките общини). Или ако може с Ваше позволение, заглавието да звучи така:”Султана(ДПС=Доган) моли казаците(Първанов) да натисне Българите(Правителството) за повече пари за нови “сараи””.

 8. силна местна власт не означава ли точно тук на балканите-отслабена централна власт. това ли са двете страни на монетата на тази завера-гоце и доган. Силни родопски и лудоговски региони под властта на ДПС означава че там ще я няма тази власт която следва от конституцията и която произтича от нейния носител-българският народ, а до промяната на върховния закон българия си остава на книга единна унитарна държава, където не се допускат сепаратистки формирования.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.