Неща(с)тен кореспондент

Според английската икономическа асоциация New Economics Foundation (NEF), поръчала изследване с въпроса към граждани на различни държави “доколко сте удовлетворени от живота си?” , най-доволни от живота си са жителите на държавите в Западна Европа, в Северна и Централна Америка.

Сред най-щастливите европейци са ирландците, норвежците и датчаните. А сред най- нещастните … не питайте.

Чак не ми се пише по темата. Чувствам се като неща(с)тен кореспондент на погребална агенция, изпратен да отразява поредното потъване на гемиите от кервана, който си върви, докато кучетата си лаят без никакви изгледи сговорната дружина да повдигне жизненото равнище на народа, който не копае гроб другиму, но сам пада в него.

Както съм се разлаял, ми се ще да кажа нещо ведро.

Въпрос: Кое е най- нещастното животно на света?

Отговор: Глиганът – жена му е свиня, при това дива!

Явно доста свинщини са ни спътници в живота, за да се чувстваме като глигани.

10 мнения за “Неща(с)тен кореспондент”

 1. За съжаление това е горчивата истина…

 2. VIE NAISTINA STE MAISTOR NA PEROTO I NIE (BULGARITE) NAISTINA NE VI ZASLUJAVAME;

 3. Въпрос на манталитет. Живял съм в Дания и съм водил разговори точно на тема тези допитвания и колко са щастливи датчаните. Там когато някой пита “Щастлив ли си, хубав живот ли живееш?” винаги казват да, пък ако ще и да са пред самоубийство…В България тенденцията е “не, пари за хляб нямам……” независимо какво е положението.

 4. Талантливи човече,не г-н Медведев,а самият г-н Путин след грохота и шума от Червения площад,се съобразява-и това никога не ме е изненадвало-че управляващият елит на Русия,рано или късно,няма да закъснее “да набие обръчите на наши глигани” и техните свинщини,започвайки с др. тон,дори от Грузия и т.н. …..
  От там във времева посока,дори когато ген.Мак Артур е преживявал,
  каквото е преживявал в т.ч. и с писма до генаралисимус Сталин,не е важно,американците са непоправими шигаджии….
  Но,държавността,каквато и да е и чиято и да е, поставя, рано или късно,главнокомандващите пред други предизвикателства,били те владетели,висш клир или заклети републиканци…
  Като дръпнем чертата от Окинава,през Берлин,Ялта и Малта,няма защо да грешим за свинщините и хамелеоновщината
  ….на нащите проклетници,и техните медийни глашатаи,на които едва сега им идва? фарисейски!!!
  акълал.Ако!!!!
  В четвъртък американски президент
  поздрави новят випуск кадети от Уест Пойнт на стадион, помня традицията при много негови предщественици…..
  С една,както казваше и Х.Кисинджър,Америка ще се бори за себе си и своя народ,дори ако остане сама,но сега отново иде реч за евроатлантическото единство
  и отговорността на всеки народ и снъюзник,пред опасностите
  не тероризма…
  При Линкълн може да е бил общо казано “Свещеният съюз”,при Рузвелт една “0С”,при Кенеди и Рейгън “едно зло”,но при Обама,НАРЕД с военната сила,се поставя въпросът и за лоялното СЪТРУДНИЧЕСТВО….
  Това ще определя външната политика,тази половина на века,ако не се разгневи Бог срещу учените, че СА ДРЪЗНАЛИ ДА ГО оставят беЗ работа!!!
  От там нататък,следват и изводите,
  за които в тази държава,засега
  по-талантливо перо няма!
  След като Светият Отец,уважи отново България и нейният премиер,би трябвало,ТОЙ да се отвори повече за таланта на нацията,а неда се бави по своя път,който му е показан от Твореца…другото са си ,само шменти капели!!!за глигани !

 5. Иво,страхотна метафора,страшна по-точно казано,заслужава този материал да бъде публикуван по Света.Валиден е за много неща.

 6. От доста време съм в Западна Европа по знаменитата формула на родните икономисти – “нископлатен висококвалифициран (по диплома по-скоро, с цялата му условност, б.п.) кадър”. Впечатлението ми е, че местните не забелязват колко по-добре живеят от нас (прекалено ниска база сме, може би). Напр. за тях е неразбираемо, че един аспирант в България за поддържане на изследователската си дейност има не повече от Евро 150/месец! Проблемите на човека следват логиката на енергийните нива от квантовата механика – след като на определено ниво на тяжест на проблемите няма тежки в нашия смисъл проблеми, нивото се запълва с такива, които са леки според нашето разбиране, но се приемат от съответните със същата тяжест. Това е вкоренено в самата човешка същност и формули от типа на нашата “бели кахъри” са непознати.

 7. Българите са толкова нещастни, защото отделят изключително малко за наука. Сега, когато Игнатов поореже БАН, единственият, толкова години избор на щастие ще стане още по-зле.

 8. Катурнатата иерархична пирамида и несъответствието между енерго-информационният потенциал на индивидите и заеманото ниво, пораждат или страх или неудовлетворение.Щастливи са електроните, които са на собственото си енергийно ниво. Глиганите не го знаят това и те са щастливи по своему.

  Бъдете щастливи висши същности!

 9. Дами и Господа, не се заблуждавайте, никъде хората не са напълно доволни. И добре, че е така, та недоволството от постигнатото е в основата на развитието. От два месеца съм в Германия, където имам един куфар по семейни причини. Тук не е много по-за свят, отколкото у нас. Няма да говоря за кризите – финансова, политическа, образователна и т.н., и т.н. Хората тук си имат същите проблеми. Не им стигат парите, задръствания по пътищата, здравната им реформа куца, пенсионерите на път да станат повече от работещите, а за безработните (дето не им се работи) да не говорим. Та стига сме се оплаквали и самосъжалявали, ами да си гледаме работата, всеки своята. Благодаря на г-н Инджев за брилянтните коментари на злободневните теми! Ако и не винаги да съм съгласна с него.:-) Лека нощ и успешна седмица на всички!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.