Трактора ли е тартора?

Вече четвърти месец продължават лабораторните изследвания на “октопода”. МВР го държи в своята стъкленица, но не го показва на публиката. Защо? Толкова ли няма резултати от разпитите за такъв продължителен период от време?

След арестуването на Алексей Петров, по прякор “трактора” ( все се чудя дали няма грешка е не става дума за “тартора”) в обществото бяха създадени очаквания за предстоящи големи разкрития. Все пак арестантът беше обявен за шефа на мафията. В Италия и по – дребен улов е карал дребни риби да проговорят, след което полицаите хвърлят мрежите и доставят на правосъдието цели пасажи подводни хищници.

Тук едрите риби говорят за и от името на онзи, от когото се очакваше да проговори. Бившият вътрешен министър Петканов приказва врели – некипели. Не помнел защо бил наградил Алексей Петров.

Председателят на парламентарната комисия за контрол над ДАНС Волен Сидеров пък преразказва изповед на ( не , не на Алексей Петров) на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, който оставил впечатление, че Станишев бил виновен за високата позиция на агента Петров, който всъщност не бил чак толкова важна клечка в управлението на агенцията. Не му бил дясна ръка.

Колко ръце има един шеф на такава суперагенция, каквато по онова време беше ДАНС, не знам. Но знам, че октоподът има 8 пипала. И парализирането на едно от тях не го прави инвалид.

Сертов обаче приказва тези неща не случайно. Той се защитава от Станишев, който го накисна на 27 април в телевизионно интервю, когато изрази съжаление, че Сертов е знаел за намеса на Алексей Петров в политиката, но не го е уведомил за това.

Защо повдигам изобщо въпроса ли? Ами защото главният координатор на акцията , вицепремиерът Цветан Цветанов, каза на 19 –ти май в парламента, че с арестуването на Алексей Петров тази акция не приключва. Напротив, тя тепърва започвала. Осмелявам се да отбележа обаче, че без конкретни резултати нещата започват да приличат на протакане в стил “трактор влачи, диря няма”.

10 мнения за “Трактора ли е тартора?”

 1. С Ваше позволение да допълня: като едно от най-умните безгръбначни, в случай че пипалото му попадне в капан, октопода има автономна система от мускули и сам си го къса, за да избяга. На местото на скъсаното, израства ново. Но май сте прав за “стъкленицата”. Не вярвам да държат в килия. Все пак им е “колега”.

 2. Това поразително заприличва на циганска сватба…. Много шум и радост, напиване, бой, бой, бой. И вечерта помирителна любов да се зачене поредното отроче.

 3. Наскоро прочетох интервю на г-н Коритаров с Цвета Маркова и начина на проверка на лицата, за достъп до документи с гриф „строго секретно”. Едва ли не, проверката на А. Петров и разрешителното му за боравене със сектетна информация е много точен анализ дали е престъпник или не. Наистина е странно, че никой не започва от тази гледна точка темата. Лично аз се уморих от показност без окончателни резултати.

 4. Ето и една стара история за моя началник Тартора “За тези които не знаят историята за прякора на Боко Тиквата малко инфо.
  Тайният прякор датира от мутрагенските години, когато ВИС-2 и СИК бяха в апогея си. Боко тогава, като човек който обича да е със силните на деня, правеше непрекъснати совалки между двете групировки, но отвсякъде беше гонен или както се казва и двете групировки се караха за него, но като в оня виц – всяка вика “Вземи го ти”. Защото некадърниците никой не ги иска, дори и мутрите. Та именно от това време, любимото занимание на Големия Маргин беше да прегърне Бойко през главата, а с другата ръка да го чука по нея, говорейки “Бойко, Тикво празна, пак ли се насра”. Та те тоя същия Бойко сега си го избрахте за премиер. Ама то в царството на тиквите, редно е Тиква да е цар все пак. Големият Маргин е кръстник на дъщерята на ББ.”

 5. Според мен изчакват, докато пипалата в съдебната система си дадат сметка, че тоя път няма да могат да го играят “независими” и започнат да се придържат към закона. Я Цветанов как ги е настъпал горките магистратчета! Още малко и обстановката ще бъде подходяща за съдене на октоподи.

 6. Коментара на МИСТЕР ЦВЪК го четох вече в http://www.dir.bg. Дали не е от комунистичские форумци, за които знаем, че им се плаща.

 7. Колко много кадърни,некадърни но и бесрамни страхливци,кръжали около и на трибуните на НС срещу “замерването с кости”,вече ,щъкат и тепъва ще щъкат,оставили в двореца” на идеологическия си неприятел-знатен “Тартор” своя партиен плам и забравили,че тоя народ можеше и по-рано и по-прозорливо да бъде поведен напред към Времето на Първия консул,за да си спестят синини по седалищните части и помогнат поне на “първановци”,”октавиановци” след 1946 г….. да вземат историческия завой,без нови “баш проекти!”преди да катурнат и Тато -тогава- на онзи пленум!!!!,и поредния Тато-някой ден-…за операция без наркоза,когато лекарят най-малко се нуждае от съветите на болния…
  И заради доброто на България,на чийто гръб все се учат мързеливи,на тшеславни ученици и професори по история….!!!
  Поне при И.Инджев бе възможно,
  много,мого преди,да се каже кои и какви са били предишни владетели и техните майки?
  Той от В.В. и от “Труд” ли ще се учи?

 8. Към Мистер Цвък:
  Свръхчовек може да бъде само петият в палатката,предвидена за четирима…не знам како е в Италия,която “вече превзехме”
  -сватове бихме били,все пак и отново!-но сивите коси като архиви на миналото,подсказват
  -поне във Франция-която е наред,че работа вършат и “тикви” и дребни мундири,а жените са политика т.е. семейственост като изпитано средство за борба с текучеството и най-добрата дисциплинарна школа!!!
  Колко ли “тръпнат” Москва и Париж сега?

 9. Чрез трактора се прикриват други. Сасво да кажем за СИБанк…Или пък ТИМ…

 10. Трактора, тартора, ДАНС, Монтерей, Тиквата, Маркуча, Гоце …

  Мастилото се лее, мандата си вър’и. Или обърках поговорката.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.